28 Mayıs haftası için astrolojik yorumlarım...


Merhabalar,

28 Mayıs ile başlayan haftaya ait gezegen hareketlerinin yeryüzüne ve bize etkileri ile ilgili kısaca yorumlarımı aktarıyorum:

PAZARTESİ sabahına Ay’ın Başak burcuna geçiş yapması ile merhaba diyoruz. Bu bize biraz titizlenme ve çok çalışma ortamı yaratacaktır. Aynı zamanda yapılan işlerden tatmin olmama ve sıkıcı gibi görünse de eleştirerek iyileştirme eğilimi olabilir.  Birden günümüzün rutin işlerini,  sanki yaptıkça bitmiyor da çoğalıyormuş gibi hissedebiliriz.

Yenilikçi ve belki de ticari olarak kullanılabilir fikirler ortaya koymakla birlikte, gün içinde maddi beklentilerimizi abartma veya bize sunulanlar hakkında haddinden fazla iyimser tavır sergileme riskimiz var. Yaratıcı özelliğimizin vurgulu olacağı bir gün yaşayacağız. Ancak sıra dışı ve beklenmedik tavır ve düşüncelerimiz, önerilerimiz nedeniyle çatışmalar da yaşayabiliriz. (Bu etki Salı günü de devam edecek) Çatışmalar akşam saatlerine doğru kadın-erkek ikili ilişkilerine ve hayatımızdaki önemli karakterler ile ilişkilerimizde etkili olabilir.

Gün boyunca ve hatta Salı gününü de kapsayacak bir şekilde, zihnimizi kapanmayan kronik ruhsal yaralarımıza yoracağız. Aslında çok fazla verici olduğumuz ve empati kurabildiğimiz ancak bu yaşadıklarımızı düşünce de kabullenmekte zorlandığımız anlar bizi yalnız bırakmayacak.

Tüm bu yoğunluğun içinde, bir yanımız “salıver gitsin” diyecek, bize, her şeyi  ilahi olana bırakmamızı fısıldayacak. Diğer zihinsel yanımız ise dürtüsel olarak ince eleyip sık dokumaya yönlendirecek. Akşam saatlerinde ise bu ikilem biraz irade dışı şekilde devam edecek. Dürtülerimize rağmen direnmemekte fayda var.

SALI sabahı gece yarısı olan Ay-Plüto üçgeninin etkisi ile başlayacak. Bu açı azim, hırs ve güç gerektiren durumlar,  etkin kişilerden destek almak için önemli bir açı. Zorluklarla başedecek gücü kendimizde bulabileceğiz. Ancak Ay-Merkür karesi bizi görüş ayrılıkları yaşayacağımız eleştirel tartışmalara sürükleyebilir.

Sabah saatlerinde gerçekleşecek olan Ay-Mars kavuşumu bizi çalışarak başaracağımız işlere cesaretlendirecek. Ay' ın önceki açılarının etkisini de gözönünde bulundurursak etkili kişilerle görüşme için uygun bir sabaha uyanıyoruz. Tartışmalar olabilir ama ikna gücümüz atak tavrımızla birleşince üstesinden gelebiliriz gibi görünüyor.

Akşam saatlerinde ise Ay-Venüs karesi etkisini gösterecek. Bu da ilişkilerimizde stres riski ortaya çıkarıyor. Eleştirilerimizi dile getirirken özellikle de çevremizdeki kadın figürleriyle konuşurken dikkatli olmak gerekir. Sivri konuşmalar, kusursuzluk beklentimiz ve bunu ifade ediş biçimimiz tartışmalara davetiye çıkarabilir.

ÇARŞAMBA gününe Ay-Jüpiter üçgeni ile başlıyoruz. İyimserlikle bıkıp usanmadan çalışkan bir tavır sergileyebiliriz. Ancak biraz da detaylarda boğulma riskimiz mevcut.  Ruhsal çalışmalar yapmak, dua etmek,  titizlik gerektiren ve devam eden bir işin ayrıntılarıyla ilgilenmek için uygun bir sabah. Ancak yeni bir adım atıp, bir işe başlamak için maalesef uygun değil. Zira Ay-Jüpiter ile bu son açısını yaptıktan sonra öğlen saatlerine kadar boşlukta olacak.

Öğlen saatlerinde Ay‘ınTerazi burcuna geçişi ile ilişkilere denge ve uyum gelecek. Aynı zamanda da Merkür ve Mars karesi etkisini göstermeye başlayacak. Bu açı gergin ve tartışmacı hatta dilin kemiği olmayan bir ortam yaratabilir. Konuşurken dikkatli olmakta, kelimelerimizi dikkatli seçip, konuşmadan önce iki kere düşünmekte fayda var. Ay’ın Terazi burcunda olması, uyumu sağlamak açısından neyse ki destekçi olacaktır. Bu etki azalarak da olsa perşembe günü öğleden sonraya kadar devam edecek.

Akşam saatlerinde ise daha çok kendi egomuz ve aslında yapabileceklerimiz ve bu uğurda feda edebileceklerimiz arasında çatışmalar olası. Olayları biraz da oluruna bırakmakta fayda var gibi görünüyor. İrademizi ancak bir yere kadar kullanabileceğiz.

PERŞEMBE gününün gece saatleri sert etkiler altında görünüyor. Ay-Uranüs karşıtlığı, Merkür-Mars kare açısı ve Ay-Plüto karesi, bizleri tartışmalı, çekişmeli ve bunun etkisi ile de duygusal çalkantılı bir sabaha hazırlıyor. Duygusal patlamalar ve kalp kırıklıkları yaşayıp, etrafımıza da yaşatabiliriz. Hem sözlerimizle, ilişkilerimizde yaratabileceğimiz hasarlara hem de fiziksel olarak başımıza gelebilecek kazalara dikkat etmek gerekecektir.

Neyse ki sabah saatlerinde bu etkiler bir miktar da olsa yumuşamaya başlıyor. Ancak yine de günün genelinde dikkat ve bir miktar kontrol fayda sağlayacaktır.

Öğlen saatleri anlaşmak niyetinde olduğumuz toplantılar ve görüşmeler için çok uygun. Sabahın gergin etklilerini üzerimizden atabilmişsek (ki etkiler  akşam saatlerine kadar halen  bir miktar görünür olabilir) dengeli, akılcı, üretken ve verimli fikir alışverişleri mümkün görünüyor.

Akşam saatlerine ise Ay-Venüs üçgeni ile giriyoruz. Daha rahat ve uzlaşmacı olacağımız, sohbetin tadının olacağı saatler bizi bekliyor. İster ikili sohbet olsun, ister daha kalabalık ve hareketli ortamlar olsun eğlenmenin ve keyfin önünde bir engel görünmüyor.

CUMA  sabahına kontrollü ve disiplinli olacağımız, engellenmeler veya işlerin istediğimiz hızda ilerlememesi sözkonusu olabilir. Almamız gereken sorumluluklar bizi biraz yorabilir.

Ay satürn ile gece son açısını yaptıktan sonra öğleden sonra saatlerine kadar boşlukta kalacağından, günün ilk yarısında rutinimiz dışında yeni bir başlangıç yapmamakta fayda var.

Gün boyunca çevremizle özellikle çevremizdeki kadınlarla çokça iletişim halinde olacağımız görünüyor. Ve bu görüşmeler keyifli ve üretken bir tarzda gerçekleşecek.

Öğleden sonra saat 15:30 da Ay boşluktan çıkıp Akrep burcuna geçiş yapacak. Sezgilerimizin güçlü olacağı, azimli, kuşkucu ve kindar olabileceğimiz etkiler altındayız. Duygusal güvence ihtiyacımız ön planda olacak ancak bunu dile getirmekte zorlanabileceğiz.

Akşam saatlerinde ise Ay-Akrep’te olmasına rağmen, bu derin duygularımızı daha akıcı bir şekilde ifade edebileceğiz. Sanat ve estetik konulara eğilimli olacağız. Aynı zamanda da sprituel konularda çalışmalar yapmak, dua etmek ve meditasyon için çok uygun bir akşamda olacağız.

CUMARTESİ sabahı erken saatlerde güç, uğraşı ve istikrar gerektiren işlere başlamak için uygun etkiler altında olacağız. Derin duygularımızı ortaya koyabilir ve gücümüzü açığa çıkarabiliriz.

Öğleden sonra da mücadelemizde desteklendiğimizi hissedeceğiz. Yılmadan ve detayları da kaçırmadan sonuca gidecek adımları atıp başarılı işler yapma potansiyelimizin olduğu bu etkiler ile günü tamamlıyoruz.

PAZAR sabahı erken saatlerde, ekim ayına kadar etkisi devam edecek olan Uranüs-Plüto karesi kendisini göstermeye başlıyor. Öncü burçlarda oluşan bu gergin açı, yapılanma, inşa etme, yaratma enerjisi ile ani ve hareketli ve değişim ihtiyacında olan bir enerjiyi hayatımıza çatışma şeklinde sokacak. Bu etki ile ilgili olarak ilerleyen dönemlerde ayrıca bir yazı ile detayları paylaşacağım.

Ay'ın gün içindeki ilk açısı Jüpiter ile karşıtlık olacak. Gereksiz maddi riskler alma tehlikesi var. Haddinden fazla iyimser ya da tam tersi kuşkucu olabiliriz. Yani güveni dengelemekte zorlanabiliriz. Bu açıdan sonra Ay,  15:30 a kadar boşlukta olacak. Büyük beklentimizin olmaması gereken saatler yaşayacağız.Ay'ın Yay burcuna geçişi ile birlikte daha iyimser, heyecanlı esnek, bilgiye ve öğrenmeye yatkın etkiler altında olacağız.

Akşam saatlerinden sonra kendimizi düzgün bir şekilde ifade edebiliriz ve bu şekilde yazılı/sözlü olarak yapmamız gereken şeyler var ise çok net işler çıkarabiliriz.Ancak ilerleyen saatlerde, tüm iyimserliğimize karşın yanılma, aldanma riski taşıyoruz. Uzun vadeli kararlar almamakta fayda var. Bize aktarılan şeyleri anladığımıza inansak bile kesin yargıya varmadan önce ertesi gün tekrar bir hatırlayıp üzerinden geçmek yararlı olacaktır. Zira karşımızdakinin kötü niyeti olmasa bile bizim yanlış anlama potansiyelimiz olacak.

Herşey gönlünüzce olsun.

Hayrınıza olana da gönlünüz razı olsun…


Sevgilerimle
Samiye Özbaş Soysal



Not: Yukarda bahsettiğim tüm bu etkileri hayatınızın hangi alanında daha çok hissedeceğiniz ise kişisel doğum haritanızın yorumlanması ile netleşebilir. 

Size özel kısa sorularınız olur ise astrokarmik@gmail.com adresine iletiniz. Keyifle cevaplamak isterim. Doğru verilerle cevaplayabilmem için sorunuza ilave olarak, doğum bilgilerinizi de iletmeniz gerekmektedir. (Örnek: Gün/Ay/Yıl;  Saat ve Doğum yeri)










Yorumlar

Popüler Yayınlar