2-8 Mart 2015 Haftası

2 Mart 2015 PAZARTESİ

Saat 01:34 den sonra AY YAKLAŞIK 2,5 GÜN İÇİN ASLAN burcuna geçecek. Daha çok içe yöneldiğimiz ve güven ihtiyacının yüksek olduğu günlerin ardından bu iki gün için yoğun olan isteğimiz, sosyalleşmek, insan içine karışmak, beğenilmek, bizdekini paylaşmak, alkışlanmak, takdir edilmek ve hayatın biraz da tadını çıkarmak yönünde olacak.

Bugün ve yarın bize kazanç sağlayacak olan şeyler, kendimize güvenmek, inisiyatif alabilmek, yönetmekten ve son sözü söyleyen kişi olmaktan çekinmemek olacak.
Artı olan meziyetlerimizin farkına varmak değerli olacak.
İdare eden kişi olacağımız işler, yaratıcılık isteyen uğraşlar, sosyal ortamlar, çocuklarla ilgili neşe veren aktiviteler, davetler, kutlamalar, sosyal olacağımız her türlü iş ve ortam, içimizdeki çocuksu tarafı öne çıkaracağımız her türlü şey bugün bize mutluluk ve fayda sağlayacak.
Handikaplar ise, çok fazla merkeze çekilme ve egoyu abartılı boyutta deneyimleme…
Gurur ve kibir konulu tuzaklara düşme ve alttan almayı gösterememe…
Esnemekte zorlanma…

GÜNÜN İLK YARISI ciddi meseleler, resmi nitelikteki iş ve görüşmeler, sorumluluk alan ve bunu gocunmadan yapan yaklaşımlar, ağır ve sağlam olsun diyen hamleler ön planda olacak.  “Ancak üzerine düşeni layıkıyla yaparsan bir şeyler elde edebilirsin” diyen iç sesimiz ve bunun yanında bunu kavrayalım diye destek olan dış etkenler devrede olacak.

Kusur arayan ve “daha iyisini yapmak mümkün” diyen gözler parlayacak. Eleştiriler yıkmak için değil dahasını yapmak ve sağlamlaştırmak için gelecek. Gönlü zengin insanların mütevazilikle verdikleri destek işleri kolaylaştıracak. Ölçüsüz samimiyetler değil de belli bir mesafeden saygı ile sunulan ilgi ve yaklaşımlar daha faydalı olacak.

Bu zaman diliminde en çok beklenen ve en çok katkı sağlayacak olan şeyler, güven vermek, istikrarlı olmak, kararlı tavırlar sergilemek ve bulunduğun durum her neyi gerektiriyorsa ona uygun nitelikte davranabilmek olacak…
Herhangi bir sorumluluğun sahipsiz biçimde ortada kalmaması kıymetli olacak…
Kurallar, prosedürler angarya değil işe yararlık sağlayacak…

Zamanla yarışmak yerine zamanı yönetmek gereği doğacak. Sabırlı olmak konusunda kendimizi çok fazla zorlamayacağız.
Sağlam planlar ve sağlam ilişkiler adına destekleyen bir gökyüzü olacak. Özellikle iş yaşamınız ile alakalı konularda…

AKŞAM SAATLERİ her şey biraz daha hızlı akacak.
Gayret, zihinsel olmaktan ve niyet kıvamından çıkıp harekete dönüşecek.
Cesaretler artacak.
Hırslar ve bu hırslara yönelik aksiyonlar görünür olacak.
Bir miktar inatlaşma ve acele ile hemen harekete geçip hemencecik sonuç alma isteği ön planda olacak.

Yüksek enerji ve motivasyon sayesinde  olumsuzlukların engel teşkil etmeyeceği, tazelenme etkisi yaratan tesirler devrede olacak. Cesaret, güç, kararlılık ve özgüven isteyen şeyler için elverişli. Tabi ki sınırları bilmek, hırsları biraz kontrol edebilmek, esneklik ve tolerans gösterebilmek kaydıyla…

3 Mart 2015 SALI

Ay yine GÜN BOYUNCA ASLAN BURCUNDA VE SAAT 10:48 DEN SONRA GÜNÜN GERİ KALANINDA BOŞLUKTA olacak. Yine düne ait temalar gündemde, sosyallik, kararlı ve güvenle hareket etmek, keyifli olan tarafları ihmal etmeden ilerleyip yol bulabilmek, içinde bulunduğumuz durumları yönetmeyi bilmek, gereğinde başkaları adına da alınacak ortak kararların altına imza atabilmek, sıcaklık, samimiyet yaratmak, doğal olabilmek önemli olacak. 

Takdir, beğeni, göz doldurmak, göz önünde olmak isteği her zamankinden yoğun olacak. Yaratıcı şeylere hizmet eden durumlar dikkat çekecek. Merkezde durmayı isteyen insanlar daha çok olacak. Mükemmel ve gösterişli olanı seçen ve böyle olmak için çabalayanlar göze batacak. Egoların çatışması ve inatlaşmalar da görülebilecek gün boyunca.

ERKEN SAATLERDEKİ coşku ve heyecan arayışı hali yoğun olarak hissedilecek ve abartılı manevralara sebep olabilecek. İyimserlik, hareket etme isteği ve değişiklik ihtiyacı önümüzü görmemizi zorlaştıracak. Hoş sürprizler de gelebilir. Ancak bunun yanında plansız programsız haller iş listenizin alt üst edilmesine de sebep olabilir.

Yeni bir şeyler öğrenmek, yeni fikirlere yönelmek, yeni yöntemler denemek, bilmediğimiz yollara girmek, daha önce deneyimlemediğimiz bir rehberliğe başvurmak, bambaşka bakış açılarına yer açmak için elverişli saatlerde olacağız.

İlerleyen saatler ve gün ortasına doğru ise bazı anlaşmazlıklar, fikir uyuşmazlıkları, yerini bulmayan haberler, gelmeyen ya da istediğimiz şekilde gelmeyen cevaplar söz konusu olabilir. Aklımızdan geçen, gönlümüzde olan şeyler kelimelere dökülürken şekil değiştirebilir. Bu saatlerde “düşünmeden konuşma”, “dinlemeden cevap verme”, “anlamadan yargılara varma” diyor gökyüzü.

10:48 den sonrası Ay boşlukta olduğundan başlangıçlar ve uzun vadeli ve kalıcı adımların ilk adımları için elverişli olmayabilir.

Günün en önemli gökyüzü olayı, aslında 20 Ocaktan bu yana etkisini artarak belli eden ve 10 Mart tarihine kadar da etkili olacak olan JÜPİTER URANÜS ÜÇGEN AÇISININ kesinleşmesi... Aslında Jüpiter retrosu öncesinde Eylül ayında bir kez daha kesinleşmişti. Düz hareketine başladıktan sonra da bir kez daha gündeme gelecek…

Bu transit etkili şeyler üretme, yaratıcılıkta artış, orijinal ve sıra dışı olan, yenilikçi şeylerin ortaya çıkışı gibi şeyleri tetikliyor.

Genel olarak bize ne veriyor? Yeni olana, teknolojik, bilimsel olana, gelişime açık olacağımızı söylüyor…

Yeni bir eğitime, akademik bir çalışmaya, bilginin keşifsel tarafına yol almak, yeteneklerimizi ortaya çıkarmak, bildiğimizi, daha önce teorik olarak öğrendiğimizi pratik hale getirmek, uygulamaya geçmek, daha önce keşfedilmemişi işe yarar biçimde hayata katmak için destekleyici olacak.
Bu transit beklenmedik birinden gelen desteği ya da hiç hesaba katılmamış ve daha önce ilgimizi çekmemiş bir yöntemi de hayatımıza katabilir.
Eğitim ve öğretim adımları için destekleyici olduğu kesin. Zihnimiz, algısal tarafımız aktif olacak.
Bu yönünüzü çalıştıracağınız işler için, inanç, din ve felsefe içerikli konularda daha farklı bakış açılarıyla yeni yollar almak için elverişli olabilir.
Aynı zamanda finansal tarafı da ilgilendiren bir transit olacak. Yeni para kaynakları ya da buna vesile olacak iş olanakları karşımıza çıkabilir.
                                 
                   
4 Mart 2015 ÇARŞAMBA

GÜNÜN İLK YARISI ASLAN BURCUNDA VE BOŞLUKTA olacak. Sosyal ortamlarda, yönettiğimiz iş ve durumlarda üzerimize düşeni yapacağımız, yarım olan şeyleri tamamlayıp, görünen ve tatminkar sonuçlar elde etmek adına çabalayacağımız bir zaman dilimi olacak bu.

Saat 13:58 DEN SONRA AY YAKLAŞIK 2,5 GÜN İÇİN BAŞAK burcuna geçecek. Bu saatten sonrasında daha çok detaylara bakacağımız, çalışmak, verimlilik, üretmek ve verim almak adına gayretlerde bulunacağımız, eğitim ve bilgi alış verişleri, zihinsel faaliyetler adına bir şeyler yapacağımız etkiler yoğun olacak.

Günün en önemli gökyüzü olayları dünden beri etkili olan VENÜS JÜPİTER ÜÇGEN AÇISI VE PAZAR GÜNÜNDEN BU YANA ETKİLİ OLAN VENÜS URANÜS KAVUŞUM AÇISI OLACAK.

VENÜS-JÜPİTER ÜÇGEN AÇISI: Gökyüzünün en iyicil etkili iki gezegeni destekleyici açı yapar haldeler. Bu da bize güç durumlarla karşılaşsak bile olaylara pozitif tarafından bakabilme, hoşgörülü ve esnek davranabilme becerisi verecek. Sosyalleşme maddi açıdan fırsatlar yakalamak, uyum ve dengeye ulaşma şansımız olacak. Romantik ilişkiler açısından da olumlu etkisi var diğer özel ve sosyal ilişkilerimiz açısından da…
Maddi ve manevi açıdan bir cömertlik hali dikkat çekecek. Sevgi, para, destek akışı artacak. Bunların paylaşımı ile enerjilerin yükselmesi ve pozitifin çoğalması söz konusu olacak.
Ancak bu arada tembelleşme eğiliminde bir artış, gayretlerin azalması gibi riskler de söz konusu olabilir.

Genel anlamda güzel etkiler var gibi görünüyor… Ancak bunun yanında VENÜS’ÜN GÜN İÇİNDE KESİNLEŞECEK URANÜS KAVUŞUMU VE YARIN KESİNLEŞECEK PLÜTON KARESİ ile birlikte değerlendirince bize bambaşka şeyler düşündürtüyor. Açıkçası, Venüs ile bağlantılı konularda abartılı kararlar verme ve büyük tepkiler verme gibi durumların da ihtimal dahilinde olacağını söylüyor.

Her zaman söylediğim gibi içinde bulunduğumuz durumun artıları da olabiliyor eksileri de… Gökyüzünden yansıyan tesirler ve transitlerin etkileri de aynen böyle artısı da var eksi tarafları da…
Yani biraz sonra bahsedeceğim Uranüsyen ve Plüton etkileri pozitife çevirme şansını da sunacak aslında gökyüzü bu kez bizlere.

Yolunda giden, sapasağlam, sorunları göz ardı edilmemiş ve daha önce pürüzlerini gidermek adına bir şeyler yapılmış ve biz olmak adına emek sarf edilmiş olan ilişkilere belki de sadece canlılık, heyecan ve derinlik katma fırsatı sunacak.

Ancak eğer bugünlere zaten bazı sorunlarla gelmişseniz, çaba yetersiz kalmış ya da belki de hiiiç önemsenmemiş, değer verilmemiş, kıymeti bilinmemiş, özeni gösterilmemiş ilişkiler, daha doğrusu zaten sallantıda olanlar için aman dikkat diyelim.

Zaten yıpranmış ilişkiler kopma noktasına gelebilir.
Garanti gördüğümüz kişiler elimizden kayıp gidebilir.
SOS durumları yaşanabilir bu içinde bulunduğumuz günlerde. Siz bunların hangi tarafında yer alıyorsunuz biliyorsunuz…
O zaman ona göre değerlendirip önlemimizi almak ya da fırsatları değerlendirmek de özgür iradenize kalmış durumda.

VENÜS URANÜS KAVUŞUMU: Koç burcunda ve ilişkilerde ben merkezli bir bakış açısı çizen Venüs bu dönemde bazı sorunların hiç yoktan yere çıkıvermesine, tahmin etmediğimiz noktalardan tahmin etmediğimiz darbeler almaya işaret ediyor.

Uçmak, özgür olmak ve hiç kimseyle özellikle de bizi sıkı sıkıya bağlayan ilişkilerle bağımız kalmasın diye hareket etmek, özgür kalalım diye olabilecek durumlara çanak tutmak, farklı olan ve mümkünse artık bu derece sıkı olmayan bir şeyler deneyimlemek isteği artacak.  Zaten çok niyetli olmadığımız uzlaşma ve anlayış teması ilişkilerimizde bir kez daha patlayıcı noktalara taşıyabilecek bizleri. Baskı uygulayanlarla buna isyan edenler karşı karşıya gelecek.

Venüs’ün simgelediği tüm konularda, parasal mevzularda, aşk ve ilişkilerde ani değişiklikler ve beklenmedik durumlar söz konusu olacak. Burada bu tip konularda ani ve sürpriz nitelikteki başlangıçlar ve bitişler ve bunların haberleri dikkat çekecek. Ancak bu etkiler altında gelen de giden de hızlıca hareket edeceğinden, yeni başlangıçların kalıcılığından, bitişlerin de pişmanlığından endişe duyulabilir.

İSTİKRARI YAKALAMAKTA VE NE İSTEDİĞİMİZİ BİLMEKTE ZORLANACAĞIZ İLİŞKİLERİMİZDE.

Diğer insanlara ve partnerimize karşı sabrımız, toleransımız azalacak.
Yüreğimizdeki sevgiyi hatırlamakta zorlanacağız.
Ve tüm bu nedenlerle de ani kopuşlar yaşanabilecek.


Her zamankinden farklı kişiler ve her zamankinden farklı ortamlar bizi çekecek. Ve bu uğurda bazı şeyleri geride bırakmayı, görmemeyi, terk etmeyi, bağları koparmayı tercih edebileceğiz.

Olumlu ya da olumsuz sürprizlere, böyle durumlarda da alternatif çıkış yollarına ve planlara hazırlıklı olmamız gereken etkiler altındayız.

BURADA BİR DEĞİŞİM İHTİYACI OLDUĞU BELLİ. DEĞİŞİMİ İLLE DE DIŞARIDA ARAMANIZ GEREKMİYOR. Aynı şeyi mevcut ilişkiniz içinde de yaratabilirsiniz. Toleranslı olmak, isyankar ve fevri bir tavır sergilememek, sırf değişim olsun diye değişmemesi gerekenleri hayatımızdan uzaklaştırmamak önemli.

Skandal denilebilecek olayların patlak vermesi de söz konusu olabilir Venüs’ün Uranüs ve Plüton transitleri esnasında.

Herhangi bir bağım kalmasın istediğiniz kişilerle olan alakanızı kesivermek durumunda da, henüz yeteri kadar tanımadığınız biriyle yeni maceralara atılmak konusunda da biraz temkinli ve sağduyulu olmakta fayda var. Düşünmeden atılan adımlar sonradan pişmanlık etkisi yaratabilir.

Aşk, tutku, sevgi gibi şeyler çok iç içe geçmiş olacak. Ayrımını yapmak zorlaşacak.
Hem çok sıkı olmasın hem de yüzeysel kalmasın diyeceğiz.
İlişkilerde daha önce fark etmediğimiz yönleri ve partnerimizin daha önce yansıtmadığı tarafları görünür olacak.

VELHASIL İLİŞKİLER DERİNLİK KAZANACAK. DERİNLEŞEMEYENLER DE HIZLI BİR MANEVRA İLE YENİ UFUKLARA YELKEN AÇACAK.

İlişkileri gözden geçirme zamanı olacak aslında.
Çok serbest bırakmak ile aşırı sahiplenmek,
sıkı sıkıya sarılmakla arkanı dönüp göz ucuyla bile kontrol etmemek,
sanki bir gönül bağı yokmuşçasına kendi haline bırakmakla, hiç nefes alma alanı bırakmamak arasındaki dengelerin kurulması zamanındayız aslında.

Testten geçen ilişkilerin akıbeti ve bu uğurda bazı kararların verilmesi söz konusu olabilir.

ANCAK FİNANSAL KARARLAR, İLİŞKİLERLE İLGİLİ BAŞLATMA VE SONLANDIRMA ADIMLARI AÇISINDAN ELVERİŞLİ GÜNLERDE OLMADIĞIMIZ AŞİKAR.

Sabırlı, esnek, uyumlu, gerçekçi kalabilmek, dürtüsel tepkilerden kaçınabilmek, bireysel özgürlük alanlarını birlikteliğe zarar vermeyecek ölçüde yaratabilmek, sevginin gücünü hatırlamak ise pek çok kapıyı açacak anahtarlar olacak.

5 Mart 2015 PERŞEMBE

Bugün saat 20:05 DE 14 DERECE BAŞAK BURCUNDA BİR DOLUNAY meydana gelecek. Dolunaylar, karşıtlık ve zıtlaşma enerjisi barındıran,  yüzleşmeler yaşatan,  elektriklenmenin arttığı, kadın erkek ilişkilerinde, otorite ile iletişimde sürtüşmelerin olabildiği dönemler.  Daha önce ilk adımı atılmış şeylerin netleşmeye, sonuçların alınmaya başlaması,  bir şeylerin görünür hale gelmesi gibi etkiler yaratıyorlar. Ekilenlerin biçilmesi, meyvelerin toplanması zamanları…

Olumlu da olsa olumsuz da olsa bir şeyler çok daha fazla netleştiği, belirginleştiği için gerginlik artışı söz konusu oluyor.
Burada farklılıkların karşı karşıya gelmesi hali var.
Duygular, düşünceler, niyetler, öncelikler…
Dolunaylarda fiziksel ve ruhsal olarak çok fazla şeyi tutma ve biriktirme eğiliminde oluyoruz. Hassasiyet artıyor. Ama bunu her zaman karşımızdakine gösteremiyoruz. Vücutta sıvı artışı, kilo meyli ve duygusal olarak da geleni alıp bırakamama, taşma söz konusu oluyor.

En önemli unsur arınmalara niyet edebilmek…
Öncesinde en azından 1-2 gün öncesinde başlayan fiziksel ve ruhsal arınmaya yönelik gayretlerin her türlü olumsuz etkiden arınmaya vesile olacağını biliyoruz. En azından günün enerjisini dinginleştirebilmek, her anlamda abartıya kaçmayan sadelik taşıyan biçimde günü geçirmek kıymetli olabilir.

Bu kez dolunay Başak burcunda olacak. Genel olarak tetikleyeceği konular Başak ve Balık aksını ilgilendiriyor.
Biri dünyevi, maddesel, gerçekçi, düzenli, somut olanı temsil ediyor. Diğeri ruhsal, soyut, ilahi, manevi ve inanca dayalı olanı…
Biri zihinsel çözümlere yatkın, diğeri duygusal tarafın kontrolünde bir çözüm arayışında…
Biri kusursuzluk peşinde diğer ise kusurların bile kusursuzluğun içinde bir yerinin olduğu inancını barındırıyor… Her şey ilahi düzenin bir parçasıdır diyor…
Bir detaylara takılıyor, diğeri ise detaylardan bağımsız bütüne bakmak eğiliminde…
Doğal olarak birisi hep bir düzeltme çabasında ve huzursuz, diğeri ise telaşı ve kaygıları uzaklaştırmış dinginlik huzur arayışında…
Her ikisi de hizmet sunuyor… Biri verimlilik ve mükemmellik adına, diğeri ise kalpten ve sevginin paylaşılması yoluyla…
Biri yargılayıcı ve eleştirel, diğeri ise kabullenen ve bağışlayan…

Dolunayın ana temaları ve ana stres kaynakları hep bu temelden beslenecek…
Ya içsel ya da dışımızdakilerle karşı karşıya geleceğimiz belki de çatışacağımız konular hep bu düzlemde seyredecek.

Eleştiriler, olduğu gibi kabul etmekte zorlanan haller, bir şeyleri düzeltme çabaları, detaylara takılan ve bütünü görmekte zorlanan yaklaşımlar yorucu olabilecek.

BİR İŞİ, BİR GÖREVİ, BİR SORUMLULUĞU, BİR İLİŞKİYİ AŞIRI DERECEDE SAHİPLENEN VE ZİHİNSEL ODAKLI DURUMA EL KOYAN, TEK TEK SATIR SATIR NEREDE HATA YAPTIK, NERESİ DÜZELSİN, EN DOĞRU HANGİSİ ÇABASI İÇİNE GİRENLERİN KARŞISINDA, OLAYA SADECE GÖNLÜNÜ KATAN, SOMUT BİR ÇABASI OLMASA GERÇEKÇİ ÇÖZÜMLER ÜRETEMESE DE OLDUĞU KADARINA RAZI GELEN TARAFLARIN ÇATIŞMASINI GÖRECEĞİZ…

Dengeyi bulmaları ve karşıdaki niyetin kişinin kendi niyetinin eksik kalan parçasını tamamladığını görebilmek önemli olacak.

Hem Başak hem de Balık burcu temaları şifayı barındırıyor. Bu nedenle sağlık adına bilinen ispatlanmış tedavi yöntemleriyle ruhsal katkı sağlayanları arasında bir çeşit çekişme yaşanabilecek.

Sağlığın bütüncül olduğunu, fiziksel, zihinsel ve ruhsal olarak sağlanabilmişse asıl sağlıktan bahsedilebileceğini görmek önemli…
Sağlığa etki eden unsurlardan temizlik ve hijyen konulu bazı stresli durumlar da yaşanabilir bu dolunayla...
Temizlik ile titizlik arasındaki farkı görmemiz gerekebilir.
Hizmet sektörünü ilgilendiren bazı gelişmeler de yaşanabilir. Bazı sonuçlar ve de emeklerin karşılıkları alınabilir.
Ya da alınmaması durumu gerginliklere sebep olabilir.

Sağlık konusunda özellikle bağırsak bölgesi sorunlarına ve salgın olabilecek rahatsızlıklara karşı dikkatli olmakta fayda var. Kolik tarzı ağrılar, ishal ya da kabızlık atakları v.b. şeyler görünebilir.

Dolunay sırasında GÜNEŞ ACHERNAR sabit yıldızı ile kavuşum halinde olacak. Bu durum, Robson ve Ebertin’e göre resmi işlerde, dini konularda ve hizmet sunulan fayda sağlayan yerlerle alakalı olarak olumlu gelişmelere işaret ediyor.

Dolunay sırasında GÜNEŞ KİRON İLE KAVUŞUM halimde olacak. Bu da bize bazı kronik sorunlarla yüzleşme, yaraları sarma, dertlere deva bulma, sorunlara çareler arama açısından fırsatlar sunacağını işaret ediyor.

Dolunayın yöneticisi Merkür Jüpiter ve Uranüs ile kontakt halinde olacak. Yeni fikirler, eğitim teması içinde bazı gelişmeler, bilginin, gelişmesi, tazelenmesi ve de genişlemesi adına yapılan gayretlerin de dolunay teması ile bağlantılı olabileceğini söylüyor bizlere.

Bu arada pazartesi den bu yana etkili olan Venüs’ün Uranüs ve Plüton ile olan kontakları yine ilişkilerin odak noktası haline gelebileceğini söylüyor. DÜZELTME ÇABALARI, HATALARA ODAKLANIP ASIL GÜZELLİKLERİ DAHA DA FENASI SEVGİNİN VARLIĞINI GÖZ ARDI ETME, ÜSTELİK DE BU HATALARIN HEP KARŞIDAKİNDEN KAYNAKLANDIĞINI DÜŞÜNME HALLERİ, BİR ŞEYLER DÜZELECEKSE ÖNCE SENDEN BAŞLAYALIM DİYEN YAKLAŞIMLAR DOLUNAYIN İLİŞKİLER ÜZERİNE OLAN BASKISINI ARTIRABİLİR.

Halbuki biz biliyoruz ki bir şeyler ters gidiyorsa, bir yerlerde dengesizlik varsa orada aslında bizim müdahale edebileceğimiz tek nokta KENDİMİZE AİT OLAN ALAN… Görmemiz gereken aksaklıklar için hep karşımızdakine bakmaktan AYNAYA BAKMAYI ihmal edebiliyoruz. İŞTE BU DOLUNAY YİNE MUHTEŞEM IŞIKLARI İLE BİZİ BİR KEZ DAHA AYNAYA BAKMAYA TEŞVİK EDECEK. Bakmak isteyen, görmeye niyeti olan için bir fırsat sunacak…
Umarım fırsatlar kaçmaz…

Yoksa kendi kendine söylenen, eleştiren, kendine göre doğru, düzgün ve kusursuz olanı empoze etmeye çalışan hallerin içinde boğulup kalabiliriz.

Dolunay sırasında Ay ve Güneş’in Plüton ile destekleyici teması bu kez buna güç bulabileceğimizi, bizi buna cesaretlendiren dış destekleri alabileceğimizi söylüyor.

Mars’ın Güney ay düğümü ile kavuşumu bu desteğin özellikle de baskıcı biçimde gelenlerinin eğer doğru biçimde kullanılmamışsa zararının da dokunabileceğini işaret ediyor. Aynı zamanda öfke, şiddet kontrolünün daha doğrusu genel olarak otokontrollü olmanın önemini de gösteriyor.

Ek bir bilgi: Dolunay sırasında Ay ve Güneş 14 derece Başak ve Balık burçlarında olacak. Jüpiter 14 derece Aslan burcunda ve Uranüs de 14 derece Koç burcunda olacak. Ankara’ya göre çıkarılan haritada da dolunay esnasında 14 derece Terazi burcu yükseliyor olacak.
Ayrıca 14 derece Uranüs’e eşlik eden bir Venüs olacak. Plüton da 15 derece Oğlaktan bu konfigürasyona destek verecek.

Bu yerleşimlerin de dolunay bazı manalar katacağını düşündüğümden 14 sayısı üzerine bazı bilgiler vermek isterim.
Bir kere halk arasında 14 sayısı aslında dolunayın kendisi ile bağdaştırılan bir sayıdır. “Bir güzellikten” bahsedilirken “ayın 14‘ü gibi güzel” ifadesi kullanılır.

Bazı kaynaklar 14 sayısının, bağımsızlık, bireysel irade, adalet ve inisiyatif almayı işaret eden karmik bir sayı olduğu yönünde bilgiler içeriyor. İhtiyaç duyulan ise denge ve uyumun sağlanması. Doğal bir bilgelik veren, sıcak ve yaratıcı etkiler sunan bir doğası var.
Bu sayı sonsuz hareketliliğin ve devinimin sembolü olarak görülebiliyor. Ve bu sonsuzluk içinde de deneyimler, tehlike içeren tecrübeler ve bunlara bağlı kaotik durumlar da getirebiliyor.

Sırf deneyim yaşamak adına denemekten vazgeçmeme durumu, sorun çıksın ki çözecek bir şeyler olsun biz de böylece deneyim kazanalım halleri verebiliyor. Ancak buna rağmen, sonuçta geliştirici değişimler, yenilenme ve büyüme adımlarını getiriyor.( Venüs açıları da bu bilgiyi destekler nitelikte)

Güney Amerika’da şanslı bir sayı olarak kabul edilmiş bir sayı.
“Niyetlerine doğru ilerlerken pozitif düşünmekten ve olumluya odaklanmaktan vazgeçme” diyen bir sayı. “Gerçek ve sana fayda sağlayacak olan arzularına ulaşmak için desteklendiğini bil” diyen bir sayı…

POZİTİF OLAN DEĞİŞİMİ, YENİLENMEYİ, DÖNÜŞÜMÜ VE BÜYÜMEYİ CESARETLENDİREN, BİLGİNİ VE BİLGELİĞİ, DİĞERLERİYLE DE PAYLAŞMALISIN DİYEN BİR SAYI…
“Şimdi ortaya koyduğun gayret ve performans ileride sana ödüllerini verecek” diyen bir sayı…

Genel olarak bakacak olursak, Başak burcunun çaba, gayret, çalışkanlık ve sonucunda somut bir şeyler elde etmeyi amaçlayan yaklaşımları bu kez bize “sabreden derviş muradına ermiş” dedirtecek.

DAHA İYİSİ OLSUN ÇABASI YERİNE FAYDA SAĞLASIN NİYETİNİ KOYMUŞSAK DAHA KAZANÇLI ÇIKACAĞIZ…

Düzeltme işlemlerine önce kendimizden başlamışsak çok daha güzel olacak.
Kusur görmek ile kusur örtmek arasında bir denge kurabilmişsek ala olacak…

HEDEF NOKTASINDAKİ KONULAR VE ÖZELLİKLE DE İLİŞKİLER ANLAMINDA BELKİ DE UZUN SÜREDİR GÜNDEMDE OLAN BAZI SORUNLARIN ARTIK ŞİFA ZAMANI GELDİ DİYOR GÖKYÜZÜ.

Ancak bunun için senin çaban olmadan yol alamayacağız diye de ekliyor. Görevinin farkına varan, gönüllü olan, kendisindekini paylaşan ve fayda sağlamayı amaç edinen yaklaşımlar sonuç almayı sağlayacak…

Dolunaylar dönemleri dilin, elin, stresin, gerginliğin kontrol edilmesi gereken, dişe diş, göze göz diyen tavırların herkese zararının dokunacağı durumlar yaşanabiliyor.

Çok fazla plana, düzene takılmamak, ben kurduysam kimse yıkamaz diye diretmemek, bütünü ve olayların ardındaki büyük hayrı görebilmek önemli olacak.

T.C. haritası açısından bakarsak bu MC IC aksında gerçekleşecek… Muhalefet ile hükümet arasındaki gerilim dozunun artabileceğini yorumlayabiliriz. Karşılıklı dilin kemiği yok dedirten söylemler, dozu kaçmış eleştiriler, hataların görünür olması ve ifşa edilmesi durumları yaşanabilir. Genel olarak nüfusun çoğunluğunu ilgilendiren, tarımsal ve madencilikle ilgili bazı gelişmeler, olası bir sorun vesilesiyle yeni düzenlemelerin yolunun açılmasını, ya da bazı kusurların görünür olmasını işaret edebilir. Partiler arası, iktidar ve muhalefet arasındaki güç dengesi ya da dengesizliğinden kaynaklanan sorunlara da vurgu yapıyor.

Dolunayın hem bireysel hem de toplumsal hayatlarımızda, yaraları saran, güzel ve güzelleştiren gelişmelere vesile olmasını gönülden dilerim…

Saat 20:37 den sonra Ay günün geri kalanında boşlukta olacak. Başlangıçlar ve uzun vadeli kalıcı adımlar için elverişli olmayacak bu saatten sonrası. Bu zaman dilimi güç birlikleri ya da bir araya getirilemeyen güçlerin savaşları, derin duygusal paylaşımlar ve yakınlaşmalar, elimize aldığımız işlere katılan tutku ve hırs şeklinde etkiler alacağız.

6 Mart 2015 CUMA

Ay gün boyunca BAŞAK BURCUNDA VE BOŞLUKTA olacak. Çalışmak, yaptıklarımızın sonucunda verim almak, fayda sağlamak, doğru işler ortaya çıkarmak, hatasız şeyler yaratmak, hizmet sunmak öncelikli konular.
Keyif ve eğlence kısmı geri planda.
Temizlik hijyen konuları, sağlık adına yapılan şeyler, yılmadan çalışmak gerektiren şeyler, zihinsel faaliyetler ve el becerisi gerektiren işler, hesaplama, raporlama ve detaylandırma içerikli çalışmalar için elverişli olabilir.
Boşluktaki Ay nedeniyle başlangıçlar açısından riskli olabileceğini, yarım kalan işleri tamamlamak konusunda daha kazançlı çıkacağımızı unutmamak lazım.

Günün en önemli gökyüzü olayı aslında dünden bu yana etkili olan GÜNEŞ-PLÜTON ALTMIŞLIK AÇISI olacak. Bu transit etkisiyle güçlü figürler, özellikle de erkek ve otorite figürleri hayatımızda vurgulu hale gelebilirler. Bu kişiler, yaşamımızda ve de seçimlerimizde etkili olabilir. Ancak daha güzeli belki de kendi içimizdeki gücü keşfetme ve bu doğrultuda harekete geçme etkisi yaratabilir bu transit bizler üzerinde.

Yönetim kademesindeki kişileri destekleyen bir transit bu... Güçlerin ve yetkinin görünür olması hali…
İyiliğe de şer olana da kullanılabilecektir…
Çok fazla güçlü kişilik bir aradaysa bunların çatışması ve üste çıkma çabaları da söz konusu olabilir.
İhtimal dahilinde olan bu tarz çekişmeli ortamların ortasında yer almamaya gayret edin.
Kişiler şartları fazlasıyla zorlayacak ve yaralayıcı olabilecektir.

Bu transitin odaklanma, hedefe kilitlenme, olmayanı oldurma gibi pozitif etkilerini lehimize kullanırsak çok güzel olur…
Güç azim ve kararlılık gerektiren, araştırma, inceleme, keşfetme ve konsantrasyon ihtiyacı duyulan işlerde verim alabilirsiniz.

7 Mart 2015 CUMARTESİ

Ay 02:51 DEN SONRA YAKLAŞIK 2,5 GÜN İÇİN TERAZİ burcuna geçecek. Hafta sonu için öne çıkan etkiler, beraberlikler, ilişkiler, paylaşımlar, sosyal ortamlar, uzlaşma gayretleri, işbirlikleri, destek alış verişleri, çevreden gelen faydalar günün ana teması olacak.
Gün içinde kazanç sağlayacak en önemli anahtarlar, eşitlik, adalet ve biz diyebilmek, ortak faydanın önemini kavrayabilmek olacak. Güzellik, estetik amaçlı gayeler, sanatsal uğraşlar, davetler ve sosyal ortamları paylaşacağımız organizasyonlar için güzel bir gün.
Denge ve uyum adına taviz vermelere yatkın bir enerji yansıyacak gökyüzünden. Abartmamak ve kıymetini bilmek güzel olur.

ÖĞLEN SAATLERİ karşılıklı sorumluluk bilen ve üzerine düşeni yapan, sorumluluktan kaçınmayan haller bunlara ihtiyaç duyulan girişimler için faydalı olabilir.Kalıcı iş birlikleri ve beraberlikler adına destek bulacağız. Çok fazla samimiyet ve iç içe geçmek ise tolere edilmeyecek.


8 Mart 2015 PAZAR

Ay gün boyunca TERAZİ BURCUNDA olacak. Dün olduğu gibi bugün de ilişkiler, uyum, denge ve beraberce yapılan şeyler, paylaşımlar, güzellik, estetik konuları, sanatsal şeyler, eşitlik ve adalet adına verilen çaba ön planda olacak.
Genel olarak çok fazla bireysel efor sarf etmek istemeyeceğimiz daha çok sosyal hayatın içinde olmayı tercih edeceğimiz nitelikte bir gün olacak.

Günün neredeyse tamamında Ay’ın stres faktörünü artıran nitelikte açıları olacak. Duygusal olarak inişli çıkışlı haller, dürtüsel tepkiler, “ne seninle ne de sensiz” diyen yaklaşımlar, hem birlikte bir şeyler yapalım deyip hem de birlikteliğin gereklerini yerine getirmeyen ben merkezli yaklaşımlar dikkat çekecek.

EĞER UYUM GÖSTERMEYECEKSENİZ, BİR ARADA OLMAK ZORUNDA OLMADIĞINIZI GÜN İÇİN BİREYSEL BİR ŞEYLER DE PLANLAYABİLECEĞİNİZİ AKLINIZDAN ÇIKARMAYIN.

İnatlaşmalar, agresif ve çekişmeci nitelikteki yaklaşımlar çok yorucu olabilir. Üstelikte gökyüzünde Mars’ın Uranüs ve Plüton ile sert kontaktlarının olduğu bu günlerde... Biraz daha esnek, saygılı, hoş görüşü ve anlayışlı olmak herkese fayda sağlayacak.

Tüm hafta boyunca gönlünüzdeki güzellikler sizinle olsun…
Hayrınıza olana da gönlünüz razı olsun…

Dr.Samiye Özbaş Soysal

Astrolojik danışmanlık talepleriniz için

Astroloji eğitimi almak için

Ay boşlukta takvimi için
http://astrokarmik.blogspot.com/p/ay-boslukta-takvimi.html



Yorumlar

Popüler Yayınlar