AstroKarmik ile 27 Nisan-3 Mayıs 2015 Haftasının Yorumları...

Önceki haftalara göre nispeten daha sakin bir haftaya giriyoruz. Hafta içinde Güneş Neptün ile altmışlık açı halinde olacak. Olumlu olana yöneleceğimiz, olabilirliklere olan inancın yükseleceği ancak diğer bir yandan da iradi tarafın aksayabileceği etkiler devrede olacak.
Cuma günü iletişim gezegeni yönetici konumunda olduğu İkizler burcuna geçecek. 8 Temmuz’a kadar bu burçta yer alacak ancak bu arada çok sevimli retrolarından birini daha yapacak.
Hafta sonu ise iletişim ve haberleşme konuları kesintili olacak. Merkür-Satürn karşıt açısının etkisi ile kendini ifade etme, fikirlerin kabul görmesi, zihinsel yaratıcılık, empatik konuşmalar gibi konularda sıkıntı yaşanması söz konusu olabilir. Ancak bunun yanında zaten yapılmış işlere son halinin verilmesi, kusurların düzeltilmesi, zihinsel odaklanma gibi şeylerde verim olacak.

27 Nisan 2015 PAZARTESİ

Ay gün boyunca ASLAN BURCUNDA olacak.  Özgüven, kararlılık ve yeteneklerimizi cömertçe ortaya koymak, bugün bize kazanç sağlayacak olan unsurlar. Bir şeyleri yönetmeniz, idare etmeniz ve son sözü söyleyen kişi olup insanları yönlendirmeniz gerekebilir. Çekinmeyin. Bugün eğer dozunu kaçırıp insanların üzerinde baskı kurmaya kalkmamışsak, egolara yenik düşmemişsek, bu tarz kararlı tavırlar güven kazanmamıza da vesile olacak.
Yaratıcılık isteyen işler, sanatsal temalar, eğlence, davet ve sosyal hayata dair organizasyonlar için elverişli bir gün olacak. Çocuklarla ilgilenmek, kendimizi şımartacak planlar yapmak da günden verim almamızı sağlayabilir.
SABAH ERKEN SAATLERDE, acelecilik, telaş ve diğer insanlara karşı esneklik gösterememe nedenli bir takım pürüzler yaşanabilir. Çok erken saatte yola çıkanlar, evden bir şeyleri yetiştirip öyle çıkacak olanlar, olası kaza ve sakarlıklara karşı aman dikkat.
SAAT 17:12 DEN SONRA AY GÜNÜN GERİ KALANINDA BOŞLUKTA olacak.  Bu saatten sonraki zaman dilimi başlangıçlar ve uzun vadeli olabilecek kalıcı ilk adımlar için pek elverişli değil. Üstelikte uzlaşı adına destekleyici de değil. Fikir ayrılıkları, inatlaşmalar, sözlü münakaşalar yaşanabilir. “Benim fikrim en doğrusu, en güzeli. O yüzden orta yolda buluşmamıza gerek yok” diyen yaklaşımlar görünebilir.
Söylenen sözler amacını aşabilir. Duygularla düşünceler aynı düzlemde buluşmayacak ne yazık ki. Patavatsızlıklar ve kırıcı ifadeler de can sıkıcı olabilir. Sözlerimizi her zamankinden daha özenli seçmemizde, kontrollü olmamızda fayda var. Yanlış anlaşılmalara açık olacağız.

28 Nisan 2015 SALI

Ay saat 04:07 DEN SONRA YAKLAŞIK 2,5 GÜN İÇİN BAŞAK BURCUNA geçecek. Bir şeyleri düzenlemek, programlamak, detaylandırmak, temizlik ve hijyen işleriyle uğraşmak, hataları düzeltmek gibi şeyler için elverişli bir gün olacak. Bugün istediğimiz şey kusursuzluk. Bunun için, yılmadan usanmadan çalışabilme isteği de doğacak. Geçirdiğimiz zamandan, yaptığımız işten verim almak, fayda sağlamak en öncelikli konularımız olacak.
SABAH SAATLERİNDE ve günün ilk yarısında, bu önceliklerimiz bizim hızlıca bir şeyler yapmamızı, yol almamızı zora sokabilir. Çok fazla detaya takılıp asıl amaçtan sapma, çok fazla detaya takılan kişilere bir şeyleri beğendirmek zorunda kalma,  en önce kusurları görüp kırıcı bir şekilde dile getirenlere takılma, samimiyet yaratamama, onay almakta zorlanma, takdir alma konusunda sıkıntı yaşama söz konusu olabilir.
Hızlıca ilerlesin dediğiniz işler için elverişli değil. Motivasyonunuzu kırmamaya özen göstermek önemli olacak. Bu saatlerde işlerin ilerlemesi, çok fazla mesuliyet, ciddiyet gerektirecek. Yine de beklentiyi yüksek tutmamakta fayda var. Karşınıza çıkacak her türlü zorluk için bugün eski tecrübelerinizi anımsamaya çalışın. Ne kadar güçlü, enerjik, atak, kararlı ve özgüvenli olduğunuzu unutturmaya çalışanlara inat, istediğinizin peşinden gitmeye niyet edin.
ÖĞLEDEN SONRA VE AKŞAM SAATLERİNDE ise işler ve ilişkiler çok daha akıcı olacak. Bir dobra söz söylense, bir eleştiri yapılsa bile çok daha yapıcı olacak. Kadın erkek ilişkilerinde, genel olarak sosyal ilişkilerde, otorite ile yapılan görüşmelerde yol alma ve iş birliğinden verim elde etme şansımız bol olacak.
Okuyup, öğrenmek, bilgimizi sunmak, ortaklaşa hareket edebilmek, seyahatler planlamak, genel olarak planlamalar yapmak için elverişli olacak.
Bir miktar kafa karışıklığı olabileceğini aklımızda bulundurmakta fayda var. Uzlaşı adına verilen ödünlerin de makul ölçülerde olmasına dikkat edelim.
AKŞAMIN İLERLEYEN SAATLERİNDE irade ve zihinsel odaklanma isteyen işlerde zorluk olabilir. Maneviyata hizmet edecek nitelikte bir gecedeyiz. Rüyalar da bu akşam aktif olabilir. Gelen mesajları doğru okuyabilmeye niyetler ederek uykuya yatabiliriz.

29 Nisan 2015 ÇARŞAMBA

Ay gün boyunca BAŞAK BURCUNDA olacak. Düne ait ana temalar bugün de öncelikli olacak. Dikkat gerektiren işler, odaklanma ve üretkenlik isteyen meseleler, araştırma, inceleme içerikli konular için elverişli bir gün. Yarım iş kalmaması, sorunlu olanların çözüme kavuşması, planlı ve programlı hareket edebilmek, çevremizde düzen olması bugün bizi mutlu edecek ve verimliliğimizi artıracak olan şeyler.
SABAH SAATLERİNDE VE GÜNÜN İLK YARISINDA Ay Plüton ile destekleyici bir açıda olacak. Akşamın ilerleyen saatlerinde de Ay Mars ile üçgen açıda olacak. Gün içinde bu üçü arasında destek söz konusu olacak. Yarın kesinleşecek olan Güneş Neptün altmışlık açısı da bugün oldukça etkili. Kalıcılık, sağlamlık, mükemmellik, irade, güç, canlılık, derinleşmek, isteklere ve hedeflere dair inancı kuvvetlendirmek, olumsuzluklardan sıyrılabilmek, yapılabileceklere odaklanmak adına gökyüzünden destekleyici etkiler alacağız demek oluyor bu. 
ÖZELLİKLE GÜNÜN İLK YARISI, gücünü bize destek olmak adına kullanmak isteyen birileri ön plana çıkabilir. Destek ve paylaşımcı haller sayesinde, zor ve mücadele gerektiren işlerden yüzümüzün akıyla çıkma fırsatı doğacak. Dayanışma için de olumlu görünüyor.  Araştırma, incelemeler, detaylı ve derinlemesine yapılacak çalışmalar için de uygun. Derin duygusal paylaşımlara da karşılık alabiliriz.
AKŞAM SAATLERİNDE kırıcılıktan uzak durmakta fayda var. Sözlerin, hareketlerin anlamları var olduğundan farklı hale gelebilir. Yanlış anlaşılmalara dikkat. Kronik dil yaraları alma ya da yaratma ihtimali olacak. Yapmacık samimiyetler de bu akşam keyfimizi kaçırabilir.
Sosyal ortamlardaki muhabbetler boş ve faydasız olabilir. Sevginin ifadesi gibi konularda da net olamama ya da istediğimiz ölçüde karşılık alamama durumları yaşanabilir.
Hem dinlemek hem de beklemek konularında aceleci, tolerans gösteremeyen tavırlara karşı da dikkatli olmakta fayda var.
Sınav çocuklarına özel bilgiler:
Günün yorumlarından sizi gökyüzünün desteklediğini anlıyoruz. Çalışmış ve üzerinize düşeni yapmışsanız, kaytarmamış ve yılmadan elinizden geleni yapmışsanız emeklerinizin karşılığı gelecektir. Ay bugün Başak burcunda. Hem bu söylediklerime dair bilgiler veriyor bize hem de bunun yanında bazı riskler getiriyor.
Soruları okurken çok fazla detaya dalarak, çok ince eleyip sık dokuyarak zaman kaybına sebep olabilirsiniz. Dikkat! Güneş-Neptün altmışlık açısı da küçük bir ihtimal de olsa hafif bir dağılma etkisi yapabilir. Soruları okumak ve cevaplamak ile ilgili bir sistematiğinizin olması, zamanı yönetmek adına planlı programlı olmanız bu minimumda olan riskleri iyice azaltacaktır.
Sevgiler TEOG anne, babaları bu akşam için çocuklarınıza karşı anlayışlı olmakta fayda var. Gün çok güzeldi. Gökyüzü sınav çocuklarını destekledi. Ama bu işin bir de yarını var. Yarın da gökyüzü çok destekleyici olacak. O yüzden bugün sınavdan sonra boş yere germeyin çocukları.

30 Nisan 2015 PERŞEMBE

Ay günün büyük çoğunluğunda yine BAŞAK BURCUNDA olacak. Düne ait ana temalar ve eğilimler yine gündemde olacak. Yine detaylara dalacağız, yine çalışmak ve üretmek isteyeceğiz, yine hata yapmaktan çekineceğiz ve bu nedenle de çok çaba göstereceğiz. Günün anlam ve önemine yakışan verimlilik de bunlar sayesinde gelecek.
GÜNÜN İLK YARISINDA VE GÜN ORTASINDA yazmak, çizmek, iletişim halinde olmak, okumak, öğrenmek, bilgi alış verişleri ve seyahatler, hesap kitap işleri açısından oldukça destekleyici olacak.

SAAT 15:24 DEN SONRA AY YAKLAŞIK 1,5 SAAT İÇİN BOŞLUKTA olacak. Bu saatler önemli işlerin ilk adımları ve uzun vadeli olabilecek kararlar açısından belirsizlikler barındıracak. Başlangıçlar için değil de yarım işlerin toparlanması adına çok daha verimli olabilir.
SAAT 17:03 DEN SONRA AY YAKLAŞIK 2,5 GÜN İÇİN TERAZİ burcuna geçecek. Çok çalıştık, çabaladık… Artık biraz da dağıtalım, dinlenelim,  eğlenelim diyen enerji hakim olacak bu saatten sonrasında. Sosyal ortamlar, eğlence ve sanat içerikli organizasyonlar, ilişkilere dair planlar için uygun olacak.
AKŞAMIN İLERLEYEN SAATLERİNDE Ay Satürn ile altmışlık açıda olacak. Kalıcı ve uzun vadeli ilişkilerin desteklendiği, ciddiye alınacak ilişkilerin temellerinin atılabileceği, gücümüzü fark edeceğimiz, kendimize olan güvenimizi tazeleyeceğimiz etkiler altındayız. Bu nitelikte olabilecek önemli görüşme ve uzlaşı ihtiyacı duyulan işler için elverişli olabilir.
Gün içinde kesinleşecek olan Güneş-Neptün altmışlık açısı hakkındaki yorumlarımı okumak için… ( Etki başlangıcı:28.4.2015 - Etki sonlanması:1.5.2015)
http://www.astrokarmik.com/astroloji-ogrenenler-icin/transitler/gunes-transitleri/gunes-neptun/-gunes-neptun-olumlu

1 Mayıs 2015 CUMA

Ay gün boyunca TERAZİ BURCUNDA olacak. İlişkiler, el birliği edebilme durumu, eşitlik, adalet ve uyum gibi kavramlar, diplomatik girişimler, sosyal faaliyet ve toplantılar, estetik uyum ve güzellik adına yapılan şeyler için elverişli bir gün olacak. Çatışmacı ve agresifleştiren tesirler olmaması bize, aşırılıklara kaçılmadığı takdirde dengeli ve coşkulu bayram kutlamalarına şahitlik edebileceğimizi gösteriyor. Günün büyük çoğunluğunda, kadın figürlerinin ön plana çıkacağı, gerçekten emekçi kadınların sesini duyurmak isteyeceği, destekleşmenin belirgin olacağı görünüyor.
AKŞAM SAATLERİNDE olumlu yaklaşımlarda bulunmak, iyimser tavırlarla hareket edebilmek, yeniliklere açık olmak, gelişme sağlayacak olan şeylere yönelmek bize huzur ve mutluluk verecek. Sosyal ortamlar, kalabalıklar, bilgi paylaşımı yapılan durumlar, tecrübeli birinden alınacak görüş desteği, seyahatler, seyahat planları, inançlara yönelik gayretler, geliştirici sohbetler açısından güzel bir akşamdayız. Olumlu bile olsa her şeyin abartılısından kaçınmakta, sınırların bilinmesinde fayda var.
Gün içinde Merkür, 8 Temmuz 2015 tarihine kadar kalacağı İkizler burcuna geçecek. Bu süreçte de o sevimli Retrolarından birini yapacak. Yorumlarımı retro başlangıcında ayrıca paylaşacağım. Ancak Merkür İkizler burcunda ne anlama geliyor diye okumak isterseniz…
http://www.astrokarmik.com/astroloji-ogrenenler-icin/gunes-burclarda/merkur-burclatrdan-transit-ederken

2 Mayıs 2015 CUMARTESİ

Ay gün boyunca TERAZİ BURCUNDA olacak. İlişkiler, ve iş birlikleri adına çaba sarf edeceğimiz,  sosyalleşmek sayesinde fayda sağlayacağımız bir gün olacak. Uyum denge ve huzur adına verilen gayret kıymetli olacak. Sanat, estetik ve güzel olan her şey bugün her zamankinden fazla ilgimizi çekecek. Hem ilişkilerde, hem ortamlarda hem de giyim kuşamımızda uyum olması bizi çok mutlu edecek.
Diplomasi adına verilen çaba, fikirsel uyumlar da kıymetli olacak. Fiziksel güç, kararlılık ve irade isteyen şeyler de de zayıflık söz konusu olabilir. Genel olarak kararsızlık ve kararlara birilerini ortak etme ihtiyacı, sırf huzur kaçmasın adına verilen ölçüsüz ödünler günün risk olabilecek durumları.
AY SAAT 17:04 DEN SONRA GÜNÜN GERİ KALANINDA BOŞLUKTA olacak. Başlangıçlar için elverişli olmasa da ikili ilişkiler, aşk, romantizm konuları, yakınlaşmalar, sanatsal organizasyonlar adına verimli bir akşam. Yeme içme konusunda aşırıya kaçmayın. Ama bu akşam genel olarak bulunduğumuz ortamın, birlikte olduğumuz insanın, içinde bulunduğumuz durumun tadını doya doya çıkarma adına şanslı bir akşam olacak. Gökyüzünde etkin olan Merkür-Satürn karşıtlık açısı duyguların dile gelmesini belki biraz zorlaştırabilir. Ancak ciddi teklifler ve önemli ve güven veren konuşmalar açısından da etkili olabilir.

3 Mayıs 2015 PAZAR

SAAT 04:47 DEN SONRA AY YAKLAŞIK 2,5 GÜN İÇİN AKREP BURCUNA geçecek. Sezgilerin ve duygusallığın ön planda olduğu, önceki günlere göre çok daha huzursuz diyebileceğimiz ruh hallerine yakınız. Yarın gerçekleşecek olan dolunayın arifesinde olduğumuzu düşününce bu durum iyice anlamlı hale geliyor. 
Gökyüzünde etkili olan Merkür-Satürn karşıt açısını da dikkate alırsak, inatlaşmalardan, gereksiz mücadelelerden, şartları ve kendimizi zorlamaktan, huzursuzluk yaratacak durumlardan, suni krizlerden, kıskançlıklardan, yanlış anlaşılmalara sebep olabilecek konuşmalardan, daha doğrusu önemli görüşmelerden uzak durmakta fayda var.
Dünyevi değerlere, kurallara, kalıplara, olması, yapılması gerekenlere çok fazla takılmamakta fayda var. Eleştirilere, kusur aramalara da hiç gerek yok.
AKŞAM SAATLERİ maneviyata yönelik çalışmalardan, serbest bırakma, negatiften arınma, affetme, kabullenme, teslimiyet adına yapılan çalışmalardan fayda görebileceğimiz bir gökyüzü tesiri altında olacağız. Dolunay öncesi akşama dair notlarımı ayrıca sizlerle paylaşacağım.
Gün içinde kesinleşecek olan Merkür-Satürn karşıt açısı hakkındaki yorumlarımı okumak için… ( Etki başlangıcı:1.5.2015 - Etki sonlanması:4.5.2015)
http://www.astrokarmik.com/astroloji-ogrenenler-icin/transitler/merkur-transitleri/-merkur-saturn/-merkur-saturn-olumsuz
Tüm hafta boyunca gönlünüzdeki güzellikler sizinle olsun…
Hayrınıza olana da gönlünüz razı olsun…

Dr.Samiye Özbaş Soysal

Yorumlar

Popüler Yayınlar