Burçlara Göre Satürn Retrosu

Satürn retrosunun buçlara etkilerini okurken yükselen burcunuzu öncelikle dikkate almanızı öneririm. Haritalarımızdaki ana Satürn temasının da ayrıca tetikleneceğini tekrar hatırlatmak isterim. Akrepteki retro hakkında daha geniş bilgi için http://astrokarmik.blogspot.com/p/satrun-akrepte-ve-retro.html yazımı okuyabilirsiniz.
KOÇ
Maddi konularda, kimseye bel bağlamadan hareket etmeniz gereken bir döneme giriyorsunuz. Eğer bir beklentiniz, başvurunuz ya da ortak olan mallar ve miraslar gibi meseleleriniz varsa bunlar gündeme gelip size biraz sıkıntı yaratabilirler. Beklediğiniz ödemeleri gecikmeli olarak alma durumu ve hatta bunun için mücadele etme zorunluluğu doğabilir. Eğer bir borçlanma konusu olursa bunu bir kez daha düşünün. Mevcut imkanlarınızın ötesinde taahhütlerin altına girmemeye özen gösterin. Eğer varsa borçlarınızı düzenli olarak ödemeye çalışın. Bir ortaklık söz konusu ise her açıdan net olan, özellikle olayın maddi kısmının sizi zora sokmayacağı içerikte bir akit olsun aranızdaki. Zaten mevcut bir ortaklığınız varsa, bu dönem biraz bireyselleşme eğilimi gösterebilir her iki tarafta. Eğer yatırım yapacaksanız emin olduğunuz hamleleri yapın. Bu dönem sizin için maddi ve manevi riskli olabilecek durumlarla yüzleşme dönemidir. Vefatlar ve bunun ardından gelecek miras konulu mücadeleler söz konusu olabilir. İş ya da özel, bir ayrılık söz konusu olur ise mal paylaşımında sorunlar yaşanabilir. Mümkünse bu dönemde tüm borçlarınızdan kurtulmaya ve bu konuda bir bağınız olmadan süreci geçirmeye çalışın ki sorun da minimum da yaşansın. Maddi konularda özellikle her zamankinden fazla sorumluluk alacağınız bir süreç olacak. Cinsel konularla, üreme organları ve doğurganlıkla ilgili sorunlar da yaşanabilir bu dönemde. Profesyonel destek almayı ihmal etmeyin.

BOĞA

Satürn retrosu sizi en çok evlilik, eş, ortaklıklar ve ilişkiler açısından zorlayacak. Bu dönem birebir ilişkide olduğunuz kişiler, eşiniz, dostunuz ve direkt karşınızda olduğunu belli eden açık düşmanlarınızdan yana her zamankinden daha çok temkinli olmanızı öneririm. Resmi boyuta varan anlaşmazlıklar, davaya konu olan sorunlar gündeme gelebilir. Evliliklerde soğukluk, hataların görünür hale gelmesi ve aynı zamanda da kopuşlara neden olabilecek anlaşmazlıklar yaşanabilir. Eğer bu süreçte bir ders alacaksanız, bu ilişkileriniz üzerinden alınacak bir ders olacaktır. Sonuçta olgunlaşmanıza da bu konular vesile olacaktır. Evliliğe ya da bir ortaklığa adım atmayı planlayanlar olabilir bu süreçte aranızdan. En azından ilk dönemin istediğiniz kadar şen şakrak ve akıcı geçmeyebileceğini ama baştan tedbirli davranmışsanız ya da olası durumlarla baş etmeyi becerebilmişseniz ileriye dönük daha köklü bir şeyin temellerini atacağınızı da bilin yeter. Sizinle rekabet içinde olan kişilere karşı adil ama yılmadan mücadele etmeniz gereken bir döneme giriyorsunuz.
İKİZLER
İşler, organizasyonlar, pratik hayatınız, rutin iş temponuz, günlerinizi nasıl geçirdiğiniz ile ilgili bazı sıkışıklıklar yaşanabilir bu dönemde. Her zaman yaptığınız işleri birden yetiştirememe ve sonuçlarıyla da memnun edememe gibi sorunlar olabilir örneğin. Zamanlama hataları yaşanabilir. Yetiştirmek ve düzeni oturtmak adına daha da çok çalışmak ve bu nedenle de sağlığınızı ihmal edip, az ya da çok hastalıklarla mücadele etmek durumunda kalmak ise olası diğer riskler.  İşten keyif almayıp sadece görev bilincini yerine getiriyor olduğunuzu hissederseniz hiç şaşırmayın. Eğlenmeye hiç zaman ayıramadığınızı ve bir makineye dönüştüğünüzü düşünebilirsiniz. Yapmanız gereken, bunlara hayıflanmak değil, düzenli ve pratik olmaya çalışmak, zamanı iyi kullanmayı öğrenmek, kendinize ve sağlığınıza özen göstermek, zarar veren alışkanlıkları bırakıp, daha sağlıklı olmak adına elinden geleni yapmak ve varsa bilinen sağlık sorunlarını ihmal etmemektir. Bazıları bu dönemde günlük rutinini değiştirecek iş konulu değişiklikler de yaşayabilir. Olgunlaşma şansı en çok bu temalar üzerinden size gelecek.

YENGEÇ
Soysal hayatınızda, eğlence dünyanızda, hayattan keyif aldığınız konular ile ilgili bazı değişimler yaşayabilirsiniz bu dönem boyunca. Satürn retrosu sırasında bu bahsi geçen konularda hayatınızda biraz durağan bir enerji olacak. Yani sizin için hayatı zevkli kılan şeylerden mahrum kalma riskiniz var. Sanki eskisi kadar çok neşelenemiyorsunuz ve hayata ciddi yönleriyle bakmanız gerekiyor gibi gelebilir. Aşka, çocuklara ve yüreğinizi kıpırı kıpır oynatan şeylere pek fazla zaman ya da enerjiniz kalmayabilir. Eğer sadece mutluluk veren yönlerinin tadını çıkardığınız bazı konular varsa eğer, bunların sorumluluk gerektiren taraflarını da yaşamak zorunda kalabilirsiniz. Çocuğu olanlar için onları ilgilendiren sorumluluklar, partneri olanlar için ilişkileri, ciddiyetle ele alınması gereken konular olabilir mesela… Aşkta ve parada aldığınız riskler başınızı ağrıtabilir. Her iki durum da istediğiniz hızda gitmeyebilir, aşkta beklediğiniz karşılığı alamayabilirsiniz… Yük olarak gördüğünüz şeylerin hakkını verdiğiniz sürece diğer şeylere de zaman ve enerji oluşacaktır.

ASLAN
Bu dönem en çok ev ve aile hayatınızı ve buna bağlı olarak da iş yaşamınızı ve de eşinizin kariyerini etkileyecek. Daha doğrusu biri diğerini zora sokacak da diyebiliriz. İşte geçirmek zorunda olduğunuz zamandan dolayı evden tepki alabilirsiniz, evdeki sorunlar nedeniyle kendinizi işinize dört dörtlük veremeyebilirsiniz. Babanız ile aranızdaki sorunlarla veya ona ait olan sorunlarla uğraşmak gerekliliği doğabilir. Bir şekilde özel hayatınız sizden özel ilgi bekleyecek. Eğer gerekeni yapmamakta direnirseniz daha da çoğalıp sizi yorabilir. Adeta ailenin ve ev yaşamınızın tüm yükü sırtınızda ve kimseden destek alamadan taşımak zorunda kalıyorsunuz gibi hissedebilirsiniz. Ev alıp borç altına girme ya da zaten var olan evinizin bina sorunları ile uğraşmak zorunda kalabilirsiniz. Tadilatlar ve inşaatlar için ideal bir döenm olduğu da söylenemez… Sağlık ya da iş sorunları nedenli olarak bir dönemi evde geçirmeniz gerekebilir. Evde anlaşmazlıklar, iletişimsizlik eğer siz uyum göstermezseniz ciddi boyutlara varabilir. Aile yaşamınızı tekrar gözden geçirme ve yapılan hatalardan dersler çıkarma, daha güzel ve derin paylaşımlı iletişime geçiş dönemi olacak bu sizin için…

BAŞAK
Satrün retro döneminde sizi en çok etkileyecek olan konular, kardeşlerle ve yakın akrabalarla olan ilişkiler, eğer aldığınız bir eğitim mevcut ise buna bağlı konular, kısa süreli seyahatler, eşinizin seyahatleri, annenizin sağlığı konusu olabilir. Genel olarak diğer insanlarla iletişiminizin bozulduğunu, artık eskisi kadar çok görüşemediğinizi, anlaşmakta zorluk çektiğinizi, sizi gerçekten anlayan birilerinin olmadığını düşünebilirsiniz. Bilgiyi alma ve aktarma sürecinde aksamalar, haberleşmede gecikmeler, teknolojik aksaklıklar yaşanabilir. Eğer ticaretle uğraşan bir kişi iseniz işler istediğiniz boyutta gitmeyebilir. Kardeşinizle alakalı olarak bir sorumluluk almak durumunda kalabilirsiniz. İlişkilerinizde soğukluğa neden olacak ve aşılması gereken olaylar yaşanabilir. Her zamankinden daha fazla trafikte zaman geçirmeniz gerekirse bu sizi zorlayabilir. Öğrenciler için bu dönem dersleri ve sınavları her zamankinden çok emek harcamayı gerektirecek, üstelik de sonuçları tatmin edici olmayacak diyebilirim. Bilgi akışı ve iletişim sürecinizin yeniden yapılanmasına vesile olacak, anlaşmazlıklardaki payınızı objektif olarak değerlendirmeniz gerekecek bir döneme giriyorsunuz.

TERAZİ
Satürn bu süreçte sizin paranız ve mallarınız ile alakalı olan evinizde retro olarak seyredecek. Paranız, yatırımlarınız, bütçeniz ve bu konudaki uzun vadeli panlarınız ana gündemi oluşturacak. Mal almak ve sağlam denilebilecek yatırımlar yapmak adına fırsatlar çıkıp sizi ödeme ve borç altına sokabilir. Aylık bütçenizin yeniden düzenlenmesi ve evdeki hesabın çarşıdakine uymayan taraflarının hizaya sokulması gerekebilir. Eğer bir borçlanmanız olacaksa, bunun size diptoplamda zarara neden olmamasına özellikle dikkat edin. Yatırım amaçlı alınacak taşınmaz malların ederinin kredi faizine değer olmasını gözetin. Paranızın değerinin bankada veya başka bir yatırım aracında birden düşüşüne şahit olabilirsiniz bu dönemde. Sizi siz yapan ve kendinize ait olarak kabul ettiğiniz manevi değelerin ve erdemlerin sınava tabi tutulması, hamurunuza uymayan hareketleri yapmak durumunda kalmak gibi şeyler yaşanabilir bu süre içinde.  Olgunlaşmanıza vesile olacak tema, maddi ve manevi varlığınıza yönelik riskler ve olası kayıplar ile kendini belli edebilir bu süreç boyunca.

AKREP
Satürn retro hareketi sırasında sizi çok fazla sorumluluk altına sokacak ve bunlarla da tek başına mücadele etmenizi isteyecek. Hayatınızda ciddi zorlanmalar ve tıkanıklıklarla geçen bir sürenin ardından işler nihayet biraz yoluna girmeye başladı. Ancak bu sefer de başınızı kaşıyacak vaktiniz yok adeta. Çok fazla beklenti var. Bu beklentiler hayatınızın her alanından yansıyor size. Eğer geçtiğimiz dönemi bir takım farkındalıklarla birlikte geçirmişseniz, mutlaka çok daha rahat atlatma şansınız var bu süreci. Ancak bu dönem öyle ya da böyle sizin için yalnızlığa itilme ve güven konusunda zaafiyetler yaşama dönemi olabilecek ne yazık ki. Doğal olan yeteneklerinizi ortaya koymakta, bunu işinize, mesleğinize, ilişkilerinize, ailenize, evliliğinize yansıtmakta zorlanabilirsiniz. Yeni bir atılı yapmak ve başlangıçlar için sabırlı olmakta ve hayata hız katmak için direnmemekte fayda var bu dönemde sizin için. Amaç önümüzdeki 29 yıllık süreçte daha doğru bir döngüde sağlam bir ilerleme kaydedebilmek için temelleri iyice sağlamlaştırma ve eksik gedik ne varsa kapatma yani yarım kalan işleri toparlama, güven tazeleme olmalı bu dönemde…

YAY
Satürn bu dönemde sizi bilinçaltı korkularınızla yüzleşmeye mecbur bırakabilir. Kaybetmekten korktuğunuz her ne varsa, özgürlüğünüz, iradeniz, paranız, bilginiz, ilişkiniz v.b. konularda temellerin sallandığı ve bunun neticesinde güvenin ve mutluluğun dış etkenlere bağlanmaması gerektiğini anlama dönemi olabilir sizin için. Daha önce yaşanmış ve üzerini örtüp yüzleşmekten korktuğunuz sorunlar, bir bir karşınıza çıkıp bu fırsatı bir kez daha sunabilir size. En çok ihtiyaç duyacağınız şey ise, içe kapanmak ve kendinizi dinlemek olacak. Retro sırasında varsa eğer depresyon eğiliminiz biraz daha artabilir.  Çözümlemeler ve kendinizle yüzleşmek mutlaka çok güzel ancak ruhsal iyilik halinin, sağlığın en önemli bileşenlerinden biri olduğunu ve onu koruyarak ancak gerçek anlamda bir ve bütün olabileceğimizi unutmamak gerekir.  Gereksiz kaygı ve endişelerin sorgulanması ve bunlardan kurtulmak için bir temizlik yapılmasına ihtiyaç var sizin için.  Eşinizin sağlığıyla her zamankinden daha çok ilgilenmek durumunda kalabilirsiniz. Bu süreç sizin için tam bir ruhsal arınma ve hayatınızın tortularından kurtulma dönemi olacak. Buna hizmet eden her tülü destek çalışmasından, ruhsal şifa tekniğinden fayda görebilirsiniz.  

OĞLAK
Bu süreçte Satürn sosyal ve arkadaş çevrenizde bir elemeye gitmenizi gerektirebilir.  Bazı arkadaşlıklarının bitişi, eski arkadaşlarınızla tekrar bir araya gelip problemlerinizi çözmek durumunda kalma gibi durumlar deneyimleyebilirsiniz. Kimi hayatımda istiyorum, kime artık benim çevremde yer yok ayrımını yapabilirsiniz. Eğer bazı gruplarla, derneklerle birlikte yürüttüğünüz projeler, sosyal organizasyonlardaki ilişkileriniz hep masaya yatırılacak bu dönemde. Ya bazılarından tamamen çıkmak isteyeceksiniz, ya da çıkamasanız bile artık o topluluğa, gruba çok fazla ait değilmişsiniz gibi hissedeceksiniz. Çevrenizdeki insan sayısı azalabilir de, kalabalıklara rağmen kendinizi yalnız da hissedebilirsiniz. Geleceğe dönük umutlarınızda karamsarlığa düşme riskinizin olduğu hayata genel olarak daha karamsar gözlerle bakma eğiliminde olabileceğiniz bir süreç bu. Arkadaş çevresinden yana bazı beklenmedik kırgınlıklar, sizi üzen ve dostluğa yakışmayan tavırlar görebilirsiniz bu süreçte. Bir dostluktan, çevremden ve gelecekten ne bekliyorum sorusunun yanıtı aranacak.

KOVA
Bu dönem, mesleki anlamda bazı ek sorumluluklar, iş ya da itibar kaybı kaynaklı kaygılar, işten yana sizde ya da işveren tarafında ortaya koyduğunuz emeğe bağlı tatminsizlikler yaşanabilir bu dönemde. Hafife almadığınız ve sabırlı olduğunuz sürece başarıyı yakalamak mümkün ancak her türlü kaygınızın kaynağına inmeli ve neden sonuç ilişkilerine bakmayı bilmelisiniz. Eğer bir patrona bağlıysanız iletişim sıkıntısı yaşayabilirsiniz. Hakettiğiniz değerin verilmediğini, mesleki olarak yeteri kadar önemsenmediğinizi, hatta yetersiz olduğunuzu düşündürtecek olaylar yaşanabilir. Aldığınız karşılık değişmediği halde her zamankinden daha çok çalışmanız gerekebilir. İş ile ilgili sorumluluk alanınız artabilir. Beklediğiniz bir terfi söz konusu ise gecikmeler yaşanabilir ya da gelmeyeceğini öğrenebilirsiniz. İşe ayırdığınız zamanın fazlalığı evi ihmal etmenize neden olabilir. Bulunduğunuz pozisyon ile ilgili sizi çekemeyenler ve aleyhinize tavır sergileyenler olabilir. Yepyeni bir işe geçmek için değil ama mesleki anlamda hayattan gerçekte ne beklediğinizi sorgulamak için iyi bir dönem. Halinize şikayet edip söylenmeyi bir kenara bırakmalı ve sizden istenen ne ise ona odaklanmalısınız. Eğer mesleğinizde uzmanlaşmanız gereken bir dal varda ona yönelebilirsiniz.

BALIK
Uzun vadeli planlarınızın, inançlarınızın ve hayata bakışınızın sorgulandığı bir dönem olabilir bu sizin için. Sizi daha iyiye ve ileriye götürecek her ne varsa ona ulaşmak için ne yapabilirim diye düşünme ve bu konuda zorlayıcı olabilecek deneyimlere açık olma durumu söz konusu. Hukuki bir sürece adım atmak için çok uygun değil. Zira olaylar istediğiniz istikamette ilerlemeyebilir. Yurt dışı seyahatler ve profesyonel iş ya da özel bağlantılar, yabancılarla ilgili konular, aldığınız eğitimler sizin için yorucu ve sonuç elde etmesi sıkıntılı konular olacak. Uzaklardaki ahbap veya akrabalarınızla alakalı bazı sorunlar nedeniyle sizden bazı yükleri devralmanız istenebilir. Babanızın sağlık sorunları nedeniyle alışık olduğunuz ortamdan uzaklaşmanız ve destek vermeniz gerekebilir. Yaşama daha ciddi bir gözle bakma ve varlığınızı ve nedenini sorgulama dönemi olabilir sizin için…

18.Şubat.2013

Sevgilerimle…





Samiye Özbaş Soysal

Yorumlar

Popüler Yayınlar