15 Nisan 2014-Terazi burcunda Ay tutulması...

Ay tutulmaları esasen etkisi daha yoğun olan birere dolunay…
Etkileri hemen tutulma ile birlikte görülmeyebiliyor.  Süresi ve bireysel haritalarımıza olan etkisinin baskınlığı ile orantılı olacak şekilde değişmekle birlikte yaklaşık 6 ay içinde temas ettiği noktada bazı olayların yaşanmasına vesile olabiliyor.
Tutulmalar özellikle haritamızda bazı gezegen ve aks temasları ile gerçekleşiyorsa belirgin, değişim yaratan gelişmeler yaratabiliyor. Ay tutulmaları Ay düğümleri ile yakın temas halinde gerçekleştiğinden bir şekilde kadersellik ön planda... Açıkçası eğer bir olay yaşatacaksa o olay tüm yaşamımız için belirgin nitelikte gerçekleşebiliyor.
Dolunaylar ve de ay tutulmaları hasat zamanları… Daha önce başlanmış şeylerin sonuçlarını almaya başlama ve zaten bilinen gerçeklerin gözle görülür hale gelmesini tetikliyorlar...

Özellikle de gerçekleşen dolunay öncesindeki yeniayda atılan adımların neticeleri belirmeye başlıyor. ( 30 Mart 2014 de gerçekleşen yeniay)
Çok yoğun ve duygusal olarak yıpratıcı olabiliyor dolunay enerjisi. Zira burada tam anlamıyla bir karşıtlık zıtlaşma ve karşı karşıya gelip diklenme enerjisi hakim. Eril tarafımız ile dişil yanımız, irademiz ile dürtüsel yanımız, gerçekler ile hayaller, duygular ile mantık karşı karşıya geliyor.

Dolunaylar adeta kendimizi tanımakta bile zorlanacağımız tepkiler verdiğimiz ve dengesiz tavırlar sergilediğimiz bir dönem olabiliyor eğer irademizi iyilik ve güzellik adına kullanmayı becerememişsek. Bu yoğun enerjinin içinde güzellikler de var negatifler de. Biz neye yoğunlaşmışsak öyle ya da böyle ona çekiliyoruz.

TERAZİ BURCUNDAKİ AY TUTULMASI, TERAZİ VE KOÇ TEMALARININ ÇATIŞMASINI YAŞATACAK BİZLERE.

Yani ilişkiler, sınırlar, ben-biz teması, evlilikler, iş ya da özel yaşamımıza ait ortaklıklar konusunda, estetik, güzellik ve sanat konuları ile ilgili kafamızı çevirip gidemeyeceğimiz olayları ve sonuçlarını karşımıza getirebilir. Adalet, uyum, anlaşma, ilişkiler ve denge konularını tetikleyecek.

Güneş tutulma haritasında Koç burcunda ve bizi isteklerimize yönelmek adına oldukça destekliyor. Hatta o kadar ki, gözü kara riskler almamızı fısıldıyor kulağımıza. “Ne gerekiyorsa yap, mücadele et, kazan, rekabetten kaçınma ve icap ederse karşı tarafı yok say, kendi arzularına ulaşmak için” diyor. Fakat Ay, dürtüsel olarak huzur aramaya, dengeyi korumaya ve işbirliği yapmaya ve objektif kalmaya ve uyuma yönlendiriyor bizleri. Ay dürtüsel tarafımızı Güneş ise bilinçli olan tarafımızı simgeliyor. Her ikisi de bu dolunayda öncü burçlarda olduklarından bu çekişme biraz çetin olacak.

TERAZİ BURCUNDA RETRO SEYREDEN MARS'IN zorlayıcı etkilerini bir süredir yaşıyoruz ve süreç halen daha devam ediyor. ( Etkilerini hatırlamak için ilgili yazımı okuyabilirsiniz (  http://astrokarmik.blogspot.com/2014/03/mars-retrosu-ve-etkileri.html ) 2014 YILINA DAMGASINI VURAN EN ÖNEMLİ KONUNUN İLİŞKİLER olduğunu da biliyoruz. İşte bu bağlamda tam da konuya parmak basar konumda gerçekleşen ay tutulması yine İLİŞKİLER KONUSUNU daha çok ilgilendirecek.

Tutulma sırasındaki KAD nün bulunduğu alan bize çıkış yollarını ve kurtarıcı olan enerjinin ne tarafta olduğunu gösteriyor. Zira GAD nün tıkanıklıklarına takılırsak diğer taraftaki şans ve fırsat alanlarını yakalayamayabiliriz.

Sıkı durun fırsatlar ne konuda imiş bakalım: EVET YİNE İLİŞKİLER KONUSU BURADA PARLAYAN YILDIZ KONUMUNDA. 

Koç burcunda yer alan ve öne atılma, fevri hareket edip hızlı yol alma, insiyatif kullanıp, risk ile kol kola yürüme eğilimi veren GAD nün tuzağına takılmışsak yöneticisi konumundaki Mars'ın da malum durumu da göz önünde bulundurulunca zararlı çıkma ihtimalimiz artacaktır. Ancak ESKİ TECRÜBELERİN REHBERLİĞİNE ZAMAN TANIMAK, CESARETİ VE İRADEYİ BİREYSEL KAYGI VE İSTEKLER ADINA DEĞİL DE İŞ BİRLİĞİ, UYUM, DENGE, ADALET, HUKUK, DİPLOMASİ ADINA KULLANABİLMİŞSEK HERKESİN EŞİT KAZANDIĞI VE BELKİ DE KRONİK SORUNLARIN ÇÖZÜME KAVUŞTUĞU BİR FIRSAT YAKALAYABİLECEĞİZ.

Yani tutulma haritası bize diyor ki,

"çok zorları ve seni ve sınırlarını zorlayanları gündeme gelse ve sabrın sınansa bile, senin vazifen tabi eğer kabul edersen iyi ilişkiler kurmak, uyumu bozmamak, dengede kalabilmek ve huzur adına olan yolu tercih etmek olacak." 
"Adil davranmak, objektif kalabilmek, mantığın rehberliğinde ayrılmamak, ben dediğin kadar biz kavramının da hakkını verebilmek, bize sarf eteğin emeğin aynını bireyselliğin için de gösterebilmek sana büyük fırsatlar sunacak" diye ekliyor.

İlişkilerimiz ve onların bize sağladığı avantajlar sayesinde gelişim kaydetme şansı yakalayabileceğiz. Eğer bunu geri teper ve ben kendi başımın çaresine bakarım, ne diye et etek öpeyim, içerikli yaklaşımlar sergilersek faydasını göremeyeceğiz.

Tutulma haritasında şu meşhur yeni yıldan bu yana sürekli bahsettiğimiz öncü burçlardaki büyük kare açı kalıbı var. MERKÜR BU KEZ BAŞ TETİKÇİ… Yani eğer bu açı kalıbı zorlayıcı etkiler yaratacaksa ve bir şekilde mücadele etmek durumunda kalacaksak olaylarda baş aktör DİLİMİZ, AKLIMIZIN BİZE OYNADIĞI OYUNLAR, FİKİR AYRILIKLARI VE BUNLARA KARŞI GÖSTERİLMEYEN ANLAYIŞ olacak.

Anlaşmalar, yazışma ve konuşmalar, ticari girişimler, haberleşme ve iletişim konuları, risk içerecek ve risk yaratacak... Beklenen, gelen ya da ulaşmayan haberler, konuşmalar, duyduklarımız, asıl söylenenler, söylenmek isteyenler, ağızdan çıkanlar, kulaklara ulaşanlar, ulaştıktan sonra algılananlar, görünenler, görünmeyenler, görünenin ardındaki gerçekler, bu zincirde yer alacak manipülasyonlar ve açığa çıkanların yaratacağı spekülasyonlar tutulmanın etki alanı içinde yer alacak. 

TUTULMANIN YÖNETİCİSİ VENÜS'ÜN durumu ise neyse ki destek veren nitelikte… Balık burcundaki Venüs  yüceldiği konumda ve üstelikte Jüpiter ve Plüton’dan destek alıyor.  Yani istemişsek ilişkileri kotarmak adına fedakarlıklar yapabilme ve sevginin her türlü güçlüğün üstesinden gelmesi mümkün olabilecek.  Bu sayede sağlayacağımız kazanç çok yönlü diyor tutulma haritası.  Maddi ve manevi zenginliğin yanı sıra güç ve dayanışma da beraberinde gelecek diyor.  

YÜREĞİNDEKİ SEVGİYİ ORTAYA KOYANLAR, GERÇEK OLANIN RUHSAL VARLIK OLDUĞUNU BİLENLER, DUYARLI, SUKUNET İÇİNDE VE BAĞIŞLAYICI OLABİLENLER İÇİN BU KAZANÇ KAPILARI ARALANACAK. J J J  

EGONUN KİRLİ TUZAKLARINA TAKILIP, ÖNDE, LİDER, TEK BAŞINA VE BASKIN OLMAYA ÇALIŞANLAR, HAKLI OLMA TELAŞI MUTLULUĞUNUN ÖNÜNDE YER ALANLAR, KAVGACI, AGRESİF VE SALDIRGAN TUTUM SERGİLEYENLER, BEN DEMEYİ BİLİP BİZ DEMEYİ BECEREMEYENLER, DÜŞÜNMEDEN HAREKETE GEÇENLER İÇİNSE ZOR VE SINAV NİTELİĞİNDE BİR TUTULMA OLACAK ADETA.  L L L

Genel olarak bizi en çok zorlayacak olan şey bu tutulma ile birlikte zaten bir süredir bizi sınayan bizim gibi düşünmeyenlere tolerans gösterememek olacak.

Karşı karşıya gelmeler eğer uyum göstermeyi becerememişsek iyiden iyiye duvarlar örülmesine ve kutuplaşmalara varabilecek.

Fikrini zorla kabul ettirmeye çalışma, ancak anlatıp anlamaya izin verecek kadar sabredememe, karşınızdakinin fikrinin aslında gerçeklik payı içerdiğini görmenize rağmen inatla yok sayma, agresif cevaplar, bu cevaplara toleranssız tepkiler, dinlemeden anlamadan peşin hükümler verme,  söylenenleri  abartma, kendi fikrini dev aynasında görme, büyük laflar etme, riskli taahütlerde bulunma, can yaktığının farkına varamama, canın yandıysa da aynıyla cevap verme telaşına kapılma, açık fikirli ve esnek olmakta zorlanma, heyecana kapılma, kolay galeyena gelme,  herkesten ve her söylenenden şüphe duyma, inanmama, inanılmamasına öfkelenme gibi bir dizi risk çemberinin içinde dolanacağız.

BU ÇEMBERDEN ÇIKABİLMEK için ise, olgun tavırlara, inancımızı kaybetmemeye, adil ve objektif kalabilmeye, dürüst ve iyimser tavırlara, anlayışa, ruhsallığa, hoşgörüye, affediciliğe ihtiyaç olacak. Tutulmanın yöneticisine destek açı yapan, Satürn ve Kiron ile de destek halinde olan ve bu büyük karenin bir parçası bulunan JÜPİTER bize çıkış yolunu böyle gösteriyor.

Her zaman söylediğim gibi bir şeyi söylemenin ve bir şeye tepki vermenin çok fazla yolu var. Ve emin olun en etkilisi fiziksel ya da duygusal şiddet değil. Aksine bu verilmek istenen esas mesajın geri planda kalmasına neden olan bir tarz. Zaten var olan bir gerilim sahnesi canlanabilir hayatınızda. Veya bu kez hiç ummadığınız, uyum içinde olduğunuzu düşündüğünüz bir kişi ile ipler gerilebilir. İkisi de zor. Birincisine zaten diş bilenmişliğiniz var, ikincisine de ne tepki vereceğinizi hiç bilmiyorsunuz şaşkınlıktan. Bugün için sadece şunu bilin ki işbirliği yapmak, anlayış göstermek ve yıkmak yerine yapıcı olmaya gayret etmek birçok sorunun anahtarı olabilir. Olaylara anlam yüklemeden, abartmadan ele almaya ve olumlu tarafları yakalamaya çalışın yeter.

Tutulma "ARCTURUS" sabit yıldızı ile birlikte gerçekleşiyor. Arcturus içsel uyumu, adaleti,  şan ve şerefi anlatır. Tanınma, hür irade, kendi geleceğini saptama, yavaş ve sabırlı çalışmayla gelen başarı, savaşçılık, kavgacılık ile bağdaştırılır. Yolculuklar kanalıyla bolluk ve tanınma getirebilir. Güç kanalıyla adalete ulaşmayı işaret edebilir. Yeni olanı tecrübe etmeyi ve birden harekete geçmeyi temsil eder.

ZATEN URANÜS İLE KAVUŞUM HALİNDE OLAN VE TUTULMANIN BAŞ TETİKÇİSİ KONUMUNDAKİ MERKÜR İSE "ALPHERATZ" SABİT YILDIZI İLE BİRLEŞİYOR. Alpheratz ise, bağımsızlık, özgürlük, zenginlik ve keskin bir zekaya işaret ediyor. Aktif bir entellektüellik, hukuksal konularda ve hukuk insanları aracılığıyla gelecek faydalar, öncülük edenlerin önemli olanı ortaya çıkarması,   bilimsel, dini ve filozofik konularda yazı ve yayınların etkili olması ve bu konuda hareketlilik yaşanması etkisi yaratıyor. Alternatif olanın, yeni olan fikrin çözümcül olması gibi etkilerinin yanında riskli kararlar alma, hızlıca bir fikrin peşinde gidip sorgulamadan kabul etme gibi riskler de barındırıyor.

Sabit yıldızların etkisi göz önünde bulundurulduğunda, yeni bakış açılarının, yeni görüşlerin ve bunların yarattığı hareketin çözüm yaratan nitelikte olabileceğini, adaletin, dengenin ve inancın ancak sabırla hareket edilmişse hak ettiği yeri bulacağına da işaret ediyor…

Tutulma T.C. HARİTASININ 5.EVİNDE GERÇEKLEŞECEK ve 5-11 aksını ilgilendirecek. Merkür-Satürn kavuşumunun üzerinde olacak.
Öncü bir burçta olması etkilerinin beklenenden hızlı görüleceğine işaret ediyor ve aynı zamanda bazı durumlarda yönetim kademelerindekileri ilgilendiren kişilerin sıkıntılı durumlarına, politik değişimlere vesile olabiliyor.

Bir hava elementi enerjisi ile gerçekleşmesi, dünya astrolojisinde büyük fırtınalara, rüzgar nedenli görülebilecek tarımsal zararlara, yönetimi ilgilendiren bölünmelere, uluslararası konularda sıkıntılara, anlaşma ihlallerine yorumlanabiliyor.

ÜLKEMİZİN 5. EVİNDE GERÇEKLEŞİYOR OLMASI, GENÇ İNSANLAR, SANAT DÜNYASI İLE İLGİLİ KİŞİLER VE KURUMLAR, EĞLENCE HAYATI VE TARZI İLE İLGİLİ MEVZULARA, ZENGİN VE TANINMIŞ KESİMİ İLGİLENDİREN BAZI SIKINTILI GELİŞMELERE, ÇOCUKLAR VE EĞİTİM KONULARINDAKİ OLAYLARA, BORSA V.B. FİNANSAL GÖSTERGELERİN ANİ DEĞİŞEBİLDİĞİ VE EKONOMİYİ ETKİLEYEN KONULARA YÖNELTİYOR TUTULMANIN ETKİLERİNİ.

Bu konularda alınacak kararlar, yapılacak söylemler, hareketlilik ve tepkisellik ana toplumsal konularımız olacak. GENÇ ENERJİNİN BAŞ AKTÖR VE ANA HEDEF OLDUĞU OLAYLARA ŞAHİTLİK EDEBİLİRİZ...

Fikirlerin ve haber alıp verme özgürlüğünün, genç insanların üzerindeki kısıtlamaları yeni bir krizle tekrar gündeme gelebilir. İsyankar reaksiyonlar ortaya çıkabilir.  ZATEN BİR SÜREDİR ÖNEMLİ BİR TRANSFORMASYON SÜRECİNDE OLAN ÜLKEMİZ YENİ UYANIŞLARA HAZIRLIK YAPABİLİR BU TUTULMA İLE.

Büyük karenin en önemli ayağı olan Jüpiter ülkemiz haritasındaki şu an yaşanan Plüton-Plüton karşıtlık açısının üzerinde olacak. Dönüşümün ve gereken hareketin genç nüfustan ve sanat camiasından başlayacağına, daha doğrusu başlamış hareketin buradan ivme kazanacağına dair ipuçları veriyor gökyüzü bize.

Açıkçası ülkemiz açısından değişim kaçınılmaz. Bir miktar sancılı olduğu kesin ancak öyle ya da böyle bir şekilde gerçekleşecek.  Ne gibi bir tavır takınıp bu transformasyonu hızlandırabiliriz ve uyanışı tetikleyebiliriz sorusunun cevabında da yine genç nüfusun takınacağı tavır ve diğerlerinin onlara vereceği desteğin niteliği en önemli değişken olacak…

SAĞDUYU, UYUM, BİZ DİYEBİLME VE DENGEDE KALABİLME, CESARETE SEVGİ VE ZEKA KATABİLME BECERİSİ İSE EN DOĞRUSUNU BİZE MUTLAKA AMA MUTLAKA GETİRECEK.

Ayrılıklar ve farklılıklar noktasına yaklaşımız konulu olarak daha önce paylaştığım bir yazıdan alıntı yaparak tutulma yazımı sonlandırmak istiyorum.

Her anlaşmazlık yaşadığınız ve size göre farklı olan, farklı düşünen, farklı konuşan her kişi ile karşılaştığınızda hatırlayabilmeniz ve yüreğinizdeki sevginin sınırsızlığını keşfetmeniz dileğiyle...

“Siz kardeşinizin bir hatalı hareketini gördüğünüzde ya da kendisine zarar geleceğini fark etmediği noktada, “sen busun ben de buyum” deyip arkanızı dönüp gider misiniz?
Hiç sanmıyorum.
O yüzden lütfen artık birilerini size göre eksik, size göre cahil, size göre fazla, size göre her hangi bir şey olduğu ya da olmadığı için aşağılamayı, suçlamayı bırakın...
Bunu yapmakla arada eğer size göre bir fark varsa o fark giderek açılıyor ve el ele tutuşamaz hale geliyoruz…

Sizde maddi ve manevi açıdan daha fazla olduğuna inandığınız ve bundan mahrum olduğunu düşündüğünüz birileri varsa o zaman onların seviyesini de SİZ yükseltmelisiniz ki dengeye ulaşalım. Bilgiyse bilgi, fikirse fikir, destekse destek… Tabi bunun yaşanabilmesi için de gereken şey, birbirimizi dinleyebilmek, bu fark neden ve nereden geliyor sorusuna cevabı birlikte bulabilmek olacak…

Sabır ve içsel huzur sayesinde bu ülkeyi gelecekte çok daha huzurlu ve güzel günler bekliyor olacak diye ümit ediyorum…

Biz ancak hiç kimseyi çemberin dışında bırakmadığımız noktada bir ve bütün olma şansına sahip olacağız... “

Tutulmanın hem ülkemiz hem de bireysel yaşamlarımızda hayırlı olaylara vesile olmasını gönülden dilerim.

Gönlünüzdeki güzellikler sizinle olsun…
Hayrınıza olana da gönlünüz razı olsun…

Samiye Özbaş Soysal

13.04.2014

Yorumlar

  1. Tutulma ilgili neredeyse nette yayınlanan tüm yorumları okudum Şunu ifade etmek isterim ki okuduğum en iyi yazı Elinize birikiminize ruhunuza sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim... Değer verip, değer bilip okuduğunuz için asıl ben teşekkür ederim. Biraz olsun IŞIK tutabildiysem ne mutlu bana...

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar