AstroKarmik ile 22-28 Aralık 2014 Haftasının Yorumları...

Haftanın Gökyüzü Olayları...

G1 G2 açı etki başlangıcı açı kesinleşmesi etki sonlanması
Uranüs Plüton kare 4.11.2014 15.12.2014 ve 17.3.2015 7.4.2015
Mars Uranüs altmışlık 19.12.2014 21.12.2014 22.12.2014
Güneş Oğlak burcunda 22.12.2014
Oğlak burcunda yeniay 22.12.2014
Satürn Yay burcunda 23.12.2014
Merkür Uranüs kare 23.12.2014 25.12.2014 25.12.2014
Merkür Plüton kavuşum 22.12.2014 25.12.2014 26.12.2014
Güneş Neptün altmışlık 26.12.2014 27.12.2014 28.12.2014

22 Aralık 2014 PAZARTESİ 


Haftanın başlangıcı yenilik ve başlatma enerjisini beraberinde getirecek.
Güneş saat 01:03 den sonra yaklaşık 1 ay için Oğlak burcuna geçecek.
Ay da 03:25 de Oğlak burcuna geçtikten sonra 03:35 de 0 derece Oğlak burcunda bir yeniay meydana gelecek.

GÜNEŞ’İN OĞLAK BURCUNDAKİ seyri bize, önümüzdeki 1 ay boyunca başarı ve iş odaklı bir bakış açısının hakim olacağını işaret ediyor. Elimizdeki işleri tamamlama, yılın sonunu başarı ile noktalama, geleceğe dair planlar yapma, yeni hedefler belirleme, stratejilerimizi tazeleme, eskilerinin de meyvelerini alma dönemine giriyoruz. 

Bu bir aylık süreçte sorumluluk bilinci ön planda olacak. Eğlence ve duygusal tatmin ise iş ve ilişkilerimizde ana fikir olmayacak. “Ha gayret” dönemi diyorum ben buna. Bütün yılın hasadının zamanı. Son anda bir hızlı depar atıp finish çizgisine daha çabuk ulaşma, eğer söz konusu olan bir karşılık elde etme teması varsa, fazlasına ulaşma gayreti var burada... 

Zamandan verim almak ihtiyacı artacak. 
Var gücünle çalışıp zamanı ve işi iyi yönetmelisin diyor bize gökyüzü.
Sabret, diğer tüm değerleri geçici olarak askıya al ve derin bir nefes alıp dikkatini topla ve inancını yitirme diye ekliyor.
Bu süreçte hırs var, azim var, kararlılık var…

Bu dönemi, organize olmak, yönetmek, idare etmek,  görev alıp yerine getirmek, sorumlulukların farkına varmak sayesinde çok daha verimli hale getirebiliriz.
Ancak bunun yanında çok fazla somut gerçeklik ve başarı peşinde koşup, hayatın eğlenceli taraflarını da biraz kaçırma riskimiz var. Bunu kaçırmamak kazancı duygusal anlamda da artıracaktır. 

Bu dönemde kurallar, prensiplerde bize kazanç sağlayacak 
Yeter ki yeri geldiğinde yeteri kadar esnetmeyi becerebilelim…

Dayanıklılığımızı hatırlayacağımız, hedeflerimizi besleyeceğimiz, verim alıp ilerleme kaydedeceğimiz, hayatın ciddiye alınacağı ve de ciddi işler yapıp başarılar elde edebileceğimiz güzel bir dönem olacak…

Saat 03:35 DE DE OĞLAK BURCUNDA BİR YENİAY meydana gelecek. 
Bu bir başlangıç enerjisi… 
Başlatma hevesi ve gücü hissettiren bir durum. 
Hepimizin hayatında farklı bir alanda bir şeyler tetiklenecek. 
Niyetler edeceğiz… 
Harekete geçme ihtiyacı ve hevesi duyacağız… 
Olabilirlikleri daha rahat göreceğiz… 

Oğlak burcunda bir gezegen kümeleşmesi söz konusu… Bu da Oğlak temasının oldukça vurgulu olacağını gösteriyor… Oğlak burcu vurgusu, daha çok iş ve kariyer konularının, resmi iş ve girişimlerin daha ön plandaki konular olacağını işaret ediyor.

Yeniay, hayatımızın bazı alanlarında sorumluluklar almaya gönüllü olabileceğimizi söylüyor. 

Planlı ve organize olmak, geleceğe dair düşünmek, istikrar hedeflemek, bu etki altındayken girişilen işlerde bize fayda sağlayacak.
Dengeli ve tedbirli ol diyor yeniay bize…
Düşünmeden harekete geçme…
Uzun vadeli kazanç için sabırlı olmalısın…
Gerçeklerden bahset, farazi olanın hayal ürünü olanın peşinden gitme…
Eline aldığın işin olgunlaşmasına katkı sağla…
Hedeflerin olsun…
Ve onlara sadık kal…
Erişkin gibi davran…
Sorumluluk al…
Konu her ne olursa olsun ciddiye al diyor…
Yani kısacası Yeniayın enerjisinde başarıya ulaşma istek ve hırsı var…


Yeniayın vurgulu teması olan Oğlak burcu konuları arasında resmi kurum ve kişiler, otorite figürleri de var… Resmi işlerimiz, resmi makamlardaki girişimlerimiz, başvuru ve taleplerimiz de destekleniyor bu etki altındayken…


Statü kaygılı adımlar gelebilir. İş amaçlı uzun vadeli planların ilk adımı atılabilir. Yeni iş birlikleri ve beraberlikler başlayabilir. 

Genel olarak bu yeniay ile sağlam projeler ve bizi özellikle mesleki anlamda daha ileriye taşıyacak olan şeylere niyet edebiliriz... Hem bireysel yaşamlarımızda hem de toplumsal olarak gelecek vaat eden başlangıçlara vesile olmasını gönülden dilerim…


23 Aralık 2014 SALI

AY OĞLAK BURCUNDA. İşlere odaklanacağımız, yaşamı, olayları ve insanları ciddiye alacağımız bir gün bizi bekliyor. Bugün elimize alacağımız her ne olursa olsun başarmadan, sonuç elde etmeden bırakmamak teması hakim…
Ciddi ve kararlı olmak, gerekenleri yerine getirmek, meli ve malı ile biten cümlelere rağbet etmek, kurallar çerçevesinde hareket edip, sınırları bilmek bugün bize fayda ve huzur sağlayacak olan şeyler.

Dayanıklılığımız testten geçiyor. Takdir edilesi işler yapma telaşındayız. Hata yapmak kaygımız yoğun. Olumsuzlukları da görebiliyor gözlerimiz ve bunların ortadan kalkması için gerekiyorsa daha da fazla enerji harcayabiliriz. Onaylanma ve doğru yoldasın feedbackleri alma ihtiyacımız da yoğun. Ancak bunu aradığımız nitelikte bulamama durumumuz da olabilir.

İyi bir şey yaptıysak ya da bir şeyi iyi yaptığımıza inanıyorsak bunun onayının başkasının iki dudağından çıkması beklentisine girmemeliyiz diyor gökyüzü. Bunun karar vericisi senin dışında bir canlı değil diyor. Bu yaptığım oldu diye karar verecek olan ancak sensin diye ekliyor.

Bugün aldığımız ya da belki de almadığımız kararların ardında başkaları ne der, topluma ve kurallara uyar mı, onay alır mıyım, imajım sarsılır mı gibi kaygılar olabilir. Aman dikkat. Bu tarz kaygılar ruhsal ihtiyaçlarımızı ve duygusal gereksinimlerimizi görmeye engel olabilir.

SAAT 18:35 DEN SONRA AY GÜNÜN GERİ KALANINDA BOŞLUKTA olacak. Akşam saatleri resmi ve ciddiyet gerektiren iş ve görüşmeler için elverişli olabilir. Ancak başlangıçlar ve kalıcı olsun istediğiniz şeylerin ilk adımları için belirsizlikler içerebilir. Bu akşamın enerjisinde sorumluluklar var, sabır var, gayret var ve istikrar var.

Birileri bizden bir iş üstlenmemizi bekleyebilir. Ya da biz böyle bir şeye gönüllü olabiliriz. Sınırların hem iş hem de ilişkiler açısından netleşmesi kıymetli bu akşam için. Kimin ne yapacağı ve kimin nerede duracağı belli olmalı. Buna ihtiyaç duyacağız. Aynı zamanda verimliliğimiz de bu sayede artacak. İnsan ilişkilerinde yeteri kadar samimiyet sağlama şansı olmayabilir belki ancak güven veren ilişkiler kurmak açısından elverişli…

Akşam saatlerinde Satürn 20.12.2014 tarihine kadar kalacağı yeni yolculuğuna başlıyor. “Karmanın Lordu” Satürn, 23.12.2014 tarihinden 20.12.2017 tarihine kadar Yay burcunda seyredecek. 
Satürn 5.10.2012 tarihinden bu yana Akrep burcunda seyretmişti. O zamandan bu zamana hepimiz hayatımızın belli alanlarında bazı sorumluluklar almak zorunda kaldık. Dersler aldık. Gecikmeleri deneyimledik. Sınırlarımızı gördük.  Farkındalık kazandık.
Zira Satürn tam da bunlara vesile oluyor. Bizden çalışmamızı, sorumluluk almamızı, elimizi taşın altına koymamızı ve üzerimize düşen her neyse sonuna kadar yapmamızı, sebat etmemizi, istikrarlı ve inançlı durmamızı, kararlı ve sabırlı olmamızı öğütlüyor. “İsyan etme” diyor. “Zamanı gelecek, ödülünü alacaksın” diye ekliyor.  Ertelememişsek ve inancımızı yitirmeyip çalışmışsak, vazgeçmemişsek mutlaka bir mükâfatla buluşturup onurlandırıyor. “Sadece özen göster ve ana konu her ne ise ciddiye al yeter” diyen bir mekanizma işliyor adeta.
Şimdi ise günahıyla sevabıyla bir dönem geride kalıyor ve artık hayatımızın dikkate çekmemiz gereken başka bir alanı ön plana çıkıyor. Yeni bir sayfa açılıyor. Yeni ders ve sınav konuları belirleniyor. Hatta tahtaya asıldı bile... Nelere daha çok çalışmamız gerektiğini yaşam bize fısıldadı. Satürn-Yay transitinden en yoğun biçimde etkilenecek olan burçlar; Yay, Balık, İkizler ve Başak burçları olmakla birlikte bu zaman zarfında eğer haritanızda herhangi bir gezegen ile temas etmişse, o gezegen ile ilgili konuları ve onun yönettiği evlerle ilgili yaşam alanlarını da etkisi altına alacaktır. Bu yeni dönem ile ilgili genel yorumlarımı ilerleyen dönemlerde sizlerce ayrıca paylaşacağım. Burçlara etkisi ile ilgili yorumlarımı ise ilgili yazımda tekrar bulabilirsiniz...

http://www.astrokarmik.com/yazilar-makaleler/saturn-yay-burcunda-burclara-etkisi


24 Aralık 2014 ÇARŞAMBA

Ay saat 04:53 den sonra yaklaşık 2,5 gün için KOVA BURCUNA geçecek. Geçtiğimiz iki güne nazaran çok daha umutlu ve iyimser olacağımız etkiler altındayız. Geleneksel ve kurallı olanın ötesine bakabilmek, yeni ve yenilikçi olanı deneyimlemek ile çok daha verimli ve huzurlu bir gün geçirme şansımız olacak bugün ve yarın.

Bireysel başarı arzusunun yerinde daha çok bütünün başarısı arzusu var.
Ortak bir şeyler yapalım bir elin nesi var iki elin sesi var, bir başarı gelecekse bundan herkes eşit biçimde payelensin, kimsenin kimseye hakkı geçmesin, farklılık yaratalım, sosyal çabaların içine girelim,  amaç birliği ettiğimiz insanlarla aynı yolda yürüyelim gibi temalar daha ön planda.
Günün içeriğinde ezilenin hakkını savunmak, doğru bildiğinizi çekinmeden söyleyebilmek gücü de mevcut. Dikkat edin bu güç sizi hiç müdahil olmamanız gereken haklı haksız mücadelelerinin ortasında bırakmasın. Fikirsel olarak da inatlaşmalara çok açığız. Herkes en çok kendisinin fikrini beğeniyor. Yenisini ancak kendisi isterse üretebiliyor. Bir başkasınınkini sırf o istedi diye benimseyivermek kolaylığı yok yani. Mantıksal olan şeyler ön planda.


Dostlarla bir araya gelmeler, ortak hareket edilecek gelecek planlarında yol almalar, teknoloji, bilgi ve bilimsellik bağlantılı işlere yönelmeler için oldukça elverişli bir gün olacak.


25 Aralık 2014 PERŞEMBE

AY KOVA BURCUNDA. Dün olduğu gibi bugünde bize pusula olacak en önemli şeylerden biri mantığımız. İyimseriz, merhametliyiz, herkesin işini, herkesin derdini sanki bizimmiş gibi benimseme ve onlar adına ve hatta onlardan daha fazla mücadelesini vermek eğilimindeyiz ancak dediğim gibi mantıksal olan çizgiden ayrılmamak bize çok artı katacaktır günün geneli için...

Duyguları ifade etmek, aşk ve romantizm gibi vurgular ise pek yok. Daha çok dostluk, yarenlik ve yoldaşlık temaları var. Özel ilişkilerinizde bile bunlar en çok aradığınız noktalar olacaktır. Bugün bir gruba, kalabalık bir topluluğa, ideal paydaşlığı etmiş insanlara ait olma ihtiyacımız her zamankinden yoğun ancak bunun içinde bile kendimize bir özgürlük alanı bırakabilmek, sınırların ve iç içe geçmişliğin bizi sıkboğaz etmesine izin vermemek değerli olacak.
Bugünün en önemli araçları, modern olan, teknolojik olan, güncel ve yenilikçi olan niteliktekiler.

ERKEN SAATLER acelecilik, telaş, hırs, aksiyon, haklıyım savaşları, ben istedim böyle olacak arzuları ile bizi biraz yorabilir. Esneklik göstermekte zorlanacağınız kişi ve durumlarla karşılaşabilirsiniz. Ancak önce bir anlayın dinleyin mutlaka. Sizin hızınıza yetişemeyenler, sizin fikrinize karşı bir fikri savunanlar, muhalefet edenler, hırs ve istekleri ile sizi yoranlar söz konusu olduğunda sukunet ve anlayış en büyük erdem olacak.  Tamam deyip baş sallamaktan bahsetmiyorum burada. Sadece anlayış ihtiyacı artacak. Çocuksu bir bencillik ile karşı karşıya kalabilirsiniz örneğin. Hayır dediğiniz ya da ısrarla evet densin diye dayattığınız bir konuda hala objektif misiniz yoksa kör inatlar gözlerinizin önünü perdelemiş olabilir mi? “Hayır”lar “evet”lere, “evet”ler “hayır”lara döndüğünde elde edilecek ya da elden kayıp gidecek olan şey bana, karşımdakine ve de en önemlisi bütüne ne fayda sağlıyor diye bakın. Halen ısrar etme gereği duyuyorsanız amenna. Ancak belki de bazen şartları, durumu, kişileri o kadar da zorlamamak en güzeli olabilir.

SAAT 17:12 DEN SONRA Ay günün geri kalanında boşlukta olacak. Başlangıçlar ve radikal hamlelerden ziyade yarım kalan işlerin toparlanması, iletişim halinde olarak halledeceğimiz meseleler için daha elverişli bir akşamdayız. Arkadaş davet ve sohbetleri, bilgi, eğitim, öğretim ve bilimsellik bağlantılı işler, teknolojiyi kullanarak yapacağımız işler, kalabalıklarla bir araya gelmek için elverişli. Ancak hiç bir şeyi abartmamak, sosyal ortamlarda da sınırı bilmek, çok fazla talepkar olmamak ya da olmayacak dualara amin dedirtecek biçimde ölçüsüz vaatlerde bulunmamak, dolduruşa gelmemek, maceralara yelken açmamak kıymetli olacak bu akşamın temasında.

Gün içinde aslında hafta başından bu yana etkili olan MERKÜR-URANÜS KARESİ ve MERKÜR-PLÜTON KAVUŞUM AÇISI kesinleşecek…

Zihnimizi, algımızı, bilgiyi alıp verme sürecini,  plan ve programlarımızı, yakın çevremizle olan ilişkilerimizi ve de seyahat durumlarını daha çok ilgilendiren Merkür zorunlu ve ani değişimleri işaret eden bazı etkiler altında olacak… Merkür ile bağlantılı olan konularda bazı gerginlikler, çalkantılar, sınıra gelişler ve belki de sınırı aşma durumları yaşanabilecek.

Planlarda ani değişiklikler, düşünmeden ve hızla, hırsla verilen kararlar,  fikir savunmalar, iletişim kopuklukları, aynı pencereden bakıp anlaşmada zorlanmalar söz konusu olabilir bu içinde bulunduğumuz günlerde…
Bize aykırı gelen görüşlere tolerans göstermekte zorlanacağımızı işaret ediyor bu gökyüzü olayı. Tabi ki aynısı bizim savunduğumuz görüşler için de geçerli.
Bu transit etkisi ile çıkacağımız yolculuklarda, önemli görüşme ve sunumlarda, fikirlerimizi, zihinsel becerilerimizi ortaya koyacağımız hesap edilememiş durumlarla ve tepkilerle karşılaşabileceğimizi söylüyor gökyüzü.

Konuşmadan ve harekete geçmeden, tepki verip, talepte bulunmadan önceki düşünme payını pas geçmemek lehimize olacak…
Bunların hepsinde ölçülü olma ihtiyacı her zamankinden yüksek…
Kelimelerimizle ve kontrolsüz hareketlerimizle bazı yıkıcı ve yaralayıcı etkiler yaratabileceğimizi aklımızdan çıkarmamakta fayda var.

Söylenenleri ya da bazı fikirleri takıntı haline getirdiğimizi fark edebiliriz. Ya da farkına varamamışsak bu gibi durumlar bize zarar verebilir.
Fikir birlikleri için gereken şeyler yok bu gökyüzü olayında. Ne zorlayan ne de yok istemem ben ikna olmayacağım diye inatlaşan taraflar çok yol alamayacak…
Ağız dalaşlarına, lafa laf göze göz dişe diş olayına ise hiç bulaşmayın.
Kelimeler kontrolden çıkabilir ve dil yaraları açılabilir aman dikkat.
Siz sebep olmasanız bile bir kısmına şahitlik edebilirsiniz.
Ara buluculuk girişimleri de sizin üzerinize patlayabilir.

Genel olarak hem fiziksel hem de iletişim içerikli kazalara açık olduğumuzu aklınızdan çıkarmayın.
Ticari girişimler de tahmin etmediğiniz biçimde neticelenebilir.

Tartışmalara da açığız ya…  “Birileri bir laf edip damarıma bassa da cevabını yapıştırsam hallerine yenik düşmeyin. Savunduğunuz bir fikirde gereksiz saplantıya, fanatizme kaçıp kaçmadığınızdan emin olun. Acaba sırf haklı çıkmak adına artık o kadar da doğru olmadığı görünen bir şeyleri inatla savunuyor olabilir misiniz?


Genel olarak kararlarda ve fikirlerde radikal değişim yaratacak tecrübelere sonuna kadar açığız. Yapıcı olanlarına niyet etmek ve yeniden inşa etmelere vesile olmak en güzeli…

26 Aralık 2014 CUMA

Saat 06:06 dan sonra Ay yaklaşık 2 gün için Balık burcuna geçecek. Geçtiğimiz iki günün mantık, zeka ve sağduyu halleri yerini daha çok duygusal, sezgisel ve sevgi temelli şeylere bırakacak. İsyan eden değil de kabullenen eğilimler artacak. İspata, bilgiye dayanan yaklaşımların yerini daha çok güvenme, inanma, görmese de kolaylıkla kabullenebilme durumları alacak.
Olayları kontrol altına almanın zor olabileceği, bizim dışımızdaki kişi ve durumların bizi yönlendirebileceği etkiler altında olacağız. Duygusal ihtiyaçlarımızı önceki günlere göre çok daha fazla. Paylaşmak, sevgiyi almak ve ifade etmek isteğimiz yoğun. Sezgileri aktif olarak kullanmak, yaratıcılığımızı verimli hale getirmek için de gayet elverişli. Sanatın  her dalı bugünün desteklenen teması olacak.
Sabah saatleri en çok yakınlaşma ihtiyacı duyacağımız kişilerden uzaklık yaratan tepkiler görebiliriz. Duygusal paylaşımlarımıza duvarlar çekilebilir. Halden anlayan değil de sorgulayan ve empati kurmayı beceremeyen haller söz konusu.
Dertleşme, destek alış verişi,  nazlan ve sızlanmaya verilen karşılıklar kısmı koşullu ya da engelli gibi görünüyor.
Zorunluluklar, heves eksikliği, moral motivasyon kayıplarına açığız. Hızlı ilerlemeler, vites büyütmeler, çabuk sonuçlar, önemli ve büyük gelişmeler için destekleyici değil. Aksine kösteklerle mücadele etmeniz gerekebilir.

Günün ikinci yarısı ise çok daha akıcı. İlişkiler, hem özel hem de iş anlamında işe yarar biçimde ilerleyecek. Kadın erkek ilişkileri de gayet akıcı.
Seyahatler, bilgi paylaşımları, sanat, yaratıcılık, fedakarlık ve merhamet bağlantılı şeyler, ibadet ve ruhsal temalar,  sevginin dile gelmesi mevzularında şansımız ve enerjimiz yüksek olacak.

27 Aralık 2014 CUMARTESİ

AY BALIK BURCUNDA. Yine düne ait temalar öncelikli. Ne bunlar, fedakarlıklar, yaratıcılık isteyen şeyler, sevgi temelli gayretler, duyguların ifadesi, sezgilerin rehberliği v.b. Bugün her zamankinden daha çok alın ve hassasız… Bu nedenle de güç ve kararlılık gerektiren durumlar için, bireysel ve hırs odaklı şeyler için yüksek bir enerjimiz yok. Fiziksel efor sarf etmeye niyetimiz de eksik…

ERKEN SAATLER, güç birlikleri, konuşarak kendimizi ifade edeceğimiz şeyler, duyguların dile gelmesi, özellikle kadın ve de genç figürlerle destekleşmeler açısından oldukça akıcı.
Sözlerin etkisi kişilerin duygu ve düşünceleri üzerinde etkili olacak. Ya da duyguların niteliği fikirlerimize temel oluşturacak. Ancak her halukarda burada çelişen bir şeyler olmayacak. Yani bir düzlemde buluşacaklar.

SABAH SAATLERİNDE kısa bir gezi, akraba ya da yakın ziyaretleri, eğitim ve bilgi alış verişleri, istek ve niyetlerin belirtilmesi, talep edilmesi açısından uygun olacak.
SAAT 17:44 DEN SONRA AY GÜNÜN GERİ KALANINDA BOŞLUKTA olacak. Akşam saatleri aşk, romantizm, sanat, seyahat, sosyal ortamlar, sevgi ve merhamet temalı durumlar, fayda sağlamaya yönelik gayretler ve eğlence keyif odaklı durumlar, tatlı tembellikler açısından elverişli olacak.

Günün en önemli gökyüzü olayı aslında dünden bu yan etkili olan GÜNEŞ NEPTÜN ALTMIŞLIK açısı olacak.

Bu gökyüzü olayı destek alıp vermeleri, ihtiyacı olana el vermeyi, söylemeden anlamaları, sezip fark etmeleri işaret ediyor… Hayırseverlik diye adlandırılan iş ve girişimler için ideal olabilir.  Meditasyon ve ruhsal içerikli aktiviteler açısından da destekleyici… İç dünyamıza olan yolculuğun keyifli ve akıcı hali söz konusu bu açı etkisiyle…  Sanatsal becerilerde ve yaratıcılıkta da bir akıcılık mevcut…
Ancak bazı eksik ve zayıflıklar da söz konusu olabilir. İradeyi yeteri kadar ortaya koyamama, bireysel olarak ön plana çıkmayı gerektiren durumlarda yeteri kadar hırslı ve gayretli olamama durumları var. Hayatımızdaki önemli sayılabilecek kişi ve kurumlardan, otorite figürlerinden yana yanılmalar, beklediğin kadarını bulamamalar yaşanabilir. Otoritenin ve iradenin çözülmesi ve bütüne yayılması söz konusu olacak.

İdealize ettiğiniz şeylerin gerçek yüzünü görmek esasen fayda sağlasa da hissettirdiği yorucu olabilecek.

Yorumlar

Popüler Yayınlar