AstroKarmik ile 10-16 Mart 2014 Haftası yorumları...

10 Mart PAZARTESİ günü Ay Yengeç burcunda olacak. Duygular ve onların ifadesi, sevdiklerimiz ve ailemiz ile ilgili konular, evimizle alakalı uğraşlar, vatani meseleler bugün ve yarın için ana gündem maddelerimiz olacak. Geleneksel olan şeyler, köklerimize ait olan değerler her şeyden çok ilgimizi çekecek. Yengeç burcundaki Ay'ın verdiği hassasiyet bir takım endişeleri de beraberinde getirecek. Güven duyduğumuz insanlarla bir arada olmak, öyle herkese çok özelimizi anlamadan dinlemeden açmamak, sevdiklerimizi de kendi güven çemberimizin içinde sarıp sarmalamak ihtiyacı yoğun olacak. Sevgiyi sınırsızca akıtan ancak sevdiklerimizin bizim kontrolümüz dışında bir yerlere akmasına müsade etmeyen aşırı korumacı ve sahiplenici tavırların yarattığı içsel gerginlikler ve kırılganlık bugünün en zorlayıcı riskleri gibi görünüyor.

Erken saatlerde, güne benim gibi gün ağırmadan kalkıp yol almaya çalışanlar için ibadet ve ruhsal dinginlik sağlayacak çalışmalar için çok güzel destekleyici bir gökyüzü olacak.

Evde ailenize yemek yapıp yedirmek, aileyi bir araya getirmek ve anılardan konuşup yakınlaşmak için elverişli olacak bugün ve yarın.

Öğlen saatleri coşkulu ve heyecanlı bir ruh halimiz olacak. Ay Jüpiter ile kavuşum sonrasında Uranüs’e kareye gidecek.  Jüpiter-Uranüs karesini tetikleyecek. 
Tepkilerde abartıya kaçma, aşırı ve düşünmeden olanlarını gösterme riskimiz var.
Aslında günün tamamı bir huzursuzluk ve duygusal açıdan dengesizlik etkisi altında geçecek.
Özellikle gün ortası hiç tahmin etmediğimiz kişilerden hiç beklemediğimi hareketler görme, cevaplar alma ihtimalimiz var.
Olumluyu da olumsuzu da abartı biçimde ortaya koyma ve kurallara, içinde bulunduğumuz durum ve çevrenin gereklerine aldırmadan fütursuzca davranışlarda bulunma riskiyle mücadele etmemiz gerekecek.
Acele yapılanın, aceleye getirilenin hayrını görmek zor olacak.
Plan değişikliklerine, alternatif ve farklı olana, değişime açık olmamız gereken ve esnek davranışların faydasını görebileceğimiz saatlerdeyiz.
Bizim dışımızda gelişen şeylere yaklaşımımız bu şekilde olmalı.
Bizden beklenen yani minimum sorun yaşayacağımız davranış biçimi ise mümkün olduğunca istikrarlı ve dengeli hal ve hareketler içinde bulunmamız olacak.

Akşam saatleri de duygusal patlamalar, aşırı tepkisel tavırlar ve özellikle aile içi konularda gerginliklere açık olacağız. Kontrol etmediğimiz takdirde can yakıcı ve kırıp döken bir tepkiselliğimiz olacak. Tüm gün aşırı uçlarda dolanıp duracağız. Orta noktalara yaklaşmak pek içimizden gelmeyecek. Daha doğrusu buna bizi zorlayan kişi ve durumlar komplolarıyla bu duruma düşelim diye çanak tutacaklar.

Ancak bu durumla baş etmek tabi ki elimizde... Nasıl mı? Bize bağıran bir kişinin sesini kısma ya da kapatma şansımız yok. Biz sadece kendi sesimizin ayar düğmesine sahibiz. Cevabın tonu ve konunun gidişatı da buna bağlı.

Sabrın ve hoş görünün önemli olduğu, acele ve aşırı hareketlerden kaçınmamız gereken, stresinin içine dalmışsak zor ancak istersek pamuk atmış gibi pozitif bir enerjiyi etrafımıza yayabileceğimiz nitelikte bir gün ile haftaya başlıyoruz.

11 Mart SALI günü de Ay yengeç burcunda. Ailevi ve vatani meselelerin, ev ve çocuk konulu işlerin gündemimizde olacağı, dış dünyaya açılmaktansa içimize dönüş yaşayacağımız ve ketum denilecek biçimde kendimizi yabancı olana kapatacağımız bir gün... Dün için bahsettiğim ve ön plana çıkacak dediğim konular yine parlayacak. Bugün de sevdiklerimizi aşırı sıkmamak, onlara hele ki erişkinlerse çocuk muamelesi yapmamak, herkesin kendi yaşam çemberinde kendi iyiliği adına bireysel kararlarını verebileceğini kabullenmek önemli olacak.

Ay’ın Yengeç burcunda olduğu günlerde, gayet de iyi niyet kisvesi altında, etrafımıza karışıp yol gösteren, onların iyiliğini sanki sadece biz görebiliyormuşuz gibi kabul ettirmeye çalışan bir tarzımız olabiliyor.

Gözümüz erişkin kişileri, adeta Alice harikalar diyarında masalındaki küçülten iksirden içmiş gibi görüyoruz. Burada küçültmekten kasıt karakter açısından değil tabi kiJ Yaş olarak eskiye götürme fonksiyonlu bir iksir bu. O zaman da sanki kendi çocuğumuzun iradi yetkisi ya da yetkisizliği herkese sirayet ediyor. 

Artık çocuklarımızın bile 2-3 yaşlarından itibaren çok riskli durumlar haricinde kendi iradi kararları olduğunu kabul edersek bu durum biraz yorucu oluyor. Biraz serbest bırakmaya ve duygusal bağların yükünü abartmamaya ihtiyacımız var velhasıl bugün için de... 

Sabah saatlerinde aslında dünden bu yana etkili olan Merkür-Satürn kare açısı kesinleşecek. Bu etki altındayken alacağımız sorumluluklar, başkası adına ya da onlarla birlikte yapmamız gereken işler, resmi kurumlarla irtibatlarımız, yazıp, çizip kendinizi ifade ederken yapacağımız işler, ticari girişimler, yolculuklar, trafikte geçirdiğimiz vakit, yakın çevremizi ilgilendiren mevzular, organizasyonlar, tembellik edemeyeceğimiz, erteleme imkanımız olmayan, üzerimize almışsak ki almak zorunda kalabiliriz bir şekilde mutlaka tamamlamamız gereken görevler gündemimizde olacak.

Bu transit ifade becerisini kısıtlayan, sıcak diyaloglara girilmesini engelleyen, düşünce ve çözüm üretme kabiliyetimizi engelleyen bir etki yaratabilir.
Yaratıcılık, farklılık ve üretkenlik ihtiyacı duyulan işerde yol almakta zorlanabiliriz.
Kelimeler ağzımızdan kerpetenle çıkıyor şeklinde bir durağanlık da yaşanabilir. Bazen olur ya söyleyecek sözümüz vardır ancak iki kelimeyi bir araya getirip bunu yansıtmakta zorlanırız.
Bazen de biri bir şey söyler, bir durumla karşılaşırız ve ardındaki sessizliği bozacak bir tek söz çıkamaz ağzımızdan. 
Birileri iğneyle ipliği almış ve iki dudağımızı birbirine dikmiş gibi, ses tellerimiz yokmuş gibi...
Hatta bazen kelimeleri gerçekten istesek de çıkaramayız
Cümlenin ortasında takılıp kalırız...
Bazen de kekelemeye başlarız...

Ben bu gibi durumlara çok gülüyorum. Yanlış anlaşılmasın kendi başıma gelenlere. Bir konuşabilsem her şeyi anlatacağım ama şimdi biraz mola deyip zihnimi toparlamaya çalışıyorum. Gerginleşecek bir durum yok. Çok eğlenceli aslında tabi ki resmi bir ortamda değilseniz.
İşte bugün ve hatta dün için de bu aynen geçerli.  Resmi bir ortamda, sunum ya da konuşma yapmanız gerekiyorsa bu tarz tutukluklar yaşanabilir bilmeniz de fayda var.
Bu transiti faydalı etkisi ise zihinsel odaklanma gerektiren işlerde iyi performans elde etme becerisi olacak. Bir de yapacağınız samimiyete gerek duyulmayan hatta biraz resmi olmakta fayda var dediğiniz görüşmeleri yapabilirsiniz.

Eğer çok fazla gerginleşmez ve olayları ve ilişkilerimizi akışına bırakmayı becerebilirsek, bize verileni, yapmamız gerekeni, meli malı ile biten fillerimizi dert etmemiş gereğini yapmışsak, zamanlama sorunu yaratmamış, randevulara ve planlara sadık kalmışsak, samimiyetlere güvenmeyi tercih etmişsek ardından bize uyumu ve huzuru verecek yaklaşımlar da bir bir gelecektir. 
Yine de bu sabah ki önemli görüşme, talep ve girişimlerinizin ağır ilerleyebileceğini, engellere takılabileceğini, ikna ve tatmin etmekte zorlanabileceğinizi, memnuniyet yaratmanın yorucu olabileceğini aklınızdan çıkarmayın.

Bu tarz başvuruları mümkünse ertelemeniz, buna imkan bulamamışsanız da kaytarmayıp tüm gereklilikleri yerine getiriyor olmanız iyi olur.

Öğleden sonra yine sorumluluklar ve ciddi meseleler gündemde. Günün esasen yansıyan en vurucu enerjisi de bu… Aldığınız işi sonuna kadar götürmek, hatasız ve eksiksiz tamamlamak, somut kazanım elde etmek, üzerinize düşeni yapmak, kalıcı ve gelecek vaat eden işlere başlamak, zamanı yönetmek, idare eden olmak bu saatlerde çok daha kolay olacak. 

Öğleden sonrasının en önemli handi kapı, bazı sözlerin yerini bulmaması, sizinkiler dahil bazı düşüncelerin dikkate alınmaması, fayda sağlayacak fikirlerin görmezden gelinmesi şeklinde olacak. Konuşmalarınızı girdaplar yutmuş, yok olup gitmiş, duyulmamış ve değer verilmemiş gibi düşünebilirsiniz. Sesinizi yükseltmek yerine farklı ve daha görünür kelimeler kullanarak tekrar anlatmayı deneyebilirsiniz.

Akşam saatleri ise agresif ve hırçınlaştıran etkiler altındayız. Aceleciliğin fiziksel risk yaratabileceği, inatlaşan ve kızgın tavırların sorun çıkarabileceğii, sabırlı ve anlayıp dinleyen yaklaşımlara ihtiyaç duyacağımız bir akşamdayız.

Saat 21:51 den sonra Ay günün geri kalanında boşlukta olacak ve bu saatler herhangi bir başlangıç ve uzun vadeli karar ya da girişim açısından elverişli olmayacak.

12 Mart ÇARŞAMBA günü saat 04:08 den sonra Ay yaklaşık 2,5 gün için Aslan burcuna geçecek. İçe döndüğümüz ve sevdiklerimizle baş başa olmayı tercih edip dış dünyaya kapalı bir tablo çizdiğimiz iki günün ardından bugün ve yarın çok daha sosyal ve canlı olacağız. Sıcaklık ve eğlence yaratmak, neşelenmek ve rahat tavırlar sergilemek çok daha kolay olacak. Hele ki dünün ciddiyet enerjisinden sonra bugün tamamen zincirlerinden kurtulmuş biraz da hayatın tadını çıkaralım diyen bir havamız olacak.

Öz güven, kararlılık ve spontane davranışlar bugün bize mutluluk ve başarı getirecek. Olayların içinde gülümsetecek detaylar yakalayabilme, mutluğu tercih etme ve etrafımızdaki insanlara da neşemizi yansıtma şansımız olacak.

Her şeyi en iyi ben bilirim, ben daha üstünüm, benim sözüm geçsin, ben en önemliyim diyen hezeyanlara kapılmadığımız ve bize eşitlikçi muamele yapanlarla inatlaşmadığımız sürece keyifli bir gün yaşama ihtimalimiz yüksek.

Günün en yorucu etkileri yukarıda bahsettiğim hezeyanlar yani büyüklük hezeyanları.  Aman bunlara kapılmayalım. Herkes kendi hayatının en merkezinde yer alıyor. Başkaları da bana merkez muamelesi yapsın demenin bir alemi yok.

Herkes hata yapabilir. Şaşıracaksınız bugün belki ama siz bile… Herkesin kusurları olabilir. Siz dahil... Eleştiriyorsanız eleştirilmeyi de göze almalısınız. Ya da yapıcı ve de yıkıcı olan arasındaki ayrımı yapabilmelisiniz. Bugünün tuzağı olan kibir bize herkesten bir üst basamakta olduğumuz yanılgısını verebilir. Dikkat!

Yönetilmesi gereken işler, görev dağıtımı, idari fonksiyonlar, eğlenceli organizasyonlar ve davetler, sanatsal aktiviteler için elverişli bir gün olabilir bugünümüz.

Öğleden sonra ilişkiler işte tam da yukarıda bahsettiğim riskler nedeniyle bir miktar hırpalanabilir. Çekişmeler, didişmeler, inatlaşmalar, yanlış anlaşılmalar, ölçüsüz samimiyetler ve keyifsiz sosyal ortamlar can sıkıcı olabilir. Bu saatler sizi neşelendirmeyen kişi ve davetlerden mümkünse uzak durmakta fayda var.

Gerginlikler, aşk ilişkilerinde zorlanmalar, her türlü ilişkide stres yaşanması ve özellikle de kadın figürleriyle uzlaşmazlıklara gebe saatlerde olacağız. Önemli ve yakın ilişkileri riske atacak görüşmelere yeltenmeyin derim. Günün ikinci yarısı lüks tutkusu ve harcama potansiyeli nedeniyle alış veriş için de elverişli değil. Boğazımızı kontrol edip varsa yaptığınız diyeti bozduracak ziyafet sofralarından da uzak durmaya gayret edin.

13 Mart PERŞEMBE günü de Ay Aslan burcunda olacak. Dün olduğu gibi bugün de inisiyatif alan, yapabilirim ve yeterliyim diyen özgüvenli tavırlar kazançlı çıkmamızı sağlayacak. Sosyal ortamlara girmek, eğlenceli planlar yapmak, davetlere sergilere, eğlenceli ve sanatsal içerikli organizasyonlara katılmak, kutlamalar yapmak, idari işler ve yönetsel beceri gerektiren işlerle uğraşmak için elverişli bir gün olacak. 

Günün enerjisinde biraz da kendimizi şımartacak ve lükse, süse, şatafata yönelten, “bırak bu ciddi şeyleri biraz rahat ol ve hayatın tadını çıkar ki her şeye değsin” diyen bir etki de var. Rahatlık kısmını abartmadığımız, kendi keyfimiz ve isteklerimiz doğrultusundaki tavır nedeniyle başkalarını hiçe saymadığımız sürece gerçekten de keyfini çıkarabileceğimiz nitelikte bir gündeyiz.
Sabah saatleri tüm güne nazaran çok daha hareketli, canlı ve değişiklik ihtiyacında olacağız. Hız kazansın dediğiniz işler için uygun olabilir.

Gün boyunca Ay'ın herhangi bir temel açısı yok. Ancak günün en etkili hissedilecek olan gökyüzü olayı bugün ve yarın için geçerli olan Güneş-Satürn üçgen açısı olacak.
Bu açı etkisiyle kendimizi gerçekleştirmek, ideallerimize doğru adım atmak ihtiyacı duyacağız.
Sonradan edinilmiş, çalışarak, gayret ederek, egzersiz yaparak, çaba ile geliştirdiğimiz, bu sayede ilerleme kaydettiğimiz becerilerimizi hayata geçirme şansı yakalayacağız.

Zaten planladığınız ancak doğru zamanı kolladığınız, somut yol haritasına ihtiyaç duyduğunuz, önünüzü görmek ihtiyacı duyduğunuz işlerin başlangıcı için destekleyen bir etki yaratacak bu açı...
Bu açı etkisiyle girişeceğiniz işlerden takdir almak, beğeniye ulaşmak ve tatmin olup tatmin yaratma şansınız her zamankinden yüksek olacak.
Plan yapıp, projelendirmek aşamaları çok daha akıcı olacak.
Verim almak ve doyuma ulaşmak da…
Kaygılardan arınmayı becerebilmişsek ayakları sağlam yere basan ve bastıran işler ve projeler için biçilmiş kaftan olacak bugünler.
Güneş iradeyi, yetenekleri, beceriyi, somut olanı ve gerçekliği temsil ediyor. Satürn de bunu daha da vurgulu hale geliyor.
Yani bina, tünel beton ve güçlendirilme çalışması yapılmış gibi oluyor.

Kendimizle ilgili planlar yapmak, hayatımıza kuşbakışı bir göz atıp tespitlerde bulunmak, dikkatli olmayı ve prensiplere uygun hareket etmeyi gerektiren işlerle uğraşmak, normal şartlarda dayanıklılık gösteremeyeceğimiz büyüklükteki meselelerde önemli rol almak için oldukça elverişli olabilir. Sabır ve kararlılıkla, istikrarla hareket et ödülleri topla diyor bugünün ve yarının gökyüzü...

Resmi kurumlar olan işleriniz, otorite konumundaki kişilerle olan görüşmeleriniz, iş ve ticaret konulu girişimleriniz, inşaat sektörünü ilgilendiren çalışmalarınız, tadilat ya da yapılandırma aşamaları, güçlü ve yetkin kişilerle iş birliği yapmak, erkek figürlerinin desteğini alıp, tecrübeli kişilerin rehberliğine başvurmak için ideal olabilir.

Uyarı: Eleştirel, tavırlar, kusur arama telaşı ve mükemmelliyetçilikten sakınmak, aşırı mesafeli tavırlardan kaçınmak ve pozitif olanı görüp, karamsarlık tuzağına düşmemek açının tüm olumlu etkilerini maksimumda toplayabilmemize vesile olacaktır.

14 Mart CUMA günü de günün büyük kısmı Ay Aslan burcunda ve 09:25 sonrası yaklaşık  7 saat boşlukta olacak. Bu zaman dilimi başlangıçlar ve önemli kararlar, uzun vadeli planların ilk adımı için çok uygun olmayacak. Daha çok yarım işlerin toplanması, rutinin yürütülmesi ve derleyip, toparlama, düzenleme gerektiren işler için elverişli.

Sosyal organizasyonlar, aşk konulu işler, eğlenceli aktiviteler özgüven sergileyip ön planda ve sahnede olacağımız işler için elverişli bir gün...
Sabah saatleri iletişim sorunları en büyük risk olarak görünüyor. Fikri sabitlik durumları bunu iyice zorlaştıracaktır. Sözlerimize dikkat etmemiz, inatlaşan tutumlardan kaçınmamız, kırıcı olmamaya özen göstermemiz gerekecek. Önemli görüşmeler, konuşmalar, imzalar, anlaşmalar açısından mantıklı kararlar vermekte zorlanabileceğimizi göz önünde bulundurun derim...
Empatik yaklaşımlar zihnimizi bulandırabilir.
Doğru olmadığını fikren kabul ettiğimiz bir şeye dürtüsel olarak çekilebiliriz.
Söylenen gerçekçi bir görüşten alınganlık çıkarabiliriz.
Realiteden uzaklaşıp duygusal olana yaklaşabiliriz.
Objektif bakmakta ve hareket etmekte zorlanabiliriz.
Bu nedenle kalıcı ve önemli karar ve adımlar için görüşmeler için uygun saatlerde olmayacağız.
Aceleci ve öz güvenli tavırlar, dürtüsel harekete geçme ihtiyacı gibi durumlar ise, durup düşünmemize, mantığı devreye sokmamıza iyice engel olabilir.

Ağrıdan almaya ve tekrar tekrar düşünüp gözden geçirmeye ihtiyaç yüksek olacak günün erken saatlerinde. Başlangıçlar açısından ise zaten ayın boşlukta olduğunu biliyoruz...

Saat 16:18 den sonra Ay yaklaşık 2,5 gün için Başak burcuna geçecek. Her şey benim ve emrime amade, çalışmasam da kazanırım, biraz da keyfimize bakalım, kuralları ben koyarım dedirten etkilerin artından şimdi bizi etkisi altına alacak olan enerji, “çok keyif yaptın kalk biraz da çalış” diyecek. “Çalışırsan elde edersin, gayret yoksa kazançta yok” diyecek. “Kusur olmasın, daha iyisini yaratabilirsin” diyecek. “Patron olduğun yeter artık biraz da çalışan sıfatına bürün” diyecek.

Günün geri kalanında eğlenceden ve keyif unsurlarından ziyade daha çok çalışıp kotarılması gereken işler, tamamlanması gereken görevler ve verilecek hizmetler gündemimizde olacak.

Günün en etkili gökyüzü olayı tüm gün boyunca etkisini gösterecek ancak akşam saatlerinde kesinleşecek olan Merkür-Mars üçgen açısı olacak. Bu açıda aslında sabah saatlerinde en vurgulu olan sözlerimize dikkat etme temasını gün içine yayıyor.
Bu iki gezegen arasındaki destekleyici temas, fikirde kalmış planı hareket geçirme, harekete geçilmiş işe de zihinsel kapasite kapma becerisi veriyor.
Aklımızı hız, düşüncemize pratiklik, hareketimize mantık katıyor.
Düşüncelerimizi açıkça ifade etmekten kaçınmayacağız bu etki altındayken ancak bu kez de kontrolü tamamen bırakıp dobralığın sınırlarını aşma riskine dikkat.
Meydan okuyucu, kafa tutan, ben böyle düşünüyorum bu doğrudur diyen, sesini yükseltip söyleneni duymayan, duysa bile dinlemeyen yaklaşımlar kayıp getirebilir.
Planları harekete geçirmek ve mantıkla yoğurmak, çabucak yol almak ve cesaret göstermek ile ilgili olan artılarını boşa harcamayız diye niyet edelim. Bu arada sözler dilimizin ucunda bir süzgece takılmayacak bu etki altındayken... Yani söyleyeceğim de bir türlü cesaret edemiyorum dediğiniz şeyler varsa bugün o cesareti bulabilirsiniz.

15 Mart CUMARTESİ günü Ay Başak burcunda olacak. Hafta sonu için tavsiyem, işteyseniz ofis ortamında ya da çalışma alanınızda, evdeyseniz de yaşam alanınızda temizlik ve düzenleme olayına el atmanızdır.  Siz yapmayacaksanız bile bu konuda destek alma yoluna gidebilirsiniz. Derleme, toplama, fazlalıklardan kurtulma, onarılacakları onarıp, tamir edileceklere zaman ayırma iyi olabilir.

Bugün aklımız detaylara takılıp gözlerimiz detayları görecek. Doğal olarak da kusurlar da daha bir göze batacak. Planlı ve organize etmek, çok fazla ince ayrıntının peşinden koşmayıp sadece iyi işler üretmeyi amaçlamak lehimize olacak. Hesap kitap işleri ve sağlık konuları, temizlik ve hijyen meseleleri için de elverişli.

Günün içeriğinde aşk meşk, eğlence, dinlence gibi soft unsurlar yok. Yan gelip yatayım demeye kalksanız ki muhtemelen içinizden gelmez, yapılacak ve yetiştirilecek bir görev, beklenti mutlaka çıkacaktır.

Olayları çok fazla ciddiye almaya kalkmadığınız, işin içine biraz da neşe katabildiğiniz, eleştirilerin dozunu abartmadığınız takdirde verimli, somut şeyler elde edebileceğiniz nitelikte bir gün olabilir.

Gün ortası günün geneline göre daha sıcak ilişkiler kurma, sosyal ortamlarda bulunma şansı yakalayabileceğimiz saatler olacak. Eğer bir görüşme yapacaksanız, bir işi sunup beğeni bekleyecekseniz bu saatleri tercih edebilirsiniz. Olaylara pozitif tarafından yaklaşma ve kazançlı tarafları yakalayabilme şansımız olacak. Ticari girişimler ve yazma, çizme, yayınlama konulu işler ve hesap, istatistik ile alakalı çalışmalar için de destekleyici olacak.

Günün genelinde aslında bir izin vermediğimiz sürece çoğunlukla pozitif enerjilerin etkisinde olacağız. Akşam saatleri de şifaya ihtiyaç duyduğunuz bir rahatsızlığınız, ruhsal destek ihtiyacınız, psikolojik çözümlemelere vesile olan yöntemlere ilginiz varsa verim alabileceğiniz etkiler altında olacaksınız.

İş ve güç birliği gerektiren konular, dayanışma meseleleri, paylaşımlar ve kadın figürlerinden destek alma konusunda da şansımız gülecek.

16 Mart PAZAR Ay bugün de Başak burcunda olacak. Hesap, kitap, yazma, çizme, derleme, toplama, düzenleme, raporlama, mükemmelleştirme, temizlik, hijyen ve sağlık konularıyla ilgilenebileceğimiz, verimli  zaman geçirme ihtiyacı duyacağımız, üretmekten ve diğerlerine hizmet etmekten mutluluk duyacağımız, çok fazla eğlenceli olmasa da dolu dolu bir pazar günü bizi bekliyor.

Gün ortası ciddiyet gerektiren işler, sabırla ve azimle yapılacak çalışmalar, yapılması gereken ve bitirilmesi zorunlu olan işler, sorumluluklar, destek ve akıl alma gayretleri,  tecrübenin işe katılması gibi durumlarda şanslı olacağız.

Sağlam projeler, uzun vadeye yayılacak ve kazanç amaçlayan işler, gayrı menkul konulu meseleler, inşaat ve iş konulu çalışmalar için de destekleyici olacak.

Saat 19:08 de Başak burcunda bir dolunay meydana gelecek. Dolunaylar, zıtlaşmaları ve yüzleşmeleri de beraberinde getiriyor. Özellikle ilişkilerde ve kadın erkek iletişiminde sürtüşmeler ve yüksek volt bir elektrik hissediliyor. Daha önce başlanmış işlerin, şekillenmesi, görünür hale gelmesine neden oluyor. Ektiklerimizi biçme zamanına denk geliyor.

Ay, en belirgin ve en aydınlık halinde olduğundan köşe bucak her şeyi pırıl pırıl göstermeye başlıyor. Perdeler altında kalmasına izin vermiyor. Olumlu ya da olumsuz sonuçların ve etkilerinin gözümüzün önünde net bir şekilde açılmasını sağlıyor. Bu nedenledir ki kavgalarda ve gerginliklerde de bir artış oluyor. Kusurların ve duyguların üzeri örtülemiyor çünkü…  Bedenimiz de bu gerilimi fizksel olarak yaşıyor. Dolunaylarda fiziksel ve ruhsal olarak çok fazla şeyi tutma ve biriktirme eğiliminde oluyoruz. Vücutta sıvı artışı, kilo meyli ve duygusal olarak da geleni alıp bırakamama, taşma söz konusu oluyor. Burada bir karşıtlık enerjisi var.  İki farklı duygunun, düşüncenin, olayın, cinsin, kişinin karşı karşıya gelmesi ve yüzleşmesi söz konusu oluyor. Dolunay demişseniz orda şart olan en önemli şey kesinlikle arınmaktır. Her türlü detoks programı işe yarayabilir. Size en uygun olanını seçip 1-2 gün öncesinden başlamak, en kötü ihtimalle o günü daha sadelikle yaşamak en mantıklısı.

Başak burcu temalarını düşünürsek bu dolunay bize ne tip olaylar getirebilir bir bakalım:  Başak bozulmayan kusursuz olan düzeni, Balık ise “bozuk” düzen diye bir şey olmadığını her şeyin ilahi düzenin bir parçası olduğunu temsil ediyor…
Biri dünyevi olanı diğeri ruhsal olanı…
Biri maddesel hizmeti diğeri sevgi ile verilenini işaret ediyor… 
Biri mükemmelin peşinde, diğeri aramana gerek yok gördüğün her şey bir bütün olarak mükemmeli oluşturuyor diyor…
Biraz huzursuz ve telaşlı diğeri kaygılardan arınmış…
Biri verim almak derdinde diğeri ise rehavete yatkın…
Biri sağlamcı diğeri rahat… 
Biri yargılayıcı diğeri kabullenici, bağışlayıcı…
Biri zihinsel diğeri duygusal…
Klasik dolunay ikilemleri bu kez bu çerçevede seyredecek. Olayların titizliğine takılıp kalmak ile her şeyi akışına bırakmak arasında bir yerlerde içsel ya da dışsal çatışmalara gebe olacağız.
Eleştirilere ve detaylara takılmış huzursuzluklar, sağlık konulu gelişmeler yaşanabilir.
İşlerimizde emeklerin meyvesini vermesi ve sonuçlarının görünür olması, hizmet sektöründe bazı neticeler alınması söz konusu olabilir. temizlik ve hijyen konulu keyifsizlik yaratan durumlar, şifa yöntemleri ve etkileri konusu gündeme gelebilir, titizlikle araştırılan incelenen konuların netliğe kavuşması, bilinmeyen ve merak edilen konuların su yüzüne çıkması v.b. şeyler olabilir... Sağlık konusunda özellikle bağırsak bölgesi sorunlarına ve salgın olabilecek rahatsızlıklara karşı dikkatli olmakta fayda var. Kolik tarzı ağrılar, ishal ya da kabızlık atakları v.b. şeyler görünebilir.

Her ne kadar Dolunay esnasında gökyüzünde destekleyici bazı açılar devredeyse de yine de bu dönemler dilin, elin, stresin, gerginliğin kontrol edilmesi gereken, dişe diş, göze göz diyen tavırların herkese zararının dokunacağı durumlar yaşanabiliyor.

Çok fazla plana, düzene takılmamak, ben kurduysam kimse yıkamaz diye diretmemek, bütünü ve olayların ardındaki büyük hayrı görebilmek önemli olacak.

T.C. haritası açısından bakarsak muhalefet ile hükümet arasındaki gerilim dozunun artabileceğini yorumlayabiliriz. Daha çok karşılıklı eleştirilerin dozunun kaçması ve hataların ortaya dökülmesi gibi durumlar hareketliliğe sebep olabilir. Muhalefete dair yapılan icraatların ve sunulan sunulacak hizmetlerin gündeme gelmesi de söz konusu olabilir. Başak burcu teması göz önünde bulundurulduğunda sağlık hizmetlerini ilgilendiren bazı sorun ya da sonuçlar da gündeme gelebilir.

Saat 19:09 dan sonra Ay günün geri kalanında boşlukta olacak. Başlangıçlar ve uzun vadeli kalıcı adımlar için elverişli olmayacak bu saatten sonrası. Akşam saatleri sen ben mücadelesi, kim daha iyi, kim daha kusursuz tartışmalarına açık görünüyor. Bu akşam için özel bir görüşme ya da huzurlu bir buluşma planınız varsa amacınıza o kadar da kolay ulaşamayacağınızı, uyum ve dengeyi ancak sizin gayretini olursa elde edebileceğinizi bilin.  İnatlaşma ve karşınızdakini bir şekilde düzeltmeye çalışma çabasına girmemenizi, empatik davranmaya ve karşınızdakini anlamaya çalışmanızı öneririm bu akşam için.

Tüm hafta boyunca gönlünüzdeki güzellikler sizinle olsun…
Hayrınıza olana da gönlünüz razı olsun…


Samiye Özbaş Soysal

Yorumlar

Popüler Yayınlar