AstroKarmik ile 26 Ağustos Haftası...


Dinamik bir haftaya başlıyoruz.  Pek çok zorlayıcı ancak bir o kadar da geliştirici transit var olacak bu hafta gökyüzünde. Günlere ait gökyüzü olaylarının yorumları haftanızı planlarken umarım size destek olur. Mutlu bir hafta dileğiyle…

26 Ağustos PAZARTESİ günü ay tüm gün Boğa burcunda olacak. Rahat, huzur, verimlilik, parasal mevzular, ağız tadı, göze, kulağa hoş gelen ehli-keyif tadında olan her şey bugün için cazip konular olacak. Kendimizi özellikle maddi açıdan güvende hissetmek, garanti altına alabileceğimiz iş ve kararların arkasında durmak eğiliminde olacağız. Riskli olan değil de bildiğimiz yoldan yürümek daha mutlu edecek bizi. Sabırlı ve istikrarlı bir şekilde yürüttüğümüz çalışmalarımızdan pozitif sonuçlar alma şansımız olacak.

Günün ilk saatleri itibariyle Merkür-Neptün karşıt açısı kesinleşecek gökyüzünde. Aslında Pazar gününden bu yana etkili olan bu açı öğlen saatlerine kadar hissedilecek.

Etkisi ise şöyle: Aklımızı, zihnimizi tam olarak toplayamama, ihtiyacımız olan gerçekçi düşünceleri bir araya getirememe, karar vermekte zorlanma, iletişim sorunları, kavram karmaşaları yaşama, yanlış anlaşılmalara maruz kalma, sözlerle aldatılma, yanılma, algısal problemler yaşayıp, hatalı kararlar verme, İstek ve düşünceleri net bir şekilde ifade edememe...

Yani sonuç olarak önemli görüşme konuşma, başlangıç, karar ve sunumlar için pek elverişli olmayacak günün ilk yarısı. Zira sonradan fark edilecek hatalara davetiye çıkarabilecek nitelikte bir zihinsel karmaşa olacak Eğer iptal ya da erteleme yapamayacağınız önemli bir görüşmeniz, atacağınız bir imza ya da öyle ya da böyle vermek istediğiniz bir karar varsa her zamankinden dikkatli olmanızı, herkesin her şeyi doğru biçimde anlayıp kavradığından emin olmanızı öneririm..

Sabah saatleri çetrefilli ve emek gerektirecek işlerle uğraşmak zorunda kalabiliriz. Planlı ve organize hareket ediyor olmak, kurallara uygun hareket etmek, temkini elden bırakmamak, herhangi bir zorlukla karşılaşırsak yılmayıp üzerine gitmek bizi başarıya ulaştırabilecek şeyler olacak.

Eğer tam olarak aklınızdan, yüreğinizden geçenleri karşınızdakine anlatabilmişseniz güç ve destek almak, karşılıklı dayanışma halinde olabilmek kolaylaşacak. Bu sabahın enerjisinde hırs ve tutku, kararlılık ve dimdik ayakta durabilme enerjisi bolca olacak.

Bu sabah özellikle sizin için güven anlamına gelen her ne ise o konuda testten geçme, kayıp etmenin nelere mal olacağı kaygısından kurtulma veya bununla yüzleşmenize neden olabilecek olaylar yaşama ihtimaliniz olabilir.

Sizi zorlayan ve aslında destek olmayı amaçlasa bile bunu yaparken duygusal olarak yıpratan kişiler olabilir etrafınızda. Belki de gaza getirmek amacıyla biraz sert ve duygusuzca sizi öne iteklemeye çalışan bir itici güç olabilir arkanızda. Ancak ve ancak sinmeyip kendinden emin ve güçlü hareket ederseniz yıpranmışlık hissinden korunma şansınız olabilir.

Öğleden sonra çok daha iyimser ve rahat bir enerji olacak. Neşelendiren ve yanında kendinizi huzurlu ve güvende hissettiğiniz insanlarla bir arada olmak ve ortaklaşa bir şeyler yapmak için elverişli olacak günün bu zaman dilimi. Yeni bilgi ve deneyimler kazandıracak kişi ve fırsatlar çıkabilir karşınıza. Maddi olarak da fırsat kapıları açılabilir önünüze.

Akşam saatlerinde ise geceden bu yana yani gün boyunca etkili olan Venüs-Uranüs karşıt açısı kesinleşecek. Bu açı etkisiyle zaten Jüpiter ve Plüton ile zorlayıcı açıları bulunan Venüs oldukça zorlanacak. Gökyüzündeki büyük kare açı kalıbının zayıf halkası konumundaki Venüs hiyerarşik olarak üstün gezegenlerin istilasına uğrayacak adeta. İlişkileri, aşk hayatımızı, estetik ve sanatsal olayları, para ile olan ilişkimizi daha çok ilgilendiren konular çalkantılara maruz kalacak. İstikrarı yakalamakta ve ne istediğimizi bilmekte zorlanabileceğiz. Özgürlük ihtiyacımız artacak. Özel ya da sosyal mevcut ilişkilerimizde birden verilen tepkiler, ani çıkışlar ve bağlardan kurtulma ihtiyacında bir artış olabilir.

Diğer insanlara karşı sabır ve toleransımız azalabileceğinden, yüreğimizdeki sevgiyi hatırlamadığımız takdirde ani kopuşlar yaşanabilir. Aynı zamanda ani ve sıra dışı başlangıçlara da gebe olabilir bu 2-3 günlük süreç. Kısıtlanmaya katlanamayacağımız, baskıcı tutumlardan kaçınmak isteyeceğimiz, kurallarla karşımıza gelenlerle irtibattan imtina edeceğimiz etkiler altında olacağız. Zaten yıpranmış ilişkiler gerçek manada biz değerini bilememişsek kopma noktasına gelebilir. Garanti gördüğümüz kişiler elimizden kayıp gidebilir. Öfke ve kıskançlık nöbetleri “ne halin varsa gör” dedirten tepkileri doğurabilir. Ani para çıkışları ve beklemedik harcamalar can sıkabilir.

Yatırımsal kararlar vermek, aklı başında ilişkilere adım atmak ve mevcut ilişkimiz ile ilgili bir karara varmak için elverişli olmayacak ne yazık ki. Sanatsal uğraşlarınız varsa eğer sıra dışı eserler üretme ancak bunun bize yararı dokunup dokunmayacağını kestirememe durumu olabilir. İstikrar ve denge unsuru eksik olacak bu bahsettiğim konuların hemen tamamında...

Sabır, gerçekçi yaklaşımlar, ani ve dürtüsel tepkilerden korunmak ve yüreğimizdeki sevginin ne kadar büyük ve eksilmez olduğunu kabul etmek sayesinde her türlü elektriklenmeden yara almadan kurtulma şansımız olacaktır.

27 Ağustos SALI günü de Ay Boğa burcunda olacak. Yaptığımız işlerden, yediğimiz yemekten, ilişkilerimizden, mesleğimizden tatmin olmak ihtiyacı duyacağımız, eğer işe yarar ve faydalı şeyler üretebilmişsek kendimizi mutlu hissedeceğimiz bir gün olacak. Keyif, ilişkiler, parasal konular ve üretkenlik ön planda olacak. Sabırlı tavırların her şeyin ötesinde bir huzur sağlayacağını da söyleyebiliriz bugün için. Ay'ın temel bir açısı olmamasına rağmen hareketli ve olaylı bir gün bizi bekliyor. Zira Güneş, Merkür ve gece yarısından sonra da Venüs'ün önemli açıları olacak gökyüzünde.

Sabah saatlerinde aslında pazartesiden bu yana etkili olan Güneş-Neptün karşıt açısı kesinleşecek.  Bu açı etkisiyle dün ve bugün kendimizi halsiz ve yorgun hissetme ihtimalimiz var. İnsanlarla açık ve net bir iletişim kurmakta zorlanma, ne düşüneceğimizi bilemeyecek biçimde kafa karıştıran muhalefetlerle karşılaşma, insanlardan özellikle de hayatımızdaki önemli kişi ve erkek figürlerinden yana istediğimiz ümit ettiğimiz desteği bulamama, yalanlara maruz kalma, kandırıldığını hissetme ve belki de gerçekten aldanma, işlerin pek de istediğimiz şekilde ve hızda ilerlememesi, bizim için önemli sayılacak kişilerin yaptıkları (madıkları) ya da söyledikleri (medikleri) ile bize hayal kırıklığı yaşatması riski olabilir.

Var olan ya da yeni ortaya çıkabilecek sorunlara karşı durabilecek gücümüz yokmuş ve de bu konuda yeteri kadar destek bulamıyormuşuz gibi bir his oluşabilir.

Öğlen saatlerinde ise gün boyunca etkili olacak bir başka açı kesinleşecek. Merkür-Satürn altmışlık açısı ise önemli ve yaş-tecrübe olarak sizden büyük birinin desteğine ve öğütlerine ihtiyaç duyabileceğimiz görünüyor. İşte bu iki açıyı bir arada düşünürsek aradığımız desteği tam olarak bulamayabiliriz ya da aldığımızla yetinmeyebiliriz de diyebiliriz.

Ancak verimli bir şekilde kullanabilmişseniz bu açı etkisi ile çevrenize ayakları yere basan ve mantıklı öneriler sunma, günlük rutin işlerinizi pratik biçimde yoluna koyma, çalışma programını akla mantığa uygun bir şekilde hazırlamamışsanız çok verimli ve üretken bir gün geçirme şansınız olabilir.

Zihninizi kullanacağınız, gerçekçi ve disiplinli bir çalışma gerektiren işlere kafanızı yormak mantıklı olabilir. Ciddi konularda konuşmalar yapmak, kalıcı ve uzun vadeli planlar yapmak açısından zihniniz oldukça aktif olabilir.

En eğlenceli ya da ruhsal ortamlarda bile resmi bir konuşma tarzı ile çevrenizde etki bırakma ve güven sağlama şansınız olacak. Yüksek beklentilerin hayal kırıklıklarını beraberinde getirebileceğini ancak gerçekçi yaklaşımların sağlam olay ve ilişkileri hayatınıza çekeceğini söyleyebilirim.

Gece yarısından hemen sonra kesinleşecek Venüs-Jüpiter kare açısı da gün boyunca ve yarın etkili olacak gökyüzünde. İki iyicil gezegenin zorlayıcı bir teması bile çok fazla sorun teşkil edecek olay yaratmayacaktır.

Ancak yine de şansın ve bolluğun yeteri kadar verimli kullanılamaması veya müsrifçe heba edilmesi gibi durumlar yaşanabilir.  Maddi bir savurganlık da söz konusu olabilir bu 1-2 gün içinde. Zamanı işe yarar bir şekilde kullanamama, tembellik tuzağına düşme, aşırı iştah ve kilo alımı, şeker metabolizmasını dengelemede zorlanma, aşırı lüks ve s-zevke düşkünlük gibi rahat batıyor dedirten riskler gündeme gelebilir. Hırs ve kararlılık gerektiren işler açısından verimsiz bir zaman diliminde olacağız. Kuralları uygulamakta zorlanan, kendini şımartmak isteği ile birlikte hareket edip, kolay kolay zora gelemeyen, pembe gözlüklerle dünyaya bakan, maddi risk almaktan çekinmeyen bir yapıya bürünebiliriz. Sevgi ve merhametin bolca aktığını ve dünyanın yaşamaya değer ve güzel bir yer olduğunu düşündürecek pozitif içerikli olaylara şahit olabiliriz. Eğer realiteden tamamen uzaklaşmamışsak, enerjimizi yükseltecek şekilde etki edebilir bu transit.

28 Ağustos ÇARŞAMBA gününün başlangıcında saat 02:09 dan sonra Ay yaklaşık 2,5 gün için İkizler burcunda olacak. Hareketli ve bilgi akışının, iletişimin yoğun olacağı, dinamik ancak bir konuya odaklanmakta zorluk çekebileceğimiz bir gün olabilir. Zihnimiz birçok konu ve konuşmayla aynı anda ilgilenmek isteyeceğinden konsantre olmakta zorlanabileceğiz. Kısa yolculuklar, eğitim ve bilgi içerikli çalışmalar ve ticari meseleler ile bağlantılı işler yapılabilir bugün. Duygusal anlamda bir huzursuzluk hissi baskın olabilir. Otur oturduğun yerde ve huzuru bul diyen tarafımızın sözünü geçirmek için çok efor sarf etmesi gerekecek. Sohbeti, konuşması, haberleşmesi, hareketi bol bir gün bizi bekliyor. Eğer buna uyum sağlayabilmişsek daha mutlu ve daha verimli bir gün geçirme şansımız olabilir.

Bugün saat 05:05 den sonra Mars 15 Ekim tarihine kadar kalacağı Aslan burcuna geçecek. Hayatta en çok ne için mücadele ettiğimizi ve bu mücadeleyi nasıl verdiğimizi anlatan savaş Gezgeni Mars bu süreçte daha çok, üstün olmak, otoritemizi kabul ettirmek ve irademizin takdir edilmesi adına bir mücadele gücü verecek bize. Fiziksel olarak güçlü ve beğenilen biri olmak bizi canlandıracak. Çevresine üstünlük taslamaya çalışan büyük gönüllü aslan krallar dolanacak etrafta adeta.

Zayıflıkların dile getirilmesi, gurur incitici olaylar en çok tepkimizi çeken durumlar olacak. Eğer insanlar sizin en azından 1-2 konuda üstün olduğunuzu kabul etmiş ve size tabii olabilmiş, “büyüksün be kardeşim” demeyi kabul etmiş ise var olan gücünüzü ve mücadele yeteneğinizi onlar adına da sonuna kadar kullanabilir bir ruh hali oluşturuyor Aslan burcundaki Mars.

Yani savaş kılıçlarının keskinliği ve elde etmek istediklerimize uzanan yoldaki eforumuz, biraz olsun bizi pohpohlayan ve üstün başarılı olduğumuzu dile getiren bize iltifatlar yağdıran yakıtlardan beslenecek. Gurur önemli olacak bu süreçte. Yüksek hedefler belirlemek, büyük işler için mücadele etmek ve bu montandaki işlere başlamak, sosyal organizasyonlar ve hayır işleri için uğraşmak için ideal bir dönem olabilir.

Eğer birilerinden destek almak ve sizin için ya da sizin yanınızda mücadele etmelerini istiyorsanız olumlu ve artı olan yönlerini çekinmeden söyleyin yüzlerine. Var olan pozitif meziyetlerini övün. Gururları okşansın... Sizin için yapmayacakları şey kalmaz bu sayede. Eğlenmek, sahne sanatları ve artistik uğraşlar açısından da mücadeleli ve rekabet unsurlarına dayalı işler yapabileceğiniz bir dönem olabilir.

Bu sürecin en önemli handikaplarından biri eğer birileriyle bir rekabet halindeyseniz kimsenin burnundan kıl aldırmaya gönüllü olmaması, gurur ve kibirin her türlü uzlaşı yolunun önünü tıkaması olacak. Alttan alan ve mütevazi tavırları görmekte zorlanabiliriz Mars'ın Aslan burcunda olacağı bu dönemde.

Günün sabah saatlerinde konsantre olmakta zorlanan zihnimiz iyice karışık bir hal alabilir. Duyduğumuzu, okuduğumuzu anlamakta ya da doğru şekilde anlatmakta zorlanabiliriz. Anladım sanıp yanılabiliriz. Mantıksal tarafımız geri planda kalabilir. Merhamet ve iyi niyetimiz kötüye kullanılabilir. Karar vermek, imza atmak ve ince detayları olan hesap kitap işlerine girişmek için elverişli saatlerde değiliz ne yazık ki. Zihin ve algı fonksiyonlarımız çift kontrol gerektiriyor olacak.

Öğlen saatlerinde kadın erkek ilişkilerinde, genel olarak anlaşma uzlaşma gerektiren konularda sorunlar, gerginlikler söz konusu olabilir. Her şeyi en iyi bilen ve bilgiçlik taslayana tavırlar, kusurları dile getirmekten çekinmeyen patavatsızca eleştiriler tadımızı kaçırabilir. Önemli görüşmeler ve hatta sosyal amaçlı da olsa buluşmalarınızı öğlen saatlerine denk getirmeseniz daha iyi olabilir.

Akşama doğru kesinleşecek bir başka açı, Merkür-Plüton üçgen açısı gün boyunca etkili olacak. Merkür aynı zamanda Ay düğümleri ile de destekleyici açılar yapıyor olacak. Bir arada uçurtma açı kalıbını oluşturuyor olacaklar. Bu açı etkisiyle günün tamamında, inatçı ve dediğim dedik tavırlar kendini belli edecek. Fikirleri empoze etme ve zorla kendi kararlarını kabul ettirme çabası da görünebilir. Ancak bu arada olayların menşeini doğru anlamak ve karşımızdakinin düşüncelerini algılayıp sezmek açısından oldukça şanslı olacağız.

Bir kararın, bir ticari başvurunun, bir konuşmanın sonunun nereye varacağını önceden kestirebilme, olayları enine boyuna inceleyip detayları ortaya çıkarabilme, kayıp bir şeyi arayıp bulma, eski bilgilerimizi hatırlayıp zihnimizin tozlu raflarına bir göz atabilme, sözlerimize ve düşünce yapımız ile güçlü ve etkin bir imaj çizebilme şansımız olabilecek.

Sırları ortaya çıkaran ve ruhsal, psikolojik çözümlemeler, araştırma, inceleme yapan, derin bir bakış açısı ve detayları kaçırmayan bir zihin, sezgisel bir zeka, konsantre bir akıl, gizemleri keşfeden araştırmacı bir akıl, kuvvetli ikna kabiliyeti ve ısrarcı, hayatı sorgulayan tarafımız ön plana çıkacak bugün.

Ay düğümlerinin de devrede olması, eğer eğiliminiz varsa, regresyon terapisi ve hipnoz içerikli çalışmalardan etkin bir biçimde fayda sağlayabileceğinizi söyleyebilirim. Akaşik kayıtlara ait bilgilere ulaşmak, farklı düzlemlere ait bilgilerin derinlemesine bir duru biliş, duru kavrayış şeklinde akması söz konusu olabilir.

Olası bir takım çalışma ve gelişmelerin, önemli konuşma ve görüşmelerin kadersel nitelikte olabileceğini, sizi sözleriyle ve ifade biçimiyle etkisi altına alacak güçlü bir takım kişilere doğru çekilebileceğinizi, değişim ve dönüşüm yaratabilecek bilgilere ulaşabileceğinizi de söylemek isterim.  Bu açılardan oldukça zorlayıcı ancak fayda sağlayacak nitelikte bir enerji olacak gökyüzünden bizlere yansıyan…

Ancak bu bahsettiğim artı değerleri dozunda yaşamak önemli olacak. Zira akşam saatleri ise sözlerin yanlış anlaşılması, detayların zihnimizi yorması, sivri kelimelerin ve eleştirilerin can yakması, aklımızın karışması ve kendimizi tam olarak istediğimiz gibi ifade edememe, çok ancak boş konuşulan bir ortamda kalma gibi durumlar yaşanabilir. Bugünün tamamında dönen tüm olaylar zihinsel kapasitemizi artı ve eksileriyle birlikte epey zorlayacak gibi görünüyor. Sabah kalkar kalmaz ve yatmadan önce dinginlik sağlayacak bir aktivite bugünün handikaplarına ilaç olabilir.

29 Ağustos PERŞEMBE gününün tamamında Ay İkizler burcunda olacak. Yine hareketli, bol sohbetli, telefon ve haberleşme trafiği yoğun, yolculuklar içerebilen nitelikte bir gün olabilir. Eğitim ve bilgi akışı sağlayan her türlü aktivite, hesap kitap işleri ve zihinsel kapasitemizi ortaya koyacağımız uğraşlar için uygun bir gün olabilir. Her şeyden hızlıca sıkılıp yarım işler bırakmadığımız ve yeniliklere kolaylıkla uyum sağlayabildiğimiz ölçüde mutlu bir gün geçirme şansımız olabilir. Merak ve gözlem açısından yetenek gerektiren, el becerisi ile alakalı işler, yazıp, çizmek, haber almak ve haber aktarmak konulu çalışmalar ile de vakit geçirebilirsiniz. İletişimizin konuşarak olan kısmını tercih edeceğiz bugün.

Beklemek yerine gidip direk konuşup anında yanıtı almak tercih nedeni olabilir. Zira hız beklentimiz yüksek sabrımız az olacak gün boyunca. Aynı anda birden fazla işle meşgul olup, birden fazla konuda fikir beyan edip, birden fazla yerde bulunma telaşına kapılmak, yorucu ancak bizi mutlu eden davranış modelleri olabilir. Duygusal huzursuzluk hissi bugün de mevcut. Sinirsel gerginlikler, parlayıp sönen ani kızgınlıklar ruhsal stabiliteyi engelleyebilecek durumlar perşembe günü için.

Saat 07:45 den sonra Ay günün tamamında boşlukta olacak.

Sabah saatleri iyi ilişkiler, sosyalleşme imkanları, sevgiyi, ifade etme ortamları ve şans ve para konulu meseleler açısından olumlu enerjiye sahip. Ancak genel olarak Ay'ın boşlukta olmasından dolayı uzun vadeli ve kalıcı olmasını ümit ettiğiniz işlerin başlangıcından ziyade, rutin ve zaten devam eden işlerinizi yürütmeye ayırabileceğiniz güzel ve fazla sorunlu olmayan bir gün olabilir.

 
30 Ağustos CUMA günü de günün ilk yarısında Ay İkizler burcunda ve boşlukta olacak. Yine hareketli ve huzursuz başlayan gün öğlen saatlerine kadar bu şekliyle devam edip sonrasında çok daha huzur ve sukunet içeren bir enerjiye bürünecek.

Saat 14:33den sonra Ay yaklaşık 2,5 gün için Yengeç burcuna geçecek. Bu da bize, hafta sonu için ev ve aile konularının, çocuklar ile alakalı mevzuların, vatani meselelerin, sevgi ve duygusallık içerikli olayların gündemde olabileceğini gösteriyor. Sevdiklerimizin güvende ve sağlıklı olması ve bize olan sevgilerinin yerli yerinde duruyor olması bizim için önemli olacak günün ikinci yarısındaJ

Gün boyunca ve hatta Perşembeden bu yana etkili olacak Güneş-Satürn altmışlık açısının etkileri ile birlikte özellikle öğleden sonra saatlerinde işlerinizi yoluna koymak, plan yapmak, pratik ve verimli bir düzen kurup yarım kalan ve devam eden işlerinize yön vermek, devamlılık ihtiyacı duyulan işlere adım atmak için elverişli bir etki olacak.

Tedbirli ve sabırlı olmak sayesinde somut ve pozitif sonuçlar elde etme şansımızın yüksek olacağı bir gündeyiz. Disiplin ve irade gerektiren işlere başlamak, zamanı verimli kullanmak, önemli kişilerden, sizden yaşça olgun ve tecrübeli birilerinden destek almak,  gerçekçi planları hayata geçirmek için kullanabilirsiniz bu güzel ve destekleyen enerjiyi.

Akşam saatleri ise çok daha ruhsal, sakin ve sevgi dolu bir zaman dilimi olacak. Geçekçi tarafımızla, duygusal becerilerimizi birleştirebilme, varsa sanatsal yönünüzü verimli bir şekilde kullanabilme, ibadet ve ruhsal içerikli aktivitelerde bulunma, kalbinizin sesini dinleyip sezgilerinizi kullanacağınız işler yapma, merhamet ve fedakarlık içerikli çalışmalara katılma açısından elverişli bir akşam olabilir. Ailece sevgi yumağı şeklinde geçirmek için, romantizm içeren planlar için de elverişli bir akşam olabilir.


31 Ağustos CUMARTESİ günü Ay gün boyunca Yengeç burcunda olacak. Kendimizi seviliyor ve bu açıdan güvende hissetme ihtiyacının yoğun olacağı, endişeli ve korumacı tavırların dikkat çekeceği bir gün olacak. Evle ve çocuklarla ilgilenmek, temel ihtiyaçları karşılamak, aile büyüklerimize zaman ayırmak, geleneksel adetler için efor sarf etmek, geçmişimizi, gerçekte nereden geldiğimizi ve anılarımızı hatırlayıp, eski günleri yad etmek için elverişli olabilir.

Aşırı sahiplenici tavırların ve tüm sevdiklerimize adeta çocuğumuz gibi davranıp sıkboğaz etmenin sıkıntıları yaşanabilir. Bir de bugün aşırı bir hassasiyet ve her şeyi üzerimize alınma ve gereksiz seviyede alınganlıklar gösterme gibi durumlar yaşanabilir. Kişiselleştirmemek ve hareketleri ve sözleri tehdit olarak algılamamak önemli olacak. Öte yandan Ay'ın akşam saatlerine kadar birçok açısı olacak. Bu da bize her ne kadar isteğimiz stabil ve kendi halinde ve içe dönük bir gün geçirmekse de tam tersine hareketli ve olaylı bir gün olacağını gösteriyor.

Sabahın erken saatlerinde gün boyunca etkili olacak olan Merkür-Jüpiter altmışlık açısı kesinleşecek. Bizi bilgi ve tecrübe olarak geliştirecek kişi ve ortamlardan maksimum faydayı alma şansımızın olduğuna işaret ediyor bu açı. Olaylara pozitif tarafından bakmanın, iyimser düşünmenin faydasını görebiliriz. Akit yapmak, eğitim almak, yazmak, çizmek, sunmak, raporlamak ve entellektüel kapasitemizi ortaya koymak, seyahate çıkmak, yeni yerler ve yeni insanlar tanımak, yeni bir lisan öğrenmeye başlamak gibi bizi geliştirip büyüten ve içerisinde bilgi ve hareketlilik olan her türlü aktivite için oldukça elverişli bir enerji olacak bu.

Sabah saatlerinde özellikle ailevi meselelerde veya aile içinde gerginlikler, ufak öfke nöbetleri ve kırıcı nitelikte konuşma ve durumlar oluşabilir. Sabırlı olmak ve karşımızdakine tolerans gösterebilmek önemli olacak.  Düşünülmemiş ve bir kızgınlık anında tepkisel olarak ortaya çıkan hareketler günün enerjisini düşürebilir ne yazık ki. Çünkü aynı zamanda “yapılanı ve söyleneni unutma ve mutlaka bir karşılık ver” diyen iç sesimiz de devrede olacak. Günün ilk yarısı bu tarz olaylara ve gerginliği artıran baskıcı ve inatçı duruşlara gebe olabilir.

Ancak aynı zamanda içsel bir yolculuk yapmak, kendimizi dinlemek, spritüel ve ruhsal konularda çalışmalar yapmak, kendimizi duygularımızı keşfetmek ve her ne yapıyorsak yapalım içine tutku katabilmek açısından da şanslı olacağız.

Öğlen saatleri yine bir nevi duygusal dengesizlik gündeme gelebilir. Karşımızdakinin ve tabi ki aynı zamanda da kendimizin düşünce, hareket ve tepkilerini önceden kestirebilmek şöyle dursun, hiç tahmin bile edemeyeceğimiz çeşitleriyle karşılaşma, çalkantılı ruh hali içinde olma, değişiklik ve özgürlük, kendi başımıza ve başına buyruk bir biçimde hareket etme ihtiyacı duyma gibi durumlar yaşanabilir.

Kurallara karşı gelmek, başkaldırmak, isyan etmek eğiliminin sonuçları olumlu ve işe yarar dönüşümler yaratamayacak gibi görünüyor bu zaman diliminde. Bir de bencilce isteklerimiz hemen olsun isteği duyabiliriz.  Sorun şu ki tam da o anda yani isteğimizi elde ettiğimizde tam olarak ne istediğimizi bilemeyebiliriz. Yani anlık olarak istekler birden hükmünü yitirebilir. Yok olabilir. Ya da tamamen yok sayılıp yeni istekler birden listenin üst sıralarına tırmanabilir. Tedirgin, aceleci, karşı koyan ancak neye karşı koyduğunun bile farkında olmayan patlayıcı ve gergin bir ruh hali bu.

Akşama doğru ise bu gerginlik dağılıp yerini pozitif bir havaya bırakacak. Her türlü hareket ve girişimden fayda sağlayacağımız, özellikle de sevgi ve aile konulu girişimlerin olumlu sonuçlarını almakta gecikmeyeceğimiz etkiler olacak gökyüzünde. Kişisel gelişim, inanç, felsefe, eğitim, seyahat ve bilgi konuları gayet akıcı olacak.

Doğru bilgiye ulaşmak ve bizdekini doğru biçimde diğer insanlara aktarmak her zamankinden daha kolay ve verimli olacak. Duyguları, kalbe dokunacak şekilde hisli bir biçimde ifade etmek, bu içerikte konuşmalar yapıp etki bırakmak, yazmak, çizmek, şiir yazıp, resim çizmek gibi becerileri aktive edecek bir etki olacak gökyüzünde. Önemli konuşmalar, fikir alış verişleri, istek ve taleplerimizi ifade eden görüşmeler, ticari meseleler, yolculuklar, ulaşım meseleleri ve zihinsel becerilerimizi ortaya koyacağımız her türlü aktivite için uygun bir akşam olacak.

Tatlı ve yürek okşayan konuşma ve görüşmeler, buluşmalar için de biçilmiş kaftan diyebiliriz.

 1 Eylül PAZAR günü saat 03:07 den sonra Ay Yengeç burcunda ve boşlukta olacak. Aile ile birlikte veya aile ve ev için bir takım uğraşlarla zaman geçirilebilecek nitelikte bir gün olabilir. Kendimizle baş başa ve yüreğimizin sesini dileyerek zaman geçirme şansımız var bugün. İzole ve kendi halinde geçirilecek bir vakit planı yapın en azından kısa süreli bile olsa.

Duygusal olarak çok yoğun ve güçlü olacağımızdan bunları ifade etme ve karşımızdakinin de neler hissettiğini anlama şansımız olacak. Sanatsal çalışmalar, çocuklarla bir arada yapılabilecek aktiviteler, yemek yapmak, sofralar hazırlayıp sevdiklerimize sunmak, evde rahat ve güven içinde rahatlığı yakalamak, anne-babalarımıza zaman ayırmak,  eski eşyalarınızı ortaya çıkarıp, anıları hatırlamak, işe yarayanlarını tekrar kullanmaya başlamak, bildiğimiz, tanıdığımız ve yanında kendimizi huzurlu hissettiğimiz insanlarla bir araya gelmek için fırsat yaratabiliriz gün boyunca… Geniş aileyi bir araya toplamak, eski arkadaşlarla bir araya gelmek, eski resimleri ortaya çıkarıp anmak için güzel ortamlar çıkabilir karşımıza.

Öğlene doğru kesinleşecek olan Güneş-Plüton üçgen açısı gün boyunca etkisini göstermeye devam edecek. Bu açı etkisiyle normal şartlarda cesaret edemeyeceğimiz, zorlayıcı, meşakkatli ve güç ve sabır gerektiren işlere ağırlık verebiliriz.

 “Yapamam, edemem ben bilmem” ler bir kenara çekilip, gücümüzün yettiği şeylerin ne kadar fazla olduğunu hatırlama şansı sunabilir bu gökyüzü olayı bize. Güçlü ve otorite konumundaki kişilerden destek bulmak, kendimiz bu konumda kişi olabilmek, güç ve karizma sergileyebilmek, irade ve kararlılık, azim ve inanç gerektiren işlere girişmek, işleri verimli bir şekilde tamamlamak, çevremiz tarafından hem varlığımızla hem de yaptığımız işlerle ciddiye alınmak ve etki bırakmak için elverişli bir gün olabilir.

Eğer verimli bir şekilde kullanamamışsak veya haritalarımız bu açıdan risk barındırıyor ise, baskıcı ve otoriter tutumlar sergileme, insanların üzerinde söz sahibi olduğunu her istediğini onlar istemese de zorla yaptırabileceğini düşünme gibi handikaplar da yaşanabilir ne yazık ki.

Olumlu kullanımında ise bizdeki ya da karşımızdakinin gücünün farkına varmak ancak bu gücü iyiliğe ve bütünün hayrına olacak şekilde kullanmak şansı bulabiliriz.

Bu silkeleyen, ayağa kaldırıp dimdik durmamızı sağlayan enerjiyi, diğerlerinin üzerine basarak da kullanabiliriz, elinden tutup bizimle birlikte tek yumruk olmasını sağlayacak şekilde gücümüzü beraber kullanacak şekilde de... Bıraktığımız etkinin tadını çıkarabiliriz ancak aynı zamanda eğer bunu kötüye yormuş ve sarhoşluğuna kapılmışsak, zorla etki bırakmaya da çabalayabiliriz.

İyilik de elimizde, iyiliği sadece kendimize isteyen kötülükte...

Bu güç veren, kişiliklerimizi ortaya koyma enerjisi katan yoğun enerjiyi, hep birlikte bütünün hayrına olacak şekilde kullanabilmemizi gönülden dilerim.

 

Tüm hafta boyunca gönlünüzdeki güzellikler sizinle olsun…
Hayrınıza olana da gönlünüz razı olsun…

 

Samiye Özbaş Soysal

Yorumlar

Popüler Yayınlar