Mart-2014 Aylık Burç Yorumları...

Burcunuzla birlikte yükselen burcunuzu da okumanızı öneririm...

KOÇ

Mart ayının ilk günü olan yeniay ruhsal açıdan kendinize yeni bir yön çizmenize vesile olacak. Yüzleşmeler, eski yaraların iyileşmek adına yeniden sızlaması ancak bu kez sorunun kaynağını temelli kurutacak girişimlerde bulunma şansı doğabilir. Yüreğinizi sıkan ve önünüze taş koyan takıntılardan kurtulma ve serbest bırakma zamanındasınız.

Ayın başında hem Mars hem de Satürn retro hareketine başlayacak. Gökyüzünün iki zorlayıcı gezegeni bu süreçte bizleri bir takım sınavlara tabi tutacak. Mars retrosu 20 Mayıs tarihine kadar ilişkilerinizde zorlanma ve mücadelelere sebep olacak. Bundan en çok payı da evlilik ve ortaklık niteliğindeki ilişkileriniz alacak. Sen ve ben dengesini kurmakta zorlanacağınız, eski çatışmaların tekrar gündeme geleceği ve karşılıklı gelmelere şahit olabileceğiniz riskler var bu süreçte.  İnatlaşma ve bencil yaklaşımlar sorun yaratacak. Bir şeyleri birlikte yapmak, iş birliği sağlamak, el ele vermek yerine tek tüfek olmayı tercih edeceksiniz. Bunu kavga dövüşle sağlasanız bile el ele vererek elde edeceğiniz kazanca ulaşamayabilirsiniz. Bu süreç size karşınızdakinin gözünden bakmayı bir şekilde öğretecek. Ya buna niyet edeceksiniz ya da silahlar çekilecek ve ruhunuzda açılan savaş yaralarını iyileştirirken buna mecbur kalacaksınız.

Satürn retrosu ise 20 Temmuz tarihine kadar, maddi konularda, kimseye bel bağlamadan hareket etmeniz gerektiğini öğretecek. Başvurunuz ya da ortak olan mallar gibi meseleleriniz varsa bunlar gündeme gelip sıkıntı yaratabilir. Beklediğiniz ödemeleri gecikmeli alma durumu ve hatta bunun için mücadele etme zorunluluğu doğabilir. Borçlanma konusunu ise bir kez daha düşünün. Mevcut imkanlarınızın ötesinde taahhütlerin altına girmeyin. Eğer varsa borçlarınızı düzenli olarak ödemeye çalışın. Bir ortaklık söz konusu ise net  özellikle de maddi kısmı sizi zora sokmayacak içerikte bir akit olsun aranızdaki. Bu dönem sizin için maddi ve manevi riskli olabilecek durumlarla yüzleşme dönemi. Vefatlar ve miras konulu mücadeleler söz konusu olabilir. İş ya da özel, bir ayrılık söz konusu olur ise mal paylaşımında sorunlara dikkat.

Mümkünse bu dönemde tüm borçlarınızdan kurtulmaya ve bir bağınız olmadan süreci geçirmeye çalışın. Cinsel konularla, üreme organları ve doğurganlıkla ilgili sorunlar da yaşanabilir bu dönemde. Profesyonel destek almayı ihmal etmeyin.

Ay boyunca sosyal hayatınız hareketli olacak. Davetler, gruplarla bir araya geleceğiniz aktiviteler, yeni arkadaşlar hayatınızı renklendirecek. Ve bir başka güzel haber de, Kasım ayından bu yana ev ve aile konularında istediğiniz gibi gitmeyen işler artık yoluna girecek bu ay itibariyle. Evinizde dekorasyon yapmak, aile ile birlikte daha fazla vakit geçirip huzur sağlamak ve sevdiklerinizle aranızdaki ilişkileri düzeltmek için fırsatlar artık kapıda. Eve yeni birinin girmesi ya da yeni bir ev alma ya da taşınma gibi ihtimaller de gündeme gelebilir.

Ay ortasında gerçekleşecek olan dolunay günlük hayatınızı, rutin temponuzu, iş arkadaşlarınızla olan ilişkilerinizi ve sağlık durumunuzu ilgilendiren bir alanda etkili olacak. Aldığınız bir görevin stresi yaşanabilir. Başladığınız bir diyet programı varsa bunun sonuçlarını almaya başlayabilirsiniz. Dolunayda tempoyu düşürmek, kusursuzluk ihtiyacından arınmak önemli olacak. Fazla detaya dalmak, vesveselere kapılmak hem ruhsal hem de fiziksel sağlığınızı etkileyebilir.

Ayın ikinci yarısı bilinçaltı oldukça yoğun bir dönem gireceksiniz. Diğer insanlardan ziyade iç sesinizle konuşurken bulabilirsiniz kendinizi. Rüyalarınızda bir artış ve bilinç bulanıklığı, dalgınlık söz konusu olabilir. Gerçekle hayal ürünü olanı ayırt etmekte zorlanabilirsiniz. Ayın 20 si civarı bu etkileri yoğun olarak hissedeceksiniz. Ruhsal çalışmalar için elverişli ancak dünyevi bakış açısı için realiteden uzak bir enerjiniz olacak.
Ayın sonundaki yeni ay ise burcunuzda gerçekleşecek.  Hayatınızda beklettiğiniz pek çok adımı atmak, en çok ihtiyacınız olana niyet etmek ve önemli başlangıçlar yapmak için destekleyici bir yeniay olacak. Şimdiden niyetlerinizi hazırlayın ve her ne sizi bir adım öteye götürecek ise cesaretle atın ilk adımınızı.

BOĞA

1 Martta gerçekleşecek yeniay ile birlikte sosyal yaşantınızda hareketlenme başlayacak. Yeni arkadaşlar, gruplar edinmek için zamanlama güzel. Topluca hareket edeceğiniz, fayda sağlayıcı grup enerjili çalışmalara ilk adımı atmak için fırsat yakalayabilirsiniz.

Ayın başında hem Mars hem de Satürn retro hareketine başlayacak. Gökyüzünün iki zorlayıcı gezegeni bu süreçte bizleri bir takım sınavlara tabi tutacak. Marsın size 20 Mayıs tarihine kadar vereceği mücadele, daha çok günlük hayatınız,  iş arkadaşlarınız, rutin görevleriniz ve sağlığınız konularında olacak. Bu dönemde her zaman yaptığınız işler çaba gerektirecek.  Herhangi bir yeni göreve başlama, günlük hayatınızı etkileyecek bir başlangıç yapma eğiliminiz olmayacak. İşlerinizin tıkandığını ve pek çok angarya işle vakit öldürmek zorunda kaldığınızı düşünebilirsiniz. İş arkadaşları ve size bağlı çalışanlarla da aranızda gerginlikler yaşanabilir. Eski anlaşmazlıklar zamanında çözülmemiş ise karşılıklı kılıçların çekilmesi aşamasına gelebilir. Sabır, anlayış ve hoşgörü en çok bu kesime karşı gerekecek. Mars sağlığınızı ilgilendiren bir alanda retro yapacağından tedaviler, operasyonlar da riskli olabilir bu dönemde.

Satürn retrosu ise 20 Temmuz tarihine kadar sizi en çok evlilik, eş, ortaklıklar açısından zorlayacak. Bu dönem birebir ilişkide olduğunuz kişiler, eşiniz, dostunuz ve açık düşmanlarınızdan yana temkinli olmanız şart.  Resmi boyuta varıp davaya konu olan sorunlar gündeme gelebilir. Evlilikte soğukluk, hataların görünür hale gelmesi gibi durumlar yaşanabilir. Eğer bu süreçte bir ders alacaksanız, bu "ilişkileriniz" üzerinden olacaktır.  Evliliğe ya da bir ortaklığa adım atmayı planlayanlarınız, en azından ilk dönemin o kadar da akıcı geçmeyebileceğini bilin. Aynı şekilde ilişkisini masaya yatırıp yolları ayırma kararı alanlar da olabilir. Bu çeşit bir kararın da aslında aynı şekilde sıkıntılı ve yüzleşmeli bir döneme sebep olacağını göz almalısınız.  İş ortaklığı kurmak açısından da çok elverişli bir dönem değil. Sizinle rekabet içinde olan kişilere karşı adil ama yılmadan mücadele etmeniz gereken bir döneme giriyorsunuz.

Ay boyunca patron konumundaki kişilerle ilişkiniz keyif verecek. Hatta eğer hayatınızda özel biri yoksa bu çeşit bir ilişki aşka dönüşebilir. Yaptıklarınızı sunup sonucunda beğeni almak biraz da çalışmalarınızı nasıl süsleyip sunduğunuzla alakalı olacak. Kadın figürleriyle iş birliği yapıp onları ilgilendiren çalışmalarda yer alabilirsiniz. İş tekliflerine açık olun.

Jüpiter bir süredir iletişim alanında, yakın ilişkiler kurmanızı, eğitimsel temalar ve ticari meselelerde ilerleme kaydetmenizi zorlaştıran bir konumdaydı. Artık bu konularda önünüz açıldı. Kardeşinizle daha sık bir araya geleceğiniz, en zor konularda bile konuşarak anlaşma şansı bulacağınız, yeni eğitimlere başlayıp, devam edenlerde aşama kaydedeceğiniz, sık ve keyifli gezi fırsatları bulacağınız, ticari gelişmeler yaşayacağınız bir döneme giriyorsunuz 16 Temmuza kadar.

Ay ortasında gerçekleşecek olan dolunay aşk hayatınızı ilgilendirecek. Bir arkadaşlık özel boyuta taşınabilir. Söz konusu olan uzun süreli bir dostluk ise iyice tartmak gerekecek. Teklif almak ve teklif yapmak mümkün. Bu dönem çocuğunuzla ilgili daha önce sarf ettiğiniz emeklerin karşılığını alacağınız bir gelişme yaşanabilir. Çocuk ve hamilelik haberlerine de hazır olun. Yaratıcılık gerektiren uğraşlarınız, hobiniz ya da sanatsal bir faaliyetinizde emeklerin karşılığını alıp yaptıklarınızı sunma fırsatı doğabilir.

Ayın son döneminde sosyal hayatınızdaki haraketlilik ve bazı arkadaşlarınızla aranızda yanlış anlaşılmadan kaynaklanan sıkıntılar yaşanabilir. Ayın 20 si civarında sözlerinizin farklı noktalara çekilebileceğini, sosyal ortamlardaki bilgi paylaşımlarının saygı görmeyebileceğini, verilen sözlerin yerine getirilmeyebileceğini bilin. Vaatlerin arkası boş çıkabilir. Bir arkadaşınız sizi hayal kırıklığına uğratabilir.

Ay sonundaki yeniay ise daha çok içsel dünyanızı ilgilendirecek başlangıçlara vesile olacak. Sezgileriniz ve rüyalarınızda bir artış söz konusu olabilir yeniay ile. Spritüel bir çalışmaya başlamak, psikolojik destek almak ve zihinsel farkındalıklar yaratmak için elverişli bir sürecin başlangıç noktasında olacaksınız.

İKİZLER

Ayın ilk günü gerçekleşecek olan yeniay kariyer konularınızı etkileyecek. İş ya da görev değişikliği, terfi, yeni teklifler söz konusu olabilir. Bu yeniay size bu alanda başlangıç yapma fırsatı sunacak. İkilemler sizi kararsızlık safhasına sürükleyebilir. Mantıksal tarafınızı ön plana çıkarmak ve biraz da kalbinizin sesini dinlemek yeterli olacaktır.

Ayın başında hem Mars hem de Satürn retro hareketine başlayacak. Gökyüzünün iki zorlayıcı gezegeni bu süreçte bizleri bir takım sınavlara tabi tutacak. Mars'ın 20 Mayıs tarihine kadar hayatınıza katacağı mücadele daha çok aşk hayatınızı, çocuklarla olan ilişkinizi, yaratıcılık gerektiren konularınızı ve hayattan keyif aldığını uğraşlarınızı ilgilendirecek. Bu bahsettiğim konularda yapacağınız başlangıçlar, atılımlar yorucu olacak. Marsın retrosu aranızda sadece çekim olan ancak uyum sağlamayı beceremediğiniz eski bir sevgiliyi de geri getirebilir. Bu çekime kapılıp hatalara katlamaktansa halledilmemiş sorunlarla yüzleşmeyi tercih edin. Çocuk sahibi olmayı düşünenler bu süreçte çabanız ve destek tedaviler beklediğiniz kadar karşılık vermeyebilir. Borsa gibi riskli yatırım araçlarına yönelmemeniz gereken bir süreç olacak.

Satürn retrosu ise 20 Temmuz tarihine kadar iş ve pratik hayatınız, rutin temponuz ile ilgili bazı sıkışıklıklara sebep olabilir. Her zaman yaptığınız işleri birden yetiştirememe ve sonuçlarıyla da memnuniyet yaratamama gibi sorunlar olabilir. Zamanlama hataları yaşanabilir. Yetiştirmek ve düzeni oturtmak adına daha da çok çalışmak ve bu nedenle de sağlığınızı ihmal etmek ise olası diğer riskler.  İşten keyif almayıp eğlenmeye hiç zaman ayıramadığınızı ve bir makineye dönüştüğünüzü düşünebilirsiniz. Yapmanız gereken, bunlara hayıflanmadan düzenli ve pratik olmaya çalışmak, zamanı iyi kullanmayı öğrenmek, kendinize ve sağlığınıza özen göstermek, zarar veren alışkanlıkları bırakıp, daha sağlıklı olmak adına elinizden geleni yapmak ve varsa bilinen sağlık sorunlarını ihmal etmemektir. Bu dönemde olgunlaşma şansı en çok bu temalar üzerinden gelecek.

Bu ay seyahatler ve hayatınıza yenilikler katma konularında ise şans sizden yana olacak. Geliştireceğine inandığınız bir eğitim ya da seminere katılmak, akademik bir çalışmada yer almak, reklam, pazarlama ya da yayıncılık konularında faaliyet göstermek, dini, felsefi çalışmalara adım atmak, yabancı dil kursuna yazılmak ya da yabancılarla bağlantılı işler yapmak, hukuksal girişimlerde bulunmak için desteklenmiş olacaksınız.

Kasım ayından bu yana devam eden bütçe sorunlarınız, parayı idare edememe, doğru harcamalar yapamama ve yerini istediğiniz gibi dolduramama sorunları bu ay artık sizi rahat bırakacak. Jüpiter para evinizdeki  retrorunu sonlandırdı. Bu ay itibariyle para akışında hızlanma ve elinize geçenin bereketlenmesi söz konusu olacak. Geleni doğru değerlendirmeyi bilmelisiniz.

Ay ortasında gerçekleşecek olan dolunay aile hayatınızı, evinizle ilgili konuları gündeme getirecek. Yerleşik düzeninizi ve köklerinizi ilgilendiren konular stres altında olacak. Bir tadilat, ev ile ilgili aşılması gereken sorunlar ya da aile içi gerginlikler söz konusu olabilir. Bu günler iç ve dış dünyanıza ayırdığınız emeği dengelemek, işinize harcadığınız emek nedeniyle ailenizi ihmal etmemek her zamankinden önemli olacak. Aynı zamanda bir taşınma ya da ev alım satımı gibi bir durum da gündeme gelebilir.

Ay'ın 20 si civarında kariyer konusunda aklınız epey karışmış olacak. Önemli kararlar, projeler, sunumlar açısından çok doğru zamanlarda olmayacaksınız. Realiteden uzaklaşma ve mantıksal yaklaşımlar sergileyememe ve sonuçta da umduğunuzu bulamama riskleri söz konusu.

Ay sonundaki yeniay ise hayatınıza yeni ve sıra dışı arkadaşların girmesine, görev alacağınız yeni gruplara dahil olmanıza ve sosyal çevrenizde hareketlenmeye sebep olacak. Daha önce planlamadığınız ortak çalışmaların içinde bulabilirsiniz kendinizi. Hayatınızdaki hızlı gelişmeler geleceğe dair plan ve programlarınızda, ideallerinizde de değişim yaratabilir.

YENGEÇ

Ayın ilk günü gerçekleşen yeniay, seyahatler, eğitimler, akademik içerikli çalışmalar, reklam, pazarlama, medya ile ilgili konular, inanç kaynaklı aktiviteler ile ilgili yaşam alanınızı tetikleyecek. Bu konularda yeni adımlar atma şansı bulacaksınız.  Yeni insanlar tanıma, yeni yerler keşfetme ve kendinize bir şey katacağına inandığınız her türlü yeniliğe açık olma enerjisi içeriyor yeniay.

Ayın başında hem Mars hem de Satürn retro hareketine başlayacak. Gökyüzünün iki zorlayıcı gezegeni bu süreçte bizleri bir takım sınavlara tabi tutacak. 20 Mayıs kadar devam edecek olan Mars retrosu ev ve aile yaşamınızı daha çok ilgilendirecek. Aile içi gerginlikler, eski hesaplaşmalar gündeme gelebilecek. Ev almak, tadilata girişmek, taşınmak, gayrı menkul alım satımı gibi konular için pek uygun bir dönem olmayacak. Bu tarz girişimler uğraştırıcı sorunları da beraberinde getirebilir. Bu dönemde evdeki bireyler bir ve bütün olmakta zorlanabilir. Uzlaşmacı tutumlar, alttan alan tavırları eğer siz göstermemişseniz aile bireylerinizden almakta zorlanabilirsiniz. Ebeveyn ilişkileri de bu süreçte özellikle anlayış ve hoş görü gerektirecek. Bu dönem ev ve iş yaşamınızdaki dengeleri ve zaman yönetimini iyi ayarlamanız gerekecek.

Satürn retrosu ise 20 Temmuz tarihine kadar soysal hayatınızda, eğlence dünyanızda, hayattan keyif aldığınız konular ile ilgili bazı değişimler yaşatabilir. Bu dönem bu bahsi geçen konularda hayatınızda durağan bir enerji olacak. Hayatı zevkli kılan şeylerden mahrum kalma riskiniz var. Sanki eskisi kadar çok neşelenemiyorsunuz ve hayata ciddi yönleriyle bakmanız gerekiyor gibi gelebilir. Aşka, çocuklara ve yüreğinizi kıpır kıpır oynatan şeylere pek fazla zaman ya da enerjiniz kalmayabilir. Eğer sadece tadını çıkardığınız bazı konular varsa, bunların sorumluluk gerektiren taraflarını da yaşamak zorunda kalabilirsiniz. Çocuğu olanlar için onları ilgilendiren sorumluluklar, partneri olanlar için ilişkileri, ciddiyetle ele alınması gereken konular olabilir… Aşkta ve parada aldığınız riskler başınızı ağrıtabilir. Her iki durum da istediğiniz boyutta gitmeyebilir, aşkta beklediğiniz karşılığı alamayabilirsiniz… Bu dönemde yük olarak gördüğünüz şeylerin hakkını verdiğiniz sürece diğer şeylere de zaman ve enerji oluşacaktır.

Krediler, alacakların tahsili, borç ve maddi manevi destek alma konularında, sigorta, vergi gibi mevzularda ise bu ay şansınız yerinde olacak. Bu konularda ki başvurularınız tahmininizden daha erken ve beklentinizden iyi sonuçlanabilir. Aynı zamanda spritüel çalışmalar ve şifa yöntemleriyle buluşma açısından da şanslı olacaksınız.

Burcunuzda seyreden Jüpiter bu ay itibariyle size pek çok fırsat kapısını da açmaya başlayacak zira geri hareketi sona eriyor. Kasım ayından bu yana hayatınızın pek çok alanında devam eden durağanlık birden son bulacak ve bireysel adımlarınız ardı ardına gelecek. İş kurmak, evlenmek, yeni bir başlangıç yapmak, hamilelik, çocuk sahibi olmak, gelişmenizi ve büyümenizi sağlayacak her türlü önemli ve kadersel adımı atmak açısından desteklendiğiniz bir dönem olacak 16 Temmuz tarihine kadar. Ancak bu dönemde kilo almaya her zamankinden daha açık olduğunuzu bilin.

Ay ortasında gerçekleşecek olan dolunay, yakın çevrenizle aranızda bazı gerginliklere sebep olabilir. Özellikle kardeş ile olan ilişkilere dikkat. Kısa seyahatler, ticari anlaşma ve sözleşmeler, yazmak ve yayınlamak ile alakalı durumlar siz de stres yaratabilir. İletişim ile dalları ile alakalı konularda, bilgiyi alıp verme süreci ile ilgili durumlarda daha önce atılmış adımların meyvelerini toplama fırsatı bulabilirsiniz.

Ayın 20 si civarında bilgi alışverişleri konusu biraz karışık olacak. Gecikmeler, yanıltıcı etkiler, inanç kaybı yaratan durumlar söz konusu olabilir. Gördüğünüze, duyduğunuza hemen olduğu şekliyle inanmayıp başka pencerelerden de bakmak iyi olabilir.

Ay sonundaki yeniay ise hayatınıza yeni iş ve kariyer fırsatları ile birlikte gelecek.

ASLAN

Ayın ilk günü gerçekleşecek olan yeniay,  para konularında yeni başlangıçlara doğru itecek sizi. Kaynak yaratmak, maddi destek sağlamak, kredi başvurusu yapmak, primler, sigorta konuları, ödemeler ve finansal bağlantılı her türlü girişim için başlatma enerjisine sahip olacaksınız. Bu konularda yapılacak başvurular, kaynağın size ulaşması, ortaklıktan gelen maddi varlıkların paylaşımı gibi konular gündeminize gelebilir.

Ayın başında hem Mars hem de Satürn retro hareketine başlayacak. Gökyüzünün iki zorlayıcı gezegeni bu süreçte bizleri bir takım sınavlara tabi tutacak. 20 Mayıs tarihine kadar devam edecek olan Mars retrosu,  yakın çevrenizle ve kardeşinizle ilişkinizde, genel olarak iletişiminizde, seyahatler konusunda, yazışmalarınızda  ve ifadelerinizde bazı zorlanmalara sebep olabilir. Trafikte dikkatsizlikler ve buna bağlı ufak kazalara her zamankinden daha açık olacaksınız. Bu nedenle dikkat ve temkin gerekliliği artacak. Kelimeleriniz eğer kendinizi kontrol etmezseniz bu dönemde sivrileşip can yakıcı olabilir. Aynısını misliyle karşılık olarak alabilirsiniz. Sabretmeyi, konuştuğunuz kadar dinlemeyi de, duyduğunuz kadar anlamayı da öğreneceğiniz bir dönem olacak.

Satürn retrosu ise 20 Temmuz tarihine kadar en çok ev ve aile hayatınızı ve buna bağlı olarak da iş yaşamınızı ve de eşinizin kariyerini etkileyecek. Daha doğrusu biri diğerini zora sokacak da diyebiliriz. İşte geçirmek zorunda olduğunuz zamandan dolayı evden tepki alabilirsiniz, evdeki sorunlar nedeniyle kendinizi işinize dört dörtlük veremeyebilirsiniz. Babanız ile aranızdaki sorunlarla veya ona ait olan sorunlarla uğraşmak gerekliliği doğabilir. Bir şekilde özel hayatınız sizden özel ilgi bekleyecek. Eğer gerekeni yapmamakta direnirseniz sorunlar çoğalıp sizi yorabilir. Adeta ailenin ve ev yaşamınızın tüm yükü sırtınızda ve kimseden destek alamadan taşımak zorunda kalıyorsunuz gibi hissedebilirsiniz. Ev alıp borç altına girme ya da zaten var olan evinizin bina sorunları ile uğraşmak zorunda kalabilirsiniz. Tadilatlar ve inşaatlar için ideal bir dönem olduğu da söylenemez… Sağlık ya da iş sorunları nedenli olarak bir dönemi evde geçirmeniz gerekebilir. Evdeki anlaşmazlıklar, iletişimsizlik eğer siz uyum göstermezseniz ciddi boyutlara varabilir. Aile yaşamınızı tekrar gözden geçirme ve yapılan hatalardan dersler çıkarma, daha güzel ve derin paylaşımlı iletişime geçme dönemi olacak bu sizin için…
Bu ay ikili ilişkileriniz, evlilik hayatınız ve partnerlik gerektiren işleriniz açısından şanslı olacaksınız.  Varsa problemleri çözmek, her zamankinden kolay olacak.  Eğer monotonlaşmış bir dönemden geçmişseniz bu ay romantik ve keyifli planlar için fırsatınız bol olacak. Kalbi boş olanlar için ise yeni partner adayları çıkabilir.

Jüpiterin retrosu biteceğinden bu ay itibariye yaz aylarına kadar ruhsal çalışmalardan, inancınız doğrultusunda yapacağınız meditasyon, ibadet, yoga gibi şeylerden, zihinsel çözümleme içeren her türlü çabadan maksimum verim alma şansınız olacak. İçsel huzuru yakalamak adına hayatınızda önünüze engel olan pürüzlerden kolaylıkla arınma döneminde olacaksınız.

Ay ortasındaki dolunay yine para konularındaki işlerinizi etkileyecek. Ayın başında yapılan maddi girişimler bu tarihlerde bir şekilde sonuçlarını vermeye başlayabilir. Bir başvurunun sonuçlanması ve cüzdanınıza, bankadaki hesabınıza para girişi ya da bir satın alma vesilesiyle bir çıkış söz konusu olabilir. Yatırımların karşılığını alabilirsiniz. Sonu maddi kaynağınızı değiştirecek anlaşmalar da gündeme gelebilir.

Ayın 20 si civarında ise maddi konularda alacak verecek içerikli meselelere, borç alıp vermelere hiç kalkışmayın. Bu dönemde spritüel deneyimler yaşama ihtimaliniz var. Neyin gerçek neyin soyut olduğunu ayırt etmekte zorlanacağınız gizemli konulara girişi yapabilirsiniz.

Ay sonundaki yeniay ise yolculuk ve eğitim gibi keyifli ve geliştirici bir takım şeylerin kapısınız aralayacak.

BAŞAK

Ayın ilk günü gerçekleşen yeniay evlilikler ve ikili ilişkilerle ilgili konuları tetikleyecek.  Var olan bir birlikteliği yeni bir aşamaya taşıma, bir ortaklığa adım atma, eş ile ilgili bir yeniliğe şahit olma ihtimaliniz var. Teklif alabilirsiniz. Söz, nişan gibi durumlar yaşanabilir. Hayatınızın paylaşımı destekleyen enerjisi aktiflenmiş olacak yeniay ile birlikte.

Ayın başında hem Mars hem de Satürn retro hareketine başlayacak. Gökyüzünün iki zorlayıcı gezegeni bu süreçte bizleri bir takım sınavlara tabi tutacak. Mars retrosu, 20 Mayıs tarihine kadar sizi maddi konularda biraz zorlayacak. Yatırımlar, bütçeleme gibi durumlarda işler istediğiniz tempoda gitmeyecek.  Hak ettiğinizi almak için her zamankinden çok mücadele etmeniz gerekecek. Ve bu mücadelenin sonuç vermeme ihtimali de olacak.  Paranızın bereketi kaçmış gibi gelebilir. Bütünü bozdurmak anında tükenmesine sebep olabilir. Harcamalarda kontrollü olmayı ve benim diye direten iç sesinizi biraz susturmayı öğreneceksiniz.

Satürn retrosu ise 20 Temmuz tarihine kadar en çok, kardeşlerle ve yakın akrabalarla olan ilişkiler, eğitimsel mevzular, kısa süreli seyahatler, eşinizin seyahatleri, annenizin sağlığı konularında etki yapacak. Genel olarak diğer insanlarla iletişiminizin bozulduğunu, artık eskisi kadar çok görüşemediğinizi, anlaşmakta zorluk çektiğinizi, sizi gerçekten anlayan birilerinin olmadığını düşünebilirsiniz. Bilgiyi alma ve aktarma sürecinde aksamalar, haberleşmede gecikmeler, teknolojik aksaklıklar yaşanabilir. Ticari konular istediğiniz gibi gitmeyebilir. Kardeşinizle alakalı olarak bir sorumluluk almak durumunda kalabilirsiniz. İlişkilerinizde soğukluğa neden olacak ve aşılması gereken olaylar yaşanabilir. Öğrenciler için bu dönem dersleri ve sınavları her zamankinden çok emek harcamayı gerektirecek, üstelik de sonuçları tatmin edici olmayacak diyebilirim. Bilgi akışı ve iletişim sürecinizin yeniden yapılanmasına vesile olacak, anlaşmazlıklardaki payınızı objektif olarak değerlendirmeniz gerekecek bir döneme giriyorsunuz.

Sağlığınız ve günlük temponuz, iş ortamınız ile ilgili konularda ise şanslı olacağınız bir aya giriyorsunuz. Keyif veren ve destekleyici iş arkadaşlıkları, yormayan görevler, gündeminizde olacak. Her zaman yaptığınız işlere eğlence katma şansınız olacak. Zorluklarla değil kolaylaştırıcılarla yolunuz daha çok kesişecek. İş ilişkilerinizi toparlamak için verimli bir ay. Sağlığınız açısından da yeni bir diyete başlamak gereği doğabilir. Kilo artışı riskine karşı tatlı tüketimine biraz ara verebilirsiniz.

Sosyal çevreniz ve arkadaşlarınızla olan ilişkilerinizde bir süredir istediğiniz gibi bir canlılık yaratamıyorsunuz ancak bu ay itibariyle 16 Temmuza kadar Jüpiter bu konuda sizi sonuna kadar destekleyecek. Arkadaş çevrenizde artış, destek veren ve fayda sağlayan kişilerin yanı başınızda yer alması sizi keyiflendirecek. Rehber niteliğinde kişilerin tecrübelerinden faydalanın bu dönemde.  Yeni arkadaşlara ve zaman ayırmadığınız kadim dostlarınıza da fırsat verin.

Ay ortasında burcunuzda gerçekleşecek olan dolunay ben ve biz dengesini korumanız gereken bir etki yaratacak. Olaylara sadece kendi pencerenizden bakmanız karşınızdaki kişilerle aranızda gerginliğe sebep olabilir. Ancak bu arada daha önce kendiniz ile ilgili yaptığınız bireysel bir girişimin sonuçlarını alma ve başarınızı kutlama şansı da elde edebilirsiniz. Kutlama sırasında size el vermek ya da tam tersi eleştirmek yoluyla destek olan kişilerin emeğini de göz arı etmeyin.

Ay'ın 20 si civarında partnerinizle ilgili konularda akınız karışabilir. Sizi sözleriyle etki altında bırakmaya çalışan, gözünüzü boyayıp duygusal anlamda etkileyen kişilere bu eşiniz dahi olsa dikkat edin.  Eş ve evlilikler konusu sözlerin yanlış anlaşılması ve ufak yanılmalar, hayal kırıklıklarına gebe olabilir bu günlerde.

Ay sonundaki yeniay ise finansal, muhasebe içerikli konular, krediler, vergiler, ödemeler ile ilgili konularda gelişmeleri beraberinde getirecek.

TERAZİ

Ayın ilk günü gerçekleşecek olan yeniay ile birlikte, günlük temponuz, iş ortamınız ve rutin alışkanlıklarınız ile ilgili bir yenilik gelebilir hayatınıza. Yeni bir diyete, tedaviye ya da spor programına başlamanız mümkün. Yeni bir görev ya da iş arkadaşları da gelebilir hayatınıza.

Ayın başında hem Mars hem de Satürn retro hareketine başlayacak. Gökyüzünün iki zorlayıcı gezegeni bu süreçte bizleri bir takım sınavlara tabi tutacak. Mars retrosu burcunuzda olacak ve 20 Mayıs tarihine kadar ki süreçte enerjinizin düşmesine ve genel olarak mücadele gücünüzün azalmasına sebep olabilecek. Bu dönem enerjinizi gereksiz işlere harcamamaya ve hırs ve agresyon kontrolü yapmanıza ihtiyaç var.  Hayatınızdaki önemli atılımlar ve radikal kararlar açısından çok destekleyici bir süreç değil ne yazık ki. Sen, ben dengesini kuramama ve zıtlaşmalar, inatlaşan, saldırgan tavırlar bu dönemde en yorucu ve kaçınmanız gereken riskler olacak. Hırslarınızı kontrol etmeyi ve tarafsız olabilmeyi öğreneceksiniz Mars retrosu döneminde.

Satürn retrosu ise 20 Temmuz tarihine kadar paranız ve mallarınız ile alakalı olan konuları etkileyecek. Maddesel dünyaya ait değerler, yatırımlarınız, bütçeniz ve bu konulardaki uzun vadeli planlarınız ana gündemi oluşturacak. Mal almak ve sağlam denilebilecek yatırımlar yapmak adına fırsatlar çıkıp sizi ödeme ve borç altına sokabilir. Aylık bütçenizin yeniden düzenlenmesi ve evdeki hesabın çarşıdakine uymayan taraflarının hizaya sokulması gerekebilir. Eğer bir borçlanmanız söz konusu olacaksa, bunun dip toplamda sizi zarara sokmuyor olmamasına özellikle dikkat edin. Yatırım amaçlı alınacak taşınmaz malların ederinin kredi faizine değecek nitelikte olmasını gözetin. Paranızın değerinin bankada veya başka bir yatırım aracında birden düşüşüne şahit olabilirsiniz bu dönemde. Sizi siz yapan ve kendinize ait olarak kabul ettiğiniz manevi değerlerin ve erdemlerin sınava tabi tutulması, hamurunuza uymayan hareketleri yapmak durumunda kalmak gibi şeyler yaşanabilir ayrıca bu süre içinde.  Olgunlaşmanıza vesile olacak tema, maddi ve manevi varlığınıza yönelik riskler ve bunlarla alakalı olası kayıplar ile kendini belli edebilir bu süreç boyunca.

Bu ay aşk, romantizm, sanat ve eğlence içerikli konulardan yana şans sizden yana olacak. Yakın ilişkiler kurmakta ve tutkuyu yaşamakta zorlanmayacaksınız.

Kasım ayından bu yana devam eden işlerinizdeki durgunluk ve kaçan fırsatlar sarmalı artık nihayete eriyor. Mart ayı ile birlikte hayatınızda en şanslı olduğunuz şeyler, mesleki konular, iş ve kariyer fırsatları, terfi ve takdir alma, patronla iyi ilişkiler kurma durumu olacak. İşte itibar ve başarı kazanma şansınız her zamankinden yüksek olacak. İşinizin ve işinizle yarattığınız etkinin bereketi artacak.

Ay ortasındaki dolunay dönemi sizin için temizlik ve arınma zamanı olacak. Görünürde belki kayıp gibi görünen ancak aslında varlığıyla enerjinizi düşüren ve ihtiyacınız olmayan fazlalıklardan kurtulma şansı bulabilirsiniz. Atın fazla eşyaları, sizi yoran ilişkilerinizi tekrar gözden geçirin bu dolunayda... Aynı zamanda manevi anlamdaki arınma ve ruhsal çalışmalardan da her zamankinden daha çok fayda sağlayabilirsiniz.

Ay'ın 20 si civarında sağlık ile ilgili konularda bir belirsizlik hali söz konusu olabilir. Doğru deva ile buluştuğunuzdan, tanı ve tedaviyi doğru anladığınızdan, doğru teşhis edildiğinden emin olmakta fayda var. Bu dönem dalgınlık ve işleri yetiştirememe, konsantre olamama gibi durumlar da söz konusu olabilir. Planlarınızı, hatırlatacak yardımcılar, asiste edecek kişiler ve ajandanız  eşliğinde yapın.

Ay sonundaki yeniay ise evlilik ve ortaklıkları, hayatı ve sorumlulukları paylaştığınız kişilerle olan ilişkilerinizi tetikleyecek. Bu konularda aniden gelen yenilikler, teklifler, başlangıçlar söz konusu olabilir.

AKREP

Ayın ilk günü gerçekleşecek olan yeniay yaratıcı enerjinizi harekete geçirecek. Hayatınıza eğlence katma isteğiniz artacak ve bu açıdan şans sizden yana olacak. Yalnız olanların hayatına yeni bir aşk dahil olabilir. Çocuk konusunda bir gelişmeyi ya da çocuğunuz adına yapılacak bir atılımı destekleyen bir gökyüzü olacak ilk günlerde. Bir hobiye başlamak ve sanatsal bir faaliyete katılmak içinde uygun.

Ayın başında hem Mars hem de Satürn retro hareketine başlayacak. Bu gökyüzünün iki zorlayıcı gezegeni bu süreçte bizleri bir takım sınavlara tabi tutacak.  Mars retrosu sizin için entrikalı ve çetrefilli konuları gündeme getirecek 20 mayıs tarihine kadar. Arkadan dönen işler, gıyabınızda edilen laflar, vesvese ve kuruntuya sebep olan kriz içerikli meseleler ruhen biraz yorucu olacak. Mücadele etmeyi beceremez, olayları ve kişileri takıntı haline getirirseniz fiziksel sağlığınız da risk altına girebilir. Korku tohumları ekmemeye ve içinize atmak yerine yüzleşmelere gayret edin. Eskiden size huzursuzluk veren fobileriniz ya da bu nevi kaygılarınız tekrar tekrar yani siz çözümleyin diye gündeme gelebilir.

Satürn retrosu ise 20 Temmuz tarihine kadar sizi pek çok konuda sorumluluk altına sokacak ve bunlarla da tek başına mücadele etmenizi isteyecek. Bu süreçte başınızı kaşıyacak vaktiniz yok adeta. Çok fazla beklenti var. Bu beklentiler hayatınızın her alanından yansıyacak. Ancak bu dönem öyle ya da böyle sizin için yalnızlığa itilme ve güven konusunda zaafiyetler yaşama dönemi olabilecek ne yazık ki. Doğal olan yeteneklerinizi ortaya koymakta, bunu işinize, mesleğinize, ilişkilerinize, ailenize, evliliğinize yansıtmakta zorlanabilirsiniz. Yeni bir atılım yapmak ve başlangıçlar için sabırlı olmakta ve hayata hız katacağım diye direnmemekte fayda var bu dönemde. Amaç önünüzdeki uzun bir süreçte, daha doğru bir döngüde sağlam bir ilerleme kaydedebilmek için temelleri iyice sağlamlaştırma ve eksik gedik ne varsa kapatma yani yarım kalan işleri toparlama, güven tazeleme olmalı bu dönemde…

Bu ay evdeki ortam en çok huzuru bulacağınız yer olacak. Aile içi ilişkileri düzeltme, ebeveyn ile sorunları yoluna koyma, evinizi  güzelleştirme ve belki de yeni bir iki aksesuar alıp dekorasyonuna ağırlık verme için uygun ve yuvanızda keyfi bulacağınız bir ay olacak.

 Bir süredir gelişimsel konular, yayıncılık, eğitim ve yurt dışı ile alakalı konularda beklenen performans alınamıyordu. Jüpiter artık hayatınızın bu alanındaki retrosunu sonlandırıyor ve bu konularda yaşamınıza bereket ve bolluğu akıtmaya başlayacak. Yazmak yayınlamak, seyahatler, inanç ve felsefe konulu çalışmalarda kısmet ve bilgi ayağınıza gelecek.

Ay ortasındaki dolunay bir arkadaşınızla aranızda ufak bir sürtüşme yaşanmasına sebep olabilir. Bir grup çalışmasındaki detaylar ve eleştirel yaklaşımlar canınızı sıkabilir. Mükemmeli aramanın ya da kusursuz dostluk yaşayayım diye uğraşmanın anlamsızlığını keşfedeceğiniz bazı olaylar yaşayabilirsiniz. Gerçek arkadaşlığın aslında kusurları ve güzellikleri ile birlikte kabullenmek olduğunu görebilmeniz önemli olacak. Bu dönem bir topluluk adına bir görev üstlenmeniz de gerekebilir.

Ayın 20 si civarında aşk konusunda gözünüzü karartacak biri karşınıza çıkabilir. Bu günler el becerisi ve yaratıcılık gerektiren şeyler konusunda da ilham perisi sizden yana olacak. Sizi etkisi altına alacak ve gerçeklikten uzaklaştırıp hayal dünyasına girmenize neden olacak tutkulu bir aşka hazırlıklı olun. Ancak size riskleri de gösterecek bir dostunuzdan objektif bakış geliştirmeniz için destek isteyin. Zira aşkın büyüsü olaya tarafsız bakma becerisini elinizden alacak.

Ayın sonundaki yeniay ise yeni bir görev, yeni iş ortamı, günlük planlarınıza girecek ve temponuzu değiştirecek bir yenilik, yeni bir diyet ya da egzersiz programını hayatınıza katabilir.

YAY

Aybaşındaki yeniay ile birlikte ev ve aile yaşamınıza dair bir yenilik gündeme gelebilir. Ev alma, taşınma, eve hayatınıza değer katacak bir eşyanın girmesi, dekorasyon veya aileye yeni birinin katılması gibi durumlar söz konusu olabilir.

Ayın başında hem Mars hem de Satürn retro hareketine başlayacak. Bu gökyüzünün iki zorlayıcı gezegeni bu süreçte bizleri bir takım sınavlara tabi tutacak. Mars retrosu 20 Mayıs tarihine kadar sosyal ilişkilerinizde bazı sorunlara neden olabilecek. Bu dönem arkadaş çevrenizle olan bağınız bir çeşit testten geçecek. Anlam veremediğiniz ancak engel olmakta da zorlandığınız gerginlikler yaşanabilir aranızda. Eskiden tartıştığınız ve sonrasında aranıza mesafe girmiş arkadaşlar tekrar hayatınıza nüfus edebilir. Bu dönem hayatınızdaki en çok anlayışı ve hoşgörüyü arkadaşlarınıza göstermeniz ve empati kurmaya çalışmanız şart. Yoksa yıkılmaz dediğiniz dostluklar hırs ve inat uğruna yani bir hiç uğruna yok olup gidebilir.

Satürn retrosu ise 20 Temmuz tarihine kadar sizi bilinçaltı korkularınızla yüzleşmeye mecbur bırakabilir. Kaybetmekten korktuğunuz her ne varsa, özgürlüğünüz, iradeniz, paranız, bilginiz, ilişkiniz v.b. konularda temellerin sallandığı ve bunun neticesinde güvenin ve mutluluğun dış etkenlere bağlanmaması gerektiğini anlama dönemi olabilir sizin için. Daha önce yaşanmış ve üzerini örtüp yüzleşmekten korktuğunuz sorunlar, bir bir karşınıza çıkıp bu fırsatı bir kez daha sunabilir size. En çok ihtiyaç duyacağınız şey ise, içe kapanmak ve kendinizi dinlemek olacak. Retro sırasında varsa eğer depresyon eğiliminiz biraz daha artabilir.  Çözümlemeler ve kendinizle yüzleşmek mutlaka çok güzel ancak ruhsal iyilik halinin, sağlığın en önemli bileşenlerinden biri olduğunu ve onu koruyarak ancak gerçek anlamda bir ve bütün olabileceğimizi unutmamak gerekir.  Gereksiz kaygı ve endişelerin sorgulanması ve bunlardan kurtulmak için bir temizlik yapılmasına ihtiyaç var sizin için.  Eşinizin sağlığıyla her zamankinden daha çok ilgilenmek durumunda kalabilirsiniz. Bu süreç sizin için tam bir ruhsal arınma ve hayatınızın tortularından kurtulma dönemi olacak. Buna hizmet eden her tülü destek çalışmasından, ruhsal şifa tekniğinden fayda görebilirsiniz. 

Bu ay kardeşlerinizle aranızda her zamankinden daha uyumlu ve sıcak bir ilişki yaratma şansınız olacak. Keyifle yapacağınız geziler olabilir. Genel anlamda tatlı dl yılanı deliğinden çıkarır dedirten bir iletişim tarzınız olacak. İnsanlar sizden ne kadar hoş sohbet biri diye bahsedecek. Aranızı düzeltmeye niyet ettiğiniz kişiler varsa bu ay onlarla mutlaka irtibat geçin. Dilinizde şeytan tüyü olacak.

Kasım ayından bu yana diğer insanlardan almakta zorlandığınız destek, beklediğiniz ancak elinize ulaşmayan ödemeler, gecikmeli yürüyen paylaşımlar konuları artık rahata erecek. Jüpiter hayatınızın bu alanındaki retrosunu tamamladı ve artık bu ay itibariyle destek yağmuru yeniden başlayacak. Kredi başvurusu yapmak, finansal işlere girişmek, maddi ortaklı bir atılımda bulunmak, başkasına ait olup da payelenmek istediğiniz kaynakları gönlünüzce kullanmak için çok uygun bir döneme giriyorsunuz.

Ay ortasındaki dolunay, iş hayatınızı etkileyecek bazı konuları gündeme taşıyabilir. Daha önce başlanmış bir çalışmanın sonuçlarını ya da takdirini alma veya bunun stresini yaşama, bir başvurunun cevabını alma, birden patlak veren yeni bir iş teklifi, patron ya da sorumluluklarda değişim söz konusu olabilir.

Ayın 20 si civarında aileniz için yapılması gereken fedakarlıklar gündeme gelebilir. Dolunayın temasında iş ve ev hayatınızı dengede tutmanızı gerektiğini söyleyen mesajlar da vardı. İşte bu günler sanki ibre aileden yana kayacak ve ister istemez bu konulara doğru çekileceksiniz. Her şeyi unutturup

Ay sonundaki yeniay ise size hayatınıza neşe katacak unsurları getirecek tohumlarla gelecek. Aşk, çocuk, eğlence, yakınlaşmalar, sahnede olma ve yaratıcılıkta artış gibi keyifli konulara hazırlıklı olun.

OĞLAK

Ayın ilk günü gerçekleşecek olan yeniay kısa bir seyahati, yakın çevrenizi ve kardeşinizi de içine alan yeni bir projeyi, yeni bir eğitimi ya da ticari bir girişimi gündeme getirebilir. Kendinizi ifade edeceğiniz bir yeni işe girişmek de mümkün olabilir.

Ayın başında hem Mars hem de Satürn retro hareketine başlayacak. Bu gökyüzünün iki zorlayıcı gezegeni bu süreçte bizleri bir takım sınavlara tabi tutacak. Mars retrosu 20 Mayıs tarihine kadar,  iş bağlantılarınızda, mesleki atılımlarınızda ve yönetici konumundaki kişilerle ilişkilerinizde sizi testten geçirecek. Yeni bir projeye ya da göreve başlamak, kendinizi ve yaptıklarınızı beğeniye sunmak için pek uygun bir dönem olmayacak ne yazık ki… İsyankar tavırlar ve otoritenin, gücün, sorumluluğun ve sonuçta gelen başarının tek başına elde edilmesini hedefleyen yaklaşımlar bu dönem size her zamankinden çok zarar verecek. Gücünüzü ve yetkinizi paylaşmayı öğrenmeniz gereken bir dönemde olacaksınız.

Satürn retrosu ise 20 Temmuz tarihine kadar sosyal ve arkadaş çevrenizde bir elemeye gitmenizi gerektirebilir.  Bazı arkadaşlıklarının bitişi, eski arkadaşlarınızla tekrar bir araya gelip problemlerinizi çözmek durumunda kalma gibi durumlar deneyimleyebilirsiniz. Kimi hayatımda istiyorum, kime artık benim çevremde yer yok ayrımını yapmanız gerekecek. Siz yapmazsanız insanlar bir şekilde kendilerini eletecekler. Bazı gruplarla, derneklerle birlikte yürüttüğünüz projeler, sosyal organizasyonlardaki ilişkileriniz ve bu şekilde üretilen işlerin sonuçları hep masaya yatırılacak bu dönemde. Ya bazılarından tamamen çıkmak isteyeceksiniz, ya da çıkamasanız bile artık o topluluğa, gruba çok fazla ait değilmişsiniz gibi hissedeceksiniz. Çevrenizdeki insan sayısı azalabilir. Tam olarak öyle olmasa bile, kalabalıklara rağmen kendinizi yalnız hissedeceksiniz. Geleceğe dönük umutlarınızda karamsarlığa düşme riskinizin olduğu hayata genel olarak daha karamsar gözlerle bakma eğiliminde olabileceğiniz bir süreç bu. Arkadaş çevresinden yana bazı beklenmedik kırgınlıklar, sizi üzen ve dostluğa yakışmayan tavırlar görebilirsiniz bu süreçte. 

Satürn retrosu bu alanda bir temizlik yaptıracak ve bir dostluktan, çevremden ve gelecekten ne bekliyorum sorusunun yanıtını aratacak size.
Bu ay para konularında bir hareketlilik yaşanması söz konusu olabilir. Hak ettiğinizi elde etmek hiç yorucu olmayacak. Belki ufak bir prim ya da ek ücretlendirme ile de bütçeniz rahatlayacak. Ancak paranın keyfi olanı satın alabileceğini düşündüğünüz bir dönem olduğunu da unutmayın. Harcama kontrolü şart olacak.

Bu ay itibariyle Jüpiter, evlilik ve partnerlik konularında bir süredir yaşadığınız aksaklıkların sona ereceği, bu açıdan şansın, bereketin sizden yana akacağı etkiler yapmaya başlayacak 16 Temmuz tarihine kadar. Bekarlar evlilik hazırlıklarına başlayabilir. Birlikteliğinizin tadını çıkarma, eşinizin varlığı için şükran duyma ve size olan faydasını fark etme sürecine giriyorsunuz. İnsanlar sizinle iş birliği yapılabildiğini görecekler.

Ay ortasında gerçekleşecek olan dolunay seyahat şansı yaratabilir. Yurt dışı bağlantılı konular, pasaport vize ile ilgili meseleler stres yaratabilir. Bakış açınızı değiştirecek ve daha detaylı keşifler yapmanızı sağlayacak bazı eğitimler ya da hayatınıza rehber niteliğinde kişilerin girmesi de söz konusu olabilir.

Ayın 20 si civarında seyahat, bilgi alış verişi, uzlaşma gerektiren konular, ticari adımlar ve yakın çevrenizle olan ilişkiler bir takım aksaklıklar ve gecikmeler ile canınızı sıkabilir.

Ay sonundaki yeniay, ev ve aileniz ile ilgili konularda bazı başlangıçları getirebilir hayatınıza. Taşınma, ev değişikliği, evde önemli bir yenilik ya da hayatınıza yeni birinin dahil olması söz konusu olabilir.

KOVA

Ayın ilk günü gerçekleşen yeniay kazanç kaynağınızda yenilenme, yeni para kaynağı yaratma, yeni bir yatırım olanağı sunabilir. Gayrı-menkul alalım satımı da söz konusu olabilir. Yeni bir bütçeleme, aylık gelir gider hesabını tazeleme gereği doğacak.

Ayın başında hem Mars hem de Satürn retro hareketine başlayacak. Bu gökyüzünün iki zorlayıcı gezegeni bu süreçte bizleri bir takım sınavlara tabi tutacak. Mars retrosu 20 Mayıs tarihine kadar, hukuksal ve akademik konularda, yüksek öğrenim bağlantılı olaylarda, seyahatlerde, yolculuklarda sizi teste tabi tutacak. Bu konularda bir sonuç elde etmek için her zamankinden fazla çaba sarf etmeniz ve de sonucunda bu mücadelenin sonuçsuz kalması ya da yeteri kadar enerji ortaya koyamama gibi riskler olacak. Bu dönemde fikir ve inanç ayrılıkları nedenli pek çok tartışmaya şahit olabilir hatta bir kısmına bizzat katılabilirsiniz. Ancak herkesin görüşlerine eşit mesafede olup adil yargılamayı öğrenmeniz gereken bir dönemden geçiyor olacaksınız.

Satürn retrosu ise 20 Temmuz tarihine kadar mesleki anlamda bazı ek sorumluluklar, iş ya da itibar kaybı kaynaklı kaygılar, sizde ya da işveren tarafında ortaya koyduğunuz emeğe bağlı tatminsizliklere sebep olabilir. Hafife almadığınız ve sabırlı olduğunuz sürece başarıyı yakalamak mümkün ancak her türlü kaygınızın kaynağına inmeli ve neden sonuç ilişkilerine bakmayı bilmelisiniz. Eğer bir patrona bağlıysanız iletişim sıkıntısı yaşayabilirsiniz. Hak ettiğiniz değerin verilmediğini, mesleki olarak yeteri kadar önemsenmediğinizi, hatta yetersiz olduğunuzu düşündürtecek olaylar yaşanabilir. Aldığınız karşılık değişmediği halde her zamankinden daha çok çalışmanız gerekebilir. İş ile ilgili sorumluluk alanınız artabilir. Beklediğiniz bir terfi söz konusu ise gecikmeler yaşanabilir ya da gelmeyeceğini öğrenebilirsiniz. İşe ayırdığınız zamanın fazlalığı evi ihmal etmenize neden olabilir. Yepyeni bir işe geçmek için değil ama mesleki anlamda hayattan gerçekte ne beklediğinizi sorgulamak için iyi bir dönem. Halinize şikayet edip söylenmeyi bir kenara bırakmalı ve sizden istenen ne ise ona odaklanmalısınız. Eğer mesleğinizde uzmanlaşmanız gereken bir dal varda ona yönelebilirsiniz.

Bu ay fiziksel olarak kendinize çeki düzen verme, estetik ve güzelliğinize özen gösterme eğiliminde olacaksınız. Yakışanı ve size uyanı bulup çıkarma ve şık bir imaj çizme konusunda şansınız yüksek olacak. Bir de girdiğiniz ortamlarda ışık saçma ve fark edilme ihtimaliniz yüksek olacak.

Sağlığınızla ilgili olumlu gelişmeler kaydedeceğiniz güzel bir döneme giriyorsunuz bu ay. Jüpiter bu alandaki retrosunu sonuçlandırdı. 16 Temmuz tarihine kadar yeni yaşam düzenleri kurma yeni ve sağlıklı olmak adına yapacağınız bir programa başlama, tedavi alma açısından güzel bir süreç olacak. Bu dönem iş arkadaşlarınızla uyumlu ilişkiler yaratma, iş birliği sağlama ve günlük rutinlerinizi yoluna koyma şansınız da olacak. Nasıl olsa işler bir şekilde yürüyor rehavetine kapılmadığınız sürece işinizin bolluğu ve bereketi sizi ihya edecek.

Ay ortasındaki dolunay para konusunu yine gündeme taşıyacak. Banka ve sigorta konulu işler, ödemeler, borçlar, alacak verecek hususları önceliğiniz olacak. Birileriyle ortak hareket ettiğiniz bir çalışmanız varsa, karı bölüşme ve payınızı alma fırsatı bulabilirsiniz. Eşinizin iş ya da ücret değişikliği yaşama ihtimali bu dönemde sizin üzerinizde de etkili olacak.

Ayın 20 si civarı yine para konusunda bir kayıp riski gündeme gelebilir. Nakit paranızın elinizden kayıp gitmesi ya da kontrolsüz bir harcama vesilesiyle bir kayıp yaşanabilir. Ucu paraya dayanan konularda her zamankinden dikkatli ve de mantıklı davranmaya ihtiyacınız olacak.

Ay sonundaki yeniay kısa seyahatler, sosyal ortamlar, yayıncılık konusunda bazı fırsatlar, aniden ortaya çıkan anlaşmalar, sözleşmeleri de beraberinde getirebilir.

BALIK

Ayın ilk günü burcunuzda gerçekleşecek olan yeniay, kendinizi ön plana çıkaracağınız, hayatınızı değiştirmeyi amaç edineceğiniz pek çok fırsatı da beraberinde getirecek. Uzun süredir fırsatını kolladığınız ancak doğru zamanı kolladığınız girişimleri yapma şansı bulacaksınız. Yeniayın parlayan enerjisi sizin üzerinize yansıyacak. Ne kadarını yansıtacağınız da size ve girişimci ruhunuza kalmış olacak.

Ayın başında hem Mars hem de Satürn retro hareketine başlayacak. Bu gökyüzünün iki zorlayıcı gezegeni bu süreçte bizleri bir takım sınavlara tabi tutacak. Mars retrosu 20 Mayıs tarihine kadar, almayı düşündüğünüz maddi ve manevi destekler konusunda sizi teste tabi tutacak. Para konusu ve elinize geçeni ya da ödenecekleri denkleştirme hali sizi strese sokabilir. Başkalarının desteğini almak konusu sorunlu olacak. Gelmeyenin ısrarını yapmak ya da doğru şekilde isteyememek, talep edememek  en büyük handikaplarınız olacak. Bu dönem herhangi bir maddi ya da manevi adımınızda başkalarına bel bağlamamak en doğrusu olur. Almak vermek dengesini iyi kurmayı ve bu konuda adalet gösterebilmeyi öğreneceğiniz bir süreçten geçeceksiniz.

Satürn retrosu ise 20 Temmuz tarihine kadar uzun vadeli planlarınızın, inançlarınızın ve hayata bakışınızın sorgulandığı bir dönem olarak üzerinizde etkili olacak. Sizi daha iyiye ve ileriye götürecek her ne varsa, ona ulaşmak için ne yapabilirim diye düşünmeniz gerekecek. Hukuki bir sürece adım atmak için çok uygun zamanlarda olmayacaksınız. Zira olaylar istediğiniz istikamette ilerlemeyebilir. Yurt dışı seyahatler ve profesyonel iş ya da özel bağlantılar, yabancılarla ilgili konular, aldığınız eğitimler sizin için yorucu ve sonuç elde etmesi sıkıntılı konular olacak. Uzaklardaki ahbap veya akrabalarınızla alakalı bazı sorunlar nedeniyle sizden bazı yükleri onlar adına devralmanız istenebilir. Babanızın sağlık sorunları nedeniyle alışık olduğunuz ortamdan uzaklaşmanız ve bu şekilde destek vermeniz gerekebilir. Yaşama daha ciddi bir gözle bakma ve varlığınızı, amaçlarınızı ve nedenleri sorgulama dönemi olabilir sizin için…
Bu dönem içsel olarak huzuru sağlamakta zorlanmayacağınız etkiler altındasınız. Yüreğinizdeki sevgiyi, ne kadar büyük olduğunu ve herkese yeteceğini göreceksiniz. Ancak bunu dışarıya yansıtmak konusundaki çekingenliğinizi üzerinizden atmalısınız.

Jüpiter bir süredir eğlence hayatınızı ve çocuğunuzla olan ilişkinizi duraksatmıştı. Güzel haber: Jüpiter’in hayatınızın bu alanındaki retro hareketi sonuçlandı ve artık 16 Temmuza kadar vaat ettiği bereketi saçma dönemine geldi. Aşk, keyif, hobiler, sanat ve eğlence dünyasındaki güzellikleri toplamaya başlayabilirsiniz. Çocuk sahibi olmayı düşünenler şansınız her zamankine göre ikiye katlanmış durumda olacak bu dönemde.

Ay ortasındaki dolunay eş ve evlilik, ortaklıklar yaşam alanınızı etkileyecek. Evliliğiniz ile ilgili önemli bir gelişme ya da çözülmesi gereken bir stres gündeme gelebilir. Eğer iş kurmayı düşünüyorsanız bir ortaklık teklifi alabilirsiniz. Önemli anlaşmalar ve iş birliği yapmanız gereken durumlar ön plana çıkabilir. Evlilik, söz, nişan gibi adımlar da gündeme gelebilir.

Ayın 20 si civarında, dalgınlık ve konsantrasyon eksikliği nedeniyle mantıklı karar verme ve hareket etme beceriniz azalmış olacak. Önemli ve uzun vadeli kararlara imza atmadan önce dikkat kesilmeli ya da bir bilene danışmalısınız.

Ay sonundaki yeniay ise yeni kazanç kaynakları, maddi girişimleri ve yatırımsal konuları hayatınıza getirip bu konularda bir şeyleri başlatma enerjisi verecek.

Sevgilerimle ve fayda sağlamak dileğiyle
Dr. Samiye Özbaş Soysal
01.03.2014

Yorumlar

Popüler Yayınlar