9-15 Şubat 2015 Haftası

9 Şubat 2015 PAZARTESİ

Ay gün boyunca TERAZİ BURCUNDA olacak. İlişkilerin ve hayatı paylaştığımız kişilerin önemli olduğu bir gün ile haftaya başlıyoruz. Önceliğimiz bunlar olacak ve buna hizmet eder biçimde davranmak bizi geliştirecek. Yani iş birliği yapmak durumunda kalacağız. Yeri geldiğinde karşımızdakine öncelik verip kendimizden bazı tavizler vermemiz söz konusu olabilir.

İyi ilişkiler, sosyal çevrenizin katkısı ve de uyuma yönelik tavırlar genel olarak güne artı değer katacak olan şeyler. Eğer doğum haritanızda zaten bunu destekleyen göstergeler varsa sizin için akıcı bir gün olacak. Ancak potansiyel olarak bu özellikleri barındırmayan bir yapıdaysanız sizin için sınav niteliğinde tecrübeler gelebilir.

Sanatla ilgilenmek, tatlı dil ile halledilecek işlere odaklanmak, ortaklık ve evlilik konularında çaba sarf etmek, uzlaşma girişimlerinde ve sosyal ortamlarda bulunmak, alış veriş yapmak ve eğlenceli soft şeylere yönelmek için elverişli olacak.

Günün en önemli RİSKLERİ, kararsızlık, kendini ihmal edip karşısındakine öncelik verme, harekete geçmeyip beklemeyi tercih etme, tembellik ve zora gelememe gibi şeyler...

Gece saatlerinin zorlayıcı açıları dinlendirici bir uyku uyumak için her zamankinden çok çaba göstermemiz gerektiğine işaret ediyor. O nedenle mümkünse pazar gecesini rahatlatıcı nitelikte geçirmeye çalışın. Buna fırsat bulamamışsanız ve güne çok erken başlayanlardansanız pazartesi sendromlu bir haftaya hoş geldiniz diyebilirim. Çevrenizde “bunun da afyonu patlamamış herhalde” diyeceğiniz tipler dolanacaktır. “Herkes mi tersinden kalktı” diye düşünebilirsiniz. İşte bu gerginliği azaltmak daha çok esneklik ve sabır sayesinde olacak. Siz bulaşmazsanız sorun kısa sürede kendiliğinden çözülecek. Yok siz de diklenmeye kalkarsanız günün sınavı yani iyi ilişkiler sayesinde gelişme ana konulu ders zorlaşacak.

Neyse ki sabah saatlerinde bunu destekleyen etkiler de alıyor olacağız gökyüzünden. Bu saatlerindeki rehavete ve iştah artışına özellikle dikkat… Rahatlık daha bir göze batabilir. Stres kaynağı olabilir.

SAAT 13:59 DAN SONRA AY GÜNÜN GERİ KALANINDA BOŞLUKTA olacak. Başlangıçlar açısından ucu belirsizliklere varabileceğinden pek uygun olmayabilir ancak yine de çok daha akıcı ve rahatlatıcı etkiler gelecek bu saatten sonrasında... GÜN ORTASI özellikle kadın erkek ilişkilerinde, yapıcı girişimler açısından, destekleşme ve anlayış çabaları için, talepte bulunmak ve niyet ortaya koymak açısından elverişli olabilir. 13:59 A KADAR BU GÜZEL ETKİLERİ İLK ADIMLAR AÇISINDAN DA GÖNÜL RAHATLIĞIYLA KULLANABİLİRSİNİZ.

Günün önemli transitlerinden biri aslında 5 Şubattan bu yana etkili olan VENÜS KİRON KAVUŞUMU olacak. Bu transit yarın da hissedilecek. Mevcut ilişkimize ya da mazide kalmış olanına ait eski yaraların bir vesileyle tekrar sızıntı yapacağı ve bize bağışlama, içimizdeki sevgi ile her türlü zorluğu aşıp, yaraları onarma konusunda destekleyeceği etkiler alacağız gökyüzünden.

Biri bir yerlerde bir laf edecek…
Anılar tazelenecek…
Yolda hiç ilgisi olmayan bir yerde tesadüfen karşılaşacağız…
Çekmeceleri karıştırırken bir not ya da bir resim bulacağız…
Biri sohbet sırasında “haberin var mı neler yaptığından” diyecek…
Ve devamını bir bir sıralayacak…
Bu temanın içinde bir de ilişki adına kurban olduğumuz durumlar gündeme gelecek…
İlgisini hak etmediğimizi düşündüğümüz birine ait suçluluk duygumuz canlanacak…
Hiçbir zaman sevilmediğimizi düşündüğümüz bir ilişki yüzüme çarpacak bazı şeyleri…
Ya da bir vesileyle bir şekilde bize olan sevgisini kaybettiğimiz bir kişinin özlemi burnumuzun direğini sızlatacak.
İlişkimiz için kendimizden kurban ettiğimiz şeyleri fark edeceğiz…
Ya da belki de feda etmemiz gereken şeyleri…
Bunlar biraz can yakıcı olacak.
Yaptıklarımız, yapamadıklarımız, yapmak için harekete geçtiğimiz fedakarlıklar…

Olanı sevgiyle hatırlamak ve bunun dışındaki tüm diğer negatif duygulara karşı göğüs germek, Balık burcundaki Kiron’un şifa gücünü harekete geçirecektir.
Eski yaraları tamamen kapatmak ya da en azından artık eskisi kadar sızlatmayacak nitelikte iyileştirmek için…

Bu transitin yeni ve kronikleşecek taptaze yaralar açmaması için de bağışlayıcı ve hoş gören, kabullenen, sevgisini ve büyüklüğünü hiç aklından çıkarmayan yaklaşımlara ihtiyaç olacak…

10 Şubat 2015 SALI

Ay 09:06 dan sonra yaklaşık 2,5 GÜN İÇİN AKREP BURCUNA GEÇECEK. Önceki günlere göre çok daha derin ve duygusal anlamda da hassas olacağımız etkiler başlıyor. Sezgiler hareketlendi. Bir şeyleri hissediyoruz ancak arkasını mantıklı bir şeylere dolduramıyoruz hali bu. Akrep burcundaki ay bugün ve yarın için bir miktar huzursuzluk hissi verecek bizlere. Bir şeylerin mücadelesini vermek ve krizlerle baş etmek gibi şeyler cazip gelecek. Bu durumda da durup oturmak, sakince kalmak pek olası değil.

Günün artı etkileri hırs, kararlılık, azim, sabır ve pes etmeme gücü olacak. Hiçbir şeyin öylesine ve yüzeysel olanıyla tatmin olmayacağız. Derinlemesine anlamak ve aslını öğrenmek isteyeceğiz… İşimize de ilişkilerimize de tutku katmak ve bunu hissetmek isteğinde olacağız.
Negatif anlamda da her şeyin altında bir mana arama, bu manaların bizim aleyhimize olacağını düşünme, kuşku, şüphe, kıskançlık içerikli yorucu deneyimler yaşama söz konusu olacak.

ÖĞLEDEN ÖNCEKİ ZAMAN DİLİMİ iletişim kazalarına özellikle açık olacağız. Alttan almayan, laf yetiştirmeye çabalayan ve bunu bir savaş malzemesi gibi görüp kazanmaya gayret eden yaklaşımlar dikkat çekecek. Tabi ki kaçınmamız gereken durumlar olacak bunlar. Zira gökyüzünden bugün inatlaşma etkisi de alıyor olacağız.
Sözlerin yanlış anlaşılması bir yana, doğru anlaşılsa ne fayda… Kimse bir diğerinden dolayı kendi fikrinden feragat etmek istemeyecek ki… Yani bu savaş asabınızı bozmaktan başak bir işe yaramayan bir düelloya dönüşebilir. Dikkat!
Bunun yanında sözlerinizle aklınızdan yüreğinizden geçenler bambaşka olabilir. Ağzınızdan dökülen kelimelere niyetinizin dışında manalar yüklenebilir.

Düşünmeden konuşma ve dil yaraları açmaya kalkma diyor kısacası gökyüzü.

AKŞAM SAATLERİ İSE Akrep burcundaki Ay’ın Balık burcundaki Neptün ile destekleyen bir açısı olacak. Ruhsal çalışmalar için, meditasyon, yoga, nefes çalışmaları, serbest bırakma, affetme, çözülme amaçlı aktiviteler için, ibadetler açısından, sanatsal ve yaratıcılık isteyen gayretler için elverişli bir akşam. Bu akşam hem ruhani hem de cismani anlamda aşk, sevgi ve tutku içerikli olan şeyler her zamankinden akıcı olacak.


11 Şubat 2015 ÇARŞAMBA

AY YİNE GÜN BOYUNCA AKREP BURCUNDA olacak. Sezgilerin ve duygusal temaların daha ön planda olacağı, sakin kalmakta zorlanacağımız, enerjisi yoğun bir gün olacak. Sürekli bir şeylerin arayışında olma haline kendimizi kaptırabiliriz. Araştırmalar, incelemeler, farkındalık kazanma gayreti, göremediğini görme, bilmediğini öğrenme ve detaylardaki can alıcı noktaları yakalama, hem işte hem de ilişkilerimizde derinlik sağlama ihtiyacımız yoğun olacak. Hırs ve azim yerinde olacak. Herhangi bir şeye niyet etmişsek asla geri adım atmama ağır da olsa mutlaka ilerleme kaydetme gayretinde olacağız.

Kör inatlara tutuşmamak, hayır cevabına saygı duyabilmek, insanların özellerine ve sınırlarına özen gösterebilmek bize kazanç sağlayacak bugün.
Özellikle GÜN ORTASINDA bu açıdan daha fazla yorucu etkiler alıyor olacağız. Mutlaka sonuç elde etmek isteyeceğiz. Engel tanımaz bir yaklaşım halinde olacağız. Bu gerçekten buna ihtiyaç duyulan işler için, sabır isteyen gayretler için çok katkı sağlayıcı olacak ancak öte yandan yani hassasiyet ve kabullenicilik isteyen şeylerde çok rahat olamayacağız.
Güç tutkusu, güçlü olma arzusu ve karşılıklı olarak güç savaşlarına açık olma haline özellikle dikkat.

AKŞAM SAATLERİNDE ise Ay Jüpiter ve Venüs le açılar yapıyor olacak. Günü hırsla, hiç bitmeyen bir enerjiyle, güçlüklerin üstesinden gelme aşkı ile geçirdikten sonra akşamı huzur veren ve huzur alan bir etki ile geçirme şansımız olacak. İç dünyamıza çekilmek, sosyal ortamlarda bile kendimizin ve çevremizin, olanla bitenin farkına varabilmek, bilgi alış verişleri, destekleşmeler, uyum ve denge ihtiyacı duyulan şeyler, maddi girişimler, yolculuklar açısından elverişli ancak her önemsediğimiz şeyi bir miktar abartma eğiliminde olacağımız bir akşam.
İştah kontrolü ve rehavete karşı dikkat. Alkol ve tatlı gıdalara karşı ise özellikle dikkat etmekte fayda var.

Günün en önemli gökyüzü olayı…
Bugün Merkür’ün 21 Ocak 2015 den bu yana devam eden retro hareketi sona eriyor. Bu döneme ait olası genel ve burçlara etkilerini hatırlamak için…
Merkür Retrolarının genel etkilerini tüm yönleriyle okumak için ise…


12 Şubat 2015 PERŞEMBE

Ay akşam saatlerine kadar AKREP BURCUNDA VE SAAT 07:33 DEN SONRA BOŞLUKTA OLACAK. Yine düne ait temalar, sezgiler, yaratıcılık, güç, gayret, sabır, inanç isteyen şeyler için elverişli bir etki olacak gökyüzünde. İnatlaşmalar, kuşkucu, inatçı ve kin gütme eğiliminde olan etkiler ise günün yine yorucu ve kaçınılması gereken etkileri. Yine dün olduğu gibi bugün de negatif duygu durumlarına çok yakın ve onları üzerimizde tutma eğilimindeyiz. Mümkün olduğunca bunları dile getirmek, dışa akıtmak ve ifade etmek, rahatlatıcı ve sonrası için de faydamıza olacaktır.

SABAH SAATLERİNDE egolar biraz fazla ön planda olacak. Herkes önceliğin kendisine verilmesini, kendi fikirlerinin rağbet görmesini, sırada öncelik tanınmasını, hızlıca sonuç almasına hiç kimsenin engel olmamasını, muhalefetin sesini kısmasını isteyecek. Yani bu durumda ne olacak. Doğal olarak fiziksel ve duygusal anlamda zarar görmeye ve zarar vermeye çok açık olacağız. Hız ve telaş durumundan kaçınmamız lehimize olacak. Enerjimiz yüksek olacak ancak bunu idareli kullanmak sayesinde işimize yarayacak. Esneklik, anlayış ve sabır bu sabahın önemli katma değerleri olacak.

Boşluktaki ay nedeniyle günün büyük çoğunluğu başlangıçları pek fazla desteklemiyor... Ancak az zamanda çok iş halledebileceğimiz, yarım iş bırakmayacağımız nitelikte bir gün olacak.

SAAT 18:47 DEN SONRA İSE AY YAKLAŞIK 2,5 GÜN İÇİN YAY BURCUNA geçecek. Çok daha rahat, iyimser, pozitif ve gelişime açık olacağız. Akşam saatleri iletişim becerileri ile yapacağımız işler, seyahatler, eğitim amaçlı çalışmalar, sosyal ortamlar ve bilgi alış verişleri, rehberlik hizmetleri açısından destekleyici etkiler alıyor olacağız gökyüzünden.


13 Şubat 2015 CUMA

Ay gün boyunca YAY BURCUNDA Olacak. Bugün ve yarın bize fayda sağlayacak en önemli olan şeyler yeniliklere açık olmak, gelişim fırsatlarını değerlendirmek, esnek kalabilmek ve umutlarımızın peşinden gidebilmek olacak. Özgürlük ihtiyacımız her zamankinden yüksek olacak. Genişlemek ve gelişmek ve buna katkı sağlayacak her türlü şeyi denemek, macera niteliğinde olan şeylere bile gözü kapalı atlayabilmek açısından enerjimiz yoğun olacak.

Canlılık, hareketlilik ve iyimserlik veren etkiler devrede.
Bu kadar pozitif şeyin yanında olası riskler ise sorumluluk istememe, çok zorlarlarsa almamak için kaçışlar deneme ya da mecburen almışsak da bundan keyif almama, herhangi bir şeye odaklanamama durumları yaşanabilir.

Farklı şeylerle uğraşmak, yeni yerler keşfetmek, yeni insanlarla tanışmak, her gördüğümüzden bir farkındalık malzemesi çıkarmak, bize fayda sağlayacağına inandığımız kişilerden rehberlik almak aynı şekilde bizde olanı diğerlerine aktarıp rehberlik edebilmek için güzel bir gün.

ERKEN SAATLERDEKİ bazı ufak tefek gerginlikler dışında gün boyunca çok fazla yorucu etkiler yok. Bu saatlerde bir şeylere mecbur bırakılmak, rutinlere sıkışmak, manevra alanı bulamamak, kısıtlanmak, eleştirilmek, beklentinin çok yüksek olması ya da hiç karşılanamaması gibi durumlara karşı tedbirli ve de anlayışlı olmakta fayda var. Kurallar çok fazla dikte edildiğinde kaytarmaya çalışanlar, yan çizenler, öylesine el verenler artacak. Ya da masanın diğer tarafındaysanız, bu tip adam sendeci tavırların güven kaybına neden olabileceğini unutmamak gerekir.
Yanılgıların da artış gösterebileceği bir sabahtayız. Ciddi meseleler, önemli ve kalıcı olmasını istediğimiz kararlar için her zamankinden dikkatli olmanızı öneririm.

İLERLEYEN SAATLER VE ÖZELLİKLE DE AKŞAM SAATLERİ ise aradığımız heyecan, coşku, hareketlilik, canlılık çok daha yakınımızda olacak. Önceden plan yapmayın ve doğaçlamasına bir bakın derim ben. Sürprizler ve farklı deneyimlerin keyif vereceği saatlerdeyiz. 14 Şubat kutlamalarına erkenden başlayıp, plansız seyahatler, davetler, sürpriz teklifler yapabilirsiniz J Çok eğlenceli bir akşam. Eğer bu gibi fırsatlarınız yoksa değişik bir kitap ya da film ile akşamı renklendirebilirsiniz. Daha önce okuduğunuz ya da seyrettiğiniz bir şey bile olsa bambaşka tatlar çıkaracaksınız bu akşam…


14 Şubat 2015 CUMARTESİ

Ay gün boyunca YAY BURCUNDA olacak. Özgürlük, değişim, gelişim ve yenilikle bağlantılı olan her şeyin bizi kendine çekeceği, iyimser ve umut dolu olacağımız, bize katkı sağlayacağına, bizi büyüteceğine inandığımız herkese ve her yere koşar adım gideceğimiz, yaşam enerjisinin yüksek olduğu güzel bir tatil günü olacak. Eğitim, öğretim, seyahatler, yayıncılık, medya, pazarlama, satış,  yenilikler deneyimlemek, gezmek, görmek, öğrenmek ve büyümek amaçlı olan aktiviteler için ideal olabilir.

Bugün aynı zamanda pek çok kişinin bolca anlam yüklediği, hiç önem vermiyorum diyenlerin bile anti propagandası ile dillendirdiği yılın en spekülatif ve önemli günlerinden biri…

Sevgililer Günü…
Orijinal adıyla Aziz Valentine Günü…

Hikayesini pek çok yerde bolca okumuşsunuzdur. O nedenle burada ayrıca paylaşmıyorum.
Ancak biliyoruz ki “Aşkın Azizi” olan ve sevginin gücünün pek çok şeye yetebileceğine inanan, sevgi yüklü bir din adamıymış…

Ölüme mahkum edilip gittiğinde tarihler 14 Şubat’ı gösteriyormuş.
Bir ölümün yıl dönümü aslında…
Aşka verilen değeri temsil eden bir kişinin bu uğurda hayattan ayrılışının yıl dönümü…
Bir anma günü…

“Ah bir sevgilim yok ki sevgililer gününü kutlayayım” diyenlerin de günü… 50 yıldır bir yastığa baş koyanların da…

Günün anlam ve önemi aslında her şeyden fazla saygı içeriyor. Sevgiye ve sevgi uğruna verilebileceklere, gücüne ve buna hizmet eden, gönül veren kişilere duyulan saygı…

Böyle düşününce günümüz şartlarındaki hediyeleşmeler, hediye yarıştırmalar, “gel benimle ol sevgililer gününe yalnız girmeyelim” diyen sabun köpüğü aşkları, “sevgililer gününüz kutlu olsun” diyen ama gerçek anlamda aşkı uğruna belki de hiç bir şeyini vermemiş kişilerin yaklaşımları veya gerçek anlamda hiç kimseye hayatında aşk duygusunu beslememiş kimselerin ağzında bu konunun sakız olması, dalga geçilmesi, aşağılanması, küçümsenmesi ne kadar yaralayıcı geliyor insana…

Umarım farkındalık artışı yaratır, ilişkilerimize, aşk anlayışımıza derin bir bakış getirir ve sevginin saygı ile güçlenmesi temasına destek verir bu kez Aziz Valentine günü…

Hazır Venüs de Balık burcundayken… Sevginin koşulsuz, evrensel ve ilahi olanını işaret ederken… Fedakarlık etme ve bu uğurda kendinden verme enerjisini tetiklerken…

Peki genel olarak bugünün gökyüzü bize ne gibi mesajlar veriyor, bir de ona bakalım… Bu özel günü gökyüzünden yansıyan güzel, canlı ve ışıl ışıl etkiler altında karşılıyoruz bu yıl.
Gün boyunca Ay’ın Jüpiter, Venüs, Güneş ve Mars ile irtibatları olacak. Zaten Yay burcunda hareketlilik canlılık veren etkiler altındaydık bir de pek çok açısal temas olunca gerçek anlamda coşkulu ve irili ufaklı olayların olduğu bir gün olacak. Durağanlık yok. Değişiklik arayışı, farklı bir şeyler yapma gayreti, macera niteliğinde şeyler yaşama isteği yoğun olacak.

Eğer hayatınızda özel biri varsa, yıllar sonra bile hatırlayacağınız nitelikte şeyler tatmak isteyebilirsiniz. Sevginizi göstermenin farklı bir yolunu ortaya çıkarma şansı bulabilirsiniz. Sürprizler yaşanabilir. Özellikle akşam saatlerine kadar çok daha keyif verici ve akıcı etkiler var. İlişkileri yönetmek, birbirini anlayan, destekleyen, uyum adına çaba sarf eden enerjiler hakim olacak. Akşam saatleri ise “bir şeyleri aceleye getirme, sabret, anlayışlı ol, fevri ve düşüncesiz tepkilerden kaçın” diyor gökyüzü bizlere.
Eğer bir teklif yapmayı planlıyorsanız bunun cesaretini bulma şansı verecektir. Ancak alacağınız karşılık konusunda sabırsız davranmamak gerekecek.
Saat 17:16 dan sonra ay günün geri kalanında boşlukta olacak. Bunu da dikkate almakta, eğlenceli olan şeylerin akıcı olacağı bir akşamda olduğunuzu bilmekde fayda var.


15 Şubat 2015 PAZAR

Saat 00:24 sonra AY YAKLAŞIK 2, 5 GÜN İÇİN OĞLAK BURCUNA geçecek. Geçtiğimiz iki güne nazaran çok daha temkinli ve hırslı olacağımız bir gün olacak. İş ve başarı odaklı olacağız. Çok daha fazla sorumluluk alacağız ve bu bizi mutlu edecek. Kurallar, prensipler, hedefler ve bunlara yönelik yapılacak olan şeyler ön plana geçecek. Dayanıklılığımız ve sebat edip ilerleme enerjimiz yüksek olacak.
Günün içeriğinde hayatı her zamankinden fazla ciddiye alma ve gerçekçi taraflara bakabilme yönümüz ağır basacak. Resmi işler, uzun ve orta vadeli planlamalar, mesuliyetler, organizasyonlar, ileriye yönelik planlamalar için elverişli.
Bugün sadece işe yönelik değil, ilişkilerimizde ve özel hayatımızda da bu enerjide olacağız. Kime karşı hangi roldeysek o rolün hakkını vermeyi hedefleyeceğiz… İyi anne babalar, örnek evlatlar, üzerine düşeni yapan eşler olmak isteyeceğiz.
Yani her ne olursak olalım bunu başarılı biçimde gerçekleştirmek arzusu duyacağız.
Görevler, meli malılar, zorunluluklar, kurallar, alınması gereken onaylar, kusursuz olsun diye uğraşmalar önemli ve dürtüsel olarak çekildiğimiz şeyler olacak.

Eğer normalde de iş kolik bir insansanız aklınız ve hatta odak noktanız işler, planlar, projelerde olacaktır. Evdeyseniz ailenin en çalışkan ve başarılı ferdi olmak için çaba sarf ederken bulabilirsiniz kendinizi…
GÜN ORTASI biraz daha esnek ve anlayış gösterebilen etkiler devrede olacak. Diğer zaman dilimlerinde bu konuda da zorlanacağız. Duyguları ifade etmek, içinizi dökmek, şeffaflık gibi şeyler biraz uzak olacak. Bunların gerektiği durum ve görüşmelerde ilerleme kaydedemeyebilirsiniz.

AKŞAM SAATLERİ ise esnemek tüm güne göre çok daha fazla bir ihtiyaç ve tüm güne göre çok daha zor elde edilir bir meziyet olacak. Değişim, planların revizyonu, sürprizler, kuralların yıkılması, farklılıklar gibi durumlar bizi zorlayacak. İsyan eden bir hava esecek ortalıkta. Ve bu hiç tahammül edilir bir şey olmayacak. Her iki taraf da yorulacak eğer ısrar ve inat ederlerse. Değişime uyum, anlayış ve kabullenicilik, hızlıca ve pratik çözümler akşama huzur getirecek olan şeyler.

Tüm hafta boyunca gönlünüzdeki güzellikler sizinle olsun…
Hayrınıza olana da gönlünüz razı olsun…


Dr.Samiye Özbaş Soysal

Yorumlar

Popüler Yayınlar