19-25 Ocak 2015 Haftası...

19 Ocak 2015 PAZARTESİ

Ay gün boyunca OĞLAK BURCUNDA olacak. Kapanan fazda olduğunu da düşünürsek duygusal tarafımızı besleyen bir gün olmayacağını söyleyebiliriz. Oğlak enerjisinin işe yönel, kendini ciddi şeylere odakla diyen etkisine kulak vermek iyi olabilir. Zira kişisel ve duygusal yaklaşımlar, paylaşımlar konusunda istesek de pek yol alamayabiliriz. Gökyüzü her ne kadar resmi işleri de işaret ediyor olsa da ayın enerjisi önemli başlangıç ve kalıcı imza ve kararları çok fazla desteklemeyecektir.

En güzeli mevcut işlerimizi önem sırasına göre dizmek, organizasyonlar tasarlamak, planlar yapmak ve işlere bir çeki düzen vermek olabilir. Çalışmak, üretmek için uygun olabilir. Toplantı ve görüşme yapabilirsiniz örneğin. Ancak karar aşaması bekleyebilir. Önemli kişisel görüşmelerde netlik sağlayabilirsiniz. Kırılma ve dökülmelere yol açmayacaktır. İş başka sevgi ve arkadaşlık başka diyor gökyüzü. Aradığınız sıcaklık ise bulamazsınız ancak ciddiye alınmaksa bunun geleceği kesin.

GÜNÜN İLK YARISI için, ne kadar köşeli ve katı kuralcı davranırsanız o kadar çok yorulacaksınız. Esnemeyen her şey ısrarla dürtülecek. Her “asla” dediğiniz şey için bir testten geçeceksiniz. Neden olmaz dediğinizi ya da neden olmazsa olmaz diye direndiğinizi karşınızdaki size sorgulatmadan önce siz sorgulayın. Kurulu düzeninizden biraz olsun sapmak gerekecek. Yapılmış planlarda değişiklik şart olacak. Sürpriz gelişmeler hemen aksiyon almanızı bekleyecek.

Kuralların zorla tatbikatı ya da isyanla reddi söz konusu özellikle günün ilk yarısında.  Kimseye bir şeyleri gönül rızası dışında uygulatmaya ya da kabul ettirmeye çalışmayın.  Anlaşmak ve uzlaşmak kısmı ağır aksak ilerliyor olacak.
Sakin kalabilmek ve esnemek hem zor hem de sizin için günü en kolaylaştıracak olan şeyler.

Günün en önemli gökyüzü olayı aslında dünden bu yana etkili olan VENÜS JÜPİTER KARŞIT AÇISININ KESİNLEŞMESİ.
Gökyüzünün bu iki şans gezegeninin zorlayıcı transiti, fırsatları hoyratça harcama ve belki de gözümüzün önündekini göremeyip bir kısmını da elimizden kaçırma etkisi yaratabileceğini gösteriyor. Olası diğer etkiler, ehli keyf halleri, lüks ve konforu, tembelliği, yediğimizi içtiğimizi aşırıya kaçırma, “nasıl olsa” diye başlayan fazlaca cümleler kurup elimizdekinin ya da imkanlarımızın kıymetini bilememe, aşırı iyimserlik ve rahatlık sebebiyle zarara uğrayabilme, yüksek beklentilere girme, boyumuzu aşan vaatler ile kendimizi zor duruma sokma riskleri olabilir.

Genel olarak ÖLÇÜNÜ BİL, TEDBİRİ ELDEN BIRAKMA, FIRSATLARI KULLANMAZSAN SANA FAYDA SAĞLAMAZ diye bir takım uyarıları dikkate almak iyi gelebilir.
  
Bu akşamı yeniay öncesi yapılacak bazı çalışmalar için kullanabiliriz. Bir şeyleri geride bırakmayı ve arınmayı destekleyen enerjideyiz.

Balsamik fazı Oğlak burcunda yaşıyoruz ve yarın ki yeniayı da Kova burcunda yaşayacağız.

Bu akşam kendinize yalnız kalacağınız bir ortam ve de zaman dilimi yaratın.
Hangi kalıplaşmış standartlar beni kısıtlıyor diye düşünün. Çok uzun zamandır yaptığınız, bir parçanız haline ve belki de yaşamı idame ettirmek için bir zorunluluk haline gelmiş şeyleri düşünün.
GÖREV HALİNE GELMİŞ İŞLERE BİR BAKIN.
Bunların ne kadarı üzerinize vazife değil aslında diye görmeye çalışın.
Esnemeyen, esnetseniz tepki çekecek ya da kendinizi eksik hissedeceğiniz durum ve halleri düşünün.
Tedbirli davrandığınızı zannettiğiniz, başarı timsali olarak kabul ettiğiniz, asla kaybetmek istemiyorum dediğiniz İTİBARINIZ UĞRUNA NELERİ KAÇIRDIĞINIZI görmeye çalışın.
Mesleki bakış açınıza odaklanın.
GELECEK PLANLARINIZI DÜŞÜNÜN.
ACABA KENDİNİZİ ÇOK FAZLA SINIRLIYOR OLABİLİR MİSİNİZ?
Onay almayabilirim kaygısıyla yeniliklere ve farklı bir şeyler denemeye, yeni yollarda yürüme ihtimallerine kendinizi tamamen kapatmış olabilir misiniz?
Deneyim kazanmak konusunda bile aşırı tutucu davranıyor olabilir misiniz?
Sorun bu soruları kendinize.
Neyi ne kadar ciddiye alıyorum diye düşünün.
“Meli”, “malı” diye biten kavramlarım beni bir yere götürüyor mu? 
Yerimde saymama neden olan ağırlıklarım neler olabilir deyin?
Acaba hayatımı fazlasıyla komplex hale getirmiş olabilir miyim diye düşünmek de iyi gelebilir.
BASİTLEŞTİRMEK İÇİN NELER YAPILABİLİR?
Taşıyabileceğimden fazlasını üzerime aldıysam artık bir kısmını bırakmak gerekmez mi diye düşünün…
KARAMSARLIĞA KAPILDIĞINIZ VE “YAPABİLECEKLERİMİN DE BİR SINIRI VAR” DEDİĞİNİZ BELKİ DE ENGELLENDİĞİNİZİ DÜŞÜNDÜĞÜNÜZ KONULARDA OLUMLU OLANI GÖRMEYE BAŞLAMANIN ZAMANI GELMEDİ Mİ?
Kendinizi serbest bırakıp yaratıcılığınızı artırmak, özgürleşmek ve HER ŞEYİN İYİ OLACAĞINA DAİR İNANCI BÜYÜTMEK NOKTASINDA mısınız yoksa tünelin ucundaki aydınlığı görmemekte direnecek ve atalet ile tedbirli olmak arasındaki farkı kaçıracak mısınız?
Sorun bunları kendinize ve arayın cevapları…
Gökyüzü cevapları aramanıza fırsat tanıyacak yansıttığı enerji ile.


20 Ocak 2015 SALI

Ay Balık burcunda olacak. Saat 11:44 den sonra yaklaşık 3 saat kadar boşlukta ilerleyecek. Sonra da Kova burcuna geçecek. Gün içinde 1 ay için Kova burcuna geçecek olan Güneşle kavuşumu neticesinde, SAAT 15:13 DE KOVA BURCUNDA BİR YENİAY meydana gelecek….

Yeniay başlangıçları, taze enerjileri tetikleyen gökyüzü olayları…
Güneş ve Ay aynı derecede ve el birliği eder durumdalar. Harekete geçebilme adına itici bir güç oluyor adeta. Silkelenmeyi ve canlılık etkisini barındırıyor. Bazen taptaze tohumların ekilmesini bazen de daha önce zemini hazırlanmış şeylerin ilk adımını atma fırsatını sunuyor bizlere. Her birimiz için farklı bir yaşam alanında tetikleyici oluyor.

BU KEZ KOVA BURCUNDA olacak. Genel olarak tetikleyeceği konular, toplumsal konular, idealler, yenilikler, keşifler, icatlar, bireysel ve toplumsal bazdaki yenilikler, özgürlük ve bunun uğruna verilen savaşlar, doğru gitmeyeni düzeltme çabaları, düzenin sorgulanması ve daha iyisi, daha eşiti ve daha yenisi olsun diye yapılan hareketler olacak… 

Yeniay, sosyal konularda bir hareketlenme getirecek. Kova enerjisinde duygulardan çok idealler ve mantıksal olana yönelme eğilimi var. Farkındalık ve bilinç seviyesinde bir değişim, pik yapma etkisi söz konusu olacak…
Uykulardan uyanma, gerçeklerle yüz yüze gelme, kalıplardan sıyrılma ve de gereken değişimleri yaratabilme motivasyonu sağlayacak…

Hem soyut hem de somut olarak inanılan bilginin ispatı ve deneyimin realiteyle bağlantısını sorgulama ihtiyacı verecek.  

Bu süreçte gökyüzünden yansıyan enerji bize,  bireysel ya da toplumsal bazda; ideallerini tazele, eğer halen geçerli ise ve daha önce bu uğurda yol alamamışsan  hadi artık yola çıkalım diyecek…
Mümkünse bu uğurda yoldaşların olsun diye ekleyecek…
Aynı inancı paylaşacağın insanlarla bir arada hareket etme zamanı geldi diyecek…


Eğer iş birliği yaparsak ve kalabalıkların etkisini hayata geçirirsek, daha ilerici ve etkili şeyler ortaya koyabileceğimizi söylüyor bizlere.

Yeniay bir çeşit protest enerjiyi de aktifleyebilir. Kısıtlanmışlık hissi ile boğuşan kişilerin ya da bir kesimin, bu durumun mücadelesini verme konusunda bir idraki oluşabilir. Bu dönem fikirler adına verilen mücadelelere de bolca rastlayacağız. Geliştirici ve yenilik yaratan fikir alışverişleri, fikir uçuşmaları için elverişli bir süreç olacak. Ancak karşıt fikirlerin anlaşması zor olabilecek. Zira Kova’nın sabit enerjisi kendini fikri sabitlik olarak gösterecek. Bu dönem bilgi akışları, teknolojik gelişmeler, yeni ürünler, icatlar gündeme gelebilir.

Yeniay Satürn ile altmışlık açı halinde gerçekleşecek. Ay’ın önünde açı yapacağı ilk gezegen Satürn olacak. ASLINDA BU DURUM YENİAY İLE YAPILACAK BAŞLANGIÇLARIN EĞER TEMKİNLİ, SABIRLI VE İSTİKRARLI OLABİLMİŞSEK, SAĞLAM TEMELLİ, UZUN VADELİ VE KALICI OLABİLECEĞİNİ söylüyor. Ancak bu arada yeniay sonrasındaki gökyüzü ve yeniay haritasındaki diğer gökyüzü olayları harekete geçmek ya da karar vermek için aslında o kadar da acele etmememiz gerektiğini işaret ediyor.

Yeniay haritasında, VENÜS VE MERKÜR, JÜPİTER İLE KARŞITLIK açısındalar. Finansal ve bilgi içerikli konularda, kararlarda, verilen sözlerde,  planlarda, aşırı rahat, riskleri ölçemeyen, aşırı iyimser tavırlar sergileme, olamayacak dualara amin deme, tutulamayacak büyüklükte sözler verme, çok şey ümit etme, aşırı iyimser davranma gibi riskleri ekliyor yeniaya…

Ayrıca mücadele gücümüzü, hedeflerimizi, ne uğruna çabaladığımızı gösteren MARS DA ÇÖZEN, DAĞITAN ETKİLİ NEPTÜN İLE KAVUŞUM HALİNDE olacak. Yani hedef belirlemek, odaklanmak, sadık kalmak, somut kazanca kilitlenmek, hırslı, gayretli ve yeteri kadar hevesli olabilmek kısımları da bir miktar sıkıntılı…
DÜNYEVİ OLANI DEĞİL DE DAHA ÇOK RUHANİ OLANI DESTEKLEYEN BİR HEVES VE GAYRET ENERJİSİ VAR GÖKYÜZÜNDE…
Yeniayın hemen ardından Çarşamba günü Merkür de geri hareketine başlayacak…

Yeniay ayrıca ALTAİR SABİT YILDIZI İLE KAVUŞUM HALİNDE olacak. Altair, Satürn ve Merkür karakterinde ve çok parlak bir sabit yıldızdır. Genel etkileri arasında: Ağır hastalıklar, maddi ve manevi kayıplar, aşırı hırs ve ihtirasın zararları var… Yani sert etkili bir yıldız...
Venüs ile kavuşum, Jüpiter ile karşıt açıda olan MERKÜR DE SUALOCİN SABİT YILDIZI ile etkileşimde olacak. Sualocin de Merkür ve Jüpiter ile bağlantılı bir yıldız. Aşırı özgüven, yanılma ve yanıltmalar,  umut yaratacak kadar abartılı tavırlar ile ilişkilendirilen bir sabit yıldız.

KABACA İFADE EDECEK OLURSAK. Yeniayın verdiği mesaj aslında çok fazla umut yüklediğimiz, çok fazla şeye deva olacağına ve kalıcı değişimler yaratacağına, gelişim oluşturacağına inandığımız şeylerin evreka modunda karşımıza, aklımıza geleceğini ancak hedef belirleyememe, odaklanamama, gerçekçi idealler oluşturamama, hevesimiz oranında eşlik eden yandaş bulamama, yol alırken rehavete kapılma, abartılı kararlar alma, boyumuzdan büyük işlere heveslenme gibi etkiler oluşturabilir…
Yeniay bize, eğer bir şeylere adım atacaksan, olayı ciddiye al, gerçekçi çerçeveden uzaklaşma, yolunu belirle ve bundan ayrılma, gelişimi hedefle ancak temel taşların yerinden oynamasına izin verme, istikrar ve güveni temel al diyor… Bunları yapamayacaksan da bir miktar beklemek ve yeniden planlama yapıp daha sonra hayata geçirmek daha mantıklı olabilir diye ekliyor.


Türkiye Cumhuriyeti haritası üzerinden değerlendirirsek de, finansal bazı değişimlerin yaşanabileceğini, dış borçlar, yatırımlar ve diğer ülkelerle olan finansal bağlantılar menşeili bazı olayların gündeme gelebileceğini, kriz mahiyetindeki olayları düzeltmek adına bazı yeni düzenlemeler yapılması gerekliliğini gösterebilir. Bu alan aynı zamanda gizli örgütler, istihbarat örgütleri ile ilgili yeni yapılanmalara da işaret edebilir. Yeniay ile birlikte ses getiren bazı vefat olayları da insanların bir araya gelişi ve ortak hareket edişine sebep olabilirmiş gibi görünüyor.

Yeniayın hem bireysel gelişimimizde, hem de toplumsal bazda ve ülkemiz açısından ileriye götürecek yeniliklere, taze enerjilere vesile olmasını gönülden dilerim.

21 Ocak 2015 ÇARŞAMBA

AY GÜN BOYUNCA KOVA BURCUNDA olacak. Ekip çalışmaları, arkadaşlarla bir arada olacağımız planlar,  toplumsal denilebilecek işler, bilgi ve teknoloji ağırlıklı olan şeyler için elverişli bir gün olacak. Gün içinde özellikle de günün ilk yarısı ve gün ortasında en çok ihtiyaç duyacağımız şey özgürlük ihtiyacı olacak. Mantıklı hareket etmek, bilgiyi verimli kullanabilmek de güne verim katacak önemli unsurlar olacak.

SABAH SAATLERİ sürpriz haberler, ziyaretçiler, planın dışına çıkılmasını, alternatifler üretilmesini gerektiren gelişmeler söz konusu olabilir. Hareketli, özellikle zihinsel anlamda da yaratıcı ve pratik olma şansımız yüksek.

AKŞAM SAATLERİNDE de hareketlilik aynı şekilde devam edecek. Sohbetin ve iletişim sağlayacak araçların yoğun olacağı bir akşamdayız. Seyahatler, bilgi paylaşımları, dertleşmeler,  yazıp, çizme ve araştırmalar, konuşup anlaşma ve uzlaşmalar, ara buluculuk işleri için elverişli bir akşamdayız. Duygularla düşünceler aynı düzlemde buluşmuş olacak. İfade edilmesi de daha akıcı olacak.

Bugün MERKÜR 11 ŞUBAT 2015 TARİHİNE KADAR DEVAM EDECEK OLAN YILIN İLK RETRO HAREKETİNE başlıyor.

Zihnimizin nasıl ve neye daha çok çalıştığını, bilgi akışının yollarını, yakın çevremizle olan ilişkimizin nasıl olduğunu, seyahatleri ve ticari faaliyetleri daha çok ifade eden Merkür retro hareketleri sırasında bu konularda ufak tefek pürüzler yaşamamızı kolaylaştırıyor.

Genel olarak Merkür retrosu etkilerinden zaten daha önce pek çok kez bahsettim. Tekrar detaylıca okumak isteyenler için ilgili linki tekrar paylaşıyorum. http://www.astrokarmik.com/astroloji-ogrenenler-icin/merkur-retrosu/merkur-retro-hareketi

2015 yılının tüm Retroları hava elementinde olacak. Hava elementi, iletişim, bilgi ve teknoloji konularını yoğun şekilde ilgilendirdiğinden genel olarak her zaman bahsedilen aksaklıkların biraz daha görünür şekilde yaşanacağını düşündürüyor. Yılın tüm retro zamanlarını görmek için: http://www.astrokarmik.com/astroloji-ogrenenler-icin/merkur-retrosu/2014-yili-merkur-retro-takvimi

Elektronik aletlerde bozulmalar, bilgi akışında aksaklıklar, iletişimde ve anlaşmalarda zorlanmalar, yanlış anlaşılmalar ve seyahatler ile ilgili sorunlar en sık rastlanan etkileri.  

Bu zaman aralığı, özellikle bilimsel, teknoloji içerikli çalışmaları tekrar gözden geçirmek, hataların tespiti, düzeltilmesi, yeniden yapılandırmalar ve eski fikirlerin geleceğe dair yapılandırılması için verimli biçimde değerlendirilebilir. 

Kova burcunda olmasından dolayı, toplumsal konular, fikir dayanışmaları, hep doğru bildiğimiz kalıpların tartışılır hale gelmesi, ihmal edilen çözüm, anlaşma ve sorun süreçlerinin tekrar masaya yatırılması gündeme gelebilir. Unutulmuş veya etkisini yitirmiş organizasyonlar, gruplar ve dernekler, partiler tekrar faaliyete geçebilir ya da adından söz ettirebilir bir vesile ile. Fikir özgürlüğüne de bir çeşit kısıtlama gelebileceğini ancak bunun daha sonra şekil değiştirmek zorunda kalacağını da düşündürüyor açıkçası bu kez retro…

Yeni yapılanmalar, oluşumlar, organizasyonlar ise beklenen verimi sunmayabilir. Verilen kararlardan vazgeçilmesi, bazı unsurların sonradan geçerliliğini yitirmesi, bazı elemanların değişmek zorunda kalması yani ilk halden uzaklaşma durumlarına açık olacak bu tarz yeni girişimler.


İçinde bilgi bilimsellik ve teknoloji yatan her türlü konuda eğer yeteri kadar irdelenmemişse hatalar, bilgi kirlilikleri ve yalan yanlış ifadeler yanlış yönlendirmeler söz konusu olabilir. 

Devrim ya da buluş niteliğindeki çıkışlar geri gitmek, toplatılmak veya onarılmak zorunda kalabilir. 

Merkür temasına dahil olan her türlü konuda kontrol, özen ve dikkat ihtiyacı çok fazla olacak.

Kısacası bilginin, teknolojini yenisine temkinle yaklaş, eskisi gözden geçir, tamamlama, kusursuzlaştır ve revize et, sağlamlaştır diyor olacak gökyüzü bizlere.

Her gezegen retrosunda bahsettiğim gibi, hayatımızda bir konuda duraksama veya gerileme yaşanıyorsa ( gezegenlerin bu durumu temsil ettiğini düşünürsek), unutmamak da fayda var ki evren bize bu konuya daha fazla zaman ayırman gerekiyor, bir kez daha düşünmen gerekebilir, belki de buna artık ihtiyacın yoktur, çözmeden ilerleme gibi mesajlar veriyor olabilir…

Mesajları alabilmenizi ve bunu fırsata dönüştürmenizi gönülden dilerim.

Merkür retro dönemleri için kısaca hatırlatmak gerekirse:
Eğer bir alet özellikle de teknoloji içerikli olanından veya bir hizmet satın alacaksak daha tedbirli olmamız ve açık noktaları ve olası riskleri iyice gözden geçirmemiz gerektiğini biliyoruz.
Eğer bir imza atacaksak iki kere okumak, bir uzmana danışmak, bir başlangıç yapacaksak her türlü tedbiri alıp her zamankinden daha temkinli olmak gerektiğini de biliyoruz...

Yani zaman bize “acele etme”, “iyice düşün”, “riskleri ölç”, “tekrar gözden geçir”, “kararından emin ol”, “tedbirli davran” diyor. Riskler ise bunu yapamamışsak başımıza geliyor…


22 Ocak 2015 PERŞEMBE

AY KOVA BURCUNDA VE SAAT 03:46 İLE 14:48 ARASINDA BOŞLUKTA olacak günün başlangıcında. Birlik halinde yapılacak işler, yarım kalmış meseleler, dostlarla görüşmeler, teknik, teknolojik ve bunları araç edinerek yapılacak şeyler için elverişli olabilir bu zaman dilimi. Sosyalliğimiz devam ediyor. Günün ilk yarsında yaptıklarımızın enerjisi, biz eğer başkalarını da  göz önünde bulundurmuş ve hatta bütüncül biçimde hareket edebilmişsek mutluluk ve verim sağlayacak.

Saat 14:47 den sonrasında AY YAKLAŞIK 2 GÜN İÇİN BALIK BURCUNA geçecek. Olaylara çok fazla zihinsel yaklaşmıştık son iki günde. Artık zihinselliği geri plana itip tamamen duygusal yaklaşımlara yöneleceğimiz etkiler alacağız gökyüzünden. Hassasiyet artacak. Olaylardan, ilişkilerdeki durumlardan iyisiyle kötüsüyle çok daha fazla etki alır durumda olacağız.

Fedakarca davranışlar daha kolay görünür olacak. Bunu gerektirecek ihtiyaçlar da daha kolay dile gelebilecek. Kırılganlık ve alınganlık gösterenler de artabilir. Odaklanmak, hırs ve kararlılık gibi durumlar ise sıkıntılı olabilir. Bunların bireysel hedefli olanlarına hiç heves etmeyeceğiz. Ancak başkalarının ve bütünün hayrına olanlar bizi aksine fişekleyecek. Olası aksiliklerde her zamankinden kolay demoralize olabileceğimizi düşünürsek çok fazla gayret gerektiren işlere baştan yönelmemek en güzeli olabilir.

AKŞAM SAATLERİ duygusal hassasiyetimiz ekstra artmış olacak. Sizinle hiç alakası olmayan bir konu bile olsa olduk olmadık yerde gözyaşlarının ucuna kadar gelmesi ama belki de akıtamama gibi durumlar yaşanabilir. Bu akşamın en zorlayıcı etkilerinden biri, duygusal paylaşım ihtiyacı duyma ve empatik bir karşılık alamama olabilir.

Olayları çok fazla kişisel algılama, haksızlığa uğradığını düşünme, eleştirilerin her zamankinden daha çok can yakması gibi şeyler var. O zaman sosyal ortamlar, duyguların dile getirilişi, hassasiyet gösterme ve bekleme gibi şeyler için uygun bir akşam da değiliz diyelim.

GECE SAATLERİNDE AY VE NEPTÜN BALIK BURCUNDA KAVUŞUM halinde olacaklar. Bu etki ile akşam saatlerinin ibadetler, dua ve benzeri, inancınız doğrultusunda yapacağınız ruhsal çalışmalardan çok verim alabilirsiniz. Sevgi, duygular, yaratıcılık, ruhani olan şeyler gayet akıcı olacak. Bu gecenin rüyaları da her zamankinden etkileyici ve eğer okumayı becerebilmişsek mesaj içerikli olacak.


23 Ocak 2015 CUMA

AY GÜN BOYUNCA BALIK BURCUNDA olacak. Beklenen sakin, sessiz bir gün geçirmek, duyguların ön plana çıkacağı iş ve girişimlerde bulunmak,  her ne yapıyorsak yapalım içine sevgimizi ve özenimizi katmak olacak.  Günün tamamı duygusal paylaşımlar ve özverili yaklaşımlar için elverişli.  Egoyu geri plana itebilmek,  empatik davranabilmek, sezgilerimizi ve yaratıcılığımızı ön plana çıkarmak günün artı değer katan şeyleri.

Gün içinde özellikle ERKEN SAATLERDE duygusal bir aceleciliğimiz olacak. Hem mantıklı bakış açıları geliştirmekte zorlanacağız hem de her şey bir an evvel olsun isteyeceğiz. Duygusal ve dürtüsel hız merakı zorlayıcı olacak ve zararını görebileceğiz.
Ufak tefek kazalar, sakarlıklar, fevri tepkiler nedeniyle olabilecek kırgınlıklar, duygusal agresyonlar, pasif agresyonlar yorucu olabilir sabah saatlerinde.

GÜN ORTASINDA DA güç birlikleri, sırların paylaşılması, bir kadından destek alma, alakanız olan insanlarla olan ilişkinizi derinleştirme fırsatları, güç birlikleri, varsa eğer sorunlarınıza kalıcı çözümler üretebilme şansı, kararlılık gerektiren işlere girişebilme becerisi yoğun olacak.

SAAT 13:13 DEN SONRA AY GÜNÜN GERİ KALANINDA BOŞLUKTA olacak. Başlangıçlar ve uzun vadeli kalıcı girişimler için çok fazla destekleyici olmayacak ancak işleri toparlamak, hoş vakit geçirmek ve destekleşmek için verimli olacak günün ikinci yarısı.

Günün en önemli gökyüzü olayı aslında dünden bu yana etkili olan GÜNEŞ SATÜRN ALTMIŞLIK AÇISI.

Sağlam adımlar atma, organize olabileceğimiz, istikrar göstereceğimiz, kararlı olacağımız işlere girişme, planlı olma, sorumluluk alma, gönüllü olma, çaba gösterme, önemli görevler alma, özellikle de gruplarla bir arada yapılacak işlerde ilerleme kaydetme, işlerimize yön verme, resmi işlerde niyet ortaya koyma gibi etkiler yaratacak. Bu transit etkisiyle garanti ve net olan şeyler daha çok ilgimizi çekecek.

Disiplinli olmak, zamanı işe yarar biçimde kullanmak sayesinde, tecrübe edinmek ve tecrübeden fayda sağlamak, rehberlik almak, irade, sabır ve istikrar isteyen işlere niyet etmek konusunda gökyüzü bizi destekliyor olacak.

Hayal ürünü olan planlara at bir kenara, gerçekçi olan, ayakları sağlam yere basanları eline al diyor gökyüzü…
Ya da uçuşanlarını yere kondurmayı bil…
Planları hayata geçirmek için ne yapman gerektiğini biliyorsun o zaman uygula diye ekliyor…
Ciddiyet, özen, gayret, sabır, sükûnet, düzen gibi şeyleri kendine rehber et diyor…
Gerisi gelecek ve çabanın karşılığını alacaksın diye fısıldıyor…


24 Ocak 2015 CUMARTESİ

Günün ilk YARISINDA AY BALIK BURCUNDA VE BOŞLUKTA olacak. Fiziksel olarak yorucu işlere yönelmeye kalkmayın. Zira hafif bir halsizlik,  gayret ve heves eksikliği söz konusu olabilir. Daha çok akışa bırakan, olurunu bekleyen bir halimiz olacak. Olayları kontrol edeyim gibi bir çaba aslında nafile olacak. Zira kontrol mekanizmaları da aksak olacak.
Fedakarlıklar, başkaları adına verilen çabalar, sevgi ifadesi ve sevdiklerimizle alakalı işler için sanatsal olan, yaratıcılık isteyen işler için elverişli olabilir.

Saat 15:32 DEN SONRA İSE AY YAKLAŞIK 2, 5 GÜN İÇİN KOÇ BURCUNA geçecek. Hızımız artacak, canlılık ve hareketlilik de öyle. Çok daha gayretli ve başlangıçlar yapmak isteyen, ilerleme hevesi olan, bir şeylere liderlik etmek, zamanı hızlandırmak, işleri çabuklaştırmak isteğinde olacağız. Çocuksu bir coşku hali bu… Eğer içine biraz sabır ve anlayış katabilmişsek, temkin ekleyebilmişsek çok işe yarayacak nitelikteki bir özgüven ve cesaret hali.

İşte bu hal de akşam saatlerinde mevcut olacak. Ay'ın Satürn ile destekleyici teması, olacak ve olmalı, hemen diyen yanımızla uygun zamanı yarat uygun şartları oluşturan senin lehine olacak diyen tarafımız, çocuksu arzularımız ile olgun ruhumuz kaynaşacak ve kararlılık, inanç ve çaba gerektiren işlerde bize yol aldıracak.


25 Ocak 2015 PAZAR

AY GÜN BOYUNCA KOÇ BURCUNDA olacak. Akşam saatlerine kadar cesaret, özgüven, kararlılık, risk alabilmek, atak olmak, önde olmak, bir şeyleri başlatabilmek, hızlıca yol almak konularında şanslı olacağız. Ancak tedbirsiz hallerin zararına da yakın duracağız açıkçası...
Fiziksel güç harcayacağımız şeyler, sportif faaliyetler, cesaret isteyen gayretler açısından elverişli olacak günün enerjisi.

AY'IN AKŞAM SAATLERİNE KADAR Kİ AÇILARI huzursuzluk, esneklik gösterememe, aşırı ve ölçüsüz tepkiler, kırıcı yaklaşımlar, beklenmeyen haller, takıntılı ve baskıcı tavırlar, isyan ve muhalefet eden karşılıklar sebebiyle gergin bir gün geçireceğimize işaret ediyor. Her şeyi aceleye getirme, ben merkezli olma durumunu abartma, ben istiyorum böyle olacak, hemen olacak diye diklenmeler söz konusu olabilir.
Sakin kalabilmek, anlayışlı olmak, esnek bakabilmek hem her zamankinden zor hem de kurtarıcı olacak.

AKŞAM SAATLERİ çok daha rahatlatıcı ve akıcı etkiler gelecek gökyüzünden. Ay'ın Merkür ve Jüpiter ile destekleyici açıları olacak. Hem konuşarak anlaşma, iletişim kurma, bilgi alış verişleri, sosyal ortamlarda kendimizi rahatlıkla ifade etme artımız olacak hem de finansal ve ticari konularda becerimiz artacak. Haftayı hızlı ve de keyifli enerjiler ile sonlandırıyoruz.

Tüm hafta boyunca gönlünüzdeki güzellikler sizinle olsun…
Hayrınıza olana da gönlünüz razı olsun…

Dr.Samiye Özbaş Soysal


Yorumlar

Popüler Yayınlar