AstroKarmik ile 19 Ağustos Haftası...


Bu hafta Kova burcunda bir dolunay meydana geliyor. Güneş ve Merkür Başak burcuna geçiyor. Jüpiter-Uranüs ve Venüs-Plüton kare açıları kesinleşiyor. Yoğun ve olaylı bir hafta yine bizi bekliyor.

 
19 Ağustos PAZARTESİ günü saat 07:07 den sonra Ay Kova burcunda olacak. Bilimsel ve teknik konuların, teknoloji içerikli çalışmaların, gruplara ait olan aktivitelerin, dostluk ve iletişimin önemli olacağı bir gün olacak. Yaratıcı fikirler ve ortak projeler üretmek için karşınıza çıkacak fırsatları değerlendirmenizi öneririm bugün için. Öğrenmek, bilmek ve gözlemlemek konusundaki yoğun isteğe karşılık verebilirsiniz. Mantık ve düşünce açısından kibire kapılmadığınız, yeniliklere ön yargıyla yaklaşmadığımız takdirde birçok açıdan geliştirici olabilecek nitelikte bir gündeyiz.

Öğlene doğru kişisel ilişkiler ve aşk hayatı açısından, dostlukların pekişmesi, sosyalleşmemizi sağlayacak ortamlar ve ortaklık ve işbirliği konulu işlerde bir hareketlenme olabilir.

Öğleden sonra ve akşama doğru eğer bu saate kadar olan işlerimize yeteri kadar önem vermemiş veya biraz geciktirmekten bir şey çıkmaz yaklaşımı sergilemişsek rahatlığın yerini bir çeşit iç sıkıntısı alabilir. “Keşke” ve “acaba” ların gündeme oturabileceğini unutmamakta fayda var. En güzeli günün tamamında zamanı dengeli ve verimli bir biçimde kullanmak olur...

Akşam saatleri duyguları ifade ve yakınlaşmalar açısından biraz zorlayıcı olabilir. Ciddiyet gerektiren meseleler hak ettiği muameleyi görsün, asla sululuk kaldıramam dediğiniz konuşma ve görüşmeler için uygun olabilir ancak yine de tam olarak kendinizi ifade edememe ya da karşınızdakinin anlamamak da direnmesi gibi durumlara karşı hazırlıklı olmak gerekebilir. Özellikle kadın figürleri ile iletişim her zamankinden daha zor olabilir bu saatler itibariyle.

Öylesine yapılan, dalga geçilen, tedbir alınmayan, oluruna bırakılan işler yolunda gitmeyebilir. Daha çok sorumluluk almak ve gerekeni, gereken zamanda gerektiği şekilde yapmak teması var akşam saatlerinde. Başlangıçlar açısından da bazı engel ve prosedürlerin yolunuza taş koyabileceğini, gecikmelerin sabır gerektireceği etkiler altında olacağız.

20 Ağustos SALI günü de Ay Kova burcunda olacak. Mantık ve bilginin ön planda olacağı işler, dostluk ve arkadaşlık temalı aktiviteler, bireysellikten ziyade bütünün en azından içinde bulunduğumuz grubun ortak yarar ve ideallerine hizmet eden çalışmalar, teknoloji ile alakalı uğraşlar, keşfetmek ve yenilikleri hayatımıza katmak ile bağlantılı meseleler için elverişli bir gün olabilir günün büyük kısmı.

Akıllı ve mantıklı hareket etmemiz sayesinde başarıyı daha kolay elde edebileceğimizi söyleyebilirim. Sezgiler ve duygular azıcık geri planda kalsalar kesinlikle yararımıza olacak. Objektif olmak ve hissiyata dayalı kararlardan kaçınmak, gerçek ve anlamlı olan, mantık çerçevesindeki işler ve kararlar kesinlikle çok daha faydalı olacak.   Algı ve bildiğini aktarma konusu rahat akacak. Ancak en bariz sorun kendi bildiğinin en doğrusu, kendi mantığının en kusursuz olduğunu düşünüp gereksiz yere inada tutuşmak ve sabit fikirli tavır sergilemek olacak.

Sabah saatleri olaylara hız kazandırmak, hızlıca sonuç elde etmek, ihtiyacımız olan bilgi ve görüşlere hızlıca ulaşmak açısından elverişli olacak. Tedbiri elden bırakmadığımız takdirde yeniliklere ve değişimlere açık olmamızın faydasını görebiliriz özellikle erken saatlerde. Bizden farklı düşünen, farklı yol haritaları olan ve farklı yöntemleri baz alan kişilere kulak vermek ve onlarınki ile kendi bilgi ve tecrübemizi harmanlamak sayesinde daha çok başarılı işler kotarma şansımız olabilecek. Bu sabah saatleri sürpriz niteliğindeki haberlerle de bizi şaşırtabilir.

Gün boyunca Ay'ın herhangi bir temel açısı olmayacak ve bu etkiler ile akşam saatlerine ulaşacağız.

Akşamın ilerleyen saatlerinde ise fikir ayrılıklarının sinirleri germesi, düşüncede egonun kişisel ilişkilerin korunmasının önüne geçmesi söz konusu olabilir. Ettiğimiz laflara her zamankinden dikkat etmek gerekecek. Gurur kırıcı ve duygusal olarak yıpratıcı nitelikteki konuşmalara şahit olabiliriz veya bizzat ortasında kalabiliriz. Her lafa bir karşılık bulup haddini bildirmek veya fikirsel bir mücadelenin içine girmek pek akıllıca değil bu akşam için. Zira duygularımız aklımızın önüne geçmiş ve objektifliğimizi yitirmiş olabiliriz. Tarafsız karar vermek ve tarafsız dinlemek pek mümkün olmayabilir. Önemli görüşme, anlaşma ve kararlar için pek elverişli değil ne yazık ki akşam saatlerinin enerjisi. Gökyüzünden fikir birliği sağlamayı her zamankinden daha zor hale sokacak etkiler alıyor olacağız. Dolunay öncesi bu zorlayıcı akşamı rahatlatıcı ve dinlendirici aktivitelere ayırmak, negatif enerjimizi boşaltacak çalışmalar yapmak ve fiziksel olarak bizi yormayacak gıdalar ve dinlendirici bir uyku ile geceyi geçirmek, gerginliği azaltıcı etki yapabilir.

 
21 Ağustos ÇARŞAMBA günü saat 04:44 de 28 derece Kova burcunda bir dolunay gerçekleşecek. 22 Temmuz 2013 Pazartesi tarihindeki dolunay da Kova burcunda gerçekleşmişti. O tarihte Kova burcunda dolunay temaları hakkında değerlendirmelerde bulunmuştum. http://astrokarmik.blogspot.com/2013/07/astrokarmik-ile-22-temmuz-haftas.html. Bu kez de dolunay ile birlikte benzer temalar tetiklenecek hayatımızda. 

Kova burcu toplumsal ve bireysellikten ziyade bütünü içinde bulunduğumuz grubu ilgilendiren, bilgi ve teknoloji temalı olaylar ile bağlantılı. Dolunay ise daha önce atılmış adımların, girilmiş yolların nihayetinde ne gibi sonuçlarla karşımızda belirdiğini gösteriyor . Bir şeyler açığa çıkıyor. Belirgin hale geliyor. Görmezden gelemeyeceğimiz kadar net ve aşikar hale geliyor. Tohumların yeşerdiği ve meyvelerin dallarda belirginleştiği dönemlere işaret ediyor. Yani kısacası bir şeyler neticeleniyor ya da belirsiz başlangıçlar şekilleniyor. E tabi ki bu da bir miktar büyüme sancısını beraberinde getiriyor... Çatışma ve gerginlik eğer biz negatif enerjimizi doğru biçimde boşaltmayı becerememişsek kaçınılmaz hale gelebiliyor. Zira dolunayın enerjisi serbest bırakan ve rahatlatan değil de tutan ve boşaltamayan nitelikte...

Bu kez de dolunay toplumsal nitelikteki gerginlikleri açığa çıkarabilecek nitelikteymiş gibi görünüyor. Kova  burcunda gerçekleşiyor olması isyankarlık, doğru bildiğin yoldan şaşmama ve hatalı gördüğün noktaları düzeltme ve kaygısızca kusurları dile getirme, otorite figürlerinin kurduğu düzenin sorgulanması, daha adil ve mantıksal olanın kurulması için bütünün faydasına olacak şekilde mücadele verme, yeni ve herkese eşit ve adil pay veren sistemin arzulanması gibi şeyler ile bağlantılı olayları tetikleyebilir.... 

Özgürlük ihtiyacında artış, daha iyi ve doğru düzeni getirme çabası, yönetime ve idarecilere başkaldırı niteliği taşıyan reformcu hareketler, muhalif ve asi tavırlar dikkat çekebilir. Yeni düzenlemeler, toplumsal ya da bilimsel konularda yenilikler, keşifler ve bu keşiflerin düzenlemelerin herkese ifşa edilmesi olabilir.  Kova enerjisi ortak amaç uğruna bir araya gelmiş insanları, grupları, dernekleri v.b. birlik olunması beklenen yaşam alanlarını ilgilendirdiğinden bu konularda daha önce filizlenen hareketlerin iyice görünür hale gelmesi durumu yaşanabileceğinden bir önceki dolunayda da bahsetmiştim.

Kadın erkek ilişkilerinde gerginlikler, dengeye ulaşmadan ve düzeni getirmeden önce yaşanabilecek ufak tefek çalkantılar, bindiğimiz geminin dalgalar arasında kalıp sarsılması söz konusu olabilir. Her türlü çatışmada aslında o gemide yalnız olmadığımızı fırtınadan çıkarsak da batarsak da birlikte olacağımızı unutmayıp inatlaşmaları bir tarafa bırakırsak dolunayın veya herhangi bir zorlayıcı açının etkileri daha kolay atlatılabilir.

Bu kez de dolunayda bir tarafın “ben otoriteyim” diye inatlaşması diğer tarafın da “senin otoriteni tanımam biz hep birlikte birlik olup idare ederiz sen üstün ya da farklı değilsin hepimiz eşitiz” diye inatlaşması söz konusu.

Gücün ve otoritenin el değiştirmesi ve bu olurken ya da olmasın diye verilebilecek zorlu ve dirençli bir mücadele söz konusu olabilir.

Dolunay sırasında Mars Procyon sabit yıldızı ile kavuşum halinde olacak. Vivian Robson’un sabit yıldızlar kitabında bunun şiddet ile, skandal, iftiralar ve gözden düşme olaylarıyla bağlantılı olabileceği söyleniyor.

·         T.C. Haritasının yakın ya da uzak komşularımızı ilgilendiren aksında gerçekleşecek dolunay. Bu da komşularla yaşanabilecek gerginliklere, bir takım skandal niteliğindeki bilgi ve gelişmelerin açığa çıkmasına,

·         Eğitim sistemini ilgilendiren bir takım olaylar ve yeni düzenlemelere,

·         Dini felsefi ve inanç sistemini ilgilendiren olaylara, seyahat konulu kaza v.b. talihsizliklere, haberleşme ağını ilgilendiren sorun ve skandallara, gazeteci yazar ve yayıncıları ilgilendiren meselelere,

·         Teknolojik gelişmeler, keşifler,  bütünü ilgilendiren reformist hareketler, düzene başkaldıran ve yenisini-daha iyisini yaratmak adına ortaya çıkan durumlar, bilimsel nitelikli ilerlemelere vesile olabilir bu kez dolunayın etkisi ülkemiz açısından. 

En azından bir gün öncesinden ruhsal ve fiziksel detoks uygulamak, yormayan işler ile uğraşıp, hafif gıdalarla, mümkünse sıvı ağırlıklı olarak beslenmek, ruhsal çalışmalara katılmak, dua edip ruhumuzu tazelemek dolunayın negatif etkilerini mümkün olduğunca azaltacaktır. Hem kendimiz hem de ülkemiz adına hayırlara vesile olacak bir dolunay yaşanmasını gönülden dilerim.

Saat 07:44 itibariyle Ay günün tamamında Balık burcunda olacak.  Duygu yüklü ve içe dönük olma eğilimi gösterebiliriz gün boyunca. Fedakarlıkların ve karşılıksız vermenin sorun teşkil etmeyeceği, kendimizden çok başkalarının iyiliğini düşünerek haz alacağımız etkiler söz konusu olacak. Objektif olmakta zorlanacağımız ve kararlarımızda duygusallığın rol alacağı düşünülürse, somut ve dünyevi kararlar almak için elverişli bir gün değil.

Ancak yaptığınız işe sezgilerinizi, ilham gücünüzü ve yaratıcılığınız katmak açısından verimli olabilir. Duygusal dalgalanmalar, kırılganlıklar, duygu sömürüleri, kararsızlık ve hayalci bir tutum günün en yorucu handikapları olabilir.

Sabah saatlerinde gün boyunca etkili olacak olan Jüpiter-Uranüs kare açısı kesinleşecek. Bu açı etkisiyle, kaçış ve özgürleşme ihtiyaçlarında artış, görev haline gelmiş yorucu sorumlulukları geride bırakma isteği belirgin olacak gün boyunca. Hızlıca ve büyük bir iyimserlikle verilen kararlar aniden değişebilir, verilen sözlerden cayılabilir. Sebat etmek zorlaşabilir. Gelişim ve kazanmak isteği diğer insanların zararına olabilecek derecede bencilleşebilir. Yapabileceklerimiz konusunda gerçekçi olmaktan öteye fikirsel ani değişim ve dönüşümler yaşayabiliriz.

Öğlen saatlerinde hayalcilik ve bireysel olarak zarara uğramamıza vesile olabilecek boyutta bir iyimserlik ve merhamet, veren, vermeyi tercih eden ve bu sayede manevi tatmin yaşayıp gerisini boş veren tavırlar belirginleşebilir. Sosyal ilişkiler, sanatsal konulu uğraşlar, ruhsal çalışmalar, hayır işleri, hasta ziyaretleri, merhamet ve öz veri gerektiren çalışmalar, açısından verimli olabilir.

Akşama doğru ve akşam saatleri ciddiyetle ele alınacak, disiplin ve kararlılık gerektirecek, normal şartlarda gözümüzde fazla büyüttüğümüz ve altından kalamayacağımıza inandığımız zorlu, mücadele gerektiren işlerle uğraşmak, sorumluluklarımızı hataya yer bırakmayacak şekilde yerine getirmek, destek alıp vermek, güçlü kişilerin yanımızda olduğunu ve bize enerji kattıklarını hissetmek, özellikle kadın figürlerinden yana fayda sağlamak açısından güzel olabilir.

Duygularımızı güçlü ve kontrollü biçimde ifade edip, etki bırakmak, güven kazanıp destek bulmak açısından da uygun olabilir. Planlı ve programlı olup, sabretmenin, yapabileceğine inanmanın, gücünün ve yeterliliğinin farkına varmanın, güç dayanışması içinde olmanın, yüzeysel değil de ilişkilerde daha derinlemesine paylaşım ve yakınlaşmaların faydasını görebiliriz.Derin ruhsal çalışmalara, derin algı ve sezgi kapasite artışı da söz konusu olabilir.

22 Ağustos PERŞEMBE gününün tamamında Ay Balık burcunda olacak. Duygusal ve sevgi temalı konuların ağırlıkta olacağı bir gündeyiz. Eğer eğiliminiz varsa edebiyatla ilgilenmek, resim yapmak, şiir, hikaye, yazı yazmak için çok elverişli bir gündeyiz. Konu duyguları ifade edebilmek ve içinizden geçenleri bir şekilde dışarıya yansıtabilmek becerisi… Bunu sanatsal bir şekilde yapmasanız bile mutlaka bir şekilde içeriğinde sizin de ne hissettiğinizin farkına varabileceğiniz ve bu farkındalığı ifade etmekten çekinmeyeceğiniz fırsatlar çıkacaktır karşınıza.

Başkalarının duygularına daha fazla önem vermek, kendinizi onların yerine de koyup hissetmek, sezgilerinize kulak vermek sayesinde daha mutlu ve verimli bir gün geçirme şansınız olabilir.

Özveri bugünün ana başlıklarından biri. Sevdiklerimize ve hatta belki de hiç tanımadığımız insanlara karşı fedakarca davranmak bugün o kadar da zorlayıcı olmayacak. Zira ego, insani değerler söz konusu olunca ikinci plana düşebilecek.  Attığımız bir adımın veya yaptığımız bir işin sadece ve sadece başkalarına fayda sağlaması bizi mutlu etmeye yetecek...

Kulağa ne kadar hoş geliyor. Tabi ki abartmadığımız ve işin suyunu çıkarıp sonuçta kendimize zarar verecek boyuta vardırmadığımız sürece. Özellikle sabahın erken saatleri bu açıdan abartılı bir iyimserlik, “ben kaybetsem ne olur ki yeter ki insanlık kazansın” modunda bir cengaverlik söz konusu olabilir. Tamamen duygusal kararlar verme ve altından kalkılması zor fedakarlıkların sözünü verme söz konusu olabilir.

Sabah saatleri eğer gün henüz doğmadan kalkmakta sorun yaşamıyorsanız, ruhsal çalışmalar, ilahi bilgilerle iç içe olan çalışmalar, dua, meditasyon ve içinize dönük olup ruhunuzu arındıracağınız, kendinizle temasa geçip zihninize biraz olsun dur diyeceğiniz her tülü aktiviteden verim alma şansınız olabilir.

İnancınızın içerdiği ibadetlerden huzurlu, mutlu ve iyiliği yaratan ruh haline geçirecek şekilde fayda alabilirsiniz. Ayrıca sanatsal ve yaratıcılık gerektiren aktiviteler, bilgiye hem kitabi ve ilahi seviyede ulaşmayı sağlayan şeyler, okuyup kendinizi geliştirme adına yapabileceğiniz çalışmalar açısından da özellikle erken saatler ancak günün genel olarak tamamı elverişli olacak.

23 Ağustos CUMA günü Güneş bir ay için Başak burcuna geçecek.  Bu da bize, artık yazın tadını çıkardığımızı, dinlence ve eğlence modundan hızlıca çıkıp işlere güçlere yönelip çalışıp üretmemiz gerektiğini gösteren bir işaret oluyor aslında. Yarım kalan işleri toparla, son dönemlerde ikinci plana attığın verimlilik konusunu hatırla, artık işlerine odaklan ve detayları da gözden geçirecek şekilde özenli olmaya çalış diyor adeta. İş bitirme, karşılık beklemeden varını yoğunu üretkenlik adına kullanma, çalışarak ve işe yaradığını hissederek ruhunu dinlendirme dönemi olacak bu önümüzdeki 1 aylık süreç.  Titizlik, gayret ve pes etmeden dur durak bilmeden tamamlanması gereken işlere, bu mahiyetteki başlangıçlara, hata kabul etmeyen detaylı plan ve projelere adım atmak için oldukça uygun bir enerji bu...

İş planlarının ve düzenin her zamankinden daha fazla önem kazanacağını ve işimize yarayan sonunda somut işler ortaya çıkacak işlere enerjimizi harcamanın kar sağlayacağını da söyleyebilirim. Öncelikler ve ihtiyaçları belirleyip, planını yapıp son hız işlere dalmak enerjisi bu.

Ancak dikkatli olunması gereken en önemli husus, başladıktan bir süre sonra asıl amaçtan sapacak hatta ne için yola çıktığımızı unutacak şekilde detaylardaki kusurlara gözümüzün takılması. Doğru bir analiz, analitik düşünce eşliğinde belirlenen istasyonlar bize büyük resmi düzenli aralıklarla hatırlatacaktır. Aksi takdirde çok çok çalışmış, birçok kusursuz iş üretmiş ancak parçaları birleştirip asıl amaca yönelik verimlilik sağlayamamış olabiliriz.  Mükemmel olsun telaşı hem kendimize hem de çevremize karşı haddinden fazla eleştirel bir tavır takınmamıza sebebiyet verebilir.  El becerisi, araştırma, inceleme, raporlama, hesap kitap, derleme, düzenleme ve analiz gerektiren işler için uygun bir dönem olabilir. Evinizde ve de ofisinizde işe yaramayan eşyalardan kurtulmak ve işine yarayacak kişilere doğru akışını sağlamak için zaman yaratabilirsiniz bu bir aylık süreçte.

Gözlem yeteneğinizin her zamankinden artmış olacağını görebilirsiniz. Özellikle yolunda gitmeyen ve düzeltilmesi gereken noktalar gözlerden kaçmayacak. Adeta kusur arayan dedektörler misali dolaşan insanlar sarabilir etrafınızı.

Sağlık konusunda düzenlemeler yapmak, temizlik ve hijyen, derleme ve toplama konularında aksiyonlar almak, bozuk olan eşyaları tamir ettirip her şeyi kusursuz işler hale getirmek açısından verimli olabilir. Eğer bu bahsettiğim temalarda eğlenceli olan bir şeyler görememişseniz boşuna aramayın zira yokJ

Yani bu kadar çalışıp çabalama ve detaylarla boğuşma arasında eğlenceye pek vakit yok.  Aslan burcundan sonra gelmesinin anlamı da bu zaten. Depoladığın eğlence ve yaşam enerjisini boşa heba etme işe yarasın diye ardından Başak burcu geliyor. Şaka bir yana hal böyle iken eğer bir miktar eksikse bile eğlencenin eksikliğini pek önemsemeyeceğiz de diyebiliriz.

Saat 04:39 ile 10:13 arasında Ay Balık burcunda ve boşlukta olacak. Sabah saatleri önemli başlangıçlar ve sonucu belli olsun istediğiniz riske atmayı tercih etmediğiniz işler için pek elverişli değil. Sonunun neye varacağı belli olmayan adımlar olarak değerlendirilebilir. Bu mutlaka sonuç olumsuz olacak anlamına gelmiyor ancak önünüzü göremediğiniz bir yola giriyormuş gibi olabilirsiniz Ay'ın boşlukta olduğu zaman dilimlerindeki giriştiğiniz işlerden.

Beklemeye pek tahammülünüzün olmayabileceği her şey bir an önce başlasın ve bitsin diye içinizden bir sesin sizi dürttüğü bir sabaha merhaba diyebilirsiniz. Ancak sabır ve temkin olmazsa olmaz şeyler diyebiliriz özellikle erken saatler için.

Saat 10:13 den sonra ise Ay günün geri kalanında Koç burcunda olacak ve başka bir temel açısı olmayacak. Günün içeriğinde hareket halinde ve rekabete yatkın olmak, dinamik ve atak bir görüntü sergilemek, liderlik etmek ve öne atılmak sayesinde başarılı olabileceğimiz işler yer alıyor. Cesur ve girişimci olmanın kar sağlayacağı canlı ve aktif bir gündeyiz.

Gözü kara tavırları abartıp riskleri görmezden gelme ve ya herro ya merro diye her işe balıklama atlama gibi risklerin de olduğu bir gündeyiz. Her şeye gönüllü olmak, “ben yaparım, ben isterim, ben, ben ve ben” deme eğilimimizin yüksek olacağı durumlarda biraz olsun sukunet ve hareketin önüne de bir gıdımcık düşünme ve idrak edip ölçüp biçme payı bırakırsak değmeyin keyfinize.

Hızlıca yol almak istediğiniz ve somut kazanımlar elde etmeyi amaçlayacağınız işler için, fiziksel güç gerektiren aktiviteler için, enerjinizi yoğun bir biçimde işinize ve çevrenize aktarmanın herkese fayda sağlayacağı bütüncül işler, rekabet gerektiren uğraşlar ve bir gruba ya da birilerine liderlik edip yol gösterici olmak için elverişli bir gün. Ancak iş birliği yapmanın bugün için pek pürüzlü bir durum olacağını herkesin kendi bildiği yolda yürüyüp yol arkadaşlarına söz hakkı tanımak istemeyeceği etkiler altında olacağız gün boyunca.

24 Ağustos CUMARTESİ günü Ay yine Koç burcunda olacak. Aceleci ve aşırı risk alan tavırlara dikkat et ancak yaşam enerjisi yüksekliğini iyi kullan dedirten bir günde olacağız. Dinginlik ve huzuru arayışında iseniz bugün bunu bulmakta zorlanabilirsiniz ne yazık ki. Ben merkezli bir düşüncesizlik ve çocuksu dürtülere bireysel isteklere ne pahasına olursa olsun ulaşma çabası bugün diğer insanlarla iyi geçinmek ve içsel olarak huzuru bulmak konusunda zorlayıcı olabilir.

Bugün Merkür de 9 Eylül tarihine kadar kalacağı Başak burcuna geçecek. Zihnimizi nasıl kullandığımız, algımızın nasıl çalıştığı ve nasıl iletişim kurduğumuz ile bağlantılı olan Merkür bu dönemde olabilecek en iyi konumda yerleşmiş olacak. Zira Merkür Başak burcunda yönetici ve yücelme durumunda yer alıyor. Yani asalate sahip bir yerleşimde yer alıyor. Aklımızı verimli bir şekilde, detaylı ve karmaşık işlerin içinden çıkabilecek yönde kullanabileceğimiz, konulara daha bütünsel gözle bakıp analitik düşünce yapısını hayata geçirebileceğimiz bir süreç olacak Merkür’ün Başak burcundaki seyri. El ve akıl becerisi gerektiren işler, detaylı ve analiz ihtiyacı duyulan çalışmalar, planlama, organizasyon ve projelendirme gerektiren işler için elverişli olabilir.

Yazmak, çizmek, raporlamak, listelendirmek, sunmak ve istatistik içerikli çalışmalar yapmak için oldukça güzel bir etki olacak gökyüzünden yansıyan. Ayrıca sağlık ve hastalıklar konusunda çalışmalar yapmak, detaylı biçimde analizden geçip özen göstermek ve varsa sorun niteliğinde olanlara çare ve deva bulmak açısından da güzel bir süreç olabilir.

Dolap ve rafları, dosyaları düzenlemek ve arşiv çalışmaları yapmak için de kullanabilirsiniz bu dönemi. Çalışırken ve bir işle meşgul olurken etrafımızdaki düzenin ve temizliğin her zamankinden daha çok önemli olacağı, önce bunu sağlamışsak gerisinin çorap söküğü gibi geleceği, çok fazla detaycı bir zihnin tuzağına düşersek ana planı hatırlamakta zorlanabileceğimiz ve aynı zamanda aşırı gerçekçi ve görmeden inanmam diyen zihinlerin, duygusal ve sezgisel yanımızı fazlasıyla baskılayabileceği, arı gibi çalışan beyinlere hazır bir dönem bizi bekliyor.

Sabahın erken saatleri oluruna bırakmak ve sabretmek konusunda bir nevi testten geçebiliriz. Aynı noktaya uzun süre bakmaya tahammül edemeyip hareket ve dinamizm aşkı ile yanabiliriz. Duygusal ve ani tepkiler verme riskimiz fazla ne yazık ki bu sabah saatlerinde. Eğer çevremizde olup bitenlere, bizim isteklerimizin dışında akan hayata, diğer insanların isteklerine, akış hızlarına karşı tolerans göstermeyi becerememişsek ani çıkışlar ve kırıcı, patavatsızca konuşmalar sabah saatlerine damgasını vurabilir. Ani kararlar ve yıkıcı ve kestirip atma etkisi yapan beklenmedik tepkilere takılmayıp daha aklı selim olunabilecek bir zamanı beklemek, her duyduğuna anında görünen şekliyle aldanmamak, her ağzımıza geleni süzgeçten geçirmeden sarf etmemek önemli olacak.

Zira aynı zamanda büyük sözler etme ve aşırı ve büyük gönüllü tepkiler verme ihtimalimiz de yüksek. Fazlasıyla katı ve toleranssız olma ve kendimizi dev aynasında görüp kişisel değerimizi herkesin üzerine çıkarma riskine karşı da dikkatli olmalıyız.

Öğlen saatlerinde gün boyunca etki olacak olan Venüs-Plüton kare açısı kesinleşecek Bu açı etkisiyle zaten çok niyetli olmadığımız uzlaşma ve anlayış teması ilişkilerimizde bir kez daha patlayıcı noktalara taşıyabilecek bizleri. Bu açı ile birlikte önümüzdeki günlerde gökyüzünde, Jüpiter ve Uranüs’ü de içine alacak şekilde bir büyük kare oluşacak. Bu güçlü ve yoğun etkili 3 gezegenden aynı zamanda alacağı zorlu açılarla Venüs ve ilintili konular bir miktar zorlanacak diyebiliriz bu günlerde. Yani ilişkilerimiz, maddi ve yatırımsal konular, güzellik ve estetik konulu durumlar, sanatsal ve yaratıcılık gerektiren konular engelli parkurdaymış misali ilerleyecek diyebiliriz.

Bu günlerde, var olan ilişkiniz veya ilişkide olduğunuz kişi üzerinizde bir takım baskılar yaratıyor ve sizi kontrol altına almaya çalışıyor olabilir. Değişim ve dönüşüm ilişkilerde veya ilişkiler aracılığıyla yaşanacak bu dönemde diyebiliriz. Yıkıcı, kendinize ve var olan ilişkilerinize( aşk ya da sosyal) zarar verecek tavır ve tepkilerden kaçınmak, sizden ya da karşıdan gelebilecek baskılara boyun eğmemek adına verilecek tepkileri iyi tartmak, kıskançlık krizlerine ve aşırı sahiplenici tutumlardan uzak durabilmek önemli olabilir bu transit etkisindeyken. Eğer hayatınızda biri yoksa, doğru bir karar olmadığını bile bile istemsiz olarak çekildiğiniz biri girebilir hayatınıza. Tutku ve hırs, başarma, kazanma ve elde etme isteği bir miktar törpülenmezse herkese zarar verecek sonuçlar doğurabilir. Eğer bu açıyı verimli bir biçimde kullanabilmişsek, ilişkiler yoluyla güçlenme, destek bulma ve fayda sağlama şansımız da olabilir. Yani ölçüyü kaçırmamak ve nerede duracağımızı bilmek önemli olacak bir bakıma.

Akşam saatlerine Güneş-Merkür kavuşumu gerçekleşecek. Bol sohbetli, doğru ifade biçimini ve doğru anlatım yöntemlerini bulmakta zorlanmayacağımızı bir akşam olabilir. Yazmak, çizmek, kendimizi ifade etmek, önemli kişilerle bizim için önemli konuları görüşmek, ticari konulara değinmek, bu konularda girişimlerde bulunmak, fikirlerinizi açıkça dile getirmek ve iletişim kaynaklarını bolca kullanmak için güzel bir akşam olabilir. Bu akşamın en riskli teması eleştirilerin dozunu kaçırmak ve kırıcı safhaya vardırmak olabilir.

 

25 Ağustos PAZAR günü Ay yine öğleden sonraya kadar Koç burcunda ve 13:02 den sonra yaklaşık 3 saat için boşlukta olacak. Spor ya da benzeri aktiviteler, fiziksel güç gerektiren yarışmalı işler, aktif, dinamik ve canlı olmamızı sağlayacak kişi ve ortamlar açısından güzel bir sabaha uyanıyoruz.

Öğlen saatleri gerginleştirici ve tartışmalara, kavgalara açık etkiler olacak gökyüzünde. Duygusal ve dürtüsel çıkışlar, kafa göz yaran empatiden yoksun konuşmalar, her söze karşılık vermek üzere hazır bekleyen ve “haklıyım da haklıyım” diye bağıran egolar devrede olabilecek.  Kişilik haklarına saygı ve sevgimizi, özümüzü, gerçek iyi niyetimizi aklımızdan çıkarmamak, bir olmamızın ancak bütün olmak ile gerçekleşebileceğine inanmak bu saatlerde faydalı olabilir. Fiziksel olarak kendimize de özen göstermemiz, hız telaşı ve aceleciliğin önüne geçebilmemiz de önemli olacak. Sakarlık ve kazalara açık olabileceğimiz, beden ve gönül yaralanmalarına karşı temkinli olmamız gereken bir zaman diliminde olacağız.

Saat 16:14 den sonra ise Ay yaklaşık 2,5 gün için Boğa burcuna geçecek. Günün bu saatinden sonrası ise enerji bambaşka bir havaya bürünecek. Acil olsun yerine güvende olayım, hemen olsun yerine güzel olsun, şipşak halledelim yerine keyfini sürelim, atıştırıp karnımızı doyuralım yemekle vakit kaybetmeyelim yerine, zaman önemli değil, oturup ağzımızın tadına layık güzel sofralarda mükellef yemekler yiyelim diyen bir esinti olacak havada. 

Haz almak, güvende olmak, maddi olarak kendimizi güvende hissetmek ve huzuru kaybetmemek önemli olacak bu saatten sonrasında. Sakin ve ağır hareket etmenin faydalarını görebileceğimiz, anın tadını çıkarma şansımızın daha yüksek olacağı bir akşam bizi bekliyor. Hareket halinde olacağımız değil de bir noktada ve bir ortamda sebat edeceğimiz planlar çok daha mutluluk verici olacak. Risk alan değil de garanti gördüğümüz kararların arkasında durmak daha güven verici olacak.

Akşam saatleri hem özel hem de sosyal ilişkilerimizde uyum, denge ve huzur çok yakınımızda olacak. Önemli buluşma, görüşme ve davetleriniz, iş ya da sosyal amaçlı uzun vadeli ve kalıcı olmasını istediğiniz teklifleriniz için çok uygun bir akşamdayız. Zihnimiz ve gönlümüz aynı dilden konuşabilecek, içimizde neyse dışımıza da bunu yansıtmakta zorlanamayacağız bu akşam.

Sizi üzen ya da anlaşmakta zorlandığınız insanlarla aranızda anlayış ve hoşgörü hakim olabilir. Var olan uzlaşmazlıklar için de son bulma zamanı gelmiş olabilir. Orta yolu bulalım, aynı dilden konuşalım, sonuçta da herkes mutlu mesut olsun niyetinde olduğunuz çekişmeli ve anlaşmasız durumları da masaya yatırabilirsiniz bu akşam.

Gecenin ilerleyen saatleri ruhsal ve ilahi çalışmalar, dua, meditasyon, sanatsal çalışmalar ve fedakarlık merhamet gerektiren aktiviteler için elverişli olabilir. Akşamın büyüsüne kendinizi kaptırıp, dünyevi kaygıları bir kenara bırakma, aşık olma, aşkı yansıtma ve hayallerin tadını çıkarma açısından da fırsat çıkabilir karşınıza.

 
Tüm hafta boyunca gönlünüzdeki güzellikler sizinle olsun…
Hayrınıza olana da gönlünüz razı olsun…


Samiye Özbaş Soysal

 

Yorumlar

Popüler Yayınlar