Astrokarmik ile 4-10 Ağustos 2014 Haftasının Yorumları...

Haftanın önemli gökyüzü olayları


 G1 G2 açı etki başlangıcı açı kesinleşmesi etki sonlanması
Mars Neptün üçgen 4.8.2014 7.8.2014 9.8.2014
Güneş Merkür kavuşum 7.8.2014 8.8.2014 9.8.2014
Merkür Uranüs üçgen 8.8.2014 8.8.2014 9.8.2014
Merkür Satürn kare 8.8.2014 9.8.2014 9.8.2014
Güneş Uranüs üçgen 7.8.2014 9.8.2014 10.8.2014
Güneş Satürn kare 7.8.2014 9.8.2014 10.8.2014
Dolunay 10.8.2014


4 Ağustos 2014 PAZARTESİ

AY AKREP BURCUNDA olacak. Hassas ancak bir o kadar güçlü olabilen, kararlı, azimli, hedef odaklı ve de zoru başarma niyetiyle başlayacağız haftaya. Negatifi içimizde tutmadan, sezgilerimizi aktif biçimde kullanarak, insan ilişkilerinde de haklı haksız mücadelelerine, gereksiz inatlaşmalara girmeden çok daha keyifli ve huzurlu bir şekilde geçirebiliriz günümüzü.

Günün enerjisinde en çok kendini belli eden şeylerden biri de tutku. Elimize aldığımız işlere, uğruna emek sarf ettiğimiz şeylere tüm benliğimizle enerjimizi katarak tutkuyla yaklaşmak sayesinde başarının gelişi kaçınılmaz olacak.

GÜNÜN ERKEN SAATLERİ kadın erkek ilişkilerinde, otorite olan kişilerle, resmi kurumlarla alakalı işlerimizde eğer biz dengeyi hedeflememişsek stres yaratan olaylar yaşanması riski olacak. Açıkçası günün devamında da sıcak temasın yerini soğukluk ve empati kuramamaktan kaynaklı bazı engeller alacak. O nedenle de önemli görüşme ve başvurular açısından pek elverişli olamayacak. Bu tarz şeyler için mümkünse öğleden sonra geç saatleri hatta akşam saatlerini değerlendirebilirsiniz.

GÜN ORTASI biraz gergin ve yetişmesi, düzeltilmesi ve de iletilmesi gereken şeyler yüzünden biraz stresli geçebilir. Bu saatler önemli görüşmelerde istediğimiz samimiyet ve heves içeren karşılığı bulmamız zor olabilir. Gönüllülük esasına dayanan destekleri almakta zorlanabiliriz. Karşılığını verdiğimiz destek hizmetleri de istediğimiz kalite ya da zamanda gelmeyebilir. Gecikmeler, engeller kendini iyiden iyiye belli edecek. Bu saatlerdeki girişimleriniz istediğiniz hızda ilerlemeyebilir. Birilerine ya da bir şeyi beğeniye ya da onaya sunmuşsanız takdir almak zor olabilir. Eleştirilerde ve kusurları gören gözlerde bir artış söz konusu olacak. Sıcak ilişkiler kurmayı, yakınlaşmayı, uzlaşmayı hızlı ilerlesin niyetini besleyen bir gökyüzü olmayacak.

SAAT 20:43 DEN SONRA AY GÜNÜN GERİ KALANINDA BOŞLUKTA olacak. Akşam saatleri her türlü ilişki için çok daha akıcı ve keyif veren nitelikte geçecek.  Eğlenceli aktiviteler, sosyal organizasyonlar, aşk için sevgili ile geçirilen zaman, sanat içerikli planlar, güzellik ve estetik niyetli işler, dekorasyon işleri, ruhsal dinginlik ve huzur sağlayacak olan aktiviteler için çok elverişli ancak önemli başlangıçlar için destekleyici değil...

5 Ağustos 2014 SALI

AY GÜNÜN İLK YARISINDA AKREP BURCUNDA VE BOŞLUKTA seyredecek. Saat 13:19 dan sonra da yaklaşık 2,5 gün için YAY BURCUNA geçecek. Bu da bize içinde bulunduğumuz 2 gün için çok daha iyimser, neşeli, keyif odaklı ve farklılık yaratmaktan çekinmeyen bir enerjide olacağımızı söylüyor. Bağımsız kalabilmek, özgürce hareket edebilmek gibi şeyler bizi motive edecek diyebilirim. Yeni bir şeyler öğrenmek, görüş ve bilgimizi artırmak, yeni bakış açılarına şans verip olaylara daha geniş pencereden bakabilmek bugün bize artı değer katacak. Seyahatler, yayıncılık ve reklam konulu işler, din, felsefe ağırlıklı konular için de gayet uygun olacak.

Gün içinde Ay'ın herhangi bir temel açısı olmasa da akşam saatlerinde Jüpiter ile destekleyici bir açısı kesinleşecek. Jüpiter’in içerdiği konuları destekleyen Yay enerjisi, günün geneli için bahsettiğim konuların akşam saatlerinde çok daha yoğun ve akıcı olacağını gösteriyor. Sosyal ortamlar, gezmece, eğlenmece, sohbet amaçlı bir araya gelip karşılıklı fayda sağlayan ilişkiler inşa etmece gibi durumlara açık olacağız. Samimiyet kurmak ve girişimlerde bulunmak, talep edip taleplere yanıt oluşturmak, isteneni bir şekilde almak için elverişli bir akşam.

Gün içinde kesinleşen VENÜS AY DÜĞÜMLERİ KARESİ ise, kadersel bazı ilişki başlangıç ve bitişlerine işaret edebilir. Bir türlü neden bir arada olduğumuzu anlamlandıramadığımız birileri ile ileriye yönelik planlar yaparken bulabiliriz kendimizi. Ya da hayatımızın temeli gibi gördüğümüz kişilerle, “kah güldük kah eğlendik ve işte bir hikayenin daha sonuna geldik” havasına girebiliriz. Aşk, sevgi ve bu içerikli ilişkilerde dengeyi sağlamak her zamankinde çok gayret gerektirecektir.  Genel olarak ilişkilerde ve duygusal bağlarda bazı durgunluklar yaşanabilir. “Gitmiyor işte burada bir tıkanıklık var” dediklerimiz gündeme gelebilir. Aşk ve para ile bağlantılı şeylerde hatalar ( her iki taraf için de) görünür olacaktır. Tavrımız eski deneyimlerin içinde bulunduğumuz yeni duruma ışık tutmasına izin vermek olmalı.

6 Ağustos 2014 ÇARŞAMBA

AY YİNE YAY BURCUNDA olacak. Dış kaynakları kullanmaya yönelik işler, yabancılarla ya da yabancı merkezli olarak yapılacak girişimler, eğitim, öğretim meseleleri, geleceğe dair planlar, sorumluluk değil macera niteliğinde olan şeyler için elverişli olacak. Bugün diğer insanların bizim fikirlerimizle bağdaşan ya da bağdaşmayan yanlarını görmek isteği duyacağız. Bildiklerimizi paylaşmak, gelişmek ve geliştirmek içerikli olan şeyler de ilgimizi çekecek. Konu her ne olursa olsun mutlaka her açıdan değerlendirilmeye ve farklılıklara yeni olana uyum sağlayabilmeye niyet etmeliyiz bugün.

ERKEN SAATLERDE, yakın çevrenizle işbirliği yapmak, yeni işlerin, ticari, bilgi paylaşımı ve seyahat konulu şeylerin taleplerine yer vermek, yazıp, çizmek, yayınlamak, okuyup anlamak ve anlatmak, ağız birliği edip anlaşmaya varmak, açıklama yapmak gibi şeyler için gayet uygun olacak.

GÜN ORTASI da kadın erkek ilişkileri, destekleyici beraberliklere yönelik girişimler, önemli talep ve başvuruları dile getirmek, tekliflerde bulunmak, resmi işlere ağırlık vermek ve otorite konumundakilerden bir şeyler istemek, bir şeyler sunup adil sonuçlar beklemek için elverişli olacak.

SAAT 17:52 DEN SONRA AY GÜNÜN GERİ KALANINDA BOŞLUKTA. Önemli girişim ve başlangıçlarınız için bu saatten öncesini kullanmanızı öneririm.
Akşam saatleri hızlı ve bir o kadar da baş döndürücü gelişmelere gebe. Hızlı manevra yapabilme ihtiyacı artmış olacak. Özgürce yapılacak aktiviteler ve farklı mekan ve kişilere dair planlar için uygun. Tebdili mekanda ferahlık olacak.  Sizi kısıtlayan ve sorumluluk yükleyen işler için ise fazlasıyla boğucu etkiler var.

7 Ağustos 2014 PERŞEMBE

AY ÖĞLEDEN SONRA SAATLERİNE KADAR YAY BURCUNDA VE BOŞLUKTA olacak. Bir konuya odaklanmakta zorlanacağımız ve ciddi meselelerle uğraşmak istemeyeceğimiz şekilde geçecek günün özellikle ilk yarısı. Var olan bilginizi geliştirmek, genişletmek, tecrübe kazanmak, yarım işleri toparlamak, dini ve felsefi konulardaki işlerle uğraşmak için elverişli olacak bu zaman dilimi.

SAAT 16:39 DAN SONRA AY YAKLAŞIK 2,5 GÜN İÇİN OĞLAK BURCUNA geçecek. Akşam saatleri daha ciddi meseleler, çalışma ve iş odaklı şeyler, resmi nitelikteki görüşmeler ve sorumlulukların yerine getirilmesi ile alakalı meseleler için elverişli. Bu akşam özel ilişkilerimizde de yeteri kadar samimiyet yaratamama riski mevcut. Duyguları ifade kısmında zorlanabiliriz.

Gün içinde aslında pazartesiden bu yana etkili olan ve hafta sonuna kadar da kendini hissettirecek olan MARS- NEPTÜN ÜÇGEN AÇISI kesinleşecek. Bu açı etkisiyle hayal gibi görünen bazı şeylerin peşinden gitme enerjisini kendimizde bulabileceğiz.

Yaratıcılığı ortaya koyma cesareti, sezgileri aktif biçimde kullanabilme enerjisi kendini belli edecek. İlahi, dini konularda kendini belli eden, açık yüreklilikle ortaya koyan, velhasıl rengini açıkça belli eden kişiler ön plana çıkacak. Bu transit etkisiyle kendi içimize çekilme, gerçekte ne istediğimizi, neye yönelim gösterdiğimizi keşfetme, duygusal anlamda yüzleşmelere cesaret etme şansı bulabileceğiz. Fayda sağlamak, merhamet göstermek, özveride bulunmak adına gösterilen çabalarda bir artış yaşanabilir.

Bu gökyüzü olayı, ruhsal anlayışımızı, spritüel taraflarımızı ve de karşılık beklemeden nereye kadar ve neleri verebileceğimizi keşfetme etkisi sunabilir bizlere. HAYIR İŞLERİNE GİRİŞMEK, KENDİMİZİ MERKEZE KOYARAK YAPTIĞIMIZ HAMLELERİ GERİ PLANA İTİP BÜTÜNÜN HAYRINA NİYET ETMEK, ACILARI DİNDİRMEK, YARALARA ŞİFA OLMAK, DERTLERE DEVA OLMAK GİBİ ŞEYLERİ DE TETİKLEYEBİLİR.

“Sessiz kalma, vicdanının sesini dinle, gerekiyorsa harekete geç” diyen etkiler bunlar. Hani şu normalde duyup ta duymazdan geldiğimiz, görüp de “nasıl olsa bana dokunmuyor” diye kafamızı çevirdiğimiz ve de bazı durumlarda tüm acıları yüreğimizde hissedip “ben de bir aksiyon almalıyım” dedirten cinsten olaylara tepkiler artacak.

Açının riskli durumları ise, bir şeylerin farkına varılmasına rağmen harekete geçmekte zorlanma, tam olarak ne yapacağına karar verememe gibi şeyler... BİR EMEK SARF ETME ENERJİSİ OLACAK ANCAK BU EMEĞİN BOŞA SARF EDİLMESİ HEDEF BELİRLEMEDE ZORLANMA gibi şeyler yaşanabilir. Bireysel hırs ve odaklılık gerektiren işler için de pek uygun bir etki değil unutmamak lazım. Burada bütünün enerjisini yükseltecek işleri destekliyor gökyüzü...


8 Ağustos 2014 CUMA

AY OĞLAK BURCUNDA olacak. Günün bize sunduğu şeyler daha çok sorumluluk sahibi olmamızı, sınırlarımızı bilmemizi, ciddi ve kararlı tavırlar takınmamızı destekliyor olacak. Bugün bizim için önemli motivasyon kriterleri takdir edilmek, başarılı olmak ve somut sonuçlar elde edip kazanç ve itibar sağlamak… Resmi işler, resmi nitelikteki ilişkiler, verimlilik esasına dayalı gayretler, geleceğe dair planlar, projeler, iş ve mesleki odaklı çabalar için elverişli olacak. Günün içeriğinde birincil öncelik duygusal durumlar romantizm ya da eğlencede değil.

GÜNÜN GENELİ duygusal olarak gergin ve de duygusal patlamalara müsait olacak. Tehlike içeren ve de riskli olabilecek iş ve girişimlerden mümkün olduğunca uzak durmaya bak diyor gökyüzü özellikle öğleden öncesinde… Baskıcı ve inatçı kişilerin oyununa gelme, kimseye bir şeyleri zorla kabul ettirmeye çalışma, yetkini ve pozisyonunu sakın kötüye kullanma diye de ekliyor. Bu tarz kişilerle karşılaşma riskin var diye de ekliyor.

AKŞAMA DOĞRU duygusal gelgitler çok daha yoğun bir hal alacak.  Yolculuklar, önemli ve otorite figürü kişilerle görüşmeler, teknik konulardaki işler, tamiratlar, transfer ihtiyacı duyulan şeyler için elverişli değil. Ani ve beklenmedik durumlar, otoriteye karşı gelen, mevcut düzeni bozmaya ve yenisini yaratmaya niyet eden girişimler, isyankar tavırlar, özgürlük bayraklarının göndere çekilmesi stresli olabilecek. Yönetici konumundaki kişiler için bu stres biraz daha belirgin olacak.

Gün boyunca etkili olan MERKÜR URANÜS ÜÇGEN AÇISI akşam saatlerinde kesinleşecek ve tüm gün kendini hissettirecek. Bu açı gün boyunca yeni görüşlere ve yeni bilgiler öğrenmeye yatkın olacağımıza işaret ediyor. Yaratıcı fikirler üretmek, beyin fırtınası yapmak, dahiyane nitelikte yarar sağlayıcı olanlarını ortaya çıkarmak ve iletişim alanında hızlıca sonuçlar almak için uygun bir gündeyiz. Merak etmek ve araştırmacı olmak her zamankinden daha faydalı olabilir. Ayrıca bugün teknik konularda uğraşmak, astroloji içerikli çalışmalar yapmak, günlük rutinimizi hareketlendirmek için de ideal. Zihinsel kapasitelerimizde alışılmışın dışında bir artış hissedilecek. İletişim konusu ise elektriklenmeye müsait olacak. Ani ve beklenmedik sözler, hazırcevaplığın can yakması gibi nedenlerle iletişim kazaları yaşanabilir.

Gün boyunca etkili olacak olan GÜNEŞ MERKÜR KAVUŞUMUNUN etkisi daha çok algı seviyesinde olacak. Anlama ve anlatma yeteneğimiz ön plana çıkacak. Hayatımıza kısa süreli de olsa hareketlilik geleceğini, eğer inada tutuşmayı tercih etmemişsek konuşarak anlaşmanın her zamankinden daha kolay olacağını, sorunlara çözüm üretmek açısından şanslı olacağımızı söyleyebiliriz. Bakış açımızı olduğu gibi yansıtmak ve doğru olan ifadeleri tercih etmek de mümkün olacak. El becerisi ve zihinsel yetenek gerektiren işler için, etki bırakmayı planladığınız görüşmeler için, sonuçlarından fayda umduğunuz kısa yolculuklar için ve kendinizden daha genç insanlarla verimli ilişkiler kurabilmek için kullanabiliriz bu enerjiyi.

Sohbeti muhabbeti bol bir gün olacağı kesin. Ancak dinlemek yerine daha çok kendimizden bir şeyler anlatmayı tercih edebiliriz. Bu biraz sorun tabi ki... İşlerimizi iletişim kanalıyla yürütme şansımız olan bir gün de kelimeleri doğru amaçlara yönlendirirsek her zamankinden hızlı yol alabiliriz.  

9 Ağustos 2014 CUMARTESİ

AY OĞLAK BURCUNDA VE 11:51 DEN SONRA YAKLAŞIK 5 SAAT KADAR BOŞLUKTA olacak. Oldukça hareketli bir gökyüzü ve bir o kadar da hareketli bir günden bahsediyoruz aslında. Gün içinde Perşembeden bu yana etkisini giderek artıran GÜNEŞ-URANÜS ÜÇGENİ VE DE GÜNEŞ SATÜRN KARESİ, VE DE MERKÜR SATÜRN KARESİ kesinleşecek.

ÖĞLEDEN ÖNCESİ ufak gerginlikler, aşk konulu stresler, yapmacık ve samimiyetsiz olduğu için keyif kaçıran özel ya da sosyal görüşmeler, eğlencenin ve rehavetin abartılması, yemek konusunda abartıya kaçma gibi riskler mevcut olacak.

SAAT 16:53 DEN SONRA AY YAKLAŞIK 2,5 GÜN İÇİN KOVA BURCUNA geçecek ve geçtiğimiz iki güne nazaran çok daha pozitif ve esnek olacağımız enerjide olacağız bu saatten sonrasında. Sevdiğimiz ve dost olarak gördüğümüz kişilerle birlikte vakit geçirmek, sohbet edebileceğimiz insanlarla aynı havayı nüfus etmek, hiç tanımadığımız insanlar için bile bir şeyler yapmak, fayda sağlamak, adalet, eşitlik, farklılaşma, yenilik yaratma, düzenin yolunda gitmeyen noktalarını değiştirme çabası, özgürlüğün ilanı gibi şeyler ön plana çıkacak.

Gelelim gün içinde kesinleşecek olan diğer gökyüzü olaylarına.

Güneş’in Uranüs ile yapacağı destekleyen açı ve Satürn’ün bu çorbaya biraz tat kaçıracak olan ilavesi, yaratıcı yönümüzü, becerilerimizi beklenenden farklı bir biçimde ortaya koyacağımızı ancak bunun bir miktar tepki çekebileceğini...

Özgürleşme arzumuzun artabileceğini ancak üzerimizdeki baskının bun kolaylaştırmayacağını…

Risk almak, girişimde bulunmak konusunda hevesli ve aceleci davranabileceğimizi ancak engellerin yolumuza çıkıp hızımızı kesebileceğini…

Her zamankinden farklı konularla ilgilenmek, bilgimizi artırmak, yeni şeyler denemek arzumuzun rutin sorumluluklarımız nedeniyle gerçekleşmeyebileceğini…

“Risk almak zarar verir” diyen bir ses ile “risk dediğin şey alalım diye var” diyen öteki sesin inatlaşabileceğini…

Keşifçi yönümüz ve özgür ruhumuzun ortaya çıkmasına engel olmak isteyen kişi ve durumların adeta bizim gerçek niyet ve kararlılığımızı sınayabileceğini…

Sadece fiziksel değil, zihinsel sınırlamalarla da mücadele etmemiz gerekebileceğini söylüyor gökyüzü…

TOPLUMSAL KURALLARIN SORGULANMASI İLE BİRLİKTE DAYATMASINA MARUZ KALABİLİRİZ…
ASİ RUHLAR İLE BUNA ASLA MÜSAMAHA GÖSTERMEYENLERİN DİRENEN RUHLARIN SAVAŞI BU ADETA…

Sadece insanlar arasında diye düşünmeyin. Kendi içimizde de böyle bir şeylerin mücadelesini vereceğiz…

Otorite figürlerini de ilgilendiren bazı hızlı değişimler, beklenmeyen açıklamalar, sürprizli çıkışlar ve bunların karışlığında duygusal dalgalanmalar dikkat çekebilir.

Açıkçası size göre otorite konumunda olan kişi ve kurumlarla yapılacak önemli görüşmeler, resmi başvuru talepler ve eril enerjilerle uzlaşma sağlamak için pek elverişli olmayabilir. BEKLEMENİN STRESİ İLE BİRLİKTE GECİKMELERİN CAN SIKINTISI, TAM OLARAK İSTENİLEN KADARINI VE DE İSTENİLEN ŞEKLİNİ YARATAMAMA, YARATSA BİLE MEMNUNİYET SAĞLAYAMAMA, ANİ DEĞİŞİMLER, PLAN REVİZYONLARI, ÖNGÖRÜLEMEYEN, SAĞI SOLU BELLİ OLMAYAN TEPKİ VE DURUMLARLA KARŞILAŞMA RİSKİMİZ OLABİLİR.

Merak ettiğiniz ve keşfetmeye niyet ettiğiniz konularda şans ayağınıza gelebilir. Ancak o şansı yakalamak için üstün bir gayret ve özveri gerekecektir…

İçimizdeki cevheri ortaya çıkarmak, hem ruhsal hem de kişilik olarak daha önce farkına varamadığımız ve bize yarar sağlayacak yönlerimizi keşfedebileceğimiz her türlü çalışma için uygun günler olabilir bunlar. Yaşarken ruhsal olarak bazı sıkıntılar ve gerginliklere neden olsa da kabuklardan sıyrılmak ve güzellikler çıkarmak için elimizden geleni yapabiliriz bu güzel enerjiyi boşa çıkarmamak adına. 

Anlama ve kendimizi gerçekleştirme kapasitemiz artacak adeta.

YAPABİLECEKLERİMİZİN, YETENEKLERİMİZİN DEĞERİNİ, DONANIMIMIZI, NE KADAR YETERLİ VE DE İYİ OLDUĞUMUZU GÖRME ŞANSI VEREN GÜNLERDE OLACAĞIZ. Biz bunu fark edelim diye tam tersini ispatlamaya çalışan ve bize kendimizi yetersiz hissettirecek kişiler sahnede yerlerini alabilirler. İşte bu hesaplaşmanın zorluğu bizim bu tarz şeylere vereceğimiz tepkilere dayalı olarak değişecek.

Kesin olan bir şey var ki bu içinde bulunduğumuz 2-3 gün içinde yoğun biçimde HAYATIMIZDA, ALIŞKANLIKLARIMIZDA, DÜZENİMİZDE BİR ŞEYLERİN DEĞİŞMESİ GEREKTİĞİNİ ANCAK BUNUN O KADAR DA KOLAY OLMAYACAĞINI HİSSEDECEĞİZ. Ya da bir şeyler bize rağmen değişmeye çalışacak ve bunun stresini yaşayacağız. Hızla dönüşüm yaratmak ihtiyacı duyacağız ancak muhalefet edenimiz bol olacak. Her zamankinden çok manevra yapma ihtiyacımız doğacak ancak alanın darlığı buna müsaade etmeyecek…

NORMAL ŞARTLARA RUTİNLERE BAĞLANMIŞ BİR YAŞAM BİÇİMİNİZ VARSA YANİ BİR ÇARKIN İÇİNDE ÇOK DA FAZLA DÜŞÜNMEDEN HAREKET EDER DURUMDAYSANIZ BU ETKİLER SİZİ DAHA ÇOK YORABİLİR. ZİRA İNSANLAR SİZDEN BEKLENMEYENİ GÖRDÜKLERİNDE TEPKİLERİ SİZİ TEKRAR O ÇARKIN İÇİNE SOKMAYA ÇALIŞMAK OLABİLİR…

Yaptığımız doğru işlerden değil de hatalı ve eksik kalan şeylerden daha çok konuşulacak çevremizde. Bizim de gözümüze bunlar batacak... Bize ne kadar iyi olduğumuzu değil nerelerde kusurumuz olduğunu hatırlatan insanlar daha çok ses çıkaracaklar.
İcraata teşvik eden ancak kum saatini bekle, sabret diyen bir gökyüzü var. “Değişeceksin ama iyi düşündün mü” diyecek… “Zamana ihtiyacın var” diyecek… “Önce şunları bitir sonra ne halt edersen et” diyecek. Ama şunlar denilen yığının ardı arkası kesilmeyecek sanki…

AÇIKÇASI HER ŞEYİ BİR KENARA BIRAKIN, HEMEN İCRAATA GEÇEMESEK BİLE, KENDİMİZLE İLGİLİ ÇOK ÖNEMLİ VE FARK YARATACAK FARKINDALIKLAR KAZANABİLECEĞİMİZ, KESKİN HESAPLAŞMALAR YAŞATACAK ETKİLER YAĞACAK GÖKYÜZÜNDEN…

Güneş Satürn karesi vesilesiyle; Satürn aynı zamanda finansal konuları ve inşaa işlerini de ilgilendirdiğinden bu tarz girişimler daha doğrusu her türlü ilk adım ve girişim için olası engeller ve gecikmeleri göz önünde bulundurmak şart olacak.

Yeterlilik durumunun kararını başkalarına bırakmamayı öğreneceğiniz bir gökyüzü var bu içinde bulunduğumuz günlerde. Öyle ya da böyle… Biz bunu görelim ve özgüven tazeleyelim diye güven sarsan, eksik ve yetersi hissettiren kişi ve deneyimler önemli fırsatlar olarak karşımıza çıkabilirler bu iki üç gün içinde.


Bu günlerin önemli artılarından biri bu çerçevede aslında… Her ne kadar yaralayıcı olsa bile aslında ne kadar çok potansiyelimiz olduğunu ve bunları sırf özgüven eksikliği ve konfor alanından çıkmamak adına nasıl atıl bıraktığımız ve de ne kadar çok şey yapıp ne kadar çok şey elde edebilecekken, ne kadar azıyla yetindiğimiz, kendi sınırlarımızı kendimizin çizdiği ve tabi ki de istersek o sınırları aşma yetkisinin de bizde olduğu gibi durumları keşfetmek olacak…

Bunlara yönelik sorular sorun kendinize.
Hangi konuda aldığım tenkit beni en çok yaralıyor?
Neden o kadar etkileniyorum?
Hangi işi iyi yaptığımı düşünüyorum?
Ne kadar iyiyim.
Yeterli miyim?
Potansiyelimin, kapasitemin ne kadarını kullanıyorum?
En zayıf noktalarım neler?
Bu zayıflıkları nasıl güce dönüştürebilirim?
Sınırlarımı aşmak bana ne kazandıracak?
Bu kazanç bu hamleye değmez mi?
Kurtulmak istediğim bir alışkanlık, geride bırakıp ilerlemek istediğim bir durum, bağ ya da kalıp varsa eğer sonuçtaki kazancım beklemeye değmez mi?
Bu durum bir günde mi oluştu da bir günde değişmesini talep ediyorum?
Önemli olan hayatının hangi alanında değişime, yeni bir düzene ihtiyacın var farkına varman ve bu konuda niyetini ortaya koyman değil mi?
Olumsuzluklardan çıkaracağın derslerin kıymetinin farkında mısın?

Size tavsiyem,  her Güneş-Satürn stresli açısında olduğu gibi gerçekten en çıplak halinizle kendiniz gibi konuşacağınız bir dostunuzla, olayların neden niçinlerini sorgulayacak şekilde bir araya gelebilmeniz olabilir. Bu sorularınızın cevabını ararken destekleyici olabilir…

MERKÜR DE SATÜRN İLE KARE AÇIDA olacağından zihinsel olarak kapasitemizi ortaya koymakta zorlanabileceğimiz görünüyor. Bu transit ifade becerisini kısıtlayan, sıcak diyaloglara girilmesini, düşünce ve çözüm üretme kabiliyetimizi engelleyen bir etki yaratabilir.
Yaratıcılık, farklılık ve üretkenlik ihtiyacı duyulan işlerde yol almakta zorlanabiliriz. Kendimizi anlatmak ve ikna etmek zorlaşabilir. Ticari girişimler, yolculuklar, trafikte geçirdiğimiz vakit, yakın çevremizi ilgilendiren mevzular ve bunlar ile ilgili görevler de gündemimizde olacak.

Bu akşamın dolunay öncesi akşam olduğu düşünülürse, tüm günün hareketli gökyüzü ve olaylı stresli etkilerini biriktirmeyip ruhumuzu hafifletecek aktivitelere emek sarf edebiliriz. Hem ruhsal hem de fiziksel açıdan arınmaya olan ihtiyacımız her zamankinden yüksek olacak. Hafif ve sıvı şeylerle beslenmek, dinginlik sağlayacak kişilerle bir arada
yapılan aktiviteler, meditasyon, dua, yoga, nefes v.b. şeyler ve mümkünse bunların diğer insanlarla bir arada yapılması gökyüzünden yansıyan genel stresi azaltacaktır.  İyiliğe ve bütüne hizmet eden aksiyonlar, fevri tepkiler ve asice duruşlardan daha çok yol aldıracak.


10 Ağustos 2014 PAZAR

BUGÜN AY KOVA BURCUNDA olacak. Toplumsal olaylar, herkesi ilgilendiren faaliyetler ve buna hizmet eden bilinçle yapılan şeyler günün en önemli unsurları olacak. Bu da bize ülkemiz için önemli bir seçim gününde çoğunluğun sorumluluk bilinci ile hareket edeceğini ve de vatandaşlık görevini üstlenip sandığa bir şekilde ulaşmayı tercih edeceğini işaret ediyor.

Akıllı ve mantıklı hareket etmek, objektif kalabilmek, birlik ve beraberlik içinde bir duruş sergileyebilmek bize bugün için çok kazanç sağlayacak. Yeniliklere açık olmak, doğru gitmediğini düşündüklerimizi dönüştürme gayreti gösterebilmek de artı değer katacak. Ortak projeler, geliştirici sohbet ortamları, sosyal çabalar ve dostlarla bir arada yapılacak planlar için elverişli bir gün olacak.

GÜNÜN ERKEN SAATLERİ çatışmalar, inatlaşmalar ve de sabırsızlık nedenli oluşabilecek duygusal ve fiziksel zararlara açık olacak. Biraz esneklik, bencillikten uzak hareket edebilmek, beklemeyi bilmek, sadece ben demeden hareket edebilmek faydalı olacak. DOLUNAY ETKİSİNDE OLDUĞUMUZ BU ÖZEL GÜNDE HERKESİN ÇOK DAHA SAĞ DUYULU, TOLERANSLI VE DE SUKUNETE HİZMET EDER BİÇİMDE HAREKET ETMESİ, SAYGI ÇERÇEVESİNDEN AYRILMAMASI DAHA BİR ELZEM OLACAK.

AKŞAMA DOĞRU inişli çıkışlı bir ruh hali ile birlikte planların, beklentilerin ve önceliklerin değişmesi ve alternatif yeni olanlarına hızla adapte olma ihtiyacımız söz konusu olacak. Elimize geçen, planladığımız ve de alışık olduğumuz, kanıksadığımız bir şey bizi şaşırtıp farklı sonucuyla karşımıza dikilebilir. Öğrendiğimiz bir bilgi sonradan değişebilir.
Bu değişimler bizde sıkıntılı bir ruh hali yaratabilir.  Dengede kalmak, uzlaşma sağlamak, uzun vadeli planlar yapmak, bir şeylere hız kazandırıp istediğimiz şekilde elde etmek, sonuca ulaşmak, düzenimizi yürütmek zor olabilir.

Seçim sonuçlarının açıklandığı saatlerde aynen bir önceki seçimde olduğu gibi her kaynaktan farklı sonuçlar duymamız, gelen bilgilerin hızlıca değişmesi ya da değişmek zorunda kalması, sonrası için de yine itirazların ve bazı şeylerin gerçekten değişmesi, bazı beklenmedik sonuçlarının insanların bir kısmını şaşırtması gibi şeylerin biri ya da bir kısmı ihtimal dahilinde...

SAAT 21:09 DA 18 DERECE KOVA BURCUNDA BİR DOLUNAY meydana gelecek. Dolunaylar daha önce atılmış adımların sonuçlarıyla karşımızda belirme zamanları. Bir şeyler açığa çıkıyor. Sonuçlar değilse bile emeklerin hangi yöne gittiği konusunda fikir verecek şekilde resim şekillenmeye başlıyor. Hatta görmezden gelemeyeceğimiz kadar net ve aşikar hale geliyor.

Tohumların yeşerdiği ve meyvelerin dallarda belirginleştiği dönemlere işaret ediyor. Bu durum da bir miktar büyüme sancısını beraberinde getiriyor... Çatışma ve gerginlik eğer biz negatif enerjimizi doğru biçimde boşaltmayı becerememişsek kaçınılmaz hale gelebiliyor. Zira dolunayın enerjisi serbest bırakan ve rahatlatan bir enerji değil biz özellikle çaba sarf etmemişsek…

Kova burcu dikkate alındığında bu kez dolunay toplumsal nitelikteki gerginlikleri açığa çıkarabilecek nitelikteymiş gibi görünüyor. Kolektifi ilgilendiren konuları, bilgi ve teknolojik çalışmaları, bilimsel olan her şeyi ilgilendiriyor. Bu kez dolunay isyankarlık, doğru bildiğin yoldan şaşmama ve hatalı gördüğün noktaları düzeltme bu noktadaki kusurları dile getirme, otorite figürlerinin kurduğu düzenin sorgulanması, daha adil ve mantıksal olanın kurulması için mücadele verme, yeni ve herkese eşit ve adil pay veren sistemin arzulanması gibi şeyler ile bağlantılı olayları tetikleyebilir…

Geneli ya da en azından toplumun bir kesimini ilgilendirecek şekilde özgürlük ihtiyacının baskın halde hissedilmesi ve tek hakim kontrol noktasına karşı isyanvari çıkışlar, idareci konumundakilere, yönetim kademesindekilere başkaldırılar gündeme gelebilir.

Herkesi ilgilendiren konularda bir takım yeni düzenlemelerin olabileceğini de söyleyebiliriz. Kova enerjisi ortak amaç uğruna bir araya gelmiş insanları, grupları, dernekleri v.b. birlik olunması beklenen yaşam alanlarını ilgilendirdiğinden bu konularda daha önce filizlenen hareketlerin iyice görünür hale gelmesi durumu yaşanabilir.

Yeni düzenlemeler, toplumsal ya da bilimsel konularda yenilikler, keşifler ve bu keşiflerin düzenlemelerin herkese ifşa edilmesi olabilir.  

Dolunaylar karşıtlık enerjisi getiriyor. Bu kez ortaya çıkacak olan karşıtlıklar ise bir tarafın “ben otoriteyim” demesi diğer tarafın da otorite diye bir şey yoktur varsa bile işini doğru yapmalısın” diye inatlaşması söz konusu.

Yeni bir düzen getirme çabasına karşılık kalıplaşmış düzenin devam etmesini isteyenlerin karşı karşıya gelmesi, kimin haklı olduğunun tartışmaya açılması, hakim durumdaki kesimin ya da kişilerin yeterliliğinin sorgulanması ya da hakim olan tarafın hakimiyetinin değişmesi gibi şeyler gündeme gelebilir.

Gücün ve otoritenin el değiştirmesi ve bu olurken ya da olmasın diye verilebilecek zorlu ve dirençli bir mücadele söz konusu olabilir.

Her halukarda bu kez dolunay hem Satürn hem de Uranüs ile temas halinde gerçekleşecek. YANİ BİR ŞEYLER DEĞİŞMEK DURUMUNDA AMA DEĞİŞMESİN DİYE DİRETENLER DE AZINLIK OLMAYACAK ŞEKİLDE DEVREDE OLACAK.  DİRENCİN İŞLERİ KOLAYLAŞTIRMAYACAĞI, YENİ BAKIŞ AÇILARI VE DE YENİLİKLERİN YENİ ENERJİLERİN ÇOK DAHA İYİ GELECEĞİNİ DÜŞÜNDÜRTÜYOR DOLUNAY.

Eğer bir takım girişimlerde bulunmuşsak veya bazı planlar ve yenilenme, düzenleme çalışmaları yapacaksak bunların beklenen hızda ilerlemeyebileceğini, ama eğer gereken özeni göstermişsek kalıcı ve uzun vadede yarar sağlayan neticeler doğurabileceğini gösteriyor.

Bir takım teknolojik gelişmeler, bütünü ilgilendiren reformist hareketler, bilimsel nitelikli ilerlemeler de söz konusu olabilir dolunay ile birlikte.

Her dolunayda olduğu gibi olası gerginlikleri ve yıpratıcı neticelerini minimuma indirmek adına, öncesinde ve dolunay ile birlikte duygusal ve fiziksel detoks yapmakta fayda olabilir. Yormayacak sıvı ağırlıklı besinler, meditasyon ve dualar dinginliğe yol açabilir.

T.C. Haritasının yakın ya da uzak komşularımızı ilgilendiren aksında gerçekleşecek dolunay. Bu da komşularla yaşanabilecek gerginliklere, bir takım skandal niteliğindeki bilgi ve gelişmelerin açığa çıkmasına, eğitim sistemini ilgilendiren bir takım olaylar ve yeni düzenlemelere, dini felsefi ve inanç sistemini ilgilendiren olaylara, seyahat konulu kaza v.b. talihsizliklere, haberleşme ağını ilgilendiren sorun ve skandallara, gazeteci yazar ve yayıncıları ilgilendiren meselelere, teknolojik gelişmeler, keşifler,  bütünü ilgilendiren reformist hareketler, düzene başkaldıran ve yenisini-daha iyisini yaratmak adına ortaya çıkan durumlar, bilimsel nitelikli ilerlemelere vesile olabilir bu kez dolunayın etkisi ülkemiz açısından. 

Hem kendimiz hem de ülkemiz adına hayırlara vesile olacak bir dolunay yaşanmasını gönülden dilerim.


Tüm hafta boyunca gönlünüzdeki güzellikler sizinle olsun…
Hayrınıza olana da gönlünüz razı olsun…

Dr.Samiye Özbaş Soysal

Astrolojik danışmanlık talepleriniz için

Astroloji eğitimi almak için

Ay boşlukta takvimi için
http://astrokarmik.blogspot.com/p/ay-boslukta-takvimi.html





Yorumlar

Popüler Yayınlar