AstroKarmik ile 29 Aralık 2014-4 Ocak 2015 Haftasının Yorumları...

Haftanın Gökyüzü Olayları...

G1 G2 açı etki başlangıcı açı kesinleşmesi etki sonlanması
Uranüs Plüton kare 4.11.2014 15.12.2014 ve 17.3.2015 7.4.2015
Mars Jüpiter karşıt 31.12.2014 1.1.2015 3.1.2015
Güneş Plüton kavuşum 31.12.2014 4.1.2015 5.1.2015
Güneş Uranüs kare 1.1.2015 3.1.2015 4.1.2015
Venüs Kova burcunda 3.1.2015
Venüs  Satürn altmışlık 3.1.2015 4.1.2015 5.1.2015

29 Aralık 2014 PAZARTESİ

AY GÜN BOYUNCA KOÇ BURCUNDA olacak. Bu da bize haftaya hızlı biçimde başlayacağımızı ve çabuk yol almak isteği duyacağımızı işaret ediyor. Zamanla yarışır durumdayız adeta. Yetişmesi gereken şeyler nedeniyle olası aksiliklere de sıfır tolerans noktasındayız... Aceleci haller, “benim sözüme gel ama beni uzun uzun açıklama yapmak zorunda bırakma” tavırları en büyük hız kesici tuzaklar olacak.

Özgüven, kararlılık, ataklık ve risk alabilen yaklaşımlar artıları mutlaka çoğaltacak bugün için. Ancak bu durumu da abartılarıyla sergilememeye özen göstermeliyiz. Sadece kazancın önemini görüp diğer şeylere gözlerimizi kapatırsak gereksiz ve yıpratıcı risklerin gerçekleşmesine sebep olabiliriz.

Bir şeyleri inşa etmek uğruna var olanı yıkmamak önemli. Özellikle de ilişkiler açısından. Uzlaşmak ve işbirliği yapmak günün önceliği değil. “Sen ne istersin”, “senin fikrin ne”, “sana göre nasıl bir karar verelim” gibi sualler ise tamamen vakit kaybı. Zira gökyüzü özellikle de günün ilk yarısında erken saatlerde, harekete geç de nasıl olursa olsun diye fişekliyor bizi. Ama tam tabiriyle bir fişek bu… Gaza gelme hali yani… Yola çıkalım da gerisini koşar adım giderken düşünürüz durumu... Hareket halindeyken tabloyu net olarak göremezsek ne olacak peki?

Klasik fotoğraf makinası mantığı açısından bakarsak, çekerken ne diyoruz: “kımıldamayın. Çekiyorum... Bozmayın duruşunuzu” diyoruz. Ancak bu şekilde resim net olarak ortaya çıkabiliyor. Gerçi o da gelişti. Artık parayı bastırıp ileri teknoloji bir alet almışsanız hareket halindeki cisimleri de netlikle fotoğraflandırabiliyoruz.

Ama biz yine de klasik bakış açısı ile bakalım olaya.  Eğer niyet ettik ve bir şekilde artık harekete geçip bir şey üreteceksek, orada bir miktar düşünme payının zarardan çok faydası olabilir. En azından önünüzdeki adımı basamağı görebilmek adına... Tabloyu netleştirip daha kararlı hareket edebilmek adına.

İşte bu etkiler altındayken mutlaka bir sabır enerjisine ihtiyaç duyacağız. Belki de yılın son günleri nedeniyle arkanızdan gerçekten atlılar koşturuyor olabilir. İki ayak bir pabuçta sekerek koşmaya çalışıyorsunuzdur belki. Ancak bir de şöyle düşünün. Belki de uzun süredir üzerinde çalıştığınız, emek harcadığınız, pek çok güçlüğün üstesinden geldiğiniz işler var... Sırf son düzlükte depar yapacağım hırsı ile ya tökezleyip düşerseniz ne olacak...

Ya da tam tersini düşünelim. Zamanında işleri ağırdan almış "nasıl olsacı" lardansınız diyelim. Son anda aklınız başınıza geldi ve artık o kadar aceleniz var ki gözünüz hiçbir şey görmüyor. Bu durumda elde edilen görünürde tamam olsa bile gönlünüzde natamam olabilecek mi? Bugün bunları bolca hatırlamaya çalışın.

GÜNÜN İLK YARISINDA bireysel hırslar, inatlaşmalar, önceliğin kendisine verilmesini isteyen, bunun için ısrarcı olan insanlar çoğunlukta olacak.
Kimsenin kimseye tahammülünün olmadığına şahitlik edebilirsiniz.
Duygusal patlamalar, zorunlu plan değişiklikler yaşanabilir... Bunların biri bir diğerine sebep olabilir…
Yönetmeye çalışanlarla yönetilmeye tahammülü olmayanlar birlikte saz heyeti kurmuş nameler çalıyor olacaklar.
Her kafadan bir ses çıkıyor durumu yani...
Kimler kazançlı çıkacak peki bu hengameden…
Bireysel düşünmeyi ve egoyu biraz geri plana itebilenler, hırslarına yenik düşmeyenler, biraz nefes alma molası verip karşı tarafın ne düşündüğüne bakabilenler, esneklik gösterebilenler, uyum sağlamak adına niyet koyanlar, konuşmadan hareket etmeden önce azıcık da olsa düşünme payı bırakabilenler...
Siz bilirsiniz yani. Tercih sizin.

Günün ilk yarısındaki işlerinizi kotarmak telaşındayken kadın figürleriyle iletişim kurmak ve işbirliği yapmanın daha da zor olabileceğini aklınızdan çıkarmayın.

AKŞAMA DOĞRU yine olaylar hızlı akıyor, yine her şey çabucak bitsin, hemen sonuç alalım isteğindeyiz. Ancak çok daha mantıklı düşünüp hareket edebilen bir enerjideyiz. Fiziksel güç, rekabet, hırs ve kararlılık gerektiren şeylerden ölçüyü kaçırmadan da verim alma şansımız var.
Sadece birazcık dil kontrolü gerektiğini söylüyor gökyüzü. Patavatsızlık, yanlış anlaşılmalar, düşünmeden verilen cevaplar ve tepkiler kırıcı, yaralayıcı olabilir. Yollarda geçirilen zaman ve trafik durumları da bugünün geneli için yorucu olabilir. Aman dikkat. Yani hem fiziksel hem de duygusal kazalara açık hallerdeyiz...

AKŞAMIN İLERLEYEN SAATLERİ günü her nasıl geçirdiysek geçirelim bir rahatlama, pozitife bakabilme, gün boyunca bulamadığımız ve gösteremediğimiz anlayış ve hoşgörüye ulaşma şansımız olacak. Bu pozitif ile dinlenmeye çekilmek ve huzur bulmak da güzel olur, tam tersi sanki enerjimiz tükenmemişçesine sosyal hayatın içine dalmakta. Ben dinlenceyi tercih ederim. Sizi hangisi şarj edecekse onu kullanın.


30 Aralık 2014 SALI

AY GÜNÜN İLK YARISINDA YİNE KOÇ BURCUNDA VE SAAT 02:46 DAN SONRA 10 SAAT KADAR BOŞLUKTA olacak. Erken saatler yine telaşlı haller, risk alabilen tavırlar ve hırs yine ön planda. Sakin ve huzurlu kalmak zor olacak bu saatlerde.  Gereksiz cesaretten ve düşüncesiz karar ve hareketlerden sakınmak değerli olacak.

Harekete geçebilme ve ne istediğini bilme halleri faydalı olacak ancak aceleci tavırlar ve diğerlerinin istek ve ihtiyaçlarını hiçe sayma, göz ardı etme durumu sorun yaratabilecek. ERKEN SAATLER bu özellikle ilişkilerde gözle görünür sorunlara vesile olabilir. Aman dikkat. Bu zaman dilimi önemli başlangıç ve kalıcılık beklediğimiz girişimlerin ilk adımı açısından da elverişli değil.

Kalıcılık istiyorsak saat 12:57 den sonrasını beklemek daha mantıklı olacaktır.
Bu saatten sonra AY YAKLAŞIK 2 GÜN İÇİN BOĞA BURCUNA GEÇECEK. Günün geri kalanı geçtiğimi iki güne göre çok daha sakin, dingin ve huzur arayışında olacağız. Artık acele ettiğimiz şeyler yetişti ya da yetişmedi… Bir şekilde tatmin olma şansımız daha yüksek olacak. Garanti olan, ağır olsun da sorun çıkmasın dedirten yaklaşımlardan daha çok fayda göreceğiz.
Zamanla yarışmak yerine azıcık da keyfini sürmek isteyeceğiz. Ağırdan almak işimize gelecek. İnsanlarla iş birliği yapmak, ilişkilerde dengeli kalmak, sorun çıkmasın adına çaba sarf etmek çok daha kolay olacak ve kazancı da beraberinde getirecek.

AKŞAM SAATLERİ ruhsallık içeren aktiviteler, sevginin ifadesi, ibadetler, sanat ve yaratıcılık odaklı gayretler ve romantizm ve aşk konulu planlar açısından destekleyici. Huzura oldukça yakın olduğumuz bir akşamdayız.


31 Aralık 2014 ÇARŞAMBA

AY GÜN BOYUNCA BOĞA BURCUNDA olacak. Yılın son gününü denge ve huzur enerjisi ile karşılayacağız. Boşa geçirilen zaman, ayaküstü yapılan işler, atıştırmalık yiyecekler, öylesine olan şeyler ilgimizi çekmeyecek. Maddi unsurlar, bedensel hazlar, dünyevi istek ve arzular ön planda olacak.
Garanti olan şeyleri deneyimlemek bugün bize çok daha fazla huzur verecek.  Risk almak ise her zamankinden daha rahatsız edici olacak. Yanımızda bize eşlik eden ama mutlaka uyum sağlayıp keyif veren insanlar olsun isteyeceğiz.

Bugün havada sabır var, zevk var, tatmin olma isteği ve eğilimi var, huzur var… Her ne kadar gökyüzünde Güneş'in Plüton ve Uranüs ile zorlayıcı açıları devreye girmeye başladıysa da, yine de yılbaşı günü ve akşamının etkileri oldukça ferahlatıcı görünüyor.

Gün boyunca Ay'ın yaptığı açılar da gayet destekleyici olacak. SABAH SAATLERİNDE sizin için önemli, özel ve kalıcı olmasını istediğiniz iş ve görüşmeler için, kadın erkek ilişkilerindeki yakınlaşmalar ve paylaşımlar için,  uzlaşma niyetli her türlü girişim için gayet elverişli olacak. Bu saatler seyahatler, ticari girişimler, yatırım amaçlı olan şeyler, bedensel ve beş duyuya ait hazlar ve bunlara hizmet edecek haller için de gayet destekleyici.

ÖĞLEN SAATLERİ ise sağlam ve kararlı adımlar atmak konusu ekstra dikkat çekici.  Kolayca pes etmeyeceğiniz, mücadeleden çekinmeyeceğiniz durumlar için fırsatlar çıkabilir. Güçlü ve etkili kişilerden destek almak, kendi içimizdeki gücü ortaya çıkarmak için de elverişli. Bu saatlerde en yorucu riskler inatlaşma ve gücün silah olarak kullanılması durumu olabilir. Burada bir mücadele hali var. Birliktelik adına, benim dediğimiz şeyleri muhafaza etmek adına diğer her şeyi yıpratabilme etkisi söz konusu olabilir. Dikkat etmek şart…

Günün geri kalanında Ayın başka bir açısı olmayacak. Geniş ziyafet sofralarında, ağır ve sakin sohbetlerin edildiği, tadına vara vara zamanı yaşadığımız, huzura hizmet edecek kşi ve ortamlarla olmayı tercih edeceğimiz,  sanatın, aşkın, keyfin ve konforun önemli olacağı, uyum ve denge bulacağımız nitelikte geçireceğiz yılbaşı akşamını. Bu yılbaşı akşamının alışılagelmiş yemek unsurlarını abartmamak, nerede duracağımızı bilmek kıymetli olacak.

Hani derler ya yeni yıla nasıl girersen öyle devam eder diye… Buna göre yeni yılın bize getirecekleri, aşk, romantizm, sanat, tatmin, zevk, huzur, istikrar, sağlamlık, güven, değerlerin farkındalığı olacak… Kalıcı değişimler yaratmak adına kararlılık ve sağlam adımlar atabilme gücüne işaret ediyor yılın son gününün gökyüzü...
2015 yılının gönlünüzden geçen ve size fayda sağlayacak olan tüm güzellikleri yaşamınıza getirmesini gönülden dilerim. 2015 yılına ait genel yorumlarımı ilerleyen günlerde sizlerle ayrıca paylaşacağım. Mutlu yıllar…


1 Ocak 2015 PERŞEMBE

Ay akşam saatlerine kadar yine BOĞA BURCUNDA olacak.  Biraz tembellik etmek, tatil gününün ve tatlı yorgunlukların tadını çıkarmak için güzel bir gün olabilir.
Biraz bedenimize özen göstermek, belki bakım yapmak, masaj ile kendimizi rahatlatmak, tatlı ve huzurlu sohbet ortamlarına dalmak, yanında kendimizi rahat hissettiğimiz insanlarla zamanı ve mekanı paylaşmak için elverişli olabilir. Eğer yok ben yine de zamanı çalışkanlıkla değerlendireyim derseniz yarım işleri toparlamak, planlama yapmak için de uygun olabilir.

AKŞAM SAATLERİNE KADAR sosyal ve özel ilişkiler, iletişim becerisi gerektiren şeyler, kısa geziler, bilgi ve paylaşımı konuları, estetik güzellik meseleleri, yakınlaşmalar, anlaşmalar, uzlaşmalar, aynı dilden ve tatlılıkla konuşmalar açısından çok güzel bir gün olacak. Saat 14:19 dan sonra Ay yaklaşık 5 saat boşlukta olacak.

Sonrasında da yaklaşık 2 gün için İKİZLER BURCUNA GEÇECEK. Ağır çekimden keyif aldığımız günlerin ardından birden filmi hızlı sarma aşamasına geçeceğiz bununla birlikte.
Üstelik dün ve bugüne ait denge unsurları da akşama doğru dağılmaya başlayacak. Yakınlık ve samimiyetin yerini mesafeler ve halden anlamamalar alacak.
Anlayışın yerini de yanlış anlaşılma ve duymazdan gelmeler.
Samimiyet kurma çabaları direkten dönecek.
Sözlerimizi ve duygularımız ifade edişimiz kesintiye uğrayacak.
Zaten “bir anlatsa da dinlesek” diyen bulmakta da zorlanacağız.
Akşam saatlerinin gecikme, engel, uzlaşmazlık, kısıtlılık hallerini, kaygı ve endişe verici huzursuz ruh hallerini mutlaka göz önünde bulundurun.
Hele ki önemli girişim ve görüşmeleriniz varsa. Ertelemek en iyisi...
Sorumlulukları ise erteleme diyor gökyüzü. Angarya gibi ya da gereksiz görünse bile…


Günün önemli gökyüzü olayı aslında dünden bu yana etkili olan MARS JÜPİTER Karşıtlığı olacak…
Bu gökyüzü olayı oldukça harekete geçirici, canlandırıcı etkili… Ancak düşüncesiz hareketler, risk aldıran atılımlar, şartları zorlayan yaklaşımlar açısından da oldukça riskli diyebiliriz.
Burada öne itekleyen, boşluklara adım attıran, riskleri görmezden gelişler söz konusu.
Kararlar, adımlar, sözler, hamleler, niyetler ölçülü olmak gerektiriyor.
Boyunun ölçüsünü bil ve ona göre hareket et diyor gökyüzü…
Maddi atılım ve kararlarda da olasılıkları dikkatlice gözden geçirmekte fayda var.

Burada en büyük tuzak olası bir riski tespit etmemizi engelleyecek kadar mantıksal açıklama yani albeni gerekçeleri bulma ihtimali olacak. Yani niyetin yanında aynı zamanda sözde aklıselim bir hal de var.
Bu nedenle korunmak hem zorunlu hem de zor olacak diyebiliriz.
Akıl danışmak, görüş almak, tecrübelerden faydalanmak aşamasında da tozpembe gözlükler ve dolduruşa gelmeler yaşanabilir.


Maddi girişimlerde, ben yaparım ben ederim hallerinde de ölçüyü kaçırmamak önemli olacak. Özgüven büyümüş olacak ancak sınırları ve hadleri bilemeyenlerin de canı sıkılabilecek. Ya da can sıkıntılarına yol açabilecekler.
Elde etme arzusu artacak ancak elde edilenin kıymetini bilecek kadar özene ulaşmakta zorlanacağız…
Girişimci olmak fırsatları ayağımıza getirecek mutlaka…
Gücün, etkinin, inadın, hırsın, bir duruma kilitlenmenin, mücadelenin, aceleciliğin kontrolsüz bir hal alıp zarar verici şekle bürünmemesi için ek çaba şart olacak…
Tedbirli olmak da öyle…
Sınırları bilmek ve bu çerçevede elde etmeye niyet ettiğimiz hedefimize odaklanabilmek başarıya ulaşma şansını artıracaktır.


2 Ocak 2015 2014 CUMA

Ay gün boyunca İKİZLER BURCUNDA olacak. Zihinsel olduğumuz ancak odaklanma ve kararsızlık sorunları yaşayabileceğimiz bir gündeyiz. Bugün durmak, sabit bir yere çakılı kalmak, ilerleme kaydedememek, insan faktöründen ve iletişimden uzak bir şekilde zamanı geçirmek tahammül edilmesi zor olan şeyler.

Mutlaka konuşmak, duymak, dinlemek, anlamak, merak edip sormak, görmek, bakmak, olana bitene hakim olup, öğrenmek ve de bildiğimizi hızlıca paylaşmak ihtiyacındayız. Zihinsel kapasite ve hesap kitap işleri, hareket halinde olacağımız ve el becerisi ile yapacağımız işler, iletişim yeteneklerini açığa çıkaracak uğraş ve işler için gayet uygun.

SABAH SAATLERİ bir miktar dalgınlık, kafa karışıklığı, yanılgılar, planların istediğimiz gibi yürümemesi, hevesin kırılması, genel olarak bir isteksizlik hali, aşırı duygusallık ve bunun eşliğinde verilen tepkiler, sözlerin yanlış anlaşılması, buna çanak tutacak şekilde dile getirilmesi durumları söz konusu olabilir. Karar ve düşünce mekanizmaları pek sağlıklı çalışmayacak. Buna ihtiyaç duyduğunuz durumlar için uygun değil.
Duygu sömürüsü ve sizi zarara uğratacak fedakarlık hallerinden de kaçınmakta fayda var.

AKŞAM SAATLERİ günün ve haftanın yoğunluğu, yorgunluğu bir kenara itilmiş heyecan ve hareket arayışında olacağız. Farklı şeyler denemek, keşfetmek, özgürce hareket edebilmek, plansız programsız doğaçlama bir şeyler yaşamak isteği duyacağız.
Sürprizleri, son anda bir plana dahil olma ya da son anda yapılmış planlarda değişiklik olmasını tecrübe etme söz konusu olabilir. Esneklik ve hızlıca adaptasyon kazanç sağlayacak.

Bu akşamın enerjisinde stabilite yok. Bu nedenle öyle çok bir dinginlik ve huzur ortamı da aramamak, bulduğumuz heyecan ve hareketlilikle yetinmek en güzeli olur.


3 Ocak 2015 CUMARTESİ

AY İKİZLER BURCUNDA. Düne ait ana temalar bugünde geçerli. Bilgi, eğitim, seyahat, ticaret, iletişim, el becerisi, zihinsel kapasite ile alakalı şeyler ilgi odağı.
ÖĞLEDEN ÖNCESİ hareketli, yüksek bir tempo, özellikle zihinsel aktivite gerektiren işlerde gelişim fırsatı, hesap kitap işlerinde, bilgi alışverişlerinde ilerlemeler açısından akıcı.
Aradığımız bilgi ve tecrübe kaynağı karşımıza tesadüfen çıkabilir. Sorduğumuz sorulara net cevaplar gelebilir. Duyduğumuz bir haber ya da gördüğümüz bir tablo bakış açımızda genişleme sağlayabilir. Geniş düşünmek ve her bilginin değerli olabileceğine inanmak fayda sağlayacak bu etkiler altındayken.

SAAT 13:55 DEN SONRA AY GÜNÜN GERİ KALANINDA BOŞLUKTA olacak. Bu saatler hızlı, dinamik ilerlemeler, kararların ardından yürüyebilme istekliliği,  fiziksel efor isteyen işler, söylemesi, harekete geçmesi cesaret ve ataklık bekleyen durumlar için gayet elverişli. Ancak her ne kadar dürtüsel olarak çekilsek de başlangıçların ve kalıcılık ihtiyacı duyulan şeylerin çok fazla desteklenmediğini göz önünde bulundurmak gerekir.

Bugün VENÜS 27 OCAK TARİHİNE KADAR KALACAĞI KOVA BURCUNA geçecek. İlişkileri yönetme biçimimizi, ilişkilerden ne alabileceğimizi ve karşımızdakine neler sunabileceğimizi, sevgiyi alış veriş biçimimizi, para ile olan ilişkilerimizi ve sanat, estetik, güzellik konularını daha çok ilgilendiren Venüs bu süreçte bize her zamankinden yoğun biçimde bir sosyalleşme ihtiyacı verecek. Arkadaşlık, dostluk, geliştiricilik önem kazanacak. Bu bahsettiğim temalar modern bir bakış açısı ile alınacak. Aşk ve romantizmden ziyade paylaşımlar, yarenlikler ve dostça sohbetler ön plana çıkacak.
İlişkileri de bireysel özgürlük alanımızın içinde yaşamak isteyeceğiz. Arkadaşlık ile aşkı bir araya getirme ihtiyacı duyacağız. Ya aşkımızın arkadaşlığını talep edeceğiz, ya da zaten kafa dengi olan bir dostluk belki de özel hislerle bezenen yeni bir aşmaya geçebilecek. Kafa dengi konusu önemli… İlişkide olduğumuz insanda en çok bunu arayacağız. Pembe boyalı yeşil panjurlu evlerden konuşmak yerine birlikte bilgi dolu sohbetler, toplumsal konularda fikir alış verişleri, yenilik katan deneyim paylaşımları yaratmak bizi daha çok tatmin edecek.
Cebimizdeki parayı işe yarar ve hayatımıza yenilik getirecek şeylere harcama potansiyelimiz olabilir. Teknoloji ve kolaylıklarından faydalanmak lüks değil ihtiyaç halini alabilir.

Günün bir diğer önemli gökyüzü olayı, GÜNEŞ-URANÜS KARE AÇISININ kesinleşmesi… Yarın da GÜNEŞ PLÜTON KAVUŞUMU kesinleşecek. Bu iki transitte aslında son 2-3 gündür etkisini giderek artıracak derecede belirginleşti.
İradi tarafımızı, benliğimizi, özgüveni, yeteneklerimizi ve kendimizi ne şekilde ifade ettiğimizi daha çok işaret eden Güneş, değişimi tetikleyen iki gezegenin tesiri altında olacak.
Bu etkiler altındayken bu içinde bulunduğumuz günler bize, isteğimiz dışında, beklenmedik şekilde bazı değişimler yaşama ihtimalimiz olabileceğini söylüyor.
Özümüzden, benliğimizden taviz vermemiz gereken bazı dönüşümlerin söz konusu olacağını işaret ediyor.

Yoğun biçimde bir fark yaratma arzusu da hissedebiliriz, farklı olanı deneyimlemekten rahatsızlık da duyabiliriz…
Bazı bağlar ve kalıplaşmış yaşam standartlarından kurtulma ihtiyacı duyanlar olabilir…
Bağlı bulunduğunuz otoritenin ( aile, eş, iş, kurum, yönetim sistemi) esaretini hissetme durumu olabilir diyor gökyüzü…
Bu açıdan bir şeylerin artık değişmesi ve kalıpların kırılması, otorite ile ilgili bir şeylerin farklılaşması ihtiyacı ve bu uğurda yapılabileceklerin belirginleşmesi söz konusu olacak…
Sorgulanacak açıkçası her nerde “otorite” varsa…
Üzerinizdeki baskının, özellikle de aldığınız, almak zorunda bırakıldığınız sorumlulukların nitelik olarak hiç değişmese bile her zamankinden yorucu, ağır hissedilebileceğini aklınızdan çıkarmayın.
Ya da belki de gerçek manada baskı ve sorumlulukların ezici etkisi söz konusu olabilir.

Her zamankinden daha farklı bir şeylere ihtiyaç duyacağız. Farklı kişiler, farklı ortamlar ile birlikte, çevremizin ya da bize ait olan farklı yönlerin yeteneklerin ortaya çıkışını kolaylaştıran bir etki var gökyüzünde. Bunların olabilmesi için de bazı şeyleri geride bırakma ihtiyacı ve gücü hissedilecek.
Söylemesi kolay ancak gerçekleştirmesi sancılı olabilecek dönüşümler gündemde olacak açıkçası…
Bu arzu ve istekler bizlerde kontrolsüz ve temkinsiz adımlar atma, kararlar alma etkisi yaratacak.

Gücünü ispatlama çabasında olanlar ile o gücün aslında izin verilmediği sürece bir başkasının üzerinde etkili olmayacağını ispatlama gayretinde olanlar çakışacak.

Kısa etkili bir gökyüzü olayı olmasına rağmen eğer siz farkındalık sahibi iseniz derin ve kalıcı dönüşümler yaratma şansı var…

İsyan edenlerle kural koyucular karşı karşıya…
Yeni yollara yelken açalım diyenlerle, ayaklara zincir bağlayanlar da öyle…

Genel olarak gergin bir etki vereceği belli. Sizin için önemli ya da sizin için önemli olmaya çalışan kişilerin baskıcı tutumlarıyla karşılaşabilirsiniz. Patlamalara müsaade etmek yerine bu yoğun enerjiyi İÇSEL NİTELİKTEKİ DÖNÜŞÜMLERE hizmet edecek şekilde kullanmak en kıymetlisi olacaktır.
Denge sağlamak, tedbirli olmak, alternatifleri düşünmek ve iyice düşünmeden harekete geçmemek önemli olacak. Uzun vadede kazançlı çıkayım diyorsak işin içinde biraz da sabır olması gerekiyor.
Ilımlı olmak, krizlerden düzenler oluşturabilmek, kalıcılık konusuna önem vermek, esneklik gösterebilmek de kazanç getirecek.
Değişimin fayda sağlayanını tespit edip ona yönelik hareket edebilmek için biraz temkin de elzem.

Başlangıç ve bitiş kararlarının çok hızlı olmayanları daha yararlı olacak. Bunların kontrolsüz olanları, pişmanlıkları da beraberinde getirebilecek. 

4 Ocak 2015 PAZAR

Saat 03:07 den sonra AY YAKLAŞIK 2 GÜN İÇİN YENGEÇ BURCUNA geçecek. Ailevi, vatani meseleler, en yakınlarımızla alakalı konular, annelik ve çocuklarla ilgili olan konular gündemde olacak. Sevdiklerimizle veya yuvamızda sıcaklığı hissederek geçirilen zaman değerli olacak.
Güven duyduğumuz ve bize zarar vermeyeceğine inandığımızı mekanlar, insanlar bize bugün iyi gelecek. Duygusalız, hassasız, sevgiyi ifade etme ihtiyacındayız… Buna uygun haller içinde olmak mutluluk ve huzur verecek.
Günün genelinde, duygusal paylaşımlar, maneviyata yönelik olan şeyler, sezgilerin ve yaratıcılığın ifadesi, sanatsal olan gayretler destekleyici olacak. Gün ortasında buna ek olarak fedakarlık temaları, şifaya yönelik çabalar, ibadet v.b. Şeyler oldukça akıcı olacak.

Bugün kesinleşen Güneş Plüton kavuşumu ile ilgili etkilerden dünkü yorumlarımda bahsetmiştim.
Bugünün bir diğer özellikli gökyüzü olayı aslında dünden bu yana etkili olan VENÜS-SATÜRN ALTMIŞLIK AÇISI olacak… Bu transit bize ilişkilerimizde ölçülü olmanın, saygı çerçevesinde hareket etmenin lehimize olacağınız söylüyor. Sağlamlık, sadakat ve kalıcılık hedefleyen niyetlerin ilişkilerde başarı getireceğini işaret ediyor.

Saygı duy,
özen göster,
ilişkine ve ilişkide olduğun kişiye ait sorumluluklarını yerine getir,
emek sarf edilmesi gerekiyorsa elinden geleni yap diye ekliyor.

Söz verdiğimiz, el sıkıştığımız, sorumluluk aldığımız, bizden beklentisi olan kişilere karşı taahhütlerimizin yerine getirilmesi önemli olacak…
İhmal etmek, ertelemek, gibi haller ise zarar verici şeyler…

İlişkilerde istikrar ve güven her zamankinden önemli bu etkiler altındayken…
İlişkiler aracılığıyla büyüme, olgunlaşma ve maddi ya da manevi açıdan kazanç elde etme etkisi var gökyüzünde. Ancak bunun yanı sıra bu gibi konular gerçekleri ayan beyan gösteren gözlüklerle netleşmiş durumda olacak.
Kişilere de ilişkilere de gerçekçi tarafından bakabilmek değerli olacak…
Kusurlar varsa bunlar da dile gelecek…
Daha iyisini, kusursuzunu yaratabilmek adına mevcut durumun aksayan yönleri masaya yatırılabilecek.
Nasıl daha sağlam temellisini sağlarız diye bakacak gözler.
Öyle bakmasa bile bunu sağlamaya çalışan doğrucu tipler iş başında olacak.
Niyet her ne olursa olsun sonuç ve etki fayda sağlamaya yönelik olacak.

Dün ve bugün için en önemli vurgulardan bir diğeri de ikili ilişkilerde bir miktar ketum duruşun daha kıymetli oluşuna işaret ediyor. Herkes değil de sizin ilgi ve sevginizi akıtmanıza değecek insanlar olsun yanında diyor gökyüzü…
Seçici ol diyor netice olarak gökyüzü bizlere…
Ya da seçtiğinin değerinin farkına var…

Tüm hafta boyunca gönlünüzdeki güzellikler sizinle olsun…
Hayrınıza olana da gönlünüz razı olsun…

Dr.Samiye Özbaş Soysal



Yorumlar

Popüler Yayınlar