10 Eylül Haftası için Yorumlarım...


Merhaba,

10 Eylül ile başlayan haftaya ait astrolojik yorumlarımı aktarıyorum:

PAZARTESİ sabahına biraz gergin ve yıkıcı bir enerji ile merhaba diyeceğiz. Duygularımıza dokunulmasına izin veremeyecek hassaslıkta olacağız. Yuvamızdan çıkıp işe gitmek her zamankinden daha fazla zorlayacak bizi. Dokunsalar hem ağlayacak hem de ağlatacak bir halimiz olacak. Kısacası biraz etkili bir Pazartesi sendromu bekliyor bu hafta bizi.

Olaylar sizin istediğiniz hızda ilerlemeyince gereksiz endişelere kapılmayıp huzurun her şeyden önemli olduğunu kendinize hatırlatmanızı ya da hatırlatacak kişilerle bir arada olmanızı tavsiye ederim bu sabah için.

Öğlen saatlerinde yaptığımız iş için zihnimizi çok etkin kullanabileceğimiz etkiler altında olacağız. Gerçekte bizi yansıtan tüm düşüncelerimizi net bir şekilde ifade edip, ortaya koyduğumuz fikirlerle güçlü bir etki yaratma şansımız var. Bir konuyu açıklığa kavuşturmak, netleştirmek ve detaylandırmak için veya devam eden işimizi tekrar gözden geçirip fikir alışverişleri yapmak için kullanabiliriz öğleden sonrasını. Herkesin etkin katılım sergileyeceğini, ancak bireysel görüşleri ortaya koymak ile çok meşgul olacağından kimsenin diğer kişileri dinlemeye hevesli olmayacağını söyleyebilirim.

Akşam saatlerinde ise, özellikle ailevi konularda oldukça cesur kararlar alma ve hareket etme eğilimimiz olacak. Duygusallığımızdan güç alacağımız, sezgilerimizi efor gerektiren işlerde etkin olarak kullanabileceğimiz bir akşamda olacağız.  Hem ailemizin güvenliğini koruyup hem de yararına olacak gerekli tüm adımları atabilir gibi hissedeceğiz. Cesaret gerektiren ve ilk adımını atmakta zorlandığımız işler için çok uygun bir enerji olacak gökyüzünde.

SALI sabahına uyumlu ve uzlaşmacı bir enerji ile uyanacağız. Rutin ve normal şartlarda belki de yorucu ve sıkıcı bulduğumuz işleri hiç bunalmadan yapabileceğiz bu sabah. Arkadaşlıklar ve paylaşımların kendimizi güvende hissettireceği ortamlarda bulunabiliriz.  Bu olumlu etkiler altında iken iş ve özel yaşamımızda olumlu adımlar atma ve ilerleme kaydetme adına verimli bir sabahta olacağız.

Her hangi bir iletişim sorunu yaşama ihtimalimiz yok denecek kadar az diyebilirim. Hayatımızdaki kişilere karşı her zamankinden daha özenli ve anlayışlı davranma eğilimde olacağız. Diğerlerinin ne istediği ve ne düşündüğü konusunda hassasiyet göstereceğiz. Açıkçası sosyal ilişkiler açısından günün çok keyifli başlayacağını düşünüyorum.  Akşam saatlerine kadar Ay'ın temel bir açısı olmayacak ancak sabahın olumlu etkilerini gün boyunca hissetmeye devam edeceğiz.

Gece yarısından itibaren sabah saatlerine kadar ay boşlukta ilerleyecek. Aynı zamanda da bu geç saatlerde biraz içimize kapanma ve karamsarlaşma eğilimimiz var. Günün olumlu havasından pek bir şey kalmayacak ortadaL Bu nedenle eğer önceden yapılmış ve geceyi geç vakte kadar uzatacak bir planınız varsa erteleyin derim. Dinlenmek ve eğer uyku tutmamışsa neşelenmemize katkı sağlayacak bir film seyretmek iyi gelebilir bu gece için...

ÇARŞAMBA sabahı saat 06:01 de Ay yaklaşık 2 gün için Aslan burcuna geçiş yapacak. Geçtiğimiz 2 güne nazaran daha fazla keyfe, eğlenceye meyilli ve dışadönük olacağız bu günler boyunca. Ön planda olmak ve kendimizi göstermek isteyebiliriz. Özgüvenimizin her zamankinden daha yüksek olmasını beklenir. Bu yaşam dolu enerjiyi hissetmek tabi ki çok güzel... Ancak bu etki altındayken, kendimizi ve düşüncelerimizi fazla beğenip kibirlenme ve dolayısıyla da kişilik çatışmalarına girme riskini göz ardı etmemekte fayda var. Gün boyunca Ay Aslan burcunda ilerlemeye devam edecek ve temel bir açısı olmayacak. O nedenle akşam saatlerine kadar net ve belirleyici olayların yaşanmasını beklememek gerekir.

Akşam saatlerinde günün pozitif enerjisini artık ilişkilerimizde net bir şekilde ifade eder durumda olacağız. Lüks bir restoranda yenilen ve aşkın dile getirildiği bir akşam yemeği, dostlarla kahkahaların mekanı çın çın çınlattığı toplantılar ve de her türlü sahne sanatı ile iç içe olabileceğimiz çok güzel bir akşamdayız.

İçimizdeki coşku dolu enerjiyi nasıl harcayacağımızı bilemeyeceğiz adeta. Değişik mekanlara gitmek, yeni yeni arkadaşlar edinmek için içimiz kıpır kıpır olacak... Keyfiniz bol olsun:)

PERŞEMBE sabahı erken saatlerden itibaren tartışmalara açık olacağız. İstek ve beklentilerinizin yerine gelmesi için aleni ve belki de dışarıya belli etmediğiniz bir savaşın içinde bulabilirsiniz kendinizi. Özgüveni yerinde ve güçlü hissedeceğiz kendimizi ve bileceğiz ki eğer çatışmak gerekirse yaparız ve kazanırız. Ama bu kazanç, bizden götürdükleri ile kıyaslayınca gerçek bir kazanç mıdır? Tartışılır...

Üstelik de her zamankinden daha çok cazibeli ve etkileyici hissederken kendimizi… yani savaşmak kadar iyi iletişim kurmamıza ve heyecanlı enerjik ilişkilere kendimizi bırakıvermemize yardımcı olacak enerjiler de var gökyüzünde. Tercih ve irade tabi ki bizim elimizde...

Öğlene doğru kendimizi iyiden iyiye şanslı ve mutlu hissediyor olacağız. Genel bir iyilik hali, güzel tesadüfler ve iyimser yaklaşımlar olası görünüyor. Arkadaşlarla bir araya gelmek ve destek alıp verilebildiğini hissetmek için uygun saatlerde olacağız. Bu etki altındayken en büyük risk kibir ve büyük gönüllü olma eğilimidir. Kişisel isteklerimizi ve duygusal pohpohlanma ihtiyacımızı abartma riskine dikkat etmek gerekecektir. Öğleden sonra itibariyle Ay'ın temel bir açısı olmayacak ve Aslan burcunda ilerlemeye devam edecek. Güvenimiz ve keyfimiz yerinde ancak belirleyici bir olay yaşamadan günü bu etkiler altında tamamlayacağız.

CUMA sabahı düzenimizi yürütmek adına zorluk yaşamayacağımız etkiler ile güne başlayacağız. Sorumluluklarımızın bilincinde olacağız ve yerine getirmekten de gocunmayacağız. Olaylara ciddiyetle yaklaşıp sakin bir tavır sergileyeceğiz. Yalnız kalma ve her şeyi tek başına kotarma içgüdüsüne dikkat edin derim. Öyle ya da böyle hayatınızdaki güzellikler kadar taşıdığınız yükleri de paylaşmak gününüzü daha keyifli hale getirebilir. Bu etkiler altındayken olayların keyif yönü pek düşünülmüyor gerçi ama kısa da olsa, kendinize ve günü paylaştığınız kişilere de bir kahve içimlik zaman ayırın derim bu sabah için...

Saat 08:14 itibariyle Ay öğlen saatlerine kadar boşlukta olacağından öğleden önce mümkünse herhangi bir başlangıç yapmamanızı ve uzun süreli vaadler vermemenizi öneririm.

Saat 12:31 de Ay yaklaşık 2 gün için Başak burcuna geçiş yapacak. Bu günler boyunca yaptığımız işlerden verim almak, çalışmak, çabalamak, araştırmak, incelemek hevesinde olacağız. İş konusunda ise her zamankinden daha fazla fedakar ve toleranslı bir görüntü sergileyeceğiz.

Öğleden sonra günümüzü ne ile geçirirsek geçirelim kendimizi ona fazlasıyla kaptırma riski taşıyoruz. Verdiğimiz hizmeti aşırıya kaçırıp suistimal edilebiliriz. İnsanları mutlu etmek ve onlar için bir şeyler yapmak tabi ki mutluluk verici ancak bu eğer kendimizi yıpratma ve hatta yanılıp kullanılma aşamasına varmışsa, orada biraz durup düşünmek gerekiyor. Bu kadarı artık sadece kendimize değil karşımızdakine de kötülük etmek gibi oluyor. Çok fazla detayın içinde kaybolma , asıl hedefimizi şaşırıp yanılma ve hatalı kararlar verme riski de taşıyor olacağız tüm öğleden sonrasında...

Akşamın ilerleyen saatlerinde ise eğer ihtiyaç duymuşsak destek bulmakta zorlanmayacağız. İstediğimizi elde etmek konusunda hırslı ve tutkulu bir eğilim gösterebiliriz. Duygularımızı derinlemesine ifade edip, hassasiyet gösterdiğimiz noktaları karşımızdakine açabiliriz. İrade ve kararlılık gerektiren her türlü uğraş için çok uygun bir akşamdayız. Ayın pazar günü gerçekleşecek olan yeni ay öncesi son fazında olduğunu ve enerjinin düşük olduğunu göz önünde bulundurup, bu 2-3 günü yeni bir başlangıç için tercih etmemenizi ve gücünüzü mevcut işlerinizin devamı için kullanmanızı öneririm.

CUMARTESİ sabahı Ay Başak burcunda ilerlemeye devam edecek. Eğer bugünü çalışarak geçiriyorsanız, yarım kalan işlerinizi toparlamak, dosyaları, dolapları düzenlemek ve eğer gerekiyorsa temizlik yapıp arınmak için uygun bir gündeyiz. Cumartesi gününü tatil günü olarak geçiriyorsanız, aynı şeyi evde de yapabilirsiniz. Havalar artık soğumaya başladığından, daha sıcak tutan kıyafetleri ortaya çıkarıp, yazlıkları kaldırmak, evi havalandırıp dolapları ve eşyaları düzenlemek için ideal bir gün. 
Öğlen saatlerinde genel olarak gücümüz ve cesaretimiz yerinde olacak. Uzun zamandır elden çıkarmayı planladığınız ve evinizi daraltan eşyalardan kurtulup, yeni aya tazelenmiş enerjiler ile hazırlık yapmayı düşünebilirsiniz.

Öğleden sonrasında, günün başlangıcından bu yana devam eden titizliğin aşırı boyutlara ulaşması ve diğer insanları rahatsızlık edecek boyuta gelmesi riski mevcut. Zira yaptığınız her ne ise, “temizlik, araştırma, inceleme, derleyip toparlama”, mükemmel olsun diye hem kendinizi hem de çevrenizdekileri bunaltma ve hatta eleştiriye boğma eğiliminde olabilirsiniz. Anlamsız fedakarlıklarla aşırı yorulma ve gözü kapalı bir iyimserliğe bürünme, bu gün için yaşayabileceğiniz diğer riskler. Akşamı ve günü bu etkiler ile tamamlayacağız.

PAZAR sabahı saat 05:10 da 23 derece Başak burcunda bir yeniay gerçekleşecek. Taze bir enerji olacak gökyüzünde. Adım atmak, atılım gerçekleştirmek ve sonuçta da verim almak için destekleyici bir güç… Başlangıçların devamını getirebilmek için ise öncelikle niyetimizi netleştirmemiz gerekiyor.. Sözel olarak her zaman ifade etmesek de bir işi yapmaya- başarmaya gerçekten niyet etmişsek üstesinden tam anlamıyla gelebiliyoruz. Ben sabahımı, bu güzel enerjiyi hissedip, hayatıma çekmek istediğim şeylerin neler olduğuna ve bunun için neler yapabileceğime odaklanarak geçireceğim. Ve tabi ki yapabileceğime olan inancımı tazeleyerek. Siz de niyetinizi ortaya koyabilirsiniz. Yeniay haritanızda hangi evde gerçekleşiyorsa, o alanda birşeylerin tohumunu atmak için düğmeye basabilirsiniz. Örneğin,  Yükselen Koçlar, günlük rutinlerini değiştirmeye, daha verimli hale getirmeye yönelik bir başlangıç yapabilirler. Belki de yaşamlarına yeni bir evcil hayvan girebilir. Yükselen Boğalar, yeni bir hobiye, spora ağırlık verebilecekleri gibi, taptaze bir aşkın ilk adımını atabilirler ya da varsa çocuklarıyla ilgili yeni bir gelişme yaşayabilirler. Yükseleni İkizler olan kişiler, evleriyle ilgili bir tadilata başlayabilirler veya evlerini tamamen değiştirmeye niyet edebilirler. Belki de mevcut evlerindeki eşyaları daha işlevsel olarak dekore etmeye karar verebilirler. Yükselen Yengeçler, yeni bir eğitime başlangıç yapabilirler, kısa bir seyahat fırsatı yakalayabilirler ya da yakın çevreleri kardeşleri ile ilgili bir gelişme yaşanabilir. Yükselen Aslanlar maddi konularda yatırım ve yeni bir kazanç kaynağı adına gelişmeler yaşayabilirler. Yükselen Başaklar bu başlangıcı, kendilerini gerçekleştirme ve gelişimleri adına yapabilirler. Yükselen Teraziler, bu dönemi bir takım kaygı ve korkularıyla yüzleşmek ve şifa bulmak için değerlendirebilirler.  Yükselen Akrepler, yeni bir grup ya da çevreye adım atmak ve umutla dolu, toplumun faydasına yarar sağlayacak bir takım girişimlerde bulunabilirler. Yükselen Yaylar, mevcut işleri ile ilgili yeni bir aşama ya da yepyeni bir iş fırsatı ile karşılaşabilirler. Yükselen Oğlaklar, yeni bir seyahat, hukuki bir konuda yeni bir safha ya da başlangıç, yaşamlarını ve görüşlerini değiştirecek nitelikte bir takım eğitim ve seminerler için adım atabilirler. Yükselen Kovalar eğer ihtiyaçları varsa bir kredi başvurusunda bulunabilirler veya eş ya da ortaklarından gelen maddi kaynaklarla iligli bir yenilik ortaya çıkabilir.  Yükselen Balıkların, yeni bir eş ya da iş ortağı adayı ile yolları kesişebilir ya da mevcut bir beraberlikte yeni bir aşamaya geçme kararı alabilirler.  Niyet ederken kendinizi kısıtlamamanızı ve hayatınızda neyin olmasını istiyorsanız, herşeyin gerçek anlamda istemekle başladığına güvenmenizi umuyorum...

Öğlen saatleri itibariyle duygularımız ile düşüncelerimiz aynı düzlemde buluşacaklar adeta. Çok net bir şekilde kendimizi karşımızdakine ifade edebileceğimiz bir etki altında olacağız. Sözlerimiz gerçek anlamda istek ve ihtiyaçlarımızı anlatacak.

14:27 itibariyle ise Ay 1,5 saat kadar boşlukta ilerleyecek.

Saat 15:56 da Ay yaklaşık 2 gün için Terazi burcuna geçiş yapacak. Uzlaşmanın, ilişkilerin, sanatın, adil bir iletişim tarzının ön planda olacağı günlerdeyiz. Uğraşıp çabaladığımız ve verimli sonuçlar için durmamacasına hizmet ettiğimiz iki günün ardından biraz olsun kendimizi tatlı bir rehavete kaptırabiliriz. Tembellik tuzağına düşmediğiniz sürece sorun yok:) Tüm öğleden sonra ve akşamı bu etkiler altında tamamlayacağız. Yeniayın hayatınıza çiçek açacak başlangıçlara vesile olmasını dilerim.

Tüm hafta boyunca gönlünüzdeki güzellikler sizinle olsun…

Hayrınıza olana da gönlünüz razı olsun…

 Samiye Özbaş Soysal

 

Yorumlar

Popüler Yayınlar