Satürn Yay burcunda- Burçlara etkisi...

23 Aralık 2014- 20.12.2017 Satürn Yay burcunda...
Öncelikle yükselen burcunuza göre okumanızı öneririm...

KOÇ ve Yükselen KOÇLAR:


Satürn bu önümüzdeki dönemde inançlarınızı, yaşama bakış açınızı sorgulama ve sizin için gerçek olana ulaşma fırsatı verecek size. Okuyup, öğrenmek, eğitime başlamak, yayıncılıkla ilgili faaliyette bulunmak, medya, reklam, pazarlama ile ilgili şeylerle, yurt dışı ya da yurtdışı bağlantılı olabilecek kişi ve durumlarla alakalı ya da akademik çalışmaların içinde yer almak konuları size ek bazı sorumluluklar getirebilir. Bu mevzularda önünüze yeni imkanlar çıkacak ancak bu imkanlar sizin her zamankinden çok çalışmamızı ve karşılığını beklemek konusunda da aceleci davranmamamızı gerektirecek.
Gerçekten sabır göstermeniz ve elinizden gelenin en iyisini yapıp zamana bırakmanız gereken ve beklemek zorunda kaldığınız şeyler de söz konusu olabilir.
Bahsettiğim tüm temalarda, akışın yavaş olması, aksaklıklar, gecikmeler, engeller meydana gelebilir. Bunlardan yılmamak değerli olacak. Sadece her şeyin kuralına uygun ve olması gerektiği gibi olmasına dikkat edin yeter. Yurtdışına çıkacaksanız örneğin tüm evraklarınızın eksiksiz ve yeterli olduğundan emin olun. Aksi durum kabul görmeyecektir. Bir sınava girecekseniz, ciddiye alıp her şeyiyle konuya hakim olmanız beklenecek. Bir hukuk mücadeleniz olacaksa tahmininizden geç sonuç alabilirsiniz. Empati yerine kuralların devrede olduğu bir hukuk sistemi ile baş başa kalabilirsiniz.
Bu konularda gayretini esirgemeyen ve istikrar gösterenler ise sağlam işlere imza atıp eninde sonunda başarılı sonuçlara ulaşacaklardır. 

BOĞA ve Yükselen BOĞALAR:


Satürn’ün Yay burcundaki seyri sırasında eşinizin, ortağınızın ve genel olarak size kaynak akıtmasını beslediğiniz insanların varlıklarında bazı şeyler değişebilir. Bu alanda gözle görünür bir değişim yaşanmasa bile size akışında bir takım kesintiler söz konusu olacak. Kimseye bel bağlama diyor Satürn size. Bu dönem uzun vadeli ve büyük tutarlı borçların da sizi yoracağı bir dönem…  Bu tarz yeni bir başvuru, talep durumunda beklediğinizden geç yanıt alma, beklediğiniz kadarına ulaşamama gibi durumlar yaşanabilir. Borç alıp verme süreçlerinin iadesi ile ilgili kaygılar artacak. Maddi ortaklıklar, borçlar, ödemeler, vergiler, sigorta, nafaka, miras gibi konularda bir çeşit revizyona ve de sonuç almak için sabıra ihtiyaç olacak.
İşin içinde maddi unsurlar olan ortaklaşa iş ve girişimlerde de önünüzü görmeniz, tedbirli davranmanız ve eğer böyle bir borcun ya da ortaklığın içine girecekseniz ayağınızı yorgana göre uzatıp, garanti hamleler yapmanız kıymetli olacak. Ortaklaşa olan gelirler sıkıntı yaratabilir.
İşinize yaramayanlarından kurtulma ve yenilerine giriş yaparken de daha aklıselim davranma ihtiyacı doğacak. İlişkilerin derinliğinde de bir azalma hissedebilir. Cinsel hayatın sorgulanacağı, genel olarak korkularınız ve huzursuzluk veren duygu durumlarınızla yüzleşmenizin gerekeceği daha doğrusu hayatın derin manalarını arayacağınız ir dönem olacak.

İKİZLER ve Yükselen İKİZLER


Satürn’ün Yay burcuna geçişi ile birlikte en odakta olan yaşam alanınız eşiniz, evliliğiniz, ortaklıklarınız ve genel olarak ikili ilişkileriniz ile ilgili olacak. Bu süreçte hayatı biri ile paylaşanların da paylaşacak bir yaşam arkadaşı olmayanların da bir şekilde yüzleşmelere hazırlıklı olması gerekecek. İnsanlarla paylaştığınız ortak paydalarınıza eskisinden çok daha gerçekçi bir gözle bakmanız ve bazı noktalarda da sorgulamalar yapmanız gerekecek. Yolunda gitmeyen şeyler artık idare edivermeyecek.  Kusursuz olsun ihtiyacı duyacaksınız. Birlikteliğiniz ile ilgili görmezden geldiğiniz çözüm süreçleri artık mecburi istikamet olacak. Evlilik ve ilişkiler konusunda tecrübe kazanacağınız doğal olarak da bazı ek dersler alacağınız bir dönemin içine giriyorsunuz. Bu dönem en büyük sabrı ve ciddiyeti bu konuya göstermeniz gerekecek. İstikrarlı olmanız, varsa sorunların sorumluluğunu alıp üzerinize düşeni yapmanız kıymetli olacak. Kaçışlar size fayda sağlamayacak. Bu transit ilişkinizde bir mesafe açılmasına da sebep olabilir. Bunun yanında kalıcı birlikteliklerin inşaası da bu süreçte gündeme gelebilir. Yalnızlığı tercih etme ve birliktelik için gereken samimiyeti bulamama gibi durumlar da olası riskler arasında.
Ancak Satürn Yay transiti size sağlam temelli, güvenilir ve gelecekte de güven duyabileceğiniz evlilikler yaratma, eskilerini sağlamlaştırma, bu konuyla ilgili karşınızdan neler beklediğinizin farkına varma, yeni ya da eski yaşam ortaklıklarının sorumluluklarını üstlenme imkanı verecektir.

YENGEÇ ve Yükselen YENGEÇLER


Bu önümüzdeki dönem iş yaşamınız, pratik ve rutin temponuz, günlük hayatınızdaki detaylar masaya yatacak. Her zamankinden daha çok çalışmak zorunda kalıp bunun yanında emeklerinizin görünür olmasını sağlamak da zorlanacağınız bir dönem olabilir. Satürn Yay geçişi ile birlikte sizin için günleri organize etmek, iş planları yapmak, neye ne kadar emek ve zaman harcadığınızı gözden geçirmek şart olacak. Eğer yeni bir düzenlemeye geçmeyi geciktirir ve “ben bu tempoya alıştım” “aksamalar beni rahatsız etmiyor” derseniz bir süre sonra gerçekten bir şeylerin yetişmemesi, hız ve verim konusunda yetersizlik, sonuçların tatmin edici olmaması durumları yaşanabilir. Bu dönem sorunlu iş arkadaşlıkları, sorunlu çalışanlar açısından da bardağı taşıran son damlaları getirecek. Her zamankinden daha fazla iş sorumluluğu almanız ya da bir miktar angarya da yüklenmeniz beklenebilir.
Bu süreçte yapmanız gerekenler bu gibi durumlara isyan etmek yerine, ödülün biraz zaman ve yılmadan emek vermeye devam etmekle geleceğini görüp, düzenli, pratik, disiplinli olmaya çalışmaktır. Tabi bu iş kolik ve üretken olmayı tetikleyen sürecin sağlığınıza özen göstermenize engel teşkil etmemesi de önemli. Gereksiz alışkanlıklardan ve sağlıksız beslenmelerden uzaklaşıp bu konuyu da disipline etmek gerekecek… Sağlık ertelenmeye ve ihmal edilmeye gelmeyecek bu süreçte. Daha yoğun tempolu iş ya da görev değişimleri söz konusu olabilir. Bu içerikteki tüm konular sizin için olgunlaşma fırsatı verecek.


ASLAN ve Yükselen ASLANLAR


Satürn’ün Yay burcundaki seyri sizin hayattan tat aldığınız ve yaşamı sizin için eğlenceli hale getiren konuları etkileyecek. Eğlence anlayışınız değişmek durumunda kalacak. Eskisi kadar zevk peşinde olmayacaksınız.  Bu kadar coşku barındıran bir evin içindeki Satürn ne yazık ki neşe veren ortam, kişi ve durumların farklı bir gözle tekrar değerlendirilmesine sebep olacak. Flört ve aşk konuları engelli parkurda olacak. Eğlenirken bile dersler çıkarma hali mevcut olacak. Çocuklarla ilgili sorumluluklar ve çocuk sahibi olma isteğinde bir artış yaşanabilir. Eğer “istiyorum ama beni kısıtlar diye korkuyorum” diyenlerdenseniz bu süreç size bu sorumluluğu alma gücünü de verecektir. Bu konudaki yeni başlangıçlar olayların istediğiniz kadar akıcı olmaması ile gündeme gelebilir. Hayat adeta sizin istekliliğinizi, ne kadar kararlı olduğunuzu test etmek için bir takım ara sınavlar sunacak size.
Yaratıcılık, sanat ve hobiler içerikli konularda da işin zevkini çıkarmaktan ziyade ustalaşma, daha iyisini yaratma, keyfi işe ve paraya dönüştürme, eğitim alıp kendinizi daha donanımlı ve bilgili hala getirme arzuları artış gösterecek.
Boş gibi görünen zamanları doldurma ve işe yarar şeylerle takas yapma ihtiyacı doğacak.
Sırf zaman öldürmek için yaptığınız, haz odaklı olan şeyler ve bunlarla ilgili anlayışınız değişmek durumunda kalacak. Bu konular bu dönemde sizin olgunlaşma materyalleriniz olacak.

BAŞAK ve Yükselen BAŞAKLAR


Satürn’ün Yay burcundaki geçişi sizin için ev ve aile temalı konuları, baba ve ebeveyn figürlerini, eşinizin kariyer hayatını daha çok etkileyecek. Özel hayatınıza dair bazı zorunlu değişiklikler iş yaşamınızdakileri de tetikleyebilecek. İşe harcadığınız emek ve zaman sevdiklerinizle aranızda mesafeler oluşmasına sebep olabilir. Ya da tam tersi, evde yaşananlar nedeniyle yaptığınız işe ve dış dünyaya odaklanmakta zorlanabilirsiniz.
Ancak kabul edilmesi gereken bir şey var ki o da özel hayatınızın bu dönem için sizden özel ilgi beklemesi… Şimdiye kadar yeteri kadar almamışsanız bu zamandan sonra aile konulu sorumlulukları almak durumu ile baş başa kalabilirsiniz. Eğer almayı reddederseniz çoğalıp içinden çıkılmaz hale gelebilirler. Bu dönem evinizi ve ailevi konuları ilgilendiren işleri bir başkasına paslama şansınız olmayacak. Yolunda gitmeyen meseleler, tadilat ihtiyaçları artık ertelenmemeli. Bu dönem ev sahibi olma konusunda sizi istekli ve bunun yükü ile baş edebilir şekilde hissettirecek… Bina ve alt yapı sorunları, arsa ve tapu meseleleri sizin için genel anlamda yorucu olabilir. Ancak bu dönem sizi mal sahibi yapma potansiyeli olan bir dönem.
Satürn transiti sırasında bir dönemi evde geçirmek durumunda da kalabilirsiniz. Evdeki anlaşmazlıklar, insanların arasındaki tolerans eksiklikleri ciddi kararların alındığı aile toplantılarını da beraberinde getirebilir. Hatalardan ders alma şansı olacak. Evin küçük çocuğu olmadığınızı hatırlatacak, olgunlaşmanızı sağlayacak, aile içi prensiplerin ve karşılıklı saygının ön plana çıkacağı ve bu gibi konularda önemli yüzleşmelerin yaşanacağı bir döneme giriyorsunuz.  

TERAZİ ve Yükselen TERAZİLER


Satürn Yay burcu geçişi ile birlikte insanlarla ve özellikle de yakın çevrenizdekilerle nasıl iletişim kurduğunuz konusu en çok gündeminizde olacak. Eskisi kadar hızlıca anlayıveren insanları bulmakta zorlanacaksınız çevrenizde. Her zaman kurduğum cümleler neden anlaşılmıyor diye soracaksınız? Arkasından da “daha anlaşılır olmak için ifade tarzımı geliştirmek gerekiyordur belki diye tespitlerde bulunacaksınız.  Kardeşleriniz ya da akran nitelikteki akrabalarınız ile ilgili konular biraz yorucu biçimde karşınıza çıkacak. Araya mesafelerin girmesi, inatlaşmalar, onlarla ilgili alınacak sorumluluklar söz konusu olabilir. Annenizin sağlığı konusu özen isteyecek. Tedbirini al ve kontrolleri yaptır diyor gökyüzü.
Olabilir diye düşündüğünüz pek çok plan ve proje bir kez daha üzerinde çalışmayı gerektirecek. Daha tedbirli hatta bazı noktalarda daha karamsar bakış açıları nedeniyle fikirlerinizi gerçekleştirmekte biraz gecikebilirsiniz.
Bu dönem sizin için konuşmadan ya da harekete geçmeden önceki düşünme payını artırma, etraflıca inceleme, yapılacak hamlenin söylenecek sözün artı eksilerini gözden geçirme dönemi. Haliyle iletişimde aksaklıklar yaşanabilir.
Bu dönem sizi gerçekten anlayan birilerinin olmadığını hissettirebilir size… Bilgi alış verişleri, haberleşme ve teknoloji içerikli konular, ticari faaliyetler olası aksaklık arenasında diyebiliriz. Bu dönem günlük işlerini hareket halinde ve yollarda yapan kişiler için çok daha yorucu olabilir. Bir eğitim alıyorsanız ya da bir sınava girecekseniz başarı için her zamankinden fazla çaba sarf etmeniz gerekecek. İletişim, bilgi ve algı süreçlerinin yeniden yapılanmasına fırsat verecek bu süreç. Bu akışta olan aksamalardaki kendi payınızı görme şansı bulacaksınız.

AKREP ve Yükselen AKREPLER


Satürn Yay burcundaki geçişi sırasında sizi maddi konuları önemsemeye, bütçe planlaması yapmaya ve yatırımlarınızı gözden geçirmeye teşvik edecek. Maddi olarak elinize geçenin yeterli olup olmadığını, emeğinizin karşılığını alıp almadığınızı sorgulayacaksınız. Neye ne kadar harcıyorsunuz, en çok neleri satın alıyorsunuz yani emeğinizin karşılığı olarak aldığınız parayı ne ile değiş tokuş ediyorsunuz düşünün bu süreçte. Gerçekten değecek ve size fayda sağlayacak olan şeyler mi alış veriş, harcama listesinde… Yoksa çalışıp çabalamanızın karşılığı en azından bir kısmıyla çöpe mi dönüşüyor.
Mal almak ve sağlam yatırımlar yapmak adına fırsatlar çıkıp sizi bir takım ödemelerin ve borçların altına sokacak bu dönemde. Kemer sıkmalar gündeme gelecek. Bu dönem gerçek manada elinize geçen paranın azalmasına ya da sadece bunun kaygılarını yaşamınıza sebep olabilir. Bankadaki paranızın hesap ettiğinizden daha hızlı eridiğini görebilirsiniz. Akan muslukların doldurduğu havuzlardaki seviye ya tazyik azalması ya da kaçaklar nedeniyle düşebilir. Gökyüzünün mesajı net: Maddi açıdan tedbirini al, disipline ol, kontrol et, çaba göster, harcamaya değil de elinde tutmaya odaklan, ayaklarının üzerine basmayı öğren, gelecek için yatırım planları yap, eğer maddi konuları yeteri kadar ciddiye almazsan bu açıdan ek dersler alman gerekebilir diyor…
Maddi ve manevi varlığınıza yönelik yaşanacak tecrübeler, olgunlaşmanıza fırsat sağlayacak bu süreç boyunca. Doğru hamleler hayatınızın en önemli yatırımlarına vesile olabilir.

YAY ve Yükselen YAYLAR


Eveeeeet; “sıra bize ne zaman geliyor” diye heyecanla bekleyen sevgili Yaylar :) … Satürn döngüsü bu kez sizin durağınızda… Büyük bir suskunluk döneminin içinden geçtiniz.  Satürn son 2,5 yıldır sizi epey sarstı. İçe kapandınız. Hayatı sorguladınız… Bazı işleriniz bazı ilişkileriniz kontrolsüz biçimde rayından çıktı. Ancak artık şimdi bir şeyler yavaş yavaş yoluna girmeye başlıyor. Gereksiz olan şeyleri geride bırakmayı becerebilmişseniz geçtiğimiz dönemde, yeni temel atma şansları bulacaksınız.  Tıkanıklıklar açıldı ancak bu defa da sanki apartta bekleyen pek çok işi aynı anda yürütmek zorundasınız. Gözünüzü açacak zaman yok. Artık isteseniz de görünmez olma şansınız yok. Öne çıkma ve fark edilme süreci bu. Çok fazla beklenti var sizden yana. Çok da fazla sorumluluk omuzlarınızda… Kısıtlanmışlık hissiniz yoğun... Eğer farkındalık artışı ile giriyorsanız bu yeni sürece mutlaka disipline olma, realiteye göre bakabilme, gerçekleri olduğu gibi kabullenip, istikrarı sağlama şansınız olacaktır. Ancak yine de güven zafiyetlerine açık olduğunuzu aklınızdan çıkarmayın. Bu dönemdeki en büyük kaygılarınızdan biri yeterli olup olmadığınız ile alakalı olacak. Siz bu kaygıyı besledikçe ne kadarına daha yetebileceğinizi göstermeye çalışırcasına hayatınız dolup taşacak.
Kendinizi işinizde ve ilişkilerinizde yeteri kadar yansıtamama durumuna dikkat.  Bu dönem yeni bir atılım yapmak ve başlangıçlar için uygun. Ancak sabırlı olmakta ve zamana hız katmak için direnmemekte fayda var. Önümüzdeki 29 yıllık süreç için yeni temeller atıyorsunuz. Aceleye getirmeyin… Tedbirlerinizi alıp, inancınızı sağlamlaştırın, hızlı, büyük ve ses getiren hamlelerdense size uzun vadede ilerleme kaydettirecek adımları güvenle atma zamanındasınız.

OĞLAK ve Yükselen OĞLAKLAR


Yüzleşme ve sorgulama dönemi olacak Satürn’ün Yay burcundaki seyri sizin için. Hayatınızın ruhen yorucu olan süreçleri bu yeni dönemde sizin için biraz can sıkıcı olabilir. Dış dünyaya ait olayları, yaşadığınız durumları, insan ilişkilerinizi çok fazla kontrol etme şansınızın olmadığı adeta vites küçültmeniz beklenen bir süreç olacak. Hayatta önemsediğiniz şeylere dair istek ve motivasyonunuz geçici olarak sönebilir. Kaybetmekten korktuğunuz şeylerin güvencede olup olmaması ile ilgili testler gündeme gelecektir. Güvenin, mutluluğun, huzurun dış şartlara bağlı olmadığını anlama fırsatları doğacak.
Bu süreçte en çok kendinizle baş başa kalma ihtiyacı duyacaksınız. Bunu çevrenizdeki insanlar hatta en yakınlarınız bile çok fazla anlayışla karşılamayabilir. İzolasyon ihtiyacınızın arttığını belli etmeniz gerekecek.

Bu süreç genel olarak anlaşılmadığınızı, desteklenmediğinizi hissetme riski de veriyor. Sanki hayatınızda hiçbir olumlu şey elde etmemişsiniz gibi daha çok eksilere ve tamamlanmamışlıklara kayacak gözünüz. Eleştiri okları üzerinize dönecek. “Nerede hata yaptım ben” diye bakacaksınız bütün senaryolara.
Hem ruhsal hem de fiziksel sağlığınız açısından gayretli ve kararlı olmanız şart.
Gereksiz kaygı ve endişelerin sorgulanması ve bunlardan kurtulmak için bir temizlik yapılmasına ihtiyaç var sizin için. 
Tam bir ruhsal arınma ve hayatınızın uzun süredir biriktirdiğiniz tortularından kurtulma dönemi olacak. Buna hizmet eden her tülü destek çalışmasından, ruhsal şifadan, terapilerden fayda görebilirsiniz.  Bu süreci ne kadar verimli geçirirseniz Satürn Oğlak geçişinde alacağınız müfakatlar da o kadar değerli olacak.

KOVA ve Yükselen KOVALAR


Satürn’ün Yay burcundaki seyri sizin için hayatınızın en değer verdiğiniz konularından birini, arkadaş ve dostluk kavramını tekrar gözden geçirmenize vesile olacak. Bu açıdan bir elemeye gideceksiniz. Çevrenizdeki insanları “az ve öz” olacak şekilde nitelendireceğiniz günler geliyor. “Kimin hayatımda, gelecek planlarımda, ideallerim için yürüdüğüm yolda yanımda olmasını istiyorum” sorusuna cevap arayacaksınız. Bir grup çalışması, dernek ya da ortak projeler söz konusu ise yaşamınızda, burada bir yol ayrımına gelebilirsiniz. Ya da size taşıyabileceğinizden fazla yük aktarabilirler. Bu tarz grup çalışmaları ve toplumsal denilebilecek hareketlerde yeni roller de biçilecek size.

Her durumda herhangi bir sosyal çevre ya da arkadaş ortamı söz konusu olduğunda ne kadar çok kalabalık bile olsa kendinizi oraya ait değilmiş gibi hissedeceksiniz. Geleceğe dair yaşam planlarınız ve umutlarınız da realite gözlükleri ile çok daha net görünür olacak. Hayal dünyanızda büyüttüğünüz bazı gelecek planlarının tünelin ucunda görünmeyeceğini fark edip daha gerçekçi olanlarına yönelme zamanı. Ya da olabilirliği varsa da “bunun için ne gerekiyorsa yapmaya hazırım, sabırla çalışıp üzerime düşen sorumluluğu alırım” deme zamanı olacak. Arkadaş ve dost çevrenizden dolayı yaşanabilecek kırgınlıklar acaba gerçek manada bir dostluktan, çevremden ne bekliyorum dedirtecek. Beni bekleyen gelecek misyonlarıma dair neyi üstlenmem gerekiyor sorularına cevap arayacaksınız.

BALIK ve Yükselen BALIKLAR



Satürn mesleki ve kariyer odaklı olan yaşam alanınızda seyredecek Yay burcu geçişi ile birlikte. İşiniz ve görevleriniz her zamankinden yorucu ancak bir o kadar da geliştirici ve ustalık verici nitelikte olacak. İşleri, işi yönetiş biçimini, patronla olan ilişkilerinizi hafife almadığınız ve sabırla “bu niye benim işim” demeden çalışmaya devam ettiğiniz sürece başarı eninde sonunda gelecektir. Bu dönemde işini ve itibarını kaybetmiş kişilerin öyküleri sizi her zamankinden daha çok etkileyecek ve kaygılandıracak. Hem hak ettiğiniz değeri alamadığınızı hem de becerilerinizin önemsenmediğini, yaptıklarınızın tatmin sağlamadığını düşündürtecek durumlarla karşılaşmanız da söz konusu olabilir. Bu size, mesleki anlamda yeterli miyim sorgusu ve endişesi de verecektir. Eksiklerinizi fark edip bunun altında ezilme riskinin yanında, aksiyon alıp tecrübenizi artırma, bilgi açığınızı kapatma şansı da olacak. Bu dönemde yeni iş başvuruları hemen yanıt vermeyebilir. Varsa beklediğiniz terfi ve takdirler de gecikebilir. Hatta haksız diye düşünebileceğiniz bazı eleştiriler de alabilirsiniz. Aldığınız görevleri, sorumluluklarınızı çekemeyen kişilerle aranız açılabilir. Zaman mesleki açıdan olgunlaşmanıza hizmet edecek bu süreçte. Yani hababam çalış diyecek. Eğer bu konuyu güzel dengelemeyi beceremezsen ev yaşamındaki dengeler de bozulabilir diye telkinde bulunuyor bu gökyüzü olayı. Uzmanlaşmayı düşündüğünüz yorucu ancak size altın bilezikler katacak olan çalışmaların içine girmek için ideal olabilir.

Dr. Samiye Özbaş Soysal16.12.2014

Yorumlar

Popüler Yayınlar