Jüpiter Geri Hareketinin Burçlara Etkileri...

Transit JÜPİTER 8 Aralık 22:41‘de, 8 Nisan 2015 tarihine kadar kalacağı geri hareketine başlıyor. Yani şans gezegeni olan JÜPİTER’in enerjisi azaldığı için mevcutlarımızla baş başa kalıyoruz. Artık bizi koruyan-kollayan, yeni şanslar fırsatlar getiren, hatalarının üzerini kapatan durum geçici olarak ortadan kalkıyor. Sorgulama süreci başlıyor. Mevcutlar sınava tâbi tutuluyor. Hasıraltı edilmiş hatalar, müsrifçe harcanmış şanslar/paralar/kişiler tek tek gündeme geliyor, gereksiz yere gözümüzde büyüttüğümüz her şer sınava dahil oluyor.

Eğer bu geri hareketin getirdiği mevcutlar muhasebesini sağlıklı atlatabilirsek, değerini bilemediğimiz şansımız bize bir fırsat daha verecektir. Ya da yeni bir anlayışla yeni şanslara yer açılacaktır. Bakalım bu “tatlı sınav” hangi burcu hangi konularda nasıl etkileyecek?

KOÇ ve Yükselen KOÇ’lar


Sahip olduğunuz ya da olmak istediğiniz her şeyi hak ettiğinizi düşünürken bu durumu sorgulamaya başlayacaksınız. Hedeflerinizi yeniden gözden geçirme zamanı belki de. Tüm bu gözden geçirmeler için kendinizle baş başa kalmanız gerekecek. Hiç endişelenmeyin çünkü bu kaçınılmaz; takviminizdeki o yoğunluk bu dönemde pek olmayacak gibi görünüyor. Katıldığınız parti, davet ya da aşk, heyecan romantizmden pek de tat alamayacaksınız. Hiçbir şey eskisi gibi keyif vermeyecek (korkmayın, geçici bir durum!). “Benim burada ne işim var?” dedirten cinsten bir gözden geçirme bu. Her şeyin yolunda gideceğine olan inancınız zayıflayabilir. Buna iyi tarafından bakmak lazım, riskleri doğru değerlendirip onları yolunuzdan kaldırırsanız daha hızlı ilerleyebilirsiniz.

BOĞA ve Yükselen BOĞA’lar


Bu dönemde aile teması ön planda olacak gibi görünüyor. Başınız sıkıştığında hızır gibi yetişen aileniz bu dönemde alıştığınız performansı göstermeyebilir. Ne dersiniz, artık sorumluluk alma zamanı gelmedi mi? Hep onların arkasına saklanamazsınız değil mi? Bu bir şans aslında, büyüme şansı. Evinizi taşıma, yeni bir ev alma, evinizde dekorasyon yaptırma gibi niyetiniz varsa bu dönem karar almakta zorlanabilirsiniz. Bazı şeylerin “sandığınız gibi” olmadığını görüp hayal kırıklığına uğrama riskiniz var. Ama iyi tarafından bakmak lazım; mesela mutlaka dubleks bir dairede oturmanız gerektiğine inanıyor ve bunu hedefliyorken aslında sizin için iki odalı bir evin çok daha kullanışlı olduğunu fark etmeniz için iyi bir fırsat! Belki de uygun fiyatla karşınıza çıkan ve elinizin tersi ile ittiğiniz ev hala satılmamıştır, ne dersiniz gidip bir daha baksanız mı acaba? Bir de bu dönem içinde doğal süreci gereği sonlanan her şey sizi tatmin edecek. Gözyaşı yok!

İKİZLER ve Yükselen İKİZLER


En iyi yaptığınız şey iletişim, bu dönemde çok da kolay olmayabilir. Eğitim alıyor ya da veriyorsanız, araştırma ya da sınavlarınız söz konusu ise, alıştığınız “su gibi akar gider” durumu pek söz konusu değil sanki. Çünkü zihinsel algınız da biraz vites düşürüyor. Biraz daha ağır düşünmeniz mi gerekiyor acaba? Sizin algınız zaten uçup gidiyordu hem zihninize hem de enerjinize kimse yetişemiyordu zaten. Ne dersiniz belki de odaklanmanız gereken şeyleri kaçırıyordunuz. İşte şimdi tam zamanı. Gökyüzü de yardım ediyor nasıl olsa. Her şeyi bir gözden geçirelim bakalım, neyi atlamışsınız, ne gözden kaçmış, neye odaklanamamışsınız?

YENGEÇ ve Yükselen YENGEÇ’ler


Bu dönemde kendinizi pek güvende hissetmeyebilirsiniz. Çevrenizden gördüğünüz ilgiyi yeterli bulmamanız olası. Tabi hak ettiğinizi almadığınızı da düşünebilirsiniz. Kendi yeteneklerinizle ayağınıza gelen kazançlar birden bire adres değiştirebilir. Kaynaklara çok kolay ulaşırken artık zorlanabilirsiniz. Hadi iyi tarafından bakalım; biraz zorlanma size yeni kapılar yeni bakış açıları kazandıracaktır. Kolayca geliveren kaynaklar sebebiyle bugüne kadar pek de hedef değiştirme gereği hissetmediniz değil mi? İşte şimdi tam zamanı. Bolluk, güven ve değer duygunuzu tatmin edecek kaynaklar için yeni kapıların ya da zamanında önemsemediğiniz eski kapıların açılması an meselesi.

 

ASLAN ve Yükselen ASLAN’lar


Alıştığınız ve arzu ettiğiniz övgü, terfi, saygı, hediyeler –siz şımarmayın diye- biraz azalabilir bu dönem. Zaten bu tarz şeyler eskisi gibi de mutlu etmeyecek sizi. Çünkü arzu ettiğinizin böyle “pohpohlanmak” olup olmadığını sorgulayabilirsiniz. Hatta artık zevk almadığınızı düşünebilirsiniz. Merak etmeyin hasta değilsiniz! Geçici bir durum. Temizlik için ne kadar güzel bir şans aslında. Kim gerçekten samimi, gerçekte ne istiyorsunuz, popüler olmak size ne katıyor ya da popüler insanlarla olmak tercih ettiğiniz bir şey mi? İşte tüm bunların muhasebesi için çok uygun bir dönem. Ayrıca rakipleriniz ya da ortaklarınız varsa ve onlarla girişeceğiniz her meydan okuma sizin lehinize sonuçlanmayabilir. Çünkü aldığınız risklerden fayda sağlamak biraz zorlayacaktır sizi. Eğer söz konusu ise kibir, şımarıklık ve bencillikten arınma zamanı!

BAŞAK ve Yükselen BAŞAK’lar


Hayat amacınızı sorgulayacağınız bir dönem. Elde etme ve kazanma konusunda kaygılarınızı sakinleştiren el üzerinizden çekiliyor. Biraz huzurunuz kaçmış gibi hissetmeniz çok doğal. Çoktan vazgeçtiğiniz küçük kaygılar tekrar ayağınızın altında dolanabilir. Kendinizi iyileştirdiğinizi düşündüğünüz geçmişten gelen korkular sanki hiçbir yere gitmemiş gibi misafiriniz olabilir. Hatta sezgileriniz de artık size yardım etmiyor gibidir. Telaş yok, demek ki bir şeyleri gözden kaçırdınız. Yola devam edebilmek için kendinizi iyileştirmeye devam. Duygusal ve ruhsal sınırları çözüp özgürleşme zamanı. Tüm bunların bedeli olarak da eskiye oranla biraz daha sinirli olabilirsiniz. Bu durumun geçici olduğunu unutmayın. Gerekiyorsa yakın çevrenizden size tolerans göstermeleri için yardım isteyin ve tabii ki onları çok kırmamaya çalışın 

TERAZİ ve Yükselen TERAZİ’ler


Önemli hedef ve tutkularını gerçekleştirmek size umduğunuz kadar haz vermeyebilir. Başarmış olduklarınız önemini yitirebilir, tatmin olmayabilirsiniz. Topluma sağladığınız faydayı sorgulayabilirsiniz. Hedeflerinizi gerçekleştirmek için önünüze geliveren fırsatların kaynağı kurumuş gibidir. Arkadaş çevrenizle de sanki bir şeyler yolunda gitmiyor gibidir ama bunu kelimelere dökmekte zorlanırsınız çünkü belli bir olay yoktur. Sadece artık eskisi gibi hissetmeyebilirsiniz. Sosyal aktiviteler umduğunuz gibi size pek de fayda sağlamıyor gibidir. Sıkıcı bir tablo gibi görünse de değil aslında, demek ki seçimler yanlış/eksik/fazla diyor bu dönem gökyüzü. Her şeyi tek tek gözden geçirmeli. SİZ ne istiyorsunuz, SİZİN amacınız ne, SİZİN tercihiniz ne?

AKREP ve Yükselen AKREP’ler


Amacınız eskisi kadar net görünmeyebilir gözünüze. Ağzınızla kuş tutsanız sanki çok doğal bir şey yapmışsınız gibi insanlar sizi ödüllendirmeyebilir, takdir görmeyebilirsiniz. Kazanmanıza kesin gözüyle baktığınız bazı ödüller ya gelmeyebilir ya da sizin için önemini yitirebilir. Gelmesine kesin gözüyle baktığınız terfi biraz gecikebilir ya da isteyip istemediğinizi sorgulayabilirsiniz. Otorite figürleri planladığınız gibi arkanızda olmayabilir veya umduğunuz desteği vermeyebilirler. Tüm bunlar kendinize olan güveninizi düşürmesin sakın. Hepsinin iyi bir sonucu olacak, eğer doğru değerlendirebilirseniz sonunda gözünüzü boyayan başarı, ödül, statü, tanınmanın bedelini ödemeye değer olup olmadığını sorgulama zamanı.

YAY ve Yükselen YAY’lar


Bu dönemde seyahatleriniz azalabilir ya da olası seyahatlerden umduğunuz faydayı elde etmekte zorlanabilirsiniz. Yaşadıklarınızı içselleştirmek de pek kolay olmayacaktır. Resmin bütününü görmekte zorlanma söz konusu olduğu için öncelikleri belirlemek, değerlendirmek ve doğru sonuçlara varmak ilk hedefiniz olmayacak gibi görünüyor. Mantığınız ve sezgisel gücünüz arasında bocalayabilirsiniz. Yani kalp ve akıl el ele tutuşmayı geçici bir süre için bırakacaklar gibi. Bu dönem kendinizi akışa mı bıraksanız acaba?

OĞLAK ve Yükselen OĞLAK’lar


Bu dönemde her konuda yersiz hassasiyet gösterebilirsiniz. Acı çekmemek için her şeyi kontrol etme dürtüsüyle hareket etme eğiliminde olabilirsiniz. İncinmek sanki en büyük korkunuzmuş gibi hissedebilirsiniz. Mali ortaklık gündeme gelirse kağıt üzerinde her şey “süper” görünse bile hiç ummadığınız gecikmeler olabilir. Bu da kötü bir şey değil tabii ki, size yeniden düşünme şansı doğar. Mutluluk ve denge için başkalarına bağımlısınız gibi hissetmeniz de olasılık dahilinde. Zaten hassas olduğunuz konularla yüzleşmek bu dönemde biraz daha zorlayıcı olabilir. Yola devam edebilmek için üstünü örtüp geçici olarak kaldırdığınız her sorun çözülmeli ve gökyüzü size bu konuda her türlü yardımı yapacak gibi görünüyor.

KOVA ve Yükselen KOVA’lar


Bu dönemde başlayan ilişkileriniz umduğunuz kadar mutluluk ve şans getirmeyebilir. Ya da “umduklarınızı” sorgulayıp karşınızdakinin uygun kişi olup olmadığını irdeleyebilirsiniz. Karışık bir durum yani. Belki de mutluluk kendinizdedir, hayatı başka biriyle paylaşmanıza bağlı değildir. Her konuda ihtiyaçlarınızı karşılayacak büyük fırsatlar bu dönem karşınıza çıkmayabilir. Ya da çıkar da siz fark etmeyebilirsiniz. Arzu ettiğiniz huzur, uyum, takdir duygularını yaşayabilmeniz için elinizdeki mevcutlarla baş başınasınız. Aynı bir futbol takımı kurar gibi, elimdeki oyuncularla bir takım kurabilir miyim? Yeni oyuncu almalı mıyım? Yeni oyuncu alamazsam elimdekileri nasıl değerlendirebilirim? Koca bir sezon için ciddi kararlar değil mi? Üstelik bu dönemde diplomatikliğiniz, empati gücünüz de size yardım etmeyecektir. Ama panik yok! Şöyle bir karıştırın elinizdekileri bakalım neler çıkacak sepetten? Bu dönemde önemli olan hak ettiğinizi düşündüğünüz şeyleri ve gerçek ihtiyaçlarınızı doğru belirlemenizdir.

BALIK ve Yükselen BALIK’lar


Günlük rutinlerinizde çok kolay hallettiğiniz işlerle ilgili hiç ummadığınız engel ve eleştiri ile karşılaşabilirsiniz. Basit, sıradan ya da detaylı odaklanmanız gereken işler artık size sıkıcı gelebilir. Teknik ayrıntılarla uğraşmak istemeyebilirsiniz. İşyeri ya da evde her zaman coşku ile yaptığınız işler artık size aynı görünmeyecek gibi. Bunun sonucu olarak tutarlı ve verimli bir şeyler ortaya koymak konusunda zorlanabilirsiniz. İş değişikliği aklınıza gelebilir ama bunu hayata geçirmek için yardımcı meleğimiz JÜPİTER’in geri hareketinin bitmesini bekleyin derim. Sağlığınıza da dikkat etmenizde fayda var çünkü bu gökyüzü olayı “iki güne ayağa kalkarım ben” dediğiniz basit rahatsızlıkları bile uzatabilir.

Handan Kaylan
03.12.2014

Yorumlar

Popüler Yayınlar