29 Nisan 2014 Boğa Burcunda Güneş Tutulması ve Etkileri...

29 Nisan 2014 Salı günü 8 derece Boğa burcunda gerçekleşecek olan güneş tutulması hayatımızın değişik alanlarında kalıcı adımlar atma, sağlam ve güven veren başlangıçlar yapma şansı verecek bizlere. Yatırımsal konular, maddi varlıklarımız ve kazancımız ile ilgili gelişmeler gündeme gelecek. Riskleri göz ardı etmeden yapacağımız hamleler sayesinde kazançlı çıkma ihtimalimiz artacak. Tutulmanın yöneticisi Venüs olduğundan yeni aşklar ve romantizm içerikli olaylar da tetiklenebilir yeniay ile birlikte...

Boğa enerjisi vurgusu sahip olduğumuz ve sıkı sıkıya bağlandığımız değerlerin bir kısmını değiştirmeye hazırlık niteliğindeki yeni bir zemini işaret ediyor.  Özellikle maddi anlamda yenisine yer açabilmek için bazı sahip olduğumuz şeylerden vazgeçmemiz gerekebileceğini gösteriyor. Her yeniayda olduğu gibi yeni olana yer açacağız ve bu kez etki altında olacak ana tema maddi varlıklarımız ve bunun yanında aşk ve huzur içerikli konular olacak.

Tutulma haritası bize ağır ancak emin adımlar atmamızı tabi bunun yanında eğer alacaksak da ölçülü nitelikte riskler almamızı öğütlüyor.

Neptün ve Plüton’un desteği, yeni olana güven duyma, değişimin hayrımıza olacağına inanma şansı veriyor.  Ve istikrar, güç ve kararlılığın biraz da hayatı olduğu gibi kabullenip oluruna bırakabilme sayesinde geleceğini görme becerisi ekliyor… Sanki biz de yaratacağı his şu olacak, bizim dışımızda ve kontrolümüzün çok üzerinde ilahi denilebilecek bir güç tarafından güven çemberine alınmışız ve her şey bizim lehimize biçimde işliyor <3 <3 <3

Bu kez yeniay ile birlikte;  
·         Hayattaki somut kazanımlarınız ve maddi/manevi değerleriniz açısından neyi değiştirmeniz gerekiyor…
·         Eğer bir fırsatınız olsaydı, hayatınızın hangi alanlarını dönüştürmek isterdiniz… 
·         Neye sıkı sıkıya sarılmış bırakmıyorsunuz...
·         Size güven hissettiren her ne varsa gerçekten ona bunun için ihtiyacınız var mı...
·         Yeni bir şeylere de güven duyabilir misiniz...
·         Neye karşı esneklik gösteremiyoruz...

v.b. sorular sorabilirsiniz kendinize?

Cevapları almak belki de hayatınızda yeni bir baharın habercisi bir uyanış niteliğinde olabilir kim bilir?

Kişisel haritalarımızda hangi alanlar etkilendi ise o konularda değişimin sinyalleri alınmaya başlanabilir. Her zaman bahsettiğim üzere tutulmamaların etkisi öyle hemen görülmeyebiliyor. Öncesinde etkilerini yavaş yavaş hissetmeye başlıyoruz ve sonrasında da atılan tohumların neticesinde olayların gerçekleşmesi ve gözle görünür hale gelmesi biraz zaman alabiliyor. Hepimizin hayatında, yılın ikinci yarısını da içine alacak şekilde bazı değişimler tetiklenecektir diyebilirim. Nihayetinde bunun bir yeniay olduğunu düşünürsek, başlangıçlar için ideal bir enerji de olacak gökyüzünde.

Bir de başka bakış açısı ile yaklaşırsak tutulma haritasına saros serilerine göre 16 güney serisinden bir tutulma olacak. Bu serinin kattığı anlam, bireylerin özellikle grup enerjileri ile uyum sağlamakta zorlanabileceklerini, hedef belirlemekte zorlanmalara ya da hatalı yönelimlere, enerjinin yeterli motivasyon sağlamaya yetmeyebileceğine ve hatta gerçek bir aksiyon almakta zorlanmaların olabileceğini ifade ediyor.

Tutulmaya anlam yükleyen bir diğer unsur olan sabit yıldızlar ise Hamal ve Schedir.
Hamal, esasen pek sevimli olmayan barındırmakla birlikte Ay ile temas halinde olmasından dolayı, sabırla ve gayretle yapılan çalışmaların başarı getireceğine, partnerlik konularında zorlanmaya eğer tedbirli davranmayı becerememişsek fena nitelikteki ilişki ve bağlantılara, spekülatif olaylara, ancak evliliklerde fırsatlara işaret ediyor.  
Schedir ise, evlilikte kazanç, üstlerin desteği sayesinde yükselme ve bunları elde edebilmek için de iyilikten doğruluktan ayrılmamayı temsil eder.

Ülkemiz açısından ve dünya astrolojisi gözüyle bakacak olursak, tutulma TÜRKİYE ASTROLOJİK HARİTASININ 11.EVİNDE gerçekleşiyor ve ülkemiz ay düğümlerini destekleyecek bir konumda meydana geliyor. 

Sabit bir burçta gerçekleşiyor olması sonuçlarını almak için biraz beklemek gerekebileceğini gösteriyor. Bir toprak elementinde gerçekleşiyor olması ise dünya astrolojisinde genel olarak tarımsal zararlara yine aynı biçimde finansal olarak zorlanmalara işaret ediyor.

11.ev meclisi, siyasileri, toplumsal grupları, dernekleri, örgütleri, futbol takımlarını, yerel yönetimleri ve genel anlamıyla politika ve politikacıları temsil ediyor. Her ne kadar dünya astrolojisi bu ev tutulmalarının meclis ile üyeleri ile ilgili olarak olumsuz senaryoları daha çok işaret etse de, genel manada tutulma haritası, ülkemiz açısından meclisi ilgilendiren yeni ve sağlam adımların başlangıcını, gezegensel destekler ve aydüğümü teması nedeniyle kadersel ve de ülkenin refahı ve huzuru için kalıcı ve radikal bazı adımlar atılabileceğini daha çok düşündürtüyor...

İşin içinde Boğa enerjisi olduğundan ve boğa aslında hiç de öyle değişimi filan istemeyen bir enerji olduğundan, sanki olanlar kötüymüş ve olmaması için direnç gösterilmeliymiş hissi yaratabilir. 

Ancak içinde bulunduğumuz şartların baskısı bazen orta ve uzun vadede yaşananların neler getirebileceğini görmemizi engelleyebilir. Hem olumlu hem de olumsuz anlamda... Yani bizim çok iyi dediğimiz bir şey aslında çok daha iyi bir fırsatı görmezden gelip daha azıyla yetinmemize sebep olabiliyor. Ya da tam tersi negatif gibi görünen bir olay aslında iyi ile sonuçlanabiliyor. Ya da negatifin neticesi çok daha büyük güzellikleri ve şansı olan yeni kapılar açabiliyor önümüze.

Bu çok bilinmeyenli denklemin ortasında bizler de kişilik yapımız doğrultusunda ya öne atılıp riskler alıp öyle ya da böyle ilerliyoruz ya da “azıcık aşım kaygısız başım neme lazım dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmayayım” diye olduğumuz yerde çakılıp kalıyoruz.

Bazen de sıkı sıkıya sarılıp, deli gibi savunduğumuz değerin gerçek manasını hiç bilmediğimiz halde veya bilsek bile o mananın bizim için değerli olup olmadığını sorgulamaya gerek bile olmadan bizim ya o nedenledir ki kıymetlidir ve elimizden alınırsa yarım kalıveririz maazallah diye çocuklar gibi inatla “benim de benim” diye diretebiliyoruz. İŞTE BU NEDENLE HEM TOPLUMSAL HEM DE BİREYSEL HAYATLARIMIZDA BU BAHSETTİĞİM NİTELİKLERDE BİR KATEGORİDE YER ALAN VE ÖYLE YA DA BÖYLE YANİ DİRENSEN DE DİRENMESEN DE YENİ OLANA GÜVENMEN GEREKİYOR DİYE TELKİN EDEN BİR SÜREÇ OLACAK TUTULMA VE SONRASINDAKİ SÜREÇ.


Hem ülkemiz hem de bireysel olarak hepimiz için hayırlara vesile olacak başlangıçları yaratmasını ve bizlerin de bu başlangıçlara uyum ve esneklik sağlayan bir enerjiyi yaratabilmemizi gönülden dilerim.


 Dr. Samiye Özbaş Soysal
27.04.2014

Yorumlar

Popüler Yayınlar