2-8 Şubat 2015 Haftası...

2 Şubat 2015 PAZARTESİ

Ay gün boyunca YENGEÇ BURCUNDA VE BOŞLUKTA olacak. İnsanlarla çok fazla iç içe geçmek istemeyeceğimiz, sadece yakınlarımız ve sevdiklerimizle paylaşmak ihtiyacı duyacağımız bir gündeyiz. Gün boyunca olaylara fazlasıyla duygusal tarafından yaklaşma, empati kurma, sevgimizi ifade etme ve sevdiklerimizi koruyup kollama eğilimimiz yüksek olacak. Sezgiler ve yumuşak yaklaşımlar da bize kazanç sağlayacak.

SAAT 19:40 DAN SONRA AY YAKLAŞIK 2,5 GÜN İÇİN ASLAN BURCUNA geçecek. Geçtiğimiz iki güne nazaran çok daha dışadönük ve canlı olacağımız etkiler devrede olacak artık.  Akşam saatleri için daha eğlenceli, coşkulu planlar yapmak, çocuklarla vakit geçirmek için uygun olabilir.

Günün en önemli gökyüzü olayı aslında dünden bu yana etkili olan GÜNEŞ URANÜS ALTMIŞLIK AÇISI olacak. Ayın ilk günleri itibariyle devreye giren bu transit harekete geçirici ve fişekleyici bir etki yaratacak.
Fark yaratma, değişim ihtiyacına hizmet edecek girişimlerde bulunma, yenilikler ortaya çıkarma enerjisi yükselecek. Yaratıcılıkta özellikle de zihinsel faaliyetlerde artış gözlemlenecek.
Hem kendimiz hem de çevremizle ilgili daha önce farkına varmadığımız bazı meziyetler, özel beceriler, cevherler biraz gayret ve bunu görmeye niyet eden gözler sayesinde su yüzüne çıkıverecek.

Farkındalık yaratacak deneyimler ve buna vesile olacak kişiler karşınıza çıkabilir bu içinde bulunduğumuz günlerde. 

Kova burcunda zaten yenilikçi yaklaşımları destekleyen Güneş'in bir de bu anlamı yükseltecek olan Uranüs ile destekleyen açısı, hem gerçek anlamda hem de bilinç seviyesinde keşiflere açık etkiler altında olduğumuza işaret ediyor. 

Benlik, irade, özgüven, varlık, kişilik adına daha önce görünmeyeni görme, duyulmayanı duyma, fark edilmeyeni bir anda ortaya çıkarma gibi etkiler ortaya çıkabilir. 
Uranüs özgürlük adına ne gerekiyorsa yapalım dedirten bir etki yaratıyor. RUTİNDEN, KALIPLAŞMIŞ OLANDAN, SINIRLARDAN, MELİ MALILARDAN, AMA İLE BAŞLAYAN CÜMLELERDEN, AL BENİ BAHANELERİNDEN NE KADAR UZAKLAŞIRSAK GERÇEK POTANSİYELLER O KADAR RAHAT ORTAYA ÇIKACAK…

Alıcılar antenler açık olsun. Çekmiyor dediğiniz frekanslara ulaşma şansı çıkabilir…
Yenilik, gelişim, revizyon ve keşif fırsatlarını kaçırmayalım...


3 Şubat 2015 SALI

Ay gün boyunca ASLAN BURCUNDA olacak.  Eğlenceli ve canlılık veren uğraşlar, göz önünde olmamızı sağlayacak gayretler, takdir edileceğimiz işler bizi kendine çekecek. Bugün sıradan olan herhangi bir şey ilgimizi çekmiyor. Mutlaka bir albenisi olsun istiyoruz. Çocuklarla bir arada olmak, onlarla anlayacakları iletişim tarzı ile irtibat kurabilmek, yani çocukla çocuk olabilmek, içimizdeki çocuksu tarafı ortaya çıkarmak için güzel bir gün. 
Özel olduğumuzun girdiğimiz her ortamda hissettirilmesini bekliyoruz. Bunu bulamadığımız yerlerde de tatmin olmakta zorlanacağız. Pohpohlanmak, el üstünde tutulmak, alkışlanmak ise ekstra motivasyon verecek unsurlar.

GÜNÜN ERKEN SAATLERİNDE bu ihtiyaç duyduğumuz şeylerin dışında bazı konuşma ve hareketlerle karşı karşıya kalabiliriz. Egolar devrede olacak. Ve de törpülenmesi adına karşı karşıya gelmeler yaşanabilecek. Sözler sivrilecek ve alttan almalar iyiden iyiye zorlaşacak. Uyum, orta noktada buluşmak, uzlaşmak adına yapılacak görüşmeler için pek uygun olmayabilir.
Siz isteyip ısrar ettikçe takdir etmemekte eleştirmekte ısrar edenler yorucu olabilir günün ilk saatlerinde. Ben üstünüm denilen noktada eşitliği savunan karşı tezler ortaya atılacak.

AKŞAM SAATLERİ sürprizler, heyecanlı bir hareketlilik, coşkulu organizasyonlar, aşk ve romantizm konulu planlarda hoşumuza gidecek beklenmedik gelişmeler, sanatsal temalı planlarda sıra dışı bir yaratıcılık halleri dikkat çekecek.
Beklenmeyeni bekle dedirten bir akşam…
Şaşırtıcı durumlara karşı hızlıca adaptasyon ve uyum sağlamak lehimize olacak. Bu akşam önemli teklifler açısından da keyif verici olabilir.
Sıradanlaştırılmayacak kadar enerjisi yüksek bir akşamdayız. Dolunay öncesi olmasına rağmen stres faktörünü azaltacak gelişmeler söz konusu olabilir. Eğer yok ben bildik şeyler istiyorum, farklılıklar beni rahatsız ediyor diyorsanız bu akşamın tadını çıkarmak yerine bunun inadına tutuşabilirsiniz. Siz bilirsiniz…


4 Şubat 2015 ÇARŞAMBA

Bugün saat 01:08 DE 14 DERECE ASLAN BURCUNDA DOLUNAY meydana geliyor. Dolunaylar sırasında Güneş ve Ay karşıtlık durumundalar… Bir karşı karşıya gelme, yüzleşme, sonuç elde etme, daha önce yapılmış hamlelerin karşılığını alma dönemi bu… Sonucun beklentimizi karşılayıp karşılamaması, beklemenin kendisi ise başlı başına bir stres faktörü…

İradi tarafımız ile dürtüsel olarak çekildiğimiz yön birbirinden farklı oluyor dolunaylarda.
Bu karşıtlık enerjisi hem dış dünya ile aramızda, hem de içsel olarak gerginliklere, strese sebep olabiliyor. Bu mücadeleci enerji hem bizi tepkili hale getiriyor hem de sanki çevremizdeki herkes, yaşadığımız her şey bizim aleyhimize çalışıyor, her şey bizimle inatlaşıyor hissine sebep olabiliyor.

Dolunay teması ilişkileri çok ilgilendirdiğinden, bu çelişkilerden, gerginlikten, yorucu ve yıpratıcı etkilerden en çok da kişisel ilişkilerimiz, kadın erkek ilişkileri etkileniyor... Ancak yaşananları fırsat olarak görebilmişsek oldukça da geliştirici olabiliyor dolunayın vesile olduğu durumlar...

Bu kez ASLAN BURCUNDA GERÇEKLEŞECEK. Aslan-Kova aksını ilgilendirecek. En çok bunlarla bağlantılı olan şeyleri tetikleyecek. Yönetsel konular,  yaratıcılık ile alakalı şeyler,  eğlence dünyası, sanat camiası ile alakalı gelişmeler,  yönetici konumundakilerle alakalı meseleler,  irade ve güç temsil edenlerle bunlara karşı gelen durumlar, sosyal ortamlar, aşk meseleleri ön planda olacak. Kibir, ego ve gösteriş merakı gibi şeyler de bu dolunayın en çok gerginlik yaratabilecek unsurları.
Hedefte kontrolü elinde bulundurun kişiler olacak. Daha önce verilmiş yetkilerin kullanılması ve bunun stres yaratması, Ya da var olan yetkinin kişilerin elinden alınması da söz konusu olabilir. Dolunayın aydınlatan ve gerçekleri ortaya çıkaran etkisi de göz önünde bulundurulduğunda, devlet büyükleri ya da resmi ya da özel sektörlerdeki yönetim kademesindeki kişilere, sanat dünyasına ve sanatçılara ait gizlenmesi pek mümkün olmayan gerçeklerin gerginliklere sebep olabileceğini, skandal niteliğinde olayların patlak verebileceğini söyleyebiliriz.

Değişik kademelerden idareci konumunda olan kişilerin bazı açıklamaları, kendileriyle ilgili açığa çıkacak gelişmeler gündeme gelebilecek. Aslan burcu Altın ve sektörü ile alakalı olduğundan altın piyasalarını ilgilendirecek ani çıkış ya da inişler ve yatırımcısını ilgilendiren stresli gelişmeler yaşanabilir.

Dolunay Jüpiter ile kavuşum halinde gerçekleşecek ve Uranüs ile destek açıda olacak. Bu da bize dolunayın etkilerinin yüksek motivasyon veren nitelikte olacağına dair ipuçları veriyor.  Yeniliklere açık olmak, kendimizi göstermek, potansiyellerimizin farkına varmak, neler yapabileceğimize dair inancımızı güçlendirmek için fırsat niteliğinde durumlarla karşı karşıya kalacağız. İnisiyatif kullanmamız gerekecek. Ne kadar iyimser kalabilirsek o kadar çok ilerleme kaydedeceğiz. Ancak olabilirliklere inancımızın gözlerimizi tamamen kör etmesine de izin vermememiz gerekecek.  Coşku, canlılık, her şeyi yapabilecek yetideyim inancının abartılı hamlelere, boyunuzdan büyük işlere balıklama atlamanıza sebep olmaması için biraz tedbirli olabilmek şart olacak.
Ölçülü olmak sayesinde zaten durum değerlendirmesi yapılmış işlerde ilerleme kaydetmek için gayet güzel bir dinamo etkisi elde edebiliriz.
Önemli ve önem kazanmayı ümit ettiğiniz iş ve girişimler için çok destekleyici bir dolunay olacak bu ay gökyüzünde.

Türkiye Cumhuriyeti haritası açısından bakarsak bütçe çalışmaları, ulusal harcamalar, ekonomiyi ilgilendiren gelişmeler, para piyasaları, bankalar, para dolaşımı yaratacak tüm kurum ve kuruluşlar ile ilgili durumlar ana gündem maddeleri olacak.
Dolunaylar, eğer özellikle bir gezegeninizle ya da önemli bir nokta ile temas etmiş ise çok daha fazla etki oluşturabiliyor. Zaten zemini hazırlanmış bir durumun haritanızdaki tetikçiliğini yapabiliyor.
Hem kişisel hem de ülke bazında hayırlı gelişmelere vesile olmasını gönülden dilerim.

Saat 07:31 den sonra Ay günün geri kalanında boşlukta olacak.


5 Şubat 2015 PERŞEMBE

Saat 07:45 den sonra AY YAKLAŞIK 2,5 GÜN İÇİN BAŞAK BURCUNA geçecek. Verimlilik, fayda alma ve sağlama, hizmet gibi şeyler öncelikli hale geldi bugün. Boşa vakit geçirmek istemiyoruz. Birilerinin hayatını kolaylaştırmak, yaptıklarımızın işe yaradığını görmek, kusursuz şeyler ortaya çıkarabilmek günün en önemli motivasyon unsurları.

Zihinsel faaliyetler, hesaplamalar, detaylar, araştırma, inceleme işleri, düzeltme ve düzenleme içerikli şeyler, temizlik ve hijyen konulu çabalar, sağlık adına verilen gayretler, tedaviler, tetkikler ve hastane ziyaretleri açısından elverişli bir gün olacak.

Öğleden sonra AY SATÜRN İLE KARE AKŞAM DA NEPTÜN İLE KARŞIT açıda olacak.
Yani günün ikinci yarısı ne yazık ki çok rahatlatıcı etkiler almıyoruz gökyüzünden. Engellemeler, gecikmeler, detaylarda boğulma hali, bir türlü elde edilenden tatmin olmama durumu, sunulanın tenkit edilmesi, gözlerin kusurlara her zamankinden daha çok takılması ve de bunların fütursuzca dile gelmesi heveslerin kırılmasına sebep olabilecek.  Genel olarak olumsuzluklara fazla takıldığımız ve yetersizlik hissinin baskın olduğu bir zaman dilimindeyiz.
Ne yapsak ne etsek kimseye yaranamıyoruz ruh hali bu…
Çabam boşa gitti kaygısı…
O kadar da iyi değilim düşüncesi…
Daha mükemmelini yapabilirdim vesvesesi…
Kimse beni ve yaptıklarımı beğenmiyor ve desteklemiyor üzüntüsü…
Hafif depresif bir rüzgar esecek havada açıkçası..
Samimiyet yaratmak, empati kurmak ve de empatik davranışlar beklemek biraz zor görünüyor.
Bunlara ihtiyaç duyacağınız işler ve görüşmeler için uygun değil.
Tıkanıklıkları aşacak hoşgörü ve esneklik bulunamayabilir.

AKŞAM SAATLERİNDE ise tolerans gösteremeyeceğimiz en önemli nokta yani yanılgılar devrede olacak… Biz didikledikçe işler daha da kaotik hale gelebilir bu akşam için. Çok fazla detay, çok fazla seçenek ve çok fazla etken olacak durumlarla ilgili… Hem karar vermekte güçlük çekeceğiz hem de kararlarımızda objektif olmakta zorlanacağız. Karışıklık hali yorucu olacak. Maddesel dünyaya ait uğraşlar, zihinsel odaklanma gerektiren işler ve mantıkla hareket edilmesi gereken durumlar için elverişli olmayacak.
Aldanma, yanılma ve hatalı olana yönelme riski barındıran bir akşamdayız.

Günün en önemli gökyüzü olayı aslında dünden bu yana etkili olan MERKÜR-SATÜRN ALTMIŞLIK AÇISı olacak.
Zihnimizin nasıl ve neye daha çok çalıştığını, nasıl iletişim kurduğumuzu, bilgiyi alıp verme sürecini ilgilendiren Merkür bu 1-2 gün için için odaklı, hedef odaklı ve ölçülülük veren etkiler yansıtacak. ( Özellikle günün ilk yarısı için ve yarın verim alma şansımız var)
Zihinsel kapasitemizi ortaya koymakta, verim almakta zorlanmayacağız. Bu etki altındayken, kalıcı ve sağlam kararlar almak, hareketlere niyet etmek, ciddi görüşmeler yapmak için fırsatlar doğacak. Mantıklı bakış açısı ve güven veren iletişim tarzı sayesinde netlik sağlayacak kazançlar elde edilebilir. Resmi talepler, sunumlar, bilgi alış verişleri, eğitsel işler ve iş birlikleri için de elverişli olabilir ancak yine de retro Merkürü göz ardı etmeden temkini bırakmadan hareket etmenizi öneririm.
Bu etki altındayken yaşça olgun ve tecrübeli kişilerin tavsiyeleri ve rehberlikleri de kıymetli olacak.







6 Şubat 2015 CUMA

Ay  gün boyunca BAŞAK BURCUNDA. Yine düne ait temalar bugün ve yarın da devrede olacak. Temizlik, derleme, toplama, planlama, düzenleme, hesaplama, detaylandırma, inceleme, hata tespiti, bilgi paylaşımı, eğitim, yazma, çizme, el becerisi ile alakalı işler için elverişli bir gündeyiz.

Yarım iş kalsın ya da yarım yamalak olsun gibi şeylere tahammülümüz yok bugün. Her şey tam olsun istiyoruz ancak elinden geleni yapmak kısmıyla yetinmeyi de öğrenmemiz gerekecek.  Temizlik yapılsın ancak tek bir toz zerresi kalmasın diyen bir bakış açısı bu. Ufacık sorunlar bile gözlerde büyüyecek. Çözüm üretme ve daha iyisini, daha güzelini, daha mükemmelini yaratma gayreti dikkat çekecek.
Dikkatler detaylara çekildiğinden asıl olan temayı, amacı, hedefi görmekte zorlanma ve de zamanı işlevsel kullanamama durumu söz konusu olabilir.

SABAH SAATLERİNDE ilişkilerde zorlanmalar, eleştirilerin can yakması, çok kolay gözden çıkarmalar, ölçüsüzlükler, zıtlaşmalar, en iyiyi ben bilirimler, benim yolum en doğrusu ısrarları bu zaman diliminin tuzakları…

GÜN ORTASI kadın figürlerinden destek almak, duygusal paylaşımlar ve güç birlikleri için destekleyici. Bu zaman diliminde hiçbir ayrıntı gözden kaçmayacak. Bilgi içerikli işler, araştırma ve derinleşmeler için fırsat doğabilir.

Günün en önemli gökyüzü olayı aslında dünden bu yana etkili olan GÜNEŞ-JÜPİTER KARŞIT AÇISI… Bu transit etkisiyle bu içinde bulunduğumuz günlerde hem olumlu hem de olumsuz anlamda bazı şeyler her zamankinden daha akıcı ve hızlı ilerleyen şekilde çıkacak karşımıza. Jüpiter, irade, özgüven, yaratıcılık, beceri, bilgi, tecrübe ve kapasite gibi şeylerin üzerine büyüteç tutacak. Eğer ölçülü kullanmayı becerebilmişsek bunların açığa çıkması ve işe yarar biçimde kullanılması söz konusu olacak. Girişimci eğilimler göstereceğiz. Normalde yapılmaz dediğimiz bazı şeyler artık ulaşılabilir görünecek gözümüze.

Ancak tabi bir takım riskler de mevcut. Kendimizi, etki ve yetkimizi olduğundan büyük görme, egosal tuzaklara düşme, her şeye toz pembe gözlüklerle bakma, olasılıkların cazibesine kapılma ve riskleri göz ardı etme, boyumuzdan büyük işlere niyet etme ve özgüvenin zararına uğrama gibi durumlara özellikle dikkat.

Aman diyelim ayaklarımız yerden kesilmesin.


7 Şubat 2015 CUMARTESİ

Ay akşam saatlerine kadar BAŞAK BURCUNDA VE 00:10 DAN SONRA BOŞLUKTA olacak.
Evde ya da iş yerinde temizlik yapmak, gereksiz eşyalardan kurtulmak, yeniden düzenlemeler, yarım işlerin toparlanması, hastane işleri, yaşamınıza verimlilik katacak şeyler için elverişli bir gün olacak. Bugünün en önemli riskleri ise fazla konuya dağılma ve detayların yorucu etkisi ile birlikte gelecek kararsızlık ve eleştirel yaklaşımlar olacak. İsteğimiz diğer insanlara hizmet sunabilmek, yaşamlarını kolaylaştırmak ancak bazı hallerde de kendi hallerine bırakılmak isteyenler olabilir. Unutmamak lazım. İstenmeden verilen fikirler, talep edilmeden edilen yardımlar, ben en doğrusunu biliyorum sana da onu göstereceğimler, beni dinle yanılmazsın ısrarları hem bizim için hem de çevremizdeki insanlar için yorucu olabilir.

Saat 20:44 DEN SONRA AY YAKLAŞIK 2,5 GÜN İÇİN TERAZİ BURCUNA geçecek. Neyse ki Pazar gününe çok daha güzel bir etki ile geçiyoruz. Akşam saatleri sosyal ortamlar, eğlenceli ve romantizm içerikli planlar için elverişli. Gün içinde halen çalışan ve üreten enerjideydik. Akşam ise çok çalıştık yorulduk biraz da dinlenip keyfimize bakalım ve bu özel zamanları özel birileriyle paylaşalım enerjisi hakim olacak.


8 Şubat 2015 PAZAR

Ay gün boyunca TERAZİ BURCUNDA. Sosyalleşme ihtiyacımızın yüksek olacağı, ilişkimize gereken özeni gösterme gayreti içinde olacağımız bir tatil günündeyiz.
Uyum, huzur, denge ve uzlaşılar öncelikli olan şeyler bugün için. Orta yolu buldurmaya yönelik yaklaşımlar, ölçülü tavizler günün huzur ve mutluluk verecek olan eğilimleri.

Eşitlik, adalet, herkese eşit fayda sağmala, gereğinde bunun için 1-2 geri adım atabilme, biz diyebilme enerjimiz ve ihtiyacımız yüksek olacak. Sanatsal uğraşlar ve bunun icra edildiği ortamlar, güzellik, estetik ile bağlantılı şeyler, keyif ve mutluluk verecek her türlü soft nitelikteki durum için güzel bir gün olabilir. Bir miktar tembellik, rehavet ise günün risk olabilecek diğer unsurları…

Günün en önemli gökyüzü olayı dünden bu yana etkili olan ve önümüzdeki 1-2 günde etkisini gösterecek olan VENÜS-PLÜTON ALTMIŞLIK AÇISI…
Bu transit özellikle ilişkiler konusunda derinleşme, yakınlık ve anlayışın artışı, destekleşme gibi etkiler sağlayacak. Bu transit yüzeysel olanla yetinme, açıl, anlat, anla, detaylara in, duygulara değin, paylaş, bir ol, bütün ol diyor bizlere. Venüs Balık burcunda Plüton ise Oğlak burcunda. Sevgiyi saf haliyle yaşarken gerçekçi olmamıza vesile olacak unsurlarda geri planda kalmayacak diyor bu gökyüzü bizlere.

İnsanlarda  maddi ve manevi açıdan bir cömertlik hali belirgin olacak. Sevgi, emek, para ve destek ve bunların paylaşıldıkça çoğalması gibi durumlar dikkat çekici olacak.
Özel ya da sosyal ilişkiler aracılığıyla güç kazanma, gücümüzün farkına varma durumu yaşanacak.
Karşı cins açısından bakacak olursak da karşı konulmaz bir çekim gücü verecek…
Yakın hissetme ihtiyacı artacak. Güçlü, karizmatik kişilerin cazibesine kapılma gibi durumlara dikkat. Tutkulu ve yakıcı bir ilişki kapınızı çalabilir.
Aynı zamanda bu transit zor hatta imkansız denilebilecek ilişkilere yelken açma etkisi de sağlayacak.
Risk olarak ihtimal dahilinde olan, zarar verici, yıpratıcı, kuşkucu, kıskanç ve aşırı sahiplenici eğilimlere özellikle dikkat etmekte fayda var.

Tüm hafta boyunca gönlünüzdeki güzellikler sizinle olsun…
Hayrınıza olana da gönlünüz razı olsun…


Dr.Samiye Özbaş Soysal

Yorumlar

Popüler Yayınlar