3 Eylül Haftası için Yorumlarım...


PAZARTESİ sabah saatleri itibariyle, Pazar gününden bu yana etkisini gösteren Venüs- Satürn kare açısı kesinleşecek. Bu açı, özellikle ikili ilişkilerde ve aynı zaman da sosyal ilişkilerde soğukluk ve alınganlık ihtimali veren bir etki yaratabilir. Sevdiğimizin daha önceleri bize hoş görünen tavırlarını eleştirip kusur ararken bulabiliriz kendimizi. İlişkilerde kendimize olan güvenimizi kaybetmiş gibi hissedebiliriz. Kısıtlanmış ve engellenmiş olduğumuzu düşündürtecek olaylar yaşama riskimiz var.

Eğilimimiz, tozları halının altına süpürmek, kabuğumuza çekilmek ve korkularımıza teslim olmak şeklinde olabilir. Ama eğer bizi rahatsız eden her ne ise bunu dile getirip yüzleşmek adına zorlayıcı olanı tercih edersek, bizim için güzel bir temizlik fırsatını iyi değerlendirmiş oluruz. Duru bir şekilde ifade edilmişse gerçeklerden hiç kimsenin kırılmayacağını ve zarar görmeyeceğini unutmamakta fayda var. Bu nedenle tavsiyem, pazartesi gün boyunca etkili olacak bu enerjiyi, yolunuza pürüzlerden kurtulmuş olarak devam etmek adına kullanmanızdır.

Öğlen saatlerinde günün başlangıcına göre biraz daha iyimser ve uyumlu olmaya başlayacağız. Saklanmaktansa ortaya çıkmak ve diğerleri ile birlikte olmak isteyeceğiz. Çevremize daha yakın hissedeceğiz kendimizi. Ayrıca, öğlen saatlerinde isteklerimiz ve beklentilerimizi gösterirken oldukça ikna edici olma şansımız var.

Saat 14:04 de ise Pazar gününden beri etkin olan Mars-Plüton altmışlık açısı kesinleşecek ve sadece bu gün değil 1-2 hafta kadar daha etkisini göstermeye devam edecek. Bu açı bize güç gerektiren ve zorlayıcı şeylerin üstesinden gelme enerjisi verecek. Karşımıza çıkabilecek engeller bizi kolay kolay yıldıramayacak. Üstümüze aldığımız hiçbir görev altından kalkılmaz gibi görünmeyecek. Terslikler bizi motive etmekten başka bir şey yapamaz bu etki altındayken.

Gerçekler uğruna savaşıp, görünmeyeni ortaya çıkarma, somut kazanımlar elde edip başarma noktasına çok yakın hissedeceğiz kendimizi. Hayırlı ilerlemeler gösterip kendinizi geliştireceğiniz fırsatlarla karşılaşmanızı, bizden yana olan gücü kullanırken ne için mücadele edeceğinize karar vermiş olmanızı dilerim.

Akşam saatlerinde bu etkiyi hala üzerimizde hissediyor olacağız ama aynı zamanda, “kelin ilacı olsa kendi başına sürer” misali, kendimize faydamızın dokunmadığı güzel meziyetlerimizi keşfedip bunun için güç sarf edeceğimiz olaylarla karşılaşabiliriz. Öyle ki,  hep çevremize destek verdiğimiz, insanların bizde var olduğunu gördüğü ancak bizim bir türlü kabullenemediğimiz olumlu bir yönümüzü bu kez de kendimiz için kullanma cesaretini gösterebiliriz. Gerçek kişiliğimizin olumlu yönlerini hayatımızda sergileme fırsatları açısından ne güzel bir gün...

SALI günü öğleden önce her ne yapıyorsak, disiplinli ve organize olmaya zorlanacağız. Eğer bunu sağlayamamışsak, dersimizi almaya hazır olmamız gerekir. Keşke demektense, günümüzün gerektirdiklerini önceden planlayıp, sorumluluklarımızı almaya çalışmakta fayda var. Ancak gel gör ki bu o kadar da kolay olmayacak. Zira bize yük gibi gelen işlerdense, kendimize vakit ayırmayı ve güdüsel olarak sadece kendi isteklerimiz ve ihtiyaçlarımızı karşılamayı ister durumda olacağız. Eğer birileri bizi aksine zorlarsa bu bizde kısıtlandığımız hissini uyandırabilir. Bu durumda kendi başınıza kalmak kabuğunuza çekilmek isteyebilirsiniz. Ortaya çıkacak olan, tamamen "tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış" misali bir tablodur.  Aman bu oyuna gelmeyin!

Öğlen saatlerinde bireysel ve belki de kaba tabiriyle bencilce bir takım tavırlar ve beklentilerin karşılanamaması nedeniyle ilişkilerde çatışmalara neden olabilir.  Yüreğimiz bize “sen ne istiyorsan onu yap ve kimseyi takma” diyecek. Oysaki ilişkide olduğumuz insanlar ve sevdiklerimizin alışık olduğu bağlılık hatta bazen bağımlılık bununla örtüşmeyecektir. Bugün öğlen saatlerinde ayrıca hiç istemediğimiz ortamlarda bulunmaya ve haz almadığımız sohbet ya da toplantılara katılmaya zorlanabiliriz. Girdiğimiz ortamlarda sıkıntımızı yiyip içerek gidermeye çalışma riskine de göz ardı etmemekte fayda var.

Saat 14:07 itibariyle Ay tüm öğleden sonra boşlukta olacağından, sonuç elde etmeyi planladığımız işlerin başlangıcı için uygun saatlerde olmayacağız.

Saat 18:42 de Ay yaklaşık 2 gün için Boğa burcuna geçiş yapacak. Geçtiğimiz 2 güne nazaran kendimizi daha huzurlu ve keyifli hissedeceğiz. Aceleci ve fevri tavırları bir kenara bırakıp, daha sabırlı ve üretken olmaya çabalayacağız. Elimizdeki işleri tamamlayıp keyfini çıkarma ve biraz da yediklerimizi abartma isteği duyacağız.

Saat 19:46 da sabahtan bu yana etkisini gösteren Merkür-Plüton üçgen açısı kesinleşecek. Ürettiğimiz fikirler konusunda destek göreceğimizi, genel olarak algılama kabiliyetinin de çok derin ve güçlü olacağını söyleyebilirim. Bu açı etkisiyle, düşüncelerimizi ifade ederken, en ince detayları yakalayıp, aktarmak istediğimiz konuyu tüm yönleriyle etkili bir şekilde vurgulayabiliriz. Aynı zamanda bize aktarılan bilgileri almak konusunda da çok açık olacağız. Eğer derinlemesine kavramayı istediğiniz bir çalışma ya da katılmak istediğiniz bir seminer, eğitim varsa, bugün ve bu akşam bunun için çok uygun görünüyor.

Akşamın ilerleyen saatlerinde sezgilerimiz çok kuvvetli olacak. Çevremizdekileri de en az kendimiz kadar önemseyip, destek vermek adına kendimizden çok şeyler feda edebileceğimiz etkiler altında olacağız. Ancak tabi ki biz bu etki altında iken, kararlarımız da bir o kadar netlikten uzaklaşıyor. Bu akşam uzun vadeli planlar yapmak zorunda kalmışsanız, mutlaka sonrasında bu planı ya da verilen sözü tekrar gözden geçirmenizi öneririm.

Hem Ay-Neptün altmışlık açısı hem de Merkür-Plüton üçgeni varken gökyüzünde, eğer planınızda varsa, bu akşamı mistik bir çalışma ya da kişisel gelişim adına bir toplantı ya da eğitim ile değerlendirebilirsiniz. Kendinizi, duygu ve düşüncelerinizi keşfetmek konusunda her zamankinden daha çok verim alacağınızı söyleyebilirim.

ÇARŞAMBA sabah erken saatlerde sabır ve güç gerektiren işler için uygun etkiler altında olacağız. Hem başarmak, elde etmek hem de var olanı korumak adına sağlam bir duruş sergileyebiliriz. Çevremizden de somut destekler alma şansımız var. Dünyevi isteklerimizi elde etmek hem her zamankinden daha kolay hem de cezbedici olacak. Bu başarı ve sahip olma hırsının sarhoşluğuna kendinizi kaptırmamanızı ve sadece maddi değil, ruhsal kazanımlar adına da çaba sarf etmenizi öneririm.

Öğlene doğru, salı gününden bu yana etkisini hissettiren Merkür-Mars altmışlık açısı kesinleşecek. Her ikisi de yönetici oldukları burçlardalar. Yani vaat ettiklerini layıkıyla yerine getirir durumdalar. Karşılıklı destekleri de üzerine eklenince ortaya mutlaka olumlu bir şeylerin çıkması beklenir. Herhangi bir konuda fikirlerinizle verdiğiniz mücadeleden galip çıkmanız muhtemeldir. Aynı zamanda zihinsel yaratıcılığınızın da aktive olduğunu hissedebilirisiniz. Bu etki altındayken, daha önce belki de cesaret edemediğimiz şeyleri zihnimizde yoğurmaya başlayabiliriz. Yaptığımız ya da planladığımız projelerin tasarım aşamasında gün boyunca çok hızlı yol alabiliriz. Yazılı ya da sözlü kendimizi ifade ederken, istediğimiz en iyiyi ve belki de bize göre mükemmeli yapabilir durumda olacağız. Eğer fiziksel güç gerektiren bir işiniz varsa, bugün konuya bambaşka bir açıdan yaklaşıp, önce zihninizde yapacağınızı güzelce tasarlayıp sonra hayata geçirerek daha iyi sonuçlara alabilirsiniz. Tüm gün, zekamızı parlatarak kullanma ve karşımızdakileri ikna etme becerisi elimizde olacak. İnsanları hem bedensel gücümüz hem de aklımızla etkileme şansımız yüksek.

Ancak bu arada özellikle öğlen saatlerinde, içimizden gelen, mevcut durumumuzu koruma ve rahatımızdan taviz vermeme dürtüsüne pabuç bırakmamak gerekecek. Hem bir şeyler üretmek, çaba sarf etmek ve mücadele etmek isteyeceğiz, hem de içimizden bir ses "Dur bakalım. Acaba bunlar çok riskli olabilir mi? " diye şeytanın avukatlığını yapacak.

Ama kesinlikle bu sese kulak vermeyin derim bugün için. Zira hem düşünce hem de fiziksel güç açısından çok şeyler üretip ortaya çıkarabilecek etkiler altında olacağız.  

Akşam saatlerinde, ikili ilişkiler ve arkadaşlıklar açısından enerji akışı çok dengeli olacak. Keyifli ve aynı zamanda verimli buluşmalar ve hoş ve de boş olmayan sohbetler açısından olumlu etkiler mevcut olacak. Bizim için önemli ve net sonuç almak istediğimiz görüşmeler için kullanabiliriz bu akşamı. Tavsiyem bu güzelliğin tadını çıkarmak yerine, acaba ne eksik ya da ne kusurlu diye detaylara dalarak sihri bozmaya kalkmamanızdır.

PERŞEMBE günü Çarşamba günü ve akşamının etkilerini halen üzerimizde taşıdığımız bir sabaha yaşayacağız.  Akşama kadar Ay'ın temel bir açısı olmayacağından, çok önemli olaylar olmasını da beklememek gerekir. Tüm gün yaptığımız işe emeğimizi koymak konusunda hiçbir sıkıntı yaşamadan, verim alıp üretmek isteği ile çalışacağız.  Yaptıklarımızdan hem keyif almak hem de sonuçlarından tatmin olmak isteyeceğiz.

Akşam saatlerinde Venüs bir aylık bir süre için Aslan burcuna geçiş yapacak. Önümüzdeki ay boyunca ilişkilerde eğlenmek, keyif almak isteği ön planda olacak. Bu süre zarfında lükse düşkünlük eğilimi gösterebiliriz. Özellikle ikili ilişkilerde biraz şımartılmak, iltifatlar almak ve özel olduğumuzun hissettirilmesi beklentisine girebiliriz. Parlayıp takdir edileceğimiz ortamlarda olmayı tercih edeceğiz. Ancak bütün bunlar olurken, karşımızdakini küçümseme ve duygusal olarak fazla verip aynı ölçüde de beklentiye girme riski taşıyacağız. Her ne olursa olsun, bu dönemin, ilişkilere canlılık, enerji ve heyecan getireceğini söyleyebilirim. Bu akşam 17:48 itibariyle Ay boşlukta olacağından, başlangıçlar ve kayda değer kazanımlar beklediğimiz işler için uygun bir akşamda olmayacağız.

CUMA sabah 07:10 itibariyle Ay yaklaşık 2 gün için İkizler burcuna geçiş yapacak. Geçtiğimiz 2 güne nazaran biraz huzursuz ve aceleci hissedeceğiz kendimizi. Etrafımızda olup bitenler daha çok ilgimizi çekecek, merak edip öğrenmek isteyeceğiz. Ancak karar vermemiz gereken konular gündeme gelirse zorlanacağız diyebilirim. Çünkü bu 2 gün boyunca en çok zorlanacağımız konu karar vermek olacak. Kendi başımıza kalmak ve suskunca oturmak ilgimizi çekmeyecek

Sabah saatlerinde hem iletişimi bol hem de kafa karıştırıcı ortamlarda bulunmak durumunda kalabiliriz. İyi ilişkiler kurmak, uyum göstermek bizim için çok zor olamayacak. Ancak o kadar çok bilgi akıp gidecek ki etrafımızdan, ne kadarını anladık ya da doğru mu anladık konusunda çok emin olamayacağız. Bu nedenle bu etki altındayken aldığımız bilgilerin doğruluğunu teyit etmek için kendimize zaman tanımak veya destek almak gerekebilir.

Aynı zamanda çevremize karşı hassasiyetimizin kötüye kullanılabilme riski de var sabah saatlerinde. Huzurlu olduğumuz seviyenin dışına taştığımız her durumda denge noktasını kaçırmış oluyoruz. Bu nedenle iyi niyet ölçünüzü, kişisel gerçeğinize aykırı düşürmemenizi öneririm bu sabah için.

Öğlen saatlerinde kendimizi şanssız hissedeceğimiz bir takım olaylar yaşama riskimiz var. Etrafımızdakiler ya da bizden iş beklentisi olan kişiler, yapabileceğimizin ya da mevcut kabiliyetimizin üzerinde bir performans sergilememizi bekleyebilirler. Bugün olanlar ve ortaya koyduklarımız ile ilgili beklenti, biz ne kadar çaba sarf edersek sarf edelim, ukalaca eleştirilere maruz kalabilir. Elimizde olanları veya fiziksel gücümüzü gereksiz savurganlıkla kullanıp sonradan pişmanlık duyabiliriz. Bu gün her ne olursa olsun( iyi ya da kötü) gözünüzde abartmamanızı, beklentileri karşılayayım diye kendinizi yıpratmamanızı ve kendinize iyi davranmanızı tavsiye ederim.

Akşam saatlerinde beklemediğimiz ama yüzümüzde gülümseme yaratacak haberler alma şansımız var. Etrafımızda bir hareket olmasa bile, içimiz kıpır kıpır ve heyecanla dolu olacak. Bir şeyler yapmak ve yeni heyecanlar peşinde koşmak arzusu olacak içimizde. Çevremizi de harekete geçirip ortamı canlandıracak bir enerji hissedebiliriz. Durduğunuz yerde durmak ve mevcut rutin sorumluluklarınızı yerine getirmek fikri hiç sıcak görünmeyecek bu akşam. Her şeye rağmen, eğer akşamı yine de evde geçirmek zorunda kalmışsanız, telefonunuz ve e-mailleriniz durmak bilmeyecek. Şartlar ne olursa olsun, bu akşamın sakin ve dingin bir akşam olamayacağını söyleyebilirim

CUMARTESİ günü sabah saatleri itibariyle iletişimi bol ancak çatışmalı bir sabaha uyanacağız. Çok ve fazla düşünmeden yapılan konuşmalar fikir ayrılıklarını su yüzüne çıkarabilir. Amaç kırmak olmasa bile, eleştiriler o kadar çekincesiz bir şekilde dile gelebilir ki, dargınlıklar ve belki de sivri dilli karşılıklar kaçınılmaz hale gelebilir. Kırıcı konuşmalara maruz kalabiliriz. Bu sabah için söylenenlerin üzerinde çok durmamanızı, ve birileriyle fikir ayrılığı yaşamışsanız bunu çözmek için uğraşmayıp mümkünse suskunluyu tercih etmenizi öneririm. Uzlaşmak için başka uygun bir zamanı bekleyip konuşmak daha sağlıklı olacaktır.

Öğlen saatlerinde coşkumuz ve duygusal anlamda beklentimiz çok yüksek olacak. Ve beklentilerimizin karşılanacağı konusunda da oldukça iyimser olacağız. Kendimizi genel olarak iyi, uyumlu ve yeterli hissedeceğimizi söyleyebilirim. Eğer bir takım eğitimler için zaman ayırmayı planlıyorsak, bu öğleden sonrasında verim alacağımız etkiler altında olacağız. Bilgi biz istesek de istemesek de bolca akacak.

Akşam saatlerinde ise yine çatışma enerjisi hakim olacak gökyüzünde.  Özellikle ikili ilişkilerde ve aynı zamanda sosyal ilişkilerde, alınganlıklar, anlaşmazlıklar, yanlış anlaşılmalar ve haklı haksız kavgalarının olabileceği sevimsiz ortamlarda bulunabiliriz. Önemli görüşmeler, buluşmalar ve hatta eğlence için de uygun bir akşamda olmayacağız. Bu tatil akşamı için en güzeli evde kalmak ve bireysel bir takım uğraşlara vakit ayırmak olur herhalde.

PAZAR sabahı erken saatler itibariyle detaylarda kaybolma, düşüncelerimizi aktarırken dağılma, gerçekleştiremeyeceğimiz sözler verme riski taşıyoruz. Bu sabah duyduklarımızı olduğu gibi almayıp içinde abartının da olabileceğini göz önünde bulundurmak gerekir. Konuşmalar gerçek amacından sapıp bambaşka bir boyuta taşınabilir.  Eğer bu sabah için planlanan iş ya da eğitim amaçlı bir organizasyonunuz varsa, takviminizi tekrar gözden geçirin derim. Değişiklik yapamıyorsanız da maksimum verimi almayı beklememekte fayda olacaktır. Detaya girilmiş çok fazla bilgi neticesinde büyük resmi görmekte zorlanabiliriz. Veya bilgiyi veren kişi ya da anlatılan konuyu tümden gözümüzde fazlasıyla büyütüp işin içinden çıkamayabiliriz. Sosyal amaçlı görüşmelerde de aynı risk söz konusu.

Saat 14:00 itibariyle Ay yaklaşık 6 saat boşlukta olacağından, öğleden sonrayı mümkün olduğunca, kalıcı ve net sonuçlar arzuladığımız işlerin başlangıcı için kullanmayıp, rutin ile ve fazla beklentiye girmeden geçirmekte fayda var.

Saat 19:50 itibariyle Ay yaklaşık 2 gün için Yengeç burcuna geçiş yapacak. Önümüzdeki 2 gün, duygusal olarak daha hassas ancak huzurlu hissedeceğiz kendimizi. Daha çok, ailemiz, evimiz ve varsa çocuklarımız ile ilgilenmek isteyeceğiz. Sevgimizi ve sevdiklerimizi riske atmamak adına çaba sarf edeceğiz. Yaşadığımız anın keyfini çıkarmaktansa, ya geçmişi düşünmek ya da gelecek için kaygılanmakla uğraşacağız. İçe kapanma ve sahip olduğunuz güveni koruma isteğini çok abartmamanızı öneririm.

Akşamın ilerleyen saatlerinde ise, sezgi ve yaratıcılığımızın yüksek olması beklenebilir. Her türlü sanatsal faaliyet ve ruhsal çalışma için uygun bir gecede olacağız.  Eğer kendinizi rahat bırakabilirseniz, gerçekmişçesine net rüyalarla süslenebilecek bir gece ile Pazar akşamını ve haftayı sonlandırıyoruz.

Tüm hafta boyunca gönlünüzdeki güzellikler sizinle olsun…
Hayrınıza olana da gönlünüz razı olsun…

 Samiye Özbaş Soysal

 

Yorumlar

Popüler Yayınlar