AstroKarmik ile 31 Mart-6 Nisan 2014 haftası Yorumları...

31 Mart PAZARTESİ
Haftanın ilk gününe canlılık veren, hareketlendiren Koç burcu enerjisiyle başlayacağız. Dün olduğu gibi bugün de Ay Koç burcunda olacak. Rekabet duygusu ve atılganlığın hakim olacağı, hareketli ve hız telaşı duyacağımız bir gün olacak. Mücadele gerektiren, savunma ve karşı atak ihtiyacı duyulan dinamizm içerikli işler için elverişli bir gün olacak haftanın ilk günü.

Günün tamamı sukunet ihtiyacının yoğun olacağı gergin ve duygusal açıdan yorucu etkiler altında kalacağız. İş birliği yapmak, insanlar ve olaylar arasında denge sağlamak her zamankinden çok gayret gerektirecek. Gözü karalık veren ve karşılıklı gelen, diklenen tavırlara eğilim göstereceğimiz etkiler altında olacağız. Hızlı karar verip harekete geçme, korkusuzca plansız da olsa adım atma gibi artıları da olacak tabi ki ancak yine de genel olarak günün transitleri düşünüldüğünde bize kar sağlayacak en önemli unsurun bu artı enerjilere biraz sağduyu ve temkin katabilmek olduğunu söyleyebilirim.

Erken saatler, duygusal patlamalara, sen-ben tartışmalarına, bireysel hırsların her şeyin önüne geçip ilişkilerimizi yıpratmasına vesile olabilecek olaylara gebe. Kimin daha önce geldiği, kimin daha çok hak ettiği, kimin daha çok haklı olduğu gibi tartışmalar, sonuç alınması imkansız boyuta taşınabilir.

Akşam saatleri de aynı şekilde gereksiz agresyonlar, düşüncesizce girişilen işler ve ani telaşlı hareketler yüzünden hem fiziksel hem de duygusal anlamda yıpratıcı deneyimlere müsait olacağız. Kaza ve sakarlıklara da açık olacağız o nedenle acele işe şeytan karışır lafını unutmamak lazım. Bir de “öfke” nin kan kardeşi “zarar” ile arasındaki yoğun bağı aklımızdan çıkarmamak en güzeli tüm gün için.

Otokontrol, öfke kontrolü ve sakinleştirici aktiviteler pek çok sorunun üstesinden gelmemize fayda sağlayacaktır. Sinirinizi zıplatan kişilere karşı gülüp geçmek en güzel cevap olabilir. Son dönemde sosyal medyada sıkça dolanan bir söz var. Mizah ile başa çıkmanın en zor şey olduğunu ifade eden bir laf. İşte bugün de önerim bu yöntemi kullanmanızdır. Gülün, gülerek karşılık verin,  dinleyin,  anlayış gösterin.

Bu sizi haksız ya da güçsüz yapmaz.
Sadece insan yapar. 
Örnek olmanızı sağlar.
Karşınızdakini de zafere taşımaz ancak görmesini ve anlamasını sağlar.
“Zaten anlamaz ne fark eder” diye başlayan cümleleri kovun zihninizden.
Her zaman derim yaratılan en güzel değişim görerek ve gözlemleyerek yapılan değişimlerdir.
Yaratacaksanız bu şekilde olanını yapabilirsiniz.
Bu günler buna en çok ihtiyaç duyacağımız günler değil mi?

Ülkemiz açısından bakarsak transit Uranüs’ün TC Plüton’u ile karesi kesinleşecek. T.C haritasının Plüton’u transit Uranüs-Plüton karesi daha doğrusu Jüpiter-Uranüs Plüton T karesi etkisi altında olacak. Bu da ülkemizin içinde bulunduğu değişim sürecinin yine bir çeşit tetik alacağına işaret ediyor. Önemli ve ani gelişmeler, farklılıkların karşılıklı gelmesi ve bunun neticesinde farkındalık pencerelerinin aralanması, bunlara yenilerinin eklenmesi söz konusu olabilir.

1 Nisan SALI
Saat 08:21 den sonra Ay yaklaşık 2,5 gün için Boğa burcunda olacak. Maddi dünyanın değerlerinin farkında olacağımız, finansal konularla ilgileneceğimiz, riskli olandan ziyade garantici olan şeylere daha çok yöneleceğimiz etkiler altında olacağız bugün ve yarın. Ruhumuzun mücadeleye atılan tarafı biraz istirahate çekilecek bu iki gün için.  Mevcut halimizi koruma ihtiyacımız ön planda olacak. Sabırlı ve istikrarlı hareketler, verimlilik esasına dayalı olan işler, maddi dünyaya ait girişimler için elverişli olacak. Gün boyunca en çok ihtiyaç duyacağımız olan şey, güven duymak, güven sağlamak ve elimizde yarım ve fayda sağlamayan iş kalmaması mutlaka yararlı olmak ihtiyacı duymak olacak.

Erken saatler, kadın figürlerinden yana tam olarak istediğimizi bulamama, destek almakta zorlanma, duygusal olarak eski tecrübelerimizin hatırlanıp yüreğimizi yorması söz konusu olabilir.
Yeni karmik bağlar gönül yaraları açmamaya gayret etmek, var olanı şifalandırmak, negatif olan duyguların zararını bilip ona göre davranmak, deneyimlerden aldığımız derslerin bize rehberlik etmesine izin vermek önemli olacak.

Sabah saatlerinde aslında dünden bu yana etkili olan Güneş-Jüpiter kare açısı kesinleşecek. Gün boyunca bizi etkisi altına olacak olan durum, aşırı iyimser tavırlardan zarar görme, yaptıklarımızla ve varlığımızla dikkat çekme ihtiyacında artış, hem karşımızdakinden hem de kendimizden beklentimizin artışı, aşırı kendini beğenme, alttan almakta zorlanma, kibir ve gurur yüzünden kişisel ilişkilerimizin zedelenmesi gibi durumlar yaşanabilir.

Girişimsel konular ve maddi meselelere pembe gözlüklerle bakıyor olabiliriz. Riskleri görmeme, “nasıl olsa yoluna girer” diye temkini elden bırakma, sorunları yok sayma, rahatlık nedeniyle gereken özeni göstermeme ise hiç istemeyeceğimiz ve beklemediğimiz neticelere götürebilir bizleri. Başa çıkmanın kolay olmadığı en azından tahminimizden zor olduğu, bizi, tecrübemizi ve bütçemizi aşan işlere girişme riskimiz var. Yerine getiremeyeceğimiz, umut veren, boyumuzu aşan vaatlerde bulunmamaya, büyük sözler etmemeye özen göstermeliyiz bu etkiler altındayken.

Bu transit aslında bu haftanın tamamında etkili olacak Jüpiter, Uranüs ve Plüton T karesi bu vesile ile tetiklenmiş olacak ve bu da olmayacak işlere girişme, risk alıp öne atılma, değişimin kaçınılmaz etkilerine maruz kalma, isteğimiz ve irademiz dışında olanlarına direnme, baskı altında kalıp yıpranma, duygusal olarak dengeli hareket edip doğru tepki vermekte zorlanma,  özgürleşme ihtiyacını abartıp haklıyken haksız konuma düşebilme,  önümüzü görmekte zorlanma, bazı şeyleri tamamen geride bırakmak, terk etmek ve belki de kendi elimizle yok etmek zorunda kalma, yeniye yer açmak için arınma, farklı olanın, alışılmamış olanın hayatımıza nüfus etmesi,  buna uyum sağlamaya mecbur kalma,  beklenmedik olanı hayatımıza buyur etmeyi öğrenme, güç ve otoritenin neler yapabileceğine şahitlik etme, buna karşı nasıl durmamız gerektiğini bizzat yaşayarak tecrübe etme,  bilinçlerde birden olan ancak sarsıntı yaratacak ve belki de içsel olarak huzurumuzu kaçırıp bakış açımızı kökten değiştirecek aydınlanmalar yaşama gibi etkiler gözlemlenecek.

Özellikle 1-4 Nisan tarihleri arasında bu etkiler çok yoğun bir şekilde hissedilecek. Dün de söylediğim gibi bu etkiler T. C. haritası üzerinde de epey baskın olacak. Yani sadece bireysel bazda değil toplumsal çerçevede de yoğun olarak hissedeceğiz. Sağduyu ve sukunet sağlayan kişilerin genelin enerjisini yükselteceğini ve dengenin bulunması adına fayda sağlayacağını hatırlamak doğru olur.

Bunu bir çeşit aile içi mevzu gibi düşünün. Öyle ya da böyle olağanüstü bir durum meydana geldiğinde her aile de mutlaka insanları toparlayan, akılları başlara getiren, idare edip durumu yöneten, sağlam durup istikrarı ve dengeyi sağlayan bir aile ferdi mutlaka vardır. Ve bu her zaman da yaş olarak en fazlasına sahip kişi olmak zorunda değildir. Olgunluğun yaşı aranmaz bu durumda. Birileri en çok gözünün içine bakılan ve tavrının olayın gidişatını değiştireceği bilinendir.  Bunu da bir ailevi mesele gibi düşünüp, körükleyen, panikleyeni saldıran, haklı ya da suçlu arayan, ezmeyi haklı olmak sayan, yok etmeyi kazanmak bilen, özgür olmayı saldırmak ve bunu zorla almak olarak gören tavırların önünde durmak ve uç noktalardan merkeze kayışı sağlayacak olgun tavırlar göstermeyi misyon edinebiliriz bu günler için.

Neyse ki akşam saatleri tüm güne nazaran çok daha yumuşak enerjiler yansıyacak gökyüzünden yani yukarda bahsettiğim yapıcı ve ılımlı tavırları yakalamak çok daha kolay olacak.
İbadet, yardımlaşma, hayır işleriyle uğraşma ruhsal olarak dinginlik sağlayacak her türlü aktiviteye katılmak, sanatsal etkinliklerin ve yaratıcılık gerektiren uğraşların ruhumuzu beslemesine ve şifalandırmasına izin vermek için elverişli saatlerde olacağız.

2 Nisan ÇARŞAMBA
Ay Boğa burcunda olacak. Dün olduğu gibi bugün de sakin ve ağırkanlı hareketler, huzur ve güven hedefleyen yaklaşımlar,  istikrar, verimlilik, stabilite bize fayda sağlayacak durumlar olacak. Bireysel ve bedensel konforumuz, keyfi konular, damağımıza, gözümüze tat veren şeyler, beş duyumuza hitap eden keyif unsurları daha çok ön plana çıkacak. Risk alma garantiye al, azıcık aşım kaygısı başım, önce elindekini bitir daha sonra yenisine başlarsın,  huzur sağla denge yarat diyen sesler daha bir baskın olacak.

Erken saatler dayanışma, iş ve güç birliği gerektiren işler, somut olarak bir hareketi tetiklemek,  mücadeleye yeltenmek, dayanıklılık gerektiren işlere girişmek, duygusal destek alıp vermek, derin duygusal paylaşımlar yapıp ilişkilerde yakınlaşma sağlamak, kararlılık ve sebat gerektiren çalışmalara emek sarf etmek için oldukça etkili olacak.

Sabah saatlerinde aslında dünden bu yana etkili olan Güneş-Uranüs kavuşumu kesinleşecek. Bu açının etkisi ile kendisini belli edecek en önemli vurgu özgürlük ihtiyacı olacak.  Bu haftaya damgasını vuran olgulardan biri olan değişim, farklılık ve farkındalık artışı var bugünün enerjisinde. Her zamankinden farklı bir rutin, her zamankinden farklı kişiler ve her zamankinden farklı ortamlar bizi çekecek. Ve bu uğurda bazı şeyleri bırakmayı, görmemeyi, terk etmeyi tercih edebileceğiz.
Olumlu ya da olumsuz sürprizlere, alternatif çıkış yollarına ve planlara hazırlıklı olmamız gerekecek. Toleranslı olmak, isyankar bir tavır sergilememek, sırf değişim olsun diye değişmemesi gerekenlere yol vermeye kalkmamak bize fayda sağlayacaktır. Kadın ve erkek figürleri ile otorite konumundaki kişilerle çatışma riski de olduğundan olabildiğince ılımlı olmaya çalışmanız iyi olur.

Sağlam olan ilişkilerin minimum zarar göreceği, sorunlu olanların ise çatlayabileceği etkiler yansıyacak gökyüzünde. Bugün gelen de giden de hızlıca hareket edeceğinden, başlangıçların kalıcılığından, bitişlerin de pişmanlığından endişe duyulabilir. Skandal denilebilecek olayların patlak vermesi de söz konusu olabilir. İradi olarak normalde beklenmedik atılımlara şahit olma, kendimizde ve toplumun içindeki bireylerde bazı keşifler yapma, cevherlerin ortaya çıkmasını görme, daha önce farkına varmadığımız ve görmediğimiz yönlerimizin açığa çıkması gibi aydınlanma yaratan durumlar yaşanabilir.

Esnek olmaya çalışmak, özgürlüğün aslında içimizde başladığını görebilmek, dışarıdan bunu kısıtlamaya çalışanların özümüzü değiştiremeyeceğini, görünür sınırların ve kısıtların aslında zihinsel duygusal anlamda var olduğunu kabul etmişsek gerçeğe dönüştüğünü bilebilmek önemli olacak.
Gece saatleri duygusal olarak bir miktar sıkıntılı, depresif olma eğiliminde, kendimizi ifade etmekte ve duygusal sıkı bağlar kurmakta zorlanacağımız etkiler altında olacağız.

Engellenmişlik hissi, eleştiriler, samimiyet yaratamama, memnun etmenin zorlaşması, tatmin olmakta güçlük çekme,  kendimizi yetersiz hissetme gibi negatif olup enerjimizi düşürecek duygu hallerinden kaçınmakta fayda olacaktır.  Sizi yükseltecek ve bu olumsuzu görme eğilimindeki karamsar havadan kurtaracak kişilere vakit ayırabilirsiniz. Ne negatif diye aramaktansa neler iyi ve mutluluk verici diye görmenizi sağlayacak kişi ve durumlardan destek alabilirsiniz.

3 Nisan PERŞEMBE
Günün ilk yarısı Ay Boğa burcunda ve saat 09:44 den sonra yaklaşık 5 saat boşlukta olacak.  Başlangıçlardan ziyade standardın sürdürülmesi, derlemeyi toplama, verimli zaman geçirme ve yarım kalan işlerde ilerleme kaydedip mümkünse tamamlama, sonuçlar elde etme amacıyla planlayabiliriz günün ilk yarısını.  Yine dünkü gibi dünyevi değerler, maddi konular, kar ve kazanç elde etmeye yönelik hareketler için uzun vadeli bir planın ilk adımı olmadığı sürece elverişli olacak bu zaman dilimi. Keyfe yönelik planlar, fiziksel olarak kendimizi şımartacağımız, bedensel olarak kendimize özen gösterip mutluluk bulacağımız şeyler için de kullanabilirsiniz öğleden öncesini.

Erken saatlerde dünden bu yana etkili olan Merkür Satürn üçgen açısı kesinleşecek ve gün boyunca da hissedilmeye devem edecek. Bu transitin etkisi ile zihinsel olarak odaklanma şansımız yüksek olacak. Uçuşan fikirleri yere kondurma, uygulanabilir olanlarını üretme, plan yapma, detayları kaçırmayıp kusursuz olanlarını yaratma şansımız olacak. Güven veren ve diğer insanların üzerinde etki bırakacak biçimde fikirleri ifade edebileceğiz.  İhtiyatlı davranıp prensiplerimizden taviz vermediğimiz takdirde faydalı kararlar alma ve planlar yapma şansımız olabilir. Kelimelerinizin tam isabetle yerini bulmasını istediğiniz görüşmeleri planlayabilirsiniz bugün için. Ticari meselelerinizde de planlı ve organize hareket etme şansınız yüksek. Adil anlaşmalar yapabilirsiniz. Ayrıca ağırbaşlı ve kendini bilen konuşmaların özellikle fayda sağlayacağını söyleyebilirim. Resmi ve mesafeli tavırlar da aynı şekilde etkili olacak. Bu etki altındayken insanlarla çok fazla iç içe girmemek size özel olanı herkesle bu kadar detaylı paylaşmayıp kendinize ait bir parçanın kalmasına özen göstermek ya da kiminle detaylarınızı paylaşıp paylaşmayacağınız konusunda seçici olmak önemli olacak.

Sabah saatleri hem özel hem de sosyal ilişkilerde ufak tefek pürüzler ve güven esasına dayalı olan bazı gerginlikler yaşanma riski var. İlle de aldanmak ya da aldatılmak olayından bahsetmiyorum. Verilen sözün tutulmaması, o kişiye ait sorumlulukların yerine getirilmemesi ve yeteri kadar önemsemediğinin hissettirilmesi de kişisel güven duygusunu sarsacak olan şeyler.

Öğlen saatlerinde de bu haftanın temasının bir parçası olan ve gün boyunca yoğun olarak hissedilecek olan Güneş-Plüton kare açısı kesinleşecek. Bu açı etkisiyle güç savaşları, haklı haksız mücadeleleri, gergin ve parlayıcı tepkisellik, yıkıcı ve yıpratıcı temaslar, otorite figürleriyle uyuşmazlıklar, önemli ve etkin kişilerden destek almakta zorlanma, hayatımızda radikal ve olmazsa olmaz bazı değişimlerin eşiğinde olduğumuzu hissetme ya da buna yönelik kararlar alacak gücü kendimizde bulma durumları yaşanabilir.

Zaten farkında olduğumuz ve değiştirmeyi arzuladığımız şeyleri hayata geçirebiliriz ya da sıkı sıkıya bağlı olduğumuz, takıntı haline getirdiğimiz bir takım şeyleri de istemeden değiştirmek zorunda kalabiliriz. İnatlaşmak ve olmasın diye direnmek nafile ya da zarar verici olabilir. Dışardan baskı alma veya kendi kendimizi içinde bulunduğumuz durumu zorlaştırma durumu söz konusu olabilir. Sanki içimizde birikmiş konsantre bir enerji var da onu açığa çıkarmak için uygun zemin ya da zaman yaratamamışız, patlamak zorunda kalmışız gibi bir durum bu...

Burada “oh ne güzel oldu” denilecek nitelikteki eğlenceli değişimlerden bahsetmiyorum. Asla ve kesinlikle yapmam, söylemem, kabul edemem dediğimiz yani büyük konuştuğumuz ya da bize külliyen ters gelen, normal şartlarda yadırgadığımız ve ayıpladığımız, hamurumuza uymayacağını düşündüğümüz şeylerin gerçeğe dönüşmesi söz konusu bu değişim temasında.

Çok fazla da gönüllülük esası bulamayabiliriz. Yani mecbur kalabiliriz. Birileri ya da bir durum bizi buna zorlayabilir.  Baskı altında kalıp sözümüzü çiğnemek mecburiyetinde kalabiliriz. Hayatımızdaki bazı konuların aksayan yanlarını değiştirmek zorunda kalabiliriz.  Kökten olan değişimleri temsil ettiğinden biraz zorlayıcı bir biçimde bu tarz değişimlere doğru çekilebiliriz.

Özellikle erkek figürleri ve bize göre otorite ve baskın olan kişilerle, patronlarla, devlet kurumları ile zıt düşme ve isteklerin kabul ettirilmeye çalışılması nedenli gerginlikler yaşanabilir. Eğer bizler biraz esneklik ve geniş bir bakış açısı kullanmayı becerememişsek katlanılması zor ancak üstesinden gelmesi ise güç katan önemli bir transit bu.  Ancak unutulmaması gereken en önemli unsur, riskli ve tamamen kontrol dışı ve ölçüsüz adımlardan ve tehlikeli olacak hamlelerden kaçınmak gerekliliğidir.
Önemli ve otorite konumundaki kişilerle görüşmek, destek istemek ve uzlaşma sağlamak için çok uygun bir etki olmayacak bugün gökyüzünde...  Zaten yolunda gitmeyeni kökten değiştirmek açısından ise itici güç olabilir.

Daha önce de bu konuda söylediğim gibi zoru başarma, olmayanı oldurma ve savaşıp kazançlı çıkma hırsı da verebilir.
Plüton ölüm ve sonrasında yeniden vücut bulmayı, yoktan var olmayı, reenkarnasyonu, daha iyisi daha sağlamı olsun diye var olanı yok etmeyi, dönüştürmeyi, transformasyonu temsil eden gezegen. Bu kez üzerinde çalıştığı konu ise direk kişisel alanımız olacak. Bize dokunacak. Ucunda ilişkilerimizi ve yaşamımızın belli alanlarını da ilgilendiriyor olabilir ancak bu kez dediğim gibi asıl dönüşümü bireysel bazda bizlerde yaratmayı hedefleyecek. En zor ve etkili olanını yani...
Hayırlı dönüşümlere vesile olmasını ve bunlara da gönlümüzün razı olmasını yürekten dilerim.
Saat 14:48 den sonra Ay yaklaşık 2,5 gün için İkizler burcuna geçecek. Son iki günün daha bir durağan ve dingin enerjisi yerini tekrardan hareketlilik ve canlılık veren bir enerjiye bırakacak. Günün ikinci yarısı hareket halinde olacağımız, iletişim becerilerinizi kullanıp zihinsel kapasitemizi çalıştıracağımız işler açısından çok daha verimli olacak. Eğitsel ve ticari konular, seyahatler, bilgi alış verişleri ve sosyal ortamlar açısından uygun olacak.

Karar verme verebilme sorununa dikkat.  Her bir seçenek gözümüze cazip görünebilir bir şeyi seçmek durumunda kalırsak. İyice incelemeden, ihtiyacı neyin gidereceğini analiz etmeden hızlıca yüzeysel bir bakış ile karar vermemek ancak en kötü kararın bile kararsızlıktan daha iyi olduğunu unutmamak lehimize olabilir.

Bugün itibariyle 2012 den bu yana dönem dönem kesinleşen Uranüs-Plüton karesi tekrar etkisini hissettirmeye başlayacak.  Açının kesinleşeceği 3 Nisan tarihine kadar etkisi giderek aratacak ve sonrasında da 8 Mayısa kadar belirgin olmaya devam edecek. İlerleyen günlerde bu konuda tekrar hatırlatıcı yazılar paylaşacağım…

4 Nisan CUMA
Ay İkizler burcunda olacak. Merak edip her merak ettiğimizin peşinden koşacağımız, bilgi neredeyse koşup peşinden gideceğimiz ancak ilgimizi ve konsantrasyonumuzu bir noktada toplamakta da zorlanabileceğimiz etkiler altında olacağız bugün ve yarın için. Ayın ikizlerde olduğu günlerde her şeyi duyma, her şeyi görme ve her şeyden haberdar olma eğiliminde oluyoruz. Bilgiye diğer zamanlardan çok daha rahat ulaşıyoruz ancak ulaştığımızın kıymetini bilip işe yarar biçimde kullanma şansını bulamayabiliyoruz. Merakın fazlası diğer insanların özel hayatına da girmemize ve açıkçası dedikodu içerikli durumların ortasında kalmamıza da vesile olabiliyor. Konuştuğumuz kadar dinlemeye, dinlediğimiz kadar da anlamaya vakit ayırmamız gerekecek bu 2 gün boyunca. Duygusal olarak dinginlik sağlamak da pek mümkün olmayacağından kıpır kıpır bir huzursuzluk hali de yaşanabilir.

Zihinsel kapasite, el becerisi gerektiren işler, ticari konular, seyahatler, yakın çevremiz ile ilgili işler, iletişim halinde olarak kotaracağımız detaylar, eğitim ve haberleşme içerikli çalışmalar, yazıp, çizme, sözlü ve yazılı olarak ifade becerisi gerektiren işler için elverişli günlerdeyiz.

Öğlen saatleri hız kazansın istediğiniz işler, fark yaratma ve değişimi ortaya koyma, yeni fikirler üretip bunları etkileyici biçimde sunma açısından verimli olabilir. Plan değişikliklerine uyum sağlayabilme, esneklik gösterebilme ve alternatif olan durumlara hızlıca adapte olabilmemiz önemli olacak. Özgürlük ihtiyacımızın artışı ve gönlümüzün istediği şekilde hareket edebilme isteği nedeniyle istikrar ve düzen sağlamak zor olsa da yine de değişimin faydasını görebileceğimiz etkiler altında olacağız.

Akşam saatlerinde hem özel hem de sosyal ilişkilerde uyum sağlamak, denge kurmak ve yakınlaşmak çok daha kolay olacak. Kadın erkek ilişkilerinde de şansımız yüksek olacak. Çabucak kaynaşmalar ve halden anlayan tavırlar dikkat çekecek. Talepler, başvurular, destekleşmek ve istekleri ifade edip karşılık aramak için elverişli bir akşamdayız.

5 Nisan CUMARTESİ
Ay gün boyunca İkizler burcunda olacak. Dün olduğu gibi bugün de hareketli ve birçok şeye aynı anda yetişmeye çalışacağımız, her şeyi merak edip, öğrenmeye çalışacağımız, düşünceleri öğrenme çabası içine girip haber niteliği olan olmayan her türlü içeriğe ilgi duyacağımız nitelikte geçecek. Aynı anda hem kitap okuyup hem radyodaki programı takip edip, bir yandan da sosyal medyadaki gelişmeleri inceleyip bir yandan da yan odada ya da masada yaşananlara dikkat çekeceğimiz, açılmış antenler temalı gündeyiz. Bu gözler kulaklar ve diğer tüm duyular full açık olduğundan, herhangi bir merak giderildikten sonra anında ona olan ilgiyi yitirme ve dolayısıyla başka bir şeye yönelme etkisi yaratıyor. Ve dolayısıyla da eğer özellikle gayret etmemişsek herhangi bir konuda derinlemesine olan anlamı ve gerçeği ortaya çıkarma isteği de mümkün olamıyor. Her duyduğunuza gördüğünüze bir anlık algının gözlüğüyle bakmadan biraz daha net resmi görmeye çalışma, esasına erme ve yarım yamalak bilgiye yenik düşüp hatalı kararlar verme riskine karşı mücadele etmek şart.

Eğitim, teknoloji, bilgi ve ticaret içerikli işler, hesap kitap işleri, yolda geçirilen ve haberleşme temalı zamanlar, iletişim becerisi ve tatlı dil ile çözülecek işler için ideal olabilir bugünün de enerjisi.
Erken saatler acelecilik ve telaşın yanı sıra cesaret ve ataklık ön planda olacak.  İnisiyatif kullanmak, ben buradayım ve yapabilirim demek bu saatlerde bize kar sağlayacak.  Rekabet içeren işler, zamanın hızlı akmasına ihtiyaç duyulan aktiviteler ve normal şartlarda cesaret edemediğimiz gayret ve efor gerektiren şeyler için kullanabilirsiniz erken saatleri.

Öğleden sonra ve akşam saatlerine doğru duygularla düşünceleri aynı düzlemde buluşturmak zorlaşacak. Tam olarak ifade edememe, kelimeler ağzımızdan çıkarken aslında onu söylemek istemediğimizi fark etme, duygusal tarafı yok sayacak söylemlere şahitlik etme, patavatsızlıklara maruz kalma söz konusu olabilecek. Uzlaşmak ve fikir birliği yapmak kolay olmayacak. Kelimeleri tartmak ve düşünmeden konuşmamak gereği artacak. Önemli ve fikirsel olarak kendinizi ifade edip etki bırakmak istediğiniz, uzlaşma ihtiyacı duyacağınız işler açısından elverişli saatlerde olmayacağız.

Saat 23:44 den sonra Venüs 3 mayıs tarihine kadar kalacağı Balık burcuna geçecek. Sevgiyi, aşkı, romantizmi, ilişkilerimizi, hayattan keyif aldığımız konuları, güzellik estetik temalı işleri ve para olan ilişkimizi temsil eden Venüs bu süreç zarfında destekleyici biçimde etki edecek. Zira Balık burcunda iken yüceldiği bir pozisyonda olacak. 

Son zamanlarda sevgiden ve aşktan anladığımız daha çok dostluğu köküne kadar yaşamaktı. Balık burcu geçişi ile birlikte bir ilişkiden beklentimiz net bir şekilde sevgiyi iliklerimize kadar hissetmek olacak. Hülyalı aşklar, romantik saatler ve duygusallığı derin bir biçimde yaşamak ihtiyacımız artacak. Bu dönemde etkileyici teklifler yapıldığına şahit olabiliriz hep birlikte. Aynı zamanda sanatsal konularda ve yaratıcılıkta da bir artış gözlenebilir bu süreç içinde. Aşırı hassasiyet aşkta sevinçten ya da aşırı coşkudan kaynaklanacak şekilde gözlerin sulanmasına sebep olabilir. Ancak bu kadar güzelliğin yanı sıra özellikle ilişkilerde ve para konusunda sömürüye açık bir dönem olacağı da söylenebilir. Sevgide de ana tema “fedakarlıklar ve karşılık beklemeden koşulsuz biçimde akıtabilme” becerisi olacak. Aşkın ve koşulsuz verilen sevginin gözünüzü karartmadığı, kalbinizin ve cüzdanınızın yara almaması adına yüreğinizdeki güzelliklerin karşınıza çıktığı bir dönem olmasını dilerim hepimiz için...
Saat 23:31 den sonra yaklaşık 1 saat için ay boşlukta olacak.

6 Nisan PAZAR
Saat 00:40 dan sonra Ay yaklaşık 2,5 gün için Yengeç burcuna geçecek. Ailevi ve vatani konuların öncelikli olacağı, çocuklarla ilgilenme ihtiyacı duyacağımız, sosyal hayatın içinde olmaktansa evde sevdiklerimizle bir arada vakit geçirmeyi tercih edeceğimiz etkiler altında olacağız. Yabancılardan ziyade bildik kişiler, yanında kendimizi güvende hissettiklerimiz, geleneksel olan şeylere emek sarf etmek,  sevgi içerikli konular ve sevginin ifadesi ön planda olacak. Koruyup kollayan, güvenlik ve iyilik sağlayan, adeta bir anne gibi çevremizdekilerin her konuda rahat ve huzurlu olduğunu bilmek isteyen güven çemberi yaratmaya çalışan tavırlar dikkat çekebilir. Ailece bir araya geleceğiniz, yiyip içip sohbet edeceğiniz, eskilerden konuşup yaşlılarınıza vakit ayıracağınız ruhen doyurucu bir pazar günü yaşama şansımız var.

Öğlen saatleri, tedavi almak, şifa yöntemlerinden faydalanmak, fedakarlık ve merhamet konulu işlere girişmek sanatsal aktivitelere katılmak, yaratıcılık gerektiren şeylerle uğraşmak, ruhsal ve dini temalara ağırlık vermek için elverişli olacak. Maddi değil de manevi tatmine daha çok ihtiyaç duyacağımız etkiler altında olacağız. Olayları akışına bırakmak ve bağışlayıcı, kabullenici olmak bize fayda sağlayacak özellikle gün ortası saatlerde.

Günün devamında da yorucu ya da gerginleştirici hiçbir etki olmayacak. Haftanın en yumuşak ve rahatlatıcı gökyüzü olaylarının etkisinde adeta hem fiziken hem de duygusal anlamda dinlenme şansı bulacağımız güzel bir gün ile haftayı kapatıyoruz.

Tüm hafta boyunca gönlünüzdeki güzellikler sizinle olsun…
Hayrınıza olana da gönlünüz razı olsun…


Samiye Özbaş Soysal

Yorumlar

Popüler Yayınlar