12-18 Ocak 2015 Haftası..

12 Ocak 2015 PAZARTESİ

Ay gün boyunca TERAZİ BURCUNDA olacak. Bugün bize kazanç sağlayacak ve yolumuzu açacak en önemli şey insanlarla iş birliği yapabilmek, tek başına olmadığımızı hatırlamak, paylaşmak ve işimize, zamanımıza, uğraştığımız şeye birilerini mümkünse de bizim için özel olan birilerini ortak edebilmek olacak. Sosyalleşme ihtiyacımız yüksek olacak. İnsanlarla iletişim halinde olmak, çevremizin imkanlarından yararlanmak, birlikteliklere gereken özeni göstermek, yeni birlikteliklerin oluşması adına çaba sarf etmek günün ana temaları.

Bugün bize mutluluk verecek bir diğer şey de adaletin sağlanması, huzurun devamını sağlamak ve de çevremizde estetik ve uyum enerjisinin hakim olması... Sadece ikili ilişkilerde değil, dış görünüşümüzde, yaşadığımız mekanda da uyum olsun isteyeceğiz. Olmadığı zaman da haddinden fazla etkileneceğiz.

Bugün çok fazla “sen ne düşünüyorsun” merakı hakim. Karar verememek, birileri benim adıma karar versin diye beklemek, “kararım hoş karşılanır mı”, “herkes ne der” diye düşünüp kendi başına hareket edememek durumlarına karşı özellikle dikkat.

GÜNÜN İLK YARISINDA Ay'ın Merkür ve Venüs kavuşumu ile destekleyici bir transiti olacak. Bu da bize önemli işler, görüşmeler, uzlaşma ve anlaşmalar, hem ilişkiler hem de ticari faaliyetler, yazma, çizme, güzellik, estetik konuları, sanatsal faaliyetler, iletişim becerileri, seyahatler, planlamalar, eğitsel gayretler, teklifler, talepler açısından elverişli bir zaman diliminde olduğumuzu söylüyor.

ÖĞLEDEN SONRA ise havadaki tatlı esintiler birden şiddetli rüzgar halini almaya başlayacak. Adeta günü iki farklı gerçeklikte yaşıyormuşuz gibi hissedebiliriz. Öğlen ve sonrasında bizi içine alacak olan ruh halinde, inatlaşmalar, ani ve düşüncesiz çıkışlar, sabırsız, telaşlı ve tahammülsüz tavırlar dikkat çekecek. Duygusal patlamalar ve tepkisel çıkışlara dikkat. Bu saatlerde ses çıkarmayanı sindirmeye çalışan, ses çıkaranı ise daha çok ezmeye çalışan tipler olabilir etrafınızda. Uyumsuzluk olmasın adına susuşlarınız, “peki” deyişleriniz yanlış anlaşılabilir. Kavgaya dahil olmakla, kenardan seyretmek aynı tarz tepkileri çekecek. “Niye muhalefet ediyorsun” diye tepki çekebilirsiniz. “Haklısın” demek bile bir çeşit ironi olarak algılanabilir. Ya da “niye susuyorsun hiç bir fikir söylemiyorsun” diyenler çıkabilir.
Yine de en güzeli sonuna kadar sukuneti korumak ve iş birliği isteyen işlerde kolay yol alamayacağınızı bilip ona göre davranmak olabilir.

Günün en önemli gökyüzü olayı MARS'IN 20 ŞUBAT TARİHİNE KADAR KALACAĞI BALIK BURCUNA GEÇİŞİ olacak. 5 Aralıktan bu yana Mars Kova burcundaydı. Mücadelemiz daha çok zihinseldi. Bilgimiz araç, hedefimiz ise herkesin eşit olması adınaydı. En çok ne uğruna mücadele ettiğimizi ve bu mücadeleyi ne şekilde verdiğimizi, elde etmek istediğimiz şeyler için ne kadar uğraşmamız gerektiğini, dayanıklılığımızı, enerjimizi, cesaretimizi daha çok ifade eden Mars, savaşın gereksiz bir şey olduğu inancını barındıran Balık burcunda olacak bu süreçte.

Uğruna diyerek bizi harekete geçiren şeyler bireysel olmanın çok ötesinde olacak.
Kişisel gayretler, risk alan haller geri plana geçecek.
Açıkçası mücadele gücümüz ve enerjimiz biraz zayıflayacak. Bizi harekete geçiren şey kendi menfaatlerimizden ziyade başkalarının iyiliğine hayrına olan niteliktekiler olacak. Kazanmak, daha fazlasını elde etmek ve de kendimizi ön plana çıkarmak konusunda bir güven yetersizliği de söz konusu olabilir. Burada savaşçı ruhlar devrede değil...

Hedef belirlemek ve ona odaklanmak konusu, karar mekanizmaları da zayıf çalışacak. ANCAK BUNUN YANINDA SEZGİLER DEVREDE OLACAK VE GAYRETİMİZLE KAYNAŞACAK. Doğru hamleleri, nedenlerini açıklayamasak bile hissedeceğiz. Zorlukları ve bunlara karşılık yapılacak olan şeyleri iç sesimiz bize fısıldayacak. FEDAKARCA YAPILACAK İŞLER İÇİN İSE TÜM GÜCÜMÜZÜ SARF EDEBİLİR DURUMDA OLACAĞIZ. Sevgi, aşk, bunların ifadesi ve duygular gibi şeyler bizi en çok heyecanlandıran ve gayret etmeye sevk eden unsurlar olacak diyebiliriz.

Var olan sorunları görmezden gelme, sırf huzur kaçmasın ve savaşmak zorunda kalmayalım diye çekimser kalma riskleri bu dönemin en önemli tuzakları olacak. Bir de bu dönemin en önemli silahı olan ve de kılıçtan keskin olan gözyaşlarına dikkat derim. “Konuşmuyorum küstüm ben sana” hallerine de dikkat etmekte fayda var.


13 Ocak 2015 SALI

Ay gün boyunca yine TERAZİ BURCUNDA olacak. Düne benzer ana temalar bugün de öncelikli olarak önümüze gelecek olan şeyler. Sosyal hayatın içinde olmak, insan ilişkilerini geliştirmek, yaşamı paylaştığımız insanlarla bir arada ve birlik halinde olabilmek, eşitlik, adalet, estetik, uyum, sanat, güzellik v.b.
SABAH SAATLERİ hoş sohbetler, çevrenizin size kattıkları, desteği ve fayda alış verişi, rehberlik almak, tekliflerde bulunmak, bilgi ve paylaşımı konulu faaliyetlere katılmak için elverişli olacak. İyimser ve umutlu olacağız günün ilk yarısında. Olabilirliklere olan inanç eşliğinde kazancı da getirecek.

İş birliği teklifleri geri dönmeyecek.  Yapılanları da her zamankinden daha karlı olacak. Bu sabahın en yorucu etkileri hafif bir tembelleşme ve işleri ağırdan alma durumu, gereksiz seviyede bir adam sendecilik, “olmasa da olur” diyen tavırlar olacak.
Aynı zamanda bir de iştah kontrolünde fayda var. Kahvaltı sofrasında yemeğe katık ettiğiniz tatlı sohbetler, nerede duracağınızı fark etmemenize sebep olabilir.

SAAT 11:47 DEN SONRA İSE AY GÜNÜN GERİ KALANINDA BOŞLUKTA olacak. Yani her hangi bir açısı olmayacak. Gün ortası çekişmeli enerjiler devrede. Otorite figürleri ile, kadın erkek ilişkilerinde inatlaşma ve zıtlaşmalar hakim olacak. Orta yolu bulma, uzlaşma, talepte bulunma, teklif sunma, resmi nitelikte başvuru yapma gibi haller için pek destekleyici değil gökyüzünden yansıyan etkiler.

Günün en önemli gökyüzü olayı aslında dünden bu yana etkili olan VENÜS URANÜS ALTMIŞLIK AÇISI OLACAK.

Venüs aşk ve sevgi temelli konuları, estetik ve güzellik ile alakalı şeyleri, genel olarak tüm ilişkilerimizi, para ile alakalı mevzuları, sosyal hayatımızı daha çok temsil eden bir gezegen. Burada yaşamdan keyif aldığımız şeyler var.

Uranüs etkisi ile bu temalarda FARKLI OLANI, DEĞİŞİMİ DENEYİMLEME ihtiyacımız artacak. Sıra dışı olsun, ayağımıza bağ olan şeylerin gereksiz olanlarından kurtulalım diyeceğiz.
Hayatınızda özellikle ilişkileriniz açısından değiştirmek istediğiniz şeyler varsa bu transit size fırsat doğurabilir. Yenilikler katma, canlandırma şansı olacak…

Sabitlik, garanticilik arayışının yerini eğlence ve monotonluktan, rutinden uzaklaşma isteği alacak. Buna hizmet eden, bizi neşelendiren, sohbet etmekten keyif alacağımız, bize kendimizi iyi hissettiren, farklı ancak buna rağmen yakın bulduğumuz kişilere doğru çekileceğiz.
Her zaman bulunduğumuz yerlerin dışında olmak, kendimizi teknolojik ve bilgi içerikli konularda geliştirmek, buna fayda sağlayacak kişilerle bir arada olmak, yeni dostluklar ve arkadaş gruplarına nüfus etmek için uygun. Kendimizi reform yapabilir ve özgür hissetme ihtiyacımız doyurulmayı bekleyecek. Eğer doyuramamışsak huzursuzluk şeklini alabilir.

Fiziksel olarak görünüşünüzü değiştirme ihtiyacı da verebilir bu gökyüzü olayı. Estetik, güzellik anlayışı da sıra dışı bir hal alacak. Çok muhafazakar bakış açınız olsa bile bu etki altındayken asla dediğiniz değişimlere yelken açabilirsiniz.

Para konusu ise oldukça akıcı olacak. Sizi geliştireceğine inandığınız her şey için harcanabilir görünecek.  Keyif aldığınız konularda aniden bir değişim ve ilgi alanlarınızın değişiklik göstermesi yaşanabilir. Eğer yaratıcılık gerektiren şeylerle uğraşıyorsanız sıra dışı işler üretme ve farklı beceriler ortaya koyma şansınız da olabilir. Genel olarak şans, para ve aşk konusu beklenenin dışında gelişmelere gebe olacak.


14 Ocak 2015 ÇARŞAMBA

SAAT 01:43 DEN SONRA AY YAKLAŞIK 2 GÜN İÇİN AKREP BURCUNA geçecek. Geçtiğimiz iki günün daha rahat ve keyif odaklı olan ruh hali bugün ve yarın için yerini daha huzursuz ve kaygılı bir hale bırakacak. El ele tutuşmak ve birlikte yol almak arzusu da biraz geri plana itilecek. Daha doğrusu şekil değiştirecek.

Günün enerjisinde hırs var, gayret ve kararlılık hali var, azim var, derinlik ve derinlemesine bir şeylere hakim olma arzusu var.  Mücadeleci bir halimiz olacak gün boyunca. Vazgeçmeyen, sonuna kadar şansını deneyen ve fazlasıyla zorlayan tavırların hem faydasını göreceğiz hem de dozunu kaçırmışsak risklerine şahitlik edeceğiz.

Güçlü olmak ve her şeyin üstesinden gelebilmek hali baskın… Tabi en kaçınılası olan şey de bunun tam tersi. Zaafiyetlerin ortaya çıkması... Duygusalız, her zamankinden daha çok alınganız ve de kuşkuyla yaklaşıyoruz olana, bitene ve söylenene. Bu nedenle de gerçek manada huzuru yakalamakta zorlanabileceğimiz bir gün diyebiliriz.

Özellikle GÜNÜN ERKEN SAATLERİ kararlılıkla hareket edilmesi beklenen, azim isteyen, çalışmaların devreye gireceği, araştırmalar, keşifler, şifaya yönelik şeyler, sanatsal faaliyetler, cesaret ve güç isteyen çalışmalar, finansal temalar için destekleyici olacak.

GÜN ORTASI ise çok daha dingin olma gayretindeyiz. Ruhsal çalışmalar, ibadetler, fedakarlık isteyen şeyler, hastane ve hastalıklara yönelik olan işler, hem fiziksel hem de ruhsal şifa yöntemleriyle yapılacak gayretler için oldukça uygun olacak.
Bu saatler yaratıcılık isteyen çalışmalar için de uygun.

Günün enerjisindeki kin ve bunun gibi negatif duygular da yorucu ancak, daha öncesine dayanan anlaşmazlıkların çözümü, hiç bağışlamam dediğiniz kişileri olduğu gibi kabullenme, affediş ve hoş görme adına bir şeyler yapabilme, negatif olan her ne ise ondan arınma adına da elverişli olacak.

Günün en önemli gökyüzü olayı aslında dünden bu yana etkili olan MERKÜR URANÜS ALTMIŞLIK açısının kesinleşmesi olacak.

Zihnimizi, algımızı, iletişim tarzımızı ve bunların ne şekilde ve neye çalıştığını daha çok ifade eden Merkür bir üst oktavından destek alıyor olacak. Zihnimizde tazelenme, kalıplardan sıyrılma,  çabuk ve pratik ve belki de dahice çözümler üretme,  önceden aklımıza gelmemiş fikirler üretme, bilimsel ve teknik konularla ilgilenme, elektronik aletler, sosyal medya, medya, yayıncılık gibi konularda başarılı işler çıkarma şansını yükseltecek bu gökyüzü olayı.

Bu transit sadece zihinsel olanı zenginleştirmekle kalmayacak bilinç dışı algımızı ve farkındalık sağlayacak görüş derinliğini de artıracak. Gördüğümüz, bildiğimiz ya da tam tersi bilinçli olarak esaslarını algılamakta zorlandığımız şeyleri kolaylıkla tespit eder halde bulacağız kendimizi.

Fikir alışverişleri, beyin fırtınaları açısından oldukça verimli etkiler altındayız. Sürpriz niteliğinde haberler gelebilir hazırlıklı olun. Plan değişimleri de gerekebilir. Hızlıca adapte olmak lehimize olacak.

El becerisi isteyen şeylerde yaratıcılık, yeni hobiler, bilgi ve bilimsellikten gelecek faydalar, seyahatler, uzaklardan gelecek ziyaretler açısından güzel etkiler söz konusu.


15 Ocak 2015 PERŞEMBE

Ay gün boyunca AKREP BURCUNDA olacak. Sezgilerin aktif olacağı, pek çok şeye şüpheyle bakacağımız, merak edip sorgulayacağımız bir gündeyiz. Bugün yüzeysel olan şeyler, derinlik sağlanamamış işler ve ilişkiler bizi cezbetmeyecek. Daha fazlasını isteyeceğiz. İşimize, içeriği her ne olura olsun tutku katmak mutluluk ve kazanç sağlayacak.

Ancak bunun yanında şüphenin eşlik ettiği diğer negatif duygulara dikkat…  Her ne kadar günün önceliği değilse de huzura katkı sağlayacak gayretlere niyet etmek değerli olacak. Kriz yaratmak yerine olası bu nitelikteki durumları çözüme kavuşturmak asıl kıymete değer şey. Gizemler, sırlar ve bilinmeyeni ortaya çıkarmak durumları bugünün cazip unsurları olacak. Kendinden bahsetmeyen ancak bir başkasının gizlerini ortaya çıkarmak konusunda elinden geleni ardına koymayan insanlara dikkat.

ERKEN SAATLER hem yanlış anlaşılmaların hem aşırı ısrarcı ve inatçı tavırların, yoktan anlamayan hallerin, güç birliği adı altında güç savaşlarının dikkat çekeceğini aklınızdan çıkarmayın. İletişim konusu da sıkıntı doğurabilecek. Nezaket eksikliği keyif kaçırabilir. Kendi istekleri uğruna hiç bir engel tanımayan, ancak bunun yanında diğerlerinin ihtiyaçlarını tamamen göz ardı edebilen insanlardan olmayın. Bu tip insanlara da prim vermeyin. Kibarca durulması gereken noktayı işaret etmek yerinde olur.
Bu sabah zoru başarma enerjisi gelecek gökyüzünden ancak bunun insan ilişkilerini yıpratıcı ve de kelimeler ve hareketlerle kırıcı, yıkıcı olma riski vereceğini göz ardı etmeyin.

GÜNÜN İLK KISMI için genel olarak “ne yaparsan yap bir yere kadar ilerleyebilirsin daha fazlası için beklemen gerekiyor” diyor gökyüzü. Engelleyen, detaylardaki kusurları arayan, bu nedenle de bulan,  kuralların ve prensiplerin uygulanmasını dikte eden, “bugün git canım sıkkın yarın gel bakarız” diyen, öteleyen, samimiyet istemeyen, ciddiyetin suyunu kaçıran durumlar ve kişiler sizi yorabilir.  

Angaryalarla uğraşmak zorunda kalırsanız ya da ne yaparsanız yapın yaranamadığınızı, yeterli bulunmadığınızı, takdir edilmediğinizi, onaylanmadığınızı düşündüren durumlarda bulursanız kendinizi, isyan etmek ve tepki göstermek yerine sabırla elinizden geleni yapmaya devam etmek sizin lehinize olacak.

AKŞAM SAATLERİ ise ölçüsüz riskler, hem maddi hem de manevi açıdan müsrifçe hareketler, gereksiz samimiyetler ve iç içe geçmiş yozlaşmış ilişkiler, tembellikler, alınan rehberliklerden fayda alamama, öğrendiğimizi, gördüğümüzü doğru biçimde yorumlayamama, boyumuzu aşan işlere yeltenme gibi şeylere karşı dikkatli olmak gerekecek.

Günün en önemli gökyüzü olayı aslında hafta başından bu yana etkili olan ve yarın da tesirini gösterecek olan MARS SATÜRN KARE AÇISI.

Gökyüzünün bu iki zorlaştırıcı etkiler veren gezegeninin stresli bir şekilde teması bizler için bir çeşit sınav niteliği taşıyor. Yaklaşık 2 yılda bir kavuşum halinde olan Mars ile Satürn son olarak Ağustos ayı sonlarında kavuşum halindeydi. Ve o günlerde bazı şeyleri tetiklediler. Şimdilerde ise o tohumların ardından ilk test zamanında olacağız. Olaya bu gözle bakabilirsiniz. Verilen zaten zorlu bir mücadeleydi şimdi ise çıkılması gereken yokuşta bir de eğim artmış durumda. Yani gayretin dozunu artırmak gerekecek.

Her ikisi de çekişme, inatlaşma etkisi taşıyor ve bunu bu kez hangi yaşam alanlarımıza dokunuyorlarsa oraya yansıtacaklar.

Risk aldığımız, girişimci olmaya niyet ettiğimiz bir alandaki hareketlerimiz, aşırı temkin nedeniyle yerimizde saydığımız başka bir yanımız sebebiyle zorlanacak.
Hırslar ve kontrol edilebilirlikleri önemli olacak.
Hangi konuda en çok cesur olma ihtiyacı duyuyoruz ona bakmak lazım. 
Peki bunun önünde ne engeller var ya da biz ne bahaneler uyduruyoruz diye düşünelim.
Destek ya da köstek anlamında neleri göz ardı ediyor olabiliriz acaba?
Ne zaman harekete geçmemiz, ne zaman durup dinlenmemiz gerektiğini ayırt etmenin zorunlu olduğu günlerdeyiz.
Evet belki daha fazlasını istiyoruz ama elimizdekilerin kıymetini ne ölçüde biliyoruz acaba?
Sahip olduklarımızı kaybetmek istemiyor olabiliriz ama belki de asıl ihtiyacımız olan şeyler için de azıcık konfor alanından çıkmak gerekebilir.
“Hadi harekete geçelim, ne kaybederiz ki” diyen tarafımız ile “temkinli ol emin olmadığın adımları sakın atma”, “hata yapacağına hiçbir şey yapma daha iyi” diyen tarafımız içsel olarak gerginlik yaşamamıza, dışsal olarak da bunları tetikleyen kişi ya da durumlarla karşılaştığımızda tepkisel olmamıza sebep verecek.

Yapılabilecek çok fazla şey var, buna enerjimiz mevcut ancak bir şeyler ya da birileri hedefimize ulaşmamıza engel oluyor gibi düşünebiliriz. Önümüzü tıkayanlar, muhalefet edenler çoğunlukta olacak ve el ele tutuşup üzerimize doğru gelecekler adeta. (Teker teker gelin lütfen diyesi geliyor insanın. )

Burada bireysel hırsları, arzuları ve ihtiyaçları uğruna esneklik göstermekte zorlanan, anlayış barındırmayan, tahammülsüz insanlar ve onların çevresindekiler biraz daha yorulacak.

Enerjimizin, gücümüzün, becerilerimizin ve azmimizin yeterli olup olmadığını sorgulatacak kişi ve olaylar da çıkabilir karşımıza. Tecrübe sahibi olanlarla kendi tecrübesini yaşayarak kazanmak isteyenler arasında bir uzlaşmazlık durumu olursa bu iki tarafa da zarar verici olacak.

Bu transit sınırlarımızı ve etki alanımızı zorlayan bir etki yapacak.
Bunun yanında da eğer tecrübemizi sabır ve gayretle yoğurmayı becerebilmişsek her işte başarılı olma gücü ve azmi verecek.

Emeğimizi idareli sarf etmek, enerjimizi boşa harcamamak önemli olacak.

Mars Satürn karesi ile ilgili olarak bu hafta arasında dikkat edilmesi gerekenler; kızgınlık, öfke, kıskançlık gibi negatiflik içeren duygu ve düşünceleri yansıtmak yerine sebeplerime bakabilmek…
Yoğun ve konsantre olan enerjimizi üretmek ve yapıcı işler ortaya koymak adına kullanmak…
Tek başına yapacağınız işlere ağırlık vermek…
Fiziksel olarak kendinizi hastalık ve kazalardan korumak…
Sukunet içinde hareket etmeyi becerebilmek…
Dimdik duran ağaçların en erken yıkıldığını, esneklik gösteremediğiniz konulara ve kişilere karşı gösterdiğiniz tavrın en çok size zarar verdiğini unutmamak…
Bu zararın sadece maddi dünyaya ait kısmını değil ruhsal boyutta olan tarafını da göz önünde bulundurmak…
Fiziksel etkilerini ise hiç atlamamak olacak…
Yapacak çok işimiz var ama bunun bir planının olması ve zamanlamanın etkisini kullanabilmek kıymetli olacak…


Anlayış hoşgörü ve esneklik hem günlük yaşamımızda, hem ilişkilerimizde anahtar rol oynayacak. Sözlü sataşmalara, eleştirilere takılmamak, olayları ve yaşananları kişisel bir savaş haline getirmemek ve beklentilerimizin her zaman tam da istediğimiz anda ve şekilde gerçekleşemeyebileceğini kabullenmek de önemli olacak...

Her zaman dediğim gibi en güzel hareket içine akıl, sağduyu ve sabır katılmış hareket. Bu hafta da bunu deneyimleme fırsatı bulacağız.


16 Ocak 2015 CUMA

Ay Akrep burcunda ve saat 01:52 den sonra 8 saat kadar boşlukta olacak. SAAT 10:00 İTİBARİYLE DE YAKLAŞIK 2 GÜN İÇİN YAY BURCUNA geçecek. Bugün olumlu olanı görmeye daha yatkınız. İyimseriz, mutluyuz, hareket halinde olmak, yeni yerler görmek, kendimizi geliştirmek, öğrenmek,  gezmek, görmek, keşfetmek ihtiyacındayız. Eğitim ve öğretim işleri, yayıncılık, reklam, pazarlama konuları, seyahatler, yurt dışı ve yabancılarla alakalı meseleler, dini, felsefi ve inançlara yönelik konular gündemde olacak.

ÖĞLEDEN SONRA ruh halimiz oldukça gergin olacak. Bir yandan özgür olmak isteği diğer yandan da bizi içine alan rutinler, yapmak zorunda olduğumuz ve biz sorumluluk almazsak kimsenin üstlenmeyeceği işler olacak. Her zamankinden daha çok bir şeylere karşı ya da bir şeyler uğruna mücadele etmemiz, bir şeyleri ispatlamaya çalışmamız gerekecek. Biz almayı tercih etmesek bile sorumlulukları hatırlatanlar bol bulunacak. Kendimizi fazlasıyla kısıtlanmış ve de engellenmiş hissedebiliriz. Ah bir bıraksalardı bizi kim bilir neler yapardık. İşte bu durumun vereceği huzursuzluk bizi yoracak. Mecburiyetler sizi sıkmaya başladıysa bugün için üzerinizde olanlarına sayıp dökmek yerine, genel olarak hayatımı daha sadeleştirmek adına neler yapabilirim diye düşünebilirsiniz belki.

Hangi iş benim için zaman kaybı?
Olmazsa olmaz dediğim günlük rutinlerimin ne kadarı benim asıl yapabileceklerime engel oluyor?
Özgürlük alanımı kısıtlıyor? diye bir gözden geçirmek iyi olabilir.
Madem alan yaratmak istiyorsunuz kendinize o alanı açmak sizin elinizde.
Ancak bunu kriz yaratarak “neden ben”, “neden şimdi” “neden burada” gibi sorularla isyan etmek, suçlu aramak yerine, kendinize odaklanın.
Ay Yay burcunda bugün... Ne konuda gelişmeye ihtiyacım var ya da ne bende bir gelişim sağlar diye düşünün. Buna hizmet eden ve etmeyen ayrımını yaptıktan sonra eleme kısmı kolay. Yeni rutinler yaratmak ve bunlarla daha iyiye yönelmek bizim elimizde. Biraz yorucu da olsa bugün bu konuda biraz düşünmek iyi gelebilir.

AKŞAM SAATLERİ bir şeylere odaklanma, mantıklı hareket etme, gerçekçi olabilme, nereden fayda nereden zarar gelir ayırt etmekte zorlanma durumları yaşanabilir. Herhangi bir konuda karar vermeniz gerekirse iki kez gözden geçirin. Birileri sizi ikna etmeye çalışırsa konuyu her açıdan değerlendirmeye gayret edin. Yanılma ve aldanma hali belirgin olacak. Hiç bir zarar verme niyeti olmasa bile insanların sizi fazla umutlandırması, dolduruşa getirmesi riski mevcut. Bunun yanında sanatsal şeyler, fedakarlık temalı faaliyetler( kendinizi zarara uğratacak noktaya vardırmadığınız sürece), ruhsal çalışmalar, ibadet, meditasyon, yoga v.b. şeylerden fayda alabileceğiniz bir akşam. Dünyevi olan hareket ve kararlardan uzak durmakta fayda var.


17 Ocak 2015 CUMARTESİ

Ay yine gün boyunca YAY BURCUNDA olacak. Çok keyifli ve her açıdan gelişim sağlayacak olan bir gün bizi bekliyor. Canlılık, hareketlilik ve yenilik arayışı yüksek olacak. Motive olmakta zorlanmayacağız. Ancak bu yüksek enerjiyi bir şeye odaklamakta zorlanacağız. Dağıtan ve de bu nedenle potansiyel olmasına rağmen alınacak verimi düşürebilen etkiler altındayız. Öğrenme ve bilgimizi büyütüp sağlamlaştırma, yeni bakış açıları geliştirme isteğimiz eğer karşılık bulmuşsa çok daha güzel olacak. Günün tamamında Ay hem pozitif etkiler dağıtan bir burçta hem de diğer gezegenlerle destekleyici açılar yapıyor olacak.

SABAH SAATLERİ yeniliklere açık olmak, gelişim fırsatlarını yakalamak ile daha fazla şey elde etme şansımız olacak. Heyecanımızı bastırmak yerine beslemek gerek. Ancak hiçbir şeyi aceleye getirmemek ve özgürce hareket edeceğim diye çevremizdekileri yıkıp dökmemek şart.

GÜN ORTASI VE ÖĞLEDEN sonra yine bilgi akışının yoğun ve etkili olacağı saatlerdeyiz. Konuşmalar, iletişim kurarak yapacağımız işler, bilgi ve teknoloji kaynaklı şeyler boyunca olduğu gibi yolculuklar, ticari girişimler, yurt dışı ve yabancılarla bağlantılı işler, yeni bilgiler, macera nitelikli durumlar için gayet uygun.
Önemli ve etki sağlayayım, samimiyet içerisinde anlaşalım dediğiniz görüşme ve yazışmalar için elverişli olabilir.
Eğer işinizi yazarak, düşüncelerinizi ve bilginizi ifade ederek yapan biriyseniz gün boyunca kaleminiz akıp gidecek. Ben bugünü verimli şekilde kullanmaya niyetliyim...

AKŞAM SAATLERİ de Ay hem Venüs hem de Jüpiter ile destekleyici açıda olacak. Şansın, bolluğun, bereketin, güzelliklerin bizden yana olduğunu hissettiğimiz nitelikte bir akşamdayız. Hem paylaşımlar hem de destekleşmeler, aşk romantizm, eğlence, sanat, yaratıcılık, bilgi alış verişleri, fayda sağlama ve elde etmeler için gayet elverişli güzel ve şarj olma etkisi yaratan bir akşamda olacağız.

SAAT 21:52 DEN SONRASINDA AY BOŞLUKTA olacak. Günün pozitif gökyüzü etkilerinin yanında ayın kapanan fazda olduğunu unutmamakta ve önemli başlangıçlardan ziyade nokta koymaların tatlılıkla olanlarını desteklediğini göz önünde bulundurmakta fayda var.

18 Ocak 2015 PAZAR

AY GÜNÜN İLK YARISINDA YAY BURCUNDA VE BOŞLUKTA olacak. Keyfi odaklı olacağımız, neşelendiren, geliştiren, farklı şeylerle uğraşmayı tercih edeceğimiz nitelikte geçecek bu zaman dilimi. Yeni bir yere doğru harekete geçmek, daha önce denemediğimiz bir lezzeti tatmak, farklı mekanlar ve insanlarla temas halinde olmak, yeni bilgilerle kendimizi donatmak isteğimiz olacak. Ancak dün olduğu gibi bugün de bir odaklanma sorunumuz olacak. Bir şeyler istiyorum ama ne istediğimi tam olarak bilmiyorum hali bu.  Hepimize ara sıra olan cinsten. Ne istediğini bilmek çok önemli. Bunu bilmiyorsan harekete geçemiyorsun da. Harekete geçsen bile bir yol haritan olmadığından zaman kaybı ve boşa emekler söz konusu olabiliyor. Var olan motivasyon heba oluveriyor yani. O nedenle bunu netleştirmek birinci adım. Gereksiz sorumluluklarım var o nedenle hareket edemiyorum diye de sızlanmanın manası yok. Eğer mevcut olanlar size fayda sağlamıyorsa fayda sağlayanlarını almak için ne yapmalıyım diye sorun kendinize. Hiç almamak olmaz yani.
Hiçbir şeyin sorumluluğunu almasanız bile kendi hayatınızınkini almanız gerekiyor. Bunun için de olgunca ve gerçekçi düşünüp hareket edebilmek.

İşte saat 14:05 den sonrası Oğlak burcuna geçen ayın enerjisi bizlere bu gücü verecek. Günün devamı ve yarın için öne çıkacak etkiler ciddiyet gerektiren işler, görev bilinci, başarı ve verimlilik odaklı hareket edebilmek,  dayanıklılık, gayret ve çaba, somut kazanımlar adına verilen emek, realitenin, görünenin netleşmesi, tedbirli olabilmek, geleceğe dair planlı ve organize hareket edebilmek olacak. Yarın için elzem olabilir belki ama bir hafta sonu için çok manalı olmasa gerek bu etkiler…
Evde olmanıza rağmen aklınız işe ve yapılacaklara kayabilir. Gelecek planları yaparken bulabilirsiniz kendinizi. İş başvuruları, resmi meseleler, iş arkadaşları ile görüşmeler söz konusu olabilir.
Otorite ve yönetmek hevesinde olan kişiler ihtiyaç duyulan sıcaklığı yakalamanızı zorlaştırabilir.
Akşam saatleri güç, kararlılık, cesaret ve fiziksel enerji gerektiren, başarı odaklı ve mücadeleli işlere girişmek için, net ve hızlı sonuç alayım dediğiniz şeyler için, radikal ve yeni sayfalar açacak bitiriş kararları vermek için elverişli olacak.

Tüm hafta boyunca gönlünüzdeki güzellikler sizinle olsun…
Hayrınıza olana da gönlünüz razı olsun…


Dr.Samiye Özbaş Soysal

Yorumlar

Popüler Yayınlar