Nisan 2014 Burç Yorumları


Zor bir takım açıların ve açı kalıpların etkisi altında olacağımız, iki tutulmanın da bu duruma eşlik edeceği önemli bir aya giriyoruz. Zaten gökyüzünde mevcut olan önemli bir açı kalıbı ay içinde birden fazla kez tetiklenecek ve hatta büyük kare halini alacak. Bu demek oluyor ki bu ay boyunca kişisel irademiz her zamankinden önemli olacak. Yaşananın ne olduğu değil o yaşanana ne nitelikte bir tepki verildiğinin asıl önemli unsur olduğunu unutmamanız dileğiyle.
Bu hareketlenmelerin en etkin yaşanacağı günler ise, ayın ilk günleri, 1,2,3 ve 7 Nisan ile 14,15,16 Nisan ve 21,22,23 v3 24 Nisan en yoğun olmak kaydıyla Ayın son 10 gününün tamamı olacak.

KOÇ
Mart ayının sonunda gerçekleşen Yeniay enerjisi ile Nisan ayına başlıyorsunuz. Ayın ilk günlerinde, son dönemlerde hayatınızda gerçekleşen ya da belki de gerçekleşmesin diye direndiğiniz noktalarda hareketlilik kaçınılmaz hale gelebilir. Fark yaratmak, öncülük etmek adına heyecanınız artabilir. Bireysel arzularınızı ve yaşamınızda yarattığınız yeniliklerin yaşamı paylaştığınız kişilere zarar vermeyecek olması önemli. Aksi takdirde çatışmaların önüne geçmekte zorlanabileceğiniz bir ay geçirebilirsiniz.

Ayın 5'inden sonra duygularınızla ve sevgi anlayışınızla alakalı bir takım yüzleşmeler yaşama şansınız olacak. Bu aşamada duygusal tarafınızı yok saymamanız ve ifade edip dile getirmeniz lehinize olabilir.

Bu tarihten sonrası yaklaşık 15 günlük bir süreçte zekanızı, algınızı ve yazıp çizme becerinizi,  entellektüel kapasitenizi kullanarak üreteceğiniz işler gözle görünür olacak. Konuştuklarınızla etki bırakma ihtimaliniz artacak.

6-7 Nisan tarihlerinde, ailesel bir konu nedeniyle kendinizi yeteri kadar özgür hissedememe, sorumluluklarınızın baskısı nedeniyle aşırı tepkiler verip sevdikleriniz ile gerginlik yaşama riskiniz var.  Kişilik çatışmaları, kimin haklı olduğunu ispatlamaya yönelik çabalar yorucu olabilir. Kendi adınıza yaratmaya çalıştıklarınızın hırsına kapılıp aslında sizin için önemli olan kişileri yok saymaya kalkmayın bu günlerde.
11,12 ve 13 Nisan tarihleri ruhsal çalışmalar, psikolojik çözümlemeler, duygusal destek alıp içsel huzur adına yapılacak aktiviteler için uygun olacak.
14-16 Nisan tarihleri arasında T kare tekrar tetiklenecek ve bu kez en çok kontrol etmemiz gereken nokta ağzımızdan çıkanlar ve olaylara verdimiz ilk ve anlık tepkiler noktasında olacak. İş konusunda radikal değişiklikler, ilgi alanlarımız ve yönelimlerimiz ile ilgili yenilikler ve bunlar olurken de insanların bize karşı olduğunu ve engellemeye çalıştıklarını düşündüren yargılar söz konusu olabilecek.  Bin düşünüp bir hareket etmeniz gereken etkiler altında olacaksınız.

15 Nisanda gerçekleşecek olan Ay tutulması, eş ve ortaklıklar konusunda hayatınızı etkileyecek. Başlangıç ve bitişler dahil pek çok şeyi tetikleyecek. Sizin hayatınızı da etkileyecek olanlarına şahitlik edebilirsiniz.

11-19 Nisan arası kontrolünüz dışında ve kendinizi yetersiz hissetmenize neden olabilecek kadersel bir takım gelişmeler yaşanabilir.  Her ne kadar ben ne yapabilirim ki dedirtecekse de iradenizin farkına varmalı ve gücünüzü ele almalısınız.

Ayın 20 sinden sonra özellikle de 21-23 Nisan tarihleri arasında ev ve dış dünya arasındaki dengeleri kurabilmeniz, sen-ben çerçevesini iyi ayarlayabilmeniz gerçekten önemli olacak. Patron konumundaki kişiler tarafından üzerinizde kurulan baskı ve gücün etkisi, şiddeti yaratabilir. Vereceğiniz isyan boyutundaki tepkiler hem özel hayatınızı hem de evliliğiniz dahil tüm ikili ilişkilerinizi etkisi altına alabilecek.  Bu tarihler fikirlerinizi sunarken göz önünde olacağınız planlar açısından da riskli olabilir.

29 Nisan tarihindeki Güneş tutulması maddi konularda bir hareketlilik yaratabilir. Riskli denilebilecek yatırımlar ve uzun vadeli yükümlülük yaratan alım satım işlemleri konusunda temkini elden bırakmamakta fayda olabilir. Yeni kazanç kaynakları yaratmak geçici olarak eski kaynağın tamamen sıfırlanmasına ve bu nedenle de stresin artışına sebep olabilir.

BOĞA
Mart ayının sonunda gerçekleşen Yeniay enerjisi ile Nisan ayına başlıyorsunuz. Ayın ilk günlerinde kafanızda dolaşan bir takım kaygı ve vesvese içerikli düşünceler sizi yorabilir. Kızgınlık ve öfke gibi negatif duyguları dışarı belli etmeyim telaşı daha büyük patlamalar doğurabilir. Sukunet gerçek anlamda sukun içindeyseniz işe yarayacak.
Ayın 5'inden sonra ayın devamında Venüs arkadaş ve sosyal çevre alanınızı etkileyecek. Keyif veren arkadaşlıklar, sosyal organizasyonlar, çevrenizin genişlemesi, sosyal hayatınızın hareketlenmesi söz konusu olabilir. Bir arkadaşlığın aşka dönüşmesi gibi bir durum bile yaşanabilir.
Bu tarihlerden sonra zihninizi susturmak iyice zorlaşacak. Kendi kendinizle konuşup dertleşmeye başlarsanız hiç şaşırmayın. Rüyalarınızda da bir artış yaşanabilir. Sabahları yorgun kalkmak ve bahar yorgunluğunu yoğun biçimde yaşamak istemiyorsanız bu ay dinlendirici uyku ortamı sağlamaya özen gösterin.
6-7 Nisan tarihlerinde fikirlerinizin yeteri kadar rağbet görmediğini ve sözlerinizin etkili olmadığını düşünebilirsiniz. Baskı kurmaya çalışıp karşı fikri mutlak değiştirmek isteyen gayretlerden uzak durun ve siz de bu tarz gayretlere hiç girişmeyin.
11,12 ve 13 Nisan tarihleri fedakarlık içerikli çalışmalar, keyif veren ve belki de sanatsal içerikli ortak gayretler açısından elverişli olacak.  Bir arkadaşınız için yapacağınız iyilik vereceğiniz destek ruhsal tatmin yaratmakla kalmayıp katlanarak size geri dönebilir.
14-16 Nisan tarihleri arasında T kare tekrar tetiklenecek. Ayın ilk günleri için bahsettiğim riskler bir kez daha, eğer çözüm daha önce bulunamamışsa su yüzüne çıkacak. Bu kez en çok da içsel dünyanızı etkileyecek. Dile gelmeyen ancak adım atmanıza engel olan bir takım korkularınızla yüzleme fırsatları yakalayabilirsiniz tam da tutulmanın arifesinde.
15 Nisanda gerçekleşecek olan Ay tutulması iş ortamınızda, iş arkadaşlarınız ya da üstlendiğiniz görevler ve bunların paylaşımı konularında, rutininizin değişimi ya da emeklerinizin karşılığını alıp almamak konusunda, sağlığınız ve almanızı gereken tedavileriniz ile ilgili etki edecek.
11-19 Nisan arası yine ruhen yorucu etkiler altında olabilirsiniz. Bu ayın sizin için en zorlayıcı etkisi pek çok şeyi iyi ya da kötü anlamda içinizde yaşıyor olmanız olacak. Paylaşmak istememe ya da isteseniz bile halinizden anlayacak birilerini bulmakta zorlanma durumunu en çok bu tarihlerde kalpten hissedebilirsiniz. Çok güvendiğiniz ya da güvenmeyi arzuladığınız birinin yanınızda olmaması sizi üzebilir. Belki de tek başına dimdik ayakta durabilmeniz için bu bir fırsattır.
Ayın 20 sinden sonra özellikle de 21-23 Nisan tarihleri arasında aslında bu içinde bulunduğumuz dönem için genel bir tavsiyedir) iletişim sorunlarınıza tedbir almanız, yakın çevrenizle olan ilişkilerinize özen göstermeniz, fikir ayrılıklarına tahammül edebilmeyi ve kendinizi sakince en uzak kişiye bile olsa anlatabilmeyi becermeniz gerekecek. Öfke ve hırs ile salıverme ve her şeyi ama her şeyi sonuna kadar hoş görüp sineye çekme yani susup kaderine razı olma arasında bir yerler mutlaka var. İşte bu dengeyi korumanız, doğru, etkin ve net iletişime çaba göstermeniz lehinize olur. Aksi halde bu ay sizin için en yorucu risk yani içsel olarak dengeyi kaybetmeniz sinirsel sağlığınızı ve hatta belki de fiziksel sağlığınızı etkileyebilir.
29 Nisan tarihindeki Güneş tutulması ve yeniay burcunuzda gerçekleşecek. Sizin için uzun vadeli olabilecek kararlara adım atma, bireysel başarılarınıza yön verecek deneyimler yaşama ve kazanç elde edeceğiniz tohumlar ekme zamanı olabilir. Bu tutulma sizin için yeni olan her şeyi daha bir ulaşılabilir hale getirecek.

İKİZLER
Mart ayının sonunda gerçekleşen Yeniay enerjisi ile Nisan ayına başlıyorsunuz. Ayın ilk günlerinde sosyal olaylar, grup halinde yapılan çalışmalar, toplumsal gayretler adına yaşanacak gelişmelere gebe. Eril figürlerin beklenmeyen değişimi ya da tavır değişikliği, içinde bulunduğunuz grubun ya da arkadaş çevresinin enerjisini bozabilir. İdeallerinizi değiştirmek durumunda kalabilirsiniz. Size göre doğru olanı ısrarla ve coşkuyla savunmanız, karşınızdakinin doğrularının daha baskın hale gelip sizi yorması ile sonuçlanabilir.
Ayın 5'inden sonra ayın devamında iş fırsatları, kariyerde yeni imkanlar yaratma şansı, patron konumundakilerle iyi ilişkiler, hatta belki de özel ilişkiler yaşama ihtimali artacak. Yaptığınız işi azıcık süsleyerek sunmak ve iyi iletişim kurmak sayesinde mesleki anlamda başarı ve şans sizden yana olacak bu tarihten sonrasında.
Yine bu tarihlerden sonra ayın devamında sosyal çevrenizde de bir hareketlilik yaşanacak. Konuşmayı seven ve lafı sözü esirgemeyen, tartışmacı kişilerle bir arada olup sabır göstermeniz gerekebilir. Söz almanız ve insanları etkileyecek ikna edici konuşmalar yapmanız beklenebilir. Çekinmeyin ve bu açıdan sorumluluk alın.
Ancak bu arada yaşanabilecek ego çekişmelerine karşı dikkat. Zira aynı insanları etkilemeye çalışan ve sesi sizinkinden daha çok çıkan insanlarla karşı karşıya gelebilirsiniz.
11,12 ve 13 Nisan tarihlerinde karşınıza çıkacak iş fırsatlarına dikkat. Al benisi gözünüzü boyayan durum ve kişilere kanmamak önemli. Bu tarihler özellikle iş ortamında duyguların işin içine karışması, rahatlık ve bu nedenlerle de gerçekleri görmekte zorlanma gibi şeyler yaşama riskiniz var.
İş ile özel hayatın birbirine karışması büyük hatalar doğurabilir. Özel ilişkileri kullanıp olmayacak işini halletmeye çalışanlara karşı dikkat.  Ancak bunun yanında sanatsal bir uğraşınız ya da yaratıcılık gerektiren bir mesleğiniz varsa bu tarihler verim alma şansınızın yüksek olacağı tarihler olacak.
14-16 Nisan tarihleri arasında T kare tekrar tetiklenecek. Ayın ilk günleri için bahsettiğim riskler bir kez daha, eğer çözüm daha önce bulunamamışsa su yüzüne çıkacak. Bu kez söze karşı söz duellosuna hazırlık olmalısınız. Ya da nasıl olur da sukut sağlarım diye önceden planınızı yapın. Plansız ağızdan çıkan laflar özellikle arkadaş çevrenizdekilerle aranızın açılmasına vesile olabilir.
15 Nisanda gerçekleşecek olan Ay tutulması aşk hayatınızı, sosyal ilişkilerinizi, hayattan tat aldığınız konuları, çocuklarla ilgili konuları ve içinizdeki çocukla olan ilişkinizi tetikleyecek.  Hayatınızda özel biri varsa tutulma döneminde gerginlikler yaşanabilir. Ani başlangıç ve bitişler, daha doğrusu bu konuda stres kat sayısının artışı, kalp çarpıntısı söz konusu olacak. Sahnede olmanız, özel hayatınıza dair bir şeyleri sunmanız gerekebilir. Çocuk haberleri alabilirsiniz.
11-19 Nisan tarihleri arasında özellikle de 17-18'i civarında bir arkadaşınızın size desteğini kesmesi, varlığını hissetmemeniz veya belki de bir vesile ile gerçekten hayatınızdan çıkıp gitmesi, anlaşmazlık, tartışma sonucu sizin için ilişkinizin bitmesi gibi durumlar yaşanabilir. Yok etmek yerine tamir etmeyi, bozulan ilişkiyi şifalandırmayı denemelisiniz.
Ayın 20 sinden sonra özellikle de 21-23 Nisan tarihleri arasında (aslında bu içinde bulunduğumuz dönem için genel bir tavsiyedir) Parasal konularda ani, radikal ve düşüncesiz adımlar atmamanız, kalıcı ve garanti olanlarına niyet etmenizdir. Bir ortaklık, kalabalıklarla birlikte yapılan ve ucu paraya dayanan işler, arkadaşla alıp verdiğiniz ya da geleceğe birlikte yatırım yaptığınız paralar sizin için hem riskli hem de özel ilişkilerinizi bozacak nitelikte olabilir.
29 Nisan tarihindeki Güneş tutulması ve yeniay hayata ve geleceğe dair kaygılarınız ve de bunların nedenleri ile yüzleşme şansı verecek. Her türlü şifa yönteminden, ruhsal ve psikolojik çözümlemelerden fayda sağlayacağınız, farkına varamadığınız sorunlarınızı keşfedeceğiniz, içsel olarak huzur ve dengeyi yakalama şansı bulacağınız etkiler yaratacak.

YENGEÇ
Mart ayının sonunda gerçekleşen Yeniay enerjisi ile Nisan ayına başlıyorsunuz. Ayın ilk günlerinde iş yaşamınızda bazı beklenmedik gelişmeler, alışık olmadığınız yeni sorumluluklar, değişimler, birileriyle birlikte çalışmaya ancak bunun yanında ortaklık etmekte zorlanma, patronla kıvılcımlı bir iletişim yaratma riskiniz var. Ay boyunca en çok özen göstermeniz gereken noktalar iş ve ev arasındaki dengeyi sağlamak, kendinizi ve etkinizi dev aynasında görmeden becerilerinizi ortaya koyabilmek, üzerinizde baskı kuranlara boyun eğmeyip sadece ve sadece bildiğiniz doğruların peşinden gidebilmek olacak.
Ayın 5'inden sonra ayın devamında seyahat fırsatları çıkabilir. Pasaportları ve bavulları hazırlayın. Eğitim içerikli şeyler, akademik çalışmalar, felsefe ve din konulu aktiviteler, inanç uğruna yapılan çalışmalar ve de hukuksal konularda şansınız her zamankinden yüksek olacak.
Yine bu tarihlerden sonra ayın devamında işinizde ifadeci ve talepkar olmak, hızlı düşünüp hızlı hareket geçebilmek, zihinsel kapasitenizi ve iletişim becerilerinizi işinize katmak size fayda sağlayacak.
Ancak bu arada yaşanabilecek mesleki çekişmelere fırsat tanımıyor olmanız şart. Herkes aynı şekilde kendini ön plana çıkarmaya çalışabilir. Bu da kimin daha çok takdir edildiği ile ilgili kişiselleştirilmiş çatışmaları beraberinde getirebilir.
11,12 ve 13 Nisan tarihlerinde rutinden uzaklaşma, olayları biraz akışına bırakma, her zaman yaptığınız işlerin dışına çıkma şansı yakalayabilirsiniz. Size tamamen yabancı ve belki de yabancı kültüre sahip biri ile özel bir yakınlaşma gündeme gelebilir.
14-16 Nisan tarihleri arasında T kare tekrar tetiklenecek. Ayın ilk günleri için bahsettiğim riskler bir kez daha, eğer çözüm daha önce bulunamamışsa su yüzüne çıkacak. Bu kez ulu orta söylenen lafların tepki çekmesi, bazılarının geri dönüp söyleyeni vurması gibi olaylar yaşanabilir. Bu nedenle ölçülü konuşmanın önemi ön plana çıkacak.
15 Nisanda gerçekleşecek olan Ay tutulması ev ve aile yaşamınızı etkileyecek.  Aile içi ilişkileri dengelemek önemli olacak. Ev ile ilgili bir yenilik, alım satım işi, evde yapılması, yerine getirilmesi gereken sorumluluklar sizde stres yaratabilir. Bu dönemde sabırlı ve hoşgörülü olabilmek önemli olacak.
11-19 Nisan tarihleri arasında özellikle de 17-18'i civarında iş bağlantılarınız için gayretinizi ikiye katlayın. Zira üzerinizde ve yaptığınız iş üzerinde söz sahibi olan kişilerden gelen destek ve anlayış birden kesilebilir. Yani hatalar hoş görülmeyebilir. Yanınızda olmadıklarını ve aldığınız eleştirilerle birlikte yeterince iyi olmadığınızı düşünebilirsiniz. Belki de tek başına zorlukların üstesinden gelip mücadele etmeniz gereken bir sınavın içindesinizdir.
Ayın 20 sinden sonra özellikle de 21-23 Nisan tarihleri arasında (aslında bu içinde bulunduğumuz dönem için genel bir tavsiyedir) nasıl olsa yaparım, nasıl olsa hallederim, benim şansım yaver gider gibi rahatlık veren iç sesinize kulak asmayın. Hayatınızın temel taşlarının yerinden oynamasını gerektirecek radikal değişimler gündeme gelirse o yaver giden şansınızın yanında, her şeyi düzene sokmak adına sizin gayretiniz de gerekecek. Yoksa iş hayatı, ev yaşamı ile ilgili uğraşlar,  eş ile olan ilişkiler ve sizin bireysel istek ve çabalarınız arasında kendinizi kapana kısılmış hissedebilirsiniz.
29 Nisan tarihindeki Güneş tutulması ve yeniay yeni bir gruba dahil olma, yeni bir arkadaşın hayatınıza girmesi,  sosyal yaşamınızda hareketlenme gibi konuları tetikleyebilir.

ASLAN
Mart ayının sonunda gerçekleşen Yeniay enerjisi ile Nisan ayına başlıyorsunuz. Ayın ilk günlerinde inançlara yönelik konularda kendinizi yıpranmış hissedebilirsiniz. Neyin doğru neyin yanlış olduğunu ayırt etmekte zorlanma, doğru bildiklerinizin bambaşka yönlerini keşfetme, gerçeğin arayışına girme gibi kafa karıştırıcı etkiler altında olacaksınız. Öğrendiğiniz yeni bilgiler ya da rehber niteliğinde olup size yeni ufuklar açacak nitelikteki tecrübeli kişiler hayatınızda değiştirici rol oynayabilir. Ancak iletişim açısından yıpratıcı bir sürece hazırlıklı olun.
Ayın 5'inden sonra ayın devamında kredi başvuruları, ortaklaşa yapılan işlerden kazanılan paralar, paylaşılan değerler, borç, alacak, verecek niteliğindeki işlerde tatlı bir hareketlenme yaşanacak. Bu konularda her şey çoğu zamana göre daha bir akıcı hale gelebilir. Eşinizin gelirinde ufak da olsa bir artış ya da ikramiye cinsinden bir kazanç keyfinizi yerine getirebilir. ( Bu konularda 11,12 ve 13 Nisan tarihlerinde kafanız biraz karışık olabilir dikkat)
Yine bu tarihlerden sonra ayın devamında vaktinizin bir kısmını yollarda geçirmek veya iş nedenli de olsa bir takım seyahatlere çıkmak gerekebilir. Yazmak, çizmek, yayınlamak, pazarlama ve reklam içerikli faaliyetlere katılmak için elverişli olacak bir zaman dilimi.
Bu arada yaşanabilecek odaklanma sorunlarına ve fikir empoze etme çabalarına dikkat etmekte fayda var. Yollarda da her zamankinden dikkatli olmak, tedbirsizlik ve aceleden kaynaklanabilecek ufak tefek kazaların önüne geçecektir.
14-16 Nisan tarihleri arasında T kare tekrar tetiklenecek. Ayın ilk günleri için bahsettiğim riskler bir kez daha, eğer çözüm daha önce bulunamamışsa su yüzüne çıkacak. Bu kez de bizimle aynı fikirde olmayan kişilere göstereceğimiz tolerans, hak vermesek de anlamaya çalışmak gibi yaklaşımlara ihtiyaç artacak.
15 Nisanda gerçekleşecek olan Ay tutulması yakın çevreniz, varsa kardeşiniz ve akran denilebilecek akrabalarınızla olan ilişkililerinizi, ticari konuları, eğitim ve kısa seyahat içerikli işlerinizi tetikleyecek. Beklenen bir haber bu tarihlerde ulaşabilir ya da beklemediğiniz birinin sürprizi hayatınıza bir yenilik katabilir.
11-19 Nisan tarihleri arasında özellikle de 17-18'i civarında hukuki bir konuda başvuru yapmak, bir eğitime başlamak, sınav niteliğindeki emeğin karşılığını alma çabalarına girişmek, uzun soluklu bir seyahate çıkmak,  birinden rehberlik alıp ileriye dönük planlar yapmak açısından çok uygun olmayacak. Belki de bu gibi konularda başkasından gelecek karar ya da desteği dikkate almayıp işlerinizde kendi başınızın çaresine bakmayı bilmek gerekebilir.
Ayın 20 sinden sonra özellikle de 21-23 Nisan tarihleri arasında (aslında bu içinde bulunduğumuz dönem için genel bir tavsiyedir) hem fiziksel hem de ruhsal sağlığınıza özen göstermeniz şart. İşlerinizin yoğunluğu, bitirilmesi gerekenlerin duygusal baskısı sizi yoracak.  Eğer stresi azaltacak takviyeler yapmazsanız hele ki bir de senin fikrin benim fikrim tartışmalarına çanak tutarsanız genel olarak sağlığınız ve hem yakın hem de genel ilişkileriniz bu süreçten oldukça yoğun etkilenecek.
29 Nisan tarihindeki Güneş tutulması ve yeniay iş yaşamınızı ve mesleki- kariyer bağlantılı işlerinizi etkileyecek. Yeni bir iş başvurusu, iş ya da görev değişimi, terfi alma ya da iş kurma, kendinize kariyer adına zorlu da olsa yeni bir yön verme cesareti bulabilirsiniz.

BAŞAK
Mart ayının sonunda gerçekleşen Yeniay enerjisi ile Nisan ayına başlıyorsunuz. Ayın ilk günlerinde para ve paranın paylaşımı, hak edilenin eşit biçimde dağıtılması, sigorta, vergi, borç ve alacak işleri sizde stres yaşatabilir. Bu konularda beklenmeyeni bekle dedirten gökyüzü etkileri alıyor olacaksınız. Risk alan maddi işlerden kaçının. Sizden istenen borçlara, eğer geri almasam da olur diyorsanız olumlu yanıt verin. Uzun vadeli maddi bağların size negatif etkilerinin olacağını da gözden kaçırmayın.
Ayın 5'inden sonra ayın devamında evlilik ve ortaklık gibi hayatın bir bölümünü paylaştığınız insanlarla aranızda huzurlu ve dengeli bir iletişim hakim olacak. İnsanlara cazip görüneceksiniz. Bu hem karşı cins için hem de iş birliği yapılabilirlik açısından anlamlı. Bekarlar için keyifli ve yeni kararlar aldıracak bir dönem olacak.
Yine bu tarihlerden sonra ayın devamında paranızı ortaya koymanız gereken ticari teklifler alabilirsiniz. Aman dikkat! Hele ki özel hayatınızdan birileri ile böyle bir işe girişecekseniz mutlaka olaya profesyonellik katın. Sadece hatır gönül ile iş bağlayarak sonrasında adil paylaşım sağlamakta zorlanabilirsiniz.
14-16 Nisan tarihleri arasında T kare tekrar tetiklenecek.  Ayın ilk günleri için bahsettiğim riskler bir kez daha, eğer çözüm daha önce bulunamamışsa su yüzüne çıkacak. Bu kez hesap, kitap işleri, evrak, fatura, garanti belgesi, poliçe, tutanak, v.b. resmi nitelikteki belgeler, hukuksal ve hak aramaya dayalı işler stres kaynağı yaratacak.  Dikkatle, detaycı ve aceleye getirilmeden yapılan işler, verilen kararlar, atılan adımlar bu stresi azaltacak.
15 Nisanda gerçekleşecek olan Ay tutulması yine parasal konularınızı etkileyecek.  Bir ihtiyacınız nedeniyle parasal kaynak yaratmanız gerekebilir. Ya da beklenti halinde olduğunuz bir para nihayet size ulaşabilir. Hızlıca çıkış ve hızlıca geliş ihtimali akıcı olacak finansal konularda. Gelene de gidene de hazırlıklı olmakta fayda var. Bütçe ayarlaması ve uzun vadeli hesaplara özellikle dikkat etmek, yatırım söz konusu ise belki de bir bilenden destek almak iyi olabilir.
11-19 Nisan tarihleri arasında özellikle de 17-18'i civarında da bu konulara yine dikkatle yaklaşmak gerekir. 
Ayın 20 sinden sonra özellikle de 21-23 Nisan tarihleri arasında (aslında anlaşıldığı üzere bu içinde bulunduğumuz dönem için genel bir tavsiyedir) arkadaşlık ilişkilerinizi aşırı derecede iç içe geçmeyecek şekilde yürütmek, özel alanınıza nüfus eden belki de seviye değiştirmeye çalışan yakınlaşmalarda abartıya kaçmamak, riskli olan spekülatif finansal gelişmelerden korunmak adına tedbirli olmanız şart. Senin-benim konusu masaya yatırılırsa kimin neyi hak ettiği meselesi de olayı zarar göreceğiniz noktalara taşınabilir.
29 Nisan tarihindeki Güneş tutulması ve yeniay size yurt dışı ya da yabancılarla alakalı yeni fırsatları da beraberinde getirebilir. Yeni bir eğitime başlamak, yolculuğa çıkmak, akademik ve felsefi ya da inanç içerikli bir çalışmaya başlamak için elverişli olacak.

TERAZİ
Mart ayının sonunda gerçekleşen Yeniay enerjisi ile Nisan ayına başlıyorsunuz. Ayın ilk günlerinde beraberliğinizde bir takım çalkantılar yaşanabilir. İlişkiniz ya da ilişki konusundaki genel sorunlarınız sizi yoracak. Üzerinde düşünülmesi ve de bir şekilde çözülüp terkedilmesi gereken sorunlara odaklanmalısınız. Bu çalkantı bazı ani ayrılık kararlarını da gündeme getirebilir. Sizi bağlayan ve de engelleyip özgürce hareket etmenizi kısıtlayan bir ilişkiniz varsa bundan kurtulma, kuş kadar özgür olma arzusu duyabilirsiniz. Fevri adımlardan ve kararlardan kaçınmakta fayda var.
Ayın 5'inden sonra iş ortamındaki gerginliklerde hafifleme, rahatlık ve nasıl olsa bir şekilde işler yürüyor yeter ki gönüller bir olsun diyen yaklaşımlarda artışlara şahitlik edebilirsiniz. İştah artışı ve tatlı gıda tüketimini de dikkat edin.  İş arkadaşlarınızla aranızda anlayış ve fedakarlık içerikli durumlar dikkat çekecek.
Bu tarihten ayın devamında sonra işbirliği ve partnerlik gerektiren konularda ifadeci olmanız, ne düşünüyorsanız ne hissediyorsanız açıklıkla dile getiriyor olmanız sizin lehinize olacak. Sizi dinleyen ve sizinle konuşup uzlaşmayı becerebilen insanlarla şansınız daha yüksek olacak.
6-7 Nisan tarihlerinde özellikle, sizi agreve eden, damarınıza basıp üstünlük sağlamaya çalışan insanların gayretini boşa çıkarmalısınız. Mücadeleler kişisel hale gelip amaçtan sapma eğiliminde olacak. Evliler için eş ile ilişkiler ayrıca özen gösterilmesi gereken noktada.
11,12 ve 13 Nisan tarihleri günlük rutinleriniz ve iş konulu meseleler söz konusu olduğunda rahatlıktan kaynaklanan dalgınlık ve kayıplar yaşama riskiniz var. Eğer gün içinde yaptığınız işlerin gerektirdiği bir yaratıcılık varsa o zaman şans sizden yana olacak. İş ortamında aşk ya da özel denilebilecek ilişkilerin tohumu atılabilir.
14-16 Nisan tarihleri arasında T kare tekrar tetiklenecek. Ayın ilk günleri için bahsettiğim riskler bir kez daha, eğer çözüm daha önce bulunamamışsa su yüzüne çıkacak. Bu kez tetikleyeceği konular daha çok ilişkilerin iletişim yönü ile ilgili stresler olacak. Yanlış anlaşılmalar, sözlerin kırıcılığı yıpratıcı olabilir.
15 Nisanda gerçekleşecek olan Ay tutulması burcunuzda olacak. Eğer bu tarihlere kadar sen-ben dengesi kurmakta ve eşinizle ya da iş ortağınızla, yaşamın bir alanını paylaştığını kişilerle aranızdaki sorunlara sulh yolu bulamamışsanız bu tutulma size çözüm üretmeniz için yeni bir fırsat getirecek. Yani birlikteliğinizdeki suları iyice bulandıracak ki tortulardan iyice arınasınız. Tüm ay boyunca aslında, en zor ve beklenmediğinden hızlıca adapte olunması gereken stres kaynakları, evlilik ve ilişkiler konusunda sizi etkileyecek. Sabır ve sağduyu da bu konularda ihtiyaç olacak.
11-19 Nisan arası yani tutulmayı da içine alan süreç sizin için bazı birlikteliklerin ya da o ilişkideki rolünüzün tekrar sorgulanması, bu konularda kontrolü kaybettiğinizi düşünme, yeteri kadar iradeli tavır sergileyememe ya da karşı cins üzerinde yeteri kadar etki bırakamadığınızı düşünme riskleriniz mevcut olacak.
Ayın 20 sinden sonra özellikle de 21-23 Nisan tarihleri arasında (aslında bu içinde bulunduğumuz dönem için genel bir tavsiyedir) iş yaşamınızda olabilecek gelişmeler nedeniyle aile ve eş ile aranızdaki iletişimin zedelenmesine izin vermeyin.  Çok çalışmak ya da karşınıza çıkan yeni iş ve ortaklık fırsatlarını yeteri kadar iyi değerlendirememek, hayatınızın temelini teşkil eden konuların baskısı altında yorulduğunuzu hissetmek, asla vazgeçmem dediğiniz kişilere karşı tepkinin dozunu abartıp inceldiği yerden kopsun diye yaklaşmak sakınmanız gereken şeyler.
29 Nisan tarihindeki Güneş tutulması ve yeniay borçlar, krediler, sigorta ve vergi içerikli konular, paylaşımlar, paylaşamamaktan kaynaklı stresler, destek ve kaynak yaratabilme konularında etki edecek. Maddi konularda sizin kontrolünüzde olmayan başlangıçlar yapmanız gerekebilir. Eğer uzun vadeli kararlar alacaksanız riskleri iyi ölçmek ve sonrasını da düşünmek şart.

AKREP
Mart ayının sonunda gerçekleşen Yeniay enerjisi ile Nisan ayına başlıyorsunuz. Ayın ilk günlerinde iş ortamınız ve günlük rutinleriniz ile ilgili bir takım değişimler yaşanabilir. Buna adapte olmanız ve yeni sürece hızlıca uyum sağlamanız önemli olacak.  Sanki yapmak istediklerinize engel olan ve nereden kaynaklandığını anlamadığınız bir takım etkenler var. Ancak ne yapayım hızım ve elimden gelen bu kadar demeyip sorun her neyse üzerine gidiyor olmanız gerekiyor.
Ayın 5'inden sonra ayın devamında aşk hayatınız hareketlenecek. Bekarlar için yeni bir partnerle tanışma söz konusu olabilir. Çocuk isteyenleriniz için şans sizden yana olacak.  Sanatsal konular, sosyal hayat ve eğlence dünyasına dair konular, artistik beceriler ve hobiler ile ilgili keyif veren gelişmeler yaşanabilir.
Yine bu tarihten sonrası entelektüel kapasitenizi ortaya koyarak yapacağınız, zeka, dikkat ve hızlı karar verip pratik çözümler üretme ihtiyacı duyulan işleriniz için elverişli. Günlük iş hayatınızda bir hızlanma ve çeşitlilik dikkat çekecek. Aynı anda pek çok iş ile ilgilenip hepsini de yapabiliyor olmak sizi bile şaşırtabilir.
Ancak bu etkiler altındayken 7-8 Nisan civarında iş arkadaşlarınızla çatışmacı ve egoların devreye girdiği kişisel tartışmalara hiç girmeyin. Sonuçta yapılan şeyin sadece bir iş olduğunu ve bunun insan ilişkilerini bozmaya değmeyeceğini hatırlamaya çalışın.
11,12 ve 13 Nisan tarihleri ayın en aklı bir havada enerjisi sizi içine çekecek. Ayaklarınızı yerden kesecek bir ilişkiye adım atabilirsiniz. Özel hayatınızda feda edilmesi gerekenler gündeme gelebilir. Aşk hayatınızda da bu konu öncelikli olabilir. Size göre olmadığını göremediğiniz ve sonradan hayal kırıklığına uğrayabileceğiniz ilişkilere karşı temkinli olmalısınız.
14-16 Nisan tarihleri arasında T kare tekrar tetiklenecek. Ayın ilk günleri için bahsettiğim riskler bir kez daha, eğer çözüm daha önce bulunamamışsa su yüzüne çıkacak. Bu kez kelimeler daha bir yaralayıcı olacak. İş ile ilgili yapılan planlar bir şekilde son anda değişmek zorunda kalabilir. Günlük iş planınızda stabilite sağlamakta zorlanabilirsiniz. Yarım kalan işler, asıl işinizin yerine birden elinize tutuşturulan ve emeğinizi yönlendireceğiniz yeni görevler sizi yorabilir. Ay boyunca yeni olan düzene hızlıca adapte olup, vay başıma gelenler demek yerine şimdiden sonra ne yapabilirim diye durumlara yaklaşabilmek gerekecek.
15 Nisanda gerçekleşecek olan Ay tutulması daha çok iç dünyanızı, duygusal tarafınızı, kaygı ve endişelerinizi ilgilendiren konuları etkileyecek. Yeni bir ruhsal çalışmaya başlamak, kaçtığınız korkularınızla yüzleşmek için fırsat çıkabilir. Ruhsal sağlığın, içsel huzurun aslında en az fiziksel sağlık kadar önemli olduğunu kabullenmek şart bu dönemde.
11-19 Nisan arası yani tutulmayı da içine alan süreç iş ile ilgili kayıplara, size hizmet veren kişilerin desteğini çekip sizi tek başına mücadele eder durumda bırakmasına ait riskler barındırıyor. Bu tarihlere denk gelen sağlık kontrolleriniz varsa aksatmamak şart.
Ayın 20 sinden sonra özellikle de 21-23 Nisan tarihleri arasında (aslında bu içinde bulunduğumuz dönem için genel bir tavsiyedir) iletişim ile ilgili sorunlarınızı ihmal etmemeniz, sabırla yaklaşarak uzlaşma ve anlaşma şansını artırmanız, işlerinizi düzene sokmak ya da yeni bir düzen ile günlük hayatınızdan aldığınız verimi artırma çabasına girişmeniz, bu telaşlı temponuzun içinde kendinize de biraz olsun sukunet sağlayacak zaman ayırmanız, sağlığınız ve beslenmenize özen göstermeniz önemli olacak. Bilmediğiniz konularda ahkam kesmemek, ihtiyaç halinde gocunmadan daha fazla bilenden sorup kendinizi geliştirmeniz, başınızdan büyük işlere söz vermeden önce gerçekçi ve objektif bakış açısı ile durumları analiz edebilmeniz gerekecek.
29 Nisan tarihindeki Güneş tutulması ve yeniay evlilik ve ortaklaşa hareket etmenizi gerektiren bağlantılarınız konularını ilgilendirecek. Bekarlar ilişkilerinde aşama kaydetmeye karar verebilirler. Teklifler söz konusu olabilir. Evliliğiniz ya da eşinizin bireysel hayatı ile ilgili yeni ve düzen değiştiren bir gelişme söz konusu olabilir.

YAY
Mart ayının sonunda gerçekleşen Yeniay enerjisi ile Nisan ayına başlıyorsunuz. Ayın ilk günlerinde aşk ve ilişkiler, romantizm, sanat, yaratıcılık, hobiler, çocuklar ve kısacası pek çoğumuz için hayatın zevk veren ve keyif adına yaptığımız işleri barındıran yaşam alanınızda bir çeşit sürprizli gelişmelere açık olacaksınız. Heyecan arayışınız yüksek olacak. Farklı kişilerle daha önce tatmadığınız deneyimler yaşamak ve her istediğinizi özgürce hayata geçirmek niyeti risk alıp sonradan sıkıntı yaşamanıza vesile olabilir.
Ayın 5'inden sonra ayın devamında ev ve aile hayatınızda huzur ve denge hakim olacak. Eğer siz özellikle bunu bozacak bir hareket yapmamışsanız sevdikleriniz bu konuda emek sarf edecekler.  Evinizi güzelleştirmek, dekorasyon içerikli işlerle uğraşmak için de uygun olacak ayın devamı.
Yine bu tarihten sonrası bir hobiye başlamak, kısa bir seyahate çıkmak, bir süredir ihmal ettiğiniz arkadaşlarınızla plan yapıp sohbet etmek, hasret gidermek için elverişli olacak.
Ancak sizi harekete geçiren, dolduruşa getiren sukunetinizi bozup sinirlendiren kişilerden uzak durmakta fayda var. Kişisel çıkarlar ve hırslar pek çok özel ilişkinin yıpranmasına neden olabilir bu süreçte.
11,12 ve 13 Nisan tarihleri aileniz için yapılması gereken bazı fedakarlıkları gündeme getirebilir. Hem maddi hem de manevi anlamda desteğinize, koşulsuz ve karşılıksız veren tavrınıza ihtiyaç duyulacak. Ev ile ilgili işleri ihmal etmek hele ki su ile bağlantılı olan sorunları dikkate almamak ise sıkıntı verebilir bu tarihlerde.
14-16 Nisan tarihleri arasında T kare tekrar tetiklenecek. Ayın ilk günleri için bahsettiğim riskler bir kez daha, eğer çözüm daha önce bulunamamışsa su yüzüne çıkacak. Çocuklarla ilgili konularda vereceğiniz uğraş, eğitim ve bilgi amaçlı gayretler sizi biraz yorabilir. El becerisi gerektiren bir faaliyetinizde yaratıcılığınız hiç tahmin etmediğiniz kadar yüksek olacak. Aşk hayatınızda şüpheci ve detaylara takılan tavırlardan uzak durun. Sözleri ve tavırlarıyla sizi etkisi altına almaya çalışan insanlarla aranızda ölçülü ve gerçekleri görmenizi sağlayacak bir mesafe mutlaka kalsın.
15 Nisanda gerçekleşecek olan Ay tutulması sosyal çevreniz, arkadaşlık ve dostluk ilişkileriniz ile ilgili yaşam alanınızı tetikleyecek. Gerginlikler, anlaşmazlıklar, stres yaratan farklılıklar sizi yoracak tutulma döneminde.  Bir grup çalışmasında aktif olarak rol alıyor olmanız hatta böyle bir topluluğun sorumluluğunu almanız sizi strese sokabilir. Huzuru sağlayan kişi rolüne bürünmelisiniz.
Ayın 20 sinden sonra özellikle de 21-23 Nisan tarihleri arasında (aslında bu içinde bulunduğumuz dönem için genel bir tavsiyedir) arkadaşlarınızla aranızdaki saygı ve sevgi çerçevesini koruyor olmanız, parasal konularda risk olan adımlara itibar etmemeniz, hele ki bunu tanıdık olan ile bağlantılı olacak şekilde almamanız önemli olacak.  Aşk ile arkadaşlık olayının, iş ile arkadaşlık konusunun, para ile arkadaşlık bağlantısının sınırlarını çizebilmek ve aralarındaki dengeyi koruyabilmek gayret gerektirecek.
29 Nisan tarihindeki Güneş tutulması ve yeniay yeni bir iş, plan ya da projeye başlamak, günlük temponuzda bir değişim yaratmak, yeni bir spor ya da sağlık programına başlamak, diyet ve egzersiz planlamaları yapıp harekete geçmek, iş ortamınızı değiştirmek için tetikleyici olabilir.

OĞLAK
Mart ayının sonunda gerçekleşen Yeniay enerjisi ile Nisan ayına başlıyorsunuz. Ayın ilk günlerinde ani bir taşınma ya da ev ile ilgili bir değişim gündeme gelebilir. Evdeki otorite figürü olan kişinin kararı doğrultusunda hazırlıklı olmadığınız bir yeniliğe adapte olmak zorunda kalabilirsiniz. Eğer son söz benden çıksın ve ben razı değilsem kılımı kıpırdatmak diyen inatçı tavırlar takınırsanız evdeki dengeler sarsılabilir. Ailevi olaylara maksimum tolerans gerekecek.
Ayın 5'inden sonra ayın devamında kısa geziler, kardeşlerinizle alakalı keyif veren gelişmeler, ticari faaliyetler, bilgi ve paylaşımı konulu aktiviteler, yakın çevrenizi ve sosyal hayatınızı ilgilendiren eğlenceli şeylerin arttığı bir sürece gireceksiniz.
Yine bu tarihten sonrası ailevi konularda konuşup anlaşmak, fikir birliği sağlamak, eşya taşımak, yer değişikliği yapmak, ufak revizyonlarla yaşam alanınızın çehresini değiştirmek için elverişli olacak ayın devamı.
Özellikle 7-8 Nisan civarında, eve ve işinize ayırdığınız enerjinizi dengeleyebilmeniz, biri için diğerini ihmal etmemeniz, ben diyen tavırlardan kaçınmanız şart olacak.
11,12 ve 13 Nisan tarihleri zihniniz oldukça karışık olacak. İyi niyetin ve duyguların realiteden uzaklaşmanıza sebep olması ihtimali var. Yazıp, çizdiğiniz, imza attığınız, okuyup karar verdiğiniz hele ki bir de bunları geleceğe vaatlerde bulunacak şekilde yaptığınız her türlü hareketi pek çok kez kontrol edip tam olarak emin iseniz yapmakta fayda var. Ticari konularda da mantıksal kararlar vermek zorlayıcı olacak.
14-16 Nisan tarihleri arasında T kare tekrar tetiklenecek. Ayın ilk günleri için bahsettiğim riskler bir kez daha, eğer çözüm daha önce bulunamamışsa su yüzüne çıkacak. En yakınlarınıza verdiğiniz sözler veya onların size vaat ettikleri bazı radikal değişimlere sebep olabilir. Ailenizden biri hiç ummadığınız çıkışlar yapıp sizi şaşırtabilir. Sözlerin derin yaralar açabileceği ve vereceğiniz karşılıkların da aynı nitelikte olacağını unutmayın.  Az ve öz konuşan, gerçek niyetleri sabırla anlatıp, duyduğunu anlamaya gayret eden tavırlar sorunların çözümünde etkili olacak.
15 Nisanda gerçekleşecek olan Ay tutulması iş ve kariyer konularınızı tetikleyecek. Daha önce yapılmış bir başvurunun sonucunu almak, yeni bir başvuru yapmak, bir emeğin beğeniye sunulması, takdir beklentisi, gelip gelmeyeceğinin merakı stres yaratabilir bu dönemde.
Ayın 20 sinden sonra özellikle de 21-23 Nisan tarihleri arasında (aslında bu içinde bulunduğumuz dönem için genel bir tavsiyedir) bireysel istek ve hırlarınıza, hayatı paylaştığınız insanlarınkiler arasında dengeyi tutturabilmeniz, karşılıklı baskı yapan ve empoze etmeye, manipüle etmeye çalışan tavırlardan öncelikle sizin sıyrılmanız şart. Otorite kurma çabasını, ego savaşlarını bir kenara bırakıp, sosyal yaşamınız, iş hayatınız ve statüsel kaygı amaçlı hareketlerinizin aile hayatınızdaki düzeni bozmasına izin vermemeniz önemli olacak. Cesaret ve atılganlık güzel ancak bu durum, diğer herkesi ya da her şeyi yok sayıp mutlaka kazanma arzusu aşamasına taşınmamalı.
29 Nisan tarihindeki Güneş tutulması ve yeniay aşk hayatınızı, ilişkilerinizi, çocuklarla ilgili konuları ve eğlence yaratan tarafınızı etkileyecek. Yeni bir ilişki, alınacak bir çocuk haberi, yeni bir hobi için uygun dönem olabilir. Hayatınıza renk katacak yeni heyecanlara açık olun ki gelecek güzellikleri kaçırmayın.

KOVA
Mart ayının sonunda gerçekleşen Yeniay enerjisi ile Nisan ayına başlıyorsunuz. Ayın ilk günlerindeki iletişim sorunları aslında tüm ay boyunca sizi zorlayacak olan gelişmelerin habercisi gibi. Beklenmedik bir haber, hesapta olmayan bir yolculuk ihtimali, yakın çevrenizde sizi de etkisi altına alacak olan bir hızlı gelişme stres yaratabilir. Aynı dilden konuşuyorum ve anlaşıyorum dediğiniz insanlara karşı bilhassa özenli davranmanız ve anlayış göstermeniz şart.
Ayın 5'inden sonra ayın devamında parasal konular oldukça akıcı olacak. Bu konuda rahat davranıp, lüks ve ihtiyaç ayrımını yapmakta zorlanacaksınız. Kesenin ağzını keyif unsurları için açabilirsiniz. Ancak bu arada eğer farkına varabilirseniz paranızı artırabileceğiniz fırsatlarda karşınıza çıkacak. Geleni iyi değerlendirebilmek önemli.
Yine bu tarihten sonrası sık ve kısa süreli mekan değişimleri, seyahatler, kardeşinizle iletişimde artış, ticari faaliyetlerde hareketlenme söz konusu olabilir. Doğru kararlar veriyor olmak, bir hırsla harekete geçip sonradan pişmanlık duyacağınız hamleler yapmamak önemli. Yollarda da her zamankinden dikkatli olmanız gerekecek özellikle 7-8 Nisan tarihlerinde.
11,12 ve 13 Nisan tarihleri para kayıplarına oldukça müsait olacaksınız. Harcamamaya gayret etmek, mümkünse değerli eşya, kredi kartı ve yüklü miktar olan paralarınızı yanınızda taşımamanız lehinize olur.
14-16 Nisan tarihleri arasında T kare tekrar tetiklenecek. Ayın ilk günleri için bahsettiğim riskler bir kez daha, eğer çözüm daha önce bulunamamışsa su yüzüne çıkacak. Kelimeler ağzınızdan çıktıktan sonra hiç tahmin etmediğiniz yerlere ulaşıp hiç beklemediğiniz noktalara taşınabilir. Normal şartlarda duymadığımızı duyma, almadığımız tepkiyi görme riskimiz var. Söz gümüşse sukut altındır lafını kendinize hatırlatın. Kavgaya çanak tutan tavırlara aynı tarzda cevap vermemeniz iyi olacaktır.
15 Nisanda gerçekleşecek olan Ay tutulması hukuksal konular, eğitim, felsefe, inanç, yolculuklar, akademik çalışmalar, yabancılarla alakalı işler ve rehberlik almak ile ilgili konularda sizi etkileyecek. Bu gibi konularda yaşanacak olaylar ya da beklediğiniz halde bir türlü gerçekleşmeyen şeylerin stresiyle baş etmeniz gerekecek.
Ayın 20 sinden sonra özellikle de 21-23 Nisan tarihleri arasında (aslında bu içinde bulunduğumuz dönem için genel bir tavsiyedir) içinizde öfke ve nefret gibi negatif olan, enerjinizi düşüren duygu durumlarından arınmanız, bunların hem hayatınızın genelinde ve sağlığınızda oluşturabileceği hasarları görebilmeniz, doğru iletişim sayesinde her türlü anlaşmazlığın üstesinden gelinebileceğini kabullenmeniz önemli olacak. Eğer sizde olan bilginin herkese fayda sağlamasını istiyorsanız o zaman onu herkesle doğru biçimde paylaşmalısınız. İşlerinize yoğunlaşmakta ve verim almakta zorlanabilirsiniz bugünlerde. Ancak tembellik ve nasıl olsa beni hoş görürler gibi bir anlayış arkanızdan çevrilebilecek işleri fark etmenizi zorlaştıracaktır. Aman dikkat!
29 Nisan tarihindeki Güneş tutulması ve yeniay ev ve aile yaşamınızı ilgilendirecek bazı gelişmeleri de beraberinde getirebilir. Yeni bir ev, taşınma, tadilat, eve yeni bir şey satın alma, aileye yeni birinin katılması gibi durumlar yaşanabilir.

BALIK
Mart ayının sonunda gerçekleşen Yeniay enerjisi ile Nisan ayına başlıyorsunuz. Ayın ilk günlerindeki finansal sıkıntılar ya da gelişmeler aslında ayın genelindeki sorunlara ve uzantılarına dair bir işaret verecek size.  Hiç hazırlıklı olmadığınız ödemelere kaynak yaratmakta zorlanabilirsiniz. Bu arada beklenmedik yerlerden de az ya da çok kazanç elde etme ihtimaliniz olabilir. Bütçede stabilite sağlamak, ne kadar geldi ne kadar gidecek hesabını yapmanız önemli olacak. Yoksa ilerleyen günler bu açıdan zorlayıcı deneyimlere açık hale gelebilirsiniz.
Ayın 5'inden sonra ayın devamında estetik ve güzellik konuları ön plana çıkabilir. Fiziksel görünümünüzde değişim yapma, saç modelinizi değiştirme, giyim tarınızda ufak rötuşlar yapma ihtiyacı duyabilirsiniz. Bu gibi konularda girişimde bulunmak için uygun olabilir bu dönem.
7-8 Nisan civarında para konulu tartışmalara girmemeniz, eğer biriyle anlaşmazlığınız varsa da adil olmaya gayret etmeniz önemli olacak. Alacak verecek, kredi, vergi, fatura v.b. Konularda gerekeni yapıyor olmanız ve eğer sizden bir beklenti varsa harekete geçip üzerinize düşeni yapmanız şart.
11,12 ve 13 Nisan tarihleri insanlar sizin ne kadar naif ve duygusal olduğunuzu fark edecekler. Ruhsal manada etkileneceğiniz ve bunun dışarıdan görüneceği olaylar yaşanabilir. Fedakarlıkları bizzat bireysel olarak yapmanız beklenecek. Bu tarihler sanatsal becerilerde, yaratıcılıkta da bir artış meydana getirecek. Affedici, negatif olandan arınabilen, kabullenip mutlu olmayı tercih eden yanınız ağır basacak. Şükür edeceğiniz ne çok şey olduğunu fark etmeye gayret edin.
14-16 Nisan tarihleri arasında T kare tekrar tetiklenecek. Ayın ilk günleri için bahsettiğim riskler bir kez daha, eğer çözüm daha önce bulunamamışsa su yüzüne çıkacak. Önemli harcamalardan ve zorunlu olanlarını geciktirmekten sakının. Ticari konularda kalıcı kararlar vermek için pek elverişli bir dönemde değilsiniz. Cüzdanınızın hesabını bilmeniz, ayağınızı yorganınıza göre uzatmanız gerekecek.
15 Nisanda gerçekleşecek olan Ay tutulması da yine parasal konuları ilgilendiren yaşam alanınızda gerçekleşecek. Stres konuları buradan kaynaklanacak. Borçlar, alacaklar ve bunlara gösterilecek sadakatin önemli olacağı etkiler alacaksınız.
Ayın 20 sinden sonra özellikle de 21-23 Nisan tarihleri arasında (aslında bu içinde bulunduğumuz dönem için genel bir tavsiyedir) Özel hayatınızın ilişki dengesini kurabilmeniz, içinde para olan konulara her zamankinden özenli ve temkinli yaklaşmanız, önceden hazırlık yapmamışsanız bile hızlıca ihtiyacı karşılayacak çözüme odaklanmanız, aşkın gözünüzü boyamasına izin vermemeniz, arkadaşlıkla aşkı birbirine karıştırmamanız, tutkularınızın esaretine kapılmamanız, riskli olan yatırımlara yeltenmemeniz önemli olacak.
29 Nisan tarihindeki Güneş tutulması ve yeniay yeni bir teknolojik ürün almanıza, kardeşinizle bir araya gelip yeni bir başlangıç yapmanıza, yakın çevreniz ve komşularınızla yakınlaşmanıza, taşınma ya da yer değişikliği gibi durumlara, hayatınızın genelinde hem fiziksel hem de haberleşme trafiği açısından daha yoğun bir sürece girmenize vesile olabilir.



Yorumlar

Popüler Yayınlar