AstroKarmik ile 7-13 Nisan 2014 Haftası Yorumları...

7 Nisan PAZARTESİ

Ay YENGEÇ BURCUNDA olacak.  Sevgimizi ifade etmek, duygusal tarafımızı ön plana çıkarmak, sevdiklerimizle ilgilenmek, ailevi ve vatani konulara eğilmek için elverişli bir gündeyiz.  Bugün ihtiyacımız olacak olan en önemli şey hem kendimiz hem de sevdiklerimizin güven içinde olması, tüm ihtiyaçların giderilmiş ve sağlıklı olma halinin korunuyor olması...

Annelik eden, koruyup, kollayan ve hatta bunu abartıp sıkboğaz eden kişiler çoğalabilir etrafımızda.  Bir ailemizin olması, bir yuvaya ait olma gibi şeylere duygusal anlamda çok ihtiyaç duyacağız. Vaktimizi sosyal yaşamın içinde yer almak yerine, mecbur kalmadıkça evimizde ve güven duyduğumuz ortamlarda sukunet ve huzurla geçirmek bugün bizi mutlu edecek. Çocuklarla zaman geçirmek, aile toplantıları yapmak, yemekler yapıp sevdiklerimizi bir araya toplamak ve anıları tazelemek için elverişli.  Klasik olanı modern anlayışa tercih eden bir eğilimimiz olacak.  Günü sanatsal faaliyetlerle geçirme imkanınız varsa bunlardan da verim ve haz alabilirsiniz.

Ayın konumu itibariye bugün gökyüzündeki T kare açı kalıbı tetiklenecek. İçimizdeki coşkuyu doğru işlere yönlendirip, doğru yöntemler ve doğru hızla ortaya koyamamışsak yıpratıcı olabilecek.

İyilik yapmak ve hayır işlemek isteği, amaç tamamen etik bile olsa icraatta etik değerlerin ihmal edilmesine yol açabilecek. Kendimizi duygusal olarak rahat, huzurlu ve güvende hissetmek isteyeceğiz. Ancak bu pozitif tutum ve denge halini korumak bugünlerde ne yazık ki o kadar kolay olmayacak. Adil, iyi ve dürüst tavırlar beklenirken maalesef buna ters düşecek davranışlara da şahitlik edebileceğiz.

Duygusal olarak gel gitler yaşama, güvenip güvenmemeye karar verememe, inanıp inanmama arasında tereddütte kalma, standardımıza ve bizim değerlerimize uymayan kişilere karşı tolerans göstermekte zorlanma, benzer şekilde bizim hatalarımızın da o kadar kolay hoş görü bulamaması kısacası insanca ve bir ve bütün olarak hareket etme kabiliyetinde azalma gibi durumlarla baş etmek durumunda kalacağız. Bizi üzen, kıran, üzerimizde baskı kurmaya çalışan, kısıtlayan kişi ve durumlar tarafından bir çeşit irade sınavına tabi tutulabiliriz.

Genel anlamıyla zorlayıcı transitlerin etkisinde olup stres dozunun anlık olarak artacağı, kişisel ve toplumsal olaylarda tansiyonun yükselebileceği etkiler altında olacağız.

GÜNÜN ERKEN SAATLERİ dış etkenler her ne olursa olsun canımızın istediği gibi davranmak, öne atılıp cesaretle gönlümüzden geçeni yapmak isteği duyabiliriz. Ancak içinde bulunduğumuz durum ve gerçekler buna imkan tanımayabilir.

Ani tepkiler vermemek, maddi ve özellikle de duygusal anlamda risk almaktan kaçınmak, kırıcı olmak yerine yapıcı olan iletişim metodunu tercih edebilmek, değişimlere ayak uydurabilmek, hırs ve öfkeyi kontrol altına alabilmek değerli olacak bu içinde bulunduğumuz günlerde.

ÖĞLENE DOĞRU iletişim, uzlaşma, destek alıp verme, iş birliği yapma gibi durumlar sıkıntılı olacak. İsteklerimizi anlatmak ve de kabul ettirebilmek pek yorucu bir hal alabilecek. Hem kadın erkek ilişkilerinde, hem de otorite konumundaki kişilerle olan bağlarımızda gerilim ve anlayış eksikliği dikkat çekecek. Önemli görüşmeleriniz için kullanmanızı tavsiye etmeyeceğim bir gündeyiz açıkçası.

ÖĞLEDEN SONRASINDA acele ve aşırı tepkisel ve dürtüsel davranışların, düşüncesizce yapılan ani çıkışların zararını görebiliriz. Çatışmacı ve ben diyen tavırlarla karşılaşabilirsiniz. Hoş görmeye ve yangına körükle gitmemeye gayret edin. İnsanların size karşı olduğunu düşünebilirsiniz. Belki de gerçekten size sürekli muhalefet eden kişiler bugün sinirinizi bozabilir. Duygusal gerginliğinizi öfke olarak yansıtmak bu duruma çare olmayıp aksine sizi haklı olduğunuz halde haksız bir konuma taşıyabilir.

Hız ve telaş söz konusu olduğunda da zarar görme riskimiz olabilir. Sürekli bir şeyleri savunmak zorunda kalma durumunda ise, sağlık konuları yaşanan stresler nedeniyle ön plana çıkabilir. Kazalar ve yaralanmalar olabilir. Kadın figürleriyle aranızda rekabet olabilir. Aşırı savunmacı ve alıngan davranmamaya özen göstermelisiniz.

Bugün MERKÜR 23 Nisan tarihine kadar kalacağı KOÇ BURCUNA geçecek. Merkür Balık döneminde iken zihinsel fonksiyonlarımız mantıktan ziyade sezgisel boyutta işledi. Bizi çok farklı boyutlara taşıdı ama aynı zamanda bazı yanılgıları yaşamamıza da neden oldu.

Merkür Koç burcunda iken, düşünce ve tepki hızımız oldukça artacak.
Dolaylı ve imalara dayanan ifade tarzlarının yerini, bazen kafa göz yarsa da düz ve direkt bir iletişim alacak.
Lafı dolandırmadan ve gerekse bile yumuşatmadan doğrudan ve hemen söyleme eğiliminde olacağız. (Bir yandan güzel tabi ki bu derece net olabilmek… Ama öte yandan kırıcı bir dil, yaparken yıkma etkisi de yaratabiliyor ne yazık ki...)
Bilgiyi alma ve verme, karar oluşturma sürecimiz çok hızlanacak.
Bundan da fayda görebileceğiz ama en önemli kriter biraz olsun sabırlı ve toleranslı olabilmek…
Ne istediğini bilmek süper… Ama bu isteğin olası yan etkilerini de görebilmek için biraz zaman harcamayı tolere etmek gerekiyor.
Yani neyi istemediğimizi de unutmamak lazım. Kendi fikirlerimizin herkesinkinden önemli ve doğru olduğuna inanma ve düşüncesel boyutta haklı haksız savaşlarına meyletme riskimiz var. Bu sürecin olumlu yanlarından daha fazla faydalanmak için, riskleri de minimuma indirmek gerekiyor tabi ki…

SAAT 21:14 DEN SONRA AY GÜNÜN GERİ KALANINDA BOŞLUKTA olacak. Günün geneline nazaran çok daha sakin bir akşam bizi bekliyor. Sabırlı ve olgun davranmakta zorlanmayacağımız ve olaylara çok daha gerçekçi bir bakış açısı ile yaklaşıp objektif yorumlar yapabileceğimiz etkiler altında olacağız. Gereksiz samimiyetlerden kaçınan, sorumluluklarını bilen ve inançla gayret etmeye devam edip, elinden geleni yapıp gidişatı zamana bırakabilen tavırlar başarı getirecek bu akşam için.

8 Nisan SALI

Ay günün ilk yarısında yine YENGEÇ BURCUNDA VE BOŞLUKTA olacak. Evde ve sorumluluk alanımızda yer alan yarım işlerimizi toparlamak, derleme, düzenleme ve temizlik gibi işlerle uğraşmak, duygusal paylaşımlarda bulunup ruhsal arınma yaşamak ve sanatsal konularla ilgilenmek için elverişli olacak öğlene kadar ki zaman dilimi.

SAAT 12:51 DEN SONRA AY YAKLAŞIK 2,5 GÜN İÇİN ASLAN BURCUNDA olacak. Son iki günün daha içe kapalı ve durağan enerjisi yerini daha dışa dönük ve sosyal bir havaya bırakacak. Bu iki gün boyunca keyif almak, neşelenip aynı zamanda da neşe saçmak, göz önünde olup takdir edilmek, saygı görmek ve bazı konularda da üstünlüğümüzün kabul edildiğini hissetmek gibi ihtiyaçlarımız olacak.

Şımarmak ve şımartılmak hoşumuza gidecek. Olayların içinden gülünebilecek şeyler çıkarmak daha bir kolay olacak. Davetler, organizasyonlar, yönetsel konular, otorite konumundaki kişilerle ve sanat camiası ile ilgili konular, sergiler, sinema tiyatro gibi görsel sanatlarla alakalı konulara doğru istemsiz olarak çekileceğiz.

Bu iki günün en yorucu yan etkileri ise, her şeyin en iyisini ve en güzelini bizim yaptığımızı düşünme, bunun kabul edilmesinin zorunluluğuna inanma, aksi takdirde ise aşırı gurur ve kibir nedenli egosal çatışmalara girebilme olacak.

ÖĞLEDEN SONRA SAATLERİ ifade yeteneğimiz ve ses getiren söylemlerde bulunma kabiliyetimiz yerinde olacak.  Cesurca konuşmalar yapma, yeri gelmişse öne atılma, harekete geçebilme, hem duygusal hem de fiziksel olarak hazır olduğumuzu hissettiğimiz hamleleri yapabilme, önemli görüşmelerden eli boş dönmeyecek şekilde kar elde etme şansımız yüksek olacak.

Gün boyunca etkili olan GÜNEŞ-MARS KARŞITLIĞI gece yarısından sonra kesinleşecek ve yarın da etkisini hissettirmeye devam edecek. Bu karşıtlık etkisiyle gerginlikler, güç savaşları, görüş ayrılıkları ve kişilik çatışmaları olası riskler olarak önümüzde duruyor olacak. Aynı şekilde fiziksel kazalara karşı da risk altında olabiliriz ne yazık ki. Hayatımızdaki önemli kişilerle özellikle de erkek ve güç temsilcisi kişilerle ilişkilerde dikkatli olmakta fayda var. Devlet kurumları ile yürütülecek bir işimiz varsa zorlanmalar yaşayabiliriz.

Bu çatışmalar sırasında kendimizi değişime ve hayatımızda yeniliklere açık hissedeceğiz.  Özgürlük ihtiyacımız ile birlikte buna adım atma gücünü de kendimizde bulabileceğiz. Bu durum, çatışmalardan gerçek anlamda özgürleşerek! çıkmamıza neden olabilir. Bu yüzden sonradan pişman olmaktansa ani ve fevri kararlar almamak gerekir.

Ego şişkinlikleri, otorite ve ona karşı olanların zıtlaşmaları, orta yolu bulmakta zorlanmalar, kimsenin kimseye müdanası olmadığından kılıçların çekilmesi, ya herro ya merro diye öne atılmalar sıklıkla etrafımızda ve toplumsal olaylarda gözlemleyebileceğimiz davranış modelleri olacak. Alttan almayı becerebilmek, olgun davranabilmek, KARŞITLIKLARI UÇURUMLAR NOKTASINA TAŞIMAMAK ve haklı olma telaşının ve hırsın gözümüzü kör etmesine izin vermemek önemli olacak bu günler için.

9 Nisan ÇARŞAMBA

AY ASLAN BURCUNDA olacak. Özgüven, insiyatif alabilme, kararlı ve sabit bir duruş sergileyebilme sayesinde verimli bir gün geçirme ihtimalimiz artacak. Sıcaklık, samimiyet ve spontanelik değerli olacak. Ayın Aslan burcunda olduğu günler dün de bahsettiğim gibi sosyal olma ihtiyacımızın yüksek olduğu günler.

Kendimize olan güvenimizi öne çıkartarak başarılı işler çıkarma şansı bulabiliriz. İnsanlarla bir araya gelmek, eğlenceli planlar yapmak, resmi nitelikteki aktivitelerin içinde bile neşelenecek bir şeyler bulabilmek, kutlama, ziyafet, davet gibi organizasyonlara katılmak, sanatsal faaliyetlerde yer alıp keyif almak için elverişli bir gün.

GÜN ORTASI hızlı ve canlılık katan gelişmelere gebe. Rutinden kurtulma, farklı şeyler deneme, farklı tatlara ulaşma, monotonluktan kurtulup hayatımıza canlılık katma fırsatları çıkabilir karşımıza. 

Eski olandan kendimizi kurtarıp yeni ve özgürlük sunana yöneleceğiz bir şekilde... Planlarınız ve iş akışınız beklenmedik gelişmeler nedeniyle değişebilir bu saatlerde. Ancak yenisine uyum gösterip esnek kalabildiğiniz takdirde daha fazla verim alacağınız gelişmeleri hayatınıza çekebileceksiniz.  Dengeli ve istikrarlı davranmakta, kararlı bir duruş sergilemekte zorlanacağımız durumlar yaşayabiliriz. Bu durumda da tabi ki kalıcı ve uzun vadeli kararlar almak uygun olmayabilir. Zira bir şeyde karar kılsak bile sonradan değiştirme riskimiz olabilir. 
Günün devamında Ay'ın temel bir açısı olmayacak ve bu etkiler altında günü tamamlayacağız.
AKŞAM SAATLERİ eğlenceli organizasyonlar, aşk ve romantizm konulu buluşmalar, sanat konuları için elverişli olabilir.

10 Nisan PERŞEMBE

AY BUGÜN DE ASLAN BURCUNDA VE SAAT 09:26 DAN SONRA GÜNÜN TAMAMINDA BOŞLUKTA olacak. Başlangıçlar ve kalıcı uzun vadeli karar ve adımlardan ziyade rutinin yürütülmesi, yarım işlerin toparlanması, bitenlerin kontrol edilmesi, eksiklerin tamamlanması ve çok fazla ciddiyet değil de biraz rahatlık ve özgüven gerektiren işlerle uğraşıp yol alabilmek için elverişli bir gün.

ERKEN SAATLER ikili ilişkiler ve karşı cinsle olan iletişim açısından oldukça akıcı gibi görünüyor. Eğer uzun vadeli bir plana imza atmayacaksanız ve sadece hoş vakit geçirmek, biraz olsun gerginliğinizi üzerinizden atmak istiyorsanız sizi mutlu edeceğine inandığınız kişilerle birlikte keyifli bir kahvaltı ve eşliğinde sohbetle güne neşe ile başlama şansı bulabilirsiniz.

Ancak resmi işler, başvurular, emeklerinizin karşılığını alma çabaları, beğeni ve takdir alma gayreti ne yazık ki özellikle sabah saatlerinde istediğiniz biçimde sonuçlanmayabilir. Engeller, gecikmeler, eleştiriler, memnun etmenin zorlaşması,  detaylardaki hatalara takılıp kalma, aşırı mükemmelliyetçi yaklaşımların hevesinizi kaçırması, yeteri kadarını yapamama ve yeteri kadar iyi sonuçlar alamama, yeteri kadar ilerleme kaydedeme gibi hızınızı kesen ancak bunun yanında tekrar gözden geçirme, tekrar düşünme ve varsa eksik ve hatalı yanları tarafları düzeltme şansı veren bir sabah olacak.

GÜNÜN İLERLEYEN SAATLERİNDE Ayın temel bir açısı olmayacak ve eğer kişisel çatışma, kibir ve ego gibi tuzaklara düşmemişsek huzuru ve mutluluğu rahatlıkla bulabileceğimiz biçimde devam edecek günün geri kalanı.

11 Nisan CUMA

SAAT 01:08 DEN SONRA AY YAKLAŞIK 2,5 GÜN İÇİN BAŞAK BURCUNA geçecek. Sosyal hayatın içinde yer alıp, bir şeyler yapmaktan ziyade yapılmasını sağlamak, çalışmaktan ziyade yönetmek, biraz da hayatın tadını çıkarıp eğlenmek gibi temaları barındıran 2 günün ardından, bizi kendine çeken enerji artık “çalışmak”, “verim almak” ve “üretmek” merkezli olacak.

Bugün ve yarın için hizmet beklemek yerine hizmeti sunan taraf olmak bize daha yakın olacak.  “Armut piş ağzıma düş” nitelikli durumlar bizi tatmin etmeyecek. Eğer çorbada tuzumuz yoksa sonuçlar da bizi mutlu edemeyecek.  Dikkat ve zeka gerektiren işler, detaycı çalışmalar, hesap kitap, raporlama, istatistik içerikli işler, derleme, düzenleme, temizlik, hijyen ve sağlık konulu işler için elverişli olabilir bugün ve yarın.

Yarın kesinleşecek olan VENÜS NEPTÜN KAVUŞUMU bugünden etkisini göstermeye başlayacak. Bu açı etkisiyle bugün için söyleyebileceğim şeyler,  özellikle gün ortası için yanılma, aldanma ve hatalı olabilecek kararlar verip pişmanlık duyma ihtimalimizin artacağıdır.  Duyguların mantıksal olan her şeyin önüne geçmesi, gerçeklerle aramıza kalın perdeler çekilmesi, gördüğümüzdeki gerçek ile hayal arasındaki farkı ortaya çıkaramama riskleri var ne yazık ki. 

Aşk konusu da yanlışlara gebe… Çok güvendiğiniz ya da çizilen pembe tablo nedeniyle güvenilmemesi gerektiğini göremediğiniz kişilerden yana daha bir dikkatli olmalısınız.  Net olmaya gayret edin.
Anladım diye düşünmeyin.
Sen bunu mu kastettin diye açıkça sorun.
Kendinizce doğru gibi görünse bile farazi çıkarımlarda bulunmayın.
Belirsiz durumları netleştirmeye gayret edin.
Olmuyorsa da kalıcı adım ve kararlarda kaçının.
Bütün buğular kalkana her şeye ayan beyan ortaya çıkıp kafalardaki soru işaretleri yok olana kadar tamam demeyin.

Bugün için söyleyeceğim bir diğer nokta ise şifa yöntemleri, sağlık kontrolleri, tedaviler gibi konularda yanılma payınızın ve istenilen verimin alamama riskinizin olduğunu aklınızdan çıkarmamanızdır. Hem etkileri hem de istenmeyen olası durumları dikkatlice anladığınızdan emin olmadan bu tarz bir girişimde mecbur kalmadıkça bulunmayın.

12 Nisan CUMARTESİ

Bugün de AY BAŞAK BURCUNDA olacak. Araştırma, inceleme, detaylara inip kusurları yok etme, mükemmeli yaratıp verim alma, yaptıklarımızın tatminini yaşama içerikli işler için elverişli bir gündeyiz.

Elimizde yarım bir iş kalmasın, çevremize yararımız dokunsun, ihtiyacı olana hizmet edelim diyeceğimiz etkiler altında olacağız. Hem zihinsel hem de el becerisi gerektiren işler önümüze gelecek. Sağlık konuları, hastane, tetkik ve tedavi planları, temizlik ve fazlalıklardan kurtulma, yaşadığımız mekanın enerjisini dönüştürme, derleme toplama içerikli işlere vakit ayırabiliriz.

Günün en yorucu etkileri, benim düzenim en iyisidir diye ısrarcı davranma, çok fazla detaya takılıp asıl ilgilenilmesi gereken büyük işlere zaman ayıramama,  kusursuzluk takıntısı nedeniyle kolay kolay yapılanları beğenememe, eleştirel söylemlerin dozunun kaçması, insanların işine karışan ve doğru olanı göstermeye çalışan inatlaşmalar ve genel olarak kararsızlık hali olacak.

SABAH SAATLERİNDE aslında dünden bu yana etkili olan VENÜS NEPTÜN KAVUŞUMU kesinleşecek ve gün boyunca da hissedilmeye devam edecek. Bu bize, sanatsal konulara, ruhsal konulara eğilmek için uygun bir günde olduğumuzu gösteriyor. İlişkilerde ise fedakarlık ve duygusallık zirve yapacak diyebiliriz. Kendimizi sevdiğimizin kollarına bırakıvermek, duyguları etkileyici bir şekilde ifade etmek, aşktan gözlerin kör olması ve etrafa, olaylara ve insanlara pembe gözlüklerle bakmak için biçilmiş kaftan olacak bu gün. Bu arada tahmin edersiniz ki, bu pembe renkli gözlükler, realiteden uzaklaşıp yanılma, aldanma ve bu aldanmaların farkına varamama gibi riskler yaratacak.

Aşkın büyüsü iradenizi alt etmesin diye bir şeyler yapmalısınız mutlaka. Bu ruhsallık barındıran enerjiyi doğru şeylere yönlendirirseniz, dünyevi meselelere daha dirayetle yaklaşma şansınız da artar. İlahi konular, yaratıcılık gerektiren uğraşlar, mistik ve derin konularla ilgilenmek, sanata vakit ayırmak için ideal bir gün olacak. O zaman eğer fırsatınız varsa mutlaka kullanın bu amaçla günü. Parasal konularda da herhangi bir atılım yapmak için elverişli bir gün olmadığını hatırlatmak isterim. Yanılma payı oldukça yüksek...

SAAT 20:12 DEN SONRA AY GÜNÜN GERİ KALANINDA BOŞLUKTA olacak. Akşam saatleri resmi toplantılar, formalite icabı bir araya gelinen buluşmalar, yeteri kadar samimiyet yaratılamayan davetler söz konusu olabilir. Eğlence planlarını bir kenara bırakmakta fayda var. Bu akşam sorumluluklar ve yapılması, bitirilmesi gerekenler, tutulması beklenen sözlere adanmış bir tatil akşamı olacak.

13 Nisan PAZAR

Pazar günü de sabah saatlerinde AY BAŞAK BURCUNDA VE BOŞLUKTA olacak.
Saat 11:34 DEN sonra ise Ay yaklaşık 2,5 GÜN İÇİN TERAZİ BURCUNA geçecek. Bu saatten sonrasında bizi mutlu edecek olan en önemli şey, iyi ve dengeli ilişkiler kurabilmek, uzlaşma sağlayıp iş birliği yapabilmek, zamanı ve mekanı paylaşıp hayattan aldığımız tadı artırabilmek olacak. 

Terazi de ki Ay bize “yalnız kalma hayat paylaşınca çok daha güzel” diyecek.  Sosyal ortamlar, eşimizle veya hayatımızdaki özel bir kişi ile vakit geçirmek için, güzellik ve estetik konulu uğraşlar için, diplomasi gerektiren ve de arabuluculuk ihtiyacı durulan şeyler için, sanatsal aktiviteler için elverişli, çatışmalardan ziyade huzura daha yakın olacağımız güzellikte bir tatil günü ile haftayı kapatıyoruz.
Akşama kadar Ayın herhangi bir temel açısı olmayacak.

Tüm hafta boyunca gönlünüzdeki güzellikler sizinle olsun…
Hayrınıza olana da gönlünüz razı olsun…


Samiye Özbaş Soysal

Yorumlar

Popüler Yayınlar