AstroKarmik ile 25-31 Mayıs 2015 Haftasının Yorumları

25 Mayıs 2015 PAZARTESİ

Sabah saatlerinde AY ASLAN BURCUNDA ve BOŞLUKTA olacak. Biraz rehavete yatkın olacağımız, hafta sonu enerjisinden kolay kolay çıkamadığımız biçimde başlayacak haftanın ilk saatleri. Elimizdeki iş her ne olursa olsun inisiyatif alıp kararlı durabilmek sayesinde verim alabileceğimiz, bir şeylere başlamak için değil de yarım olanı toparlamak adına uygun olacak bir sabahtayız.
Saat 11:52 DEN SONRA AY YAKLAŞIK 2 GÜN İÇİN BAŞAK BURCUNA GEÇECEK. İşte bu da bize asıl pazartesi temposuna günün ikinci yarısında başlayacağımızı gösteriyor. Eğlence ve keyif odaklı şeylerin, sosyal hayatın öncelikli olduğu günlerin ardından çalışma ve zamanı verimli kullanma ihtiyacı duyacağımız, yaptığımız işlere titizlikle eğilip her şey kusursuz olsun diye uğraşacağımız tesirler söz konusu olacak. Olayın eğlence kısmı bir miktar geride kalacak bunun yerini üretmek ve mükemmel işler ortaya koymak isteği alacak. Derleme, toplama, düzenleme içerikli şeyler için, zihinsel olarak üzerinde durma gerektiren detaylı işler için uygun olacak günün ikinci yarısı ve önümüzdeki 2 gün.
Ancak günün tamamında AY’IN SATÜRN VE GÜNEŞ İLE SERT AÇILARI olacak. Zorunluluklar, birilerinden onay ve takdir alma gerektiren konular, hızlıca elimize ulaşmasını beklediğimiz sonuçlar, gayretimizin, emeğimizin karşılığını alma çabaları bugünün genelinde bizi biraz yoracak.  Otorite ile ilişkiler pek keyif vermeyecek. Engeller, pürüzler, gecikmeler ve bunlara bağlı stresler günün önemli alt başlıkları. Bugün herhangi bir konuda üzerinizde haddinden fazla baskı hissedebilirsiniz.  Kısıtlanmışlık hissi yüksek olacak. Bu nedenle de enerjisini dengelemeyi beceremeyen kişilerin patlayıcı tepkileri dikkat çekecek.
Aslında cumartesiden bu yana etkili olan VENÜS URANÜS KARE AÇISI gün boyunca yoğun şekilde hissedileceğinden, bu tarz çıkışlara kalkışmamak bu tesir altındayken çok daha iyi olur. Hedefte kimin olduğuna bakmayacak olan parlamalar, bazı aceleci kararlara ve kopuşlara vesile olabilir. Aman dikkat.
Yarın kesinleşecek olan Mars-Neptün kare açısı da zaten bir karar vermiş ve bir yola çıkmaya niyet etmişsek odaklı ve kararlı olmakta zorlanacağımızı daha doğrusu hedef belirleme ve amacımıza uyan adımları tespit etme konusunda sorun yaşayacağımızı işaret ediyor.
Gün içinde kesinleşecek olan Venüs-Uranüs kare açısı ile ilgili yorumlarımı okumak için http://www.astrokarmik.com/astroloji-ogrenenler-icin/transitler/venus-transitleri/venus-uranus/-venus-uranus-olumsuz ( Etki süresi: 23.5.2015-26.5.2015)

26 Mayıs 2015 SALI

Ay gün boyunca BAŞAK BURCUNDA olacak. Olaylara daha çok zihinsel olarak yaklaşacağımız, detayları görüp ince ayrıntıları tespit etmekte zorlanmayacağımız nitelikte bugün. Bugün  ayrıntılardaki o ufak tefek pürüzler her zamankinden daha çok dikkat çekiyor ve bizi rahatsız ediyor olacak. Hep daha iyisi olsun, hata olmasın ve de yaptığımız iş beğenilsin isteyeceğiz. Bu amaçla çabalayacağız. Zamanı verimli geçirmek, üretmek, çalışmak, çabalamak ve fayda sağlayıp somut işler ortaya koymak günün önemli motivasyon araçları. Hata yapma korkusu ve bu nedenle de haddinden fazla titizlenme hali dikkat çekecek. Ancak bu kadar ince noktalara bakmaya başlayınca amaçlar unutulup, zamanlama sorunları yaşanabilecek. Yani bugün için hedef odaklı hareket edebilmek her zamankinden daha kıymetli. (bunu zaten iyice zorlaştıran Mars- Neptün karesi de yoğun biçimde hissediliyor olacak gün boyunca)
Bugün ve yarın için temizlik, hijyen ve sağlık konuları da gündemde olacak. Hastane ziyaretleri, tetkik ya da tedavi planları söz konusu olabilir.
SABAHIN ERKEN SAATLERİNDE VE GÜNÜN İLK YARISINDA, Ay’ın Neptün ile karşıt, Merkür ve Mars ile kare açıları etkili olacak. Başak burcundaki Ay zaten bir miktar empati sorunu yaşatabiliyor. Bu zaman diliminde ise bu sorun daha bir dikkat çekecek. Duygusal davranmaya gerek olmadığı, gerçeklerden konuşmanın asıl önemli şey olduğu gibi yaklaşımlar artacak. Yani bir şey olmamışsa olmamıştır. Bunu kibarca söylemeye, yumuşatmaya çabalamak gereksiz vakit kaybıdır diyor günün gökyüzü tesirleri. Bir de sabah saatlerinin bu sert etkileri söz konusu olunca,  anlaşmak, kırmadan iletişim kurmak, düşüncelerimizi ve duygularımızı karşımızdakine zarar vermeyecek biçimde dile getirmek oldukça zor ancak kıymetli olacak. Sivri diller her zamankinden daha yaralayıcı olacak. Ve bu tarz ifadeler çok daha kolay sarf edilir olacak. Aklımızdan geçenlerle dilimizden dökülenler bambaşka manalara gelebilecek. Aniden verilen tepkiler, “olmamış”, “beğenmedim” diye sert biçimde dile getirilen memnuniyetsizlikler, yanlış anlaşılmalar, dalgınlıklar ve bunlara bağlı olabilecek ve bugün özellikle kaçınmaya çalıştığımız hatalar can sıkıcı olabilecek. Bu sabah telaş, acelecilik, kontrolsüz tepkiler ve agresyon riski de yorucu olabilecek. 
AKŞAM SAATLERİ derinlik ve detaylar daha bir önemli olacak. Bir şeyleri en ince detayına öğrenmek, kökenine inmek için ve üstü kapalı hiçbir şey kalmasın diye uğraşacağız. Dertleşme ve paylaşımlar açısından iyi olabilir. Ancak “dost acı söyler” lafını bu akşam için aklınızdan çıkarmamaya gayret edin. Alınmaca darılmaca yok yani! Araştırma, inceleme, gizemleri, bilinmeyeni bulup açığa çıkarma gibi şeyleri destekleyecek tesirler yoğun olacak. Şifa adına da elverişli bir akşamdayız. Hem tedaviler hem de alternatif terapi yöntemleri ile ilgili konularda yol alma şansımız olabilir.
Gün içinde kesinleşecek olan Mars-Neptün kare açısı ile ilgili yorumlarımı okumak için
http://www.astrokarmik.com/astroloji-ogrenenler-icin/transitler/mars-transitleri/-mars-neptun/mars-neptun-olumsuz
( Etki süresi: 23.5.2015-27.5.2015)

27 Mayıs 2015 ÇARŞAMBA

Ay BAŞAK BURCUNDA VE SAAT 05:22 DEN SONRA GÜNÜN TAMAMINDA BOŞLUKTA olacak. Çalışma azmi ve gücünü bulmakta zorlanmayacağımız, dikkat ve zihinsellik gerektiren işlere yöneleceğimiz, pürüzlerden kurtulma ve olabileceğin en iyisini ortaya koyma isteği duyacağımız tesirler barındıran bir gündeyiz. İşin en can alıcı noktası da burada zaten. Bir şeylere öyle kolayca “olduğu kadarıyla oluversin” deme şansımız olamayacak. Hatalara ve mükemmelden daha azına tahammülümüz pek olmayacak. Bu nedenle de eleştirmek, eleştirilmek ve bunların acımasızca dile gelmesi bugün en zorlayıcı unsurları olacak. İşler istediğiniz gibi ve beklediğimiz hızda ilerlemezse her şeyin alt üst olacağını düşünmek hem bize hem çevremize hem de o elimizdeki işe zarar verebilecek. “Sen elinden geleni yap ve elde ettiğinden de tatmin olmayı bil” diyor gökyüzü. Günün enerjisinde açıkçası şükür enerjisi biraz eksik.
Detaylı ve hata istemeyen işler, araştırmalar, raporlama isteyen ve yapılan işlere son halini verip kusursuzlaştırmaya yönelik gayretler, ortalığı toparlamak, eskileri derlemek, tozları silkelemek, yarım işleri toparlamak adına verimli şekilde kullanabilirsiniz zamanı.  Bunları yaparken de kimsenin canını yakmamak kelimeleri bir şeylerin hırsını çıkarır gibi delici biçimde kullanmamak huzur ve uyumun anahtarı olacak.
Doğru ve yapıcı iletişimi sağlamak bugün her zamankinden çok çaba isteyecek.
Gün içinde kesinleşecek olan Merkür-Mars kavuşum açısı ile ilgili yorumlarımı okumak için
http://www.astrokarmik.com/astroloji-ogrenenler-icin/transitler/merkur-transitleri/-merkur-mars/-merkur-mars-kavusum
( Etki süresi: 23.5.2015-29.5.2015)

28 Mayıs 2015 PERŞEMBE

Saat 00:43 DEN SONRA AY YAKLAŞIK 2 GÜN İÇİN TERAZİ BURCUNA geçecek. Geçtiğimiz iki güne nazaran çok daha sakin ve akıcı bir gün olacak. Hatta bu haftanın en keyifli günü diyebilirim. Bir kere keyif söz konusu olduğunda baştan 1-0 öndeyiz. Geçtiğimiz iki gün hiç dikkat çekmeyen, sosyallik ve keyif veren uğraşlar, ilişkiler konuları bugün ve yarın ön planda olacak. Eşitlik, uyum, güzellik, estetik, iş birlikleri ana gündem maddemiz ve amacımız olacak. Güzel olan her şey ilgimizi çekecek. Detaylar ve yorucu olan şeylerle ilgilenmek yerine insan ilişkilerini ve iletişimimizi geliştirmek isteyeceğiz. Bugün karşı tarafı kırmak istemeyen ve huzur kaçmasın diye çaba gösteren yaklaşımlar dikkat çekecek.
Eğlenceli ve sosyal ortamlar, özel ve sosyal ilişkiler açısından keyif veren tesirler yansıyacak gökyüzünden. Günün önemli riskleri ise, tatlı bir rehavet havası, hızla ve azimle yapılması gereken işlerin aksaması, uyum adına bireysel isteklerden vazgeçme ve genel bir kararsızlık havası olabilir.
GÜN ORTASINDA Ay Güneş ile destekleyen bir açıda olacak. Sosyal ortamlar, kadın erkek ilişkileri, otorite ile iletişim, destek alış verişleri, uzlaşma çabaları, el sıkışmalar açısından elverişli olacak bu zaman dilimi. Durduğumuz ortamdan, birlikte olduğumuz insanlardan, içinde bulunduğumuzu durumdan genel haliyle hoşnut olma durumu söz konusu olacak. Seyahatler, teklifler, sunuşlar açısından verimli ve akıcı olacak.
ÖĞLEDEN SONRA VE AKŞAM SAATLERİ ise, istediğimizi almak, destek görmek ve önemsendiğimizi fark etmek gibi artılar barındırıyor.  Akşam saatlerinde hoş sohbet toplantılar, insanlarla bir araya gelip zamanın keyfini çıkaracağımız organizasyonlar, eğlenceler, kutlamalar, önemli konuşma ve görüşmeler romantik planlar açısından keyifli olacak. Bu akşam konuşkanlığımız yerinde olacak. Ağızlar laf yapacak. Tatlı diller devrede olacak.

29 Mayıs 2015 CUMA

Ay gün boyunca TERAZİ BURCUNDA olacak. Yine düne ait konular aslında ana gündem maddeleri olacak. Estetik, uyum ve güzellik ile ilgili konular, eşitlik, adalet, uzlaşma temaları ön planda olacak. Bugün bize fayda sağlayacak en önemli şey İNSANLARLA İŞ BİRLİĞİ HALİNDE HAREKET EDEBİLMEK, DOĞRU İLETİŞİM METOTLARINI KULLANMAK, BİZ DİYEBİLMEK, ORTA YOLU BULMAK VE SOSYAL ÇEVREMİZİN ARTILARINDAN FAYDALANABİLMEK olacak.
Günün büyük çoğunluğu ise bu en çok ihtiyacımız olan uzlaşma ve hemfikir olup iş birliği yapabilme konularını zorlaştıracak deneyimleri karşımıza çıkaracak. Ay’ın günün erken saatlerinde Plüton ile kare açısı, öğleden sonra ise Uranüs ile karşıtlık açısı yoğun biçimde hissedilecek. Akşam saatleri de Ay Venüs ile kare açıda olacak. Genel olarak patlamaya, birden parlayıp fevri tepkiler vermeye müsait insanlar bolca etrafımızda olacak. Hiç beklemediğimiz isyanlar ve bunların açığa çıkmasına vesile olacak alışılagelmiş baskıcı yaklaşımlar bir arada olacak. Susup sesini çıkarmayanlarla sırf üste çıkmak adına avaz avaz bağıranlar arasında dengesizlikler dikkat çekecek. Bu ikinci model olmamanızı gönülden dilerim. Ancak bir şeylere sessiz kalıp huzur kaçmasın adına kendini ezdirmek de çok doğru olmayacaktır. Bir şeyleri söylemenin çok çeşitli yolları var. İlle de üste çıkmak ya da altta kalıp gönlün istemese de razı gelmek gerekmiyor. Uzlaşma adına çok destekleyici bir gün olmadığına göre önemli karar ve görüşmeler için bugün ısrarcı olmamak, ilişkileri yıpratacak nitelikte meseleleri uzatmamak, düşünceleri ifade kısmını( olumlu ya da olumsuz) ertelemek iyi olabilir. Zira genel olarak yanlış anlaşılma ve anlamalara da oldukça müsait olacağız. Yani yaptığınızı iyilik, fedakarlık da sizin düşüncenizde kalacak. Karşı taraf bunun anlamını kavramakta zorlanacak. Bunun sizden gelen bir özveri olduğunu değil de kendi gücünden ve haklılığından kaynaklandığını düşünecek. Bir şeylere razı geldiyseniz nedenini de açıklamayı ihmal etmeyin.
Ay saat 23:21 den sonra günün geri kalanında boşlukta olacak.
Gün içinde kesinleşecek olan Merkür-Neptün kare açısı ile ilgili yorumlarımı okumak için
http://www.astrokarmik.com/astroloji-ogrenenler-icin/transitler/merkur-transitleri/-merkur-neptun/-merkur-neptun-olumsuz
( Etki süresi: 23.5.2015-31.5.2015)

30 Mayıs 2015 CUMARTESİ

AY SABAH SAATLERİNDE TERAZİ BURCUNDA VE BOŞLUKTA olacak. Saat 12:33 DEN SONRA İSE YAKLAŞIK 2 GÜN İÇİN AKREP burcuna geçecek. Sezgilerin devrede olduğu ve  hassasiyetin arttığı şekilde geçecek günün ikinci yarısında. Duygular hem pozitif anamda hem de negatif anlamda yoğunlaşma eğiliminde olacak. Yani bir şeyi istemişsek hedef odaklı olmakta ve amaca kilitlenmekte zorlanmayacağız. Ancak aynı zamanda birileri bizi kırdı ya da kızdırdı ise buna karşı oluşan içsel tepkilerimiz de o derece tesirli ve kalıcı olacak.  Duygusal inatlaşmalar, kin, nefret ve öfke riski olan bir gündeyiz. Yapılanı iyi ya da kötü unutmama, duygusal derinlik ihtiyacı duyma ve güven duymakta zorlanma, kuşkucu ve kıskanç yaklaşımlar, hırslar, ödeşme, kendini ve gücünü ispatlama çabaları dikkat çekecek. Öyle ya da böyle duygularımıza hakim olmamız ve negatif duyguları biriktirmemek adına çaba sarf etmemiz gereken bir gün diyebiliriz.
Gücümüzü ele ala, dayanıklılığımızı pekiştirme ve sabırla yol alma, sezgileri kullanma sayesinde başarılı ve zor işlerin altından kalkacak gücü kendimizde bulacağımız tesirler yansıyacak gökyüzünden. Mücadele gücümüzü inancımız ve kararlılığımız yerinde olacak. Bunlara ihtiyaç duyacağınız her türlü çaba için ideal bir gün.
Benim için ekstra heyecanlı ve coşkulu bir gün olacak. Bir yükselen Akrep olarak yine önemli bir deneyimi yine Akrep burcundaki Ay’ın tetikleyici etkisi eşliğinde yaşıyor olacağım.
Uzun zamandır pek çoğunuzun heyecanla beklediği ve benim astrolojiye gönül verdiğim zamandan bu yana titizlikle üzerinde çalıştığım Ay düğümleri konusundaki kitabımın imza günü için sizlerle bir araya geleceğim. Sabırla atılan adımların, inançla yürünen yolun, istikrarlı biçimde gösterilen çabanın, engellere karşı büyük bir azimle verilen mücadelenin sonucunu, emeklerin karşılığını alma adına benim için gerçekten duygusal anlamda yoğun tesirler altında olacağım bir gün olacak. “Astrolojide Ay Düğümleri” kitabım sizlerle buluşacak. Astroloji ve Karma konulu seminerde konuşmacı olarak sizlerle birlikte olacağım.
Bizimle olmak ve bu güzel semineri paylaşmak isteyenlerinizi beklerim. İlerleyen günlerde detaylarını ayrıca tekrar paylaşacağım. Cumartesi günü saat 14:30 da Caddebostan Kültür Merkezi’nde görüşmek dileğiyle…
Gün içinde Güneş Merkür ile kavuşum halinde olacak ve Merkür Güneş’in kalbinde yer alacak. Önemli konuşma ve görüşmeler, bir sonuca bağlanamamış durumların dile gelmesi, eskilerin geride bırakılması adına atılacak adımlar ve yapılacak konuşmalar, bilgi alış verişleri, sunumlar, düşüncelerin dile gelmesi, bilgilerin ve fikirlerin paylaşılması açısından çok verimli biçimde kullanabileceğimiz güzel bir gün olacak.
Gün içinde kesinleşecek olan Güneş- Merkür kavuşumu ilgili yorumlarımı okumak için
http://www.astrokarmik.com/astroloji-ogrenenler-icin/transitler/gunes-transitleri/gunes-merkur/-gunes-merkur-kavusum
( Etki süresi: 28.5.2015-1.6.2015)

31 Mayıs 2015 PAZAR

Ay gün boyunca AKREP BURCUNDA olacak. Yine hassas olacağız, kolay kırılma eğiliminde olacağız. Ancak bunu açık etmemek, kimseye bir şey belli etmemek, güçlü görünmek adına fazlasıyla çaba sarf edeceğiz. Günün önemli riskleri negatif duygular, nefret, kin, kıskançlık, intikam alma isteği, sen görürsün diye başlayan yük haline gelecek olan olumsuz taahhütler, şüphe ve inatçılık halleri olabilir. Ruhsal çalışmalar, spritüel konulardaki çabalar, derin duygusal paylaşımlar, araştırma ve bilinmeyeni bulup ortaya çıkarmaya yönelik gayretler günün en can alıcı unsurları olacak.
Bugün için huzurlu ve sakin bir tatil günü beklemek pek gerçekçi olmaz. Duygularımızı kontrol etmemiz gereken, hırslı ve mücadeleci bir halimiz olacak. Sabır günün en önemli etkenlerinden ve kazanç getirecek artılarından biri olacak.
SABAH SAATLERİNDEKİ Ay Neptün üçgeni, bağışlama, negatif duygusal yüklerden arınma adına ekstra fırsatlar sunacak bize. İlişkilerde de derinlik sağlama şansımız olacak. Bu sabah zaten öylesine olan şeyler bizi çok çekmeyecek. Nüfus etme ve aslına erme arzumuz olacak. Sır saklama ihtiyacı duyanlarla sırları ustalıkla ağızlardan alanlar bir arada olacak. Dua, meditasyon, doğada vakit geçirmek, şükran hisleriyle dolmak adına güzel olacak. Genel olarak zaten günün enerjisi somut olandan ziyade soyut olanı ve ruhsallık temasını destekliyor olacak.
AKŞAMA DOĞRU Ay Plüton ile altmışlık açıda olacak. Akşam saatlerinde de Jüpiter ile karesi olacak. Duygusal yakınlaşmalar, tutkulu ve derin ilişkiler, güç birlikleri, özellikle kadın figürlerinden gelecek duygusal destek, dertleşmeler, paylaşımlar açısından verimli bir akşam olacak. Ancak bu iç içe geçme ve destekleşme halinin sınırları aşmamasına, size özel bir şeyler kalmasına ve çok fazla yani gereksiz içli dışlı olmamaya dikkat. Daha doğrusu sırrınızı kime verdiğinize dikkat. Karşı tarafın hiçbir zararı dokunmasa bile belki siz bu paylaşımı sonradan gereksiz bulabilirsiniz.
AKŞAM SAATLERİ bilgi alış verişleri, eğitimler, araştırma ve incelemeler, kendinizi yakın hissettiğiniz insanlarla paylaştığınız sosyal ortamlar, seyahatler açısından da verimli olabilir. 
Genel olarak günün enerjisinde bir irade zayıflığı, erkek figürlerinden gelebilecek sıkıntılı deneyimler, hayal kırıklıkları, kararlı hareket etmekte zorlanma, otorite ile ilişkilerin zayıflaması, negatife kayma ve olmamışları biraz daha fazla görme, olandan tatmin olmama gibi tesirler olacak.
Gün içinde kesinleşecek olan Güneş Neptün kare açısı ile ilgili yorumlarımı okumak için
http://www.astrokarmik.com/astroloji-ogrenenler-icin/transitler/gunes-transitleri/gunes-neptun/-gunes-neptun-olumsuz
( Etki süresi: 29.5.2015-1.6.2015)
Tüm hafta boyunca gönlünüzdeki güzellikler sizinle olsun…
Hayrınıza olana da gönlünüz razı olsun…

Dr.Samiye Özbaş Soysal

Yorumlar

Popüler Yayınlar