2015 yılı için burç yorumları...

Öncelikle yükselen burcunuza göre okumanızı öneririm...

Koç Burcu

Yeni yıl ile birlikte, geçen yıl başlayan hayatınızın keyifli alanlarına yönelik yatırımlarınız devam edecek. Eski aşklar tekrar karşınıza dikilip kaçırılan fırsatlar bir kez daha sunulabilir. Aşk hayatınızda bir hareketlenme var ancak fırsatları görmek için ek çaba gerekecek. Çocuk sahibi olmayı isteyenlerin niyetleri ilk aylar tazelenecek. Başladığınız bir hobinin sizin için anlamı da değişime uğrayacak. Yaratıcılık isteyen işlerle uğraşanlar için de bir yükseliş söz konusu olabilir.

Satürn yeni bir yaşam alanını etkisi altına alacak sizi bu yıl.  İnançlarınızı ve yaşama bakış açınızı geliştirmek, okuyup öğrenmek, eğitime başlamak, yayıncılık, medya, pazarlama ile ilgili şeylerle, yurt dışı bağlantılı olabilecek durumlarla alakalı çalışmaların içinde yer almak gibi konularda önünüze yeni ancak biraz yorucu işler çıkabilir. Her zamankinden çok çalışmanız ve karşılığını beklemek konusunda da aceleci davranmamanız gerekecek. Başarı için gayret ve istikrar beklenecek. 
Yılın ikinci yarısı Jüpiter, iş ortamınız ve iş arkadaşlarınız açısından yeni şanslar verecek. Daha az efor daha çok şans getiren yeni iş ya da görev değişiklikleri gündeme gelebilir. Bu dönem sağlık açısından da şanslısınız. Yeni diyet programları ve tedavilerde faydalı gelişmeler söz konusu olacak.

Boğa Burcu

Yeni yıl ile birlikte, evde ve aile ortamında var olan sorunları çözme fırsatları ayağınıza gelecek. Ev sahibi olma, gayrı menkul alma arzunuz, evde dekorasyon yapma isteği yılın ilk yarısında devam ediyor. Aile içi ilişkiler, ebeveynlerle ilgili olumlu gelişmeler, içsel hayatınızı dengeleme çabaları ağır ancak güzelliklerle ilerleyecek.
Satürn yeni bir yaşam alanını etkisi altına alacak bu yıl.  Kaynakların akışı yavaşlamaya başlayacak. Özellikle maddi beklentide olduğunuz durumlara dikkat. “Kimseye bel bağlama” diyor Satürn. Uzun vadeli ve büyük borçlar yorucu olabilir. Yeni bir talep durumunda geç ve yetersiz yanıt alabilirsiniz. Borç alıp verme içerikli kaygılarda bir artış söz konusu olacak. Maddi ortaklıklar, borçlar, ödemeler, vergiler, sigorta, nafaka, miras gibi konularda bir çeşit revizyona, eski bağlardan kurtulmaya, tedbirli olmaya ve de sonuç almak için sabra ihtiyaç var.
Bu dönem aynı zamanda korkularınız ve huzursuzluk veren duygu durumlarınızla yüzleşmenizin gerekeceği, hayatın derin manalarını arayacağınız bir dönem olacak.
Yılın ikinci yarısında Jüpiter aşk hayatınızı renklendirecek. Bu konuda bir hareketlenme ile birlikte yeni ve yürek hoplatan bir aşk gündeme gelebilir. Çocuk sahibi olmayı arzulayanlar şansınızın katlandığı bir dönem başlayacak. Sanatsal yaratıcılıkta ve keyifli uğraşların hayatınızdaki anlamında da artış söz konusu…

İkizler Burcu

Yeni yıl ile birlikte hayatınızda geçen yıl başlayan hareketlilik devam ediyor. Yine gezi ve eğitim organizasyonların fırsatlarını yakalamakta ağırkanlı davranmayın. Kardeşiniz ve yakın çevrenizle aranızdaki meseleleri çözüme kavuşturacaksınız. İletişim sorunları, yanlış anlaşılmalara dayalı aksaklıklar şifa bulacak.  Yazarak, bilgilerinizi aktararak, iletişim ile el becerisi ile yaptığınız işlerinizde de bereketli ancak sabretmeniz gereken bir dönem olacak.
Satürn bu yıl itibariyle en çok eşiniz, evliliğiniz ve tüm ikili ilişkileriniz üzerinde etkili olacak. Hayatı paylaşmak ya da paylaşamamak konusunda yüzleşmeler yaşanacak. Yolunda gitmeyen birlikteliğiniz ile ilgili görmezden geldiğiniz sorunların çözüm ihtiyacı, sabır ve anlayış gerekliliği artacak. Evlilik ve ilişkiler yoluyla tecrübe kazanacaksınız. Yalnızlığı tercih etme ya da mevcut birlikteliğinizi sorgulama olabilir.  Bunun yanında sağlam temelli evlilikler yaratma, eskilerini sağlamlaştırma, karşınızdakinden neler beklediğinizin farkına varma imkanı verecek.
Yılın ikinci yarısında Jüpiter ev ve aile yaşamınıza şenlik katmaya başlayacak. Ev almak, ev ya da arsa yatırımı yapmak, aile içinde ilişkileri düzenlemek, evde dekorasyon işleri, eve yeni birinin katılması gündeme gelebilir. Bu dönem en çok huzur bulunduğunuz yer eviniz ve sevdiklerinizle bir arada geçirdiğiniz zamanlar olacak.

Yengeç Burcu

Yeni yıl, maddi konularda geçen yıl başlayan bereketinizin devamı ile başlayacak. Eski bir yatırımın sonuçlarını alma, ilerleyen aylarda yeni yatırım fırsatları yakalama,  kazancınızın artışı söz konusu olacak. Bu süreçte elinize geçenin kıymetini bilmek önemli. Musluklar akarken doldurmak şart. Ticari konularda da şans faktörü ilk baharda sizden yana olacak.
Satürn tesiri ile önümüzdeki dönem, rutin temponuz ve günlük hayatınızdaki detaylar ciddiyet gerektirecek. Çok çalışıp yaptıklarınızı göstermekte zorlanabilirsiniz. Emek ve zaman harcama dengesini düzenlemezseniz işlerin aksaması gündeme gelebilir. Hız, verimlilik azalması ve sonuçların tatmin sağlamaması gibi riskler olacak. İş arkadaşları ile gerginliklere dikkat. Angaryalar ve yorucu görev dağılımları yaşanabilir. Verileni saygıyla kabul edip sabırla çalışmanız gerekecek. Gökyüzü size pratik ve disiplinli ol diyor. Sağlık ve buna hizmet etmeyen alışkanlıklar konusu da gerekenin geciktirilmeden yapılmasını işaret ediyor.
Yılın ikinci yarısında Jüpiter, birikimlerinizi geliştirici olan şeylere yönlendirme temasını tetikleyecek.  Bilginizi artırma, sizde olanı da diğer insanlarla ve yakın çevrenizle paylaşma, yeni bir eğitime başlama, kardeşinizle bir arada yapılacak işlerin faydasını görme, kısa ancak konu iş bile olsa keyif veren seyahatler yapma fırsatlarına açın kollarınızı.

Aslan Burcu

Yeni yıl ile birlikte, geçen yılın kısmet ve bereket yağmuru şiddetini biraz azaltsa bile halen devam ediyor. Hayatınızda önemli atılımlar ve girişimler, yaşam değişimleri gündeme geldi son dönemlerde. Bunların ufak tefek revizyonları ve kaçan fırsatların bir kez daha dile gelmesi ve de ilerleyen aylarda yenilerinin eklenmesi ile hayatınızın şanslı dönemlerinden birinin içindesiniz.
Satürn etkisi ile bu yıl hayattan tat aldığınız konular, eğlence anlayışınız değişiyor. Neşe veren ortam, kişi ve durumlara artık daha farklı bir gözle bakacaksınız. Flört ve aşk konularında da kısıtlar var. Çocuk sahibi olmak konusunda alacağınız sorumluluklar sizi büyütecek ya da bu konudaki kaygılarınız artacak. Ne kadar kararlı olduğunuz sınanacak. Sanat, yaratıcılık ve hobiler açısından ustalaşma ve bunlardan kazanç sağlama fırsatları artacak ancak olayın keyifli kısmı geri planda kalacak. Boş gibi görünen zamanları doldurma ve işe yarar şeylerle takas yapma ihtiyacı doğacak.
Yılın ikinci yarısından sonra ise parasal konularda fırsat kapıları artık açılacak. Maaşınızda bir artış ya da yatırım fırsatı doğabilir. Finansal akışın hızlandığı bir döneme gireceksiniz. Geleni elinizde tutmak ve kalıcı hale getirmek gerek. Maddi ihtiyaçlarınızın her zamankinden kolay karşılanacağı, ancak harcama eğiliminizde de bir artışın olacağı günlerde bereketin kıymetini bilmelisiniz.

Başak Burcu

Yeni yıl ile birlikte geçen yıl başlayan ruhsal yolculuğunuz benzer şekilde devam ediyor olacak. Ruhsal açıdan dinginliğe hizmet edecek fırsatları değerlendirmeyi bilin. Maneviyatınızı güçlendirebileceğiniz bir dönemin içindesiniz. 
Satürn ev ve aile temalarını etkilenecek. Özel hayatınızdaki bazı zorunluluklar iş yaşamınızda da sıkıntı yaratabilir. Daha önce almadığınız ailevi sorumlulukları almanın zamanı geldi. Evde hem ilişkiler anlamında hem de teknik, mekanik açıdan tadilat ihtiyaçları baş gösterebilir. Ev sahibi olma ve bunun sorumluluğunu hissetme eğilimi artacak. Eğer bu şekilde bir yatırımınız yoksa eksikliğini hissedebilirsiniz. Mal sahibi olma potansiyeli artıyor. Bu dönemde ebeveyn ilişkileri özen gerektiriyor. Evin küçük çocuğu olmadığınızı hatırlatacak, bu vesile ile olgunlaşmanızı sağlayacak bir döneme giriyorsunuz.

Yılın ikinci yarısından sonra ise Jüpiter burcunuza geçecek. Yılın ikramiyesi size çıkmış durumda. Daha önce aklınıza gelmeyen pek çok fırsat artık birer birer kapınızı çalmaya başlayacak. Yeni teklifler, önemli başlangıçlarla birlikte hayatınızda daha fazlasını elde etmek her ne anlam ifade ediyorsa ona ulaşmak adına hayatın bonuslarıyla karşılaşacağınız güzel bir dönem sizi bekliyor. Hamilelik ve önemli girişimlerin fırsatı da gelebilir. Kilo alma eğilimi olabilir dikkat.

Terazi Burcu

Yeni yıl ile birlikte geçen yıl hareketlenen sosyal hayatınız kısa molalar ile birlikte sizi tatmin etmeye devam ediyor olacak. İlk aylar eski arkadaşlar, daha önce karşılıklı fayda sağladığınız dostluklar ve kıymetini hatırlatacak grup ve organizasyonlar gündeminizde olacak. Bir kısmı eskinin telafisi, bir kısmı ise yeni fırsatlarla gelecek.
Satürn etkisi ile bu yıl insanlarla ve özellikle de yakın çevrenizdekilerle nasıl iletişim kurduğunuz konusu gündemde olacak. Bu dönem sizin için konuşmadan ya da harekete geçmeden önceki düşünme payını artırma zamanı. Kardeşleriniz ya da yakın akrabalarınız ile ilgili konular biraz yorucu biçimde karşınıza çıkacak. Araya mesafelerin girmesi ya da onlarla ilgili alınacak sorumluluklar söz konusu. Bu dönem günlük işlerini hareket halinde ve yollarda yapan kişiler için çok daha yorucu olacak. Eğitim ya da sınavlarda ise başarı için her zamankinden fazla çaba gerekecek. İletişim, bilgi ve algı süreçlerinin yeniden yapılanmasına fırsat verecek bir yıl olacak.
Yılın ikinci yarısından sonra sizin için yeni bir ruhsal yolculuk zamanı başlayacak. Dış dünyada olanlardan, günlük hayatın karmaşasından uzaklaşabilme şansınız artacak. Ruhsal çalışmalarda, maneviyatınızı artıracak gayretlerde yol alacaksınız. Kaygılardan korkulardan kurtulma adına yüzleşme fırsatları çok daha dingin bir enerjiye ulaşmanıza vesile olacak.

Akrep Burcu

Yeni yıl ile birlikte geçen yıl başlayan iş hayatınızdaki atılımlar hafif bir vites küçültmeyle de olsa devam edecek. İş kurma, terfi, yeni geliştirici görev ve sorumluluklar gündeminizde. Birden parlayan enerjinizde bir takım duraksamalar da olabilir. Bunu motivasyon kırıcı olarak değil de kariyer planlarınıza bir revizyon ihtiyacı dönemi olarak değerlendirin. Bu arada özellikle eski iş bağlantıları eğer kaçırılmış bir fırsatsa tekrar gündeme gelecek.
Satürn bu yıl maddi konuları önemseyip bütçe planlaması yapmaya ve yatırımlarınızı gözden geçirmeye teşvik edecek sizi. Maddi durumunuzun yeterli olup olmadığını, emeğinizin karşılığını alıp almadığınızı sorgulayacaksınız. Harcamaların, varlığınızın gözden geçirilmesi ve biraz kemer sıkma dönemine giriyorsunuz. Yatırım adına yeni borçlanmalar gündeme gelecek. Doğru hamleler hayatınızın en önemli yatırımlarına vesile olacak.
Yılın ikinci yarısı itibariyle Jüpiter sosyal hayatınızı canlandırıp hareketlendirecek. Yeni arkadaşlar, gruplar, daha çok fayda sağlayan ve olgunluğu, tecrübesi ile size rehberlik edecek insanlar hayatınıza dahil olacak. Dostluk enerjisi yükselecek. Bu dönem sizin için grup çalışmalarından daha çok fayda göreceğiniz nitelikte geçecek. Kalabalıkların enerjisi size iyi gelecek. Geleceğe dair umutlarınızın artacağı, tazeleneceği bir şekilde etki edecek Jüpiter hayatınıza.

Yay Burcu

Yeni yıl ile birlikte geçen yılın sizin açınızdan geliştirici olan yurtdışı, yabancılar, seyahatler, yayıncılık, pazarlama gibi konulardaki fırsatları, attığınız adımların bir kısmı istediğiniz kadar hızlı sonuç vermemeye başlayacak ancak yine de kaçan balıkların yerini yenileri almaya devam edecek. Yarım bıraktığınız bir eğitim, hukuki bir süreç sonuçlanabilir.
Satürn döngüsü bu kez sizin durağınızda… Büyük bir suskunluk dönemindeydiniz ancak artık bir şeyler yoluna giriyor. Geçtiğimiz dönemde gereksiz olanı geride bırakabildiyseniz yeni temel atma şansı bulacaksınız.  Sizden yana beklenti arttı. Sorumlulukları yerine getirmeniz isteniyor. Yeterli olup olmadığınız kaygısı ise en önemli tuzak olacak. Kısıtlanmışlık hissi yorucu olacak. Atılımlarınız önümüzdeki dönemin temellerini oluşturacak ve sabır ile istikrar gerektirecek. Hızlı, büyük ve ses getiren hamlelerdense uzun vadede ilerleme kaydettirecek adımları güvenle atma zamanındasınız.
Yılın ikinci yarısı itibariyle Jüpiter sizi yeni iş, kariyer fırsatları için destekliyor olacak. Terfiler, kendi işinizi kurma fırsatları, şimdiye kadar biriktirdiğiniz tecrübelerin meyvesini toplama zamanı geliyor. Önemli girişimler, statü ve mevki verecek iş imkanları, toplumsal imajınızı yükseltecek her türlü fırsat beklenebilir. İş konusunda rehavete kapılmazsanız şans sizden yana olacak.

Oğlak Burcu

Yeni yıl ile birlikte geçen yıl başlayan finansa dayalı olan gelişmeler tekrar gündeminizde. Bir kredi kullandıysanız bu süreçte yeniden yapılandırmaya gidebilirsiniz. Eşinizin maddi gelirlerinde değişim söz konusu olabilir. Eğer bir başkasının kaynaklarına dayalı bir düzen oturttuysanız pürüzler çıkabilir.  İlkbaharda bu açıdan tekrar hızlı akış başlayacak.
Satürn etkisi ile bu yıl bir yüzleşme ve sorgulama dönemi olacak. Dış dünyaya ait olayları, yakın ilişkileri kontrol etme şansınızın azaldığı vites küçültmeniz beklenen bir süreç. Güvenin, mutluluğun, huzurun dış şartlara bağlı olmadığını anlama fırsatları veren testler çıkacak karşınıza. İzolasyon ihtiyacınızı anlayışla karşılamayabilirler. Anlaşılmayıp desteklenmediğinizi hissetme riski var. Eksiklerinize kayacak gözünüz. “Nerelerde hata yaptım ben” diye soracaksınız.
Hem ruhsal hem de fiziksel sağlığınıza dikkat şart. Tam bir ruhsal arınma ve uzun süredir biriktirdiğiniz tortulardan, gereksiz yüklerden kurtulma dönemi. Buna hizmet eden her türlü destek çalışmasından fayda var. 
Yılın ikinci yarısında Jüpiter size yeni yurtdışı bağlantılı işler, yabancılarla yapacağınız girişimler, akademik çalışmalar, yayıncılık ve medya konulu fırsatlar, reklam ve pazarlama konularında bonkör gelişmeler sunacak. Gelişime hiç olmadığınız kadar açık olacaksınız. Yaşamı kolaylaştıran rehberlerle yolunuz kesişebilir.

Kova Burcu

Yeni yıl ile birlikte ikili ilişkiler, ortaklıklar ve evlilik gibi konulardaki huzur ve denge ortamı geçtiğimiz aylara göre biraz daha fazla çaba gerektirecek. Bu tarz konularda eski sorunlar, mazide kalmış ilişkiler için şifalanma şansı bulacaksınız. Pürüzlerin giderilmesi adına güzel bir süreç.
Satürn bu yıl en değer verdiğiniz konularından birini, arkadaş ve dostluk kavramını gözden geçirmenize vesile olacak. Bir elemeye gideceksiniz. Çevrenizdeki insanlara hayatımda, gelecek planlarımda, yürüdüğüm yolda yanımda olmasını istiyor muyum diye bakacaksınız.  Bir grup çalışması ya da ortak bir projede insanlarla bir yol ayrımına gelebilirsiniz. Bu tarz bir oluşumdan, yorucu nitelikte yeni rol ve sorumluluklar gelecek.
Geleceğe dair yaşam planlarınız ve umutlarınız çok daha net görünür olacak. Hayal ürünü olanların yerine gerçekçi olanlarını koyma zamanı. Arkadaş ve dost çevrenizden dolayı yaşanabilecek kırgınlıklar acaba bir dostluktan, çevremden ne bekliyorum dedirtecek.
Yılın ikinci yarısından sonra Jüpiter size kaynak aktarımı sağlayacak konuları destekleyecek. Yeni yatırım, kredi ve maddi içerikli ortaklık fırsatları çıkabilir karşınıza. Eşinizin maddi gelirlerinde bir artış ya da bir miras konusu da gündeme gelebilir. Genel olarak insanlardan destek almak konusunda şansınızın yaver gideceği bir döneme giriyorsunuz.

Balık Burcu

Yeni yıl ile birlikte geçen yıl sizi içine alan iş ortamında ve günlük hayatınızdaki tatlı huzur ortamı sorgulanmaya başlayacak. Yaptığınız işler çoğaldı ancak kendinizi daha işe yarar hissetmeye başladınız. Birlikte iş yaptığınız insanlarla olan ilişkileriniz yumuşadı diye bu huzur ortamının rehavetine kapılmayın. 
Satürn bu yıl mesleki konularınızı etkileyecek. İşiniz ve görevleriniz her zamankinden yorucu olacak ama aynı zamanda ustalaşma ve uzmanlaşma fırsatı verecek. İşleri, işi yönetiş biçimini, patronla olan ilişkilerinizi ciddiye alıp sabırla çalışmaya devam etmekle başarı gelecek. Takdir ve anlayış görmediğinizi, tatmin sağlayamadığınızı düşünebilirsiniz. Tecrübenizi artırma zamanı. Yeni iş başvuruları hızlıca sonuçlanmayabilir. Terfiler gecikebilir. Çok fazla çalışma ve mükemmel olsun çabası, dengesizlik halinde ev yaşamınızda bazı pürüzler yaratabilir.
Yılın ikinci yarısında Jüpiter size evlilik ve yaşam ortaklıkları konusunda şans sunacak. Karşı cinsle olan ilişkilerinizde, tüm ikili ilişkilerinizde hoşgörü ve anlayış temelli olanlarına imza atacaksınız. Eşten yana şanslı olduğunuz bir süreç başlıyor.  Bekarlar için ise yeni bir partner ya da evlilik adına kurulacak ilişkiler gündeme gelecek. Hem özel hayatınızda hem de sosyal ve iş ilişkilerinizde taliplileriniz olacak. Ele ele yürüyeceğiniz yaşam arkadaşlarına açın kollarınızı…

Dr. Samiye Özbaş Soysal

Yorumlar

Popüler Yayınlar