16-22 Şubat 2015 Haftası

16 Şubat 2015 PAZARTESİ

Ay gün boyunca Oğlak burcunda ve küçülen fazda.
Günün enerjisinde ciddiyet var, sorumluluklar var, planlı ve organize olma hali var, tedbirli ve gerçekçi olma hali var… Bunlara ihtiyaç duyduğunuz işler, resmi nitelikte şeyler, hedef ve başarı odaklı gayretler ön planda olacak gün boyunca. Somut şeyler ve özellikle de başarı elde etme ihtiyacımız yüksek… Azla da yetinmiyoruz. Ne yaparsak en iyisini yapmak ve sonunda da onaylanmak, takdir edilmek istiyoruz…

Ancak bu etkilerin küçülen ay fazında ortaya çıktığını unutmamak gerekir. Genel olarak üzerinde uğraştığımız iş her ne ise, çooook çalışmış emek sarf etmiş ancak emeğimizin karşılığı olacak bir şeyler elde edememiş olduğumuzu hissedebiliriz. Ya da bu gayretin nereye kadar devam edeceğini, nerede biraz daha nefes alacağımızı sorgulamaya başlayabiliriz. Hatta her zaman büyük bir motivasyonla yaptığımız işler için bile elimiz kolumuz kalkmaz hale gelebilir. Duygusal anlamda enerjimiz düşük olacak eğer biz buna izin vermişsek… Ay Oğlak burcunda zaten duyguların ifade edilmesini zorlaştıran bir enerjide bir de küçülen fazda olunca durum bu olacak maalesef…
Sebepli sebepsiz depresif, desteklenmemiş, takdir edilmemiş hisseden ve de hedefine ulaşmak konusunda bir miktar geride kalmış ve hatta hedefini görmekte zorlanan kişilere ve bu tarz tavırlara şahitlik edebilirsiniz.
Ancak bu ruh halinin kalıcı olmadığını hatırlamak ve hatırlatmak gerekiyor. Zira bu hafif loş ruh hali, gelecek aydınlık gelişmelerin de habercisi olabilir aslında. Zira biliyoruz ki Gecenin en karanlık anı, şafağa en yakın andır…
Bugün kendi duygularımıza dokunan şeylerde çok fazla yol alamıyoruz diyelim kısacası... Peki ne yapalım? Günü nasıl verimli hale getirelim?
Kendimizi çalışmaya ve üretmeye verebiliriz. İşimize eğilmek, planları ve yapılmış ile yapılacakları gözden geçirmek, ajanda kontrolü yapmak için ideal olabilir. Disiplinli ve kontrollüyüz… Buna ihtiyaç duyacağımız şeylerde de verim alma şansımız var.

Başlangıçlar açısından destekleyici değil haftanın ilk 3 günü. Ancak bitirme, geride bırakma adına güç veren etkiler altında olacağız. İrade, kararlılık isteyen geride bırakışlarda örneğin…
Gerçekçi olacağız… Nelerin yapılabilir olduğunun farkında olacağız… Bunun için ne kadar çalışmamız gerektiğinin de öyle… Bu nedenle diğer unsurları bir kenara bırakıp işlerimizi önem ve öncelik sırasına göre dizme ve buna göre yol alma adına yapılacak şeyler bizi motive edecek…
Gün içinde özellikle de günün ikinci yarısında ikili ilişkilerde kırılmadan gücenmeden düşüncelerimizi karşımızdakine aktarma şansımız olabilir. Mesafeler anlayışı ve objektifliği getirecek. Duygulara temas konusu zaten engelli olduğundan bu tarz durumlarda konuyu kişisel algılama, alınganlık gösterme gibi şeyler yaşanmayacaktır. Sorunları gerçekçi ve yapıcı biçimde görüşmek için elverişli olabilir.
Saat 22:18 den sonra Ay günün geri kalanında boşlukta olacak.

17 Şubat 2015 SALI

Ay saat 02:13 DEN SONRA YAKLAŞIK 2,5 GÜN İÇİN KOVA BURCUNA geçecek.  Ay’ın bu zaman dilimi içinde yeniaydan önceki fazında yani balsamik fazında olduğunu aklınızdan çıkarmamakta fayda var. Ancak yine de düne göre çok daha pozitif bir ruh halinde olacağımızı söylüyor gökyüzü.
Objektiflik, mantıksal yaklaşımlar, birlik halinde hareket edebilme ve ortak amaçlar edinebilme durumu günün huzur, mutluluk ve verim katan unsurları…
Yaratıcı şeyler ortaya koymak istiyoruz, değişik bir şeyler denemek, yeni yöntemler keşfetmek, sınırların dışında kalıp bir şeyler üretmek ihtiyacımız yüksek. Her açıdan özgür olmak özellikle de düşünce de özgürlüğü yakalamak ihtiyacımız var.
Kalabalıkların enerjisi de kıymetli olacak bugün ve yarın. Ortaklaşa yapılan şeyler, bir amaç uğruna bir araya gelmeler, kazanç sağlayacak olan şeyler olacak gün boyunca.
Düşük olan motivasyonların el birliği ile yükseltilmeye çalışılması için elverişli olabilir günün enerjisi. Bilgi, bilimsellik, teknoloji içerikli her şey için de destekleyen bir etki alıyor olacağız.
Alternatif çözüm yolları üretmek, farklı bakış açıları geliştirmek bunlara hizmet edecek olan her türlü kaynağı araç olarak kullanmak bu günkü eğilimlerimiz.

ERKEN SAATLERDE Ay’ın Merkür ve Satürn ile yapacağı destekleyici açılar, bilgi ve tecrübe elde etmek ve bunları kullanmak için, ticari girişimler için, matematiksel becerileri kullanacağımız işler için elverişli saatlerde olduğumuzu söylüyor bizlere.
Organizasyonlar, küçük ve büyük resme etki eden detaylar çok daha rahat yönetilir olacak. Bu etkiler altındayken öğrenilen bilgilerin işe yarar ve gelecekte de etkin olacağını söyleyebiliriz.

Bir şeylere öylesine bakmak yerine gerçek kökenini, sebebini öğrenmek, öğrendiğimiz şeyin bizim için kalıcı olmasını amaçlamak fayda sağlayacak olan şeyler.
Yazdıklarımızı toparlamak, bilgiyi düzenlemek, iş planları yapmak, revize etmek, gelecek planlarını gözden geçirmek, rakamsal kontroller ve hesaplar yapmak, zihinsel aktivitelerde konsantre olup verim almak için uygun olacak özellikle günün ilk yarısı ve sabah saatleri.

18 Şubat 2015 ÇARŞAMBA

AY GÜN BOYUNCA YİNE DÜNKÜ GİBİ KOVA BURCUNDA olacak. Zihinsel konulara çok daha fazla odaklanacağımız, duygusal konulara ise kendimizi pek fazla veremeyeceğimiz nitelikte bir gün bizi bekliyor. Dostlarla bir arada olmak, birlik bilincini yaratmak, bir arada yapılacak işlere ağırlık vermek, eşitliği gözetmek, sosyal çabalar içinde olmak, orijinal işlere yönelmek, umutlarımızı besleyecek planlar yapmak, yaratıcı iş ve çözümler üretmek için elverişli bir gün olacak.

ERKEN SAATLERDEKİ abartı, kontrolsüzlük riski içeren etkiler dışında günün genelinde çok fazla yorucu etkiler yok. Başlangıçlardan ziyade bir şeyleri geride bırakmaya hizmet eden, rutini yürütme ya da eğer mümkünse maneviyata hizmet edecek olan şeylere yönelme sayesinde çok daha verimli bir gün olacak.

Yarın gerçekleşecek yeniay öncesinde bu AKŞAMI niyetlerle ve ruhsal nitelikli olacak çalışmalarla, inancınız doğrultusunda yapacağınız şeylerle, ibadet, dua, meditasyon v.b. şeylerle geçirerek verimli hale getirebilirsiniz.

Aynı zamanda zihinsel olarak odaklanacağınız, düşünerek, gözlemle, tespitlerle kendinizi, istek ve ihtiyaçlarınızı gözden geçireceğiniz, insanlarla bir arada olacağınız, paylaşımlar yapıp anlamaya, dinlemeye, öğrenmeye ve sizdekini paylaşmaya yönelik çabalarda bulunacağınız bir akşam olabilir. Bu tarz grup çalışmaları, sohbet toplantıları pek çok konuda farkındalık kazanmanıza vesile olabilir. Birinin söylediği bir söz ya da yaptığı bir yorum, sizin de içinde bulunduğunuz duruma cevap olarak gelebilir. Soruların cevap bulacağı, çözümlerin kolaylıkla akacağı bir akşam olabilir.
Gökyüzü “hayatına kattığın şeylere bir bak” diyor bu akşam bizlere.
Sıradan, rutin ve geliştirmeyen şeylere özellikle odaklan.
Yenliklere kendini açmak konusunda daha ne kadar bekleyeceksin… Yaptığın gelecek planlarına bir göz at…
Tutucu olmak sana ne kazandırıyor olabilir…
Belki revizyon ihtiyaçları vardır…
Umutlarını söndüren şeyleri geride bırak…
Bu ihtiyacın olan en son şey…
Umutlu ve iyimser olmak asıl kazanç kaynağı olacak…
Tek başına yaptığın işlerde elde ettiğin başarıları daha da büyütmek ve paylaşmak istemez misin?
Pek çok şey öğrenmiş, pek çok tecrübe edinmiş olabilirsin…
Bunların ne kadarını ilk zamandaki heyecanınla kullanıyorsun, ne kadarı seni motive ediyor,  ne kadarı işe yarıyor ve de seni geliştiriyor?
Alışkanlık haline gelmiş, o kadar emek ve zaman harcadım kullanmasam yazık dediğiniz şeyler var mı acaba hayatınızda…
Hani aslında sıkıla sıkıla yaptığınız ve rutin çemberinden çıkamadığınız, değişimden çekindiğiniz için bırakamadığınız, hayatınızda sabitlenmiş şeyler…
Zihnimi, gönlümü biraz olsun özgür bırakabilseydim aslında ne yapmayı, ne ile uğraşmayı isterdim, ne beni geliştirir büyüme katkı sağlardı diye düşünün…
Kullanmadığım ya da kullanmakla kendime ya da çevreme, diğer insanlara çok bir şey katmadığım bilgileri artık bıraksam ne olur diye düşünün…
Yeni olana, yeni bir bilgiye, tecrübeye, deneyime yelken açma zamanı için ne bekliyorum…
Beni tutan ne…

Sorun bu soruları kendinize… Değişim ve yenilik, yeni bilgilerle donanma, var olanı geliştirme zamanı gelmiş olabilir.
Eskiyi geride bırakma ve yenisine yol alma zamanı…
Bu akşam için hatırlatın kendinize Heraklitos’un sözünü: “Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir.”

19 Şubat 2015 PERŞEMBE

Bugün saat 01:47 DE KOVA BURCUNDA BİR YENİAY meydana gelecek. Bu arka arkaya gerçekleşen ikinci Kova burcu yeniayı. Aslında Kova konularında ve Kova enerjisini yoğun olarak yaşayan insanlara 2015 yılı içinde verilen ekstra bir fırsat olarak görebiliriz belki de bunu.

Yeniay demek başlangıçlar demek, tazelenme demek, gökyüzünün, gecenin ve gündüzün ışıklarının yani Güneş ve Ay’ın aynı uğurda el birliği etmeleri demek. Harekete geçebilme dürtüsü demek… Canlanma ve silkelenme demek… Hepimiz bu tazelenme, tohumlanma enerjisinden farklı yaşam alanlarında nasibimizi alıyoruz. Ancak genel olarak hangi burçta olduğu, yöneticisi ve yaptığı açılar bu kez başlangıç etkisinin ne içerikte ve nitelikte olduğuna dair bazı ipuçları veriyor bizlere.

BU KEZ KOVA BURCUNDA olacak. Geçen yeniayda da belirttiğim gibi ( bu kısmı aynen tekrarlıyorum) genel olarak tetikleyeceği konular, toplumsal konular, idealler, yenilikler, keşifler, icatlar, bireysel ve toplumsal bazdaki yenilikler, özgürlük ve bunun uğruna verilen savaşlar, doğru gitmeyeni düzeltme çabaları, düzenin sorgulanması ve daha iyisi, daha eşiti ve daha yenisi olsun diye yapılan hareketler olacak…
Sosyal konularda bir hareketlenme getirecek. Kova enerjisinde duygulardan çok idealler ve mantıksal olana yönelme eğilimi var. Farkındalık ve bilinç seviyesinde bir değişim, pik yapma etkisi söz konusu olacak…
Hem soyut hem de somut olarak inanılan bilginin ispatı ve deneyimin realiteyle bağlantısını sorgulama ihtiyacı verecek. 
Bu süreçte gökyüzünden yansıyan enerji bize,  bireysel ya da toplumsal bazda; ideallerini tazele, eğer halen geçerli ise ve daha önce bu uğurda yol alamamışsan  hadi artık yola çıkalım diyecek…
Mümkünse bu uğurda yoldaşların olsun diye ekleyecek…
Aynı inancı paylaşacağın insanlarla bir arada hareket etme zamanı geldi diyecek…

İşbirlikleri ve çokluğun enerjisi, güçleri birleştirme, kalabalıkları, toplulukları bir araya getirme durumunda çok daha büyük ve/veya fayda sağlayan işler ortaya koyacak diyor bizlere.

Tepkisel bir enerjiyi ve haksızlığa sesini yükselten bir protestoyu da hayata geçirebilir yeniayın enerjisi. Bir mücadele ama kişisel anlamda değil, eşitlik, hak ve adalet adına verilen bir mücadele söz konusu burada.(geçen sefer tam olarak hareketlenmeye vesile olmadığından uyanış yaratacak daha önemli olayları dizecektir öncesinde)
Fikirsel mücadeleleri, yenilikçi fikirlerin ortaya çıkışı, üretkenlikte artış da dikkat çekici olacak. Fikri sabit durumlarından kurtulmayı becerebilmişsek herkese hizmet eden geliştirici olanları ile yolumuz kesişecek… Bilgi akışları, teknolojik gelişmeler, yeni ürünlerin piyasaya sunuşu, yeni grupların hayata geçişi, keşif niteliğinde olan şeyler, araştırma ve geliştirme amacıyla bir araya gelen insanların hareketi söz konusu olacak…

Harekete geçiren bir enerji olacak peki bu ne nitelikte bir olay olacak? Yeniayın yöneticisi Satürn yeniaya kare açı yapar durumda. Bu da duygusal anlamda zorlayıcı bir tecrübe ve ardından yapılacak fedakarlıkları işaret ediyor açıkçası.

Eğer temkinli davranmışsak, çalışmaktan yılmamışsak,  sabırlı olmuşsak, dirençlerle ve muhalefetlerle yolumuzdan dönmemişsek,  kendimiz bir şeylere direnç göstermemişsek, sorumluluk almışsak, bana dokunmayan şey beni üzmez deyip bir kenara çekilmemişsek, sağlam, kalıcı ve uzun vadede sonuç verecek aksiyonların alınabileceğini söylüyor bize. Engel, kısıtlama, gecikme söz konusu olursa yolundan dönmek ya da vazgeçmek yerine hataları düzelt, revize et, devam et ve istikrarlı biçimde yol al diye ekliyor…

Yeniay haritasında, Venüs ve Mars Sheath sabit yıldızı ile kavuşum halinde olacak. Sheath temas ettiği gökcismine zorlayıcı etkiler aktarıyor. Malefik olarak kabul ediliyor. Kazalar, uçak kazaları, bazı durumlarda intiharlar, sel olayları, madencilik konusundaki kazalar ile ilişkilendirilmiş. Aynı zamanda da yaratıcı bir zeka ve bunu ortaya çıkarabilecek kişiler açısından da kazanca yol açabileceği şekilde aktarılmış. V. Robson Venüs ile kavuşumunu, kişilerin kendi hareketlerinden görecekleri zararlar, hapislik, kısıtlama veya bunların hissi olarak açıklamış. Mars ile kavuşumu için diye bulaşıcı hastalıklara, kazalara, yakınların rahatsızlıklarına işaret ediyor kitabında.

Bu haliyle düşünecek olursak, bir hareketi ve oluşumu tetikleyecek toplumsal bazlı zorlayıcı ve sıkıntılı bu içerikte bir tecrübenin yaşanmasının söz konusu olabileceğini söylüyor gökyüzü.
Yeniayın Kova burcunun son derecesinde olması, gecikmiş bir aksiyonun artık zamanının geldiğini işaret ediyor. Hem bireysel hayatlarımızda hem de toplumsal bazda…
Hemen yol alabilecek miyiz? Belki hayır…
Destek bulacak mıyız? Belki çok değil…
Çalışacak mıyız? Belki çok…
Hemen sonuç alacak mıyız? Belki çok beklememiz gerekecek…
Kararlı mıyız? İşte bunun cevabı aslında bu yeniay ile girişeceğimiz işlerden elde edeceğimiz şeylerin niteliğini de etkileyecek…
Yeniayın hemen ardından Güneş ve Ay’ın Balık burcuna geçişi ise bizlere bu yeniayın başlatan enerjisinin fedakarlıklar gerektirdiğini, hiç karşılıksız beklemeden de bir şeyleri vermeyi deneyimleyebileceğimizi söylüyor.
Toplumsal, bilimsel nitelikte başlayan bir çalışmanın manevi yönden devam edebileceğini, maneviyatı, ruhsal tarafı besleyen niteliklere bezeneceğini de söylüyor.

Kendi adıma bu yeniayın şartları zorlayan ancak çoooook geliştirici etkisinden bolca faydalanmayı ve bu bahsettiğim niteliklerde bazı ekip çalışmaları ile beslemeyi hedefliyorum. ( Daha önce bahsettiğim bir grup çalışmasının duyurusunu sizlerle paylaşacağım yeniay sonrasında) Cuma günü başlayacak yeni başlangıç seviye sınıfım da buna hizmet edecek nitelikte güzel enerjisini hissettiriyor şimdiden…

Yeniayın hem bireysel gelişimimizde, hem de toplumsal bazda ve ülkemiz açısından ileriye götürecek yeniliklere, taze enerjilere vesile olmasını gönülden dilerim.

Bugün Güneş yaklaşık 1 ay için Balık burcuna geçecek. Etkilerinden ilerleyen günlerde ayrıca bahsedeceğim…

20 Şubat 2015 CUMA

Ay gün boyunca BALIK BURCUNDA olacak. Sezgilerimiz aktif ve duygusal tarafımız yoğun olacak. Sevgi, maneviyat, duygusallık, fedakarlık, yaratıcılık ile alakalı olan her şey bugün bizi mutlu edecek ve verim alacağımız nitelikte olacak. Bireysel düşünmekten ziyade diğerlerine de katkı sağlasın diye niyet ettiğimiz şeylerde daha çok yol alacağız. Çok fazla kontrollü ve kontrolcü olamayacağımız, biraz da akışına bırakmamız gereken durumlar karşımızda olacak bugün. Sevginin ifadesi, duygusal paylaşımlar ve anlayış içerikli şeyler için güzel bir gün. Çok daha fazla kabullenici ve uyumlu bir halimiz olacak. Hırs, yüksek enerji, efor ve bireysel anlamdaki gayretler için, karar verme ve kararın arkasında durup yol alma durumları için pek uygun değil günün enerjisi.
Bugün VENÜS 17 MART, MARS DA 31 MART TARİHİNE KADAR KALACAĞI KOÇ BURCUNA GEÇECEK. İlişkileri, sevgi ve yaratıcılık konularını, estetik ve uyumu, güzelliği ifade eden Venüs bu süreçte zorlanacak. Mücadele gücümüzü, ne uğruna mücadele verdiğimizi ve bunu ne şekilde verdiğimizi daha çok ifade eden Mars ise yönetici olduğu bir konumda yer alacak.
Her ikisine de tek tek bakacak olursak…

VENÜS KOÇ BURCUNDA: Huzur, sevgi, barış, uzlaşma, aşk, estetik, denge ihtiyacındaki Venüs bu süreçte adeta deplasman takımı muamelesi görecek.  Asıl yapması gereken şeyi değil de Mars tarafından fısıldananları gerçekleştirme eğiliminde olacak. Yani konu aşk ise sevda ise bunun savaşır gibi olanını göreceğiz daha çok. Kalıcı olmasa da olur, istediysem olacak dedirtecek. Büyüyüp geliştiren modelleri değil de hızlıca tüketip savuran modelleri tetikleyecek. Birlikte olalım, el ele yürüyelim diyen ve paylaşımcı olmaya teşvik eden değil de, ben tek başıma da iyiyim hatta daha iyiyim, eğer birlikte olacaksak da ben birinci öncelikliyim bunu unutma dedirtecek.
Hızlıca kaynaşmalar, hızlıca sıkılıvermeler, cesurca teklifler, kalıcılık beklentisi olmayan hareketli ve canlandıran ilişkiler görünebilir bu süreçte. Karşı tarafı mutlu etmektense kendi isteklerinin yerine gelmesi için direten ve dolayısıyla da çatışan çiftler görebiliriz etrafımızda. Romantizm geçtiğimiz döneme göre belirgin olarak azalacak. Pek çocuğunuz uzun zamandır yaşamadığınız nitelikte aşk ve romantizm dolu bir sevgililer günü yaşadınız. Hatta belki rüya gibi diyenleriniz bile olabilir. Hah şimdi üzerinden kısa bir süre geçti. Eee ne oldu da böyle olduk diyebilirsiniz. Aşk sözcükleri nerelere saklandı.  Kim bilir? İlgi gelse bile biraz daha maskulen tipte gelecek. Nezaketle değil de coşku dolu ifade ve hareaketlerle. Kibar öpücüklerin yerine sımsıkı kemikleri kırarcasına sarılmalar alacak belki de…

En güzeli bu dönem için bu açıdan şansınızı fazla zorlamamak. Taleplerinizi gözden geçirin. Aşk ilanları, mum ışığında yemekler, jestler istiyorum diye ısrar etmeyin. En iyisi eğer bir partneriniz varsa ve madem bu dönemi onunla ya da onsuz heyecan peşinde geçirecekseniz, heyecanı onunla yakalamayı deneyebilirsiniz. Birlikte spor yapmak, koşmak v.b. şeyler hem birlikteliğinize renk katacak hem de bir eşiniz olmasından tat almanızı da sağlayacaktır. Eğer bir partneriniz yoksa da aşk hayatınızda bir hareketlenme söz konusu olabilir. Kalıcı bir ilişki beklentiniz yoksa çok eğlenceli bir sürece girdiğimizi söyleyebilirim.
Bu dönem her türlü hobi için de her zamankinden hevesli olacağız. Mümkünse enerjimizi boşaltacağımız ve rekabet hissini doyuracağımız nitelikte olanlarına yönelmekte fayda var.
Venüs sanatsal konuları ve yaratıcılığı da temsil ettiğinden bu süreçte bu konularda da bir verim düşüklüğü söz konusu olabilir. Ancak aynı zamanda çok büyük bir verimlilik olmasa da bir silkelenme ve hadi bakalım bir şeyler üretelim ruh haline geçme söz konusu olabilir.
Venüs para ile olan ilişkimize dair bilgiler de veriyor bizlere. Hızlıca kazanma ve hızlıca tüketme ve bunlar olsun diye her yolu deneme dönemi diyebiliriz.

MARS KOÇ BURCUNDA:

Bu dönemde Mars, gerçek doğasını realize eden, mücadele ve ilerleme adına gerekeni yaptıran etkiler sunacak bizlere. Bizim bu hayatta ne için ve nasıl bir mücadele verdiğimizi, irademizi, harekete geçebilme becerimizi, tepkisel tarafımızı daha çok ifade ediyor. Kişisel haritalarımızdaki ana tema devam etmekle birlikte hangi evimizden geçiyor ise o alanlarda bir uğraş, hareketlilik ve her zamankinden daha fazla efor sarf etme ihtiyacı doğuyor transitleri sırasında. Karşımıza çıkan olaylara karşı her zamankinden daha atak ve kararlı davranışlar sergiliyoruz. Genel olarak bakarsak çabuk harekete geçeceğimiz bir dönem olacak bu. Sizi ilgilendiren ana konu her ne olursa olsun. Risk almaktan çekinmeyip, olası hatalardan da pes etmeme etkisi yaratıyor Koç burcundaki Mars. Rekabetten kaçınmama ve kazanmak için gerekeni yapma durumu oluyor.

Her ne kadar iyi etkiler çoğunlukta da olsa bazı riskleri de mevcut tabi ki… Kontrolsüzlük, lafını esirgememe ve egonun ön plana çıkıp, başkalarının ihtiyaçlarını göremeyecek kadar gözleri karartması, engel tanımama, hırçınlık, öfke hali, tartışmacı haller söz konusu olabiliyor ne yazık ki… Tabi ki her zaman olduğu gibi, biz irademizi uyumdan ve dengeden yana kullanmamışsak…
Bu dönem herkes kendi istediği olsun, ama hemen olsun ve bir de kimse buna karşı çıkmasın isteyecek. Ortak yaşam alanları ise doğal olarak bir miktar elektriklenecek… Bu süreçte kendimizi enerjik hissetme ihtimalimiz de yüksek. Bu durumda fazlasını harcayacak yer bulmamız gerekiyor. Spora başlamak ve bu enerjiyi doğru yöne kanalize etmek iyi olabilir. Buna veya enerjiyi boşaltacak başka bir aktiviteye yönelmezseniz, sürekli didişen ve hatta kavgaya yer arayan tipler şeklinde dolaşabilirsiniz ortalıkta. Herkes kendince bir çeşit liderlik makamında olacak. Ve diğerlerinin de kendisini takip etmesini bekleyecek… Haliyle zincirler de bir yerde birbirine toslayacak… Aman dikkat…

Önemsediğiniz, hızla yol alıp, mücadeleden galip çıkmayı ümit ettiğiniz işler için, fiziksel efor gerektiren şeyler için, bir türlü cesaret ve güç toplayamadığınız ilk hamleyi yapamadığınız girişimler için kullanabilirsiniz bu dönemi.

21 Şubat 2015 CUMARTESİ

Ay saat 01:14 DEN SONRA YAKLAŞIK 2,5 GÜN İÇİN KOÇ BURCUNA geçecek. Koç burcundaki Venüs, Mars ve Uranüs’e ek olarak Ay da yaşam enerjisinin, coşkunun artışına hizmet edecek şekilde seyredecek. Ateş elementinin hakimiyeti iyice artacak. Bu da bize gerçek anlamda enerjisi yüksek ve dinamik bir gün geçireceğimizi işaret ediyor.
Motivasyonlar yüksek olacak…
Bir şeyler yapmak ve hızlıca sonuçlar elde etmek isteyeceğiz…
Öne atılmak, hayatımıza yeni bir şeyler katmak, başlangıçlar yapmak ve bu konuda da hiçbir zıt güç ile karşılaşmamak beklentisindeyiz…
Hızlıca verilen kararlar ve hızlıca atılan adımlara bolca şahitlik edebiliriz bu etki altındayken bu içinde bulunduğumuz günlerde…
Bir kısmının da çok fazla düşünülmeden yapıldığını göreceğiz…
Riskler her zamankinden çok alınabilir olacak.
Ataklar ve karşı ataklar belirgin olacak…
Mücadele isteyen şeyler, riskler, rekabetli durumlar, cesaret isteyen şeyler için beklenen güç yanımızda olacak.
Olumlu anlamda kullanılmışsa ataletten kurtulma, bekleme modundan play moduna transfer olma, silkelenme, potansiyelimizi ortaya çıkarma, inisiyatif alıp gücümüzü fark etme, özgüvenin faydasını görme gibi şanslar sunacak bizlere bugünler…
Ancak aynı zamanda öfke, hırs, ego gibi tuzaklar da verecek. Bunların kontrolü, tedbirli olma hali ise kıymetli olacak. Bireysellik çok ön planda olacak. Balık burcundaki Güneş’e rağmen bir ve bütün olmakta zorlanacağız. İş birlikleri, tavizler ve uyum, denge huzur adına yapılacak fedakarlıklar biraz zor bulunacak. Kişisel arzu ve isteklerin, verilen gayretin ölçüsüzlüğü iletişim sorunlarına ve ilişkilerde yıpranmaya sebep olabilecek.

SABAH SAATLERİ VE GÜNÜN İLK YARISINDA bilgi alış verişleri, ticari konular, iletişim, haberleşme ve transfer konulu işler, alınacak rehberlikler, sorumluluklar, ciddi nitelikteki görüşme ve buluşmalar, hesaplama ve yazışmalar, el becerisi gerektiren şeyler, tecrübe isteyen çalışmalar, bilgiyi pratik hale getirme ve deneyim ile pekiştirme gibi durumlar için elverişli olacak.

AKŞAM SAATLERİNDEKİ gökyüzü ise duygusal olarak zorlanmalara müsait olacağımızı söylüyor. Eski deneyimlerin eğer dersini almışsak faydasını göreceğimizi, aynı tas aynı hamam durumlarında da bu kez üzerimizde kalan duygunun daha yıpratıcı olabileceğini işaret ediyor. Bu akşam için kadın figürlerinden yana destek almak ve duygusal ihtiyaçlarımıza karşılık bulmak konusu sorunlu olabilir. Bencilce yaklaşımlar ve ego içerikli tutumlar duygusal yaralar açabilir. Yapmamak elimizde. Eğer böyle bir duruma maruz kalmışsak aynı şekilde karşılık vermek yerine tam tersinin nasıl yapıldığını gösterip örnek olmayı deneyebiliriz.
Gece saatlerinde Ay’ın sert açıları olacak. Rahat ve rahatlatıcı bir uyku için her zamankinden çok çaba göstermemiz gerekiyor. Yorucu, stres yükleyen rüyalar, kaygılı ve derinleşemeyen uykular, mesaj içerikli rüyalar, gevşemekte zorlanma gibi durumlara karşı, odanızdaki enerjiyi dinginleştirmeye çabalayabilirsiniz. Buna hizmet edecek bir müzik fayda sağlayacaktır… Işık, ses ve elektronik içerikli faktörlerden arınmak iyi gelebilir.


22 Şubat 2015 PAZAR

Ay yine gün boyunca KOÇ BURCUNDA VE SAAT 02:36 DAN SONRA BOŞLUKTA olacak. Sakin, dinlendirici ve dingin bir gün olmayacağı belli. Bu tatil gününde de aksiyon olsun istiyoruz. Canlı ve coşkulu olan kişi ve ortamlardan daha fazla haz alma ihtimalimiz var. Bugün cesur ve girişimci olabilmek, özgüvenli ve kararlı durabilmek bize mutluluk ve kazanç getirecek. Tabi ki ölçüyü kaçırmadığımız, tamamen körlemesine hamleler yapmadığımız, her istediğimize doğru balıklama atlamadığımız takdirde. Zira bu durumda riskler de gerçeğe dönüşebilecek ve bu pek de umurumuzda olmayacak.
Fiziksel olarak yüksek enerjimizi dengeli ve işe yarar biçimde harcamaya ihtiyacımız var. Spor yapmak, rekabetli olanlarına daha çok yönelmek, efor sarf edeceğimiz işlere girişmek, eşyaların yerini değiştirmek, tamirat ve kol gücü isteyen şeylerle uğraşmak, kendimizi fiziksel anlamda koruduğumuz sürece iyi gelebilir. Zira bu açıdan da kazalara açık olacağımızı aklımızdan çıkarmamak gerekir. Eğer enerjimizi bilinçli olarak açığa çıkarmazsak, bu ilişkilerde didişme ve yıpratıcı olma riski verecektir.

Günün en önemli gökyüzü olayı aslında yaklaşık 10 gündür etkili olan VENÜS-MARS KAVUŞUM AÇISININ kesinleşmesi. Tesirleri hafta ortasına kadar devam edecek.

Bu açının etkisi büyük oranda karşı cinsle ilişkilere yansıyacak.  Yoğun bir çekim ve kıvılcımlı bir enerji hissedebiliriz. Dikkat çekmek, fark edilmek, ilginin farkına varmak,  aşk tazelemek ve yeni kıvılcımlar yaratmak için tetikleyici etkiler alıyor olacağız.

Yaratıcılık, ilişkilerde canlılık, yeteneklerin ortaya çıkışı ve tüm bunların içine serpiştirilmiş cesurca hamleler söz konusu bu transitin etkisi altındayken… İçimizden gelecek olan şey hızlıca kaynaşmalar olacak… Mevcut bir ilişkiniz varsa hayat öpücüğü gibi gelebilir bu durum. Eğer yeni başlangıçlara niyet edecekseniz tavsiyem işin içine biraz sabır eklemeniz ve olayın duygusal boyutlarını önemsenenizdir. Zira burada kutupsal bir çekim söz konusu da olabilecek. Yani normal şartlarda bana uygun değil dediğiniz bir kişinin de çekim alanına girebilirsiniz.

Sizi çeken kişinin ve tabi ki kendinizin duygularını da dikkate alın... Mutlu, huzurlu ve dengeli durumlar söz konusu olabilecekse ne güzel…  Zaten niyet ettiğiniz ve gönlünüz olan ama nasıl olur ki deyip bir hamle yapamadığınız ilişkilere ilk adım için elverişli olabilir.

Ama eğer bu çekim sizin iç dengelerinizi bozacaksa kendinize dur diyebilmek kıymetli olacak. Kısa süreli ve geliştirmeyen ilişkilerden kaçınmaya çalışın… Her durumda bu heyecanı yaşamak, kalbinizin delicesine çarptığını ve nefesinizin kesildiğini hissettiğiniz deneyimler yaşamak güzel olur değil mi… Bu etkileri, eşinizle, partnerinizle birbirinize olan aşkınızı, sevdanızı hatırlayacak hatırlatacak nitelikte değerlendirmenizi dilerim…

Tüm hafta boyunca gönlünüzdeki güzellikler sizinle olsun…
Hayrınıza olana da gönlünüz razı olsun…


Dr.Samiye Özbaş Soysal

Yorumlar

Popüler Yayınlar