Jüpiter Yengeç Burcunda- Rahat Bir Nefes Alma Zamanı...

Jüpiter rahat bir nefes alıyor…

Jüpiter 26 Haziran 2013 tarihinde, 16 Temmuz 2014 tarihine kadar kalacağı yengeç burcuna geçecek. Yengeç burcunda yücelme konumunda olacak yani biraz nefes alacak.  Kendini doğru biçimde gerçekleştirmek adına şansı artacak.
Son bir yıldır pek de rahat etmediği İkizler burcunda seyreden Jüpiter hayatımızın bazı alanlarında bir takım zorluklar yaşamamıza vesile oldu. Özellikle retro hareketi döneminde bunları çok daha yoğun bir şekilde hissettik. Daha önce bu sürece ait yazdığım yazılarda bilgi kirliliklerinden, bilinç düzeyleri arasındaki farklılıkların su yüzüne çıkacağından, bilgi karmaşaları ve yalan yanlış bir çok haberin yoğun biçimde akıp kafa karıştıracağından o döneme ait yazılarımda bahsetmiştim.

Biraz hafıza tazelemek adına Jüpiter’in İkizler burcundaki seyri sırasında olabilecekler ile ilgili geçtiğimiz 1 yıl içinde yaptığım yorumlardan kısa alıntıları tekrar etmek istiyorum:

 “Kişiler arası bilinç ve düşünce farklılıklarının iyiden iyiye su yüzüne çıkması ve bildiğimize inandığımız bazı gerçekleri tekrar sorgulama zorunlulukları-fırsatları ile dolu bir dönemi geride bırakıyoruz. Bilgi havuzunda yeni düzenlemeler ve bilgi hırsızlıkları, yanlış ve art niyetli bilgi aktarımları da yaşanmış olabilir bu süreç zarfında."

“Kuralların kurnazca delindiği, yalanın ve yanlışın gizlenemez olup sorgulandığı ve arkasında durulamayacak büyük laf ve gafların yaşanabildiği bu dönemi umarım kendi gerçeğinize ulaşmak adına farkındalıklar yaşamış ve fırsatları kaçırmamışsınızdır.”

Hem kişisel bazda hem de içinde bulunduğumuz toplum ölçütlerinde öncelikle yoğun bir biçimde bilgi akışı olacak. Adeta tekrar bir düzenleme yapılsın ve hangisi kime aitti tespit edilip değer ve bilgi karmaşası ortadan kalksın diye eteklerdeki her şey ortaya dökülecek. Bu arada bir çok yalan yanlış, hatalı bilgi de gündemde olacak. İnanmak ve sorgulamak ve kendi fikirlerimize odaklanmak için fırsatlar çıkacak karşımıza. Ve bize ait olan fikirleri insanların nasıl anladığını gözlemleme şansı bulabileceğiz. Bu durum tabi ki pratik hayatımıza bir miktar hüsran olarak yansıyabilecek. Kendi zihnimizin doğruları ve dışarıdan anlaşılış şekli ile bir takım hayal kırıkları yaşayabileceğiz. Ve bu süreci eğer farkındalıklarla yaşamışsak, sonunda hangi bilgiyi benimseyip, hangisini bizim gerçeğimizle uymadığı için reddeceğimizi göreceğiz...”

“Bu dönem boyunca, hemen her gün, can sıkıcı, gerçek olmamasını ümit ettiğimiz, doğru bulmadığımız, inanılası gelmeyen ve hatta bazılarının gerçekten inanmaya değer olmadığı birçok bilgi havada uçuşacak. Bazen de bu akışta sorunlar yaşanacak. Yani günlük bilgiyi alıp vermek kesintiye uğrayabilecek. “

Ne kadar da şu an iliklerimize kadar hissettiğimiz süreci tarif ediyor değil mi? İşte tam da Burç geçişi sırasında bu geçtiğimiz bir yıl özellikle bilgi ve bilginin içeriği, bilinç düzeyimiz ve algımız açısından bir uyanış yaşıyoruz adeta. Yani kendi kendimizi kandırma veya doğru olmayan bilgiyi kabullenme dönemi sona erdi ve herkesimden insan gerçeklere ulaşma arzusu içinde deli gibi çabalıyor. Tam doğrusunu buldum derken kafalar karışıyor. Her şeye vardır bunun altında başka bir neden diye bakılıyor. Yani son düzlükte varlığını daha net ve gür bir sesle hissettiriyor İkizler burcundaki etkilerini Jüpiter…

Peki Jüpiter yengeç burcundayken ne gibi etkiler yaratacak:

26.6.2013 tarihinde de 1 yıl için Bu konulardaki akış daha başka ve rahatlatıcı bir biçimde ilerleyecek. 
Bu süreç boyunca ailevi ve vatani değerler, duygusal ihtiyaçlar her zamankinden daha bolca değinilen, ilgi duyulan ve şanslı olduğumuz konular olacak.  Anlayış, hoşgörü, merhametin önem kazanacağı bir süreç yaşanacak. İnançlar konusunda var olan yozlaşmalar azalacak, inanç ve erdem sahibi olma hali daha önemli olacak.

Paraya ve doğru bilgiye ulaşma, eski ve sağlam bilgilerin tekrar gün yüzüne çıkması konusu olacak. Yayıncılık ve eğitim konuları daha rahat ilerleyecek. Yabancılarla iyi ilişkiler ve yabancı dili etkin kullanma şansımız artacak. Adalet sistemine güven artacak ve affeden hoş gören tavırları daha çok gözlemleyeceğiz etrafımızda.

Jüpiter en büyük şansı getiren gezegen olduğuna ve Yengeç burcunda bu vaadi daha rahat gerçekleştirdiğine göre, bu süreç bu bahsettiğim konularda bizim önceki döneme nazaran daha fazlasını alabileceğimiz ve var olanı artıracağımız şekilde gelişmelere gebe olacak. Bu süreç, eğitim imkanlarında, seyahatlerde artış, geliştiren her şeyde yayıncılık, okuyup öğrenme ve yeni kültürlerle tanışma konusunda bolluğu ve bereketi de beraberinde getirecek. Şans bizden yana gibi hissedileceğinden, fazla çaba göstermeme ve rehavete kapılma gibi tuzaklara düşmemek sayesinde hepimiz hayatımızda bazı konularda geçtiğimiz 1 yıllık sürece göre çok daha şanslı olup bu şansı verimli şekilde değerlendirebileceğiz.

En büyük şansımız da sevgiyi ve güveni yansıtmak, çoğaltmak ve nihayet doğru olan bilgiye ulaşmak konusunda olacak...

Hepimizin kafasını karıştıran ve gönüllerimize huzursuzluk yayan bu neye inanacağını ve güveneceğini bilememe döneminin ardından, Jüpiter’in yengeç burcuna geçişinin hepimize ruhsal açıdan bolluğunu ve bereketini hızlıca aktarmasını gönülden dilerim…

Kişisel haritalarınızdaki Yükselen Burcunuza göre 1 yıllık etkileri ise şöyle olacak

KOÇ
Jüpiter’in Yengeç burcuna geçişi ile sizin için ev ve aile yaşamınızda refah ve bolluğun yaşanacağı bir yıllık bir süreç başlıyor. Yeni bir ev alma, taşınma, aileye yeni birinin katılması veya evde her zamankinden daha huzurlu, rahat ve mutlu bir döneme işaret ediyor olabilir. Eve ait sorumluluklarınız hafifleyebilir ancak bunu suistimal etmek sorun yaratabilir. 

BOĞA
 İletişim, eğitim ve kardeşlerle ilişkiler konusu önümüzdeki 1 yıl rahat akacak. Yeni bir eğitime başlama şansı, yazdıklarınızı diğer insanlarla da paylaşma, her zamankinden daha akıcı ilişkiler geliştirebilme ve her zamankinden daha bol seyahat imkanı bulabilirsiniz. Kardeşiniz ya ad yakın bir akrabanız aracılığıyla gelişim fırsatları yakalayabilirsiniz.

İKİZLER
 Yengeç burcundaki Jüpiter ile birlikte önümüzdeki 1 yıl cebinizdeki paranın bereketinin arttığını hissedebilirsiniz. Her zamankinden daha çok kazanma şansınızın olduğu  veya gelen miktar aynı olsa bile daha bolluk içinde hissedeceğiniz bir yıl olacak. Yatırım şansınız olabilir. Musluk nasıl olsa açık diye bolca harcama riskini de göz ardı etmeyin.

YENGEÇ
Jüpiter bu yıl sizin burcunuzda seyredecek. Bolca gelişim ve ilerleme fırsatları çıkabilir karşınıza. Yeni bir iş, evlilik, çocuk sahibi olma v.b. birçok konuda şansınız her zamankinden yaver gidecek bu yıl içinde. Adeta şans benden yana diyeceğiniz bir yıl... Ancak bu şans faktörü sizi rehavete sokabilir. Aman dikkat. Bir de kilo almak için su içsem yarıyor niteliğinde bir yıl olabilir.

ASLAN
Yengeç burcuna Jüpiter’in geçişi ile birlikte önümüzdeki yıl tahmin etmediğiniz hatta farkına varmadığınız destekler yağabilir. Kendinizle baş başa kalma, kalbinizin sesini dinleme ve içsel gelişim imkanlarınız artacak. Bilinç altı korkularınızla yüzleşme ve onlardan kurtulma şansınız var ancak onları gözünüzde fazla büyütme riskine boyun eğmeyin. 

BAŞAK
Önümüzdeki 1 yıl, sosyal çevrenizde bir artış ve arkadaşlıklarda genel olarak bir iyileşme, samimiyetlerde artışlar yaşayabilirsiniz. Kalabalıklara ve keyifli organizasyonlara hazırlıklı olun. Hayır işlerine girmek ve sosyal çevreniz aracılığıyla fırsatlar yakalamak mümkün. Network ağınızı kullanın...Geleceğe dair yeni umutlar ve idealler yaratabilirsiniz.

TERAZİ
Jüpiter Yengeç’e geçtikten sonra önümüzdeki 1 yıl boyunca yeni iş ve kariyer fırsatları çıkabilir karşınıza. Mesleki potansiyellerinizi gösterme ve patron konumundaki kişilerle aranızı düzeltme şansınız artacak. Bir finansör arayışınız varsa bulabilirsiniz. Eğer rutine binmiş bir işiniz varsa bu dönem her zamankinden rahat ve hatta tembellikle geçebilir. Bunun yerine fırsatları görmeyi deneyin. 

AKREP
Önümüzdeki 1 yıl, yolculuklar, eğitimler, bilgiye doğru kaynaklardan ulaşma ve bilginizi diğer insanlara ulaştırma aktarma konusunda şanslı olacaksınız. Hukuki konular ve yayıncılık içerikli temalar için de verimli bir yıl olabilir. Size yol gösterecek bilge niteliğinde kişilerin rehberliğine açık olun.

YAY
Jüpiter’in Yengeç'e geçişi ile birlikte önümüzdeki 1 yıl boyunca para kaynağı yaratmak ve diğer insanlardan destek almak konusu her zamankinden daha kolay olacak sizin için.  Kredi ve ödemeler konulu kaygılarınızın yersiz olduğunu görebilirsiniz. 

OĞLAK
Önümüzdeki 1 yıl, iş ortaklıkları, evlilikler konusunda daha şanslı olacaksınız. Bekarlar için evlilik, iş kurmak isteyenler için ortaklık teklifleri gündeme gelebilir. İkili ilişkilerde uyumu yakalamak ve ortak gayede buluşmak daha kolay olacak.Tecrübesiyle yol göstereceklerden destek isteyin. 

KOVA
Jüpiter'in Yengeç'e geçişi ile sağlığınızı geliştirecek yeni bir yaşam düzenize adım atabilirsiniz. Yeni iş kolları yaratacak, iş arkadaşlarınızla uyum içinde çalışacağınız, günleri yoğun ancak huzurlu geçireceğiniz 1 yıllık bir döneme giriyorsunuz. Tembellik riskine karşı dikkat!!! Spor yapıp ölçülü beslenmek için zorlayın kendinizi...

BALIK


Çocuk sahibi olmayı planlayanlar, şanslı olacağınız bir yıl var önünüzde. Anne-babalar için ise bu yıl çocuklarınızla olan ilişkiniz her zamankinden daha yakın ve sıcak hale gelebilir. Bekarlar yeni bir aşka yelken açabilir. Yeni ve geliştiren hobilere başlamak da mümkün.

Dr. Samiye Özbaş Soysal

26 Haziran 2013

Yorumlar

Popüler Yayınlar