Mars Retrosu ve Etkileri...

Mars Retrosu ve etkileri…

Terazi burcundaki Mars 1 Mart 2014 tarihinde, 20 Mayıs’a kadar devam edecek olan geri hareketine başladı.  Mars mücadeleyi, bunun gücünü ve ne için mücadele ettiğimizi, enerjimizi neye sarf ettiğimizi, dayanıklılığımızı, neyin bizi harekete geçirdiğini, riskli işlerimizi, atılımlarımızın niteliğini, öfkelenme, ifade etme ve bastırma şeklimizi, öncülük edebilme becerimizi, şiddet ve saldırganlıkla ilgili olayları, özgüveni, iradeyi, hakkını arama gücünü, rekabetli ve tehlikeli durumları, aksiyon içerikli olan şeyleri ve anlaşmazlıklarla ilgili olan durumları ve bunlara yaklaşımımızı ifade eden gökyüzünün savaş gezegeni…

Bu dönemde ise zaten pek uyum gösteremediği ve savaşma-uzlaş diyen terazi burcunda. Yani bu yukarıda saydığım konular zaten bir süredir ağır aksak, zorlanarak ilerliyor. Mars bir de bu dönemde sözüne tabi olduğu Venüs ile yani dispozitörü ile de kare açı halinde… Yani retro, Venüs karesi ile birlikte başladı ki bu da bize asıl tetikleyeceği konunun ne olacağı ile ilgili önemli ipuçları veriyorJ

Bir çeşit testten geçeceğimiz çok belli… Testin ana konusu da aslında bu yıla en çok damgasını vuran ve sanki basit bir kelimeymiş gibi görünüp hayatımızda pek çok şeyin temeli olan “ilişkiler” olacak.

İlişkilerde dengeyi korumak, empati kurmak, adil ve objektif hareket edebilmek her zamankinden daha çok gayret gerektirecek.
Gerginleştiren olaylarla mücadele etme becerimiz yetersiz kalabilecek.
İstediğimizi elde etme çabası sırasında uzlaşı ve savaş ikilemi arasında kalıp her ikisinde de yeterli olamama ihtimalimiz olacak.

Hakkını savunmayı ve kendini ifade etmeyi gereken durumlarda da ya susup kabullenme ya da tam tersi ölçüsüz tepkiler verip haklıyken haksız konuma düşme yani bunu ifade ederken de dengesiz kalma riskimiz olacak.

Mars harekete geç diyor ancak bu kez hamle yapacak enerjiyi bulmakta zorlanacağız. Yapılacak çok şey var fakat takatımız yok gibi hissedeceğiz.

Hızımız muhtemelen azalacaktır. Çabucak harekete geçilmesi gereken durumlarda aksiyon almakta zorlanacağımızdan, fiziksel güç, gayret ve zaman sınırı ile hareket edilmesi gereken işler için elverişli bir dönem olmayacak ne yazık ki.

Bu dönem, aceleyle yapılan hareketlerden, alınan kararlardan ve verilen tepkilerden her zamankinden çok zarar görebileceğimiz etkiler altında olacağız.
Çatışmalara, kavgalara, kopuşlara, kazalara ve ilişkileri hırpalayan kırgınlıklara her zamankinden daha yakın duracağız.

Eğer zaten bir miktar varsa bu dönem öfke kontörlü adına yapacağınız çalışmalar sizin için kurtarıcı nitelikte olabilirJ

Mars cerrahi ile bağdaştırılan bir gezegen olduğundan, bu süreçteki cerrahi müdahalelerde, hem tedavi hem de iyileşme sürecinin beklenenden uzun sürebileceğini ve sabır ile hareket ederseniz sonuç alacağınızı söyleyebilirim. Eğer çok da elzem olmayan ne zaman olsanız olur nitelikte elektif bir operasyon varsa belki ertelemek daha uygun olabilir.

Mars retrosunda hırs kontrolü de çok önemli olacak. Sırf “ben” ve bana” hizmet eden şeyleri savunacağım diye inatlaşan tavırlar da artışa şahit olacağız çokça…

Oysa çıkarılan tırnaklar ve çekilen kılıçlar misliyle karşılığını bulabilecek. Savunmayı artırırsak saldırılar artacak.
Saldırılar savunmaya zemin hazırlayacak.
Ya da saldırırsak karşımızdaki de bunu kendine hak sayacak…
İntikam almaya çalışan, madem öyle işte böyle, ben ne yapacağımı bilirim, sana gösteririm, el mi yaman bey mi yaman diyen yaklaşımlar iyiliğe ya da kazanca hizmet etmeyecek.

Birileriyle mücadele etmek, haklı haksız savaşına girmek, bir şeylerin kavgasını vermek veya hukuksal bir davaya girişmek, ticari bir girişimde bulunmak, rekabet gerektiren bir iş kurmak, ortaklığa adıma atmak için çok uygun bir dönem olmayacak ne yazık ki…

Kimsenin kimseye tahammülü kalmamış, “ağzından bir laf çıksa da cevabını yapıştırsam”, “gününü göstersem” diyen yorucu etkilere dikkat… Agresif tepkiler vermeden önce biraz durup sakinleşmek ve olaya objektif bakabilmeyi becermek önemli olacak.

Marsın yaşam enerjisi ve canlılıkla bağlantısı da düşünülürse bu bahar ayları her zamankinden daha çok miskin ve halsiz hissetme riskimiz var.
Marsın başlatıcı nitelikteki etkisi düşünülünce de bu süreç yeni atılımlardan ziyade zaten devam eden, yarım kalmış, başlanmış ancak gerisi getirilememiş, bir heves girişilmiş ancak gerisi gelmemiş her türlü iş için uygun olacaktır. Yani kısacası eskide kalmış gayret ve heveslerimiz tekrar canlanabilir.

Söz konusu ilişkiler olunca ve ilişkilerin eril kısmını ilgilendiren gezegen, üstelikte ilişkileri temsil eden burçta retro yaparken, üstelikte ilişkileri temsil eden Venüs’e tabi bir şekilde hareket ederken, eski, sorunlu ve belki de kavga gürültü ile ayrıldığımız aşkları ya da sosyal ilişkilerimizi de tekrar gündeme getirebilir. “Eski dost düşman olmaz” tabirini hatırlatacak deneyimler yaşayabiliriz. Ya da belki de yaşanmış onca şeye ve o büyük aşka rağmen neden birilerinin hayatımızdaki en büyük düşman haline geldiğini, nedenleri, nasılları ile keşfetme şansı bulabiliriz.

Bizi en çok zorlayacak ve de önlem alınması gereken şeyler kısaca ve özetle şöyle:
İlişkiler
İlişkileri dengede tutma
Karar verme
Harekete geçme
Sukunet sağlama
Patlayıcı öfke
İçe atılan öfke
Adil olabilme
Adil karşılıklar bulma
Uyum sağlama
İş birliği yapma
Destek bulma
Destek verme
Başlangıç yapma
Cesaret gösterme
Sabır gösterme
Hırs kontrolü
İrade ve kararlılık sergileme
Uzlaşma sağlama

Bu dönemin en yorucu etkilerinden biri ise dengesiz ve ölçüsüz negatif elektriğin hiçbir şekilde boşaltılamaması ve içte birikmesi olabilir. Bu durum ciddi ruhsal ve fiziksel rahatsızlıklara sebebiyet verebilir. Yani negatifi boşaltmak şart…

Enerjinizi dengeleyecek ve doğru sarf etmenize fayda sağlayacak her türlü meditatif aktiviteden fayda görebilirsiniz. Yoga, meditasyon, inancınız doğrultusunda yapacağınız ibadetler, sakinleştirici müzikler eşliğinde yapacağınız içe dönüş çalışmaları, doğada geçirilecek zaman, toprağın temasınız ile yükünüzü almasına izin vereceğiniz her türlü aktivite,  çıplak ayak çimenlerde yürümek, çiçek ekip, bakımını yapmak, sanatsal aktiviteler, deniz kenarında yapacağınız kısa yürüyüşler, hafif ve riskli olmayan her türlü spor bu dönem size ilaç gibi gelecek ve olası tüm riskleri minimuma indirmenizi sağlayacaktır.  

Umarım Terazi burcunun naif ve sevgiye hizmet eden enerjisi her türlü güçlüğün üstesinden sevgi ile birlikte gelmemize ve sevginin savaşı alt etmesine destek verir… Niyetimizi böyle koymuşsak gerisi gelir diyelim…

Bu sürecin sen-ben-biz dengelerini kurmak konusunda yol gösterici ve öğretici deneyimler sunmasını ve her şeyin- bize öyle gelmese bile- bütünün hayrına hizmet ettiğini görebilmemizi gönülden dilerim…

Not: Marsın Güneş ile karşıtlık yaptığı 7-8-9 Nisan tarihleri ile bu yılın en önemli açı kalıpların biri olan Jüpiter-Uranüs-Plüton-Mars büyük karesinin kesinleşeceği 22 Nisan dahil başta olmak üzere 19- 27 Nisan arası tarihler bu süreçteki en vurucu olayların ve en zorlu testlerin karşımıza çıkabileceği ev en çok tedbirli olmamız gereken tarihler olacak.


Burçlara etkilerini Mart ayı burç yorumlarımın içinde de bulabilirsiniz. Burada ilgili kısımlarını alıntı olarak paylaşıyorum.

KOÇ:
Mars retrosu 20 Mayıs tarihine kadar ilişkilerinizde zorlanma ve mücadelelere sebep olacak. Bundan en çok payı da evlilik ve ortaklık niteliğindeki ilişkileriniz alacak. Sen ve ben dengesini kurmakta zorlanacağınız, eski çatışmaların tekrar gündeme geleceği ve karşılıklı gelmelere şahit olabileceğiniz riskler var bu süreçte.  İnatlaşma ve bencil yaklaşımlar sorun yaratacak. Bir şeyleri birlikte yapmak, iş birliği sağlamak, el ele vermek yerine tek tüfek olmayı tercih edeceksiniz. Bunu kavga dövüşle sağlasanız bile el ele vererek elde edeceğiniz kazanca ulaşamayabilirsiniz. Bu süreç size karşınızdakinin gözünden bakmayı bir şekilde öğretecek. Ya buna niyet edeceksiniz ya da silahlar çekilecek ve ruhunuzda açılan savaş yaralarını iyileştirirken buna mecbur kalacaksınız.

BOĞA
Marsın size 20 Mayıs tarihine kadar vereceği mücadele, daha çok günlük hayatınız,  iş arkadaşlarınız, rutin görevleriniz ve sağlığınız konularında olacak. Bu dönemde her zaman yaptığınız işler çaba gerektirecek.  Herhangi bir yeni göreve başlama, günlük hayatınızı etkileyecek bir başlangıç yapma eğiliminiz olmayacak. İşlerinizin tıkandığını ve pek çok angarya işle vakit öldürmek zorunda kaldığınızı düşünebilirsiniz. İş arkadaşları ve size bağlı çalışanlarla da aranızda gerginlikler yaşanabilir. Eski anlaşmazlıklar zamanında çözülmemiş ise karşılıklı kılıçların çekilmesi aşamasına gelebilir. Sabır, anlayış ve hoşgörü en çok bu kesime karşı gerekecek. Mars sağlığınızı ilgilendiren bir alanda retro yapacağından tedaviler, operasyonlar da riskli olabilir bu dönemde.

İKİZLER
Mars'ın 20 Mayıs tarihine kadar hayatınıza katacağı mücadele daha çok aşk hayatınızı, çocuklarla olan ilişkinizi, yaratıcılık gerektiren konularınızı ve hayattan keyif aldığını uğraşlarınızı ilgilendirecek. Bu bahsettiğim konularda yapacağınız başlangıçlar, atılımlar yorucu olacak. Marsın retrosu aranızda sadece çekim olan ancak uyum sağlamayı beceremediğiniz eski bir sevgiliyi de geri getirebilir. Bu çekime kapılıp hatalara katlamaktansa halledilmemiş sorunlarla yüzleşmeyi tercih edin. Çocuk sahibi olmayı düşünenler bu süreçte çabanız ve destek tedaviler beklediğiniz kadar karşılık vermeyebilir. Borsa gibi riskli yatırım araçlarına yönelmemeniz gereken bir süreç olacak.

YENGEÇ
20 Mayıs kadar devam edecek olan Mars retrosu ev ve aile yaşamınızı daha çok ilgilendirecek. Aile içi gerginlikler, eski hesaplaşmalar gündeme gelebilecek. Ev almak, tadilata girişmek, taşınmak, gayrı menkul alım satımı gibi konular için pek uygun bir dönem olmayacak. Bu tarz girişimler uğraştırıcı sorunları da beraberinde getirebilir. Bu dönemde evdeki bireyler bir ve bütün olmakta zorlanabilir. Uzlaşmacı tutumlar, alttan alan tavırları eğer siz göstermemişseniz aile bireylerinizden almakta zorlanabilirsiniz. Ebeveyn ilişkileri de bu süreçte özellikle anlayış ve hoş görü gerektirecek. Bu dönem ev ve iş yaşamınızdaki dengeleri ve zaman yönetimini iyi ayarlamanız gerekecek.

ASLAN
20 Mayıs tarihine kadar devam edecek olan Mars retrosu,  yakın çevrenizle ve kardeşinizle ilişkinizde, genel olarak iletişiminizde, seyahatler konusunda, yazışmalarınızda  ve ifadelerinizde bazı zorlanmalara sebep olabilir. Trafikte dikkatsizlikler ve buna bağlı ufak kazalara her zamankinden daha açık olacaksınız. Bu nedenle dikkat ve temkin gerekliliği artacak. Kelimeleriniz eğer kendinizi kontrol etmezseniz bu dönemde sivrileşip can yakıcı olabilir. Aynısını misliyle karşılık olarak alabilirsiniz. Sabretmeyi, konuştuğunuz kadar dinlemeyi de, duyduğunuz kadar anlamayı da öğreneceğiniz bir dönem olacak.

BAŞAK
Mars retrosu, 20 Mayıs tarihine kadar sizi maddi konularda biraz zorlayacak. Yatırımlar, bütçeleme gibi durumlarda işler istediğiniz tempoda gitmeyecek.  Hak ettiğinizi almak için her zamankinden çok mücadele etmeniz gerekecek. Ve bu mücadelenin sonuç vermeme ihtimali de olacak.  Paranızın bereketi kaçmış gibi gelebilir. Bütünü bozdurmak anında tükenmesine sebep olabilir. Harcamalarda kontrollü olmayı ve benim diye direten iç sesinizi biraz susturmayı öğreneceksiniz.

TERAZİ
Mars retrosu burcunuzda olacak ve 20 Mayıs tarihine kadar ki süreçte enerjinizin düşmesine ve genel olarak mücadele gücünüzün azalmasına sebep olabilecek. Bu dönem enerjinizi gereksiz işlere harcamamaya ve hırs ve agresyon kontrolü yapmanıza ihtiyaç var.  Hayatınızdaki önemli atılımlar ve radikal kararlar açısından çok destekleyici bir süreç değil ne yazık ki. Sen, ben dengesini kuramama ve zıtlaşmalar, inatlaşan, saldırgan tavırlar bu dönemde en yorucu ve kaçınmanız gereken riskler olacak. Hırslarınızı kontrol etmeyi ve tarafsız olabilmeyi öğreneceksiniz Mars retrosu döneminde.

AKREP
Mars retrosu sizin için entrikalı ve çetrefilli konuları gündeme getirecek 20 mayıs tarihine kadar. Arkadan dönen işler, gıyabınızda edilen laflar, vesvese ve kuruntuya sebep olan kriz içerikli meseleler ruhen biraz yorucu olacak. Mücadele etmeyi beceremez, olayları ve kişileri takıntı haline getirirseniz fiziksel sağlığınız da risk altına girebilir. Korku tohumları ekmemeye ve içinize atmak yerine yüzleşmelere gayret edin. Eskiden size huzursuzluk veren fobileriniz ya da bu nevi kaygılarınız tekrar tekrar yani siz çözümleyin diye gündeme gelebilir.

YAY
Mars retrosu 20 Mayıs tarihine kadar sosyal ilişkilerinizde bazı sorunlara neden olabilecek. Bu dönem arkadaş çevrenizle olan bağınız bir çeşit testten geçecek. Anlam veremediğiniz ancak engel olmakta da zorlandığınız gerginlikler yaşanabilir aranızda. Eskiden tartıştığınız ve sonrasında aranıza mesafe girmiş arkadaşlar tekrar hayatınıza nüfus edebilir. Bu dönem hayatınızdaki en çok anlayışı ve hoşgörüyü arkadaşlarınıza göstermeniz ve empati kurmaya çalışmanız şart. Yoksa yıkılmaz dediğiniz dostluklar hırs ve inat uğruna yani bir hiç uğruna yok olup gidebilir.

OĞLAK
Mars retrosu 20 Mayıs tarihine kadar,  iş bağlantılarınızda, mesleki atılımlarınızda ve yönetici konumundaki kişilerle ilişkilerinizde sizi testten geçirecek. Yeni bir projeye ya da göreve başlamak, kendinizi ve yaptıklarınızı beğeniye sunmak için pek uygun bir dönem olmayacak ne yazık ki… İsyankar tavırlar ve otoritenin, gücün, sorumluluğun ve sonuçta gelen başarının tek başına elde edilmesini hedefleyen yaklaşımlar bu dönem size her zamankinden çok zarar verecek. Gücünüzü ve yetkinizi paylaşmayı öğrenmeniz gereken bir dönemde olacaksınız.

KOVA
Mars retrosu 20 Mayıs tarihine kadar, hukuksal ve akademik konularda, yüksek öğrenim bağlantılı olaylarda, seyahatlerde, yolculuklarda sizi teste tabi tutacak. Bu konularda bir sonuç elde etmek için her zamankinden fazla çaba sarf etmeniz ve de sonucunda bu mücadelenin sonuçsuz kalması ya da yeteri kadar enerji ortaya koyamama gibi riskler olacak. Bu dönemde fikir ve inanç ayrılıkları nedenli pek çok tartışmaya şahit olabilir hatta bir kısmına bizzat katılabilirsiniz. Ancak herkesin görüşlerine eşit mesafede olup adil yargılamayı öğrenmeniz gereken bir dönemden geçiyor olacaksınız.

BALIK
Mars retrosu 20 Mayıs tarihine kadar, almayı düşündüğünüz maddi ve manevi destekler konusunda sizi teste tabi tutacak. Para konusu ve elinize geçeni ya da ödenecekleri denkleştirme hali sizi strese sokabilir. Başkalarının desteğini almak konusu sorunlu olacak. Gelmeyenin ısrarını yapmak ya da doğru şekilde isteyememek, talep edememek en büyük handikaplarınız olacak. Bu dönem herhangi bir maddi ya da manevi adımınızda başkalarına bel bağlamamak en doğrusu olur. Almak vermek dengesini iyi kurmayı ve bu konuda adalet gösterebilmeyi öğreneceğiniz bir süreçten geçeceksiniz.

Dr. Samiye Özbaş Soysal
02.03.2014


Yorumlar

Popüler Yayınlar