21 mayıs haftası için astrolojik yorumlarım...


21 Mayıs ile başlayan haftaya ait gezegen hareketlerinin, yeryüzüne ve bizlere olan etkileri ile ilgili kısa yorumlarımla birlikteliğimiz başlıyor:

PAZARTESİ sabahına bir yeniay ve güneş tutulması ile başlıyoruz. Yeniay;  başlangıçlar, taze enerjiler, heyecan ve hareket  getirecek. İkizler burcunda gerçekleşecek olması, her türlü iletişim, haberleşme ve bilginin akışı ile ilgili konularda hızlanma ve/veya yeni başlangıçlara ortam yaratabilir.

Tutulma,  Saros serilerine göre 14 Güney serisinden bir tutulma. Bunun anlamı gelecek günlerdeki olayları ve yaşanacakları yorumlamak açısından önemli. Zira tutulma sonrası yaklaşık bir yıl kadar bu etkileri hissetmeye devam edeceğiz.

Serinin anlamına bakarsak, başarı getirme eğiliminde olduğunu görüyoruz. Bu başarı uzunca süre çokca çalışılmış yani hak edilmiş bir başarı gibi görünüyor. Ancak düşüncelerimizi kabul ettirmek için birazcık şartları zorlamamız gerekebilir. Zira bu dönem, beklenen başarıya kavuşmak için bir kırılma noktası ve kaçırılmayacak bir fırsat olabilir.

Yeniay ve güneş tutulması aynı zamanda Alcyone sabit yıldızı ile kavuşum ile gerçekleşecek. Bu durum görme  ve gözlerle ile ilgili sorunlara, ateşli hastalıklara ve yüzde yaralanmalara  işaret edebilir. Aynı zamanda hırs etkisi ile itibar ve aşk verebilir.  

Sabah saatlerinde,  kendimizi sakince salıvermek ile olayların üzerinde çok konuşmak ve aksiyon almak arasında gergin ve karışık duygular içinde kalabiliriz. İlerleyen öğle saatleri, duygusal olarak belki de eski defterlerin dile getirilmesiyle incinebileceğimiz saatler. Akşama doğru ise geçen hafta aldığımız ani beklenmedik haberlerin devamı niteliğinde yine sıra dışı ama teşvik edici ve hız kazandırıcı haberler bekleyebiliriz. Bu kez haberler çok konuşulacak ve artık iyice dillenecek gibi görünüyor.  Bu etki akşam da devam edecek. Gece geç saatleri ise evde ve mümkünse dinlenerek geçirmekte fayda var. Zira eğer sabahlamayı planladığımız bir eğlence veya iş söz konusu ise gergin ve çatışmalı saatler bizleri bekliyor olacak.

SALI günü sabahın erken saatleri zihinsel yaratıcılığımızın aktive olacağı, yatırımsal konular,  yemek, sanat ve estetik konularında verim alacağımız, iletişim ile ilgili ihtiyacımızın karşılığını alabileceğimiz saatler. Hızlı ilerleyen değil belki ama verimliliği ve kalıcılığı yüksek fikirler ortaya koyabiliriz. Gün boyunca bu etkiler devam edecek.  Gece saatlerinde kendimizi bir miktar kısıtlanmış ancak bir o kadar da organize hissetmemiz mümkün. Kendimizi sözlü veya yazılı olarak düzgün ve zarif ifade edebileceğiz gibi görünüyor. Ay bu geç saatlerde son açısını yaptıktan sonra boşluğa girecek ve Çarşamba günü öğle saatlerine kadar boşlukta kalacak. Ayın boşlukta olduğu saatler kalıcı adımlar atmak, yeni başlangıçlar yapmak ve verimli sonuçlar elde etmek için çok da uygun değiller.

ÇARŞAMBA günü bu etkilerle başlayacak. Öğlen saatlerinde ise Ay yengeç burcuna geçiş yapacak. Kendimizi daha korumacı, anaç, şefkatli hissedeceğimiz, aile temasının hakim olduğu bir gündeyiz. Akşam saatleri ise duygularımızı ve duygusal güvence beklentimizi rahatça ifade edebileceğimiz, ruhsal ve mistik konulara kendimizi verebileceğimiz saatler. Ancak bu arada bir takım hayalkırıklıkları, beklentilerin yeteri kadar karşılanamaması, kendimizi dağılmış ve durumumuzu belirsiz hissetmemiz riski de mevcut. 

PERŞEMBE günü gergin etkiler ile başlıyor. Ani ve beklenmedik duygusal tepkiler ve patlamalar olabilir. Bizim için önemli ve etkin kişiler ile anlaşmazlık, gerginlik ve güç savaşlarına açık bir güne başlıyoruz. Öğle saatlerinde ise sabahki gerginliklerin sonucunda mücadelenin daha dengeli hale gelmesini, cesurca yapacağımız atılımlardan girişeceğimiz işlerden titiz bir çalışma ile başarı elde edebileceğimiz etkiler altındayız. Günün tamamına yayılan bu etkiler ile günü tamamlıyoruz. Akşam saatlerinde Merkür’ün ikizler burcuna geçişi ile birlikte bilginin akışının, öğrenme ve algılamanın daha kolay olacağı etkiler başlıyor.

CUMA günü öğle saatlerine doğru içimize kapanma, kısıtlanmışlık hissi, kendimizi duygusal olarak yeterince  ve doğru ifade edememe, ailevi sorumluluk alma ihtiyacı ve bu sorumluluk alma durumunun yaratacağı çaresizlik hisleri, içsel çatışmalar olası görünüyor.  Yapacağımız işlerde gecikme ve engeller ortaya çıkabilir.  Yeni başlangıçlar yapmak için maalesef uygun saatler değil. Akşama doğru bu saatlere kadar devam eden gergin durum  biraz olsun rahatlayacak. Ay bu saatlerde boşluğa girecek. Bu nedenle akşam saatlerinde kalıcı bir şeylerin beklentisine girmemekte fayda var. En iyisi gün boyu aldığımız bu sorumlulukları bir kenara bırakıp, gerginliğimizi atacak hoş dostane  ortamlara, keyfimizi yerine getirecek eğlencelere , sohbetlere katılmak. Gece geç saatlerde ise kafamızın karışması ihtimali mevcut. Zihinsel olanla ruhani olan arasında kalıp, hayal ile gerçeği ayırmakta zorlanabiliriz. Cuma gecesi bizi pek de dinlendirici bir uyku beklemiyor J Gözlerimizi açtığımızda rüyada mıyız uyandık mı ayırt edemeyebiliriz.

CUMARTESİ sabahı çok erken saatlerde Ay, aslan burcuna geçiş yapacak ama güneş de Güney aydüğümü ile kavuşacak. Kendimizi biraz kaybetmiş, gücümüzü ele alamamış ama artık daha rahatlamış ve haftasonu eğlencelerine hazır hissetme ihtimalimiz var. Sabahın erken saatleri keyifli sohbetler için çok uygun görünüyor. İletişimin bir önceki günkü engellerinden tamamen kurtulup zevk haline geleceğini söyleyebiliriz. Öğlene doğru da kadın erkek ilişkilerinde, ikili ilişkilerde bu olumlu etkiler devam ediyor. Öğleden sonra ve akşama doğru duygusal olarak kendimizi beklenmedik bir şekilde ve oldukça enerjik belki de çocuksu dürtülerle net ve içten ifade edebileceğimiz saatler. Yani günün büyük çoğunluğu önemli görüşme ve buluşmaları  yapmak ve içimizde beklettiklerimizi aktarmak için  çok uygun. Duygu ve düşüncelerimizi olduğu gibi ve güzel dile getirebileceğiz.

PAZAR günü öğlene kadar yine aynı etkiler devam edecek. Öğlen saatlerinden sonra ise zihinsel yaratıcılığımızın yüksek olacağını söyleyebiliriz. Kendimizi ve isteklerimizi gerçekleştirebilmek adına doğru kişiler ile doğru ifadeleri kullanarak temasa geçebilir, yazılı veya sözlü olarak yapacağımız işleri hızlı ve verimli bir şekilde sonuçlandırabiliriz. Sınavlara hazırlanma, raporlama, sunum ve proje hazırlama yani düşünerek yaratacağımız herhangi bir işi yapmak için uygun bir gün. Akşama doğru yine ilişkilerin ön plana çıkacağı ve iletişimin akışta olacağı görünüyor. Akşam saatleri ise yine sorumlulukları alarak düzgün bir çalışma ile her şeyin yolunda gideceği ama özdisiplini de elden bırakmamız gereken saatler.

Yukarda bahsettiğim tüm bu etkileri hayatınızın hangi alanında daha çok hissedeceğiniz ise kişisel doğum haritanızın yorumlanması ile netleşebilir. 

Herşey gönlünüzce olsun.

Hayrınıza olana da gönlünüz razı olsun…



Not: Size özel kısa sorularınız olur ise astrokarmik@gmail.com adresine iletiniz. Keyifle cevaplamak isterim. Doğru verilerle cevaplayabilmem için sorunuza ilave olarak, doğum bilgilerinizi de iletmeniz gerekmektedir. (Örnek: Gün/Ay/Yıl;  Saat ve Doğum yeri)

Yorumlar

  1. Uzun zamandir takip ettigim en etkileyici astrolojik rehber. Supersiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler... Sorularınız olursa keyifle yanıtlarım...

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar