AstroKarmik ile 8-14 Aralık 2014 Haftasının Yorumları...

Haftanın Gökyüzü Olayları...

G1 G2 açı etki başlangıcı açı kesinleşmesi etki sonlanması
Güneş Merkür  kavuşum 1.12.2014 8.12.2014 12.12.2014
Jüpiter retrosu başlıyor 8.12.2014
Venüs Oğlak burcunda 10.12.2014
Merkür Jüpiter üçgen 11.12.2014 12.12.2014 13.12.2014
Güneş Jüpiter üçgen 12.12.2014 14.12.2014 15.12.2014
Venüs Neptün altmışlık 13.12.2014 14.12.2014 15.12.2014
Uranüs Plüton kare 4.11.2014 15.12.2014 ve 17.3.2015 7.4.2015

Devamı için...
www.astrokarmik.com

8 Aralık 2014 PAZARTESİ


AY'IN YENGEÇ BURCUNDAKİ SEYRİ ile haftaya başlıyoruz. Özellikle ailemiz ve sevgi bağımız olan insanlarla ilgili konularda oldukça kararlı, genel olarak hassas ve duyarlı olacağımız bir Pazartesi günü bizi bekliyor. Dışa dönük olmamızı gerektiren işlerden ziyade daha çok kendi halinde kalarak halledeceğimiz şeyler bizi daha çok motive edecek. Günün genelinde çocuklarımızla ilgili konular, vatani meseleler, sevdiklerimizin ihtiyaçları ve onlara yönelik kaygılar dikkat çekecek. Her zamankinden daha çok ilgili ve özenli olacağız. Sıkboğaz etmemek ise lehimize olacak.

ERKEN SAATLER fedakarlık isteyen işler önümüze gelebilir. Gocunmayacağız. “Elimden gelenin en iyisi” diyeceğiz… Yapılana da “eline sağlık, düşünmen yeter” diye karşılık vereceğiz. Yani bir, olanı olduğu haliyle kabullenme ve verebileceklerini ortaya seriverme teması hakim. Bu saatler özellikle sevdiklerimiz ve sevgi temalı konularda özveride bulunmak, karşılıksız olanını bile fedakarca vermek için gayet elverişli...

GÜNÜN İLK YARISI bu tarz yürek bağlantılı meselelerde hoşgörü ve anlayış her zamankinden kolay olacak. Katılıkları yumuşatmak, verilmesi zor görünen bir şeyi istemek, normalde yapmayacağınız bir güzellik yaratmak için ideal. İbadetler, barışmalar, herkese hizmet edecek gayretler için de elverişli. Bireysel hırs ve fiziksel efor isteyen işlerde ise pek somut sonuç gelmeyebilir. Daha doğrusu pek bir netlik yok havada. Kafa karışıklığına ve verim odaklı olmayan hareketlere daha yatkın olacağız. Bunu aklınızdan çıkarmamakta fayda var.

ÖĞLEDEN SONRA ise o yumuşak hava bir toz bulutu ile dağılacak sanki. Ortalığın tozunu attıran tipler sahneye çıkacaklar… Önemli görüşmeler, resmi kurumlarla olan işleriniz, iş birliği amaçlı gayretler, uzlaşma amaçlı bir araya gelmeler, halden anlamalar, yoktan anlamalar durumu için destekleyen bir gökyüzü olmayacak ne yazık ki günün ikinci yarısında. Daha çok “ben istedim böyle oldu”, “bence böyle olmalı”, “sen istediğin kadar muhalefet et bu gerçekleşecek” deme eğilimleri artacak. E tabi bunun karşılığında da “peki canım sen nasıl istersen, bu defacık senin gönlün hoş oluversin” diyenler de bulunmayacak...

Bu etkiler altındayken eğer esneklik gösteremeyecekseniz minimum iletişim halinde olacağınız işlere yönelin. Orada bile bir içsel huzursuzluk mutlaka kendini gösterecektir. Bunu ortadan kaldıracak, gevşeme sağlayacak her türlü dış katkı, iç katkı sağlayacak gayret, bilhassa da ruhsal dengemizi koruyacak gayretler iyi gelecektir.

Eğer mecbur kaldınız ve başka çare kalmadığı için iş birliği yapma yani yapamama durumu yaşarsanız da mümkün olduğunca anlamaya çalışın. Hak vermiyorsanız bunu dile getirin ancak kavgacı agresif tutumlardan kaçının. “İstersen bunu daha sonra tekrar konuşalım” deyip öteleyin. “Ben bunun üzerinde biraz düşünmek istiyorum” deyin. Ya da belki de anlamaya çalışınca hak verme durumu doğabilir. Aman çocukça egolara kapılıp ulaşılan doğruyu görmezden gelmeyin bu gibi durumlarda. Yani ben düşünmediysem o fikir doğru olamaz demenin manası yok.

İnatlaşmalar nafile çaba günün ikinci yarısı için. Kimseye faydası yok. Zorla kabul ettirmeler imkansız… “Hayır istemiyorum” diye zıtlaşmalar beyhude… Yani esnek ol, sakin ol, anlayış göster, saygı duy, olayları kişiselleştirme, krize gerek yok, varsa da gayretini alevlendirmekten yana değil de çözmekten yana kullan diyor gökyüzü bizlere.

Günün bir diğer gökyüzü olayı ise GÜNEŞ MERKÜR KAVUŞUM AÇISI…
Bu gökyüzü olayının etkisi daha çok algı seviyesinde olacak. Hayatımıza kısa süreli de olsa hareketlilik geleceğini, iletişim ağında bir hız ve yoğunluk yaşanacağını söylüyor bizlere. Bugünün iletişim becerilerini ortaya koymak, yazılı ve sözlü ifade edeceklerimizi yansıtmak açısından ek bir destek alacağız.  ( Günün ilk yarısını kullanabilirsiniz bu gibi durumlar için.) El becerisi, ticarette yetenek ve zihinsel beceri isteyen işlerde verimlilik verebilir. Fikirleri yazılı hale getirmek, sunmak, etki bırakmak, aklımızdan geçeni icraata dökmek için elverişli olacak. Kısacası yaptığımız ve düşünüp söylediğimiz aynı düzlemde buluşacak. Kısa seyahatler, genç insanlarla bir arada hareket edeceğimiz işler için de elverişli olacak.

Bugün Jüpiter 8 Nisan tarihine kadar devam edecek geri hareketine başlıyor. Bu konudaki yorumlarıma  http://www.astrokarmik.com/yazilar-makaleler/jupiter-aslan-burcunda-geri-hareketi-basliyor yazımdan ulaşabilirsiniz. Retronun burçlara etkisini de sevgili Handan Kaylan sizler için değerlendirdi. Bu yorumlara da http://www.astrokarmik.com/yazilar-makaleler/jupiter-geri-hareketi-burclara-etkileri dan ulaşabilirsiniz.


9 Aralık 2014 SALI

Bugün de gün boyunca AY YENGEÇ BURCUNDA seyredecek. Annelik etmek, bakıp, kollamak, yedirmek, içirmek, sarıp, sarmalamak, yakınlaşmak, paylaşmak, sevgiyi almak ve akıtmak merkezli bir gün daha bizi bekliyor.

Duyguları ifade etmek, sezgileri çalıştırmak, içimizden geldiği gibi yaratıcılık isteyen becerilerimizde yol almak için elverişli bir gün olacak. Bugün en önemli ihtiyaçlarımızdan birisi kendimizi güvende hissetmek olacak. Bu nedenle de yabancı ve hele ki sağı solu belli olmayan kişi, durum ve ortamlardan uzakta durmak çok daha rahatlatıcı olabilir.

Geleneksel olan, aileden gelen, hep bilinen yerler ve bize zarar vermeyeceğine gönülden inandığımızı en yakınlarımız bize iyi gelecek. En çok da evde olmak bizi rahatlatacak.

Yemek yapmak, mutfakta zaman geçirmek, sevdiklerimizin seveceği şeyler ortaya çıkarmak, onları sevindirmek bizi motive eden bazı şeyler olacak. Bugün daha çok sıcaklık içeren, hoşgörü barındıran ilişkiler kurma ihtiyacındayız.
Empati kurmak ve diğer insanların duygusal ihtiyaçlarını fark edip karşılık vermek de bugün kolaylıkla yapabileceğimiz şeyler olacak.

Ancak çok fazla görünür olmayı tercih etmeyeceğimizden daha doğrusu sırf bu “güvende miyim” kaygısı sebebiyle çekingenlik gösterebileceğimizden parlamak isteyeceğiniz iş ve girişimler için çok elverişli olmayabilir. Eğer bugün krallar ya da kraliçeler gibi bir muamele bekleniyorsa bu muameleyi ancak evimizde ya da çok yakın çevremizdekiler arasında bulabileceğiz.

Gün içinde Güneş’in ve Merkür’ün ay düğümleri ile destekleyici açıları olacak. Bu temas, eskiden temelini attığımız bazı fırsatların, daha önce verdiğimiz ya da vermediğimiz bir tepki ile deneyim kazandığımız bir yeni durumdan kazanç elde etme fırsatı verebilir. Bu transitlerin destekleri, hem fikir birlikleri, daha önce yapılmış sözlü ya da duygusal akitler,  hem de birilerinin sadece ve sadece yanınızda olduğunu hissettirmesi ile bile gelebilir.

Yükseliş istiyorsan geçmişte bu gibi bir durumda ne düşündün, ne yaptın, sonucunda ne aldın ve bu sana ne gibi bir duygu verdi diye sorman gerekiyor kendi kendine… Özeti bu yani…

Yazışmalarda, iletişim hallerinde karşı tarafın bizi anlaması ve anlaşılma çabaları sonuç verecek. Eğitimler, bilgi alış verişleri, seyahatler de faydalı şeyler ortaya çıkaracak… İşin içinde ay düğümleri varsa orada bir kadersellik, bunun desteği söz konusuysa da kaderin bizim lehimize bir iki nokta atışına vesile olması mümkün. Duyguların deposu olan ay düğümleri bize eskileri hatırlatacak  ancak bu kez “evet ben bu durumu biliyorum o nedenle de 1-0 öndeyim” dedirtecek.


10 Aralık 2014 ÇARŞAMBA

Ay Yengeç burcunda ve  02:15 den sonra 3 saat boşlukta olacak. 05: 15 DEN SONRA İSE YAKLAŞIK 2,5 GÜN İÇİN ASLAN BURCUNA geçecek. Geçtiğimiz iki güne göre çok daha dışadönük, sosyal ve dinamik olacağımız bir gün bizi bekliyor. Bugün bize kazanç sağlayacak ve aynı zamanda da bizi motive edecek olan şeyler özgüven, irade ve kararlılık halleri olacak. Karşılığında da bir farkımız olsun, daha doğrusu ayrıcalıklı olduğumuz hissettirilsin, alkış alalım, takdir edilelim, sen büyüksün desinler isteyeceğiz. Bunu alamadığımız ortamlarda motivasyonumuz düşebilir. Doğal olarak verimlilik ve yaratıcılık da azalabilir.

Üstünlük sağlama çabası, sözümüzün olduğu gibi kabul görmesini bekleme, güç elde etmek, göze çarpmak, övülmek beklentisi eğer karşılık bulmuşsa güzel bulmamışsa sıkıntı yani…

Aslan burcu aynı zamanda eğlenceyi, çocukları ve içimizdeki çocuksu coşku ve heyecanı da ilgilendiriyor. Eğlence yaratmak, olayların içindeki neşe veren durumları bulup çıkarabilmek, çocuklarla birlikte hoşça vakit geçirmek için de elverişli olabilir.

Davetler, organizasyonlar, süslemeler, giyim kuşamdaki göz dolduran detaylar da bugün ilgimizi verip sonuç alacağımız şeyler olacak.

GÜN ORTASI güç savaşları, inatlaşmalar, muhalefet halleri, bana karşı gelemezsin restleşmeleri, acelecilik, sabırsız haller, “annenin karnında 9 ay duramadın mı” durumları sıkıntı yaratabilir. Bu saatler zaten Aslan burcundaki Ay'ın esnemeye tenezzül etmeyen halleri Mars karşıtlığı ile birlikte iyice abartılı hale gelecek. Toleranslı olmak hiç bu kadar değerli olmamıştı dedirtecek adeta bizlere...
Fiziksel olarak da aceleciliğin zararlarını görebileceğimizi, alttan almanın küçülten değil de büyüten etkilerini kabul etmemiz gerektiğini söylüyor gökyüzü

BUGÜN VENÜS 3 OCAK 2015 TARİHİNE KADAR KALACAĞI OĞLAK BURCUNA geçecek.

Aşk hayatımızı, ilişkilerimizi, güzellik ve estetik bağlantılı konuları, para ile olan bağlantımızı, yaşamın bize keyif verdiği şeyleri daha çok anlatan Venüs bu dönemde bize Oğlak enerjisini yansıtacak. Yani bu bahsettiğim konularda birinci öncelik hissiyat, yüreğimizden gelenin olduğu gibi akıtılması değil de daha çok başarı ve başarmak noktasında olacak.

İlişkilere de bir ciddiyet gelecek.
Günü birlik ya da eğlencelik olsun diye bir ilişkiye girmek bu dönemde cazip gelmeyecek.
Macera arayışına mola vereceğiz…
Sağlam olsun lütfen, kalıcılık olmazsa olmaz, gelecekte de benim yanımda durur mu? Birbirimize fayda sağlar mıyız? Yanımdayken kendimi güvende hisseder miyim? Diğer insanların önüne bir çift olarak çıkabilir miyiz? Gibi düşünceler ön plana çıkacak.
Bu dönemde ilişkiler ve sanat söz konusu olduğunda modern olan değil de geleneksel ve klasik olan daha beğenilir olacak. İlgimizi çekecek.

Hem özel hem de sosyal ilişkilerimizde çok daha gerçekçi, mesafeli ve ağırbaşlı tavırlar dikkat çekecek. İş ve ticari ortaklıklar söz konusu olduğunda da çok daha profesyonel olanları lehimize sonuçlanabilir bu dönemde.

Romantizm yok belki ama kalıcılık var…
Eğlence ön planda değil belki ama güvenilirlik var…
Duyguları serbest bırakabilme yok belki ama fayda sağlama fırsatı var…
Farklılık ve heyecan az belki ama mantık var, realite var, ciddiyet var…

Bu etki altındayken başlayacak veya bir sonraki safhaya taşınacak ilişkiler, ortaklıklar katkı sağlayacak, faydası görünür olacak, prestij, statü katacak cinsten olacak.

Duygusallık temalı durumlarda pek fazla duygusallık bulamayabilirizJ  Olsun…

İlişkilerin resmiyet kazanması, level atlaması, ilan edilmesi, ciddi nitelikli tekliflerle buluşma, bu tarz birlikteliklerin akitleştirilmesi, evlilikler, söz konusu olabilir bu süreçte.

Giyim kuşam, saç, estetik ya da fiziksel genel görünüm açısından ise gösterişten ziyade şık, sade ve zarif olanları dikkat çekecek.

Eğlence ve neşeli ortamlardan çok iş konulu toplantılar veya daha resmi ve bu nitelikteki meselelerin konuşulduğu daha mesafeli ilişkilerin yaşandığı organizasyonlar alacak. 

Coşku dolu eğlenceler beklememek daha doğru olur zira böyle bir ortamda eğlenceden çok organizasyonun ne kadar başarılı olduğu, ne kadar iyi planlandığı ve yönetildiği gibi konular daha ön planda olacak.  

Çok eğlenceli olmasa da sağlam ilişkilere ve ortaklıklara adım atabileceğimiz, somut yatırımlar yapıp kazanımlar elde edebileceğimiz bir süreç olacak.


11 Aralık 2014 PERŞEMBE

AY YİNE ASLAN BURCUNDA. Ses getirecek işler yapmak, gösterişli sonuçlar elde etmek, dikkat çekmek, saygı ve takdir görmek, hem varlığımızla, yaptıklarımızla hem de fiziksel görünümümüzle beğenilmek isteğimiz yüksek olacak gün boyunca. Neşemiz, hevesimiz, motivasyonumuz yerinde olacak.

Eğlence, ziyafetler, davetler, aşk ve romantizm konulu şeyler, sanatsal içerikli planlar, doğal meziyetlerimizi işe yarar biçimde sergileyeceğimiz uğraşlar için oldukça elverişli olacak günün enerjisi. Ancak bunun yanında sabitlik, esneklik gösterememe, olaylara çok fazla kişisel bakıp ben demeyi abartma, merkezde olmak, tek olmak gibi beklentilere girme, egonun diğer her şeyin üzerine çıkması, buna hizmet etmeyen durumlarda da kibir ve inadın pek bir dikkat çekmesi gibi şeyler yaşanabilir.

SABAH SAATLERİ, farklılıklar, hızla değişen planlar, sürprizler, farklı ve ilgi çeken fırsatlar açısından yoğun olacak. Keyifli olan kısmı yeniliklere açık olmak sayesinde yakalayacağız. Hani dedim ya bugün yaratıcılık yüksek… İşte bunun en parlak olanını sabah saatlerinde elde edeceğiz. “Acaba yeni ne üretsem de keyif alsam” diyen yaklaşımlar kazançlı çıkacak.
Sürprizlerin neşelendirenlerine daha bir açık olacağız.
Kollarımızı açıp beklersek ıskalama şansı bulamaz.
Bir plan yaptınız ve sonrasında değiştirmek zorunda kaldıysanız ( yol güzergahı, zamanlama, mekan ve kişi ilişkili v.b.) tebdili olanında bereket vardır deyin ki yüzünüzden gülücükler fışkırsın.

Yaratıcılık kısmını özellikle yazma, çizme ve el becerisi gibi uğraşlar açısından, işini bu şekilde yürütenler fayda sağlayacaktır.

AKŞAM SAATLERİNDE de Ay'ın Güneş ile destekleyen bir açısı olacak. Haftanın geneli güzel etkiler olmakla birlikte en keyifli akşamlardan birini yaşıyoruz diyebilirim. İkili ilişkilerde de aradığımızı bulabileceğimiz, aşkın, romantizmin, keyif odaklı uğraşların, şımartan ve bundan keyif alan durumların sonuna kadar desteklendiği bir akşamdayız.

Özel ilişkiler, kadın erkek ilişkileri, davetler, müzikli, danslı, yemekli organizasyonlar için, anlaşma ve uzlaşma ihtiyacı duyulan işler, kaynaşmalar, yakınlaşmalar için, mum ışığında yenilen yemekler, eller havaya eğlenceler için de keyifli olabilir.  Her ne kadar Venüs Oğlak burcunda bunlara pek vurgu yapmasa da içinde özen barındıranlarının keyfini çıkarabiliriz en azından bu akşam.


12 Aralık 2014 CUMA

Ay AKŞAM SAATLERİNE KADAR ASLAN BURCUNDA olacak. Yine neşeli uğraşlar, sosyal olacağımız planlar, keyif odaklı gayretler için elverişli bir gün. En ciddi meselelerin içinde bile eğlence odaklı bir şeyler bulup çıkarmak, içimizdeki çocuğu ortaya çıkarmak, coşkuyu hissetmek ve yansıtmak bugün bize mutluluk ve huzur verecek olan şeyler.

Saat 14:49 DAN SONRA AY 2,5 SAAT KADAR BOŞLUKTA OLACAK ve 17:19 itibariyle yaklaşık 2,5 gün için Başak burcuna geçecek.  Öğleden sonra saatleri hem ay boşlukta olacak hem de gökyüzünde engellemeler, gecikmeler gibi şeyleri ön plana çıkaran göstergeler hakim olacak. Başlangıçlar için, önemli talep ve girişimler için elverişli değil. İkna etmek, olmak, olduğu kadarına razı olmak, kabullenmek, beğenmek, hızlıca yanıt ve sonuç almak, ilerleme kaydetmek kısmı çok kolay olmayacak. Her zamanki işlerimizin angarya gibi görüneceği, haz vermeyeceği, eleştirilerin de bir tık artacağı bir zaman dilimindeyiz. Daha çok planlama, rötüşlar yapma ve derleme, düzenleme çalışmaları için elverişli olabilir.

BAŞAK BURCU GEÇİŞİ ile birlikte son 2 günün odakta olan temaları biraz geri plana itilecek. Verimlilik, üretkenlik, çalışkanlık, ben alkış almasam da olur yeter ki fayda sağlayalım ve mükemmel işler ortaya çıkaralım gayretleri daha ön plana çıkacak.

AKŞAM SAATLERİ sohbet edeceğimiz insanlarla bir araya gelmek, azıcık tembellik yapıp olaylara daha geniş pencereden bakabilmek, yaptığımız işlere görsel detaylar katmak, içeriğini kontrol ettikten sonra azıcık da albeni eklemek için, sevdiklerimizle gösterişten uzak sade ve verimli bir zaman dilimi yaratmak için gayet elverişli bir akşam olacak.

Günün en önemli gökyüzü olayı aslında dünden bu yana etkili olan MERKÜR JÜPİTER ÜÇGEN AÇISI OLACAK.

Zihnimizi, algımızı, bilgiyi alıp verme sürecinin nasıl işlediğini, iletişim tarzımızı ve yakın çevremizle olan alakalımızı daha çok etkileyen Merkür bu transit ile birlikte desteklenmiş olacak.

Merkür’ün şans, fırsat ve bolluk veren Jüpiter ile teması zihinsel kapasitemizi yoğun biçimde kullanabileceğimiz etkiler altında olduğumuzu gösteriyor bizlere.
Pozitif düşüncenin faydasını göreceğiz…
Olabilirliklere açılacak zihnimiz…
Sosyal ortamların keyfini çıkarma şansı verecek…
Seyahatlerden, okuduklarımızdan, fikir alış verişlerinden, öğrendiklerimizden verim almakta zorlanmayacağız…
Eğer zihinsel bir iş yapıyorsanız mutlaka faydasını görürsünüz…
Açık görüşlülük, anlama, anlaşma, iyi iletişim sağlama, kelimeleri doğru biçimde kullanma şansımız artacak…
Finansal konularda, ticari girişimlerde de şans bizden yana olacak.
Almayı planladığınız bir eğitim ya da bir rehberlik hizmeti varsa, faydası bol olacaktır…

Düşüncelerinizi kelimelere ve yazıya dökmek için, kaleminizin akıp gitmesi için gökyüzü destekliyor olacak…
Yakın çevreyle olan ilişkiler, uyumu yaratmak, hoşgörü almak ve vermek, desteği esirgememek, bilgiyi yaymak, paylaşmak ve doğru işlere yönlendirmek için de kullanabilirsiniz bu gökyüzü olayının etkilerini…

13 Aralık 2014 CUMARTESİ

AY BAŞAK BURCUNDA olacak. Hizmet odaklı hareket edeceğimiz, çevremizdekiler fayda sağlamayı amaç edineceğimiz verimlilik içeren bir tatil günü bizi bekliyor. Elimize aldığımız her ne olursa olsun, gayret etmek, iyi sonuçlar elde etmek, öylesine olanına razı olmayıp mükemmeli aramak günün en motive eden şeyleri.

Çalışmak, boşa vakit geçirmemek, hata yapmamak önemli olacak. Planlama, düzen kurma, temizlik yapıp gereksizden arınma, ortalığı derleyip toplama, hesaplama, araştırma, inceleme işlerine zaman ayırma, sağlık ve hijyen bağlantılı meseleler için çaba sarf etme söz konusu olabilir.

Bugün önümüze çıkan her şeye ve herkese acaba daha kusursuz nasıl olur gözüyle bakıyoruz. Eleştirel bir bakıma… Keyifsizlik yaratabilecek biçimde yani… Her şeyin en iyisini ve en düzgün metodunu bilen pek çok kişi olabilir ortalıkta. Sormadan söylememek, akıl hocalığına kalkışmamak, olabilecek en iyilerle yetinebilmek, detaylara takılmamak bugünün risklerinden korunmamızı sağlayacaktır.

SABAH SAATLERİ bir miktar kafa karışıklığı ve odaklanma sorunu söz konusu olabilir. Dikkat gerektiren işlerde, her ne kadar hevesimiz olsa da en azından günün erken saatlerinde biraz daha dikkat etmekte fayda olabilir.

GÜN ORTASI güç birlikleri, dayanışmalar, duygusal paylaşımlar, gayret, azim ve kararlılık gerektiren işler, zoru başarma temalı çabalar için oldukça elverişli. Vazgeçmeyen, yılmayan, sonuna kadar giden, gereken kadarını, gereken derinlik ve detayda ele alan tavırlar kazanç sağlayacak. İnatlaşma ve hayır en doğrusu benimkisi diyen yaklaşımlar ise hız kesebilir. Sabır ve esneklik daha büyük mutluluk ve huzuru yanında getirecek. Kazanç da cabası olacak.


14 Aralık 2014 PAZAR

AY YİNE BAŞAK BURCUNDA olacak… Dikkat ve zeka gerektiren işler, detaylara bakmak ve detaylandırmak isteyen şeyler, araştırmalar, düzenleme ve yeni bir düzen yaratma gayretleri, temizlikler, yarım işleri yoluna koymak, eldeki işleri tamamlamak ve de planlayıp, kusursuzlaştırmak için elverişli bir tatil günü. Sağlık ve hijyen de öncelikli konularımız arasında. Günü boşa geçirmek, yan gelip yatmak ise hiç bugünün enerjileri arasında değil. Dinlenmek değil de üretmek, durmak değil de verim almak bizi çok daha fazla mutlu edecek.

Başkalarına da fayda sağlamak, “ihtiyacım var” çağrılarına karşılık vermek, hizmet edip sunmak için uygun bir gün. Eğlence, aşk ve romantizm ise bir miktar geri planda ancak Allahtan bu temayı da destekleyen başkaca gezegen geçişleri söz konusu.

Günün iki önemli gökyüzü olayı var. Dünden bu yana etkili olan VENÜS NEPTÜN ALTMIŞLIK açısı ve Cumadan bu yana etkili olan GÜNEŞ JÜPİTER ÜÇGEN açısı kesinleşmesi…

Aşk, sevgi, ilişkiler, güzellik, estetik, sanat gibi konuları temsil eden Venüs benzer temaların bir üst versiyonunu temsil eden Neptün ile destekleyici bir açıda olacak…
Bu da bize manaların bir kat daha artmış hali ile şenleneceğimizi işaret ediyor.
Duygusallıkta artış…
Sanatsal becerilerde, yaratıcılıkta belirgin artılar…
Keyif veren insanlarla bir arada olma şansı…
Gözettiğimiz şey bu olmasa bile fayda sağlayan ilişkiler fırsat olarak karşımıza çıkacak…
Ya da zaten var olan ilişkilerin faydası çok daha elde edilir olacak…
Yardımseverlikler, dayanışmalar, uzlaşılar, el sıkışmalar söz konusu olacak…
Çevremize güzel olan şeyleri görmeye ve pozitife bakmaya odaklanmalıyız gün içinde…

Dekorasyon ve estetik temalı işler, sanat içerikli uğraş ve organizasyonlar, aşkın, sevginin ve duyguların ifadesi içerikli konuşma ve buluşmalar için uygun etkiler altında olacağız bu içinde bulunduğumuz 2-3 gün için...

Bu etki altındayken, sevdiklerimiz ve ilişkide olduğumuz insanlar adına bazı fedakarlıklar yapma teması da gün yüzüne çıkabilir. Gönülden veren, karşılığını gözetmeyen yaklaşımlar görüp sergileme ve bundan duyulan manevi haz ihtimali de artmış olacak…

Ruhsal temalara yönelmek, ilahi sevgiyi yüreğimizde hissetmek, dua ve ibadet için de elverişli olabilir.


GÜNEŞ JÜPİTER ÜÇGEN AÇISI ise en pozitif etkili transitlerden biri…
Özgüveni artırıcı, rahatlık verici ve pozitif hareket etmeyi kolaylaştıran etkide…
Genel olarak kolaylaştırıcı bir tesir söz konusu…
Neşe, canlılık, yaşam enerjisi artışı ile birlikte pozitif bir ruh hali bizi sarmalayacak…
Bir şeyler yapma,
olumlu işler ortaya çıkarma,
meziyetlerimizi ortaya çıkarma,
atılımlar yapma,
girişimci olmamız beklenen şeylere niyet etme,
olumlu tarafları görme ve
olumlu taraflarımızı sahneye çıkarma istek ve ihtiyacımız artacak…

Eğitime başlamak, eğitimin sonuçlarını almak, bilgimizi sunmak, beceri ve emeklerimizi görücüye çıkarmak için çok güzel bir etki olabilir bu transit.

Herhangi bir konudaki gayretlerimizin fırsatlarla süslenmesi,  gelişim imkanlarının önümüze serilivermesi gibi güzelliklere açalım kendimizi…

Daha fazla sesimizi duyurma, etki bırakma, kazanma, gelişme, meyveleri toplama, görünme, tecrübe kazanma, var olanı çoğaltma etkisi yaratan bir durum bizi etkisi altına alacak.

Evrenin fırsatlarla dolu olduğunu fark etmemizi, bunları görmemizi ve almak için hamle yapmamızı destekleyecek…

Jüpiter retro olduğundan, eski ve kaçırılmış fırsatların da karşımıza çıkabileceğini söylüyor gökyüzü bize…

Yolculuklar, eğitim ve bilgi paylaşımı amaçlı şeyler, yazıp, çizme, yayıncılık, pazarlama, pratik yapma,    gelişim sağlayacak her türlü fırsatı değerlendirme açısından verim alabilmeyi ümit ediyorum…

Risklerinden ise korunmak şart…
Peki ne onlar: Riskleri ve tedbir alınması gereken noktaları kaçırma,  aşırı iyimserlik nedeniyle hatalara açık olma, özgüveni abartıp, küçük dağları ben yarattım havasına bürünme, “Vay kardeşim ben neymişim” hallerine kapılma olabilir. Büyüten etkilerin bize fayda sağlayıp sağlamadığına objektif biçimde bakabilmek değerli olacak.




Tüm hafta boyunca gönlünüzdeki güzellikler sizinle olsun…
Hayrınıza olana da gönlünüz razı olsun…

Dr.Samiye Özbaş Soysal

Astrolojik danışmanlık talepleriniz için

Astroloji eğitimi almak için

Ay boşlukta takvimi için
http://astrokarmik.blogspot.com/p/ay-boslukta-takvimi.html

"2014 Yılına Dair" yazım için
http://astrokarmik.blogspot.com/2013/12/2014-ylna-dair.html

2014 Yıllık Burç Yorumları için

Jüpiter Aslan burcunda neler yapacak…

Jüpiter Aslan burcunda iken burçlara etkileri…




Yorumlar

Popüler Yayınlar