1 Ekim Haftası için Yorumlarım...



Merhaba,

Neşeniz bol olsun…
 
PAZARTESİ hareketli bir sabaha uyanacağız. Ay Koç burcunda ilerlemeye devam ediyor olacak ve biz hafta sonunun etkilerini halen üzerimizde taşıyor olacağız. Aceleci ve enerjik tavırlar ile birlikte haftanın bu ilk gününe canlı bir başlangıç yapacağız. Öğlen saatlerinde öncü olma ve bir çocuk gibi davranıp, kendi isteklerimiz olsun ve hemen gerçekleşsin arzusunda olacağız. İçimizden gelen bu olacak. Ancak mantığımız bunun doğru olmadığını, diğer insanların isteklerini yok sayamayacağımızı söyleyecek. Ya da biz böyle düşünmesek bile karşımızdakiler bunun farkına varmamızı sağlayacaklar. Yani kendi içimizde ya da çevremiz ile olası ufak fikir çatışmaları yaşayabileceğimiz bir öğleden sonra olacak. Akşama kadar Ay’ın başka bir temel açısı olmayacak.
Akşam saatleri ise günün geneline göre çok daha keyifli geçecek. Ateşli sohbetlerin edildiği, hareketli, keyifli, eğlenceli bir akşam olabilir eğer istersek. Evde kendimizle baş başa kaldığımız saatler değil de, haz aldığımız ve enerjimizi harcayabileceğimiz canlılıkta bir akşam bizi bekliyor.

SALI gününün gece ilk saatleri itibariyle endişe, kaygı, sıkıntı, kısıtlanma hisleri etkisini gösterecek. Aynı zamanda da kendimizi, her ne hissediyorsak o duygunun içine koşulsuzca salıverme enerjimiz olacak. Sıkıntılı rüyalarla dolu bir gece geçirebiliriz diye düşünüyorum.

Saat 01:30 itibariyle Ay 02:27 ye kadar boşlukta kalacak ve sonrasında da yaklaşık 2 gün için Boğa burcuna geçiş yapacak. Geçtiğimiz iki güne kıyasla, çok daha huzurlu, güvenli, verimli, ayaklarımızın yere bastığını hissettiğimiz günler olacak bunlar. Düşünmeden hızlıca hareket etmektense istikrarlı planlı olarak yürümek isteyeceğiz. Maddi konular gündemimizde olacak.

Öğlene kadar çok belirgin bir olay yaşamadan günümüzün gerektirdikleri ile uğraşacağız. Öğlen saatlerinde ise hayatta neyi güven unsuru olarak kabul etmişsek, onunla ilgili sorgulama yapmamızı gerektiren olaylar yaşayabiliriz. Üzerini örttüğümüz ve yok saydığımız duygusal yaralarımız açığa çıkabilir. Bunlarla yüzleşme cesaretini gösterebiliriz.

Öğleden sonra ise sağlam adımlar atmak ve net sonuçlar elde etmek istediğimiz şeyler için çok uygun saatler olacak. Çok verimli bir çalışma ortamının içinde bulabiliriz kendimizi. Her ne yapıyorsak yapalım, tutkumuzu ve azmimizi koyacağız ortaya. Sonuç elde etmeden de bırakmayacağız. Gözle görülür, elle tutulur başarıların peşinde olacağız. Duygusallıktan oldukça uzak gibi görünüyor değil mi? Evet aynen öyle. Bu etki altındayken ne yazık ki duygularımız ve maddi dünya dışındaki ihtiyaçlarımız göz ardı edilebiliyor. Açıkçası yediğimiz içtiğimiz dışında da kendimizi oldukça ihmal edeceğimiz bir gün gibi görünüyor. Günün geri kalanını da bu etkiler altında yaşayacağız. Maddesel keyiflerin peşinde koştuğumuz ve karınca gibi çalışıp sonuçlarını beklediğimiz bir gün olacak.

ÇARŞAMBA günü ilk saatler itibariyle Salı gününden bu yana etkisini gösteren Venüs-Satürn altmışlık açısı kesinleşecek. İlişkilerde sorumluluk alma ihtiyacı duyacağız. Belki de bazı ilişkilerimizin gerçek anlamını sorgulayıp yolunda gitmeyen ne varsa ortaya çıkarma, öz eleştiri, eleştiri yapma eğiliminde olacağız. Var olan arkadaşlıklarımızı düzene sokma şansı bulacağız. Bu etki altındayken tespit edilen durumlar nedeniyle, bazı ilişkiler düzeltilerek daha sağlamlaştırılabilir ya da çok sağlam temelleri olmayanlarından tamamen uzaklaşma isteği duyabiliriz. Devam eden güzel bir ilişkinin daha ciddi bir aşamaya geçmesi için adımlar atılabilir. Bu açı ile birlikte herkes mevcut ilişkilerinde bir şekilde elini taşın altına koyma eğiliminde olacak. Öyle ya da böyle, bu etki ilişkilerimizden dersler çıkarabilmemize katkı sağlayacaktır.

Bu açı ile birlikte Saat 09:58 itibariyle Venüs, 28 Ekime kadar kalacağı Başak burcuna geçiş yapacak. Aşkta ve ilişkilerde, kusursuz olanı aradığımız, çok fazla detay ile titizlenerek keyif almaya vakit bulamadığımız bir dönem geliyor. Hem görsel olarak uyumlu, hem temiz ve bakımlı, hem de sağlıklı olsun isteyeceğiz birlikte olduğumuz kişi. Bu kadar fazla dikkat edilecek konu varken de aşkı bulmak, karşımıza çıktı ise karar vermek, var olanla çatışmamak zor görünüyor. Bu dönem aşktan ziyade ilişkide verimlilik aramamız konusunda bizi dürten etkiler getirecek. Sevgimizi duygularımızı karşımızdakine hizmet ederek gösterme eğiliminde olacağız. Adeta sevdiklerimize gönüllü asistans hizmeti vermek gibi... Hasta ise ilgilenmek, günlük hayatını kolaylaştırmak adına onun yapması gerekenleri üstlenmek, düzgün ve bakımlı giyinmesi için çaba sarf etmek, sağlığını korumak, dr. randevularını alıp kontrollerini yaptırmak v.b. Bu saydıklarım bu dönem için "seni seviyorum" anlamına gelecekJ Yıkıcı etkiler olmadığı kesin ancak tutkulu ilişkiler ve romantizm beklentisini abartmamak gerekir bu 1 aylık süre içinde.

11 Ekimde kesinleşecek olan Satürn-Neptün üçgen açısı etkisini göstermeye başlayacak akşam saatlerinde. Endişelerimizi, sorunlarımızı, başımıza gelenleri daha oluruna bırakan ve kötümserlikten sıyrılarak kendimizi akışa bırakabileceğimiz etkiler olacak gökyüzünde bu süre boyunca. Ruhsal konularda çalışmalar yapmak, bunları hayatımıza katıp, içerdiği anlamın sorumluluğunu almak açısından desteklenmiş olacağız. Örneğin katıldığımız mistik bir seminerin bize kattıklarını içselleştirip günlük hayatımızda yer etmesini sağlayabiliriz. Sanata, yaptığımız fedakarlıklara, fizik ötesi konulara hatta rüyalarımıza daha gerçekçi olarak yaklaşıp, bu konuların da varlığını ve bizim bir parçamız olduğunu bize ait olduğunu kabul edeceğimiz olaylar yaşayabiliriz. Günün geri kalanında Ay'ın temel bir açısı olmayacak.

PERŞEMBE gününün ilk saatleriyle birlikte, çarşambadan bu yana etkili olan Venüs- Neptün karşıt açısı kesinleşecek ve etkisi tüm gün hissedilecek. Özellikle ikili ilişkilerde zorlayıcı olacak bu açı ile birlikte, sevdiğimizin normal şartlarda çok da umursamadığımız tavırları gözümüze batmaya başlayabilir. Aslında herşeyin o kadar da güzel olmadığını, daha güzel ve hatta mükemmel olabileceğini düşünüp, hem karşımızdakini hem de ilişkimizi eleştri bombardımanına tutabiliriz. Beklentilerimizin karşılanmadığını hissedip hayal kırıklığı yaşayabiliriz.  Ancak bu tespitlerin yanıltıcı olabileceğini, gerçek duygu ve düşünceleri yansıtmayabileceğini gözardı etmemek gerekir. Bu etki altındayken kesin yargılara varmamanızı, birkaç gün sonra konuyu tekrar gündemimize alıp, kalbinizden geleni dinlemenizi öneririm.

Sabah saatlerinde kolayca sinirlenip kabalaşmaya ve dilin kemiği yok dedirtecek tartışmalara açık olacağız. Çevremizdekilere karşı tahammülümüz olmayacak gibi görünüyor. Yani sudan bahanelerle kavga ortamı yaratılabilir. Bu tabi ki kolay olanı… Kırmak, gücümüzü gösterip saldırmak... Oysa mutlaka yapabileceğimiz bir şeyler vardır. Negatif enerjiyi boşaltmak için sakinleştirici bir takım aktiviteler yapabiliriz, kahvaltı içinbir sanviç hazırlayıp, parkta yiyerek doğayı hissedebiliriz, dilimizin elimizin ucuna geleni çıkarmadan önce, derin nefes alıp düşünme ve hissetme fırsatı yaratabiliriz. Ya da ortamımız müsaitse, deşarj olmak adına günün bu kısmına spor katabiliriz... Buna rağmen, eğer hala içinizde duran bir şeyler varsa, emin olun o kadar da kırmadan çıkarabilirsiniz.

Saat 10:45 itibariyle yaklaşık 4 saat kadar Ay boşlukta kalacak. Bu nedenle öğleden sonraya kadarki zamanı, kalıcı olmasını ümit ettiğimiz şeylerin başlangıcı için kullanmamak daha uygun olacaktır.

Saat 14:47 itibariyle Ay yaklaşık 2 gün için İkizler burcuna geçiş yapacak. Geçtiğimiz iki güne göre biraz daha huzursuz, kararsız fakat sosyal günler yaşayacağız. Kısa mesafeli bir yerlere gidip bir çok haber duyacağız. Çok konuşup, çok anlatıp ama konuşulanların üzerinde fazla durmama eğiliminde olacağız. Ticari bir takım konular, eğitim fırsatları ve günübirlik seyahatler gündeme gelebilir bu günlerde.

Bu öğleden sonrası için ise bir takım yanılmalar, kafa karşıklıkları, duygusal belirsizlikler ihtimali olacak. Eğer doğru şekilde kullanmışsak bu enerjiyi, yeteneklerimizi ortaya koymak, sanatsal yaratıcılığı göstermek açından faydalanabiliriz.

Saat 16:18 itibariyle Jüpiter, 30 Ocak tarihine kadar sürecek geri hareketine başlıyor. İkizler burcunda gerçekleşecek olan bu retro, Jüpiter retroları arasında en zorlayıcı olanlarından biri. Bilinç düzeyleri arasındaki çelişkilerin su yüzüne çıktığı sorgulandığı ve kişinin kendi gerçeği ile temasa geçtiği bir dönem. Başkalarından, belki de tam olarak anlayıp içselleştirmeden olduğu gibi aldığımız ve bizim olarak kabul ettiğimiz birçok bilgiyi tekrar gözden geçirip, kendi değerlerimizden ayırma şansını bulabileceğiz. Jüpiter retroları bir nevi huzursuzluk hissini de bereberinde getiriyor.
Hem kişisel bazda hem de içinde bulunduğumuz toplum ölçütlerinde öncelikle yoğun bir biçimde bilgi akışı olacak. Adeta tekrar bir düzenleme yapılsın ve hangisi kime aitti tespit edilip değer ve bilgi karmaşası ortadan kalksın diye eteklerdeki her şey ortaya dökülecek. Bu arada bir çok yalan yanlış, hatalı bilgi de gündemde olacak. İnanmak ve sorgulamak ve kendi fikirlerimize odaklanmak için fırsatlar çıkacak karşımıza. Ve bize ait olan fikirleri insanların nasıl anladığını gözlemleme şansı bulabileceğiz. Bu durum tabi ki pratik hayatımıza bir miktar hüsran olarak yansıyabilecek. Kendi zihnimizin doğruları ve dışardan anlaşılış şekli ile bir takım hayal kırıkları yaşayabileceğiz. Ve bu süreci eğer farkındalıklarla yaşamışsak, sonunda hangi bilgiyi benimseyip, hangisini bizim gerçeğimizle uymadığı için reddeceğimizi göreceğiz... Bu dönem boyunca, hemen her gün, can sıkıcı, gerçek olmamasını ümit ettiğimiz, doğru bulmadığımız, inanılası gelmeyen ve hatta bazılarının gerçekten inanmaya değer olmadığı birçok bilgi havada uçuşacak. Bazen de bu akışta sorunlar yaşanacak. Yani günlük bilgiyi alıp vermek kesintiye uğrayabilecek. Kişisel doğum haritalarımızda hangi evde gerçekleşiyorsa bu jüpiter retrosu, o konularda olaylar kişisel olarak daha çok gündemimizde olacak.

Akşam saatlerine doğru yine bir nevi gerginlik ortamı hakim olabilecek çevremizde.Özel ilişkilerde ve arkadaşlıklarda bir çeşit kararsızlık ve telaş hali olacak. Ve bir yandan da kusurlar gözardı edilemeyecek. Bu ruh haliyle de huzursuzluk mutlaka berebeirnde gelecektir. İlişkilerden verim almak isteyeceğiz ama bir yandan da paylaşımlar boş ve yararsızmış gibi görünecek. Özel ve/veya önemli görüşmeler için çok uygun bir günde değiliz ne yazık ki. Beklentimiz sonuç elde etmekse, tatmin olabilirmişiiz gibi görünmüyor.

Akşam saatlerinde ise, gitmemiz gereken yolda adım atma cesaretini kendimizde bulabileceğimiz, çekingen davranmayıp risk alabileceğimiz saatlerde olacağız. Bu etki altındayken aldığımız risk, eğer haritamızda aksi bir risk yok ise, normal şartlarda yapacağı katkıdan daha fazlasını yapacaktır bizlere... Güven çemberini kırıp komfor alanımızdan çıkmak kimbilir ne güzellikleri beraberinde getirecek hayatımızaJ
CUMA gününün ilk saatleri itibariyle hız, hareket, enerji ve bilgi akışı yoğun olacak. Aceleci tavırlar ve düşüncesizce konuşmalar can sıkıcı olabilecek.   İstediğimiz veya düşündüğümüz şeyler hemen gerçekleşsin ihtiyacında olacağız. Bu hız beklentisi tabi ki eşliğinde hem duygusal hem de fiziksel bir takım kazaları da getirebiliyor. Rahatlatıcı insanlarla bir araya gelerek, genel olarak dikkati elden bırakmayarak ve mümkünse kendimizle başbaşa kalarak olası riskleri minimuma indirebiliriz.

Bu sabah itibariyle Cumartesi günü daha da artacak şekilde yaratıcılığımızı yüksek seviyede kullanabileceğimiz etkiler altında olacağız. Bu fırsatı iyi değerlendirmek ve zihnimizdekileri ortaya dökmek için fırsat niteliğindeki olaylarla karşılaşabiliriz.

Öğlene doğru ise okuduklarımıza, düşündüp söylediklerimize,  kısacası aklımızla idrak ettiğimiz herşeye çok daha ciddi yaklaşacağız. Konuştuğumuzun sorumluluğunu alıp, düşüncelere saygı göstereceğiz. Bu durum bizde bir miktar fikirsel olarak kısıtlanmışlık hissi uyandırabilir. Fakat bu engellenmeden ziyade düşüncelerimizin ve aklımızla yarattıklarımızın düzene girmesi anlamı taşıyor. Eğer olumlu anlamda kullanabilmişsek çok daha verimli ve işe yarar fikirler üretebilme şansı da yakalarız.

Saat 13:35 itibariyle Merkür 29 Ekime kadar kalacağı Akrep burcuna geçiş yapacak. İletişimde uzlaşmanın tercih edildiği yaklaşık 1 aylık dönemden sonra suskunluğu daha çok çok tercih edeceğimiz bir dönem olacak. Ancak yeri geldiğinde de yaralayıcı diller birden ortaya çıkıverecek. Çevremize karşı her zamankinden daha çok şüpheci yaklaşıp, olayların gerçek nedenlerini, su yüzüne çıkmamış bilgileri elde etme ihtiyacında olacağız. Bize söylenenleri takıntı haline getirip, unutmama ve karşılığını bir şekilde verme eğilimi de göstereceğiz. Gün içinde karşılaştığımız olaylardan, ortada elle tutulur hiçbirşey olmasa bile sayısız komplo teorileri üretirken bulabiliriz kendimizi. Aynı zamanda zihinsel olarak algımızın çok derinleşeceğini, okült konularla ilgili bir çalışma planlıyorsanız bu dönemi kullanabileceğinizi belirtmek isterim.

Akşama doğru kendimizi artık çok yormayacağımız ve herşeyin doğal akışında seyretmeye başladığı saatler bizi bekliyor olacak. Eğer önemli bir görüşmeniz varsa 17 -19 arası saatleri bunun için planlayabilirsiniz. Günün başlangıcına göre çok daha ılımlı ve uyumlu bir enerji olacak gökyüzünde. Kadın erkek ilişkileri açısından da iletişim daha anlaşılır olacak. Görüşmelerde etkili ağzı laf yapan konuşmacılar diplomatik bir tarz ile sahnede olacaklar.

Saat 23:24 itibariyle Satürn, 2015 yılına kadar kalacağı Akrep burcuna geçiş yapacak. Bunun hayatımızda neleri değiştireceği ve bize neler getireceği ile ilgili ayrıntılı bir yazıyı önümüzdeki günlerde ayrıca paylaşacağım. Ancak haftalık yorumum içinde kısaca, hepimizin hayatında yeni bir dönemin başladığını, yeni dersler almaya başlayıp, büyüme fırsatları yakalayacağımızı söyleyebilirim.

Gecenin ilerleyen saatlerinde içimizde bir heyecan ve iyimserlik olacak. Sanki gün bitmemiş gibi, hala konuşmalar, görüşmeler, cıvıl cıvıl haberleşmeler, yazışmalar, devam ediyotrolacak. Yorucu gibi görünebilir ama bu akşam için kendi başımıza kalıp dinlenmektense bunu tercih edeceğiz. Kısa süreli bir eğitim programı ve bilgi akışının sağlandığı toplantılar için çok uygun bir akşam.
Gece yarıcı itibariye Ay Cumartesi gününü de içine alacak şekilde uzun süreli boşlukta ilerleyecek. Bu nedenle cumartesiye kalıcı adımlar atacağınız işleri bırakmadan gün içinde halletmenizi öneririm.

CUMARTESİ günü ilk saatler itibariyle, cumadan bu yana etkisini gösteren Merkür-Neptün üçgen açısı kesinleşecek. Zihinsel olarak yatacılık gerektiren bir iş yapıyorsanız, bu sabah ciddi anlamda verim alabilirsiniz. Yazıp, çizmek içimizden gelenleri aktarmak konusunda ilahi bir akışta olacağız. Zihnimiz biraz karışmış gibi görünse bile algısal olarak farklı bir seviyede olacağız. Karşımızdakinin düşüncelerini konuşmadan bile sezebileceğimiz etkileri hissedeceğiz. Bilinçaltı çözümlemeler açısından da şanslı olacağız ve fırsatlar yakalayacağız. Ay boşlukta olduğundan ve ne de olsa Neptün'ün zihni bulandırıcı etkisi hissedileceğinden, başlangıçlar için uygun değil bu gün. Fakat devam eden projeleriniz ve yaratıcılık gerektiren tüm aktiviteleriniz için tüm günü keyifle kullanabilirsiniz.
 
Gün boyunca Ay'ın temel bir açısı olmayacak ve boşlukta ilerleyecek. Çok vurucu olaylar yaşamasak bile istersek çok verimli kullanabileceğimiz bir gün gibi görünüyor bana.  Hem zihinsel, hem de ruhsal anlamda kendimizle meşgul olabiliriz gün boyunca. Yazmak istediğiniz bir şeyler varsa yazın... Her şey su gibi akacaktır kaleminizden... Kavramak istedikleriniz varsa bolca okuyun, hiç düşünmediğiniz bilgiler süzülüp giriverir zihninize... Metafizik konular için de çok uygun etkiler olacak... Sizi bilmem ama ben günü boşlukta geçirmeyi düşünmüyorum. Kendimi ifade etmek konusundaki bu salıveren enerjiden sonuna kadar yararlanmayı planlıyorum...

PAZAR gününün ilk saatleri itibariyle Ay yaklaşık 2 gün için Yengeç burcuna geçiş yapacak. Kalabalık ortamlarda olup sosyalleşmek yerine evimizde kalıp aile sıcaklığını yaşamayı tercih edeceğimiz günler olacak. Evimiz ve aile fertlerimizle ilgili konulara odaklanacağız.  Memleket meseleleri gündemde olacak. Varsa çocuklarımızın her türlü ihtiyacını gidermek ve güvende olmalarını sağlamak ana amacımız olacak.

Sabaha karşı ise kaygılarımızı ve kuralcı disiplin anlayışımızı serbest bırakıp, sorumluluklarımızı bilip keyifle yerine getireceğimiz etkiler olacak gökyüzünde ve sabaha bu etkiler ile merhaba diyeceğiz.

Saat 06:20 de Mars, 6 Ekime kadar kalacağı Yay burcuna geçecek. 24 Ağustostan bu yana mücadelemizde kullandığımız enerjimiz, birden neye harcayacağımızı bilemediğimiz bir hale gelecek. Adımlar atmak ve sıkı bir şekilde ilerlemek isteyeceğiz ama hedef duygumuzu yeteri kadar ifade edemeyebileceğiz. Yani yola çıkış hedefimizi, yolun ortasında şaşırma ya da tamamen değiştirme, bir hedefimizin olduğunu bile unutma ihtimali olacak. Mücadele etmek ve bir şeylerin savaşını vermek adeta bir macera gibi hissedilecek. Bu dönemde yapılan ataklar ve atılımlar çok fazla çevre kaygısı taşımıyor. Özgürce hareket edip, fışkıran enerjimizi etrafa dağıtacağız. Kavga gürültü ile değil de iyimserlikle yayacağız gücümüzü-enerjimizi.

Sabah saatlerinde oldukça duygusal ve kolay iletişim sağlayacağımız bir enerjide olacağız. Aile ile veya aile gibi yakın bulduğumuz insanlarla yapılacak uzun bir kahvaltı, yuvanın güvenini hissettiğimiz, karşımızdakinin duygu ve düşüncelerini söze gerek kalmadan anladığımız bir ortam... Her türlü yazılı ve sözlü iletişim çok kolay olacak sabah saatlerinde. Formal olmayan tüm önemli görüşmeleriniz için kullanabileceğinizi belirtmek isterim.
 
Öğlen saatlerine doğru ise bu uyum tüm ilişkilere sirayet edecek. Özellikle ikili ilişkilerde yakınlaşmalar söz konusu olabilir. Hoşsohbet, keyifli toplantılar buluşmalar için uygun bir gündeyiz. İlişkilerde karşılıklı iyi niyetli tavırlar, güven ve huzur ortamı, ihtiyaçların hissedilip karşılanması v.b. olumlu birçok deneyim yaşayabileceğiz.

Öğleden sonra ise sabahtan bu yana içinde olduğumuz güven ortamı biraz kırılmaya başlayacak. Zira o ortamın içinde kalmak istememize rağmen, içimizden bir ses "hadi artık yeter, çık buradan git değişik bir şeyler yap" diyecek. Eğlenmek, yeni insanlarla tanışmak, daha önce görmediğimiz yerlere gitmek isteyeceğiz. Duygusal olarak da ani patlamaların olduğu ortamlarda bulunabiliriz ne yazık ki... Sanki pırıl pırıl gökyüzü bulutlarla kaplanmış da fırtınaya hazırlanıyor gibi. Özellikle ailesel konularda, bir takım yüzleşmelerin, çatışmaların olma ihtimali mevcut. Kırıcı ve yıkıcı tavırlar sergilemektense kendinizi kontrol edip, bu etki altındayken uzlaşma gayretine düşmemenizi öneririm. Varsa sorunları daha uygun bir zamanda çözüme kavuşturmak daha akılcı olacaktır. Günün geri kalanını bu etkiler ile yaşayacak ve haftayı tamamlayacağız.

Tüm hafta boyunca gönlünüzdeki güzellikler sizinle olsun…

Hayrınıza olana da gönlünüz razı olsun…

 

Samiye Özbaş Soysal

Not:Haftalık yorumlarda bahsettiğim tüm bu etkileri, hayatınızın hangi alanında daha çok hissedeceğiniz kişisel doğum haritanızın yorumlanması ile netleşebilir.

Yorumlar

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar