AstroKarmik ile 3-9 Mart 2014 Haftası Yorumları...

3 Mart PAZARTESİ günü Ay Koç burcunda olacak. Hareketli ve dinamik bir gün ile haftaya başlıyoruz. Ataklık, cesaretli tavırlar ve hızlı karar verip harekete geçme hali bugün bize kar getirecek olan tavırlar olacak. Ancak bu tarz davranışların dozunu ayarlamanın da elzem olduğu günlerden birindeyiz. Aşırı ve can yakıcı tepkiler, acelecilik ve tepkisellik, eğer kontrol altına alamamışsak can yakıcı olabilecek.

Sabah saatleri ruh halimiz anlık değişimler göstermeye müsait olacak. Sabırsızlık ve anlayıp dinlemeden, aslını öğrenmeden sırf görünen bir sahneye dayalı peşin hükümler, yargılayıcı fevri tepkiler bu sabah için en çok kaçınmamız gereken ve “istersek” önüne geçebileceğimiz şeyler. Bu sabah, ne yapacağınıza, ne giyeceğinize, ne yiyeceğinize karışan insanlarla uğraşmak durumunda kalabilirsiniz. Bu etkiler altındayken, günün ilk yarısı bize isyankar ve başına buyruk bir hava verecek. 

Planların değişmesi, değişsin ya da değişmesin diye uygulanan baskılar, üzerimizden bir an önce atmayı isteyeceğimiz sorumluluklar, hayatımıza yenilik katma ihtiyacı ve bunun biran önce olması gerekliliği karşılaşabileceğimiz durumlar olacak.

Karşılıklı diklenen, hemen parlayıp, beklenmedik tepkiler veren, kırmak ve yıkmak konusunda çekincesi olmayan nitelikteki ilişkiler sarmalı bugün pek çoğunu içine almaya çalışacak gibi görünüyor. Olmasın diye yapabileceğimiz şeyler ise aslında her an yanı başımızda bulundurmamız gerekenler hoşgörü, sabır, anlayış ve tolerans gösterebilme becerisi...

Öğlen saatleri ve öğleden sonrasında da olaylara ve kişilere tahammül gösterebilme ihtiyacımız yüksek... Her zaman işe yarayan yöntem de aslında “nefes alma molası”. Dilinizin ucuna gelen sözleri sarf etmeden, elinizin ucuna gelen hareketi yapmadan önce bir anlık duraksama, derin bir nefes, içe dönüş ve sukuneti de beraberinde getirebiliyor.

Diyelim ki biri sizi kızdırdı ve siz de zehir zemberek bir cevap ile ağzının payını vermeye niyetlendiniz. Aranızdaki yazışmalara ya da geçen konuşmalara bir kez daha dönüp bakın.  Hatta bu bir yazışma ve eğer kendinizi tutamıyorsanız cevabınızı da yazın. İhtiyacınız buysa akıtın içinizdeki hırsı, öfkeyi... Ama lüften gönder tuşuna basmadan önce biraz mola verin. Gidin başka şeylerle ilgilenin, sıcak bir şeyler için, huzur verecek bir melodi eşliğinde ruhunuza masaj yapın... Ardından dönün ve yazdıklarınıza tekrar bakın. Tam olarak gerçeği mi ifade ediyorlar yoksa bir negatifi elektriği kusma seramonisini mi çağrıştırıyor. Emin olun çok yüksek ihtimalle bu kısa mola, vereceğiniz yanıtın niteliğini, şiddetini, içeriğini değiştirecektir. Üzerinde biraz düşününce belki de o kadar da büyük tepkiler verecek boyutta bir art niyetle karşı karşıya olmadığınızı bile fark edebilirsiniz.

Gerginleşmeye müsait bu nedenle de huzursuzluk yaşayabileceğimiz sağ duyulu olmamız gereken enerjiler etkisi altında bir gün ile haftaya başlangıç yapacağız. Günün en etkili gökyüzü olayı aslında dünden buyan etkili olan ve Güneş-Plüton altmışlık açısı olacak. Bu transit etkisiyle güçlü figürler hayatımızda vurgulu hale gelebilirler. Önemli kişiler, otorite figürleri, yaşamımızda ve de seçimlerimizde etkili eril enerjiler ön plana çıkabilir. Ancak bunun yanında, kendi içimizdeki gücü keşfetme ve bu doğrultuda harekete geçme etkisi de yaratabilir bu vurgulu transit.

Güneş otoriteyi ve iradeyi temsil ediyor. Plüton ise bunları daha da vurgulu hale getiriyor. Yani idari konumdaki kişilerin, otoriteyi elinde bulunduran kişilerin elindeki gücü, yetkiyi abartması ve zorla kabul ettirmeye çalışması gibi durumlar yaşanabilir. Kişilik çatışmaları ve güç savaşlarına açık bir enerji olacak günün tamamında.

Biz içinde yer almasak bile ki umarım yer almayız, bolcasına şahitlik edebiliriz.
Odaklanma, hedefe kilitlenme, olmayanı oldurma gibi pozitif etkilerini umarım lehimize kullanabiliriz.
Ancak şansı, şartları fazlasıyla zorlama, kırıp dökse de ilerlemeye çalışma gibi riskler yaralayıcı olabilir unutmamak lazım. Güç azim ve kararlılık gerektiren, araştırma, inceleme, keşfetme ve konsantrasyon ihtiyacı duyulan işlerde eğer bunlara ulaşacağım diye birilerini ve bir şeyleri ezmeye kalkmamışsak, birilerini kendimize basamak etmemişsek güzel sonuçlar ve ilerlemeler kaydedebiliriz.

Günün ve de özellikle akşam saatlerinin enerjisi aynı zamanda psikolojik çözümlemeler, gizemli ve spritüel konularda yapılabilecek çalışmalar için de elverişli olabilir. Bugün gün içinde ve ilerleyen saatlerde vay be ne cevherler varmış diyeceğimiz kişilik keşifleri de yaşayabiliriz.

4 Mart SALI günü de Ay Koç burcunda olacak. Yine hareketli ve kıpır kıpır bir gün bizi bekliyor. Koşturmacalı, aceleli, fiziksel güç harcamalı işlerle dolu yoğun bir tempodayız. Her ne kadar çok fazla detaya takılmayan ve de bireysel hayatların içinde yol alan bir tablo çiziyor olsak da bugünü genel tablosunda hem ay düğümlerinin hem de Kiron’un belirgin etkisi var. Her ikisi de kronik hale gelmiş sorunların ve bunların çözümünün, bu yolda duyulan sızının etkilerini barındırıyor. 
Dünden bu yana etkili olan ve gece yarısından sonra kesinleşecek olan Güneş Kiron kavuşumu bu bahsettiğim etkilerden bir kısmına sebep olabilecek. Kontrolü kaybetme ya da kaybettiğimizi düşünme, yeterli olmadığımıza kanaat getirme, yetersiz saydığımız yönlerimizin gözle görünür hale gelmesi, zaafiyetlerimizin sorun yaratması, kişiliğimize ait ilerlememize engel olan kronik sorunların su yüzüne çıkması gibi durumlar yaşanabilir.

Bizim için önemli kişiler ve erkek figürlerinden yana desteklenmediğimizi hissetme, omuz verecek güçlü birilerinin hayatımızda olmadığını düşünme, kendi gücümüzün, direncimizin dirayetimizin farkına varmamıza da sebep olabilir tam tersi kendimizi zavallı, çaresiz ve kurban edilmiş hissetmemize de… Tercih ve yol bizim seçimimizle belirlenecek.

Bu kavuşum Türküye haritasındaki Uranüs gezegeninin üzerinde olacak. Bu da bize ülkemiz açısından özellikle de yönetimi ilgilendiren konularda ani ve sürprizli bir takım gelişmelerin olabileceğini, kronik hale gelmiş sorunların beklenmedik biçimde çözüme kavuşabileceğine, değişimin şifa yaratabileceğine dair ipuçları veriyor.

Öğleden sonra, acele yapılan işten, düşünmeden yapılan hareketten ve tartılmadan sarf edilen sözden sakınmamız gereken saatlerde olacağız. Her türlü kontrolsüzlük hem duygusal hem de fiziksel olarak risk altına girmemize sebep olabilir.

Saat 19:32 den sonra yaklaşık 2 saat kadar Ay boşlukta olacak.  Akşam saatleri özellikle ikili ilişkilerde gergin ve yanlış anlaşılmalara müsait etkiler altında olacağız. Aşk, meşk konuları, keyif amaçlı yapacağınız organizasyonlar, davetler, ziyafetler, hobi amaçlı girişilen işler, sanatsal faaliyetler, finansal girişimlerden istediğimiz ölçüde verim alamayabiliriz. Bu akşamın daha doğrusu günün genelinin içerdiği tema “biz” kavramından ziyade “ben” kavramına hizmet ediyor.

Yani amaç keyif ise ben alayım da başkaları almasa da olur, kazanç ise ben kazanayım da gerisi önemsiz diyen bencilce tavırlar dikkat çekebilir. Bu da tabi ki nihayetinde her birimizin tadını kaçırmaya ve ilişkilerimizi yıpratmaya yetebilecek bir risk olabilir diye görünüyor.

Paylaşımcı, empatik, nazik ve saygı duyan tavırlara ihtiyaç olacak günün geç saatlerinde. Yine bu saatlerde duygusal olarak yaşadıklarımızdan fazlasıyla etkilenme, yaralanma ve hayatınızdaki önemli kadın figürleri tarafından ummadığımız zarar göreceğimiz şeylere maruz kalma riskimiz olabilir. Hassas tarafımız, yumuşak karnımız tehdit altında olacak. Zaten baş etmek durumunda kaldığımız bir sorunla ya da sorunlu bir ilişkimizle yüzleşmek durumunda kalabiliriz. Çözmek ya da sorunu daha da derinleştirmek ise bizim cesaretimize ve inancımıza bağlı olacak.

Saat 21: 13 den sonra Ay yaklaşık 2,5 gün için Boğa burcuna geçecek. Geçtiğimiz iki günün harekete geçiren enerjisi yerini daha bir dingin ve huzura hizmet eden anlayışa bırakacak.
Gece saatlerinde kesinleşecek olan Venüs'ün ay düğümleri ile kare açısı gün boyunca etkili olacak ve yarın da etkisini göstermeye devam edecek. Bu transit etkisi ile eski ilişkilerimizin, eski ve kronik ilişki sorunlarımızın gündeme gelebileceği durumlarla karşılaşabiliriz.  Yenilerine pürüzsüz olarak devam etmek istiyorsak eskilerini gerçek anlamda geride bırakmamız gerekecek... 

Halının altın süpürdüğümüz, yok saydığımız ve çözüm bekleyen kritik sorunlar önümüze çıkabilecek... Eski tecrübelerimizin olumlu taraflarını kendimize rehber edinmek, aynı hatalara tekrar düşmemek adına yolumuzu yeniden çizmek gibi önümüzü açacak alternatifleri görebilmemizi gönülden dilerim bu bir iki gün içinde karşımıza çıkacak fırsatlarda... İlişkilerimiz yoluyla karmik borçlar ve yüklerden arınma şansı yakalayacağız ve tabi ki yeni ve iyi ilişki karmaları yaratma şansı da ancak bu yüklerden doğru biçimde arınmışsak artacak.

5 Mart ÇARŞAMBA günü Ay Boğa burcunda olacak. Maddi dünyanın öneminin farkında olacağımız, güvende kalma ihtiyacımızın yüksek olacağı, risk almak yerine var olan düzeni devam ettirme ile mutlu olacağımız bir gün bizi bekliyor. Bugün bize kar getirecek davranışlar ağır ancak emin adımlarla ilerleme şeklinde ortaya çıkacak. Sakin ve kararlı tutumlar, istikrarlı bir çalışma tarzı ve somut kazanım elde edeyim gibi şeyler bizleri mutlu edecek.

Sabah saatleri amacımız huzursa huzuru, güvense güveni bulmakta o kadar da zorlanmayacağız. Fedakarlıklar, empati gerektiren işler akıcı biçimde ilerleyecek.  Sezgilerimiz de gayet açık olacak. Duygularımızı ifade etmek, sosyal ilişkilerde uyumu yakalamak kolay olacak.

Hem sabah hem de öğlen saatlerinde inançlara yönelik yapılacak çalışmalar, ruhsal dinginlik sağlayacak faaliyetler için desteklenmiş olacağız. Öğlen saatleri aynı zamanda eğitim alıp vermek, finansal girişimlerde bulunmak ve sosyal ortamlarda beklediğimiz yakınlık ve desteği bulmak işin elverişli olacak.

Akşam saatleri iş birliği yapmak, destek alıp vermek, özellikle ikili ilişkilerde derin paylaşımlar yapıp yakınlaşmak için gayet elverişli. Bu saatler şifa içerikli çalışmalar ve psikolojik çözümleme içerikli şeyler için de uygun olacak.

"Saat 23:03 den sonra Venüs 5 Nisan tarihine kadar kalacağı Kova burcuna geçecek. İlişkileri ve parasal konulara daha çok ilgilendiren Venüs, arkadaşlık ve dostluğun önem sıralamasında başı çektiği kova burcunda iken bu içerikte bir sosyallik verecek bizlere. Aşktan ziyade iki laf edebileceğimiz ilişkiler öne çıkacak bu dönemde. Ya da ikisini harmanlama ihtiyacı duyacağız. Bu hiç aşk yok anlamına gelmiyor tabi ki. Ama kör gözlü aşklar yok diyebiliriz. Arkadaş grubunuz içinden birine yani arkadaşlığın daha önce oluştuğu birine özel duygular beslediğinizi fark edebilirsiniz mesela. Ya da partnerinizle dostça sohbetler etmeye başladığınızı fark edebilirsiniz. Bağların delicesine sıkı olmayacağı ve hep bir özgürlük mesafesinin kalacağı etkiler olacak bu süre boyunca.  Cebimizdeki parayı işe yarar ve hayatımıza yenilik getirecek şeylere harcama potansiyelimiz olabilir. Teknoloji ve kolaylıklarından faydalanmak lüks değil ihtiyaç halini alabilir.

6 Mart PERŞEMBE günü de Ay Boğa burcunda olacak. Sakin ve emin adımlar, stabilite ve güvenli sularda yüzme bugünü bizim için keyifli ve kazançlı hale getirecek. Ne çıkarsa bahtımıza yerine hesap eden, kar zarar nedir bilip ona göre hareket eden tavırlar daha çok kar sağlayacak. Önümüzü görmeden adım atmak istemeyeceğiz. Dün olduğu gibi bugünün enerjisinde de keyif unsurları ve bedenimiz dahil maddi gerçekliklerle iç içe olma durumu mevcut.

Üretken hissedeceğiniz, sonuçta farazi ya da sadece duygusal anlamda tatmin sağlayan şeyler değil de elle tutulur, gözle görülür kazanç elde edeceğiniz işler için elverişli bir gün.  Eğer şartlar bunu gerektiriyorsa ya da şartları uygun hale getirmişseniz biraz da kendinizi şımartmak, keyfinize bakmak da mümkün olabilir. Yiyip içtiğinize, kullandığınız kokuya, giysinizin kumaşına dikkat edip kendinizi değerli hissedeceğiniz bir şekle bürünmek, süslenmek değil belki ama bedensel olarak kendinizi şımartmak için de destekleyen bir gökyüzü olacak.

Sabah saatleri kelimelerin doğru adrese ulaşmaması, kendinizi yeterli ifade edememe, duygularla düşüncelerin çakışması, sözlerin içinizden geçenlere tercüman olmaması gibi durumlar yaşanabilir. Trafikte de sorunlar yaşanabilir. Önemli görüşme, buluşma ve kendinizi ifade ederek yapacağınız her türlü iş için pek de uygun olmayan bir sabahtayız.


Saat 15:54 den sonra Ay günün geri kalanında boşlukta olacak. Başlangıçlardan çok devam eden işler, rutinin yürütülmesi, derleme, toparlama içerikli işler için uygun olacak günün devamı.
Bu saatler özellikle zaman biraz ağır akacak ve işlerimiz istediğimiz kadar hızlı ilerlemeyecek gibi görünüyor. Çabucak hallolması gereken işlerde zorlanma, pratik çözümler bulmakta yeterli olamama söz konusu. Engeller, detaylar, kusurların görünür olması, memnuniyet yaratamama, eleştiriler alma, yetersizlik duygusu yaratan kişi ya da durumlarla karşılaşma riskimizi olacak. Sakin, sabırlı ve kararlı olmamız şart bu zorlukların altından kalkabilmek için. Bir işe başlamak, önemli ve sonucu tatmin etsin dediğiniz görüşmeler yapmak, talepte bulunmak için uygun değil. Finansal girişimler ve inşaat içerikli işler için de elverişli değil. 

Öylesine sonuçlar hiç kimseyi tatmin etmeyecek. Her zaman elde ettiğimize ulaşmak her zamankinin çok emek isteyecek. Ağır ve aksak ilerleyen işler hevessizlik yaratabilecek. O zaman önemli ve de geleceğe vaatlerde bulunan işlere hiç girişmeyelim derim günün ikinci yarısında.

Bugün 7 Kasım tarihinden bu yana retro olan Jüpiter geri hareketini noktalayacak. Bu sürece ve burçlara yapmış olduğu etkilere ait daha önce paylaştığım yazıma
linkinden ulaşabilirsiniz.


7 Mart CUMA günü saat 04:38 den sonra Ay yaklaşık 2,5 gün için İkizler burcunda olacak. Durağan ve dingin hava yerini yine hareketli yerinde duramayan ve bir şeylerin peşinde koşturan enerjiye bırakacak.  Ay İkizlerde iken, ticari konular, eğitim ile alakalı planlar, kısa seyahatler ve ziyaretler, haber alış verişleri, bilgi peşinde olacağımız çalışmalar önceliğimiz olacak. Yalnız kalmak ve sessizce yürüteceğimiz işlere adanmak cazip gelemeyecek. Çok fazla konuşma, sosyalleşme ihtiyacı duyacağız. Merak edip hızlıca cevap alınması gereken, değişkenlik gösteren ve aradığımız yanıtlara pratik biçimde ulaşabileceğimiz işler için uygun etkiler altında olacağız. Ancak bu arada konsantre olunması ve dikkatle hatasız biçimde yapılması gereken işlerde istediğiniz kadar verim alamayabiliriz.

Sabah erken saatlerde hayatın olumlu taraflarını görmekte zorlanmayacağız. Uyumlu ve dengeli ilişkiler kurmak, ihtiyacınıza hizmet edenlerini geliştirmek, sosyal yönünüzü kullanarak işlerinizi ilerletmek, ticari atılımlarda bulunmak, iyi iletişim becerisini işe yarar biçimde kullanmak için gayet elverişli olacak. Keyif veren ve yaratan her türlü iş için destekleyici bir gökyüzü olacak bu saatlerde.

Günün ikinci yarısı yanılma ve aldanmalara çok daha müsait olacağız. Bir şeye uzun süre dikkatimizi verememek, dalgınlık, hem zihinsel hem de duygusal olarak karışıklık, net olamama gibi riskler var. Sağlam duruş sergilemekte, istikrar sağlamakta ve kararlı olmakta, mantıksal yaklaşımlarda zorlanacağımız ve duygusal tarafımıza yenik düşebileceğimiz saatlerdeyiz. Yanlış anlama, hayal kırıklığı yaşama, ümit edilene ulaşamama gibi belirsizlik içeren durumlar da söz konusu olabilir. İrade, özgüven ve kararlılık gerektiren işler, mantık ve sağduyu ihtiyacı olan çalışmalar ve dünyevi kazanç hedefleyen şeyler için elverişli olmayacak. Aldanma payını göz önünde bulundurarak, maddesel dünyaya ait işleri bir kenara bırakıp, fedakarlık gerektiren işlerle uğraşmak, sanatsal işlere zamana ayırmak, ibadet ve ruhsal içerikli olacak çalışmalar yapmak için daha iyi olabilir.

8 Mart CUMARTESİ günü de Ay İkizler burcunda olacak. Dün için bahsettiğim temalar yine ana gündem maddelerimiz olacak. Cuma günü olduğu gibi bugün de, sosyal olacağımız ortamlar, bilgi alış verişi ve haberleşme konulu işler, hesap kitap meseleleri, ticari bağlantılar,  kısa yolculuklar ve yakın çevremizle bir araya geleceğimiz organizasyonlar için güzel bir enerji olacak.

Sabah saatlerinde bize destek olmaya çalışan ve bize kendini göstermeye çalışan birileri çıkabilir. Ancak asıl konu bize uzanan bu elleri fark edebilmemiz olacak. Yani zor, uğraştırıcı ve biraz kasılmanıza sebep olan bir durumla karşılaşmışsanız doğru hamleler, destek sağlayıcıları veya bu durumla başa çıkabilecek yetide olan kendi içsel gücünüzle göz göze gelememiş olabilirsiniz. Etrafa ve aynadaki aksinize bu gözle bakmaya, planları, programları buna göre yapmaya gayret edin. Yine erken saatler, manipülatif girişimleri anında fark edememe, komploları sezememe gibi risklerimiz de mevcut olacak.

Gün ortası ve öğleden sonrası pek öyle keyif veren ya da uyumlu denilebilecek yansımalar yok gökyüzünde. Bu saatler hayatın koşturmacası ve ilişkilerimizin yıpratıcı etkilerine açık olacağız ne yazık ki. Duygularımızla mantığımız ayrı telden çalacak adeta. İçimizden gelen sese mantıklı açıklamalar getirmekte zorlanacağız ancak bunun yanında belki de vicdanımızı rahatsız eden gerçeklerle yüzleşmek durumunda da kalabileceğiz. Uzlaşmaya gönlü olan insanları bulmak zorlaşabilecek. Tüm ilişkilerde özellikle de eril dişil çatışması dikkat çekecek. Sağduyulu olmak ve bakış açımızda değişimler yaratabilmek önemli. Uzlaşı ve el birliği yapılması gereken işler, romantik buluşmalar, anlaşma sağlanacak görüşmeler için destek alamayacağız. Pek çok açıdan sorunlar birbirini de zora sokacak şekilde üzerimize gelmiş ve bir Allahın kulu da bizi anlamıyor aynı çerçeveden bakamıyoruz gibi hissedebiliriz.

Akşamın ilerleyen saatleri bu açılardan çok daha elverişli. Sanki kelimelerin karşısındaki engelli parkur yerini düz koşu pistine bırakmış gibi ifadeci ve anlaşılır olma şansını yakalayacağız. Zihnimiz de iplerinden kurtulacak. Derdimizi anlatmak kadar duyguları ifade etmekte de başarılı olacağız. Önemli görüşme, yazışma ve buluşmalarınızı bu saatlerde yapabilirsiniz. Seyahatler ve eğitimsel işler için de zihnimizi aktif biçimde kullanacağımız her türlü iş için de uygun olacak akşam saatleri…

9 Mart PAZAR günü de günün bir kısmı yine İkizler burcunda olacak. Saat 09:53 den sonra yaklaşık 6 saat kadar Ay boşlukta olacak. Hareketli ancak elle tutulur işler yapmakta zorlanabileceğimiz, kararsızlıklar yaşayabileceğimiz ve bir karar vermişsek de kararlı kalamayabileceğimiz şekilde başlayacak bu tatil günümüz. Özellikle sabah saatleri ve günün ilk yarısı hareketlilik ve sürekli bir yerlere, bir şeylere yetişme telaşı fark edilebilir. Bu saatler bir şeylere öncülük etme, adım atma ve öne atılma ihtiyacımız artacak. Ancak boşluktaki ay bu gözü kara biçimde atılan ilk adımların gerisinin nasıl geleceğini belirsizleştirecek. Mümkünse kalıcı kararlar vermemek, başlangıçları da bir miktar ötelemek en güzeli olur. Ancak bunun yanında hareket halinde olacağımız, efor ve cesaret gerektiren işler için uygun saatlerde olacağız.

Saat 15:34 den sonrasında ise yaklaşık 2,5 gün için Ay yengeç burcuna geçecek. Günün geri kalanı ve önümüzdeki iki gün boyunca ön planda olacak konular, ailemiz, yuvamız, evimiz, vatani ve memleket meseleleri olacak. Sevgimizi ifade etmek ve bunu güvence altına almak gibi bir ihtiyacımız öncelikli hale gelecek. Çocuklarla ve ailevi sorumluluklarımızla ilgilenmek, evimize ve özelimize zaman ayırmak için günün devamı gayet uygun olacak.

Ancak ilk saatlerin aksine öğleden sonrası çok daha hassas ve kırılgan olma riski taşıyacağız. Anaç biçimde sürekli sevdiklerimizin sözde iyiliği için her şeylerine karışan bir tavır sergilemediğimiz sürece sıcak ve samimi ilişkiler kuracağımız, bir aile toplantısı ya da davetine katılabileceğimiz, buna imkan bulamasak bile gittiğimiz her mekana katıldığımız her ortama aile sıcaklığını katabileceğimiz sevgi dolu bir akşam ile haftayı kapatacağız.

Tüm hafta boyunca gönlünüzdeki güzellikler sizinle olsun…
Hayrınıza olana da gönlünüz razı olsun…

Samiye Özbaş Soysal


Yorumlar

Popüler Yayınlar