Mars-Satürn kavuşumu/ Test zamanındayız...

25.08.2014 Pazartesi günü Mars ve Satürn 17 derece Akrep burcunda kavuşacaklar. Etkileri bu hafta başından itibaren yavaş yavaş hissedilmeye başladı. Ancak Venüs Jüpiter kavuşumunun getirdiği şans ve fırsatlar neticesinde biraz daha iyimser bir havadaydık. Ve yarından itibaren bu etkiler de geri planda kalacak. Yani ortalık daha da elektriklenecek diyebiliriz.

Gökyüzünün en zorlayıcı iki gezegeninin bu voltranı oluşturan temasları haliyle hepimizin hayatında bazı alanlarda stres faktörlerini harekete geçirdi. Yaklaşık 2 yılda bir gerçekleşen bu transit olayı zorluklarla mücadele gücümüzü test eden nitelikte durumları beraberinde getirebiliyor. Kısa süreli bir açı gibi görünse de etkisi belli bir dönem etkili olacak şekilde hissediliyor. HARİTANIZDA HANGİ EVE DENK GELİYORSA, O KONULARDA HEM HIZLICA VE DÜŞÜNMEDEN AŞAMA KAYDETMEK İSTEĞİ UYANDIRAN HEM DE DURDURAN VE DİSİPLİNE EDEN BİR ENERJİ AYNI ANDA ETKİ EDECEK. Bu konularda hayatımız adeta kısa devre yapıp, geçici bir sürede olsa işlemez hale gelebilir. Bu kez kavuşum Akrep burcunda olacak. Yani zorluk söz konusu ise şartları iyice zorlayan, inatlaşan, direten nitelikteki olanları gündeme gelecek. Siz inatla hız kazandırmaya çalıştıkça, aynı ölçüde bir inatla size direten insanlar bulacaksınız karşınızda örneğin. İnsanlar “acaba bir adım daha ileriye gitsem sabrı taşar mı ki?” denemesi yapabilir üzerinizde.

Şartların pek planladığımız doğrultuda gelişmeyebileceğini aklımızdan çıkarmamakta fayda var.
Muhalefet koltuğunda oturanlar isteğimizi, hevesimizi, kararlılığımızı adeta bir testten geçirebilirler.
Çatlak sesler artacaktır.
Genel olarak heves kırıcı diyebileceğimiz kişi ve durumlara karşı aman dikkat!
Ne için ve neye karşı bir mücadele verdiğinizi aklınızdan çıkarmamaya gayret edin.  Yel değirmenlerine kılıç sallayan bir eda ile karşınızda bir muhalefet kalmasa bile savaşmaya ve de inatlaşmaya devam edebilirsiniz.
Etrafımızdaki insanlar özellikle bizi kızdırmaya çalışıyor diye düşünebiliriz.
Risk almak, zorlayıcı bir işe girişmek ve püri pak ilerlesin dediğimiz işlerin başlangıçlarını yapmak için uygun bir etki değil bu ne yazık ki...
Fiziksel yorgunluk hissine karşı da bugünlerde dinlendirici aktivite ve ortamlara daha çok ihtiyaç duyabilirsiniz.
Şartlar durmadan çalışmanızı gerektirse ve en basit işi bile hayatınızın savaşı haline getirseniz bile en azından kendi kendinize kaldığınız zamanlarda ruhunuzu dinlendirmeye, rahatlamaya ve bunları sağlayacak aktivitelere gayret edin.
HER DURUMDA BUGÜNLER DOLU DOLU GÜLMEYİ, OLAYLARIN POZİTİF TARAFLARINI GÖREBİLMEYİ, ÖFKE VE AGRESYON KONTROLÜNÜ, ESNEK KALABİLMEYİ BECERMEK HER ZAMANKİNDEN ÇOK GAYRET GEREKTİRİYOR.
Madem öyle buna azıcık ruhsal destek atsak hiç fena olmaz herhalde...
Bu transitin etkilerini olumlu anlamda kullanırsak eğer, eğer ÜZERİNDE ÇALIŞTIĞINIZ BİR İŞ VARSA, KONSANTRE OLUP HIZ KAZANDIRMAK, MEVCUT İMKANLARINIZI ZORLAYIP HIZLI VE SOMUT BİR ŞEYLER ELDE ETMEK İÇİN ELVERİŞLİ OLABİLİR.

Bu zorlayıcı açıya ülkemiz açısından bakacak olursak, Türkiye haritasındaki 5.evdeki Venüs üzerinde gerçekleşiyor.  Bu bir şekilde kadın figürleri, genç insanlar, sanat camiası, eğlence dünyası ile alakalı üzücü denilebilecek bazı olaylara, şiddete ve müdahale gerektirecek durumlara, finansal ve borsa ile ilgili kaygılandırıcı meselelere vesile olabileceğini işaret ediyor. Venüs üzerindeki baskı nedeniyle, kültürel ve sanatsal konularda, genç kadınlarla ilgili konularda baskının ve de yargılayıcı bakış açılarının kısıtlamalarına vesile olabilir.

Bu kavuşum aynı zamanda Zuben elschemali Sabit yıldızı ile kavuşum halinde gerçekleşiyor. Jüpiter Merkür tabiatında olan bu sabit yıldızın bu gökyüzü olayına katkısı mutlaka olacaktır. Başarı ve hırs etkileri barındırdığını biliyoruz. Yüksek hırsların ve enerjik yaklaşımların eşliğinde gelen ve özellikle de güçlü yazar ve konuşmacı niteliğindeki kişilere katkı sağlayan tesirleri ile birlikte, iyi ve yerinde muhakemelerle, dikkat ve temkin sayesinde elde edilen ilerleme ve başarıları işaret eder. Çocuk rahatsızlıklarına ve de içsel gelişim ruhsal büyüme fırsatlarına da tesiri olduğu söylenmektedir. Ancak bunun yanında bir çeşit toplumsal reforma ve bu reformun, toplumun ihtiyaçlarını gözetmeksizin yapılmasından kaynaklı bazı negatifliklere yol açabileceğini de söylüyor bizlere.

Yine aynı zamanda Serpentis sabit yıldızının kavuşumu da etkili olacak bu gökyüzü olayında. Serpentis Zuben Elschemali ye göre biraz daha zorlayıcı etkiler taşıyacak gibi görünüyor. Zaten kendisi Mars-Satürn tabiatı ile bağdaştırılan bu sabit yıldızın Mars ve Satürn işbirliği ile kavuşumu olayın rengini iyice belirginleştirecek. Serpentis talihsizlikleri, trajedi niteliğindeki olayları ya da içinde bulunduğunuz durumun trajik tarafını daha kolay görebilmeyi işaret eder. OLDUKÇA GÜÇLÜ ETKİLİ BİR SABİT YILDIZIN GÜÇLÜ ETKİLİ İKİ GEZEGENİN KAVUŞUMUNA İŞTİRAK ETMESİ SÖZ KONUSU BURADA. Yani haliyle zaten olası risklerin arasında yer alan STRES, ÖFKE, KIZGINLIK, TOLERANS EKSİKLİĞİ GİBİ DURUMLAR da bariz görünür durumda olacak.

Ancak bir şekilde bu durumu kontrol edebilen, otokontrol sergileyebilen, hırsına zeka ve bilgelik katabilen, iyiliğe hizmet edecek şekilde nefsini kontrol edebilen, tecrübelerden fayda sağlayan, inancını yitirmeyen, başka inançları da anlamaya gayret eden kişilerin gerçek anlamda başarı ve kazanca doğru hamle yapabileceğini, emeklerinin karşılık bulacağını işaret ediyor gökyüzü.

Yani hırsların, inancın, gayretin, zamanlamaların ve de sadece kişisel çıkarları gütmeden sergilenebilen adaletin katkısını aksi durumda ise zararın tek taraflı değil tüm tarafları ilgilendirecek biçimde gerçekleşebileceğini gösteriyor.

Kendi hayatımda geriye dönük baktığımda, Mars-Satürn kavuşumları hep yıllar sonra bile hafızamda hala yer eden, tatsız diye nitelendirilebilecek olaylar getirmiş. Önüne geçemeyeceğim, ama önüne geçemesem bile alınacak aksiyon konusunda söz sahibi olmam beklenen yani bir şekilde elimi taşın altına koymam gereken durumlar oluşmuş. Pek çoğu da babam ve veya sağlığı konusunu, genel olarak sağlık konulu problemleri test unsuru olarak taşımış hayatıma. Aynen bu içinde bulunduğum günlerde gayret sarf ettiğim konular gibi J Geçmiş deneyimlerimde bir kenara çekilip vah vah tüh tüh demediğimi, aksine her ne kadar fiziken ve ruhen yaralayıcı olsa da özgüven ve harekete geçebilme kabiliyeti ile çözüme katkı sağladığımı görebiliyorum şimdi geriye dönüp baktığımda. Sonuca bakarsak, hepsinin de bir şekilde üstesinden gelmişim ve de olayları birlikte yaşadığım insanların desteğini almışım. Bu kez de öyle yapmaya niyet ediyorum…


Bu transitin etkilerinden fayda alabilmemizi hem toplumsal hem de bireysel hayatlarımızda ruhsal büyüme fırsatlarını yakalayabilmemizi gönülde dilerim.

Dr.Samiye Özbaş Soysal
20.08.2014

Yorumlar

Popüler Yayınlar