AstroKarmik ile 20-26 Nisan 2015 Haftasının Yorumları...

Pazartesi günü Güneş bir ay için Boğa burcuna geçecek. Huzur, güven ve stabiliteye her zamankinden daha çok ihtiyaç duyacağımız bir dönem olacak. Bu hafta Mars ve Plüton üçgen açıda olacaklar. Bu iki güç ve mücadele gezegeni arasındaki etkileşim olması, üzerinde durulması gereken, mücadeleli bir takım işlere girişebileceğimizi işaret ediyor. Yaptığımız her ne ise ona hırs ve tutku katma, hızlıca yol alma imkanı verebilir. Hafta boyunca Merküryen olaylar da odakta olacak. Jüpiter ile kare, Mars ile kavuşum ve Plüton ile üçgen açıları belirgin biçimde hissedilecek. Sözlerin, hareketlerin, tepkilerin, kararların, adımların iyi etüt edilmesinde fayda var. Kırıcı konuşmalar, yerine getirilmesi zor vaatler, düşüncesizce edilen laflar, atılan adımlar ve baskıcı söylemler tüm hafta boyunca mümkün olduğu kadar uzak durulması gereken şeyler. Zihinsel olarak da oldukça yoğun ve yorucu olacak. Bu tip şeylerle uğraşmak zorunda kalabiliriz. Bilinçli hareketlerimiz ile bilinçaltı nedenleri arasında bağlantı kurmaya dair yol alabiliriz. Farkındalıklar çıkabilir. Bu arada hafta ortasında şans ve bolluğun iki gezegeni de birbirini destekler durumda olacak. Hem ilişkiler, hem fırsatlar hem de finansal durumlar açısından bonus etkisi yapacak. Ayrıca hafta sonuna doğru keyif veren ve sürpriz niteliğinde gelişmeler de olabilir.

20 Nisan 2015 PAZARTESİ

Haftaya girerken Ay Boğa burcunda olacak. Saat 02:07 de son açısını yapacak ve gün boyunca da boşlukta olacak. Rahat, huzur, güven gibi şeyler, maddi değerler bugünün öncelikli konuları. Yeni ve riskli bir şeye başlamak, sonuçlarının ne olacağını tahmin edemediğimiz girişimlerde bulunmak bugün cazip gelmeyecek. Önümüzü görüp de öyle adım atmak isteyeceğiz. Risk istemeyeceğiz. Yaptığımızın sonuçları kalıcı olsun diye niyet edeceğiz.
Ay’ın boşlukta olması sebebiyle uzun vadeli işler ve başlangıçlar açısından belirsizlikler içerebilir günün enerjisi. Ay’ın açısız olması mutlaka olumsuzluk anlamına gelmiyor aslında. Sadece o zaman diliminde girişilen işlerin devamının nasıl geleceğini, sonunun nasıl olacağını kısacası akıbetini tahmin etmek, ön görmek mümkün olamıyor. Yine de yeniayın enerjisini de arkanıza alıp bazı girişimlerde bulunmak isteyebilirsiniz.
Bugün doğada vakit geçirmek, bedenimize özen göstermek, kendimizi 5 duyumuza hitap edecek şeylerle şımartmak için de çok güzel olabilir.
Huzur kaçmasın adına verilen gayret rutini yürütme ve daha fazlasını için çaba göstermeme durumu hafif bir rehavet de verebilir. Aman dikkat.
Gün içinde Güneş 21.Mayıs.2015 tarihine kadar kalacağı Boğa burcuna geçecek. Bu dönemin etkileri hakkındaki yorumlarımı okumak için…
http://www.astrokarmik.com/astroloji-ogrenenler-icin/gunes-burclarda/gunes-koc-burcunda

21 Nisan 2015 SALI

Ay 02:28 itibariyle yaklaşık 2,5 gün için İKİZLER burcuna geçecek. Bilgi alış verişlerinin, haberleşmenin, iletişim halinde olup kendimizi ifade etmenin önemli olduğu bir gün olacak. Hareket halinde olmak isteyeceğiz. Her şeyi merak eden ve bu nedenle de sürekli ilgi odağı değişebilen haller söz konusu olabilir. Zihinsel beceri gerektiren, konuşma ya da yazışmalar ile yürüteceğimiz, el becerisi isteyen işler, eğitimler, kısa seyahatler açısından uygun olabilir. Ancak bugün alınan, verilen bilginin ve kararların hızlı ancak netlik açısından riskli olduğunu unutmamakta fayda var. Merkür Jüpiter karesinin de etkinliği göz önünde bulundurulunca, çok fazla bilgi havada uçuşacak, ancak doğru olanlarını seçip çıkarmak da gayret isteyecek. Gerçeklikten uzak büyük laflar etmeyin ve de size edilenlerine kanmayın bugün. Dedikodu içerikli ortamlardan da uzak durmakta fayda var.  Bazı haberlerin dejenere edilmesine şahit olabiliriz. Normalde kolay karar veremediğiniz bir konuda mekanizmalar daha hızlı isleyebilir. Bu durum, tedbir alınması gereken riskleri yeteri kadar göremediğinizden de kaynaklanabilir.
SABAH SAATLERİNDE Ay Satürn ile karşıt açıda olacak. Bu zaman diliminde sözlerimiz, fikirlerimiz, hareketlerimiz her zamankinden fazla eleştiri alacak. Beğeni almakta, ikna etmekte ve onaylanmakta zorluk çekebiliriz. “Bu olmamış bir daha dene” diyenler çıkabilir. “Emin olamadım başka biriyle daha görüşmek istiyorum” diyenler de olabilir. Tam anlamıyla istenileni vermiyor denilerek bazı emeklerimiz geri çevrilebilir. Heves kırıcı ve yetersizlik hissi veren durumlardan, kişilerden uzak durmakta fayda var. Ya da bu tip durumları dikkate alıp, başlangıç, sunuş, arayış, talep gibi şeylerden kaçınmak da çare olabilir.
ÖĞLEDEN SONRA VE AKŞAM SAATLERİNDE Ay bu kez de Neptün ile kare açı halinde olacak. Yanlış anlaşılmalar, aldanmalar, kendi kendini kandırmalar, sözlerin başka manalara çekilmesi, yapılması gereken fedakarlıklar, merhametten maraz doğması, hedef belirlemede zorlanma, odaklanamama, dağılma, duygusal anlamda çözülme, duygu sömürüsü içeren konuşmalara şahit olma gibi durumlar yaşanabilir. Dikkatli olmakta fayda var.
Gün içinde kesinleşecek olan Mars-Plüton üçgen açısı hakkındaki yorumlarımı okumak için… ( Etki başlangıcı:19.4.2015 - Etki sonlanması:23.4.2015)
http://www.astrokarmik.com/astroloji-ogrenenler-icin/transitler/mars-transitleri/-mars-pluton/-mars-pluton-olumlu
Gün içinde kesinleşecek olan Merkür-Jüpiter kare açısı hakkındaki yorumlarımı okumak için… ( Etki başlangıcı:20.4.2015 - Etki sonlanması:21.4.2015)
http://www.astrokarmik.com/astroloji-ogrenenler-icin/transitler/merkur-transitleri/-merkur-jupiter/-merkur-jupiter-olumsuz
 

22 Nisan 2015 ÇARŞAMBA

Ay yine gün boyunca İKİZLER BURCUNDA VE 08:37 DEN SONRA GÜNÜN TAMAMINDA BOŞLUKTA olacak. Başlangıçlar ve uzun vadeli olabilecek kararlar açısından belirsizlikler içerse de yol aldıracak nitelikte güzel bir gün diyebiliriz.  Zihinsel aktiviteler, bilginin alıp verme sürecine dair olan her türlü iş, sosyal hayatınızı ilgilendiren faaliyetler, ticari girişimler, haberleşme ve hareket halinde olacağımız şeyler için fırsatlar sunan bir gün olacak.
SABAH SAATLERİNDE sürpriz haberler, plan veya karar değişiklikleri, yeni gelişmeler söz konusu olabilir. Planların istediğimiz sabitlikte gitmeyebileceğini aklımızda bulundurmakta fayda var. Tedbirli olsam da son anda hesaba katılmamış bir detay çıkabilir diye düşünmek ve uyum sağlayabilmek önemli.
GÜN BOYUNCA ikna çabaları, etkili konuşmalar, hırsla girişilen işler, derin paylaşımlar, fikirsel anlamdaki destekleşmeler, sırları açığa çıkarma gayretleri, bilinmeyeni bulma ve araştırıp inceleme hevesleri dikkat çekecek. İletişim konusuna özellikle dikkat. Gerçekler dile gelsin demek güzel ancak kırıcı olma kaygısından bağımsız söylemler yorucu olabilir. Şans ve bolluğu simgeleyen iki gezegenin destek alış verişi durumu ise bizlere bugün yoğun olmakla birlikte bu içinde bulunduğumuz günlerde girişeceğimiz işlerde şansın bizden yana olacağını, her açıdan bereketli yol alınabileceğini işaret ediyor.
Gün içinde kesinleşecek olan Merkür-Plüton Üçgen açısı hakkındaki yorumlarımı okumak için… ( Etki başlangıcı:21.4.2015 - Etki sonlanması:23.4.2015)
http://www.astrokarmik.com/astroloji-ogrenenler-icin/transitler/merkur-transitleri/-merkur-pluton/-merkur-pluton-olumlu
Gün içinde kesinleşecek olan Venüs-Jüpiter altmışlık açısı hakkındaki yorumlarımı okumak için… ( Etki başlangıcı:21.4.2015 - Etki sonlanması:23.4.2015)
http://www.astrokarmik.com/astroloji-ogrenenler-icin/transitler/venus-transitleri/venus-jupiter/venus-jupiter-olumlu

23 Nisan 2015 PERŞEMBE

Ay saat 07:26 DAN SONRA YAKLAŞIK 2,5 GÜN İÇİN YENGEÇ BURCUNA geçecek. Haftanın belki de en rahat gökyüzü etkileri var diyebiliriz bugün için. Hareketli ve huzursuz geçen iki günlük bir ruh halinin ardından, bugün ve yarın çok daha dingin, mutlu huzurlu olma ihtiyacı duyacağız. Sevdiklerimizle bir arada olmak, ailemizle ve vatani meselelerle ilgilenmek, çocuklarla alakalı konularla alakadar olmak, içsel dünyamıza hizmet edecek aktivitelerde bulunmak için, sevginin ve duyguların ifadesi için güzel bir gün. Yaratıcılık isteyen işler de dikkat çekici olabilir. Ancak bireysel olarak çok fazla dikkat çekmek ve göz önünde olmak tercih edilmeyebilir. Kıskançlık, huysuzlaşma ve çevrenizdeki insanlara karşı aşırı korumacı haller takınma, günün riskli durumları.
Ülke olarak, 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMINI kutladığımız bugün için, sevgi enerjisini yoğun biçimde hissedebileceğimizi, ailece bir arada olup özellikle çocuk enerjisini besleyebileceğimizi, bir arada yapılan planlardan keyif alacağımızı, eskileri, atalarımızı, köklerimizi anımsamak ve şükranlarımıza sunmak adına fırsat bulacağımızı işaret ediyor.
GÜN ORTASINDA Ay Güneş ile altmışlık açı yapıyor olacak. Bu da bize tüm ikili ilişkilerde, kadın erkek ilişkilerinde, otorite konumundaki kişilerle irtibatımızda uyum ve denge adına yol alabileceğimizi, çabalarımızın karşılıksız kalmayacağını, içsel olarak da dengede kalabileceğimizi işaret ediyor. Yolculuklar ve planlamalar, kısa seyahatler açısından da destekleyici olabilir.
AKŞAM SAATLERİ de benzer etkiler devam ediyor. Ek olarak fedakarlıklar, anlayış, hoşgörü, bağışlama, negatif olan duygu durumlarından arınma şansımız da olacak. İbadetler, sanatsal aktiviteler, meditasyon, yoga gibi serbestlik, esneme sağlayan şeyler için elverişli olabilir.
Aslında hafta başından bu yana etkili olan Merkür Mars kavuşumu bugün için özellikle dil kontrolüne özen vermemiz gerektiğini işaret ediyor. Sözünü sakınmayan bu nedenle de çamlar devirebilen, cesaret ve dürüstlükle patavatsızlığı birbirine karıştıranlardan olmamanızı dilerim. Trafikte de dikkatli olmakta fayda var.
Gün içinde kesinleşecek olan Merkür-Mars kavuşum açısı hakkındaki yorumlarımı okumak için… ( Etki başlangıcı:19.4.2015 - Etki sonlanması:24.4.2015)
http://www.astrokarmik.com/astroloji-ogrenenler-icin/transitler/merkur-transitleri/-merkur-mars/-merkur-mars-kavusum

24 Nisan 2015 CUMA

Ay yine gün boyunca YENGEÇ BURCUNDA olacak. Hassas, duygusal ve kırılgan olacağımız, özellikle sevdiklerimiz, ailemiz ile ilgili konularda haddinden fazla korumacı olacağımız nitelikte bir gün olacak. Huzur ortamını korumak, güvenin sağlanması, yakınlarımızın, ailemizin, çocukların iyilik halinin devamı bugün öncelikli konular. Evimizde zaman geçirmek, iç dünyamıza it sorumlulukları yerine getirmek için daha çok imkan bulunabilir. Ya da ihtiyaç doğabilir.
GÜNÜN BOYUNCA, neredeyse akşam saatlerine kadar Ay’ın Plüton ve Uranüs ile sert açıları olacak.  Bu da bize genel olarak gergin, hassas olacağımızı, duygusal olarak gelgitler ve patlamalar yaşanabilecek nitelikte bir gün olacağını işaret ediyor. Özellikle ailevi konularda, aile içi ilişkilere dikkat! Esnek ve hoşgörülü olmaya çalışmalıyız. Zira kırıcı yaklaşımlar her zamankinden daha derin yaralar aşabilir bugün.
AKŞAM SAATLERİNDE konuşarak anlaşmak, kaliteli iletişim kurabilmek, okumak, anlaşmak, fikir alış verişlerinde bulunmak, hatalar yapıldı ise gönül almak açısından elverişli. Kısa seyahatler ya da ev ziyaretleri de keyif verebilir.
Saat 20:04 den sonra Ay günün geri kalanında boşlukta olacak.

25 Nisan 2015 CUMARTESİ

Ay saat 16:13’e kadar YENGEÇ BURCUNDA VE BOŞLUKTA olacak. Evde yapılacak işler, ailevi sorumluluklar ve rutinler açısından değerlendirebiliriz bu zaman dilimini. Özellikle zorlayıcı bir durum görünmüyor. Huzurlu ve standart iş akışını yürütmeye yönelik bir tatil günü olabilir. Sanat, çocuklar, ailevi konular, aile büyükleri ile alakalı şeyler, eskilerin anılması, anıların tazelenmesi, kısa ev ziyaretleri gündemde olabilir.
SAAT 16:13 DEN SONRA İSE AY YAKLAŞIK 2,5 GÜN İÇİN ASLAN burcuna geçecek. Çok daha canlı, sosyal ve dışadönük olacağız günün geri kalanında.
AKŞAM SAATLERİNDE ciddi ve sorumluluk alınması gereken işlere girişmek, kalıcı adımlar ve kararlara niyet etmek, planlar yapmak için destekleyici olabilir. Üzerine düşeni yapan ve buna gönüllü olup istikrarlı biçimde çalışmaya niyet edenler kazançlı çıkacak. Ölçülü ve tedbirli olabilmek ise hem ilişkilerimizde hem de emek sarf ettiğimiz işlerde artı değer katacak. Gücün ve yaratıcılığın sorumluluğunu bilmek ve herkese fayda sağlayacak nitelikte kullanmak, gerektiğinde son sözü söyleyebilmek de kıymetli olacak.

26 Nisan 2015 PAZAR

Ay gün boyunca ASLAN BURCUNDA olacak. Hayatın keyifli taraflarını da yakalayabileceğimiz, neşe ve canlılık bulacağımız, coşkuyu yaşayıp yaşatabileceğimiz nitelikte bir tatil günü olacak. Ön planda olmak, özgüven sergilemek, kararlı olmak, inisiyatif alabilmek bugün bize fayda sağlayacak olan şeyler. Şımartılmak, takdir edilmek, alkış almak ve önemsenmek de önemli ihtiyaçlarımız olacak. Ancak günün inceliği egolara yenilmemekte yatıyor. Sırf bu ihtiyaçlarımızı karşılıyor diye bize fayda sağlamayan kişilerle bir arada olmanın manası yok. Kendi değerimizi başkalarından duymaya ihtiyacımız da...
Bugün tüm gün etkili olacakken önemli açısı Venüs-Uranüs altmışlık açısı olacak. İlişkilerde heyecan arayışı, canlanma, yaratıcılıkta artış, hızlıca başlayan ilişkiler söz konusu olabilir. Kalıcılık konusu ise tartışmalı olabilir.
Gün içinde kesinleşecek olan Venüs-Uranüs altmışlık açısı hakkındaki yorumlarımı okumak için… ( Etki başlangıcı:26.4.2015 - Etki sonlanması:27.4.2015)
http://www.astrokarmik.com/astroloji-ogrenenler-icin/transitler/venus-transitleri/venus-uranus/-venus-uranus-olumlu

Tüm hafta boyunca gönlünüzdeki güzellikler sizinle olsun…
Hayrınıza olana da gönlünüz razı olsun…

Dr.Samiye Özbaş Soysal

Yorumlar

Popüler Yayınlar