AstroKarmik ile 17-23 Mart 2014 Haftası Yorumları...

17 Mart PAZARTESİ günü saat 02:46 dan sonra Ay yaklaşık 2,5 gün için Terazi burcuna geçecek. Hafta sonunu çalışma enerjisiyle geçirdikten sonra haftaya çok daha rahat ve huzur arayışında olan bir etki ile başlayacağız. Eş ve partnerlik içeren mevzular, sanatsal aktiviteler, romantik planlar, sosyalleşme fırsatı sunan ortamlar, estetik ve güzellik konulu meseleler ve diplomasi ihtiyacı duyulan işler için oldukça elverişli bir gün. Bugün ve yarın bizi etkisi altına alacak olan şey savaşmak yerine uzlaşma yolunu tercih eden tutumlar, paylaşımlar ve işbirliği teması olacak. Eğer el ele vermişsek çok daha kazançlı çıkacağımız iki gün yaşayacağız.

Bugün ve yarın bir şeyleri tek başına yapmaktansa birileriyle paylaşmak daha keyifli olacak. Kararsızlık yaşayabileceğimiz ve diğer insanlardan etkilenme ihtimalimizin olduğu bir hava esecek. Zıtlaşmalar söz konusu olursa “peki tamam olur” demek kolayımıza gelecek. Zira kavga olayını yaşamak, isteyeceğimiz en son şey olacak.

Madem etki altında kalma riskimiz var o zaman bu enerji hakimken yanımızda duran ve üzerimizde söz sahibi olan kişileri doğru seçmek önemli olacak. Bunun yanında tabi ki kafa sallayıp razı olduğunuz kararlar gerçekten size hizmet ediyor mu yoksa sadece hır çıkmasın, aman huzur kaçmasın diye “mış” gibi mi yapıyorsunuz farkına varmanız varabilmeniz önemli olacak.

Geç saatlere kadar Ay'ın temel bir açısı olmayacak ve dinginliğe hizmet eden, keyif ve denge odaklı, çok fazla hırs barındırmayan hatta eğer kontrol edememişsek biraz da tembelleşebileceğimiz sakin bir gün ile haftaya giriş yaptık.

Akşam saatleri aşkta ve parada önemli kazanç fırsatlarını elimizin tersiyle itme ya da farkına varmayıp kaçırma riskimiz var. Bu akşamın olaylarına ve karşılaştığımız kişilere bu gözle bakabilmek gerek.

İlerleyen saatler ise ilişkiler açısından hareketli geçmeye aday. Aşk konuları da akıcı, sosyal ortamlar da… Hangisini tercih ederseniz edin. Sohbet edebileceğimiz, dilimizden anlayan insanlarla plan yapmak için güzel bir akşam. Yalnızlığı tercih etmişseniz sanatsal, yaratıcılık gerektiren aktivitelerle, sinema, tiyatro gibi görsel sanatlarla dolu dolu vakit geçirebilirsiniz. Gece ilerleyen saatler huzursuzluk ve duygusal dengesizlik etkisinde olacağız. Geceyi geç saatlere kadar uzatmamanızı ve fiziksel şartlar olarak dinginleştiren ve huzurlu bir uyku ile dinlenmenizi buna hizmet edecek bir ortam yaratmanızı öneririm.

18 Mart SALI günü de Ay Terazi burcunda. Dün için öncelikli olan konular bugün de ön plana çıkacak.  Uyum, denge, iş birliği sağlama ihtiyacımızın yüksek olduğu, başkalarının fikirlerine, kararlarına, desteğine ve bizimle birlik olup hareket etmelerine her zamankinde daha çok ihtiyaç duyacağımız bir gün... Diplomasi eğiliminde olup aynı dilden konuşan tavırlar gösterebileceğiz.
Birlikte olduğumuz, hayatı ya da işi paylaştığımız insanların sözü ve görüşü bizler için önemli olacak. Ödün verme ve kabul eden bir tutum sergileme eğilimi artacak.

Estetik ve sanat konulu işler, aşk ve romantizm konuları bizi kendine çekecek. Sosyal ilişkiler kurmakta zorlanmayacağımız hatta bu ortamları yaratıp insanları bir araya getirme ihtiyacı duyacağımız,  sosyal hayata keyif katabileceğimiz bir gündeyiz.

Dün olduğu gibi bugün de sanki tek başına olan hiçbir şeyin tadı çıkmıyor, anlamı olmuyor, bir şeyler eksik kalıyor hissi yoğunlaşacak. Tabi ki hayat paylaştıkça güzel ancak bu etki bugün biraz daha yoğun olup bizi zorda bırakacak seviyeye varabilir. Sanki tek başına kalsak hiç bir işin altından kalkamayacağız ya da asla keyif alamayacağız safhasına vardırmamak, bireyselliğin de önemli olduğunu hatırlayabilmek önemli…

Sabahın erken saatleri duygusal gerginlik ve alınganlık gösterme eğilimiyle geçecek. Aşırı ve kontrolsüz tepkiler vermekten kaçınmamız gereken bir sabahtayız. Sanki bir süredir içinizde biriktirdiğiniz bir şeyler pat diye dışarı fırlayıverecekmiş ve bunun olup olmaması da sizin elinizde değilmiş gibi gelebilir.
Hele ki bu kadar huzur ve denge ihtiyacında olduğumuz bir gün için yapılması gereken en son şey bu tarz bir çıkış olur herhalde. Zira eğer bir mücadele ya da haklı haksız gerginliği yaşanacaksa bunu layıkıyla yapma şansımız da pek olmayacak. İçimizden bir ses “saçmalama ne diye huzur kaçırıyorsun” diyecek ancak bir yandan da ortalığı bulandırmak ve kriz çıkarmaktan da kendimizi alamayacağız.

Bu nedenledir ki, karşı tarafı sınırlamaya, sözünü geçirmeye, baskı kurmaya ya da zorla bir şeyleri kabul ettirmeye çalışan tavırlardan uzak durmamız önemli olacak. Yani bir çeşit hır çıkarsa bu sizin DE sorununuz olacak.

İlerleyen saatlerde bu etki azalsa da en azından günü ilk yarısı dikkatli olmakta fayda var.
Gün boyunca etkili olacak olan en önemli gökyüzü olayı Venüs-Uranüs altmışlık açısı olacak. Akşam saatlerinde kesinleşecek ancak dediğim gibi gün boyunca ve hatta yarın da bunun etkisi bizi saracak.

Venüs aşk hayatımızı, estetik ve güzellik içerikli konuları, parayla olan ilişkimizi, genel olarak ilişkilerimizi, sosyal hayatımızı, hayattan keyif aldığımız konuları, sanatsal mevzuları daha çok temsil eden gezegen.

Değişimi, farklı ve ani olanı, beklenmediği, sıra dışı ve sarsıcı olanı, özgürleşme ihtiyacı yaratan ve “düzene uymak zorunda değilim” dedirten Uranüs ile arasında destekleyici bir açı olacak bu iki gün boyunca gökyüzünde.

Eğer hayatınızdaki bazı şeyleri değiştirmek, yenilikler katmak ve farklı bir şeyler yapmak isteğiniz varsa bu günlerde buna fırsat yaratma şansını da bulabileceksiniz anlamı taşıyor bu transit. Yanında kendinizi iyi hissettiğiniz ve kafanızın içini okuyan, aynı dilden konuştuğunuz birinin cazibesine kapılıp farklı ve hesap edilmemiş bir ilişkiye gözü kapalı atlayabilirsiniz örneğin. Sabitlik ve gelecek vaat eden kişi ya da uğraşlardan ziyade bize şu an için kendimizi iyi hissettiren, eğlendiren ve monotonluktan kurtaranlarına çekileceğiz. Bildik normların dışında sosyal organizasyonlara dahil olup bu nitelikte davetler alabilirsiniz. Kendimizi özgür ve değişimi yaratabilir olarak görmek ihtiyacı duyacağız bu etki altındayken… Yeni insanlar tanımak ve yeni ilişkilere yelken açmak her zamankinden kolay olacak.  Fiziksel olarak görünüşünüzü değiştirme ihtiyacı da duyabilirsiniz... Saç değişikliği, her zamankinden farklı ton ve stilde kıyafetler seçmek cazip gelebilir. Para ise elinizden çok kolay bir çırpıda akıp gidebilir bir materyal haline gelebilir. Keyif aldığınız konularda aniden bir değişim ve ilgi alanlarınızın değişiklik göstermesi yaşanabilir. Eğer yaratıcılık gerektiren şeylerle uğraşıyorsanız sıra dışı işler üretme ve farklı beceriler ortaya koyma şansınız da olabilir. Genel olarak şans, para ve aşk konusu beklenenin dışında gelişmelere gebe olacak.

Merkür bugün 7 Nisan 2014 tarihine kadar kalacağı Balık burcuna geçti. Son retrosu öncesinde de bir kez balık burcu geçişi yaşanmıştı. O dönemde sizlerle paylaştığım yorumlarımı hatırlatmak adına tekrar paylaşıyorum...

Zihnimizi, iletişim becerilerimizi, algımızı ve mantıksal tarafımızı, ticari faaliyetlerimizi, yakın çevremizle olan ilişkilerimizi ve seyahatlerle alakalı olayları daha çok etkileyen Merkür gezegeni Balık burcunda ne yazık ki o kadar da rahat etmiyor. Unutkanlık, zihinsel olarak dağınıklık gibi durumlar bu süre zarfında sıkça karşılaşabileceğimiz riskler. Özellikle odaklanma gerektiren iş ve projelerde hele ki içeriğinde hesap kitap meseleleri varsa, her zamankinden daha fazla dikkatli olmanızı ve uzun süreli konsantrasyon zor olacağından molalarla enerjinizi dengelemenizi öneririm.

Bir de bu dönemde mantıksal olan tarafımız biraz geri planda kalabileceğinden, subjektif bir bakış açısı ile tamamen dürtüsel kararlar alma ve yanılma riskimiz de var. Fakat bu zaman zarfında, sanatsal ve yaratıcılık gerektiren işlerde her zamankinden çok verim alınabilecek. Zira Merkür'ün bu konumu sezgileri ve hayal gücünü aktive edecektir mutlaka.

19 Mart ÇARŞAMBA günü sabah Ay Terazi burcunda olacak ve saat 03:08 den sonrasında yaklaşık 8 saat boşlukta olacak. Sabah saatleri önceki iki günün temasına uygun şeyler, ilişkiler, denge ve huzur konuları yine öncelikli olacak. Hırsların değil uyum gösteren kabullenen tavırların etkisinde olacağız. Etki altında kalmaya meyilli olduğumuz ve bunun yanında da fazla çalışkan bir havamızın olmadığını düşünürsek bu saatlerin çok da somut adımlara hizmet etmeyeceğini söyleyebiliriz. Ay boşlukta olduğundan uzun vadeli planlar ve bunların başlangıcı için pek elverişli olmayacak.

Saat 11:14 den sonra Ay yaklaşık 2, 5 gün için Akrep burcuna geçecek.  Duygularımıza hakim olmamız ve şüpheci tutumlardan uzak durmamız gereken etkiler alacağız. Akrepteki ay bize güçlü ve dayanıklı olursan, sabır gösterirsen, sezgilerini kullanmayı ihmal etmezsen, negatifi üzerinde tutmaya kalkmazsan günü mutlu ve huzurlu geçirirsin ve üstüne da kazanç elde edersin diyor. İnsanların senin arkadan iş çevireceğine sana kötülük edeceğine inanmak yerine güvenmeyi tercih et diye de ekliyor. Bu iki gün boyunca, bir olay oldu ve bu sizi kırdı ya da daha da öteye yaraladı ise, bunu anında dile getirmek en güzeli. “Sen vakti gelince görürsün” tavrı çooook yorucu. Üstelik de o kadar da vurucu değil.  Tatmini yaşayan sadece siz oluyorsunuz. Karşınızdaki eğer bunu istemeden ya da bu safhalara varacağını düşünmeden yapmışsa farkındalık yaşama şansını, açıklama şansını, özür dileme şansını elinden alınmış oluyor...  O vakit geldiğinde dediğiniz zamanda ise artık iş işten geçmiş oluyor. Olayın üzerinden ne sular geçmiş kim bilir...  Hatırlasa bile nafile. Vurucu etki yaratabilmek için, olayın o kişinin hafızasında da sizdeki kadar yer etmesi gerekir. Kasten yapmışsa belki… Ama yine de bu ihtimal oldukça zayıf… Sizin enerji bedeninizdeki birikimi ve yorgunluğu ise cabası.

Bu iki gün boyunca kendinizi biraz serbest bırakmaya, arınmaya ve özellikle de kıskançlık, kin, nefret, kırgınlık, hırs v.b. negatiflik saçan durumları üzerinizde tutmamaya ihtiyaç var.
Ketumluk, duygu, düşünceleri belli etmeme gibi bir korumacılığımız da olabilir. Ancak bu arada bize söylenmeyenleri ve hareketlerin, yaşananların ardında ne yattığını, niyetleri ve olabilecekleri sezme becerimiz de olacak.  Sanatsal manada ise yaratıcılık artmış olacak. Ölüm ve ötesi konulara dair çalışmalar, ruhsal, mistik temalı işler, şifa yöntemleri gibi konuları destekleyecek Akrep burcundaki Ay.

Öğlen saatleri ve öğleden sonrası günün iletişim açısından en akıcı olduğu zaman dilimi olacak. Derin algı ve açık iletişim gerektiren işleriniz, ifade etme gereği duyulan meseleleriniz, yazışma ve konuşmalarınızdan verim alma şansınız yüksek olacak. Ticari konular, seyahatler, yakın çevrenizle olan ilişkileriniz ve iyi ilişkiler kurmak yakınlaşmak ve paylaşmak yoluyla yürütülecek işleriniz açısından elverişli olabilir.

Günün ilerleyen saatleri ise, şifa yöntemlerinden fayda almak, ibadet etmek, ruhsal çalışmalarda bulunmak, arınma ve bağışlamaya yönelik şeyler yapmak, merhamet ve fedakarlık ile ilgili konulara eğilmek, sanatsal faaliyetlerde bulunmak açısından destekleyici olacak. Bu akşam için mantıksal tarafı ön plana çıkarmanız gereken, kalıcı karar ve resmi nitelikli görüşmelere yeltenmemekte fayda var. Daha çok sezgisel ve dürtüsel bir havamız olacak. Olayları akışına bırakmaya eğilimli olacağımızdan dünyevi kararlarda net olmakta zorlanabiliriz. Ruhsal açıdan doyurucu bu akşamı umarım bu açıdan verimli geçirme şansı yakalarız.

20 Mart PERŞEMBE günü de Ay Akrep burcunda olacak.  Duygusal inatlaşmaların yaşanabileceği, güven ihtiyacımızın arttığı ve bu yüzden de herkesle çok fazla iç içe olmayı tercih etmeyeceğimiz ancak paylaşımcı olmanın faydalarını görebileceğimiz bir gündeyiz. Sezgilerimiz ve duygusal tarafımız yoğun olacak. Bu etki altındayken her şey yolunda gitse bile acaba bir terslik var mı ya da olur mu diye huzursuzlanan bir havamız olabiliyor. Adeta keşke yolunda gitmeyen bir şeyler olsa da uğraşsam diyen açıkçası yoktan kriz yaratan tavırlara dikkat derim günün tamamı için. Araştırma gereği duyulan, inceleyip bulunacak ortaya çıkarılacak gizemli işler, sanatsal ve yaratıcılık gerektiren şeyler için gayet elverişli bir gün. Ancak kıskançlık, şüphecilik, hırs ve inat barındıran tavırlardan sakınmakta fayda var.

Öğleden öncesi ve öğlen saatleri ikili ilişkilerde zorlanma, inatlaşma ve zıtlaşmalara müsait görünüyor. Aşırı sahiplenme ve baskı kurma, kendini zorla kabullendirmeye çalışma girişimleri gün ortasının en yorucu etkileri olacak. Aynı olmayan düşünceler, görüşler, yaklaşımlar, niyetler, istekler, hareketler hoş görüye layık bulunmayacak. Bu bahsettiğim şeylerin sonuçta kar getiren şeyler olmadığı aşikar. Bu saatlerdeki gökyüzünden yansıyan en vurucu etkilerden biri de inat olduğuna göre, bu etkilere inat biz de sonuna kadar anlayış gösterelim ve var olanı yıkmayı değil de tamir edip güzelleştirmeyi amaçlayalımJ

Bu saatler önemli kadın figürleri ile destekleşmek ve eğer fırsatını yakalamışsanız derin paylaşımlar yapmak açısından elverişli olacak. Duygularımızı güçlü biçimde ifade etme şansımız olacak ancak ifade etmenin hazzını yaşayıp karşılığını aynıyla beklememekte fayda var.

Güç birliği yapacağınız insanlar da çevrenizde olacak, enerjinizi konuşmalarıyla düşürmeye çalışanlar da. Kimin enerjisinden etki alacağınızı sizin tercihiniz belirleyecek. Fikirleriniz destek bulacak. Araştırma, inceleme ve kaynak bulma şansınız yüksek olacak. Ancak bunlardan yeteri kadar faydalanmak için rehavete kapılmamanız ve harekete geçebilmeniz gerekecek. Mücadele gerektiren işlere girişebilirsiniz ancak bunun için gücünüzün farkına varmanız gerekecek. Açıkçası siz iradi tercihinizi yapın diye pozitifi, negatifi, desteği, kösteği bir arada çeşni halinde önünüzde olacak bu saatlerde. Allah’ tan azim ve kararlılık veren, hedef seçme ve hedefe odaklanma konusunu destekleyen Akrep burcundaki Ay bize rehber olacak.

Günün devamında Ayın başka temel bir açısı olmayacak.
Saat 18:57 de Güneş yaklaşık 1 ay için Koç burcuna geçecek. Bu geçiş yeni bir dönemin, mevsimin, ilkbaharın ve zodyakın başlangıcı. Taze enerjileri, kıpır kıpır bir ruh halini, her şeye cesaretle atlayıp zorluklardan ve mücadelelerden yılmamayı temsil ediyor. Dingin bir suyun dalgalanması gibi, uzun ve yorucu bir uykudan uyanıp tazelenmiş olarak hayata tekrar başlamak gibi bir şey Güneş'in Koç burcuna geçişi... Fazlasıyla vakit kaybetmişiz de isteklerimize ulaşmak için artık zaman kaybına ve önümüze çıkabilecek engellere hiç tahammülümüz yokmuş gibi… İsteklerimizi elde etmek için elimizden geleni ardımıza koymayacağımız, hızlıca sonuca gitmeye çalışıp, hızlı çözümler üreteceğimiz, hata yapmaktan korkmayıp öne atılacağımız, cesaret göstereceğimiz, “ben buradayım” diyeceğimiz, hatta “ben en öndeyim beni takip edin” diye arkamızdakilere sesleneceğimiz bir dönem bu.

Güneşin Balık burcundaki seyri sırasında yazdığım yorumlardan hatırlarsanız, ne demiştim, orada egoyu sıfırlamıştık. “Ben” ve “benim” kavramlarını törpüleyip, “biz”in de ötesine geçip,  “bütünün” hayrına olan şeylere yönelmiştik. Bu çok ruhani dönemin ardından, içimizde birikmiş ne kadar bireysel arzu varsa onların dışarıya fışkırması gibi bir etki yaratacak.

Bu dönem egolar çakıştığından ve kimsenin kimseye müdanası olmadığından doğal olarak çatışmalara da oldukça müsait bir dönem. Fiziksel olarak da kendimizi zinde ve her türlü zorluğa göğüs gerecek güçte hissedeceğiz. Kısacası hem fiziksel hem de ruhsal olarak normal şartlarda imkansızmış gibi görünen veya en iyi ihtimalle zorlanırız diyeceğimiz işlere başlamak çocuk oyuncağı olacak. Ancak verimli bir sonuç almak ve başarıya ulaşmaktan ziyade, lider ve başlatan olmak ihtiyacı daha fazla olacak. Doğal olarak hataya da açık olacağız. İşbirliği yapmak, ortak çalışmalara imza atmak çok da kolay olmuyor Koç enerjisiyleyken eğer sizin liderliğinizi kabul etmiş insanlar yoksa etrafınızda. Çocuksu ve bencilce bir dürtü bu...

Bir amaç uğruna sonuna kadar gitme isteğimizi köreltmeden, attığımız adımların sağlamlığını check edecek kadar vakit kaybını tolere etmek, bu dönem için verebileceğim önemli bir tavsiye. Spora başlamak, projelere liderlik etmek, daha önce yapılmamış bir işe girişmek, yeni bir sektörde yeni bir iş kolunda görev almak, insanlara ilham kaynağı olacak cesareti sergilemek için çok uygun. Yeri geldiğinde ön planda olmamayı kabul ederek bu cesareti herkes adına sergilemek, aceleci hale dur diyebilmek, düşüncesiz ve patavatsız tavırlardan kaçınmak ise bu dönemim sınavları olabilir. Marsın da Terazi burcundaki retro seyri klasik Koç temasının gölge taraflarına daha yatkın olacağımızı bu olmasın diye göstereceğimiz bireysel gayretin her zamankinden daha çok gerekli olduğunu söyleyebilirim.

21 Mart CUMA günü de Ay Akrep burcunda olacak. Akrep burcu ile alakalı olup dün gündemde olan temalar bugün için de geçerli olacak. Her şeyin altında bir neden ya da kasıt aramaya kalkmadığınız, şüpheciliğe yenik düşmediğiniz, insanlara biraz olsun güvenmeyi tercih ettiğiniz takdirde huzurlu bir gün geçirme şansınız artacak.

Bugün huzur ve mutluluk için gayret göstermek ve bunun için mücadele etmek durumundayız. Bizi en çok yönlendirecek olan tarafımız sezgilerimiz olacak. Pek çok şeyi daha olmadan, önümüze gelmeden nasıl olup bittiğini, amacın ne olduğunu ve sonucun nelere varacağınız sezebilir durumda olacağız.

Saat 05:12 den sonra Ay akşam saatlerine kadar boşlukta olacak. Bu nedenle başlangıçlar ve uzun vadeli olabilecek kalıcı kararları destekleyen bir günde olmayacağız ne yazık ki. Bu durum sonuçların belirsiz kalmasına ve ne yöne sapacağımızı tam olarak  kestiremememize sebep olacak.
Sabah saatleri bazı engeller, samimiyetsizlik, prosedür ve tıkanıklıklar yaşanma riski barındırıyor. Bu sabah atacağınız adımlar, girişeceğiniz işler istediğiniz hızda ve verimde ilerlemeyebilir. Zamanlamanızı ona göre yapın özellikle erken saatler için.  Başlangıçlar için uygun olmadığını söylemiştim zaten ancak yine de bir imza ya da start için mecbur kalmışsanız sabır en büyük ilacınız olacak. Süreç engellere takıla takıla ve beklentinize göre gecikmeli biçimde ilerleyecek demektir. 

Bu sabah erteleme, yok sayma ya da idareten yapıverme gibi şeyler sorun çıkarabilir. “Sorumluluğun neyse bil de ona göre davran” diyen etkiler altında olacağız. Bu sabah insanları samimiyetimize ve yeterliliğimize ikna etmek çaba gerektirecek. Bırakın insanları ikna etmek, kendimiz bile ne yazık ki bu konuda şüpheye düşebileceğiz. Buna zemin hazırlayan durum ve kişilerle karşılaşma riskimiz de var. Memnuniyeti duymak ve yaratmak zor olacak. İş ve özel hayatınıza dair, önemli ve kalıcı adımlar için, görüşme ve anlaşmalar için, planlama ve girişimler için destekleyici bir gökyüzü yok ne yazık ki bu sabah...

Gün boyunca Ay'ın başka bir temel açısı olmayacak ve biraz huzursuz biraz da duygusal ancak azimli ve hırslı olacağımız, hedefe kilitlenmekte ve odaklanmakta zorlanmayacağımız, bazı zorunlulukların yorucu olabileceği ancak altından kalkma gücünü de kendimizde bulabileceğimiz nitelikte geçecek günümüz.

Saat 17:40 dan sonra Ay yaklaşık 2,5 gün için Yay burcuna geçecek. O üzerimizdeki gerginleştiren ve neden olduğunu anlayamadığımı ancak bir türlü de engel olamadığımız huzursuzluk hali bu saatten sonra yavaş yavaş dağılacak.

Ay Yay burcundayken bu akşam ve önümüzdeki iki gün boyunca çok daha rahat, iyimser olan resme bakabilen, sıkı sıkıya bağlı ve kontrollü olmak yerine biraz özgürce uçma becerisi ile geçecek. Hareketli, heyecanlı ve keşiflere açık bir akşam bizi bekliyor. Adeta zincirlerinden kurtulmuş, kalıpları kırmış ve de yeni ufuklara yelken açmaya gayet hazır bir halimiz olacak. Keyifli ve neşeli bir akşam olacak velhasıl.

22 Mart CUMARTESİ günü Ay Yay burcunda olacak. Bir hafta sonuna yaraşır ve keyifli bir gün bizi bekliyor olacak. Gün boyunca seyahatler, kısa geziler, yeni yerler, yeni insanlar, bilmediğimizin cazibesi, macera niteliğinde olaylar, okuyup öğreneceğimiz şeyler, bilgi ve tecrübe paylaşımları, eğlenceli ve hareketli olan her şey bizi mutlu edecek. Bugünün içeriğinde sorumluluk alan ya da veren değil de bunun yerine biraz serbest bırakıp rahatlatan kişi ve olaylara daha çok ihtiyaç duyacağız. Ancak önceki iki güne nazaran biraz odaklanma sorunu yaşayabileceğimiz görünüyor.

Yeni olan, farklı olan her şey biz de heyecan yaratacağından bu açıdan algımız açılmış durumda olacağız. Yani hep bizi kendine çeken bir şeyler olacak etrafta. Bu da eğer dikkat ve odaklılık gerektiren bir şeyle meşgulsek dağılmamıza sebep olabilecek. Bu tarz işlerde hataya yatkın olacağımız şekilde geçecek hafta sonu. Tabi ki bunu yaratan başkaca gökyüzü olayları da işin dozunu artıracak ancak bu genel  “aklı bir karış havada” hali işimizi zora sokabilir.

Günün enerjisinde karşımıza çıkan her şeye bir fırsat gözüyle bakma, bilgi neredeyse gidip arayıp bulma, kendimizi geliştirme adına girişimci olma ve tecrübeye değer verip onurlandırma etkisi var. Eğitimler, yolculuklar, rehberlik alıp vermeler, yayıncılık ve reklam konulu işler, yurtdışı ve yabancılarla ilgili konular için elverişli bir tatil günü olacak.

Sabah saatleri dalgınlık, kararsızlık ve yanılgılar gibi riskler yoğun olacak. Mantıklı hareket etmekte, karar vermekte ve doğru ile yanlışı, hayal ile gerçeği ayırmakta zorlanacağız. Aslında günün ana temalarından biri bu ancak sabah saatlerine özellikle dikkat etmekte fayda var.

Öğlen saatleri ve öğleden sonrasında ise sürpriz gelişmeler, ani değişiklikler, farklılıklar daha doğrusu beklenmeyeni bekle teması çok daha baskın olacak. Günün içeriğinde bizi bağlayan iplerden kurtulma ve olabildiğince özgürleşme ihtiyacı vardı zaten işte bu saatlerde bu ihtiyaç iyice tavan yapacak. Yaratıcılığımız ve yeniliklere uyum yetimiz yerinde olacak. Buna ihtiyaç duyulan işler, serbest hareket etmenizi sağlayıp sizi kendinizle ve iç sesinizle baş başa bırakacak her tülü plan için uygun saatlerde olacağız. Sezilerimiz adeta tabiri caizse 6. Hissimiz de aktif olacak. İçinizden geçenlere zihninizde beliriveren düşünce, görüntü ve imajlara rağbet edin derim özellikle gün ortasında.

Bir miktar tedbirli olmak kaydıyla yeniliklere ve olabilirliklere bakan gözler sayesinde kazançlı çıkacağımız etkiler altında olacağız.

Akşam saatleri ikili ilişkiler, yakınlaşmalar, yeni aşklar ve sosyal açıdan hareketli ve coşkulu kişilerle yapacağınız planlar açısından elverişli. Aşk bu akşam çok yakınımızda olacak.  Yeni mekanları keşfe çıkmak, yeni ve farklı insanlarla tanışmak, bolca sohbet edip sorumlulukları biraz olsun geride bırakmak ve tabiri caizse biraz da hayatın tadını çıkarmak için güzel bir akşamdayız.
Gün boyunca etkili olup akşam saatlerinde kesinleşecek ve yarında tesirini devam ettirecek olan Merkür-Neptün kavuşumu açısı günün en etkili gökyüzü olayı.

Zihnimizi, algımızı, iletişim yönümüzü, bilgiyi nasıl alıp verdiğimizi, aklımızın neye ve nasıl çalıştığını, ticari becerilerimizi, yakın çevremizle olan ilişkilerimizi ve yolculukları daha çok temsil eden Merkür'ün Neptün ile kavuşumu, bizi bu konularda biraz zorlayacak.
Zira Neptün, belirsizliklerin, perdelerin, hayallerin ve gizemlerin gezegeni…
Nereye temas ediyorsa oradaki görüntü netliğini yitirmeye flulaşmaya başlıyor.
Aklımız haddinden fazla sezgisel çalışıyor.
Bugün bu etki bir kaç gökyüzü olayı ile iyice desteklenmiş durumda. Zihinsel karmaşa, odaklanma sorunu ve sezgisel tarafın yanıltıcı kafa karıştırıcı etkisine de gayet açık durumda olacağız.
Konuştuğumuz yerine ulaşmayabilir.
Söylediğimiz anlaşılmayabilir.
Duyduğumuzu idrak etsek bile tam olarak onu ifade etmeyebilir.
Bu etki altındayken bu iki gün boyunca mümkün olduğunca açık ve net ifadeler kullanmak, anlaştığımızı farz etmek ya da kendimizce yorumlamak gibi durumlardan uzak durmak, “ben böyle anladım sen bunu mu demek istedin” diye sormak, açık kapı bırakmamak lehimize olur.
Hesap kitap işleri, ticari konular hiç bulaşmamamız gereken meseleler olacak. Balık burcunda zaten çok fazla rahat etmeyen Merkür bir de iyice işi bulandırıcı etkisi olan Neptün işin içine girince mantık ve entelektüel kapasite konuları zorlanacak.
Bu kavuşum etkisiyle bu 1-2 gün içinde rüyalarınızda bir artış yaşanabilir.
Ancak bunun yanında gerçek dünyanın içindeyken de sanki bir rüyanın içindeymişsiniz gibi bir his verebilir. 

Dünyevi işlerin peşinden koşmak için değil de ruhsal açıdan gönül gözümüzü açacak çalışmalara girmek, ibadet, meditasyon, yoga, nefes çalışması v.b. ruhsal doygunluk sağlayacak işlerden yana destekleyecek gökyüzü bizleri.

Aklımız kazanç peşinde koşmayacak da kime ne kadar fayda sağlayabilirim, bu hareketim bütünü destekler mi diye çalışacak.
Zihinsel tarafımızla duygusal yanımız birbirine karışmış olacak adeta.
Mantıklı ve risk hesaplayan kararlar almakta zorlanacağız.
Yüreğimizden geçenlerin çok fazla etkisinde kalacağız.
Karşımızdakinin zihninden geçenleri sezme, yüreğindeki acıyı aynen hissetme şansımız olacak. İnsanların duygusal durumlarından ve bunu dile getiren konuşmalarından hayli etkileneceğiz.  Tabi ki bunu kötüye kullanmaya çalışanları fark etmeme riskimiz de olacak.
Olumlu anlamda da pek çok artısı olacak tabi ki.  Sanatsal bir kabiliyetiniz varsa eğer bunu ortaya koyma, sizi sınırlayan zihinsel kalıplardan kurtulma ve bu nedenle de üretkenlikte artış yaşama şansınız olacak. Sezgisel bir algı olacağından bahsetmiştim zaten. İşte bunu olumlu anlamda kullanma şansımız da tabi ki var.

Bir de hayal gücü açısından aşkın durumda olacağız. İşimizde buna ihtiyaç duyuyorsak çok destekleyici olacak. Yazmak ve her hangi bir şekilde duygu ve düşüncelerimizi ifade etmek söz konusu olduğunda da çok şiirsel bir tarzımız olacak. Etki bırakan, yüreklere dokunan işler çıkarma, konuşmalar yapma şansımız olacak. Romantizm içerikli şeyler ilgimizi çekecek. Bu tarz bir teklif yapmayı düşünüyorsanız unutulmayacaklarına imza atabilirsiniz. Yardım amaçlı olacak organizasyonlar yapabilirsiniz. ( Detayları ve finansal ayarlamaları dikkatlice yapmak kaydıyla) Dua, ve ibadet içerikli spritüel çalışmalardan da fayda alabilirsiniz.

23 Mart PAZAR günü de Ay akşam saatlerine kadar Yay burcunda olacak. Bugün de özgür olacağımız planlar, bize bir şeyler katacağını düşündüğümüz kişilerle bir arada olmak, yeni şeyler öğrenmek ve keşfiler yapmak bizi mutlu edecek. Olaylara pozitif tarafından yaklaşmak ve yeniliklere, gelişime açık olmak sayesinde verimli bir gün geçirme şansımız artacak. Yabancılarla bir araya gelmek, daha önce duymadığımız duyup görmediğimizi görüp değerlendirmek, hatta bildiğimizin içindeki fark etmediğimizi görebilmek için tekrar bakmak bize fayda sağlayacak bugün.

Tavsiyem bugün her şeye sanki ilk kez karşılaşıyormuşsunuz tarafsızlığı ile bakın. Özellikle okuduğumuz kitaplarda ve seyrettiğimiz filmlerde bu tarz şeyler sıkça yaşanır. Sizin de başınıza gelmiştir mutlaka. 3. kez seyredersin ya da bilmem kaçıncı defa eline geçmiş ve tekrar okumaya karar vermişsindir. Hayretler içinde kalırsın. “Ben bu ayrıntıyı daha önce nasıl yakalayamadım” diye.
Hatta bu bölümü hiç görmemişim herhalde sayfa atlamışım herhalde dediğim çok olur benim.  Bu tamamen bir şeyle karşılaştığımız zamandaki algımız ve onun seçtikleri ile alakalı bir durum. Bir şey ilgimizi çekip ona baktığımızda diğer detayları bazen kaçırabiliyoruz. Bir sonraki baktığımızda da eğer öylesine “ben bunu zaten biliyorum” diyerek bakmamayı becerebilmişsek yeni detaylar yakalama ve yeni farkındalıklar yaşama şansımız doğuyor. Bugün de o günlerden biri olsun, antenlerimiz, gören, duyan hisseden gözlerimiz açık olsun diye ümit edelim.

Saat 12:41 den sonra Ay akşam saatlerine kadar boşlukta olacak. Öğlen saatleri hareketlilik ve heyecan içeren şeyler bizi çok daha mutlu edecek. Spor yapmak, yürüyüşe çıkmak, hareket halinde olacağımız, enerjimizi düzgün biçimde sarf edip tazeleneceğimiz her türlü aktivite için uygun olacak. Bu saatler genel anlamda, hevesli, atak, cesur ve girişimci davranmak içinde bulunduğumuz şartları bizim lehimize çevirecektir. Ancak tabi ki kontrolü tamamen elden bırakmamak ve bencillik içeren davranış modellerine kapılmamak önemli olacak.

Bu etki altındayken girişilen işler hız kazanma potansiyeline sahip. Güç ve gayret gerektiren, kararlı durup hızlıca harekete geçme gereği duyulan, çabuk ilerlesin diye niyet ettiğiniz, normal şartlarda o kadar da cesaret edemediğiniz işler için kullanabilirsiniz günün bu zaman dilimini.

Akşam saatlerine kadar Ay'ın başka bir temel açısı olmayacak ve günü bu etkiler altıda geçireceğiz.
Saat 22:04 den sonra ise Ay yaklaşık 2,5 gün için Oğlak burcuna geçecek. Tatili tatil gibi yaşadıktan sonra, hafta başına,  çalışıp üretmek ve ciddi meselelerle ilgilenip sorumlulukları yerine getirmek adına destekleyen bir enerjiyle giriyoruz demek okuyor bu. Geç saatlere uzayan eğlenceler planlamamanızı, dinlenip enerji biriktirdiğiniz, haftayı planlayıp organize olmak adına zaman ayırdığınız bir akşam geçirmenizi öneririm.

Tüm hafta boyunca gönlünüzdeki güzellikler sizinle olsun…
Hayrınıza olana da gönlünüz razı olsun…

Samiye Özbaş Soysal



Yorumlar

  1. Samiye'cigim,
    yine cok basarili bir yorum oldu bu! Özellikle "19 Mart Saat 11:14 den sonra" ki yorumunda "seni kiran insanla ilgili “Sen vakti gelince görürsün” tavrı gercekten cok dogru. Zira bu tatmin gercekten tek tarafli (cogunlukla) Bu tarz duygulara ve negatif düsüncelerle kaybettigimiz zaman okadar cok ki! Ilginctir, daha dün gecti bu cümle aklimdan!...Gercekten cok gereksiz ve yorucu bir düsünce.

    Cok tesekkürler canim,
    öptüm,
    Perihan alias ludorn
    http://ludorn.wordpress.com/

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar