AstroKarmik ile 28 Nisan-4 Mayıs 2014 Haftası yorumları...

28 Nisan 2014 PAZARTESİ

Akşam saatlerine kadar AY KOÇ BURCUNDA VE BOŞLUKTA olacak. Çabucak halledilmesi ve yarım kalmışsa tamamlanması gereken işler için elverişli ancak uzun vadeli planların ilk adımı ve başlangıçlar için uygun değil bu zaman dilimi. Sportif faaliyetler, fiziksel güç harcayacağımız aktiviteler, işin içinde rekabet olan şeyler için güzel olabilir.

İşbirliği yapmak, birlikte hareket etmek için ise pek hevesli olmayabiliriz. Daha çok BEN diyen etkiler üzerimizde fazla olacak. Esasen ayın yeniay öncesi fazında olması çok da fazla enerjimizin olmayabileceğini, pek çok şeye heves etsek bile elimizin kolumuzun kalkmayabileceğini de söylüyor. Yani ha gayret deyip gerisini getirememek de var. Düşünmeden hareket edip risk ölçemeyen bir havamız da olacağından mümkün olduğunca rutine hizmet eden bir gün planlamak lehimize olacaktır.

Gün ortası duygusal anlamda zorlanmalara, kadın figürleriyle anlaşmaya varamama, hafif içe kapalı ve yalnız hissetme ihtimaline işaret ediyor. Özellikle duygularımızı ifade etmekte zorlanabileceğimiz saatlerde olacağız.

Saat 17:24 DEN SONRA AY YAKLAŞIK 2,5 GÜN İÇİN BOĞA BURCUNA geçecek. Ön planda olan konular, maddi değerler, verimlilik, güven, temkin, ağırkanlı ve ağırbaşlı hareket edebilmek, somut şeyler elde edebilmek ihtiyacı olacak. Hız ve heyecan arayışı yerine daha çok mevcut düzeni korumak, yarım işleri tamamlamak, işe yarar şekilde emek ve zaman harcamak isteği duyacağız.
Aceleye getirilen şeyler yerine üzerinde düşünülüp risklerin ölçüldüğü, garantici olanlara yönelme ihtiyacı duyacağız.

Bu akşam tutulma ve yeniay öncesi enerjiler düşünüldüğünde yine salıverme ve fazlalıklarımızdan kurtulma akşamındayız.

VE BU KEZ ÜZERİMİZDEN ATACAĞIMIZ YÜKLER TAMAMEN MADDİ DÜNYAYI İLGİLENDİREN ŞEYLERLE ALAKALI OLACAK. Bu akşamın arınma ve ruhsal temizlik amaçlı çalışmalarında bu konuları hedef alın.

  • Sıkı sıkıya bağlandığınız ve pek çok şeyin yerini alıp sizi zincirle bağlayan, aldığınız kararlarda kaybetmemek adına diğer tüm arzu ve hayallerinizin önüne geçen, isteklerinizi gerçekleştirmenizin önünde engel teşkil eden maddesel dünyaya ait bağımlılıklarınız neler acaba???
  • Asla onsuz yapamam, varsa güvendeyim yoksa kendimi rahat ve konforlu hissedemem dediğiniz şeyler ne olabilir???
  • Para, mal, mülk, statü, düzen v.b. şeylere odaklanın.
  • Düşünün gerçekten ihtiyacınız var mı diye.
  • Veya sırf bunların olmaması ya da kaybı kaygısı nedeniyle hangi hayallerinizden vazgeçmek durumunda kalıyorsunuz.
  • Size hayatı garanti eden hangi maddi değerler nedeniyle aslında kanatlanıp uçabilecekken konfor alanından çıkmak yerine yerinde saymaya razı oldunuz?
  • Belki de bu tarz bağımlılıklardan temsili olarak kurtulma ve yeni olanın da güvenli olabileceği inancı ile taze olana yer açma fırsatı yakalayabilirsiniz.


Ana konular bunlar olmak üzere ruhsal çalışmalar, serbest bırakma, ibadet, dua, meditasyon gibi aktivitelerden fayda alabileceğiniz bir akşamdasınız.

Boğa burcundaki balsamik Ay, sıkı sıkıya bağlandığımız, dünyevi şeylerin artık ihtiyacımız olmayanlarından kurtulma etkisi yaratabilir üzerimizde. Üzerine güveni yapıştırdığımız ve kaybedersek sanki boşlukta kalacakmışız gibi düşündüğümüz maddesel olan her şey, para, iş, eşya v.b. şeyleri bir sorgulamak ve yeniay öncesi bırakmak için hazırlanmak adına ideal bir akşam olabilir.

29 Nisan 2014 SALI

Bugün saat 09:14 DE BR YENİAY VE GÜNEŞ TUTULMASI MEYDANA GELECEK. Etkileriniz içeren yazımı ilgili yazımdan okuyabilirsiniz. http://astrokarmik.blogspot.com/2014/04/29-nisan-2014-gunes-tutulmas-ve-etkileri.html

Gün boyunca Boğa burcundaki Ay’ın etkisi ile maddi konular, verimlilik, çalışıp somut şeyler elde etme arzusu dikkat çekecek.  Keyfi konuları da ihmal etmeyeceğiz. Sakin, ağırkanlı ve olgun tavırların kar sağlayacağı, kendimizi ihmal etmememiz gereken, beş duyumuzu doyurup hayatın tadını da alabileceğimiz etkiler altındayız.

ÖĞLEDEN SONRA VE AKŞAMA DOĞRU sohbeti ve hareketliliği olan saatlerde olacağız. Hem fiziksel hem de haberleşme ağı anlamında bir canlılık dikkat çekecek. Aklımızdan geçenlerle yüreğimizin sesi aynı şeyleri ifade etmekte zorlanmayacak.  Duygular dile gelebilecek.  İstekler duru biçimde yansıtılabilecek. Kendimizi güçlü hissedeceğimiz ve bu gücü karşımızdakine de gösterebileceğimiz saatlerde olacağız. Dayanışma, güç ve fikir birliği yapacağımız işler, etkili kişilerin desteğini alıp elimizi sağlamlaştırma, kadın figürleri ile karşılıklı fayda sağlayan bir ilişki içinde olma, kararlılık, istikrar, güç ve azim gerektiren işlere girişme açısından destekleyici olacak gökyüzü...

AKŞAM SAATLERİNDE sosyal ortamlar, hem kalabalıklar hem de özel amaçlı buluşmalar, romantik planlar, okuyup öğrenme, inanç ve felsefe konularında çaba sarf etme, akademik çalışmalara katılma, enerjimizi hayır işlerine ve faydalı olana yöneltme açısından destekleyici olacak. Aslında gün boyunca etkili olan MERKÜR-PLÜTON ÜÇGEN açısı da akşam saatlerinde kesinleşecek. Aynı zamanda tabi ki tutulmaya da anlamını katacak.

Bu transit günümüze zekayı etkin biçimde kullanma ve güçlü bir ikna kabiliyeti katacak.  Merkür kendimizi ve bilgimizi nasıl sunduğumuzu ve nasıl algıladığımızı yansıtıyor. İşte bu aşamada Boğa burcunda yani sabır ve uç noktada inatçılık etkisi yaşanabiliyorken bir de buna Plüton’dan gelecek olumlu da olsa bir temas, ikna etmek adına aşırı ısrar eğilimini ve takıntı haline getirilecek sabit fikirleri ortaya çıkarabilir. Bu açı hayatı sorgulayan ve derinlikleri araştıran bir zihin gücüde verebilir aslında.

Sözlerimizin derin anlamlar ifade edip diğer insanların üzerinde haddinden fazla etki yaratabileceğini hatırlayıp biraz laflarımızı tartmakta fayda olabilir gün boyunca. Bir de gerginleştirecek konuları açmamak ve asabi tavırlar içeren diyaloglara hiç bulaşmamak en doğrusu olur.

Odaklanmak ve bir konu üzerine derinlemesine araştırma yapmak, zihinsel becerilerimizi kullanmak, sözlerin gücünden faydalanmak, merak ettiğimiz sorulara cevaplar bulmak psikolojik çözümlemeler yapmak için ideal bir etki yaratabilir bu transit.

30 Nisan 2014 ÇARŞAMBA

AY BOĞA BURCUNDA OLACAK. Üretkenlik, çalışıp karşılığını alma, maddi değerlerin önemini anlama gibi şeyler ön planda olacak. Önümüzü görmediğimiz şeylerden ziyade garanti olan, risk içermeyenleri daha çok ilgimizi çekecek. Günümüzde istikrar ve dinginlik ihtiyaç duyacağımız diğer şeyler olacak. Sabırlı hareket etmek, huzur adına çaba sarf etmek de bize kar sağlayacak davranışlar olacak. Parasal konularla ilgilenmek için elverişli olabilir.

GÜNE ERKEN UYANANLAR genel olarak içe kapalı bir ruh hali ile güne başlayabilirler. Bu saatler önemli görüşme ve girişimler için pek elverişli olmayabilir. Bizi anlayan, dinleyen ve destekleyen kişiler yoksa ısrarcı olmamakta fayda var.

GÜN ORTASINA DOĞRU MERKÜR JÜPİTER ALTMIŞLIK AÇISI KESİNLEŞECEK ve gün boyunca kendini belli edecek. Bu açı dolayısıyla, olaylara pozitif tarafından bakma ve “olmazlar” dan ziyade “olabileceklere” odaklanma şansımız olacak. İyi niyetli yaklaşımlar tüm iletişimlerde dikkat çekecek. Olabildiğince içten ve anlamaya çalışan bir tarzımız olacak insanlarla konuşurken.

Olaylara daha geniş açıdan bakabilme, geliştirici ve akıcı fikirler üretme konusu olumlu ilerleyecek günün tamamında. Özellikle fikirsel fırsatlar, seyahat içerikli ve ticari gelişmeler, bilgimizi ve tecrübemizi artırmaya yönelik imkanlar çıkabilir gün boyunca karşımıza. İş ve geliştirme adına teklifler gündeme gelebilir.

BUGÜNÜN İÇERİĞİNDE FIRSATLARI GÖRME, DUYMA, YAKALAMA VE ETKİN BİR BİÇİMDE KULLANMA ENERJİSİ VAR. Sizi onurlandıracak ve gurur duymanızı saplayacak bir takım görüşmeler yapabilirsiniz. Söylenen güzel sözlerin gerçeklik payı var mutlaka ama siz yine de işin büyüsüne kapılıp kendinizi dev aynasında görmeye kalkmayın. Gaza gelip, “yaparım, ederim” deyip sonradan sizi zorlayacak büyük taahhütler vermeye kalkmayın. Akşam saatlerine kadar bolca çalışma ve olumlu ve başarılı sonuçlar elde etme, tatmin olup takdir bekleme teması işleyecek.

SAAT 18:54 DEN SONRA AY GÜNÜN GERİ KALANINDA BOŞLUKTA olacak. Kalıcı kararlar ve başlangıçlar için pek elverişli olmamakla birlikte ilişkiler ve sosyal ortamlar açısından elverişli bir akşamda olacağız.

Ziyafetler, davetler, acelesiz sırf keyfine bir araya gelip edilen sohbetler, aşk ve romantizm açısından uygun bir zaman dilimi olabilir.
Saat 23:56 DAN SONRA AY YAKLAŞIK 2, 5 GÜN İÇİN İKİZLER burcuna geçecek.

1 Mayıs 2014 PERŞEMBE

AY İKİZLER BURCUNDA olacak.  Çok fazla konuşmanın, hareketliliğin, genç nüfusa ait enerjinin aktif olacağı, neye dönüp bakmakta, neyi dinleyip, neyi duyacağımıza karar vermekte, hangi noktaya odaklanacağımızı görmekte zorlanacağımız nitelikte, gerçekle spekülasyonun birbirine karışabileceği nitelikte bir Emek ve Dayanışma gününe işaret ediyor günün gökyüzü.

Hareketli ve zihinsel becerilerimizi, iletişim yönümüzü aktif olarak kullanacağımız işler,  seyahatler, ticari faaliyetler, el becerisi odaklı aktiviteler, haberleşme konuları, eğitimler, sosyal ortamlar için elverişli olacak bugün ve yarının enerjisi.

Bugün ve yarın çok fazla şey aynı anda ilgimizi çekecek ve bu yüzden de bir konuya odaklanmakta ve karar vermekte zorlanabileceğiz. Bu nedenle de planlı hareket edebilmek önemli olacak.

GÜN ORTASI duygusal olarak hassasiyet göstereceğimiz gelişmelere şahitlik edebiliriz. Merhamet, şefkat, fedakarlık gibi şeyler mantıklı düşünmemizi ve bu açıdan sağlam kararlar vermemizi zorlaştırabilir.  Yanılgı payının her zamankinden biraz fazla olduğunu aklınızdan çıkarmadan yaklaşırsanız olaylara lehinize olur. Çok kolay etki altında kalma, sözlerin büyüsüne kapılıp aldanma gibi riskler söz konusu olacak.

Bu saatlerdeki Ay’ın gazları temsil eden Neptün ile karesi, dilim varmıyor ancak olaylarda gaza maruz kalma ihtimali olabileceğini ve bu nedenle madur olan kişilerin söz konusu olabileceğini düşündürüyor.

AKŞAM SAATLERİ çok daha güzel etkiler var. Hızlı, heyecanlı ve dinamik şeyleri hayatınıza çekip eğlencenin tadını çıkarma şansınız olabilir.  Hırs, özgüven ve de güç gerektiren işlerde başarı, normalde cesaret edemediğimiz adımları atıp, sözleri söyleme ihtimalimiz artacak. Risk alan ve harekete geçen tarz hakim olacak.  Ancak sözlerin kırıcılığı ve patavatsızlık gibi risklere dikkat etmekte fayda var. Bu saatler coşkunun ve heyecanın, düşünmeden yapılan hareket ve alınan risklerin fiziksel olarak risk yaratabileceğini gösteriyor.

2 Mayıs CUMA

AY BUGÜN DE İKİZLER BURCUNDA olacak. Değişken bir ruh hali, hafif bir huzursuzluk, bir şeylere yetişme telaşı, bir şey istiyorum ama ne istediğime bir tülü karar veremiyorum diyen tarz dikkat çekecek gün boyunca. Yeni durumlara kolay adapte olmak, merak edip araştırmak,  iletişim halinde olmak ile karlı çıkacağımız etkiler altındayız dün olduğu gibi bugün de. El becerisi ve entellektüel kapasite gerektiren işler, hesap kitap işleri, bilgi alıp verme içerikli aktiviteler, hareket halinde olacağımız, bir şeylerin transferi ile ilgileneceğimiz uğraşlardan keyif alacağız.

Eğitim, seyahat, akranlarla yapılan planlar, ticari aktiviteler için de elverişli olacak.
Gün boyunca ayın herhangi bir temel açısı olamayacak. Bu etkiler altında hareketli, pek çok şeye aynı anda koşup, pratik ve hızlı çözümler üretebildiğimiz, konsantre olmakta ve bir noktaya odaklanmakta sorun yaşayacağımız nitelikte bir gün olacak.

3 Mayıs 2014 CUMARTESİ

Ay erken saatlerde İkizler burcunda ve 04:22 den 09:14 e kadar boşlukta olacak. Bu saatten sonra da yaklaşık 2,5 gün için YENGEÇ BURCUNA GEÇECEK. İşte size aileniz ile birlikte vakit geçirebilmek, sevdiklerinize zaman ayırıp yuvanızla ilgilenmek için fırsat niteliğinde bir hafta sonu...

Yengeç burcundaki ay bize herkesle bir arada olmak ve aşırı sosyal ortamlarda bulunmak yerine en yakınlarımızla, yanındayken kendimizi güvende hissettiğimiz insanlarla zaman geçirmenin daha iyi olacağını öğütlüyor gün boyunca. Geleneksel olan şeyler, aile ziyaretleri, anıların konuşulduğu,  vatani konuların gündeme geldiği, korumacı ve anaç mizaçların ön plana çıktığı nitelikte bir gün olacak.

SABAH SAATLERİ ufak tefek iletişim sorunları, ilişkilerde gerginlikler söz konusu olabilir. Ancak bir miktar özveri ve anlayış ile üstesinden gelmek mümkün olabilecek. Gereksiz alınganlıklardan kaçınmakta fayda var.

GECE SAATLERİ ise spritüel çalışmalar, inancınız doğrultusunda yapacağınız ve içe yönelme ile farkındalık fırsatları yakalayacağınız, meditasyon, ibadet, nefes çalışması, yoga gibi şeylerden verim alacağınız nitelikte akıcı olacak. Fedakarlıklar, sanatsal aktiviteler, başkaları adına ya da onlar için yapacağınız işler ve vereceğiniz destekler için de uygun bir gecedeyiz.

Günün önemli transitlerinden biri olan ve dünden bu yana etkili olan MERKÜR-SATÜRN KARŞIT AÇISI sabah saatlerinde kesinleşecek ve gün boyunca etkili olacak. Bu etki altındayken alacağımız sorumluluklar, başkası adına ya da onlarla birlikte yapmamız gereken işler, resmi kurumlarla irtibatlarımız, yazıp, çizip kendinizi ifade ederken yapacağımız işler, ticari girişimler, yolculuklar, trafikte geçirdiğimiz vakit, yakın çevremizi ilgilendiren mevzular, organizasyonlar, tembellik edemeyeceğimiz, erteleme imkanımız olmayan, üzerimize almışsak ki almak zorunda kalabiliriz bir şekilde mutlaka tamamlamamız gereken görevler gündemimizde olacak.

Bu transit ifade becerisini kısıtlayan, samimi diyaloglara girilmesini engelleyen, düşünce ve çözüm üretme kabiliyetimizi engelleyen bir etki yaratabilir.  Resmi bir ortamda, konuşma yapmanız kendinizi ifade etmeniz gerekiyorsa tutukluklar yaşanabilir.

Sözlerinizin, fikirlerinizin yeteri kadar beğenilmediğini düşünmeniz ya da gerçekten beğenilmemesi, güvene değer bulunmaması, eleştirilmesi gibi durumlar söz konusu olabilir. Zihinsel yaratıcılık ve ifade kabiliyeti geçici bir engele takılmış olacak gün boyunca.

Bu transitin faydalı etkisi ise zihinsel odaklanma gerektiren işlerde iyi performans elde etme becerisi olacak. Bir de yapacağınız ve samimiyete gerek duyulmayan hatta biraz resmi olmakta fayda var dediğiniz görüşmeleri yapabilirsiniz. BUGÜNKÜ ÖNEMLİ GÖRÜŞME, TALEP VE GİRİŞİMLERİNİZİN AĞIR İLERLEYEBİLECEĞİNİ, ENGELLERE TAKILABİLECEĞİNİ, İKNA VE TATMİN ETMEKTE ZORLANABİLECEĞİNİZİ, MEMNUNİYET YARATMANIN YORUCU OLABİLECEĞİNİ AKLINIZDAN ÇIKARMAYIN. Bu tarz başvuruları mümkünse ertelemeniz, buna imkan bulamamışsanız da kaytarmayıp tüm gereklilikleri yerine getiriyor olmanız iyi olur.

BUGÜN VENÜS 29 MAYIS TARİHİNE KADAR KALACAĞI KOÇ BURCUNA GEÇECEK. İlişkilerimizi, aşkı, romantizmi ve parayla olan bağımızı daha çok temsil eden Venüs Koç burcunda ne yazık ki rahat edemiyor. Savaş gezegeni Mars'ın bu burçta yönetici olduğunu düşünürsek bu pek de şaşırtıcı bir durum değil aslında. Yani bir süreliğine Venüs deplasmanda kalmış ve asıl olan özünü yerine getirmek yerine Mars etkisi altında kalacak da diyebiliriz.

Konu asıl olarak aşk ve ilişkiler ama bu konuda pek bir hayır da beklememek lazım. Yani olmayacak demiyorum ama inşa eden, güzelleştiren değil de HIZLICA TÜKETİP SAVURAN bir ilişki tarzı hakim olacak bu süreçte…

Hızlıca kaynaşmaların ardından çabuk sıkılmalar, korkusuzca yapılan teklifler söz konusu olabilir. Uzun vadeli düşünülmeyen yani kalıcılık kaygısı taşımayan ilişkiler cazip görünebilir bu süreç içinde. Karşı tarafı mutlu etmektense kendi isteklerinin yerine gelmesi için direten ve dolayısıyla da çatışan çiftler görebiliriz etrafımızda.

Çabuk sıkılmak ise en zorlayıcı etkilerinden biri. İlgi odağı sürekli değişiyor Venüs Koç burcunda seyrederken. Bu nedenle de romantizm beklentisi hayal olabiliyor. Aşk sözcükleri duymayı beklemeyin bu dönemde. Gelse bile en maço cinsinden olanları ve seviyormu dövüyor mu belli olmayanlarına hazırlıklı olun…

En güzeli bu dönem için bu açıdan şansınızı fazla zorlamamak. Yani ille de kalp okşayan aşk ilanları ve güzel sürprizler, romantik akşam yemekleri diye tutturmayın. En iyisi eğer bir partneriniz varsa ve madem bu dönemi onunla ya da onsuz heyecan peşinde geçirecekseniz, heyecanı onunla yakalamayı deneyebilirsiniz. Birlikte spor yapmak, koşmak v.b. şeyler hem birlikteliğinize renk katacak hem de bir eşiniz olmasından tat almanızı da sağlayacaktır. Venüs Koç ta iken zoru ve mücadeleyi seviyor, elde etmeden bırakmıyor... Sonrasında da mücadele etmek için yeni bir hedef arıyor. Bu durum, keyif unsuru olan her şey için geçerli. Açıkçası lafı dolandırmadan söyleyeyim. Bu açıdan bakarsak aldatmalara da açık bir dönem. Eğer bir partneriniz yoksa da aşk hayatınızda bir hareketlenme söz konusu olabilir. Kalıcı bir ilişki beklentiniz yoksa çok eğlenceli bir sürece girdiğimizi söyleyebilirim.

4 Mayıs 2014 PAZAR

AY gün boyunca YENGEÇ BURCUNDA OLACAK. Bu bize, ailevi ve milli temaların, duygusal konuların ve güvende kalma ihtiyacının öne çıkacağı bir günde olacağımızı gösteriyor. Duygusal dalgalanmalara,  alınganlıklara açık olacağız. Olayları ve sözleri kişisel algılamadığımız ve her şeyi gereksiz yere üzerimize alınmadığımız takdirde keyifli bir gün olabilir. Evde aile ile birlikte ve hatta belki de mutfakta geçirilen zamanı kendinize ait yarattığınız özel zamanlar, sanatsal konular ve yaratıcılık gerektiren uğraşlar için uygun olabilir.

GÜNÜN İLK YARISI güç çekişmeleri, haklı haksız mücadeleleri, inatlaşmalar ve orta yolu bulmakta, anlaşmakta zorlanma gibi durumlara gebe ne yazık ki. Her ne kadar insanlarla bir arada olup iş birliği sağlamak durumunda da kalsak kolay yol alamama söz konusu olabilir.

Kendimizi özellikle duygusal olarak baskı altında hissedebiliriz. İsyan eden ve de fevri hareket edip kırıcı olmaktan çekinmeyen davranışlara şahitlik edebilirsiniz. Önünü arkasını düşünmeyen haller hem duygusal hem de fiziksel anlamda risk almamıza sebebiyet verebilir. ( üstelik de bu kadar çok güven ihtiyacında olduğumuz bir günde)

Esneklik, anlayış ve hareketlerimize, tepkilerimize objektiflik, sağduyu katabilme sayesinde olası riskleri minimuma indirme şansımız olacak çok şükür.

ÖĞLEDEN SONRA saatlerinde pozitif etkiler altında olacağız. Her türlü girişimimizden fayda elde edeceğimiz ilerleme kaydedeceğimiz saatlerde olacağız. Hem sosyal hem de özel ilişkiler, gelişme fırsatı sunan ortamlar,  eğitim, din, felsefe ve inanç odaklı işler için elverişli olacak.

GÜNÜN GERİ KALANINDA ayın başka bir temel açısı olmayacak ve bu coşkunluk veren, hem maddi hem de manevi kazanç kapılarını aralayan güzel etkiler altında haftayı tamamlayacağız.


Günün önemli transitlerinden olan ve ilk saatler itibariyle kesinleşecek olan GÜNEŞ PLÜTON ÜÇGEN AÇISI  dün olduğu gibi bugün de gün boyunca da hissedilecek. Bu açı etkisiyle normal şartlarda cesaret edemeyeceğimiz, zorlayıcı, meşakkatli ve güç ve sabır gerektiren işlere ağırlık verebiliriz.  “Yapamam, edemem ben bilmem” ler bir kenara çekilip, gücümüzün yettiği şeylerin ne kadar fazla olduğunu hatırlama şansı sunabilir bu gökyüzü olayı bize.

Güçlü ve otorite konumundaki kişilerden destek bulmak, kendimiz bu konumda kişi olabilmek, güç ve karizma sergileyebilmek, azim ve inanç gerektiren işlere girişmek, çevremiz tarafından ciddiye alınmak ve etki bırakmak için destekleyici bir gün olabilir.

Eğer verimli bir şekilde kullanamamışsak veya haritalarımız bu açıdan risk barındırıyor ise, baskıcı ve otoriter tutumlar sergileme, insanların üzerinde söz sahibi olduğunu her istediğini onlar istemese de zorla yaptırabileceğini düşünme gibi handikaplar da yaşanabilir ne yazık ki.

Olumlu kullanımında ise içimizdeki gücün farkına varmak ve bu gücü iyiliğe ve bütünün hayrına olacak şekilde kullanmak şansı bulabiliriz. Bu silkeleyen, ayağa kaldırıp dimdik durmamızı sağlayan enerjiyi, diğerlerinin üzerine basarak da kullanabiliriz, elinden tutup bizimle birlikte tek yumruk olmasını sağlayacak şekilde gücümüzü beraber kullanacak şekilde de...

İyilik de elimizde, iyiliği sadece kendimize isteyen kötülükte... Bu güç veren, kişiliklerimizi ortaya koyma enerjisi katan yoğun enerjiyi, hep birlikte bütünün hayrına olacak şekilde kullanabilmemizi gönülden dilerim.

Tüm hafta boyunca gönlünüzdeki güzellikler sizinle olsun…
Hayrınıza olana da gönlünüz razı olsun…

Samiye Özbaş Soysal


Yorumlar

Popüler Yayınlar