AstroKarmik ile 15-21 Aralık 2014 Haftası Yorumları...

Haftanın Gökyüzü Olayları

G1 G2 açı etki başlangıcı açı kesinleşmesi etki sonlanması
Güneş Jüpiter üçgen 12.12.2014 14.12.2014 15.12.2014
Venüs Neptün altmışlık 13.12.2014 14.12.2014 15.12.2014
Uranüs Plüton kare 4.11.2014 15.12.2014 ve 17.3.2015 7.4.2015
Merkür Oğlak burcunda 17.12.2014
Venüs Plüton kavuşum 17.12.2014 20.12.2014 22.12.2014
Venüs Uranüs kare 19.12.2014 20.12.2014 21.12.2014
Merkür Neptün altmışlık 19.12.2014 20.12.2014 21.12.2014
Mars Uranüs altmışlık 19.12.2014 21.12.2014 22.12.2014


15 Aralık 2014 PAZARTESİ

Saat 04:10 dan sonra 2 saat açısız olacak olan AY 06:05 İTİBARİYLE YAKLAŞIK 2,5 GÜN İÇİN TERAZİ BURCUNA geçecek.  Geçtiğimiz iki güne nazaran çok daha iletişim halinde olacağımız, sosyal hayatın içinde olmayı tercih edeceğimiz, ilişkilerimizi önemseyip, gereken özeni göstereceğimiz şekilde başlıyoruz haftaya.

İlişkiler ve bunların uyum içinde kalması, huzursuzluk çıkmaması bugün bizim için öncelikli şeyler olacak. Estetik ve güzel olan her şey ilgimizi çekecek. Kıyafetlerdeki uyum ve tabi ki uyumsuzluk durumları da pek bir dikkat çekecek. Sanatsal konular ve ortamlar, insan ilişkilerini geliştireceğimiz organizasyonlar, aşk ve romantizm konuları belirginleşecek.

Bu iki günün enerjisinde uzlaşmalar var, anlaşma gayretleri var, orta yolu bulma çabaları var. Kavga gürültü içeren ortamlar, çatışmalar ise bizi her zamankinden daha çok rahatsız edecek.

Bugün diğer insanların bizim ya da kararlarımız hakkındaki fikirleri de her zamankinden daha çok önemli olacak. “Sen ne düşünüyorsun” diyenlerin ardında aslında “hadi sen karar ver de ben de uygulayımlar” çıkacak. Bazen de sırf hır gür çıkmasın adına istemediği bir şeye tamam diyenler olacak bir yerlerde.

Yaptığımız bir plana birilerini mutlaka dahil etmek isteği duyacağız.
Tek başına yapılanlar o kadar da mutluluk vermeyecek.
İşbirliklerinden kazanç elde edeceğiz.
Diplomasi ve insan ilişkileri bize verim katacak.

SABAH ERKEN SAATLER bazı sorumlulukların yerine gelmesi ve bunun için sabırlı olmak teması mevcut. Ertelediğiniz bir iş artık ertelenmeyecek noktaya varmış olarak karşınıza çıkabilir. “Demek artık zamanı geldi” deyip kolları sıvamak en güzeli. Her ne kadar ağır ve ciddiyet gerektiren işlerden pek haz almıyor gibi olsak da günün ilk saatlerinde sizin görev alanınızda olan bir şeyleri bir başkasına pas etmemeye özen gösterin.

AKŞAM SAATLERİ mecburen bir araya gelmek zorunda kaldığımız insanlara uyum sağlamakta, esneklik göstermekte zorlanabileceğimizi söylüyor gökyüzü. Sabırlı olmak ancak doğru zamanda doğru hamleleri yapacak cesareti de bulabilmek değerli bu akşam için.

Bu ikisi arasındaki dengeyi kurabilmek aslında gerçekten çok önemli. Zira bazen sabretmekle oturup hiç bir şey yapmamak arasındaki çizgiyi aşabiliyoruz. Bu da bizi atalete ve kaderciliğe sürükleyebiliyor.

Sabretmek demek “her şey olacağına varır” deyip kendini akıntıya tamamıyla teslim etmek değil. Sabretmek demek, “dur bakalım bekleyip göreyim”, “başıma ne gelirse kabulumdur” demek de değil. 
Bu durumların içinde bir belirsizlik be bilinmezlik var.
Hedefsizlik var.

Sabretmek ise bunun tam aksine ne istediğini bilmek durumunu içeriyor. Yani bir şeyi istemek ve bunun için elinden geleni yapmak, nelerin elinden geleceğini görmek ve hedefin gerçekleşmesinin biraz zaman alacağını, fikrin ya da icraatın olgunlaşması gerekebileceğini bilip beklemek demek.

Yani burada aslında edilgen bir tema yok.
Doğru zaman ve doğru şartlar oluşana kadar beklemek durumu var. 
Ve o şartlar oluşsun için benim üzerime düşen nedir diye sorabilme gücünü barındırmak demek sabretmek.
İnançlı olmak demek...
Aslında düpedüz kararlı olmak demek...

Zamanın gücüne güven ve şu an için gereken hamleler ne ise onları yap teması var gökyüzünde.


Sabah saatleri itibariyle 2012 yılından bu yana hep top ten olan Uranüs Plüton kare açısı bir kez daha kesinleşecek. Geçen hafta bu konu ile ilgili yorumlarımı sizlerle paylaşmıştım. Kaçıranlar için tekrar paylaşıyorum.

“2012 yılından bu yan bir çok defalar kesinleşen URANÜS-PLÜTON kare açısı 15.12.2014 tarihinde bir kez daha kesinleşiyor. (Uranüs retrosu düzeldikten sonra Mart 2015 de bir kez daha hissedilecek)

 Etkisini yoğun biçimde aslında Kasım başından bu yana giderek artan biçimde hissediyoruz. Ağır hareketli ve değişim yaratmayı hedefleyen bu iki gezegenin kare gibi zorlayıcı bir transit eşliğindeki teması öyle ya da böyle bir şeylerin değişimini tetikliyor.

 Her birimizin ve hatta ülkeler bazında da düşünürsek toplumların yaşamında bazı alanlarda standart olanın, asla değişmez denilenin, kalıp haline gelmiş ve tartışmaya bile açık olmadığı düşünülen bazı şeylerin sarsılmasına şahitlik ediyoruz. Bu yaşam alanlarında bir şeyler yerinden oynuyor ve yıkılıyor ki yenilerini inşa etme ve o kalıplaşmış olanın içinde gerçekten neyin ne olduğunu, revizyon ihtiyaçlarını göme şansımız olabilsin.

 Uzun süredir devam eden, sizi zorlayan, kronik sorunum diyebileceğiniz şeyleri düşünün. Burada bir şeyler olmasın ya da inatla olsun diye verilen mücadeleler var. İnatlaşmalar yani. Hem Uranüs hem de Plüton bu çekişme enerjisini başka başka yaşam alanlarından bize yansıtıyor. Önceki temasları sırasında çözüm aramak ve yaratmak yerine direnç göstermeyi, hayır değişmeyecek inadını tercih etmişseniz işte size bir fırsat daha.
 Bırakın savaş silahlarınızı bakalım karşılık olarak darbeler almaya devam edecek misiniz?

 Bu transit biraz da olsa kontrolcülükten feragat etme, olana isyan etmek yerine beyaz sayfaların ne içerikte yazılacağına odaklanma, ilahi düzen güvenme, suyun akarak kendine mutlaka bir yol bulacağını hatırlama ile zarar gibi görünen durumların içinden büyük faydalar çıkarabilme becerisi söz konusu olabilir.
 T.C. açısından bakarsak olaya, 6 Aralıktaki dolunay yorumlarımda da bahsettiğim gibi bu açı, ülkemiz haritasındaki Plüton’un yani sıfırdan inşaaların, deri değiştirme kıvamındaki dönüşümlerin yaşandığı transit Plüton karşıtlığını T kareye dönüştürecek…

Bu transit hepimizin hayatında önemli değişimler yarattı, taşları yerinden oynattı… Ülkemiz açısından da benzer şeyleri yapıyor. Ve dediğim gibi henüz işi bitmedi. SIRF SİLKELENME YARATABİLMEK İÇİN ALABORALARLA YÜZLEŞMEK DURUMUNDA KALIYORUZ VE GERÇEK MANADA FARKINDALIK YARATMADAN DA ÇARŞAF GİBİ DENİZLERİ GÖRMEKTE ZORLANACAĞIZ…


Bu sona 1 kala durumundaki gökyüzü olayının farkındalıklara ve değişimin gönüllü ve bilinçli olanlarına vesile olmasını gönülden dilerim.”


16 Aralık 2014 SALI

AY YİNE TERAZİ BURCUNDA. Huzur arayışında olacağımız ve çekişmeli durumlardan haz etmeyeceğimiz bir gündeyiz. Bugün bize mutluluk ve kazanç sağlayacak en önemli şeyler, iyi ilişkiler, bunları doğru yerde ve doğru zamanda etkinleştirmek, insan faktörünü göz önünde bulundurmak, uzlaşı çabası göstermek ve paylaşımcı olabilmek olacak. Bugün ben demekten önce biz demek daha büyük faydayı getirecek.
Tabi “ben” faktörünü tamamen hiçe saymamışsak…
Dengeyi arayıp bulabilmişsek...
Bu kadar uyum ihtiyacı gösterdiğimizi bir günün SABAH SAATLERİ ne yazık ki bunu bulmakta zorlanacağımız bir takım etkiler alacağız gökyüzünden. Ve doğal olarak da daha çok yorulacağız.
Daha çok kırılacağız, daha çok kişisel algılayacağız durumları ve hareketleri...
İnatlaşmalara ve sizi kavga ortamına çekmeye çalışanlara prim vermeyin.
Kimsenin kimseye zorla bir şeyleri kabul ettirme şansı yok. Baskılar aksine isyanları artıracak bu saatlerde.
Ben daha haklıyım, ben kazançlı çıkacağım, benim gücüm sana yeter gibi hezeyanlara kapılmayın.
Kapılanlara da aksini ispatlamaya çalışmayın.
Sukunet, olgunluk ve esneklik bugün bizim için çoook önemli olan insan ilişkilerini hırpalamadan işlerin içinden sıyrılmamızı sağlayacaktır. Tatlı dil ise pek çok şeyi tatlıya bağlayabilir. Haklılık durumu uğruna savaş verilecek en önemli şey değil. Bunu aklınızdan çıkarmamakta fayda var.

ÖĞLEDEN SONRA Ay'ın Kuzey ay düğümü ile kavuşumu mevcut.  Bu da bize önemli ve gelecek vaat eden işbirlikleri için, destekleşmeler için, farkındalık yaratacak kişi ve durumlardan yararlanabilmek için, kadın figürleriyle olumlu ilişkiler kurabilmek için desteklendiğimizi söylüyor.


AY'IN AKŞAM SAATLERİNDE başka bir açısı olmayacak. Akşam saatleri arkadaşlarla bir araya gelmek, özel ilişkilerimize emek sarf etmek, romantik planlar yapmak, ortaklaşa işlerin görüşmeleri için buluşmak için elverişli olabilir. Uzlaşmacı ve ahenk yaratan bir enerji söz konusu olacak.


17 Aralık 2014 ÇARŞAMBA


AY GÜNÜN ÇOĞUNLUĞUNDA TERAZİ BURCUNDA ve saat 07:40 dan sonra 9 saat kadar boşlukta olacak. Başlangıçlar, önemli girişimler ve uzun vadeli olsun, önümüzü görelim, net olalım, kazanç garanti olsun dediğiniz işler için pek elverişli olmayabilir bu zaman dilimi.

Daha çok yarım işler, zaten daha önce kararı alınmış, başlangıcı yapılmış işlerin devamı, bitmiş olanların tekrar gözden geçirilmesi, revizyonlar, planlamalar için elverişli olabilir. Özellikle fiziksel güç harcanacak şeylerde yana pek şansımız olmayabilir. Biraz tembelleşme çok fazla hırslı ve odaklı olamama durumları söz konusu olabilir.

SABAH SAATLERİNDE Ay ile Güneş’in destekleyen açıları sebebiyle uzlaşmacı, anlayış ve hoşgörü içeren, hem özel hem de iş ilişkilerinde destekleyen enerjiler hakim olacak. Arabuluculuk işleri, iş birlikleri, kadın erkek ilişkilerinde yakınlaşmalar, hoş sohbet ve paylaşımcı ortamlar için elverişli bir sabah bizi bekliyor.

SAAT 16:52 DEN SONRA AY YAKLAŞIK 2,5 GÜN İÇİN AKREP BURCUNA geçecek. Akşam saatlerinde de Ay'ın Merkür ile destekleyici açısı olacak. Konuşmak, anlaşmak, anlatıp, dinlemek, okumak öğrenmek, derinlemesine araştırmalar yapmak, detayları incelemek ve planlamalar yapmak, derin paylaşımlarda bulunacağımız sohbet ortamlarında bulunmak, seyahat etmek ve de zihinsel aktivitede bulunacağımız şeyler için gayet elverişli bir akşam olacak.

Günün en önemli gökyüzü olayı MERKÜR’ÜN 5 OCAK TARİHİNE KADAR KALACAĞI OĞLAK BURCUNA GEÇİŞİ…

Zihnimizi, bilgi alıp verme sürecinin nasıl işlediğini, nasıl ve neye hizmet edecek biçimde iletişim kurduğumuzu, yakın çevremizle olan ilişkimizi, kısa yolculukları, ticari konulardaki yaklaşımlarımızı daha çok temsil eden Merkür, bu dönemde bu çeşit konularda organize olmakta zorlanmayacağımızı, planlı bir zihin ile hareket edebileceğimize işaret ediyor.

Oğlak enerjisi boşa vakit harcatmaz.
Verim almak ve hedefe yönelik hareket etmek konusunu destekler.
Bir görüşme yapacaksak, bir bilgi alacaksak, bir şey okuyacaksak bu bana ne kazanç sağlar diye düşüneceğiz bu dönemde.
Boş konuşmalar, havadan sudan sohbetler, içeriksiz muhabbetler ve üstelikte sulu nitelikte olanları bu dönem uzak durmayı tercih edeceğimiz şeyler olacak.
Konuşmalara ciddiyet gelecek.
Bakış açılarına vizyon gelecek…
Analitik düşünceler belirginleşecek…
Kuru laf kalabalıkları ayırt edilecek…
Gerçeklerin kıymeti anlaşılacak…
Realitelerden bahsedenler artacak…
İspata dayalı somut bilgi rağbet görecek…
Gerçeklere odaklanacağımız bir süreç olacak bu…

Planlar, projeler bunların geleceğe vaatlerde bulunan niteliktekileri için zihinsel fonksiyonlarımızı verimli biçimde kullanma şansımız artacak.
Aklımız bunlara yönelecek.
Riskleri ölçmek tedbirini almak fizibiliteleri yapmak daha kolay olacak…

İletişim tarzında da daha saygılı, ölçülü ve hatta mesafeli olanlar dikkat çekecek…
Daha çok kazanç getirecek…
Bu süreçte iş seyahatleri, seyahatlerden yeni iş fırsatları çıkarma durumu da söz konusu olabilir.
Şen şakrak sohbetleri bulmakta, yakınlık kuran diyaloglarda, esprili durumları anlamakta ya da anlatmakta zorlanabiliriz belki ancak yine iletişimin saygı çerçevesinde olanının tadına varabileceğiz…


Resmi başvurular, önemli projeler, ciddi teklifler ve iş konulu çalışmalar, yönetsel faaliyetler, organizasyon işleri için elverişli olacak zihinsel enerjimiz Merkür’ün oğlak burcundaki seyri sırasında…


18 Aralık 2014 PERŞEMBE

AY GÜN BOYUNCA AKREP BURCUNDA olacak. Bu yerleşim genel olarak huzuru bulmakta zorlandığımız,  gerginleştiren durumlar etkisinde olduğumuza işaret ediyor. Her zamankinden daha duygusal olabiliriz ancak bunu belli etmek istemeyeceğiz…

Güçlü olmak, güçlü kalmak adına çaba sarf etmek ve kırılganlığını kabul etmemek de yorucu olabilecek... Sezgilerimizi kullanmak, sabırlı olabilmek, dayanıklılığımızı göstermek sayesinde kazançlı çıkacağımız bir gün.

Bugün yüzeysel olandan tatmin olma ihtimalimiz pek yok. Her şeyin kökenine inmek, aslını astarını öğrenmek, nedenleri sorgulamak, sırları açığa çıkarmak, gizemleri çözmek ihtiyacı duyacağız.

GÜNÜN İLK YARISI ilişkilerimiz vasıtasıyla yöneteceğimiz işleri getirecek önümüze. Çok fazla paylaşım olacak bir yerlerde. İnsanlar sadece genel konulardan değil özel hayatlarından da bahsedecekler.  Beklenen belki de sadece biraz anlayış olacak. Dinlendiğinden emin olmak, içini dökmek, samimiyet aramak v.b. Ancak karşılığında sukunet bulmak yerine akıl veren, hemen müdahale etmeye kalkan, herhangi bir hataya ya da farklı düşünceye esneklik gösteremeyen kişiler olacak bu dertleşme ya da paylaşım ortamlarında.

Sabırlı olmak, zamanı hızlandırmaya çalışmamak, karşımızdakinin sınırlarına müdahale etmemek, işleri bir mücadele havasına taşımamak, haklılığı ispat çabasına tutuşmamak bize kazanç sağlayacak olan şeyler.
Bu saatler keyif odaklı olan şeylerin başımıza iş açmasına ya da kaza ve sakarlıklara da açık olabileceğimizi işaret ediyor. Ek dikkat şart yani.

ÖĞLEDEN SONRA ise günün derin duygusallık ve paylaşım enerjisini çok daha fazla destekleniyor olacak. Duygularımızın ifadesi, duygudaşlarımızla bir araya gelebilme şansı, anlayışın artışı, güç birliği yapabilme, güçlü ve yetkili kişilerden destek alabilme, mücadeleli işlere girişme,  var olan fikirleri icraata dökme, zorlu işlere cesaret gösterme açısından destekleyici enerjiler olacak bu zaman diliminde.

Eğer müşkül bir durumdaysanız anlayış ve destek bulmak konusunda zorlanmayacaksınız. Yeter ki isteyin. Zira gökyüzünde destek alırsam güçsüz olarak algılanır mıyım ya da gücümden kaybeder miyim gibi tasalar da var aslında. Buna yenik düşmemek ise esas gücü ortaya çıkarma şansı verecek.


19 Aralık 2014 CUMA

AY YİNE AKREP BURCUNDA gün boyunca. Zorlayıcı işler, mücadeleli konular, çetrefilli meseleler bugün her zamankinden çok ilgimizi çekecek. Huzur bulmak değil de adeta huzursuzlukların içinden yenilikler, farkındalıklar çıkarmak arayışında olacağız.
Güven arayışımız yüksek. Tehdit altında olma ruh hali, kuşkucu tavırlar da öyle… Her lafın, her hareketin altında özel manalar arama, kasıtlar bulma çabası, bunlarla ilgili bir şeyler hissetme ve bunları açıklayacak tam bir mantıksal açıklama da getirmeme durumları söz konusu olabilir.

Vazgeçmemeler, inancı kaybetmeme ve sabredip eninde sonunda amaca ulaşmalar günün artı değerleri ancak bunun yanında kuru inatlar ve dik başlılıklar da olası riskleri arasında.

Kriz yaratan değil de krizleri çözüp huzura hizmet eden olmaya gayret etmek değerli olacak gün boyunca.

Sabitlenmek ve hedefe odaklanmak güzel ancak bunun riskleri görmeyecek kadar, durum değişimlerini fark edemeyecek kadar gözlerimizi körleştirmesine izin vermemek güzel olur.

Duyguların ifadesi, sezgilerin ve doğal yeteneklerin kullanılması, meziyetleri, gücü ortaya çıkarma ve güç birlikleri yaratma açısından destekleyen bir günün içerisindeyiz.

AKŞAM SAATLERİ gergin, duygusal olarak negatifi yoğun olarak hissetme eğiliminde, hafif içe kapalı ve depresif bir ruh hali ile geçmeye aday.
Olumsuzlukları çok daha fazla görür durumdayız bu akşam için.
Kaygılar daha ön planda.
İyi olan iyi yaptığımız şeyleri değil de hatalarımızı, eksiklerimizi daha çabuk görür durumdayız.
Sadece biz değil çevredeki insanlar da daha gerçekçi olmak kisvesi altında eleştirel bakıyor olacaklar bize ve yaptıklarımıza, düşündüklerimize...
Bir işe girişsek muhalefet edenimiz, neden olmayacağını öne sürenlerimiz,  kusur bulanlarımız, engel koyanlarımız bol bulunacak.
Gecikmeler, engeller, sınırlamalar, ikna olmamalar, empati kurmamalar bu akşamın önemli gündem maddeleri.
Akışın durağanlaştığı saatlerde olacağız.
Sabır, sorumluluk almak, gayret ve istikrar beklentisi yüksek olacak.
Öne çıkarılan olumsuzluklara rağmen motivasyonu düşürmemek ise elzem olacak.
Bizim kendimize ve hedeflerimize olan inancımız test edilebilir bu etkiler altındayken.
Özgüven durumu sorgulanabilir.
Başlangıçların desteklenmediği belli…

Saat 23:12 sonrası 40 dakikalık bir boşluktan sonra gece yarısına doğru yaklaşık 2,5 gün için Yay burcuna geçecek.


20 Aralık 2014 CUMARTESİ


Hareketli bir hafta sonunu işaret ediyor günün gökyüzü. Öncelikle AY YAY BURCUNDA.  Dış kaynaklı ve yabancılarla alakalı işlere odaklanabileceğimiz, seyahat ve eğitim odaklı olan şeylere meyledeceğimiz biçimde geçecek hafta sonumuz. Bilgi paylaşımı ve bilgiyi geliştirmek, bakış açılarını genişletmek öncelikli ihtiyaçlarımız. Yaşam enerjisinin güzel yansıtıldığı etkiler yapıyor Yay burcundaki Ay. Pozitif bakışı elde etmek düne göre çok daha kolay.  Olabilirliklere inanç daha güçlü…

Bu iki gün yeniliklere açık olmak, gerçeğin peşinden gitmek, bilgiyi aramak, aradığını yargılamadan idrak etmeye çalışmak bize kazanç ve mutluluk sağlayacak. Bu hafta sonu bilgi ve tecrübe artırmak, bu konuda bizden bir tık önde olanlardan destek almak, rehberlik etmek, yardımlaşmak ve bizde olanı paylaşmak için fırsatlar sunan bir gökyüzü olacak.

GÜNÜN ERKEN SAATLERİ yanılgılar, heves eksiklikleri, halsizlikler, dağınıklık, kafa karışıklığı ve unutkanlıklar söz konusu. Odaklanmak ve kararlı kalmak o kadar kolay olmayacak. Aldanmalar ve kendi kendini kandırmalara da çok daha yatkın olacağız.

Günün önemli gökyüzü olaylarından biri dünden bu yana etkili MERKÜR-NEPTÜN ALTMIŞLIK AÇISININ kesinleşmesi olacak…

Zihinsel olanı, algısal durumları, iletişim odaklı şeyleri, el becerilerini ifade eden Merkür Neptün desteği altında olacak. Eğer bilinçli davranmayı becerebilmişsek, sezgisel algıda doğal bir artış yaşayacağız açıkçası…
Odaklanma, hesap kitap işleri, kararlılık durumları açısından pek destekleyici olmasa da Zihinsel yaratıcılık ve sınırlı bakış açılarından kurtulma konularında yoğun olarak katkı sağlayacak bu gökyüzü olayı…

Yumuşak ifadeler, duygulara ifade eden konuşma tarzları, empatik anlayışlar daha kolay yaşanabilecek. Ve sonuç verecek. Kararlar, imzalar v.b. geleceğe vaat eden atılımlarda ise biraz düşünülmesi gereken bir gündeyiz.


Gün içinde aslında hafta ortasından bu yana hissedilen VENÜS PLÜTON KAVUŞUM ve VENÜS URANÜS KARE AÇILARI kesinleşecek. Üstelikte Ay'ın balsamik fazda olduğu bir etki altındayken.
İnceldiği yerden kopsun deyip geride bırakıvermeleri tetikleyen bir gökyüzü olayı ile baş başayız.



Gökyüzünün en naif ve en hassas konularını ifade eden Venüs iki değişim mimarının kıskacında olacak J

Plüton “bir şeyleri baştan yaratalım” diyor, “bunun için gerekirse yıkıp geçebiliriz” diyor. Uranüs ise “hamleyi en beklemediğiniz yerden ve beklemediğiniz anda göreceksiniz” diye ekliyor.

Ana konu ilişkiler, sevgi, sanat, güzellik, estetik konuları, aşk ve romantizm menşeili olan şeyler…
E o zaman bu tip konularda öyle hızlıca, düşünmeden hareket etmeyelim demek oluyor bu transitin etkisindeyken…
Burada hem ilişkilerin bir kısmında gerçekten bir devrin kapanması durumu söz konusu (tam da ay kapanma ve bitirelim hadi fazındayken) hem de hızlıca başlayan şeylerin cazibesini de beraberinde getiren etkiler.

İlişkilere, evliliklere bakış açısını değiştirme, beklentilerimizin farkına varma, nasıl daha iyisini inşa ederiz ve var olanda neleri sil baştan yapmamız gerekiyor konularının kapağını aralama etkisi yaratacak…

Plüton işin içine tutku katıyor…
Ya hep ya hiçleri ekliyor…
“Yıkılırsa da yenisini yapacak güçteyim” inancını besliyor…
İlişkiyi adeta bir birlik halinden çıkarıp bir güç savaşı noktasına taşıyabiliyor.
Burada ele ele tutuşup birlikte ileriye bakmaktan ziyade, ben istedim böyle olacak teması ya da benim önemimi kabul edersen birlikte kalabiliriz hezeyanı mevcut…
Burada kıskançlık var, şüphecilik var, aşırı sahiplenme ve nefes aldırmama var.
Yan yana durma değil de ast üst ilişkisi yaşama beklentisi var.
Hırs ve tutkunun gözleri kör edebilmesi gibi riskler var ne yazık ki…

Uranüs ise “zaten çok uzamıştı” diyor.
“Bu bağ olmasa ben neler yapardım” dedirtiyor.
“Düş artık yakamdan” diye diklendiriyor.
“Çok kaynaşmıştım ben bu kadar sıcağa gelemem açın camları uçacağım” diye ekletiyor…

Baş eğmek ve buna karşılık olarak da isyan etmek mizansenine bolca şahit olabiliriz bu içinde bulunduğumuz 3-5 gün civarında.

Her zaman söylediğim gibi gezegenlerin etkileri bizlerin ana potansiyellerimiz ve irademiz sınırının sonrasında devreye giriyor…

Yani ne demek oluyor bu…

Eğer sizin sorunsuz bir ilişkiniz varsa ya da ilişkiniz olmasa bile bu konuda bir kanayan yaranız yoksa bu tarz gökyüzü olayları sizde belirgin tesirler oluşturmayacaktır. Burada bir değişim teması varsa eğer, bu değişmesi gereken ancak bir türlü doğru zamanı ve durumu yaratamayan ilişkilerde geçerli.
Yani siz etkilendiyseniz, bu gökyüzü olayını günah keçisi yapıp vay başıma gelenler demek yerine “demek çözülmesi gereken düğümler varmış, şifalanacak sorunlarım varmış” diye bakın duruma…


Sizi kontrol etmeye çalışan kişiler çıkabilir karşınıza bu etki altındayken…
Sözünü kabul ettirmeye çalışan ve hayır cevabını kabul etmeyenler de…
Bir ilişkinin ağdalaşmış iskelet yapısı size manevra alanı bırakmıyor olarak hissedebilirsiniz…
Yapılması gerekeni biliyorum ancak cesaret edemiyorum ve olabileceklere hazır değilim diyenlerle yolunuz kesişebilir…
İş birliklerinde, ilişki ve ortaklıklarda artan baskıcı tutumlar, isyan noktasına taşıyabilir tarafları…
Taşmayı bekleyen bardağın içine son ve tetikçi damla düşebilir.
Hem özel hem de sosyal ilişkilerimizde bu 1-2 gün içindeki süreçte beklenmeyen gerginlikler, aslında biliniyor olsa bile neden patlama noktasına geldiği fark edilemeyen gerilimler yaşanabilir. 
Durup dururken başlayan bir tartışma hiç tahmin edilmeyene geri dönüşümsüz noktalara varabilir. Hem maddi hem de manevi anlamda riskli ancak bu nedenle de sizi baştan çıkaran hareketlerden de zarar görebileceğinizi hatırlatmak da fayda var...

Daha önceki temasları sırasında da dediğim gibi kıskanç, kuşkucu ve kin güden tavırların ilişkileri zedeleyebileceğini, güven ve saygının birincil öncelikli koruyucular olacağını unutmamak gerekir.

Bu gökyüzü olayı özgürleşme arzusunu tetikleyecek…
Yeni olana yelken açma arzusunu da…
Eğer tam tersini yapıp, bu ihtiyaç duyulan nefes alma sahasına izin vermezseniz, aksine sıkboğaz etmenin dozunu artırırsanız bu arzu gerçeğe dönüşsün diye adımlar atılacak…

Bu etki altındayken Venüs ile ilgili diğer şeyler, finansal hamleler, estetik ve güzellik ile alakalı girişimler de riskli olabilir.

Size zararı dokunacağını düşündüğünüz ilişkilerden, ilişkilerinizde bu tarz hamlelerden uzak durmaya çalışın.

Tolerans, mantık çerçevesinde ayrılmamak, risklere kendimizi kaptırmamak, uyum-denge peşinde koşmak, kriz yaratmamak, oluşan krizlerin akıntısına kapılmamak, temkinli olabilmek önemli olacak...

Her ne kadar hiyerarşik olarak güçlü gezegenler Venüs’ü baskılıyor ve zorluyorsa da Venüs’ün barındırdığı temanın manası bu hiyerarşiye boyun eğmeyecektir. Ezdirmeyecektir sevginin gücü kendini hiçbir sarsıntıya. Rehberiniz kalbiniz olsun yani… Şaşmayacak ve sizi yanlış yollara sürüklemeyecektir. İradenizi sevgiden ve buna olan inancınızdan yana kullanın. Yıkmak yerine onarmak ve güzelleştirmekten yana kullanın oyunuzu…

Güzel haber, Venüs bu zorlayıcı etkiler altında iken Kiron ile de destekleyici bir açı halinde olacak. Bu bize şifa ihtiyacının odak noktasında olan konularla uğraştığımızı gösteriyor.

Eğer yukarıda bahsettiğim rehberliği doğru kullanabilmişsek kronik kanayan bir yaramıza, bir türlü üstesinden gelemediğimiz ilişki sorunlarımıza şifa yaratma şansı bulabiliriz.

21 Aralık 2014 PAZAR

AY GÜN BOYUNCA YİNE YAY BURCUNDA düne ait temalar yine ön planda. Neydi bu temalar, yenilikçi olan şeyler, yayıncılık, bilgi paylaşımı, öğrenmek, öğretmek, keşfetmek odaklı şeyler, seyahatler, yeni insanlar tanımak, yeni kültürler görmek, yeni görüşler almak, esnemek ve bu esneklikten gelişim fırsatları yaratmak, pozitife bakabilmek gibi şeyler...

Günün istek ve motivasyon enerjisi yüksek ancak balsamik fazdaki Ay başlangıçlardan çok bir şeylere nokta koyabilmeyi, geride bırakabilmeyi destekliyor.

Hayatımıza yenilikler katabilmek, daha sağlam olanını yaratabilmek, geleceğe vaat edecek olan temelleri atabilmek, geniş düşünebilmek için yaşam alanımızı daraltan daha doğrusu yeniliklere alan açmamızı engelleyen, ayağımızı bağlayan, özgürlüğümüzü kısıtlayan, boşu boşuna üzerimizde taşıdığımız için yeni ve fayda sağlayan sorumluluklar almamızı engelleyen neler varsa dök ortaya bir süzgeçten geçir diyor gökyüzü…
Geride bırak ki özgürlüğe bir adım daha yaklaşmış ol diyor.

Günün en önemli gökyüzü olayı aslında Cumadan bu yana etkili olan MARS-URANÜS ALTMIŞLIK AÇISININ KESİNLEŞMESİ…
Bu transit bize eğer dolduruşa gelmişsek, aceleci davranmışsak gerginlik yaratacak durumlara ya da karşılıklı gelmelere müsait etkiler altında olduğumuzu söylüyor…

Risk almaya ve fevri nitelikli tepkiler göstermeye teşvik eden bazı durumlar yaşanabilir bu transit ile birlikte.
Heyecanımız ve harekete geçme isteğimiz olabilir ancak bunu gerçekleştirmek kısmında zayıf kalabiliriz.
Ayrıca bu tarz heyecanların kontrolsüz olanlarını da biraz bastırmak gerekebilir.
Özgür, ifadeci ve atak olma eğilimi verecek ancak bu hallerin kırıcı etkiler doğurmamasına dikkat etmek şart.

Mücadeleci olacağız ve en büyük mücadeleyi de özgürlüğümüz ve haklarımız adına vereceğiz ancak bu sırada haklıyken haksız konuma gelecek hamleler yapmamak en can alıcı nokta… ( Ülkemiz haritasında da bu transit Bir şeyleri yapabileceğimize olan inancımız yüksek olacak yeter ki bunu doğru yöntemlerle uygulayabilir olalım… 

Sakarlıklara ve kazalara, fiziksel yaralanmalara, karşılıklı gelmelere, farklılıkların tepki çekmesine, aykırılıkların tolore edilmemesine, esnekliğin azalmasına yatkın olacağız…

Bu etki altındayken karşınıza çıkacak durumlara, ilişki sorunlarına, çözülmesi gereken problemlere mantıksal pencereden yaklaşmaya çalışın. Sizi dürten ve öne doğru hamle yapıp, düşünmeden hareket ettiren iç ve dış seslere tıkayın kulağınızı…
Çözüm yolu olarak en yakın ve kesin gibi görünenin yanı sıra denenmemiş yöntemleri de aklınıza getirmeye çalışın.
Aksi hallerin zaten bekleneni veremeyebileceğini, o fışkıran enerjinin aslında fos çıkabileceğini aklınızdan çıkarmayın. Ay kapanıyor. Yeni enerji yok. Attığınız taş tutuğunuz kuşa değmeyebilir. Sukunet, aklı selim haller, enerjinizi dengeleyecek, gelgitleri azaltacak, inişli çıkışlı ruh hallerini rahatlatacak şeyler bugüne ilaç gibi gelebilir.

Tüm hafta boyunca gönlünüzdeki güzellikler sizinle olsun…
Hayrınıza olana da gönlünüz razı olsun…

Dr.Samiye Özbaş Soysal

Yorumlar

Popüler Yayınlar