AstroKarmik ile 13-19 Nisan 2015 Haftasının Yorumları...

13 Nisan 2015 PAZARTESİ

Ay gün BOYUNCA KOVA BURCUNDA olacak. İletişim becerilerimiz, mantıksal tarafımız ön planda olacak. Ortak idealler adına verilen gayretler, toplumsal olaylara sunulacak katkılar, bilgi, bilimsellik, teknoloji içerikli olan şeyler, zihinsel becerilerimizi kullanacağımız işler için ideal olabilir. Günün enerjisinde kafa dengi, iki laf edeceğimiz, sohbeti muhabbeti dolu insanlarla bir arada olmak isteği var.
GÜNÜN İLK YARISINDA fikirsel çatışmalara girmeyin. Eğer mecbur kalmışsanız da olabildiğince esnek kalmaya gayret edin. Sırf karşısındaki sesini daha çok yükseltti diye kimse fikrini değiştirmeyecek bu zaman diliminde. Anlaşılmak adına ya da işler bir an önce bitsin diye verilen çabanın makul bir sabır takviyesine ihtiyacı var. Acelecilik nedenli fiziksel ve duygusal hasarlara açık olacağız. Dikkat!
AKŞAM SAATLERİNDE abartı, aşırı iyimserlik ve tembelleşme riski var. Bir şeylerin olabileceğine, yapabilme gücümüze dair inancımız, çok yaratıcı fikirlerimiz olacak belki ancak bunları icraata dökmek konusunda biraz geri kalabiliriz. Nasıl olsa şans benden yana diyen adam sendeci yaklaşımlara dikkat.

14 Nisan 2015 SALI

AY YİNE KOVA BURCUNDA olacak. Düne ait ana temalar yine gündemde. Bilgi, iletişim, teknoloji, gruplar, ortaklaşa yapılan işler, bütüne fayda sağlamak, arkadaşlar, dostluklar, bireysel özgürlük, doğru olmayanı, yolunda gitmeyeni düzeltmek, yenilikler, fark yaratma arzusu gündemimizde olacak olan şeyler. Gün boyunca gökyüzünden yansıyan herhangi bir zorlayıcı tesir yok. Bu da bize girişimler ve uyum içinde ilerlemesini dilediğimiz şeyler için destekleyici bir gündeyiz.
GÜN ORTASINDA Ay, Güneş ile destekleyici açıda olacak. Bu zaman dilimi, cesaret ve güç veren görüşmeler, iş birlikleri yaratan gayretler, anlaşmalar, kadın erkek ilişkilerinde uyum, tüm sosyal ilişkilerden verim almak, otorite ile iletişimimizden fayda sağlamak, destek alış verişleri ve bütünü ilgilendiren konularda ilerleme kaydetmek için uygun.
AKŞAM SAATLERİNDE de Ay Merkür ile destekleyen açıda olacak. Yeni şeyler öğrenmek, fikir alış verişlerinde bulunmak, önemsediğimiz kişilerle yapacağımız görüşmeler, kısa seyahatler, sosyal hayatın içinde yer alacağımız planlar, telefon, bilgisayar ağı ile diğer insanlarla iletişim halinde olmak için uygun bir akşam olacak. Konuşmak, anlaşmak, yazmak, çizmek ve kendimizi ifade etmek hem öncelikli konumuz hem de akıcı olacak.
Saat 22:45 den sonra yarım saat kadar Ay boşlukta olacak ve 23:12 DEN SONRA YAKLAŞIK 2,5 GÜN İÇİN BALIK BURCUNA geçecek.
 

15 Nisan 2015 ÇARŞAMBA

Ay gün boyunca BALIK BURCUNDA olacak. Duygusal temalar, kendi duygusallığımız, sevgi ve sevginin ifadesi günün önemli satır başları. Bugün herhangi bir olayla karşılaştığınızda, mantıkla çözüm üreten değil de empati ile anlayış gösteren haller çok daha fazla kazanç sağlayacak. Diğer insanların yaşadıklarını çok daha rahat anlama şansımız olacak. Doğal olarak da biraz fazla etkileneceğiz. Kararlarımız ve tepkilerimizde de duygusal olma eğilimi göstereceğiz.
Merhamet, fedakarlık isteyen durumlar, sevgi temelli gayretler, duygusal yakınlaşmalar, sanatsal ifadeler açısından destekleyici bir gün. Eğer ciddiyet gerektiren bir şeylerle uğraşmak durumunda kalırsanız kararlarınızın mantıksal tarafını iyi sorgulayan. Bir şeyleri sadece içimden öyle geldi diye yapmaya ya da yapmamaya karar verip sonradan pişmanlık duyma ihtimaliniz olabilir. Zira günün enerjisinde karar vermekte ve sonrasında arkasında durmakta da zorlanma durumu var.
GÜNE ERKEN BAŞLAYANLARINIZ için bu zaman diliminin hem dünyevi hem de duygusal anlamda bir takım engellere takılabileceğini, sürtüşmelerin ve suçlayıcı yaklaşımların yaşanabileceğini aklınızdan çıkarmayın. Aranan hassasiyet çok rahat gelmeyebilir. Tolerans, anlayış ve uyum adına her zamankinden fazla çaba gerekecek. Zaman kavramı açısından da bazı gecikmeler, ayarların şaşması, istediğimiz saatte istediğimiz kadar ilerleme kaydedememe gibi durumlar söz konusu olabilir. Temkinli olmaya gayret edin. Gün içinde kesinleşecek olan Venüs-Satürn karşıt açısını da dikkate aldığımızda, bu tip durumların ilişkilerde kırgınlıklara, mesafeler açılmasına ve hoşnutsuzlukların dile gelmesine vesile olacağını söyleyebiliriz. Dikkatli olmakta fayda var.
GÜN ORTASI VE ÖĞLEN SAATLERİNDE, duygusal hassasiyetler iyiden iyiye artacak ancak bu kez direnç gösteren değil de salıveren tarzda bir hassasiyet olacak. Gözyaşları akmaya müsait olacak. Çok kolay tesir altında kalacağımız, çok kolay kurban rolüne bürünebileceğimiz, kurban olanla çok kolay empati kurabileceğimiz etkiler devrede olacak. Sağlam ve dimdik durmanızı gerektiren durumlar için uygun değil. Duygu sömürüleri havada uçuşacak. Buna rağbet edenler de fazla olacak. Eğer daha önce başlamış bir mücadele varsa bu da duygusal bir hale bürünecek. Belki de gözyaşları silah olarak kullanılacak. Bu zaman dilimi yanılma ve yanlış anlaşılma, aldanma gibi riskler de barındırıyor. Dünyevi olandan uzaklaşmak ve belki de eğer fırsatınız olursa bir başınıza kalıp ruhsal temalarla ilgilenmek için çok daha elverişli olabilir.
AKŞAM SAATLERİNE DOĞRU ise enerjimiz yükselecek. Belki fiziksel güç gerektiren bir işe girişmek için yine de pek elverişli olmayabilir ama en azından “vay benim başıma gelenler” ruh halinden sıyrılma ve silkinip ayağa kalkma teması var. Duygusal konulardaki gayretimiz üstün olacak. Bir destek ihtiyacı, derdi olana koşmak, sevgimizi göstermek, sevdiklerimizin isteklerine karşılık bulmak adına çabamız artacak. Duyguları ifade etmeye cesaretimiz olacak. Kaçak oynamak yerine açıkça dile getirilecek.
GÜNÜN İKİNCİ YARISI güç birlikleri, empatik yakınlaşmalar, elindeki fazlanın az olanla bölüşmesi, ihtiyacı olana el verenler dikkat çekecek. Derin duygusal paylaşımlar ve söylenmesi gereken ancak daha önce üzeri örtülmüş olanların gün yüzüne çıkması, sırların paylaşılması teması var özellikle akşamın enerjisinde.
Gün içinde kesinleşecek olan Venüs-Satürn karşıt açısı hakkındaki yorumlarımı okumak için… (Etki başlangıcı:13.4.2015  - Etki sonlanması:16.4.2015)
http://www.astrokarmik.com/astroloji-ogrenenler-icin/transitler/venus-transitleri/venus-saturn/-venus-saturn-olumsuz
Gün içinde Merkür 1 Mayıs tarihine kadar kalacağı Boğa burcuna geçecek. BU konudaki yorumlarımı okumak için…
http://www.astrokarmik.com/astroloji-ogrenenler-icin/gunes-burclarda/merkur-burclatrdan-transit-ederken

16 Nisan 2015 PERŞEMBE

Ay gün boyunca BALIK BURCUNDA VE BOŞLUKTA olacak. Önemli başlangıçlar, fiziksel güç, irade ve kararlılık isteyen işler, zihinsel odaklı olmamız beklenen gayretler için pek elverişli olmayabilir. Diğer insanların duygusal ihtiyaçlarına duyarlı olmak, sezgilerimizi dikkate almak, bir şeyler için fedakarlıkta bulunmak, özverili davranmak, egosal kaygıları geri plana itebilmek önemli. Önceki günlere göre olay açısından çok daha sakin bir gün olacak. Yaratıcılık isteyen işler için uygun olabilir. Mantık kısmı biraz geri planda olacağından önemli ve uzun vadeli kalıcı kararlardan özellikle kaçınmakta fayda var.
AY’IN SABAH SAATLERİNDEKİ Kiron kavuşumu, bu zaman dilimi için ekstra hassas davranmamızın iyi olacağını söylüyor. Özellikle sevgi temelli olan bazı yaralar açılabileceğini, çok normal bir cümlenin bile başka noktalara çekilip yaralar açabileceğini söylüyor gökyüzü. Merkezde biz varsak yapacağımız şey, gereksiz alınganlıklar göstermemek, olayları şahsi algılamamak olabilir. Biz etken durumdaysak, her zamankinden daha özenli ve empatik olmaya çalışmakta fayda var. Eski kırgınlıkların dile gelmesi ve bağışlama fırsatı sunulması da mümkün.
 

17 Nisan 2015 CUMA

Ay gece yarısı itibariyle KOÇ BURCUNDA olacak. Her ne kadar Ay yeniay öncesi kapanan fazda da olsa yine de düne göre çok daha enerjik ve atak olacağız haftanın bu son iş gününde. Rekabet gerektiren işler, mücadeleli haller, bireysel hedefler ilgi alanımızda olacak. Cesur tavırlar, özgüvenli yaklaşımlar artılar katacak bugün bizlere. Bir şeylere niyet etmişsek, adım atmak, başlangıçlar yapmak konusunda hevesimiz yerinde olacak ancak günün enerjisi bir şeylere adım atmaktan ziyade geride bırakabilmenin cesaretini daha çok telkin ediyor.
ERKEN SAATLER, sorumlulukları, ciddiyet isteyen işleri, mesafeli olmakla daha çok kazanç elde edeceğimiz ilişkileri işaret ediyor. Verimlilik amaçlayanlar ve bunun için üzerine düşeni yapanlar karlı çıkacak. Önemli görüşmeleriniz, kırıcı olmadan gerçekleri dile getirmeye niyet ettiğiniz durumlar için günün ilk yarısını tercih edebilirsiniz.
ÖĞLEDEN SONRA saatlerinde Ay Güney Ay düğümü ile kavuşum halinde olacak. Duygusal yaralanmalara, yaralar açmaya, kadın figürleriyle olabilecek sorunlara, duyguların ifadesinde problem yaşanabileceğine, kendimizi desteklenmemiş ve hatta sevilmiyor şeklinde hissetmemize işaret ediyor.
AKŞAM SAATLERİ ise yeniay öncesi faydalı bir zaman diliminde olacağız. İlahi, dini, felsefi konularda okumak, öğrenmek, bilgimizi geliştirmek, tazelemek, inancınıza yönelik ruhsal çalışmalarda bulunmak için elverişli. Ana temalar ve en çok üzerinde çalışabileceğiniz konular ise bu kez yeniayın işaret ettiği noktalarda…
Egomuz, bu nedenle bir türlü geride bırakamadığımız şeyler, olsun diye inatlaştığımız ve belki de artık neden inatlaştığımızı bile hatırlayamadığımız şeyler, hırs yaptığımız bu nedenle de diğer hiçbir unsuru gözümüzün görmediği noktalar, zorladığımız ve açılmasa belki de bizim için daha hayırlı olan kapılar belki de artık geride kalmalı.
Hırs ve inatla yürüdüğümüz yolda farkında olmadan eteğimize takılmış bu nitelikte bazı taşlar hızımızı kesiyor olabilir. Dökelim artık o yükleri. Hız kazanma zamanındayız. Ama enerjimizi ve hevesimizi doğru hedeflere yönlendirmek için çok düşünülmemiş sadece dürtüsel olarak yöneldiğimiz eski hedeflerin gözden geçirilmesi için imkan yaratalım.
Neyi gerçekten istiyorum diye soralım kendimize.
Bu isteğim bana ne katacak, beni ne kadar büyütecek? Gözümün görmediği noktalarda nelere zarar veriyorum?
Kazanmak mı doğru hedefe yönelip doğru işler yapmak mı önemli?
Hırsımı insanlar üzerinde mi kullanıyorum yoksa hedeflerime ulaşmak ve başarmak adına mı?
Enerjimi doğru biçimde kullanmak için ne yapmalıyım?
Hangi konularda ve aşamalarda risk alabilirim?
Doğru hedeflere doğru zamanda doğru hızda ilerlemek için biraz da düşünmek ve durum değerlendirmesi yapmak gerekmez mi?
Kendi adıma en son ne zaman gerçek bir adım attım?
Güç kazanmak, öne atılmak ve cesaret göstermek adına en son ne zaman güvenli konfor alanından dışarı çıktım?
Kendime bir şeyler kattım?
Gerçekten ne istiyorum diye en son ne zaman kendime sordum?
Çocukça kaprisleri ve “ben istiyorum böyle olacak” ısrarlarını bir kenara bırakıp kendimi özgüvenle ortaya çıkarmanın, cesurca ama sağlam ve gerçekçi hamleler yapmanın zamanı gelmedi mi?
Sorun bu soruları kendinize. Cevaplarını sorgulayın.
Güzel, farkındalık yaratan ve harekete geçebilme gücü veren nitelikte cevaplara ulaşmanızı gönülden dilerim.

18 Nisan 2015 CUMARTESİ

Ay günün tamamında Koç burcunda olacak. Ve saat 21:56 da 28 DERECE KOÇ BURCUNDA BİR YENİAY meydana gelecek.
Yeniayın teması ile birebir örtüşen, başlangıçları temsil eden Koç burcunda olacak. Yapabileceğimize dair inanç kazanacağımız, heves ve motivasyonumuzun yüksek olacağı,  ben ve benim isteklerim deme gücü veren yüksek enerjili bir gökyüzü olayı bu.
Uykuda geçirdiğimiz dönemin telafisi adına hızlıca öne atılma ve hemen sonuç alma isteği veren bir durum bu. Gerçek istekler adına, kendi adımıza bir şeyler yapabilme ve bireysel hedefler uğruna öne atılma enerjisi veren bir yeniay.
Normalde ince eleyip sık dokuduğumuz ve belki de kayıp ihtimallerini gözümüzde büyüttüğümüz bazı girişimlerin artık beklemeye tahammülü kalmadı da diyebiliriz. “Hiçbir şey kaybetmek istemiyorum” değil de “ne kaybederim ki” dedirten bir gökyüzü olayı. Hızlı ilerleme kaydedilecek önemli bazı ilk adımların habercisi olabilir.
Yeniayın dispozitorü Mars rahat etmediği Boğa burcunda ve Jüpiter ile kare açı halinde olacak. Yeniaya en çok anlamı da gün içinde kesinleşecek olan bu açı katacak aslında. Risklerin alınabilir görünmesi sebebiyle körlemesine adımlar atıldığına bolca şahitlik edebiliriz yeniay ile birlikte.
Halbuki bize “bir şeylere niyet etmen çok güzel ancak bu niyetin önü arkası gerçek anlamda dolu mu” diye bir bak dedirtiyor.
Düşüncesizce öne atılmak yerine doğru hamlelerin neler olduğunu gözden geçir diyor.
Karaların, adımların, vaatlerin boyunu aşmasın diye ekliyor. Özgüvenle hareket edebilmek güzel ancak bu senin tedbiri tamamen elden bırakmana vesile olmasın. Olmayacak dualara amin deme, enerjini doğru hedeflere yönlendir, doğru ata oyna diye fısıldıyor bu kez yeniay bizlere.
Bu açı ancak ihtiyatlı ve kontrollü olmayı becerebilmişsek kazanç elde edebileceğimize işaret ediyor.
Her önünden geçene fırsat gözüyle bakarsan doğru olanlarını aralarından seçmen zorlaşabilir. Seçici olmayı hepten ihmal etme diyor.
Henüz hazır olmadığımız hamleleri yapma ve sonuçta emeklerin boşa gitmesine neden olma riski de taşıyoruz açıkçası.
BU TRANSİT OLAYI YENİAYA HEM MADDİ HEM DE FİZİKSEL ANLAMDA OLASI RİSKLERE KARŞI KENDİMİZİ KORUMAMIZ GEREKTİĞİ YÖNÜNDE BİR ANLAMDA YÜKLÜYOR.
Yüzüp yüzüp de geldiğimiz kuyruk kısmından boşluklara atlamamak, son düzlüğün ve finish çizgisinin de tadına varma şansı yakalamak kıymetli olacak.
İyinin de kötünün de abartılısından kaçınmakta fayda var.
Ben diyebilmenin keyfini çıkarmak güzel, öne atılmak güzel ancak en önde olayım ve kimse bana karşı çıkmasın diye diretmek, diğer insanların önceliklerini ve ihtiyaçlarını hiç dikkate almamak biz dahil herkese zarar verici olabilir.
Hep derim ya en iyi hareket içine biraz sağduyu, biraz sabır ve biraz da mantık katılmış olanıdır diye. Hah işte bunu en çok bu yeniaya yakıştırabiliriz.
Adım adım ama sakince…
Kalp atışlarınızı kontrol edip heyecanınızı boşa harcamadan… Enerjinizi doğru işlere kanalize ederek…
Risklerin önünüzü tıkamasına izin vermeden ancak onların varlığını göz ardı etmeden…
“Hadi bakalım” dedirten bir yeniay olacak.
Yeniay öncesinde hafta boyunca etkili olan Venüs Neptün karesi ve Satürn karşıt açısı da yine ilişkilerde bir takım sınavlara, zorluklara ve bekleneni alamama temalarına işaret ediyor. Bazı şeyleri geride bırakma söz konusu olduğunda gündeme ilişkiler de gelecek. Yolunda gitmeyen, ancak bir şekilde çözüm üretmektense görmezden geldiğimiz ilişki sorunları patlak verip bizi yeni kararlar atmaya ve bu konularda bazı adımlar atmaya yönlendirebilir. Kırgınlıkların mesafelere sebep olması, bunların da ilişkilerde bazı çözülmelere sebep olması durumuna karşı dikkatli olmakta ve anlayış ve hoşgörüyü elimizden geldiğince sunmakta fayda var. Venüs’ün aldığı zorlayıcı tesirler yine bize finansal adımlardan yana dikkatli olmamızı öğütlüyor.
Bu kez yeniay TÜRKİYE ASTROLOJİK HARİTASININ 11.EVİNDE gerçekleşiyor. 11.ev meclisi, siyasileri, toplumsal grupları, dernekleri, örgütleri, futbol takımlarını, yerel yönetimleri ve genel anlamıyla politika ve politikacıları temsil ediyor.  Bu konularda hızlı bir takım değişimlerin, yeniliklerin, önemli girişimlerin gündeme gelebileceğini, yeni bir takım liderlerin ön plana çıkabileceğini ya da mevcut liderler ile alakalı bazı gelişmelerin yaşanabileceğine işaret ediyor. Bu tip bir değişimin tepkileri de beraberinde getireceğine dair göstergeler de mevcut. Çok fazla destekleyenin içinden gerçek katkısı olanın sınırlı olacağı, bazı sözlerin, vaatlerin arkasının yeteri kadar dolu olmayabileceği, destek ya da karşıt görüş anlamında öne atılanların gerekli olanı tam olarak vermeyebileceğini söylüyor gökyüzü bizlere.
Hemen ardından da Aya günün geri kalanında boşlukta olacak. Önemli başlangıçlar ve niyetlerinizi ortaya koymak için mümkünse yarını beklemek hatta Ay’ın Hilal fazına geçmesine kadar sabretmek çok daha iyi olacaktır.
Gün içinde kesinleşecek olan Mars-Jüpiter kare açısı hakkındaki yorumlarımı okumak için… ( Etki başlangıcı:15.4.2015 - Etki sonlanması:19.4.2015)
http://www.astrokarmik.com/astroloji-ogrenenler-icin/transitler/mars-transitleri/-mars-jupiter

 19 Nisan 2015 PAZAR

Ay saat 00:32 den sonra yaklaşık 2,5 gün için BOĞA BURCUNA geçecek. Çok daha fazla huzur ve güven ihtiyacında olacağımız nispeten daha durağan geçme eğiliminde bir gündeyiz. Sakin kalmak, garanti olan şeylere yönelmek, risk almamak, bildik olana yönelmek bugün bize huzur ve kazanç sağlayacak olan yaklaşımlar. Somut kazanım beklentisi, elimizdekini koruma ihtiyacı, maddi öncelikler, zamanı boşa harcamayalım öyle ya da böyle verim alalım isteği ön planda olacak.
Ancak rahat, konfor gibi şeylerin beklentisi de yüksek olacağından özellikle günün ikinci yarısında ve akşam saatlerinde hafif bir tembelleşme, temkini abartıp bir şeyleri fazlasıyla ağırdan alma, bu nedenle de ilerleme kaydetmek istediğimiz işlerde yeteri kadar yol alamama durumları söz konusu olabilir.
GÜNÜN İKİNCİ YARISINDA sohbet, muhabbet bol olacak. Fikir alış verişleri, yazma, çizme ve iletişim halinde olma durumları dikkat çekecek. Seyahatler, günü birlik geziler, yeme, içme amaçlı planlar, piknikler, eğitim toplantıları, bireysel konfor adına yapılacak şeyler, vücut bakımı, masaj v.b. şeyler için elverişli olabilir.  AKŞAM SAATLERİNDE eğer yemekli bir toplantınız varsa boğazınızı kontrol etmekte fayda var. Sohbetlere dalıp doyduğunuzu fark etmeme ihtimali olabilir.
Günün genelindeki Merkür ve Venüs’ün Neptün ile yaptığı açılar genel olarak iletişim konusundaki akıcılığa ve yaratıcılık isteyen işlerde, sevgi ve ifadesi konusunda yol alacağımızı her iki durumda da uyum adına fedakarlıklar gerekebileceğine işaret ediyor.
Gün içinde kesinleşecek olan Merkür-Neptün altmışlık açısı hakkındaki yorumlarımı okumak için… ( Etki başlangıcı:18.4.2015 - Etki sonlanması:19.4.2015)
http://www.astrokarmik.com/astroloji-ogrenenler-icin/transitler/merkur-transitleri/-merkur-neptun/-merkur-neptun-olumlu
Gün içinde kesinleşecek olan Venüs-Neptün kare açısı hakkındaki yorumlarımı okumak için… ( Etki başlangıcı:17.4.2015 - Etki sonlanması:20.4.2015)
http://www.astrokarmik.com/astroloji-ogrenenler-icin/transitler/venus-transitleri/venus-neptun/-venus-neptun-olumsuz

Tüm hafta boyunca gönlünüzdeki güzellikler sizinle olsun…
Hayrınıza olana da gönlünüz razı olsun…

Dr.Samiye Özbaş Soysal

Astrolojik danışmanlık talepleriniz için
http://www.astrokarmik.com/astrolojik-danismanlik-icin
Regresyon Danışmanlığı talepleriniz için…
http://www.astrokarmik.com/karma-kosesi/regresyon-danismanligi
Haftalık Burç Yorumları için…
http://www.astrokarmik.com/astrolojik-danismanlik-icin
Astroloji Eğitimi almak için…
http://www.astrokarmik.com/duyurular-haberler/egitim-siniflari
Ay boşlukta takvimi için…
http://www.astrokarmik.com/aydan-yansimalar/ay-boslukta-takvimi
Yeniay, dolunay ve tutulma takvimi için…
http://www.astrokarmik.com/aydan-yansimalar/yeniay-dolunay-tutulma-takvimi
Günlük Burç yorumlarınız için...
http://www.astrokarmik.com/burc-yorumlar/gunluk

Yorumlar

Popüler Yayınlar