Satürn Akrepte ve Retro...

Satürn Astrolojide sembolik olarak ruhun üzerinde yer alan somut gerçekliği simgeliyor. Dünyevi olayları, elle tutulur, gözle görülür olanı, sınırları, kalıpları, zorlukları, engelleri temsil ediyor. Disiplin sağlanması ve sorumluluk alınması gerekenleri işaret ediyor.  Karşısında ne kadar sağlam durmuşsak o kadar çok olgunlaşma sağlayan kişi ve olayları önümüze çıkarıyor. “Sen yeter ki gerekeni yap, karşılığını alacaksın” diyor.
Genel anlamda hayatımızda aldığımız ana dersleri, hangi alanlarda bu tecrübeyi yoğun olarak yaşayacağımızı, haritamızdaki Satürn’ün konumu, burcu ve açıları bize anlatıyor. Ancak gökyüzündeki hareketleri de dönemsel olarak ana temanın revizyonunu ve bizde dış etkenlere bağlı olarak içsel olarak neyin değiştiğini gösteriyor.
Bu bağlamda, bildiğiniz üzere Satürn 5 Ekim 2012 de, 18 Eylül 2015’e kadar kalacağı Akrep burcuna geçti.

Akrep burcu, Mars ve Plüton gezegenlerinin yönetiminde. Derinlikleri, sezgileri, azmi, hırsı, mücadeleyi, inadı, dayanıklılığı, kararlılığı, uç noktaları, kini, aşırı sahiplenmeyi, kıskançlığı, öfkeyi, tutkuyu, cinsel dürtüleri, güçlü veen temel dürtüleri, şifacılığı, şifa yöntemlerini, krizleri, manipülasyonları, takıntıları, sağlamlığı, yıkımları, borçları, ödemeleri, başkalarına ait olan ve bize akan kaynakları, hak hukuk olaylarını, ketumluğu, gizemleri, sırları, sırların açığa çıkmasını,  doğaüstü olayları, gizmeli konuları, ruhsal temaları, ölümleri, şüpheleri, köklü değişimleri ve dönüşümleri temsil eder.
Satürn Akrep burcunda iken, iki enerjinin bir araya gelmesi ile birlikte neler olabileceğini daha önce detaylarıyla hazırlayıp sizlerle de paylaşmıştım.  Okumak isteyenler Karmanın Lordu ve Akrepteki Yolculuğu yazıma http://astrokarmik.blogspot.com/p/karmanin-lordu-ve-akrepteki-yolculugu.html linkten ulaşabilirler. Burada kısaca özetlersem:

 Akrebin konsantre ama patlamaya hazır enerjisi bir şekilde disipline olmak durumunda kalıyor bu dönemde.  Mevcut gücümüzü organize, pratik ve kurallara uygun bir biçimde kullanma gerekliliği doğuyor.  Akrep enerjisi “ya hep ya hiç” dediğinden ve “varsa sonuna kadar var, yoksa giderse gitsin” mesajı verdiğinden, ya bir şeyleri başlatacak ya da bitirecek bir tema çiziyor. (Gerçi her başlangıç ta bir bitişin sonucu amaJ)
Para ve ortaklık konularında ciddi değişimler, köklü başlangıçlar ya da kökün kuruması yaşanabilir. İlişkilerde çok daha derin ve ileri bir safhaya geçiş veya yok olup gidiş söz konusu olabilir. Kazançlar ve varlığın kaybedilmesi görülebilir. Mücadelelerin sonucu olumlu ya da olumsuz sonuçlanabilir ama kesin olan şey mücadelenin olacağıdır.

Cinsel konularda bazı kontrolcü eylemler ve kontrolden çıkan suç niteliğinde olaylar da yaşanabilir ne yazık ki. Nedeni, fiziksel, ahlaki, medikal ruhsal, karmik ne olursa olsun bu konuda bir çeşit derinlik ve gerçek olana ulaşma çabası ile birlikte, yozlaşmanın önüne geçilmesi ve disipline edilme söz konusu olacak.
Anlaşmalar yapılabileceği gibi var olandan vazgeçme, çıkan sorunlarla başa çıkmak zorunda kalma ihtimalleri de olabilir. Akrep şifayı temsil ettiğinden, bu konuda önemli atılımlar veya yeni ve başedilmesi güç hastalıkların peydah olması gündeme gelebilir.  Bazılarımız zorlu ve uzun soluklu olabilecek hastalıklarla mücadele etmek durumunda kalabiliriz. Mücadelenin sonucunu ise bizim azim ve inancımız belirleyecektir.

Satürn gezegeninin retro hareketleri her 12,5 ayda bir yaklaşık 4,5 aylık süreçler halinde yaşanıyor. Akrep burcundaki seyri sırasındaki ilk retrosu ise 18.2.2013 tarihinde başlıyor ve 07.07.2013 tarihine kadar devam edecek.
R


etro hareketi ile birlikte bizim için hayatımızda her şeyi yeniden gözden geçirme ve dersler alma zamanı başlayacak. Daha önemli olan nokta ise bu dersleri ne zaman alacağımız ve kendimizi geliştirmek için nasıl çalışacağımızdır. Bu döneme engel ve kesinti olarak da bakabilirsiniz, mola ve kendini dinleme olarak da. Tabi ki bu size ve takınacağınız tavıra kalmış…
Satürn bizim dünyevi boyuttaki limitlerimizi belirlediğinden bu dönem yani önümüzdeki 4,5 aylık süreç, bizler için tam bir yeniden yapılanma fırsatıdır. Satürn daha iyi ve işe yarar olan için uğraşır. Bu bir şeyleri inşa etmek ve sağlam temeller oluşturmak ile ilgili bir durum aslında. Eğer sağlam temeller oluşturamazsak, bu yaşam döngüsü içinde, ruhumuzun taahhüt ettiklerini gerçekleştirme fırsatı da yakalayamayız.

Satürn retro döneminde gözlerimizin üzerindeki perdeleri açar ve olayların ardındaki derin anlamı görmemizi sağlar. Çok çalışma ve elini taşın altına koyma sonucunda bilgelik elde etme olanağı tanır bizlere. Öncelikle kendimize sonra da çevremize göstereceğimiz şevkat ve anlayış bu bilgeliğin daha kolay gelmesini sağlar.
Yarım kalmış, tamamlanamamış işlerimizi tamamlama şansı tanır. Eskiden olmuş olayları hatırlatır, tekrar önümüze çıkarır ki varsa hataları çözelim ve yolumuza pürüzlerden arınmış bir biçimde devam edebilelim… Doğum haritamızdaki ana tema, birden ve çok belirgin bir biçimde çalışmaya başlar. Eğer dersimiz ilişkilerse birden üstü örtülmüş sorunlar su yüzüne çıkar, para ise dikkatimizi bütçemize çevirmek durumunda kalabiliriz, yetersizlik hissi ise birden kendi kendimize yetmek durumunda kalabiliriz v.b. Bize limitlerimizi aşma ve normal şartlarda aklımıza gelmeyecek kadar zor şeyleri yapabilecek, engelleri aşabilecek güçte olduğumuzu gösterme eğilimindedir. Tabi bunun yanında dayanma gücünü de ruhsal olarak verir beraberindeJ

Bu dönem hayatımızın hızını azaltma, süratle ilerleyen olayları yavaşlatma, ayağımızı gaz pedalından kaldırıp erafımızda olan bitene ve kendimize dönüp bakma zamanıdır. Herkes sorumluluklara olan bakış açısını tekrar gözden geçirir. Satrün retrosu ruhumuzun gerçek ideallerine ulaşabilmesi ve kendimizi gerçekleştirebilmemiz için neye ihtiyaç duyduğumuzu görme şansı tanır.  Hayatımızda olan ve başımıza gelen şeylerin gerçek anlamı ve değeri sorgulanır. Nelere devam etmeliyiz ve neleri bırakmalıyız sorularına cevap aranır. Gerçek anlamda ruhumuzun özüne uyan şeylerin ne kadarını gerçekleştirebiliyoruz diye bakmak, buna hizmet eden icraatlerin de önem kazanmasına vesile olur.
Böylece, birçoğumuz için Satürn retrosu, bir rehber ve vicdan görevi görür. Amaç kusursuz olan üst benlik ile buna ulaşmak için bu yaşamda ve evrende daha ne kadar şey öğrenmemiz gerektiği arasında bir kıyaslama yapmak ve gerekirse yeni bir yol haritası çizmektir.
K


armik açıdan olaya bakarsak; Satürn retrosu sırasında kişi, geçmişte tamamlamadığı işlere dikkatlice odaklanır. Daha önce alelacele tamamladığı işlere de, boşlukları tamamlamak üzere döner. Önceki yaşam deneyimlerinde yer almış olan, boşa harcamalar ve müsrifliklere itibar etmez. Kişi artık elde ettiği ve öğrendiği şeylerin değerini bilir durumdadır. Ancak bu arada bu dönemde olanlar ve yüzleşmeler bazen can sıkıcı olabilir. Çoğu insan böyle durumlarda birilerini suçlama eğiliminde olacaktır. Bazıları bunu diğerlerine yüklerken kimisi de kendisini baş suçlu olarak ilan edecektir.
Satürn her zaman geçmiş yaşamların devam eden karmalarına işaret eder. Bu yüzden de bu yaşamda ruhumuz, her iki yaşamı kombine edecek gerçek misyonu bulmak adına geçmiş yaşama ait de bir yük taşımak zorunda kalır. Nihayetinde, kişinin bu yaşamında deneyimledikleri de zaten Satürn’ün derin anlamına ait devinim gösteren bir tekrardır.

Bu normal zamanlarda da zaten böyle ama bu kez yani retro döneminde birazcık farklı bir takım olaylarla ve durumlarla yüzleşmek zorunda kalabiliriz. Sınırların ve yüklerin kendini hissettirmesi özellikle de biz bunlardan kaçmaya çalışırsak kendini belli edecek. Direnmeyip olayları oluruna ve akışına bırakırsak ve sabır gösterip almamız gereken mesajları almayı bilirsek ciddi bir ruhsal büyüme ve olgunlaşma şansı elde ederiz.
Satürn bir öğretmen olduğuna göre, geri hareketiyle birlikte bu yaşamdan önceki derslerimizi tekrar etme ve bazı dersleri tekrar alıp sınavlardan geçme dönemi başlıyor diyebilirizJ

Karma ve Astroloji konularını birbirine bağlayan değerli Astrolog Martin Schulman’a göre, diğer tüm gezegenler arasında Satürn retrosu en doğal ve retro kavramı ile en iyi anlaşan gezegendir. Kişiyi ruhuyla temas etmek, ilişki kurmak adına cesaretlendirir, ikinci bir şans verir. Bu temas sırasında kişi geçmiş enkarnasyonlardaki benzer durumlarda neler öğrendiği ile yüzleşme şansı yakalar. Ve bu deneyimleri, yeni yaşam tecrübelerine rehber eder…
Sonuç olarak retro Satürn, bizlere,  büyük bir mücadele ve az ya da çok hasar ile elde edeceğimiz büyük bir içsel gelişim imkanı tanır.

Bu dönem için tavsiyem hız telaşına düşmemeniz ve olana bitene görünenin ardındaki anlamlarına odaklanarak bakmanızdır. Sabır, kabullenmek, temkinli ve kararlı olmak ise devam reçetesi olacak. İhmalkarlıkların hoş görülmeyeceği bir dönem olacağından, neye ne kadar zaman ayırılacağını bilmeniz ve hayatınızda dengeyi tutturmak için çabalamanız gerektiği de aklınızın bir köşesinde olsun.
Eğer bu 4,5 aylık süre boyunca bir şekilde sınandığınızı hissettiren olaylar gelirse başınıza, ben bunu neden yaşıyorum diye sorun kendinize? Neyi öğrenmem gerekiyor? Neyin farkına varmalıyım? Nerede hata yaptım? Daha farklı bir yol izleyebilir miydim? Neyi deneyimlemem gerekiyordu? Yaşananlara isyan etmektense burada alınması gereken ders nedir diye keşfe çıkmak çok daha rahat geçecek bir döneme vesile olacaktır. En az zararla, en büyük farkındalıklarla, en geniş ruhsal büyüme fırsatlarıyla dolu olsun umalım hepimiz için bu süreç…


Sevgilerimle…
Samiye Özbaş Soysal 

Kaynakça:
Retrogrades And Reincarnation- Martin Schulman


18.Şubat.2013

Yorumlar

Popüler Yayınlar