24 Eylül Haftası için Yorumlarım...


Merhaba,

24 Eylül ile başlayan haftaya ait astrolojik yorumlarımı aktarıyorum:

PAZARTESİ sabahı, hafta sonundan enerji depolamış ve gücümüz yerinde bir şekilde güne ve haftaya merhaba diyeceğiz. Bu sabah somut snuçlar elde edip başarılı olabilmek için her yolu deneyebilecek bir ruh halinde olacağız adeta. Başarısızlık korkusunun yerinde yeller esecek. Azim ve kararlık, disiplin gerektiren ve normal şartlarda başlamaya cesaretinizi toplayamadığınız bir işiniz varsa, haftanın bu ilk günü sabah saatlerini tercih edebilirsiniz. Akşama kadar Ay'ın başka bir temel açısı olmayacak ve Oğlak burcunda ilerlemeye devam edecek. Verim alıp başarılı olmayı hedeflediğimiz bir gün olacak genel anlamda. Fakat aynı zamanda kendimizi, istek ve ihtiyaçlarımızı ihmal etme riski de taşıyoruz. Bu çalışma aşkı ve kazandırabilecekleri elbetteki ki çok güzel . Yine de gün içinde kısa molalar vermenizi ve nefes almayı unutmamanızı öneririm:) Aksi takdirde elde ettiklerimizin keyfini de çıkaramayabiliriz.
Gecenin ilerleyen saatlerinde ise eğer bütün gün kendimizi ikinci plana atmış ve ruhumuzu beslemeyi ihmal etmişsek, içimize kapanma ve hafif depresif bir duruma girme eğilimimiz olacak. Belki de hayatımızda kendi kendimize ya da çevremize koyduğumuz ve çevremiz tarafından bize dayatılan kuralların gerekliliğini sorgulayacağız. Bu kadar kalıp olmasa neler yapardık diye düşünücez. Kendimizi dinleme ve özgür olmadığımızı hissedip sessizliğe bürünme hali bu... Sorumlulukların bilincine varıp sorgulama adına kullanacaksanız bu zamanı ne ala... Yok eger başınızı iki elinizin arasına alıp gereksiz yere mutsuzluğa sürüklenecekseniz, bu akşam yalnız kalmayın derim. Keyfinizi olabildiği kadar yerine getirecek ve biraz olsun dinlenmenize katkı sağlayacak aktiviteleri tercih edin. ( Patlamış mısır eşliğinde Romantik/ komedi türü bir film, v.b.)
Gece yarısına doğru Ay kısa süreli olarak boşlukta ilerleyecek. Güzel bir güne hazırlanabilmek için somut bir beklenti içine girmeyip dinlenebileceğimiz bir gece bizi bekliyor.

SALI gününün ilk saatleri itibariyle Ay yaklaşık 2 gün için Kova burcuna geçiş yapacak. Geçtiğimiz iki güne nazaran bireysel başarıları bir kenara bırakıp daha çok içinde bulunduğumuz grup ve bütün adına pozitif bir şeyler yapma isteği duyacağız bu günlerde... İnsanlarla bir arada olup paylaşmak, ortak ideallere adım atmak ve her zamankinden farklı ve faydalı şeylerle uğraşmak isteyeceğiz. İkili ilişkilerden çok arkadaşlık ve dostluklar ön planda olacak. Kendimizi kalabalığın içindeyken, hep birlikte özgürleştirme ihtiyacında olacağız.
Sabah saatleri itibariyle Perşembe günü kesinleşecek Venüs- Mars karesi etkisini göstermeye başlayacak. Özellikle aşk konulu ikili ilişkilerde, taraflar kendi isteklerine öncelik verilmesini isteme eğiliminde olacak bu etki altındayken. Önümüzdeki birkaç gün bu enerjiyi daha da yoğunlaşarak hissetmeye devam edeceğiz.
İletişimi bol ve anlaşılır bir sabaha uyanacağız. Adeta çevremizdeki herkes aynı dilden konuşacak. Mutlaka anlaşacaklar demiyorum(ki anlaşmak için bir engel görünmüyor). Fakat herkes karşısındakinin ne istediğini ve neyi ifade ettiğini çok net algılayacak. Yanlış anlaşılma ihtimali çok düşük görünüyor. Uyumun bozulmaması için elden gelenin yapıldığı bir ortam hissedeceğiz çevremizde. Ve fayda sağlayan karşılıklı fikir alışverişleri havada uçuşacak. Mutlaka herkes payına düşeni alacaktır.
Öğlen saatlerinde, bulunduğumuz ortamın daralmaya başladığını hissedebiliriz. Aynı işi yapsak bile farklı bir mekanda olmayı tercih edeceğiz. Kendimizi biraz olsun sınırlardan kurtarmak ve rutinin dışına çıkıp yeni deneyimler yaşamak isteyeceğiz. Eğer mesaili bir işiniz yoksa bu o kadar da korkutucu bir fikir değil. Bir günlük işleri istediğiniz yerden yürütebilirsiniz belki. Ancak masanız ve bekleyen işler sözkonusu ise, en azından öğlen yemeğini her zamankinden farklı bir ortamda değişik tatlar deneyerek, bu ihtiyacınızı bir nebze olsun giderebilirsiniz. Kimbilir belki de bu sayede, yemeğinizi yeni tanıştığınız ve hoşsohbet birileri ile yeni dostluklar kurarak paylaşma şansı bulursunuz:) Akşam saatlerine kadar Ay'ın başka bir temel açısı olmayacak ve günü bu etkiler altında, iyimserliğimizden bir şey kaybetmeden tamamlayacağız.

ÇARŞAMBA sabah saatlerinde iletişimin çok yoğunlaştığını hissedeceğiz. Güzel haberler alma, anlaşmazlıkların giderilmesi adına adımların atılması ve keyif veren görüşmeler iç içe girmiş bir şekilde bütün sabahımızı dolduracak nerdeyse. Karşımızdakinin düşüncelerine değer verip dinlemek ve fikir alış verişi için çok uygun bir sabah olacak. Topluluk adına uzlaşmacı ve etkili konuşmalar yapabileceğimiz enerjiler olacak gökyüzünde. Kendimizi genel olarak şanslı ve desteklenmiş hissedeceğiz. Birey olarak bir toplumun parçası olduğumuzu hissettirecek olumlu olaylar yaşayabiliriz. Bu sabahın en belirgin riski, çevremizden beklentilerimizi, iyimserliğimizin dozunu ve diğer insanlarla iletişimi abartmaktır. Sorumluluklarımıza konsantre olmakta zorlanabiliriz. Fakat her ne risk gerçekleşirse gerçekleşsin genel olarak günümüzün çok keyifli olacağını söyleyebilirim. Özellikle öğleden sonra, zihnimizi meşgul eden konularda çokça fikir üretip ilerleme kaydetme şansımız olacak.
Akşam saatlerinde ise ikili ilişkilerde anlaşmazlık yaşama ihtimali var.  Birlikte olmak ve ortak emeller uğruna An'ı yaşamak isteği ile göz önünde olup kral veya kraliçe gibi davranılmak ihtiyacı arasında kalabiliriz. Örneğin, romantik ve şatafatlı bir akşam yemeği beklentisi, toplumsal konuların tartışıldığı bir ortam ile hüsrana dönüşebilirJ
Akşamın devamı ise, çatışma ve gerginliklere, inatlaşmalara vesile olabilecek etkiler altında geçecek. En güzeli, bu güzel günün tadını bozmamak adına mecbur kalmamışsak akşam için özel bir plan yapmamak olur herhalde. Eğer ertelemeniz mümkün olmayan bir organizasyona katılırsanız, akşamdan beklentinizi olabildiğince düşük tutmanızı ve olası tartışma ortamlarında oyuna gelmemenizi öneririm.

PERŞEMBE sabahına başkaları adına yüklendiğimiz sorumlulukların ağırlığını hissederek uyanacağız. Saat 06:34 sonrası Ay yaklaşık 2 saat için boşlukta olacağından erken uyanıp güne başlamışsak, herhangi bir olayın başlangıcı için uygun saatlerde olmayacağız. İki gündür hissettiğimiz özgürleşme ihtiyacına karşılık, sınırların varlığını göreceğimiz farkındalıklar yaşanabilir günün bu erken saatlerinde.
08:24 itibariyle Ay yaklaşık 2 gün için Balık burcuna geçecek. Hassasiyet ve fedakarlık temaları gündemde olacak. Sezgilerimizin ön plana çıktığı ve mantığımızı duygularımıza yenik düşürecek etkiler olabilir bu günlerde. Olanları daha kolay kabullenme, atılacak bir adımda kolay karar verememe ihtimali her zamankinde daha yüksek olacaktır.
Özellikle sabah saatlerinde tamamen kendimizi olayların akışına bırakma ve gücümüzü ele alamama riski taşıyor olacağız. Bir hayal dünyasındaymış gibi gerçeklerden uzaklaşma, kötü niyet olmasa bile yanlış anlama nedeniyle aldatılma potansiyeli mevcut olacak. Bu ruh hali kişide suni bir rahatlama yaratabiliyor ve “her şey olacağına varır” dedirtebiliyor. Ancak sonuçta bu açının etkisi geçtiğinde pişman olmakta var tabi ki. O nedenle sabah saatlerini ayakları yere sağlam basan birileri ile geçirmek, sorumluluklarımızın planını önceden yapıp uygulamak için kendimizi zorlamak faydalı olabilir. Eğer uzun vadeli kararlar almak durumunda kalmışsak  bu sabah, sonrasında tekrar tekrar kontrol etmek gerekebilir. Bu salıveren enerjinin olumlu yanları da yok değil tabi ki. Sezgilerimiz ve hassasiyetimiz çok yüksek seviyede olacak. Empati kurmakta zorlanmayacağız. Ayları günü yaşarken, derinden gelen hislerinize kulak vermeyi de ihmal etmeyin.
Öğlene doğru ise Salı gününden yana etkisini gösteren Venüs-Mars kare açısı kesinleşecek ve gün boyunca da etkili olmaya devam edecek. Bu günler boyunca özellikle aşk ilişkilerinde tartışmalar, anlaşmazlıklar gündeme gelebilir. Aşırı istekler ve kıskançlıklar, taleplerin istenildiği gibi karşılanmaması, taviz vermeden kendi isteklerinin olması için diretme olası riskler. İlişkiyi yaşayan taraflar ılımlı tavır göstermeye özellikle çaba sarf etmemişlerse, gereksiz kaprisler ve şımarıklıklar olayların daha da büyümesine neden olabilir. Bu etki altındayken çatışmanın yanı sıra çekim gücü de fazla olabiliyor. Bu çekime kapılıp olur olmaz ilişkilere adım atmamak veya sallanan ilişkilerin sorunlarını örtbas etmek çok uygun olmayacaktır. Anlaşmazlıkları görmezden gelelim demiyorum tabi ki. Fakat bu etki altındayken çözüm aramak da pek sonuç vermeyecektir. Sonradan pişmanlık duyacağımız tavırlar sergilemek ve sözler etmek yerine, gönlümüzde yatan aslanı sakinleştirebilirsek bu açının etkisini daha rahat atlatabiliriz:)
Akşam saatlerinde kendimizi günün geneline göre çok daha güçlü ve doğru adımları atıyor olarak hissedeceğiz. Olayların ve duyguların gerçek boyutunu görme ve açığa çıkarma dürtüsü hakim olacak. Bu kadar derinleşme çabası nedeniyle de ruhumuzda yara açılmış her noktaya dokunulacak sanki. Genel olarak hassasiyetimiz çok yüksek olacak. Ruhsal bir takım çalışmalar ve özümüzü keşfetmek adına yapılabilecek her türlü aktivite için çok uygun bir akşamdayız.

CUMA öğlen saatlerine kadar Ay'ın temel bir açısı olmayacak ve Balık burcunda ilerlemeye devam edecek. Bir önceki akşam yaşadığımız hassasiyet devam ediyor olacak. Belirgin bir olay olmayacak belki ama inişli çıkışlı bir ruh hali ile günlük rutinlerimizi yerine getireceğiz. Çevremize karşı duyarlılık gösterip, fedakarlıklar yapabilir durumda olacağız. Öğlen saatlerinde ise aşırı özgüven ve abartılı iyimser tavırlar nedeniyle sıkıntı yaratabilecek etkiler olacak. Ama genel olarak kendimizi iletişime ve paylaşıma açık hissedeceğiz. Gelişmek adına duygusal riskler alıp, yaşam görüşlerimizi olgunlaştırma şansı elde etmişsek kullanmak isteyeceğiz.  Ay'ın gün boyunca başka bir açısı olmayacak. Günün geri kalanında da bu etkileri hissetmeye ve sezgilerimizin tadını çıkarmaya devam edeceğiz. Egonun geri planda kaldığı ve ruhsal olarak büyüme fırsatları yakalayabileceğimiz çok güzel bir gün gibi görünüyor.

CUMARTESİ sabahı duygusal olarak tazelenmiş ve güçlenmiş olarak güne başlayacağız. Ruhsal anlamda, normal şartlarda atmaya karar veremediğimiz bir çok adımı atabilir durumda olacağız. Kendimizi, gerçek istek ve hislerimizi su yüzüne çıkaracak cesarete sahip hissedeceğiz.
Ancak bu etkiyi somut kazanımlar için kullanmak pek akıllıca olmaz ne yazık ki. Zira saat 05:35 itibariyle Ay akşam saatlerine kadar boşlukta olacak. O nedenle bu etki altındaki her bir cesur yüreği, gerçek duygularla yüzleşebilmek adına kullanmak daha uygun olabilir…

Saat 10:14 de Cuma gününden bu yana etkili olan Güneş-Uranüs Karşıt açısı kesinleşecek. Akşam saatlerinde de Güneş-Plüton kare açısının kesinleşmesiyle birlikte gökyüzünde bir T kare açı kalıbı oluşturacaklar.  Bu etki altında iken, normal şartlarda açığa çıkarmadığımız gerçek benliğimizi veya kişiliğimizin farklı yönlerini sergileme fırsatları çıkabilir karşımıza. İçimizde derinlerde kalmış, varlığının hiç farkına varmadığımız veya belki de çoktandır unuttuğumuz cevherleri açığa çıkarıp farklı kabiliyetlerimizi ortaya koymak için uygun enerjiler olacak. Ama bu ortaya çıkarış öyle güle oynaya değil de sanki biraz zorlamayla olacak gibi görünüyor. Yani mecbur kalıp bir şeyleri ilk kez yapmak gibi...
Bizim için önemli ya da üzerimizde etkili olan kişilerle ilişkilerimizde ani gelişmeler yaşayabiliriz bugün. Bu durum, iş, arkadaşlık ya da özel herhangi bir ilişkide hiç beklenmedik bir ayrılık ya da ani alınan bir birliktelik kararı gibi olabilir. Bugün eğer önemli bir görüşmemiz, diğer insanlardan bazı beklentilerimiz var ise sonucun nasıl olacağını önceden kestirmek çok mümkün olmayabilir. Her türlü sürprize açık olmakta fayda var. Otoriteye karşı gelmek ve uyum gösterip itaat etmek arasında gelgitler yaşanabilir. Ve olası başkaldırılar da şiddetle karşılık bulabilir. Özellikle Türkiye astroloji haritasında Mars üzerinde gerçekleşecek olan bu karşıtlık, maalesef şiddet içerikli konuların hafta sonu için gündemde olacağını düşündürtüyor. Bu açının etkisi tüm gün hissedilmeye devam edecek.
Saat 16:15 itibariyle Ay yaklaşık 2 gün için Koç burcuna geçiş yapacak. Geçtiğimiz iki günün hassas, kırılgan ve duyarlı ruh hali yerini 2 günlüğüne, cesarete, atılgan ve öncü olma isteğine bırakacak. Yerimizde durmak içimizden gelmeyecek. Hareket halinde olup, enerjimizi çevremize de yaymak ve risk almak isteyeceğiz. Kontrolün bizde olduğunu bilmek ihtiyacı duyacağız.

Gökyüzündeki bu sert açıların eşliğinde bir de Ay'ın Koç burcuna geçmesi, cesur ve gözü kara, kendini riske atan tavırları ortaya iyice çıkaracaktır. Bireysel olarak yaşayabileceklerimizden öte toplumun karmaşa içine düşmesi ve dışa vuran patlamalar yaşanması söz konusu olabilir. Bizlerin üzerine düşen ise, olacakları engelleme şansı yakalayamasak bile, huzuru yeniden sağlamak ve korumak adına çaba sarf etmektir. Önce kendi içimizi dinginleştirmek ve sonra çevremize de bu olumlu enerjiyi aktarabilmek...

PAZAR sabahı 06:18 de 7 derece Koç burcunda dolunay gerçekleşecek… Daha önce tohumu atılmış bir şeylerin sonuçlarının açığa çıkması, ektiklerimizin biçilmesi zamanı… Dolunay içerdiği anlam itibariyle gerginlik enerjisini de beraberinde getiriyor. Çünkü gizli saklının kalmadığı, memnun kalsak ta kalmasak da gerçeklerin üzerini örtemediğimiz zamanları simgeliyor... Bu dolunayın özelliği ise, gerginliği artıracak başka bir takım açılar ile birlikte gerçekleşiyor olması... Gökyüzünde, Uranüs- Plüton karesi, Güneş'in bu iki gezegen ile sert açıları, Ay'ın da Uranüs kavuşumu ile birlikte dolunay fazına gelmesi... Ayrıca Hafta içi gerçekleşmiş olan Venüs- Mars kare açısı da halen etkisini göstermeye devam ediyor olacak.
Değişim rüzgarları esiyor... Anlaşmazlıklar sert bir şekilde dile getiriliyor... Çatışmalar açıkça yaşanıp, gerçekler korkusuzca su yüzüne çıkarılıyor... Olayların ve yaşananların gerçek nedenleri açığa çıkıyor. Şaşırtıcı olaylar ve iyisiyle kötüsüyle sürpriz gelişmeler yaşanabiliyor. İşte buna benzeyen bir tablo canlandırın gözünüzün önünde... Olası senaryolardan biri bu. Bir diğeri ise, gerçeklerin hiç kimseyi yaralamadığı, ama değişmesi gerekenin açığa çıkabilmesi için dile getirilmekten kaçınılmadığı, tüm zıtlıkların orta yolu bulma çabası ile buluştuğu, bırakılması gerekenlerin, artık bize faydası olmadığı aşikar olan kalıpların serbest bırakıldığı, bizi yoran duygu ve düşünce fazlalıklarından, fiziksel yüklerimizden arındığımız bir ortam... Hangi tavrı sergileyeceğimiz ise bireysel irademizde saklı...
Olumlu olanı tercih etmek isterseniz, bu hafta sonunu öncelikle kişisel ama mümkünse sevdiklerinizle birlikte topluca, bütünün iyiliğini hedefleyen mesajlar ile doldurmanızı, enerjinizi yüksek seviyelerde tutmak adına, mümkünse ruhsal bir takım çalışmalara katılmanızı öneririm. Ayrıca dolunay'ın arındırıcı yönünden maksimum faydayı almak adına, sadece ruhsal değil, kısa süreli bir fiziksel detoks programı da uygulayabilirsiniz hafta sonu için...
Günün tamamını bu yorucu etkilerle geçirdikten sonra, akşam saatlerinde biraz da olsa rahatlamamızı sağlayacak etkiler destek verecek bizlere. Kendimizi biraz güvende, negatifini boşaltmış ve günün geneline göre daha iyimser hissedeceğiz. Destek almak ve vermek adına çaba içinde olacağız. Keyifle büyümek ve kendimizi geliştirmek için fırsatlar çıkabilir karşımıza. Değerlendirebilmişsek hızlı yol alma şansımız da olabilir. 

Tüm hafta boyunca gönlünüzdeki güzellikler sizinle olsun…
Hayrınıza olana da gönlünüz razı olsun…

Samiye Özbaş Soysal

Yorumlar

Popüler Yayınlar