AstroKarmik ile 21-27 Nisan 2014 Haftasının Yorumları...

21 Nisan PAZARTESİ

Ay gün boyunca OĞLAK BURCUNDA olacak. Bugün bizi etkisi altına alacak olan enerji ayağımızı yere bastıracak nitelikte. Artık gerçeklere ve önümüze bakma, üzerimize düşeni yapma ve çalışıp kazanç ve başarı elde etme zamanındayız.  Haftanın ilk gününe böyle bir etki ile başlamak ne güzel değil mi? Rehavet yok…  Dalgaya almak, ertelemek, mış gibi yapmak yok… Süper… Her ne kadar pek fazla keyif unsuru barındırmasa bile, bugün zaten ona ihtiyaç da yok.  Grand cross açı kalıbının tam olarak kesinleşmesini yakınen hissettiğimiz bugün ve önümüzdeki bir kaç gün duygularımızı değerlendirmekte, hassas ve duyarlı davranmakta zorlanabileceğimizi söylüyor bize gökyüzü.

Günün ilk saatleri itibariyle Ay da transiti ile bu açı kalıbına dahil olacak. Duygularımızı, dürtüsel tarafımızı, neye doğru çekildiğimizi ve ruhsal yanımızı daha çok temsil eden bir enerji işin içine girince, üstelikte Oğlak burcu gibi, dayanıklılık, ciddiyet, mesafeli yaklaşımlar ve duygusal yanımızı görmezden gelmeye vesile olan bir etki ile kaplanınca, duygusal yönümüz ve olayların duygusal boyutu iyice ön plana çıkacak. Halden anlayan, kabullenen, mazur gören bir hava pek olmayacak. 

Bugün JÜPİTER-PLÜTON KARŞIT AÇISI kesinleşecek. Akşam saatlerinde de URANÜS-PLÜTON KARESİ bir kez daha kesinleşip bu büyük tablodaki yerini alacak.  Bu etkiler ile güne yayılacak olan şeyler,  inatlaşmalar, baskının ve duygusal açıdan beki de zulmün abartılması, bencilce tavırlar, çıkarcı ve takıntılı talepler, gücün ve yetkinin kötüye kullanılması, güç savaşları…

İradeye karşı gelen ve uzlaşmayan tavırlar,  buna karşılık olarak da daha fazla otorite kurma çabasının da tavan yapması.  Zor bir durum açıkçası… Bu zor transitin etkilerini hafifletmek için bu içinde bulunduğumuz günlerde, RİSKLERİ ÖLÇEBİLMEK, KİŞİSEL ETKİMİZİN SINIRLARINI KABULLENMEK, DİĞER İNSANLARIN SINIRLARINA VE HAKLARINA MÜDAHALE ETMEMEK, ZORLA BİR ŞEYLERİ KABUL ETTİRME ÇABASININ ASLINDA GERÇEK FİKİR BİRLİĞİ YARATMAYACAĞINI GÖREBİLMEK, İNATLAŞMA YERİNE UYUMU VE HUZURU TERCİH EDEBİLMEK, BEN VE BENİM İSTEKLERİM YERİNE BİZ ENERJİSİNİ YÜKSELTMEK önemli olacak.

Dün kesinleşen ve birer birer taşların yerine oturduğu gökyüzü olayındaki basamaklardan biri olan JÜPİTER URANÜS KARESİNİ DE işin içine katarsak;
Kaçış ve özgürleşme ihtiyaçlarında artış,
Görev haline gelmiş yorucu sorumlulukları geride bırakma isteği
Hızlıca ve büyük bir iyimserlikle verilen kararların aniden değişebileceği,
Verilen sözlerden cayılabileceği…
Sebat etmenin istikrar sağlamanın zorlaşması…
Yapabileceklerimiz konusunda gerçekçi olmayan ölçülere varan iyimserlik,
Gözümüzün hiçbir şeyi ve hiçbir önemli bağı görmemesi, kanatlanmak ve özgürce uçmak ihtiyacı duyma…
Eğer buna fırsat bulamamış ya da yaratamamışsak da sebebini anlayamadığımız bir içsel huzursuzluk yaşama…

Bu etkiler altındayken kalıcı kararlar vermek, radikal adımlar atmak çok mantıklı değil. Zira riskleri ölçme, sonrasının nerelere varacağını düşünme şansımız olamayabilir.
Verilen kararlarda ve duruşumuzda bir istikrar sağlamak zor olabilir.
Gelişme, alanımızı genişletme, büyüme ve bunu sınırsız biçimde yapma ihtiyacı duyabiliriz.
Sağlam olmasa da bir şekilde adım atmak, harekete geçmek cazip gelebilir.
İnanç ve felsefi konularda da uç noktada radikal aykırılıklar ve çatışmalara, değişimlere ve beklenmedik tepkilere açık olacağız.
Bize mutluluk veren bağlardan ve kalıplardan, sırf farklılaşma ve farklı olanı yaşama adına uzaklaşmamak, ani ve fevri çıkışlar yapmamak, en uç noktadaki ödülü düşünüp önümüzdeki il k adımın doğru adım olup olmamasını hesaplayamamak önlem alınması gereken noktalar olacak bu içinde bulunduğumuz günlerde.

Kontrollü, sakin ve yapıcı kalabilmenin çok önemli olduğu etkiler altındayız.

Bir çoğumuz çok sıkıldık bu günlerin irademize çok iş düşüren ve hayatımızı zorlaştıran etkilerinden. Okurken, yaşarken, düşünürken, anlatırken ve de hissederken pek çoğunuz artık usanmış olabilirsiniz…

Ancak bazen böyle dönemlere çok büyük fırsatlar olarak bakabilmek asıl ferahlatıcı olan unsur olabiliyor. Yani hem bireysel hem de toplumsal hayatımızda, kimimizin, aile ilişkilerinde, kimimizin bütçesinde, iş hayatında, sağlığında önemli değişimler yaşanıyor. Bazı şeyler istediğimiz şekilde akmıyor. Bazı şeyler de bizim kontrol edemediğimiz yönlere doğru akıp gidiyor. Hayat akıyor açıkçası ve herkes için bir şekilde taşlar yerinden oynuyor.

2014 ün ana temasının İLİŞKİLER olduğunu hepimiz artık biliyoruz. Kaynak ya da sonuç ne olursa olsun her türlü sorun bir şekilde ilişkilerimize geldi dayandı.  Kestirip atmak, kendi yolumuza gitmek, bıçak kemiğe dayandı diye feryat etmek, bir şeyler olsun diye inatlaşmak ya da olmasın diye diretmek, delicesine tutunmak bırakmamak ya da bazılarımız için, tüm zincirleri kırıp, iplerden kurtulup gönlümüze göre uçuşmak isteği, dürtüsü, yaklaşımı oldukça baskın bugünlerde.

Değişimi ve dönüşüm ihtiyacının çok yoğun olduğu besbelli. İhtiyaç yoğun ancak dozunu ayarlamak ve doru hamleleri yapabiliyor olmak asıl kazanı getirecek olan şey.  

Hayatımızın bazı alanlarında standart haline gelmiş ve kalıplaşmış ne varsa yıkmak, o alanda yeni binalar inşa etmek ve bazı şeyleri de tamamen yeniden yaratmak gerekebilir belki… Ama bu arada kurunun yanında yaşın da yanmasına izin vermemek bizim irademize bağlı…

Uzun süredir hayatınızda devam eden ve kronik hale gelmiş sorunlarınızı düşünün. Eğer daha önce bir şekilde çözüm bulmayı ertelemiş, bunun yerine isyan edip direnç göstermeyi tercih etmişseniz işte size yenilenme adına yeni bir fırsat diyebiliriz. Dalgalarla birlikte yüzmenin keyfine varın. Biraz olsun kontrolü ilahi olan düzene bırakın ve “olanı değiştiremem ama şimdiden sonra ne yapmalıyım?” diye bakın içinde bulunduğunuz duruma. Dönüşümün yaratabileceği fırsatları görüp değerlendirebilmek ise asıl önemli olan…

Daha önce de söylediğim gibi eğer hayatınızın bir alanında esen fırtınalarla mücadele eder durumdaysanız, fırtınadan çıktıktan sonra gökyüzünün çok daha net ve parlak göründüğünü hatırlamaya çalışın.

İnsanlara ve olaylara olan yaklaşımınızda yüreğinizdeki sevginin ve buna eşlik eden her türlü pozitif duygu durumunun şifalandırıcı ve yapıcı etkisinin olduğunu bilerek davranmaya gayret edin ve gerisini bırakın bir şekilde gitsin.

Tercihinizi bu yönde kullanmışsanız, kötü ve hayrınıza olmayan bir şeyin gelip sizi bulmayacağını görebilmişseniz ne mutlu size.

Bugün için özellikle GÜNÜN ERKEN SAATLERİ duygusal ve ailevi konularda çalkantılara, baskı hissi ve bununla mücadele etme ihtiyacında artışa, kontrolü kaybetme kaygısı nedeniyle baskı ve otoritenin artışına şahitlik edebiliriz.

GÜNÜN TAMAMININ bu yoğun etkiler altında geçeceğini kabul etmekle birlikte, öğleden sonraki zaman diliminin çok daha akıcı ve destekleyici olacağını söyleyebilirim.
Aynı dilden konuşabilmek, gereken ölçüde samimiyet kurup, hem işin hem de ilişkilerin sorumluluğunu bilen kişilerle karşılaşmak, bilgi ve tecrübe sahibi kişilerin rehberliğine başvurmak, talepte bulunup, güven sağlamak, güven duyup saygılı iletişimler kurabilmek için günün ilk yarısına göre çok daha şanslı olacağız.

22 Nisan SALI

Ay saat 02:21 ile 07:19 arasında Oğlak burcunda ve boşlukta olacak. Sonrasında ise yaklaşık 2,5 gün için KOVA BURCUNA geçecek. Bireysel hareket edip bireysel başarının peşinden koşmak yerine artık topluca harekete geçme, herkesin faydasına olacak şeylere yönelme zamanındayız. İyimserlik, yapıcı ve umutlu davranabilme, yolunda gitmeyeni düzeltme, doğru bulmadığımızı korkusuzca dile getirme, yol arkadaşlığı yarenlik ettiğimiz insanları da yanımıza alıp bir şeyleri değiştirme, serbest bırakma, özgürlük adına mücadele verme gibi eğilimler verecek günün gökyüzü bize. Bilgi, bilimsellik, teknoloji ve grup çalışmaları ile bağlantılı olan şeyler çok daha akıcı ilerleyecek.

SABAH SAATLERİ hem özel hem de sosyal ilişkilerde gerginlikler, kadın erkek ilişkilerinde çekişme ve inatlaşmalar, anlaşmazlıklar söz konusu olabilir. Resmi kurum ve kişilerle görüşmek, başvuru yapmak, destek talep etmek için elverişli saatlerde olmayacağız ne yazık ki.

GÜN BOYUNCA etkili olacak olan MERKÜR-GÜNEY AY DÜĞÜMÜ KAVUŞUMU akşama doğru kesinleşecek. Bu transit etkisiyle düşünme, konuşma, ifade etme, bilgi alma, bilgi verme, bizdekini bir şekilde paylaşma becerimiz azalmış ya da kendi kendimize zarar verecek nitelikte olabilecek. Yani laf ağzımızdan çıkacak ancak dönüp yine bizi bulacak gibi. Aradığımızı bilgiyi fikri bulmak her zamankinden yorucu olabilecek. Sözler yanlış anlaşılıp kesintiye uğrayabilecek.  Haberler gerçeği yansıtmayacak ya da istediğimiz nitelikte lehimize gelmeyebilecek.  Konuşurken, yazışırken, aracıları kullanırken, taşıma ya da transport işlerinde, anlaşma, imza, söylem ve verilen beyanlarla zarara uğrama ihtimalimizin olacağını bilmekte fayda var.

AKŞAMIN İLERLEYEN SAATLERİNDE büyük karenin bir diğer açısı MARS JÜPİTER KARESİ de kesinleşecek ve bizi içinde bulunduğumuz şartları zorlamaya, düşüncesizce öne atılacak, yeni deneyimler yaşamak adına harekete geçirecek bazı riskler almaya yönlendirecek.  “Asla yapmam” dediğimiz bazı hamleler için itekleyen gücü hissedeceğimiz ancak risklerin varlığından her zamankinden fazla huzursuzluk duyabileceğimizi gösteriyor. Bugünler için önerim, kararlarınızda, adımlarınızda ve sözlerinizde boyunuzu aşanlarına yönelmemenizdir. 

Maddi girişimlerde riskleri ölçüp biçmek, ben yaparım ben ederimlerde ölçüyü kaçırmamak önemli olacak. Özgüven konusunu da abartıya kaçma ve olmayacak dualara amin deyip, yapamayacağız şeylerin sözünü verme riskimiz var.

Şöyle bir toparlayacak olursak genel olarak sakin, kararlı ve inançlı olmanın, dinlemeye ve anlamaya harcadığımız zamanın değerini bilmenin, harekete geçerken tedbiri ihmal etmemenin, yıkıp dökmek yerine düzeltmeye, şifalandırmaya çalışmanın faydasını göreceğimiz etkiler altındayız.

UNUTMAMAK LAZIM Kİ, BİR ŞEYE VERDİĞİNİZ EMEK EĞER ONU ELDE ETTİKTEN SONRA KORUMAK VE AYAKTA TUTMAK İÇİN VERİLEMİYORSA HEM MADDİ HEM DE MANEVİ OLARAK YAPIP ETTİĞİNİZ, ORTAYA KOYDUĞUNUZ, HARCADIĞINIZ HER ŞEY KÜL OLUP UÇUŞMAYA MAHKUMDUR.

Yok saymak, dönüp gitmek, ardına bakmamak, o zaman öyleydi şimdi böyle demek, riskleri göz ardı etmek, kırarım diye düşünmemek, kırıp yoluna devam etmek, buraya kadarmış diye kestirip atmak, hayatınızda aklınıza gelebilecek her türlü ilişki ve iş çeşidi için emin olun aslında en kolay yöntem...
Aslolan ise emek ve sevgi...

Olumlu olana yönelip örnek olabilmemiz, gereken dönüşümleri ve değişimleri kimseye zarar vermeden de yapabileceğimizi hatırlayabilmemiz dileğiyle...

23 Nisan ÇARŞAMBA

AY KOVA BURCUNDAKİ seyrine devam edecek. Özgürlük ve idealler adına çaba sarf etmeyi öğütleyen bugünün Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramına denk gelmesi ne güzel. Kutlu olsun hepimize… Ortaklaşa işlere yönelmek, arkadaşlarla vakit geçirmek, işlerimize mantık, bilgi ve teknolojiyi katabilmek sayesinde çok daha verimli bir gün geçireceğiz.

ERKEN SAATLER dinamik, atak ve cesur hareket etme eğiliminde olacağız. Normal şartlarda cesaret edemediğimiz işlere girişmek, hızlı ilerleme kaydetmek istediğimiz girişimlerde bulunmak, fiziksel efor sarf edip güç ortaya koymak açısından destekleyici olacak ancak günün genelinde MARSIN URANÜS ile karşıt, PLÜTON ile de kare açıları kesinleşeceğinden ve büyük kare açı kalıbının etkisi hakim olduğundan mümkün olduğunca tedbirli, serinkanlı ve sakin kalabilmekte fayda olacak.

Bu ele avuca sığmaz, dürtüsel, gözü kara, savaşçı ve sağı solu belli olmaz, kontrolü zor enerjilerin gökyüzünde zorlayıcı transitleri önemli! Her biri öncü burçta ve laf söz dinletmeye niyetleri yok. Yapmaktan ziyade yıkmaya onarmaktan ziyade yok edip kökten kurtulmaya meyilli etkiler var. Agresyonlara, önünü arkasını düşünmeden verilebilecek tepkilere dikkat. Hep dediğim gibi en güzel hareket içine akıl, sağduyu ve anlayış katılmış hareket... Özgürlük adına bir mücadele verme ancak bu mücadeleyi verirken haklıyken haksız konuma düşebilme riski var. 

Baskılardan kurtulma isteği, ani bitirişler, ani başlangıçlar, normal şartlarda asla cesaret edemediğimiz hamleler, tedbirsizlikle birleşince sonradan, sadece bizim değil, ilişkide olduğumuz diğer insanların da üzüleceği durumlara sebebiyet verebilir. Her türlü konuda tedbirli olmak, haklı haksız mücadelelerinin gerçek anlamda bir kazananının olmadığını bilebilmek, oto kontrol yapabilmek, sabırlı, hoşgörülü ve esnek tepkiler verebilmek durumların lehimize ilerlemesini sağlayabilir.

Öfke kontrolü ise çok önemli olacak. Uzun vadeli kararlar almak için pek elverişli sayılmayabilir bu etkiler.  EĞER DAHA ÖNCE ENİNE BOYUNA HESAP ETTİNİZ VE RİSKLERİ TESPİT ETTİNİZ YANİ TAMAMEN KÖRLEMESİNE ATLAMAYACAĞINIZ ANCAK BİR ŞEY BENİ DÜRTSE DE HAREKETE GEÇSEM DEDİĞİNİZ İŞLERE GİRİŞEBİLİRSİNİZ.

Başlangıç ve bitiriş kararlarına dikkat. Sonradan pişman olma riski taşıyor.

Ego çatışmaları, güç savaşları, haklı haksız mücadeleleri, uzak durmamız, eğer içine çekilmişsek de aklıselim şekilde yönetmemiz gereken durumlar olacak. 
Siz kontrollü ve sağduyulu olmaya gayret etseniz bile etrafınızda veya girdiğiniz ortamlarda kavgacı tiplerin arı gibi çalıştığına şahit olabilirsiniz.

Bu tarz günler için genel önerim: “Öfkeyle kalkan zararla oturur” ve “acele işe şeytan karışır” sözünü yazın bir kağıda duvarınıza yapıştırın ya da okul dönemindeki kopyalar misali avucunuzun içine yazın da bütün gün kendini hatırlatsın size...

Bu içinde bulunduğumuz günlerde İLLEGAL OLABİLECEK, ALEYHİMİZE SONRADAN KULLANILABİLECEK İŞLERE HİÇ KALKIŞMAMAK, KURALLARA UYMAK VE SORUMLULUKLARI YERİNE GETİRMEK ÖNEMLİ. Düşünmek, tartmak, ölçmek, biçmek ve analiz etmek, dinlemek, anlamaya çalışmak, sabretmek, hoş görmek, anlayış sergilemek ve inancını zedelememek gereği fazla olacak.
Takıntı haline getirilmiş istekler, düşünceler başımızı dara sokabilir. Can yakan, intikam alan ve haykıran bir konuşma tarzı ilişkilerimizde onulmaz yaralar açabilir. Kıskançlık, aşırı sahiplenici ve ya benimsin a toprağın tarzı yaklaşımlar karşılığında ne yazık ki  “eee düş artık yakamdan” diyen isyanları doğurabilir.

Fikirleri ve emelleri karşısındakine zorla kabul ettirme çabasının yanında, buna karşılık ikna edilebilir kişilerin azlığı yorucu olabilir.

Bu yorucu etkiler zaten var olan sorunları su yüzüne çıkarma ve temizleme fırsatı yaratabilir. Tabi eğer biz buna cesaret etmişsek… Sallantı da olanı kestirip attırabilen etkilere dikkat!  

Unutmamalıyız ki bu hayatı tek başına yaşamıyoruz. Herkesin kendi merkezi var. Herkes o merkezden kumanda ediyor kendi hayatını. “Mutlak benim istediğim olacak, sen de bunu kabul edeceksin, senin isteklerin beni ilgilendirmez” diyen tavırlardan bütünün hayrına bir şeyler çıkması mümkün değil ne yazık ki... Ortak paydaları birlikte yönetiyor olmamız önemli...

SAAT 19:11 DEN SONRA AY GÜNÜN GERİ KALANINDA BOŞLUKTA olacak ve akşam saatleri işlerin istediğimiz şekilde ve hızda ilerlemeyebileceği şekilde geçecek. Engeller, ikna edememe, elde ettiğimiz ya da sunduğumuz sonuçlarla memnuniyet yaratamama, yeteri kadar samimi tavırlar görememe, desteklenmediğimiz veya bir konuda ya da genel olarak yetersiz olduğumuzu düşünüp karamsar bir havaya bürünme söz konusu olabilir. Önemli görüşme, talep ve girişimler için uygun bir akşamda değiliz.

24 Nisan PERŞEMBE

Saat 09:56 DAN SONRA AY YAKLAŞIK 2,5 GÜN İÇİN BALIK BURCUNDA olacak. Geçtiğimiz günlere nazaran çok daha akıcı ve dengeleyici bir gündeyiz. Sevgi, şefkat ve merhamet içeren tarafımızı çok daha vurgulu olacak ve bireysellik, hırs ve öfke değil de daha çok oluruna bırakan, kabullenen, mazur gören tarafımız devrede olacak. Duyguları ifade etmek, sevdiklerimizle birlikte zaman geçirmek, sanatsal konularla ilgilenmek için elverişli bir gün...

Duygusal tarafımız ön planda olacağından mantığımızı devreye sokmamız gereken, güç ve cesaret gerektiren, hırs ve kararlılığa ihtiyaç duyulan işler için elverişli olmayacak ne yazık ki. Günün enerjisinde irade ortaya koymaktan ziyade edilgen ve iradeye razı gelen bir havamız olacak. Herhangi bir şeye karar verme, verildi ise arkasında durma gibi sağlamlık gerektiren şeyler her zamankinden zor olacak.

Gün içinde hayallere dalıp giderken bulabiliriz kendimizi ya da çevremizdeki kişileri…
Eğer iyi kullanabilmişsek sezgilerimiz ve yaratıcılığımız da artmış ve işe yarar olacak. 
ÖĞLEN SAATLERİ bu duygulara mantığı, mantığa duyguları karıştırma, hepsinin iç içe geçmesi gibi durumlara gebe. Ancak bunun yanında duygusal anlamda etki bırakmaya niyet edeceğiniz önemli konuşma ve görüşmeler için elverişli olabilir.  Sömürüler kalkışmadığınız ve de kanmadığınız sürece kalplere hitap eden şairane söylemlerle buluşabilirsiniz.

AKŞAMA DOĞRU kadın erkek ilişkileri ve her türlü sosyal ve özel ilişkide anlayış gösteren, affeden ve destekleyen etkiler altında olacağız. Adeta herkes uyum ve denge adına benim payıma düşen nedir deyip bütünün faydasına hareket etmek için çabalayacak.

AKŞAMIN İLERLEYEN SAATLERİ Ay'ın balık burcundaki Neptün ile kavuşumu bize ruhsal olarak doyuma ulaşabileceğimiz bir zaman dilimini müjdeliyor. Dua, ibadet, yoga, meditasyon, nefes çalışması, grup halinde ya da bireysel olarak yapacağınız her türlü ruhsal çalışma, serbest bırakma ve affetme niyeti barındıran şeyden fayda alacağınız ve son dönemlerin ruhsal sıkıntılarını, keşmekeşini geride bırakıp gerçek manada ruhunuzu dinlendirebileceğiniz nitelikte uçuran ve keyifli bir akşamdayız. Sanatsal ve yaratıcı yetenek gerektiren işlerden de verim alabilirsiniz. Aşk ve romantizm konulu işler de gayet akıcı olacak.

25 Nisan CUMA

AY BALIK BURCUNDA. Bugün içimizden gelen sesi duymazdan gelmemekte fayda var. Egosal konulara hiç girmemek, bireysel hırs ve ataklık gerektiren, fiziksel güç isteyen işlere de yeltenmemek lehinize olur. Bugün de gökyüzünden dün olduğu gibi, sevgi, merhamet ve özveri içerikli temalar tetikleniyor. Duygusal kararlar verme, dürtüsel tepkilere imza atma ihtimalimiz çok daha yüksek. Sanat ve yaratıcılık konuları da gayet akıcı olacak. Günün en yorucu etkileri kararsızlık ve gerçekçi tavır sergilemekte zorlanmak şeklinde olacak.

Sabah saatlerinde aslında dünden bu yan etkili olan VENÜS-SATÜRN ÜÇGEN AÇISI kesinleşecek. Bu transit etkisiyle her türlü ilişkiyi ciddiye alan tavırlar dikkat çekecek.  Öylesine değil de uzun vadeli kalıcı ve gelecek vaat edenlerine yöneleceğiz. Var olanlarını bu safhaya taşıma ihtiyacı duyacağız. ( teklif yaratan bir etkisi olabilir belki de)

Eğitici, olgunlaştırıcı ve bizi büyüten insanlarla bir arada olma şansımız olacak. Ya da siz bunun için fırsat yaratabilirsiniz.

Bugün ve yarın, özel ya da sosyal anlamda tüm ilişkilerinizde eğer üzerinize düşeni yapmışsanız mutlaka artı değerlerle yola devam etme şansını yakalayabileceksiniz bu transit etkisi ile birlikte.

Uyumlu ve sağlam nitelikli yakınlaşmalar ve güven inşa eden arkadaşlıklar hissedilecek. Sizden yaşça büyük veya olgun kişilerden destek almak ve hayatınızı daha kolay ve pratik hale getirmek için elverişli olacak.

Aşkı ve sevdayı yakalayamamışsanız bile, iş ya da diğer ilişkiler açısından verim alabilirsiniz. Bu iki gün boyunca girişeceğiniz işlerde, planlı ve organize hareket edeceğinizi, kararlı ve azimli olacağınızı söyleyebilirim.

SABAH SAATLERDE iş ve güç birliği, duygusal destek alıp verme, özellikle hayatınızdaki güçlü kadın figürlerinin yanınızda olduğunu ve sizin için çabaladığını hissetme gibi şeyler yaşanabilir.
Sosyal olacağınız ortamlar, akıl alış verişleri, fayda sağlayan ilişkilerin meyvelerini alma, finansal faaliyetlere girişme, eğitim ve bilgi içerikli organizasyonlara katılma için elverişli bir sabah olacak.

GÜN BOYUNCA akıcı ve uyum denge getiren etkiler altında olacağız. Bu yorumu yazarken bile-ki ben bu cümleleri 15 Nisan da dolunay ile birlikte kaleme alıyorum- nasıl içimin ferahladığınız anlatamam.

Gün belki çok da fazla olayların bizim kontrolümüzde olmadığı hissini verebilir ancak zaten aksine ihtiyaç da duymayacağız. Direnen, diklenen, zıtlaşan, inatlaşan bir hava olmadığı için mutlu olmak, mutluluğu sürdürmek de kolay olacak çok şükür. Bugünlerde bolca bu ifadeyi kullanabilirsiniz.

Aslında çoğu zaman sahip olduklarımızın varlığına şükran duymayı o kadar atlıyoruz ki. Oysa nasıl da bir anlık huzur kaplayıveriyor insanın içini sadece telaffuz etmekle bile. Keşke şöyle söylemeyi becerebilsek başımıza gelen zor bir durum ya da hayatımızı zorlaştırdığına inandığımız insanlar için bile: “Seninle birlikte bu zamanı ve mekanı paylaştığımı için şükran duyuyorum. Varlığın varlığıma ne çok şey katıyor ya da var olanı görmemi sağlıyor diyebilsek... Diyebiliriz. Dün, bugün ve her iki günün akşamı bunun için çoooook müsait. Hadi bakalım ruhumuzu doyurmaya, yücelmeye ve yüceltmeye niyet edelim...

Saat 23:03 DEN SONRA AY GÜNÜN GERİ KALANINDA BOŞLUKTA olacak. Akşam saatleri iyi ilişkiler, hem özel hem de sosyal anlamda yakınlaşıp, hayatı paylaştığımız insanların sorumluluğunu alabilmek için, romantik planlara için elverişli olacak. SAYGI VE SEVGİNİN DENGEYİ BULDUĞU, HER İKİSİNİ DE ALIP VERME ŞANSIMIZIN OLACAĞI SÜPER BİR AKŞAMDAYIZ.

26 Nisan CUMARTESİ

Ay GÜNÜN İLK YARISINDA BALIK BURCUNDA VE BOŞLUKTA olacak. Yarım işleri toparlamak, sevgi ve paylaşım içerikli işler, fedakarlıklar, başkaları ve onların faydaları için yapacağımız işler, sanatsal konular için elverişli ancak başlangıçlar için uygun olmayacak bu saatler.

Sabah saatleri sohbeti, muhabbeti ve hareketliliği bol biçimde geçecek. Kendimizi sözlü olarak ifade etmenin rahat olacağı hele ki bir de duygusal temalardan yola çıkmışsak çok daha akıcı bir sabah... Yazmak, haberleşmek, iletişim becerisi gerektiren şeyler ve seyahatler, ziyaretler de kolay ve keyif veren biçimde olacak.  Ticari konularda da yol almak daha kolay olacak. 

SAAT 13:01 DEN SONRA AY YAKLAŞIK 2,5 GÜN İÇİN KOÇ BURCUNA geçecek. Günün ve hafta sonunun geri kalanı canlı, dinamik ve hareketli olacak. Sakin kalmak, oluruna bırakmak o kadar da kolay olmayacak. Ben diyen bir enerji aktif olacağından fedakarlık yapmak, orta yolu bulmak ve uzlaşmak bizi biraz zorlayacak. Bunların gerektiği işler yerine, biraz rekabet gerektiren, tatlı tatlı çekişmeli, hırs ve cesaret isteyen, güç harcatacak işlere emek sarf edebilirsiniz bugün. Aceleci tavırlara, bunların yol açabileceği fiziksel ve duygusal kaza ve çekişmelere dikkat!

Gün boyunca ve yarın etkili olacak olan MERKÜR-NEPTÜN ALTMIŞLIK AÇISI akşam saatlerinde kesinleşecek. Sezgisel bir algı, yaratıcı bir zihin, duygusal konuşmalar yapabilme becerisi,  ibadet, dua, meditasyon için destekleyici bir hal, ruhsal konularda yapılacak çalışmalara eğilim dikkat çekecek.

Eğer mantık çerçevesinde olaylara bakan ve geri plandaki soyut ve manevi anlamları görmekte zorlanan biriyseniz size çok iyi gelebilir bu transit. Zihnimizin sınırları aralanacak ve daha geniş düşünme kabiliyeti elde edeceğiz.

Rüyalar açısından da oldukça verimli ve etkili bir gece bizi bekliyor. Hayal dünyamızın zenginleşeceği, zihnimizin sınırlarından kurtulacağı ve bu açıdan yaratıcılığımızın artacağı, sanatsal becerilerin tavan yapacağı, zihinsel olarak huzuru yakalamakta zorlanmayacağımız, sezgilerimizin artacağı bir gecedeyiz...

Meditatif her türlü aktivite için ve spritüel çalışmalar için kaçırılmayacak bir zaman dilimi. Ancak salt mantık ve realite arayım diyorsanız bunu bulmakta zorlanabilirsiniz. Okuyup, anladığınızdan, anlatıp anlaştığınızdan emin olmadan uzun vadeli karar ve taahhütlerin altına imza atmayın derim. Özellikle de dünyevi bir kazanç peşindeyseniz.

27 Nisan PAZAR

AY YİNE KOÇ BURCUNDA. Hareketli ve hareketli olmamızı gerektiren işlerden keyif alacağımız bir gündeyiz. İşbirliği yapmak yerine bireysel hareket edeceğimiz işlerden, fiziksel efor harcayıp ter atacağımız ve belki de biraz adrenalin salgılanmasını sağlayacak her şey bugün bizi cezbedecek. Ancak bunun yanında acele ve etraflıca düşünmemekten kaynaklanan hatalar, kazalar, sakarlıklar gündeme gelebilecek.
Sen-ben, haklı, haksız mücadeleleri, istiyorum böyle olacak inatlaşmaları, agresif ve fevri tepkiler kaçınmamız gereken şeyler olacak.
Güç ve ego savaşları, kimin daha etkili olduğunu ispatlama çabaları sonu olmayan nitelikte olacak.

SAAT 14:02 DEN SONRA AY GÜNÜN GERİ KALANINDA BOŞLUKTA olacak. Yani bir hırs, öfke ile öne atılan ve sonunu düşünmeyen tavırların bir sonuç getirmeyeceği zaten baştan belli diyebiliriz.

Aslında dünden buyana etkili olan GÜNEŞ-NEPTÜN ALTMIŞLIK AÇISI kesinleşecek ve gün boyunca da etkili olacak. Bu açı etkisiyle genel bir mutluluk ve iyimserlik hali dikkat çekecek. Sanatsal becerilerde ve sevgiyi ifade etmemizi gerektirecek durumlarda başarılı olabiliriz. İdeallerimizin gerçeğe dönüşmesi adına inancımız artabilir.

Söz konusu Neptün olduğundan maalesef etkilerini çok bariz biçimde hissedemeyebiliriz. Zira Neptün buğuları ve perdeleri de aktive edebiliyor.

Bu nedenle somut olayların ardındaki soyut kavramları görebilmemiz, manaları fark edebilmemiz önemli olacak. Bir takım şeyler bize mesajlar verebilir. Bu mesajları alıp algılamak ta bizlere bağlı olacak. Sezgilerimizde bir artış ve aşırı katı ve kuralcı olduğumuz konularda esneme becerisi hissedilir olacak. İrade ile sezgileri bir arada kullanma ve hem mantığa hem de duygulara hitap eden kararlar alma, adımlar atma, yaratıcılık gerektiren işlerde ilerleme kaydetme açısından güzel enerjiler olacak gökyüzünde gün boyunca.

YANİ HIRSLARA VE EGOYA YENİK DÜŞMEDİĞİMİZ, FEDAKARLIK VE SEVGİYİ ÖN PLANA ÇIKARABİLMİŞSEK KARLI ÇIKACAĞIMIZ BİR BİÇİMDE HAFTANIN SON GÜNÜNÜ TAMAMLAYACAĞIZ…

Tüm hafta boyunca gönlünüzdeki güzellikler sizinle olsun…
Hayrınıza olana da gönlünüz razı olsun…


Samiye Özbaş Soysal

Yorumlar

Popüler Yayınlar