AstroKarmik ile 14-20 Nisan 2014 Haftası Yorumları...

14 Nisan PAZARTESİ

Ay TERAZİ burcunda olacak. İlişkilerde dengeyi koruyabilmek, iş birliği içinde kalabilmek, diğer insanlarla el ele verip hareket edebilmek, zamanı, gücümüzü ve sorumluluklarımızı paylaşabilmek, bugünü verimli ve huzurlu hale getirecek davranış modelleri. Bugün yalnız başına alınan hedefler, yapılan işler bizi mutlu etmeye yetmeyecek. Hep yanımızda olup olumlu ya da olumsuz bize fikirlerini bildiren, varlığıyla destek olan, kararlarımızda etki yaratacak görüşler sunan insanlara ihtiyaç duyacağız. Etki altında kalma ve hatta bazı durumlarda sırf kararsızlıktan kurtulmak adına birileri çıksa da benim adıma karar veriverse diyeceğimiz etkiler altında olacağız.

Madem bu kadar çok dış etkenlere ve diğer insanlara bağlı hissedeceğiz kendimizi en azından yol gösterici, mantıklı ve olgun insanların yani bizi yolumuzdan şaşırtmayacak kişilerin bize eşlik etmesini isteyelim değil mi? Aslında en güzeli biraz olsun bireyselliği koruyabilmek. Annemin bir lafı vardır. Çok fazla iç içe geçmiş, birbirinin ağzından çıkacak lafa bakan ilişkiler için söyler. Kendisi samimiyetin aşırılığına çok gelemediğinden J der ki: "kesicem göbek bağını kökten o olacak" işte Ay Terazi’deyken sanki yaşamı paylaştığımız insanlara göbekten bağlıymışız da tek başına karar alıp hareket etmek çok zormuş gibi geliyor. Annemin de kastettiği J gibi paylaşmak güzel ancak dozunu ayarlamak daha da güzel.

Sanatsal konular, güzellik, estetik içerikli işler ve tarafsız, adil kalarak, objektiflik sayesinde herkese eşit mesafede durup anlayıp dinleyerek yapacağımız işler için elverişli bir gün olacak.

Gün içinde Merkür'ün gökyüzündeki zorlayıcı açı kalıbını tetikleyeceği etkiler yavaş yavaş kendini belli etmeye başlayacak.  Yarın ki ay tutulmasının etkileri de günün enerjisini bir miktardeğiştirecek.

SABAH SAATLERİ kelimelerin içerdiğinden farklı anlamlara taşınabileceği, fevri çıkışların, yanlış anlaşılmaların hakim olacağı ve sözlerimize her zamankinden çok dikkat etmemiz gereken bir biçimde başlayacak. Aklımızdan geçenler ya da hissettiklerimiz, ifade edilecek aşamaya gelince birden tam olarak gerçeği aktaramayacak biçimde ağzımızdan dökülüverecek... Okuyup, dinleyip anlama gibi durumlarda tam olarak dikkat toplayama gibi durumlar yaşanabilecek... Sorun bilgiyi alıp verme sürecine yeteri kadar emek sarf etmeme, aceleye getirmekten kaynaklanabilir. Aman dikkat! Sabahın hatta günün en çok özen gerektiren konusu zihinsel ve iletişimsel fonksiyonlar olacak.

GÜNÜN ÖZELLİKLE İLK YARISI gergin ve huzursuzluk veren etkiler altında olacağız. Asi tavırlar, abartılı istek ve tepkiler, hem beklentinin hem de talepkar tavırların üst seviyede olması, duygusal olarak baskı altında kalma, etkimizin sınırlarını bilememe öğleden öncesinin stres kaynakları olacak. 

Fark yaratmak, bizi sıkıntıya sokan ya da üzerimizde baskı oluşturan unsurlardan kurtulma çabası nedeniyle, dengeli ve istikrarlı tavır sergilemekte, kararlı durmakta zorlanma, velhasıl dengesiz ve huysuz bir ruh haline bürünme söz konusu olacak.

Ne kadar çok sabır, esneklik ve anlayış gösterebilmişsek, “bin” düşünüp en net ve duru olan “bir” şeklinde konuşabilmişsek, hak vermesek de anlamayı, dinlemeyi becerebilmişsek riskleri minimuma indirme şansımız olacak.

AKŞAM SAATLERİ hırs ve öfke kontrolü daha bir anlam kazanacak. Her istediğimiz hemen olsun, mutlaka bizim istediğimiz şekilde olsun, başkası ne derse desin tek gerçek ben ve benim arzularım olsun diyen bencilce, aceleci ve düşüncesizce tavırlar tepki çekip elektrikli bir hava yaratabilir. 

Hemen olsun, hızlıca ilerlesin ve çabuk sonuç elde edeyim dediğiniz işlerden belki verim alabilirsiniz. Ancak eğer hızın yanında kusursuzluk da olsun diyorsanız içine biraz sabır katmanız şart. E tabi bu girişimlerin diğer insanların yaşam alanlarını onların isteği dışında ihlal etmemesi de bir diğer olmazsa olmaz unsur bu akşam için…

Bugün Merkür'ün Uranüs ile kavuşum, Plüton ve Jüpiter ile kare açıları etkisini göstermeye başlayacak. İlerleyen günlerde de Mars ile karşıtlık açısı devreye girecek ve büyük kare açı kalıbı büyük ihtişamıyla hissedilecek…

Bugün akşam saatlerine ilk olarak Jüpiter karesi kesinleşecek.

BUGÜN, YARIN VE HATTA ÇARŞAMBA GÜNÜ İÇİN SÖYLEYECEĞİM BİR HUSUS, HER TÜRLÜ FİKİRSEL BEYAN, KONUŞMA, YAZIŞMA, İMZA, ANLAŞMA, KARAR, AÇIKLAMA, TARTIŞMA VE FİKİR ALIŞ VERİŞİ NOKTASINDA HER ZAMANKİNDEN ÇOK DAHA FAZLA DİKKATLİ OLMAMIZ GEREKTİĞİ YÖNÜNDEDİR. Düşünmek ve kesin bir yargıya varmadan önce etraflıca durumu değerlendirmek, aceleyle yapılan açıklama ve verilen kararlardan kaçınmak, verilen kararların aynı hızla değişebileceğini bilmek,  fikir tartışmalarında karşı tarafa göstereceğimiz tolerans ölçüsünde anlayış alacağımızı kabul etmek, zorla değiştirilen fikirlerin bize fayda sağlamayacağını görebilmek önemli olacak.

Spekülatif olaylar, sözler, arkadan konuşmalar, arkadan iş çevirmeler, manipülatif yaklaşımlar ve krizlerden doğabilecek huzursuzluklara gebe ne yazık ki bu içinde bulunduğumuz günler.
BEKLENMEDİK PEK ÇOK KARAR ALINDIĞINA VE GELECEĞE DAİR ÖNEMLİ VAATLERDE BULUNULDUĞUNA ŞAHİTLİK EDEBİLİRİZ.
Boyundan büyük laflar eden kişiler sahneyi alabilir. 
Önümüzü görmediğimiz ancak kazanç boyutu nedeniyle cazip görünen finansal riskler de kaçınmamız gerekirken alınabilir.
 
Tutulma öncesi bu akşamı mümkün olduğunca sakinleştirici ve enerjimizi dengeleyecek aktivitelerle ve mümkünse bu pozitif etkileri yaratacak kişilerle paylaşacak geçirmekte, fiziksel ve ruhsal detoks yaparak değerlendirmekte fayda var.

15 Nisan SALI

Saat 10:42 de 25 derece Terazi burcunda bir tam Ay tutulması gerçekleşecek. Ve tutulma sonrası Ay akşam saatlerine kadar boşlukta olacak. Başlangıçlar ve radikal kararlar için uzun vadeli planların ilk adımı için elverişli bir günde olmadığımızı baştan hatırlamak isterim.
Ay Tutulmasının etkilerini   http://astrokarmik.blogspot.com/2014/04/15-nisan-2014-terazi-burcunda-ay.html linkindeki yazımdan okuyabilirsiniz…

SAAT 19:21 DEN SONRA AY YAKLAŞIK 2,5 GÜN İÇİN AKREP BURCUNA geçecek. Hassasiyet artışı, güçlü olma arzusu ve kararlılık gibi etkiler hakim olacak akşam saatleri için. Duygusallık artıyor dedim ancak bu öyle dışarıdan kolaylıkla gözlemlenebilen bir durum değil. Daha çok içe çekilme ve aksine hiç etkilenmemiş ve her şey yolundaymış gibi görünme çabası hakim. Zayıf bir tablo çizmek yerine yıkılmayanı sergileme hali… Olumsuz olana odaklanmadığımız, durduk yerde suni krizler yaratmadığımız ve hassasiyetimizi kabul edip onunla bir ve bütün olmayı becerebildiğimiz ölçüde mutlu olacağız Ay Akrep burcundayken. Azim ve dirayet gerektiren işler için elverişli olacak. Akşam saatleri tutkuyla bağlanacağımız her türlü uğraş için uygun.

16 Nisan ÇARŞAMBA

Ay AKREP BURCUNDA olacak. Bugün düne nazaran çok daha hassas ve kırılganız. Duygusal olarak kendimizi güvende ve rahat hissetme ihtiyacımız çok daha fazla. Her lafın, he hareketin altında başkaca manalar aramak, en ufak olayda üzerimize alınacak bir şeyler bulup çıkarmak, her şey yolunda giderken bile arkasından mutlaka olumsuz bir şeylerin olacağına inanan kuşkucu tavırlar sergilemek Akrep burcundaki Ay'ın üzerimizde bırakabileceği etkiler olacak. Sezgiler artmış ve kullanırsak işimize yarar halde olacak. Güç, dayanıklılık, azim, ve kararlılık gerektiren işler, sabır isteyen meseleler için elverişli bir enerji olacak gökyüzünde.

Duygusal anlamda sabitlik enerjisi artmış olacağından inatlaşmalara dikkat! Bir de bu etkiler altındayken yapılanı unutmama (hele bir de kuşkucu ve her şeyi kişisel algılama kabiliyetimiz yüksek ikenJ ) dolayısıyla da kinlenme riski taşıyor olacağız. Kin, intikam, nefret ve hırs gibi negatif olanı üzerimizde tutmak zarar verici olabilir bugün. Oysa ki aksine “serbest bırakmaya” ve “negatiften arınmaya” ihtiyacımız fazla olacak.

Öğlen saatlerinde MERKÜR-MARS KARŞITLIĞI devrede olacak ve gün boyunca kendini belli edecek. Daha önce de bahsettiğim gibi grand cross açı kalıbı iyiden iyiye tetiklenmiş olacak. Bugün payımıza düşense, diğer insanların fikirlerine saygı duymakta zorlanma,  agresif beyanlar ve aynı ölçüde verilen karşılıklar, tartışmalar, kavgalar, müdanası olmayan ve alttan almayan fikir çatışmaları, ağzından çıkanı kulağı duymayan sivri, yaralayıcı, kırıcı sözler, son söyleyeceğini ilk başta söyleyip haksız konuma düşme,  ses yükseltmenin haklı olmak ya da hakkını zorla alma şansı vereceğine inanma gibi şeyler olacak…

Eğer tutum bu ve karşınızda da aynı şekilde karşılık veren biri varsa sorun iyiden iyiye büyüyüp zarar verici aşamalara taşınabilir. Bu günlerin genel özelliği olmakla birlikte bugün için de söyleyeceğim bir diğer tavsiye, fiziksel kaza ve sakarlıklardan kaçınmanız, ticari konularda da hesapsız işlere kalkışmamanızdır. Bu transit altında aceleci, reaksiyonel ve aşırı cesaretli bir tutum sergileyebilirsiniz.  Karşınıza sizin saldırgan ve agresif tavırlarınıza alttan almayan biri çıkarsa durum kontrolden çıkabilir.

AKŞAM SAATLERİ coşkulu ve eğlenceli ortamlar, sıcak, samimi ve derinlemesine paylaşımlar yapıp yakınlaşacağımız kişiler bizi kendine çekebilir. Destek alıp verme, paylaşma, güç birliği yapıp zor işlerin altından kalkma gibi güzel etkiler var bu akşamda.

17 Nisan PERŞEMBE

AY AKREP BURCUNDA VE SAAT 10:10 SONRASI GÜN BOYUNCA BOŞLUKTA olacak. Bu saatler işlerin istediğimiz şekilde ve hızda ilerlemesinin zor olacağı, her şey kuralına uysun ve kusursuz olsun diyen yaklaşımların ( kendimizinkiler dahil) engeline takılacağımız, esneklik görmekte zorlanacağımız etkiler altındayız. Zaten Ay boşlukta olduğundan başlangıçlar için güzel bir günde değiliz. Bir de sabah saatlerinin akıcı olmayan enerjisi düşünüldüğünde, talep, başvuru, görüşme, sunuş, destek alıp verme, önemli konuşma ve görüşmeler için elverişli bir zaman diliminde olmayacağımız besbelli… 

Kendimizi yetersiz hissetmemize sebep olabilecek kişi ve durumlarla karşılaşıp eleştiri oklarının hedefi haline gelebiliriz. Samimiyet sağlama, yakınlaşma ve kendimizi yeteri kadar ifade etme konuları da sorunlu olacak.

Her şey olacağına varır ya da olduğu kadarına razı olalım diyen tepkiler almak zor. Sanki herkesin elinde uzunca bir check list var ve her bir detayın yanına tık atılmadan büyük tablo asla tamamlanmayacak gibi görünüyor. İnsanları memnun etmek, ikna etmek ve bir şeyleri kabul ettirmek de kolay olmayacak.

GÜNÜN GÖKYÜZÜ BİZE DİYOR Kİ. “Sen yılmadan çalış. Üzerine düşen ne ise mutlaka yap. Kaytarma, erteleme. Yapmış olmak için yapma, emek sarf et. Gayret et. Elinden gelenin en iyisini yap becerini ortaya koy.  Gerekirse bilgi ve tecrübe açığını tamamla. Uzman görüşü al. Uzmanlığını göster. Gerisi hemen olmasa da mutlaka gelir diyor.” İsyan etmek, huzursuzluk çıkarmak, vaz geçmek,  hevesin kırılması,  nasıl olsa işe yaramaz diye hepten koy vermek gibi şeylerden de uzak durmalı.

Günün en önemli ilacı GAYRET VE SABIR olacak. Eğlence ve romantizm için ise pek elverişli olmayacak ne yazık ki…

18 Nisan CUMA

Saat 00:44 den sonra AY YAKLAŞIK 2,5 GÜN İÇİN YAY BURCUNA geçecek. Duygusal olarak biraz sıkıntılı, huzursuz ve belki de biraz kasvetli geçen iki günün ardından Ay'ın Yay burcuna geçişi tamamen zincirlerinden kurtulma etkisi yaratacak.

Özgürleşmek, büyümek, yeni ve geliştirici olana kavuşmak ihtiyacı artacak. Yolculuk yapmak, eğitim almak, yeni şeyler denemek, yeni insanlarla tanışmak, okuyup öğrenmek, inanç felsefe ve din içerikli çalışmalara katılmak, yayıncılık, reklam ve pazarlama konularına eğilmek, yurt dışı ile alakalı işlere girişmek, rehber niteliğindeki kişilerden destek almak, bilgi ve tecrübe paylaşımlarında bulunup herkesin gelişmesine katkı sağlamak için elverişli olacak bu iki gün…

Ay Yay burcundayken hayata, olaylara ve kişilere adeta keşfedilecek yeni bir macera gözüyle bakma eğiliminde oluyoruz. En büyük sorun ise odaklanma ve hedef belirleme konusunda olabiliyor. Bir nevi amaçsızlık ruh hali… Aslında keyifli bir durum yani… Üzerine bir de bugünün keyifli transitleri eklenince yeme de yanında yat...

SABAH ERKEN SAATLERDE kesinleşecek VENÜS-JÜPİTER ÜÇGEN AÇISI dün de aslında bir miktar etkisini hissettirmişti. Cuma günü boyunca ve hatta Cumartesi günü de etkili olmaya devam edecek. Bu içinde bulunduğumuz zorlayıcı gökyüzü olaylarının olduğu bir ayın içinde adeta ilaç gibi gelen bir transit olacak bu. Gökyüzünün en iyicil etkili iki gezegeni destekleyici açı yapar haldeler. Ayrıcı gün ortasında kesinleşecek olan VENÜS-PLÜTON ALTMIŞLIK AÇISI da bugünlerde kendini belirgin olarak hissettirecek.

Bu da bize güç durumlarla karşılaşsak bile olaylara pozitif tarafından bakabilme, olumlu düşünebilme, hoşgörülü ve esnek davranabilme becerisi verecek. Sosyalleşmek, girişimlerde bulunmak, maddi açıdan fırsatlar yakalamak, hayır işlerine girişmek, kırgınlıkların son bulması, dargınlıkların nihayete ermesi, affetme,  uyum ve dengeye ulaşma şansımız artacak. Romantik ilişkiler açısından da olumlu etkisi var diğer özel ve sosyal ilişkilerimiz açısından da bu transitin… Para akışında ve ticari atılımlarda da şans yaver gidecektir.

Destek ihtiyaçlarına olumlu yanıt ihtimalimiz artacak. Zira insanlarda maddi ve manevi açıdan bir cömertlik hali dikkat çekecek. Sevgi ise sevginin, para ise paranın, emekse emeğin, destekse desteğin gani gani olduğunu fark etme ve paylaştıkça da giderek çoğalacağını keşfetme şansı bulabiliriz. Bu da bize İLİŞKİLER YOLUYLA GÜÇ KAZANABİLECEĞİMİZİ, finansal olarak da sağlam hareket etme ihtimalimizin olacağını işaret ediyor. Yine aynı zamanda her iki transiti de göz önünde bulundurduğumuzda,  fiziksel ve ruhsal olarak kendinizi karşı konulmaz biçimde yakın hissettiğiniz kişi ya da kişilere doğru çekilebileceğinizi, fayda sağlayan ve size güç veren bir ilişkiye adım atabileceğinizi, tutkulu bir aşkın gelip sizi bulabileceğini de söylüyor. İlişkide derinleşebileceğiniz, sahiplenip kabulleneceğiniz kişiler hayatınızda önemli rol oynayabilirler. SİZİ ZORLAYAN, BAZI YÖNLERİNİZİ BELKİ DE YAŞAM ŞARTLARINIZI DEĞİŞTİRECEK İNSANLARLA BİR ARAYA GELME İHTİMALİNİZ OLABİLİR.

ÖĞLEN SAATLERİNDE dalgınlık, yanılma ve tam olarak ne istediğini ve neye odaklanacağını bilememe, çok kolay ikna olup çabuk etki altında kalma gibi risklerimiz olacak. Karar vermek zor ve de verilen kararın geçerliliği tartışmalı olabilecek.

Gün içinde GÜNEŞ GÜNEY AY DÜĞÜMÜ İLE KAVUŞUM HALİNDE olacak. Güneş'in temsil ettiği durum ve kişilerle alakalı enerjinin düştüğünü fark edeceğiz... Kendimize olan güvenimiz yani dik bir duruş sergilemememize vesile olan öz güvenimiz bir vesile ile sarsılabilir. Hayatımızdaki önemli figürlerin desteği birden kesilebilir. Hele ki eril enerjisi hakim olan kişilerden yana şansımız azalabilir. Sağlam duruş, dirayetli tavır ve kararlı tutum sergilemekte de zorlanabiliriz.

Ancak bu negatif gibi görünen durumlar bizde kadersel nitelikte bazı uyanışlara fırsat doğurabilir. Bizde olmadığını düşündüğümüz meziyetlerin aslında hep var olduğunu görüp ruhsal olarak büyüme fırsatı doğurabilir. Yani YETERSİZİM dediğimiz nokta da “HAYIR” diye ayağa kalkma ve gerçeğin ayan beyan farkına varma gibi şanslar yakalayabiliriz.

19 Nisan CUMARTESİ

Gün boyunca AY YAY BURCUNDA olacak. Dün olduğu gibi bugün de, bizi daha ileriye götürüp, geliştirecek, özgürce hareket edip büyüyeceğimiz aktiviteler, akademik çalışmalar, felsefi, dini ve inanç konulu uğraşlar, eğitim ve yayıncılık ile alakalı işler, seyahatler, rehberlik alıp fayda sağlama durumları, yabancılar ve yurt dışı ile bağlantılı işler için elverişli bir gün olacak. Genel olarak umutlu ve pozitif olmakta zorlanmayacağımız, canlı ve dinamik kalıp hareket halinde olmaktan keyif alacağımız etkiler altındayız.

ÖĞLEDEN SONRA ifade becerimiz kuvvetli olacak. Ne istediğimizi ve ne hissettiğimizi etkili biçimde anlatmak, fikrimizi ateşli biçimde savunmak, ikna etmek ve hızlı ve etkili kararlar alabilmek şansımız artacak. Önemli ve heyecanınızı katıp etki bırakmak istediğiniz görüşme, konuşma ve yazışmalar açısından faydalı olabilir.

AKŞAM SAATLERİ yeni insanlarla tanışıp, yeni mekanlar keşfetmek, eğlenceli vakit geçirmek,  neşemizi yerine getirecek canlılık katan planlar yapıp keyif almak için müsait görünüyor.

20 Nisan PAZAR

Ay 04:28 DEN SONRA YAKLAŞIK 2,5 GÜN İÇİN OĞLAK BURCUNDA olacak. Sorumluluklarımıza daha çok odaklanacağımız, hayatı ve ilişkileri ciddiye alıp gerekeni, bizden bekleneni yerine getirmekten gocunmayacağımız bir tatil günündeyiz. Ana amaç eğlenmek ve hayatın tadını çıkarmak değil, onun yerine daha çok çalışıp, üretmek olacak… Boşa harcanan zaman, fayda sağlamayan uğraşlar ve bize katkısı olmayacak kişilerle geçirilen vakit için tahammülümüz olmayacak. Organizasyon ve yönetsel beceri gerektiren işler, resmi ve detaylı çalışma gerektiren, içinde hata olmasın, mutlaka somut şeyler kazanalım dediğiniz işler için elverişli bir gün olabilir.

Tedbirli olmak, kurallara uymak ve disiplinli hareket edip işleri ciddiyetle ele almak sayesinde huzurlu ve verimli bir gün geçirme şansımız artacak.

SAAT 06:55 DEN SONRA GÜNEŞ BİR AY İÇİN BOĞA BURCUNA geçecek. Bu süreçte ön plana çıkacak olan enerji Boğa enerjisi olacak. Olaylar karşısında kontrolsüz ve aceleci davranmaktansa ağırdan alıp emin olduğumuz sonuçlara ulaşmayı tercih edeceğimiz, risk yerine güven ve huzur arayacağımız, maddi konuların önem kazanacağı, elimizdekileri mevcut olanı koruma içgüdüsünün yoğun olacağı bir dönem olacak bu...

Değişim, yenilikler ve öne atılma istekleri geri planda kalacak, mevcudumuzu koruyup, kaybetmemeyi en büyük kazanç sayacağız bir süreçte. Çalışmak, verim almak ama bir yandan da beş duyumuza hitap eden zevk unsurlarını doyasıya yaşamak mümkün olabilecek. 

Güzel ve damak tadına hitap eden yemekler için saatlerce mutfakta zaman geçirmek, atıştırmalıkların yerine mutluluk veren ziyafet sofralarına katılmak, hoş kumaşlardan yapılmış kıyafetlere ilgi duyup parfümümüzü özenle seçmek gibi şeylerden bahsediyorum… Daha iyi ve güzelini en uygun şekilde temin etme kabiliyeti, kaliteyi ucuza alma isteği v.b. şeyler.
Fazla lükse kaçmasın ama beni tatmin etsin diyen bir tavır...
Bu dönem varsa bahçeniz veya çiçeklerinizle uğraşmak, toprakları tazeleyip bitkilerinize özen göstermek için de biraz vakit ayırabilirsiniz.
Hafta sonları doğayla iç içe ve doğal besinlerle süsleyeceğiniz eğlenceli ve rahatlatıcı piknik planları için uygun bir aya girdik.
Ne güzel...
Daha fazlasının hırsını barındırmayan bu dönemin en büyük riski rehavet ve rahatın her şeyin önüne geçmesi olabilir. Bir de boğazımıza düşkünlük olabilir.

ÖĞLEDEN ÖNCE ilerleyen günlerde tekrar tetiklenecek olan gökyüzündeki büyük kare açı kalıbının bir bacağı JÜPİTER-URANÜS KARESİ kesinleşecek. Etkisi diğer karelerde kesinleştikçe hissedilmeye devam edecek. Daha önce de kesinleşen ve Jüpiter retrosu sebebiyle tekrarlanan bu karenin etkilerinden bahsetmiştim.  Bugün için özellikle söyleyeceğim etkiler ise şöyle. 

Kaçış ve özgürleşme ihtiyaçlarında artış,
görev haline gelmiş yorucu sorumlulukları geride bırakma isteği belirgin olacak.
Dikkate etmek gereken en önemli unsurlardan biri; hızlıca ve büyük bir iyimserlikle verilen kararların aniden değişebileceği, verilen sözlerden cayılabileceği…
Sebat etmek, istikrar sağlamak zorlaşacak.
Gelişim ve kazanmak isteği diğer insanların zararına olabilecek derecede bencilleşebilecek.
Yapabileceklerimiz konusunda gerçekçi olmaktan öteye fikirsel ani değişim ve dönüşümler yaşayabileceğiz.

Genel olarak bu transitin etkilerini hatırlatmak gerekirse;
Gözümüzün hiçbir şeyi ve hiçbir önemli bağı görmemesi, kanatlanmak ve özgürce uçmak ihtiyacı duyacağız. Çoğumuz da sorumluluklar nedeniyle buna fırsat bulamayacak. Hem yaşam hem de ilişkiler anlamında. Sonuç olarak da bu transitin en çarpıcı etkisi, sebebini anlayamadığımız bir içsel huzursuzluk şeklinde kendini belli edebilecek.

Bu etki altındayken kalıcı kararlar vermek, radikal adımlar atmak çok mantıklı değil. Zira riskleri ölçme, sonrasını düşünme şansımız olamayabilir. Verilen kararlarda ve duruşumuzda bir istikrar sağlamak zor olabilir. Gelişme, alanımızı genişletme, büyüme ve bunu sınırsız biçimde yapma ihtiyacı duyabiliriz. Sağlam olmasa da bir şekilde adım atmak, harekete geçmek; hedef belirlemek yerine, yola çıkıp mola yerlerinde iken bir hedef bulmak çok daha cazip gelebilir. Ancak tabi ki sorun da burada başlıyor.

İnanç ve felsefi konularda da uç noktada radikal aykırılıklar ve çatışmalara, değişimlere ve beklenmedik tepkilere açık olacağız bu etki altındayken. Bize mutluluk veren bağlardan ve kalıplardan sırf farklılaşma ve farklı olanı yaşama adına uzaklaşmamak, ani ve fevri çıkışlar yapmamak, 10 adım sonrasına kilitlenip önümüzdeki adımı kaçırmamak, pembe gözlüklerin gerçekleri görmemize engel olmasına fırsat vermemek önemli olacak bu içinde bulunduğumuz günlerde. Ani çıkışlar yapmak, sürdürmek istemediğiniz bağları ve ilişkileri kopartmak, tam anlamıyla üzerinde düşünmeden yapılırsa ileride sorun yaratabilir.

GÜNÜN İKİNCİ YARISI daha çok ruhsal çalışmalar, özveri gerektiren işler,  sağlık ve şifa içerikli konular, ibadet, dua ve meditasyon gibi şeyler, kısa seyahatler, sanatsal aktiviteler, açıkçası yüreğimizi hoş tutacak ve gönlümüzü dinlendirip ferahlık verecek her türlü aktivite için uygun.
Tüm hafta boyunca gönlünüzdeki güzellikler sizinle olsun…
Hayrınıza olana da gönlünüz razı olsun…

Samiye Özbaş Soysal


Yorumlar

Popüler Yayınlar