25-31 Ağustos 2014 Haftasının Yorumları...

Haftanın Gökyüzü Olayları

G1 G2 açı etki başlangıcı açı kesinleşmesi etki sonlanması
Mars Satürn  kavuşum 18.8.2014 25.8.2014 29.8.2014
Venüs Uranüs üçgen 23.8.2014 25.8.2014 26.8.2014
Venüs Mars kare 24.8.2014 27.8.2014 29.8.2014
Merkür Mars altmışlık 24.8.2014 25.8.2014 26.8.2014
Merkür Satürn  altmışlık 24.8.2014 25.8.2014 26.8.2014
Venüs Satürn  kare 25.8.2014 26.8.2014 27.8.2014
Güneş Neptün karşıt 27.8.2014 29.8.2014 30.8.2014

25 Ağustos 2014 PAZARTESİ

Haftanın ilk günü saat 12:32 YE KADAR AY ASLAN BURCUNDA VE BOŞLUKTA olacak.  Bu saatten sonrası ise yaklaşık 2,5 gün için BAŞAK BURCUNA geçecek. Bu saatten sonrası çok daha ciddi ve üzerinde durulması gereken işler, hata yapmayayım kaygısı, aman boşa zaman geçirmeyelim, verim alalım isteği ağır basacak. Detaylı ve dikkat gerektiren işler, araştırma, incelemeler, temizlik, sağlık konuları ve yapılmış işleri düzeltme, yeniden planlama ya da organize etme odaklı şeyler, el becerisi ile alakalı işler, hastane kontrolleri, tedavi planları gibi şeyler açısından değerlendirilebilecek bir zaman dilimindeyiz. Ancak yeni başlangıçlar için Ayın yeniay öncesi son fazında olduğunu ve o kadar da destekleyici olmadığını aklınızdan çıkarmamakta fayda var…

SAAT 17:12 DE 2 DERECE BAŞAK BURCUNDA BİR YENİAY meydana gelecek. Bu kez yeniay oldukça etkili bazı başlangıçları beraberinde getirecek ve olaylı denilebilecek nitelikte gerçekleşecek diyebiliriz. Zira Yeniayın gökyüzünde kesinleşecek olan ve bugünlere damgasını vuran önemli transitler mevcut. Mars Satürn kavuşumunun etkilerinden genel olarak zaten geçtiğimiz günlerde bahsetmiştim. Tekrar okumak isteyenler için yeniden paylaşıyorum… http://astrokarmik.blogspot.com.tr/2014/08/mars-saturn-kavusumu-test-zamanndayz.html
Bunun yanında, Venüs Uranüs üçgen açısı ile birlikte, yeniayın yöneticisi konumundaki Merkür’ün de Mars ve Satürn ile destekleyici açıları da devrede olacak.

YENİAYLAR başlatma, temel atma, yenilikler yaratma, silkelenme, adım atıp ilerleme kaydetme, kendi isteklerimiz adına hamle yapabilme enerjisini ve doğal olarak da bunun eşliğinde bazı şeyleri geride bırakabilme ve işe yaramayanları da bitirebilme cesaretini bize veren gökyüzü olayları…
Yani bir sayfayı kapatıp yeni bir sayfa açma etkisi yapıyor.
Boşluk yaratmışsak yenileriyle dolduruyor…
Gereksizden kurtulmuşsak, ihtiyaç duyduğumuzu hayatımıza taşıyıveriyor…

Her birimizin haritasındaki etki alanı ve temas ettiği nokta ve gezegenler açısından ayrı birer anlam içermekle birlikte genel Başak temaları düşünüldüğünde başlıca ve en yoğunlukla tetikleyeceği konular şu şekilde olacak:

·         Organizasyon ve hizmet içerikli çalışmalar,
·         Araştırma ve inceleme içerikli detaylı işler,
·         Düzen ve hijyen bağlantılı aktiviteler,
·         Sağlık ve şifa konulu adımlar,
·         Bize bağlı çalışan ya da bize hizmet sunan kişiler ile ilgili olaylar
·         Yeni bir iş ortamına, yeni bir göreve başlamak,
·         Yazmak, el becerisi gerektiren işlere girişmek,
·         Yeni bir tedaviye başlamak
·         Günlük alışkanlıklarınız, diyet ve egzersiz programlarınızda yeni bir aksiyon almak,
·         Ev ya da iş ortamınızda temizlik ve yeni düzenlemelere girişmek, gereksiz eşyalardan kurtulmak,
·         Analiz ve raporlama yapmak, araştırmaya başlamak,
·         Yeni planlamalara girişmek,
·         Rutinleri revize etmek,
·         Fayda ve üretkenlik adına hayatımızla ve yaşam biçimimizle ilgili sorgulamalar yapmak,
·         Kime ve neye yarar sağlayabilirim, yaşamı nasıl daha pratik hale getirebilirim gibi sorulara cevap aramak,
·         Sahip olduğumuz maddesel varlıkları, eşyalarımızı, var olan ve kalıplaşmış olan alışkanlıklarımızı, hayatımızın temel taşı yerine koyduğumuz prensiplerimizi gözden geçirmek,
·         Hem fiziksel açıdan hem de iş listesi konusunda bir temizlik yaratmak,
·         Yenilere yer açmak açısından fırsat niteliğinde bir dönem olabilir.

Kusursuz olsun ve takdir edileyim dediğiniz bir iş varsa başlayın derim.

Burada bir hatasızlık ve hatta hataya tahammülsüzlük enerjisi hakim. Yani işin ucunda keyif ve keyif vermek amacı değil de daha çok verimlilik yaratma, gönül okşama değil de can sıkıcı olsa bile gerçeklerden bahsetme teması hakim.

Bu etki altındayken başlanan işlerin ancak ayakları yere basan nitelikte olanları devamlılık gösterecek diyebilirim.

Bu kez yapacağımız başlangıcın devamının nasıl olacağı, detayları, artısı eksisi, olası tüm riskleri hesaplanmış, tüm basamaklar önceden tespit edilmiş ve önlemi alınmış, bildik ve emin odluğumuz yöntemler kullanılmış ve hata payı mümkün olan en düşük seviyeye indirilmiş olmalıdır.

Yani yeniay bize, bu taze enerji ile kalkacağımız işlerde çok çalışıp yorulacağımızı ancak eğer çalışmaya devam etmişsek kazançlı çıkacağımızı gösteriyor.

Peki bu arada eklenen diğer vurucu etkili transitlerin yeniaya katkısı nasıl olacak bir de ona bakalım:

VENÜS URANÜS ÜÇGENİ, monotonluktan kurtulma ihtiyacı, pek çok konuyla ilgilenme ve her şeye heves edip her şey için heyecanlanabilme etkisi yaratacak. Değişiklik ve özgürce hareket etme isteğimiz artacak.

Bu değişiklik ve yenilik arayışını sevdiklerinizle birlikte yaşama şansınız da var tabi ki. Ama asıl niyet bağları gevşetip özgürce bir şeyler yaşamak ve bireyselliğin tadına varmak olacak...

Gelip geçici ama öyle değilmiş gibi bizi içine çeken bir takım ilişkilere yelken açabiliriz mesela... Ani yakınlaşmalar ve ani kopuş kararları alınabilir. Her durumda özellikle ilişkimizi ilgilendirebilecek bu yeni ruh hali bize keyif verecek gibi görünüyor bu yeniay ile birlikte… Her heves ettiğimiz duruma düşünmeden atlamamak, sonradan pişman olacağımız ve keyfimizi kaçıracak hamleler yapmamızı engelleyebilir.

Biraz sakin olup azıcık ağırdan almak en güzeli… Aynı anda birçok yerde olmak, daha çok yer keşfetmek, daha çok insanla tanışmak ve daha çok şey deneyimleyip paylaşmak ihtiyacımıza,sukunet katarsak kazançlı çıkarız…

HAYATINIZDAKİ BAZI ŞEYLERİ DEĞİŞTİRMEK, YENİLİKLER VE FARKLILIK KATMAK İSTEĞİNİZ VARSA, YENİAY İLE BİRLİKTE BUNA FIRSAT YARATMA ŞANSINI DA BULABİLECEKSİNİZ.

Rutinlerin sıkıcılığı tavan yapacak. Sıradan olan hiçbir şeyi devam ettirmemek gibi bir önceliğimiz olacak. UFACIK KIVILCIMLARDAN BÜYÜK FENER ALAYLARI OLUŞTURMA ENERJİSİNDE OLACAĞIZ. Heyecana kapılan tavırlar gelenin de gidenin de kalıcı olup olmadığını gözetmeden harekete geçme etkisi yaratacak. Bu nedenle de stres artırıcı olarak çalışabilecek. Ancak bu arada bir adım atsam hayatım ne kadar renklenirdi, coşkum artarı dediğiniz değişimleri yaratmak için de dinamo etkisi yapabilir bu transit.

MARS-SATÜRN KAVUŞUMU etkisi ise standart bir yeniay enerjisinin aksine biraz stresi yoğun bir yeniay sürecinde olduğumuzu gösteriyor ne yazık ki bize. ÜZERİNDE ÇALIŞTIĞINIZ BİR İŞ VARSA, KONSANTRE OLUP HIZ KAZANDIRMAK, MEVCUT İMKANLARINIZI ZORLAYIP HIZLI VE SOMUT BİR ŞEYLER ELDE ETMEK İÇİN ELVERİŞLİ OLABİLİR.

Bizim inancımızı, gerçekten isteyip istemediğimizi, kararlılığımızı sorgulayan, test eden, tekrar düşün, gücünü ortaya koy, zamanı doğru kullan, stratejik davran diyen etkiler altında olacağız.

Bir şeyleri çok fazla ve hemen heyecanla isteme, ancak bu durumun tam olarak istediğiniz şekilde ya da zamanla gerçekleşmeyeceğini fark edip hevesinizin kaçması, inatlaşan, zorluk çıkaran, eleştiren muhalefetle karşılıklı gelme, “dur bakalım ne bireysel hedefleri, ne özgürleşmesi, önce yapman gereken o kadar çok şey var ki” diyen seslerle mücadele etmek gibi durumlar söz konusu...

Aynı külkedisi masalında olduğu gibi...
Hikayenin bütününe baktığımızda… Satürnyen bir üvey anne ve ablalar temasının içindeki Külkedisi, Marsiyen dürtülerle, her ne pahasına olursa olsun gözünü karartıp gitmek zorunda hissettiği ve karşı koyamadığı bir davet ikilemi arasındayız. 
Otorite konumundan gelen, “gidebilirsin ama önce şu kadar işi bitirmen, hizmet etmen gerekiyor” diyen dirençli sesler var. Külkedisi ise ne yapması gerekiyorsa sabırla yerine getiriyor. Ama sonuç değişmiyor. Masal gereği ortaya çıkan bir peri olmazı oldurup külkedisinin “mutlaka istiyorum” diyen dürtüsünü harekete geçiriyor. Ve nihayetinde istek gereceğe dönüşüyor.
Mutlu sonun nasıl gerçekleştiğini hepimiz biliyoruz. Zamana bırakılmış, sabırla beklenmiş ve de bu sona eninde sonunda ulaşılmış bir masal bu…

Bu masaldan da yola çıkarak bu süreçte girişilen işlerde, normalde belki de çılgınlık gibi görünen başlangıçlarda, şartların pek planladığımız doğrultuda gelişmeyebileceğini aklımızdan çıkarmamakta fayda var.
Ne için ve neye karşı bir mücadele verdiğinizi, asıl hedefinizi aklınızdan çıkarmamaya gayret edin. 

Risk almak, zorlayıcı bir işe girişmek ve hızlıca yol alayım dediğimiz işlerin başlangıçlarını yapmak için uygun bir etki değil belki ancak külkedisi masalını aklınıza getirin…
O riski almamış olsaydı, prensle tanışma fırsatı gerçekten olacak mıydı?

Ama bunun yanında, kendinden geçip zamanın farkındalığından uzaklaşmasaydı belki de amacına çok daha erken ulaşabilecekti.
Hadi temkini elden bıraktı diyelim, risk gerçekleştiğinde korkuları kaygılarıyla yüzleşmek yerine kaçmayı tercih etmeseydi olay belki de çok daha erken nihayete erecekti. Neyse biz yine dönelim standart sonuca…
Onu da yapmadı, bunu da yapmadı ama sonuçta olayı yine de zamana ve zamanın iyileştirici akışına bıraktı…

Benzer etkiler altındayken, Mars Satürn kavuşum yazımda da bahsettiğim üzere, BUGÜNLER DOLU DOLU GÜLMEYİ, OLAYLARIN POZİTİF TARAFLARINI GÖREBİLMEYİ, ÖFKE VE AGRESYON KONTROLÜNÜ, ESNEK KALABİLMEYİ BECERMEK HER ZAMANKİNDEN ÇOK GAYRET GEREKTİRİYOR.

Bir şekilde içinde bulunduğu durumu kontrol edebilen, otokontrol sergileyebilen, hırsına zeka ve bilgelik katabilen, iyiliğe hizmet edecek şekilde nefsini kontrol edebilen, tecrübelerden fayda sağlayan, inancını yitirmeyen, başka inançları da anlamaya gayret eden kişilerin gerçek anlamda başarı ve kazanca doğru hamle yapabileceğini, emeklerinin karşılık bulacağını işaret ediyor gökyüzü. 

Yeniayın yöneticisi Merkür’ün bu zorlayıcı kavuşum açısına desteği ise, işe kesinlikle sağduyu ve aklıselim katmak gerekliliğini vurguluyor. Zorlukları, düğüm haline gelmiş iplikleri, paslanmış kilitleri açacak olan şeyin, detaycı zihinler, zihinsel beceriler, doğru iletişimler, mantıksal olandan ayrılmamak ve de fikirleri ve isteklerimizi doğru biçimde ifade edebilmek, sükûneti koruyup düşünmeden yapılan hamlelerden kaçınabilmek olduğunu ifade ediyor…

T.C. haritası açısından bakacak olursak, ülkemizin transit ve iletişim kanallarını, kara hava ve deniz yoluyla olan tüm taşımacılık işlerini, komşu ülkelerle olan ilişkilerimizi ve eğitim öğretim sistemi ile alakalı konuları ilgilendirecek bu kez yeniay. Yeni ve önemli yol yapım çalışmaları başlayabilir ya da tamamlanan yollar kullanıma açılabilir. Komşu ülkeler ile olan ilişkilerimiz yeni bir form alabilir yeniay sonrası dönemde… Eğitim öğretim yılı yeni düzenlemeleri de beraberinde getirebilir öğrenciler ve veliler açısından.

Genel olarak bakarsak, bu yeniay ile birlikte atılacak adımların her ne kadar bir süredir gökyüzünde zorlayıcı transitler yer alsa da, verim, bereket ve şansı da beraberinde getireceğini düşünüyorum. Mars-Satürn kavuşumu da HIZIMIZI VE ENERJİMİZİ DENGELİ KULLANMAMIZ GEREKTİĞİNE, KARŞIMIZA ÇIKAN ZORLUKLARA RAĞMEN YILMADAN İLERLEMEK, KAVGA ETMEK İLE ZAMAN KAYBETMEMEK, GAYRETİMİZİ İŞİMİZE GÜCÜMÜZE ODAKLAMAK İLE ÇOK DAHA İYİ SONUÇLAR ELDE EDECEĞİMİZE İŞARET EDİYOR OLACAK.

Bireysel haritalarımızda hangi alana denk geliyor ise o konularda yeni bir ses ve nefes fırsatı yaratacak. Adım atıp yol alma enerjisi verecektir. Eğer niyetiniz işlerinizi çoğaltmak ise özellikle yeni ay sonrası dönemi bu konuda bir girişim, tanıtım ve ilan ya da yeni bir başvuru ile değerlendirebilirsiniz.

Yeniayın hem ülkemiz hem de kişisel olarak bizlerin yaşamlarında güzelliklere vesile olacak başlangıçlar getirmesini gönülden dilerim.


26 Ağustos 2014 SALI

Ay gün boyunca BAŞAK BURCUNDA olacak. Bugün genel olarak detaylara önem veren bu nedenle de detayların oluşturduğu bütünün farkına varmakta zorlanan bir havamız olacak. Acaba neyi düzelteyim, neyi tamamlayayım diyen yaklaşımlar hem bizim hem de çevremizdekilerin keyfini kaçırabilir. Başak enerjisi mükemmeli hedefleyen o nedenle de daha azıyla yetinmeyen bir enerji. Haliyle var olana şükredebilmeyi de sınırlıyor. “İyi olmuş ancak daha çok çalışsan daha iyi olabilirdi” dedirten etkileri var. Yani tatminsiz.

Bugün elinize alacağınız işlerde detayların gözünüzden kaçmayacağı ve her ne yaparsanız yapın iyi işler çıkaracağınız belli. Ancak biraz da tadını çıkarsanız hiç fena olmaz. Benim planım, benim düzenim, benim doğrum diyen “en doğrusunu en iyisini ben bilirim” diye akıl veren yaklaşımlardan kaçının. Olayları biraz da akışına bırakabilmeyi deneyin. Herkesin işi, fikri, planı kendine göre doğru. Sizinkini kendilerine aitmiş gibi benimsemelerini beklemeyin. Israr etmeyin. Kabul etsinler diye doğruluğunuzu ispatlamaya çalışmayın. Bırakın herkes kendi doğrusunu bulsun. İspata ihtiyaç duyup duymadığına ve hataların tolore edilebilir olup olmadığına da kendileri karar versin.

Günün enerjisinde bir de fayda sağlama, başkalarına yararı dokunacak işler yapma, hizmet sunma, insanların yaşamlarını daha kolay hale getirme gibi çabalar var. Bu da güzel ancak kullanıma açık bir tavır olduğunu unutmamak lazım. Rahat insanların işine geleceğini, diğerlerinin de fazla müdahaleci bulacağını aklınızdan çıkarmayın.

Hesaplamalar, detaylı ve hatasız olsun diyeceğimiz işler, yazma, el becerisi, raporlama, temizlik, hijyen, sağlık konulu şeyler, çalışıp tamamlayacağımız rutinler, bitmiş işlerin üzerinden geçip kusursuzlaştırma işleri için gayet elverişli bir gün olabilir.

Günün ilk yarısı kadın figürleriyle anlaşmak, destekleşmek,  dertleşmek, derin paylaşımlar yapıp yakınlaşmak için elverişli olacak.

Günün en önemli gökyüzü olayı VENÜS SATÜRN KARESİ olacak.

Bu transit tüm ilişkilerimizi, özellikle de özel bağlarımızı ilgilendiren nitelikte. Alınganlıklar, mesafeler açılmasına neden olan durumlar, halden anlamayan tavırlar söz konusu olabilir.

Bir çeşit uzaklaşma ihtiyacı duyacağımız belli. Bu ya gerçekten araya mesafeler girmesi ile yaşanabilir ya da yan yana olmamıza rağmen aramıza örülen görünmeyen duvarlar sayesinde. Ne kadar istesek de karşımızdakine ulaşmakta zorlanabiliriz.

Her hangi bir davranışa ya da söze yeteri kadar tolerans gösterememişsek ilişkilerin üzerinden buz gibi rüzgarlar esebilir. Zaten var olan sorunlar görmezden gelmeye engel olacak şekilde sarsıcı olaylara vesile olabilir.

Sevdiğimizin daha önceleri bize hoş görünen tavırlarını eleştirip kusur ararken bulabiliriz kendimizi. Ya da zaten gözümüze batan hal ve hareketlerine yeter artık diyebiliriz. İlişkilerde kendimize olan güvenimizi kaybetmiş gibi hissedebiliriz. Engellenmiş olduğumuzu düşündürtecek olaylar yaşama riskimiz var.

Zaten bir ilişkisi olanlar bu gibi şeyler yaşayacak. Ya da diğer sosyal ilişkiler mercek altına yatacak ve sorunlar çözüm beklentisi noktasına gelecek diyebiliriz.
Hayatında özel bir ilişkisi olmayan kişiler de bunu sorun haline getirebilirler. Ya da konuyu sorgulayıp ben neden kalıcı ve sağlam bir birlikteliğe sahip değilim sorusuna yanıt arayabilirler. Yanıt bulmaya gönlü olmayanlar da “zaten bende şans olsa” diyen kurban psikolojisine yenik düşebilirler ne yazık ki…

HER DURUMDA VENÜS İLE BAĞLANTILI KONULARDA OLAYA DIŞARIDAN SEYREDEN DEĞİL DE BİZZAT MÜDAHİL OLAN, ELİNİZ TAŞIN ALTINA KOYAN, GEREKLİLİKLERİ YERİNE GETİREN YAKLAŞIMLAR GEREKECEK.
Eğiliminiz bunun aksi yönde olursa yani tozları süpürelim de faraşla dışarı atmasak çöpe gitmese de olur, gözümüz görmesin yeter derseniz gerçek anlamda şifalara ulaşmak da zorlaşacak.

Rahatsız olduğunuz konu her ne ise dile gelmeli, ama öyle suçlar tarzda değil, “benim penceremden durum böyle görünüyor” diyen bir tarzda. “Seni de anlamaya çalışıyorum ama netleştiremediğim mevzular var. Senin pencereden görünen manzara ne ola ki” diye sormak gerekecek.

Her ne kadar zorlayıcı, belki biraz hüzün verici ya da karşılıklı olarak yıpratıcı da olsa, bu tarz yüzleşme ve temizlik yapabilme fırsatlarını iyi değerlendirmek gerekiyor. “Sen şöylesin sen böylesin, ben de böyleyim” gibi yaklaşımların yerini BİZ için ne yapabiliriz, BİZ kavramını nasıl besleyebiliriz, nasıl daha güzelleştirebiliriz, kökleri nasıl daha sağlamlaştırabiliriz, buna kimin ne kadar katkısı olmalı, kimden ne kadar beklenmeli gibi konuları gündeme getirmeye gayret etmeliyiz.

Duru bir şekilde ifade edilmişse gerçeklerden hiç kimsenin kırılmayacağını ve zarar görmeyeceğini unutmamakta fayda var. Bu nedenle tavsiyem, bu içinde bulunduğumuz günlerde etkili olacak bu enerjiyi, yolunuza pürüzlerden kurtulmuş olarak devam etmek adına kullanmanızdır.

Bu etki altındayken özelikle ilişkiler konusunda kendimize olan güvenimiz biraz azalabilir. Kendimizi fiziksel olarak da yeteri kadar beğenilmez bulabiliriz. Ancak bu konuda bir girişimde bulunmak da pek akıllıca olmaz. Doğal yeteneklerimize bağlı olan üretkenliğimizin azaldığını ve her zamanki kadar güzel işler çıkaramadığımızı düşünebiliriz.

Bu depresif havanın içinde boğulmaktansa dur bakalım şimdi bu sorunu çözmek için nasıl bir aksiyon almalıyım, yolunda gitmeyen şeylerde benim üzerime düşen vazife nedir demek gerekliliği doğuyor. 

27 Ağustos 2014 ÇARŞAMBA

Ay yine BAŞAK BURCUNDA VE SAAT 05:29 DAN SONRA GÜN BOYUNCA BOŞLUKTA olacak. Yeni bir şeye başlamak, uzun vadeli kararlara start vermek,  kalıcı projelere adım atmak, akit yapmak için, beraberindeki belirsizlikler nedeniyle pek uygun olmayabilir günün enerjisi. Ancak yarım işleri toparlamak, genel olarak temizlik işleriyle uğraşmak, ortalığı derleyip toplamak, dolap ve eşyaları düzenlemek için elverişli olabilir. Zaten üzerinde emek sarf ettiğiniz hatta belki de tamamladığınız şeylerdeki son detayların üzerinde geçmek, son düzeltmeleri yapmak, son halini vermek, elinizdeki işe hız kazandırmak, sağlık konusunda girişimlerde bulunmak için elverişli bir gün.
Verimlilik istiyoruz. Boşa vakit harcamak niyetimiz yok. Bu işten, bu ilişkiden, bu çalışmamdan kime ne fayda gelir. Ne kadar takdir alırım, nasıl daha pratik hale getiririm, ne yapsam da somut sonuçlar elde etsem diye çalışacak enerjimiz bugün.
Mesai kavramından bağımsız bir enerji bu. İş bitsin de, eksik bir şey kalmasın da, memnuniyet yaratsın da diyeceğiz… İşin içinde keyif alayım, eğleneyim, duygusal tatmin elde edeyim gibi şeyler yok.

ERKEN SAATLER hareketli, sohbeti muhabbeti bol ortamlar, zihinsel olarak yorucu işler, el becerisi gerektiren uğraşlar için elverişli olacak. Ancak bu saatler kararların biraz duygusallık içerebileceğini, duygularla düşüncelerin çok içe geçebileceğini bu nedenle de mantıksal olanlarına ulaşmanın zor olabileceğini söylüyor gökyüzü.

Günün en can alıcı transiti akşam saatlerinde kesinleşecek olan VENÜS MARS KARE AÇISI. Venüs zaten dünden Satürn baskısı altındaydı bugün buna bir de Mars etkisi eklendi. Yani dün çözülmemiş sorunlar bugün eğer bir sukunet sağlayamamışsak kavga gürültü kıvamına taşınabilir. Ya da dün arkamızı dönüp yok saymayı tercih ettiğimiz meseleler varsa bugün onlar mecburen bir şekilde dile gelebilir. Karşılıklı kılıçlar çekilebilir. Alttan almayan, karşı tarafa mudanası olmayan büyük gönüllü tavırlar bu elektrikli havayı daha bir kısa devre kıvamına getirebilir. Aman dikkat. Bu içinde bulunduğumuz günlerin genel bir gerginliği söz konusu ise, ufacık bir hareket ya da söz, ya da yapılmayan bir şey kıvılcım etkisi yaratabilir. Bu nedenle önceki günlerde olayın gazını almalı ve de uzlaşmaya yönelik adımlar atılmalı derim. Eğer atılan bir adım yoksa, dediğim gibi patlayış etkisi yaratabilir günün gökyüzü. Bu da tabi ki kaş yapayım derken göz çıkarma etkisi yapacaktır...



28 Ağustos 2014 PERŞEMBE

SAAT 00:54 DEN SONRA AY YAKLAŞIK 2,5 GÜN TERAZİ BURCUNDA olacak. Geçtiğimiz iki günün yoğun iş temposu ve verimlilik telaşının yerini bugün ve yarın çok daha keyif odaklı şeyler, sosyalleşme çabaları, sanat, estetik konuları ve paylaşımlar, ilişki ve ortaklıklar konuları alacak. Daha çok iş birliği, daha çok huzur ve daha çok uyum ihtiyacında olacağız.

Bugün genel olarak mutluluk ve huzur, uyum sağlayabilme, eşitlik sağlayabilme, el ele hareket etmeyi becerebilme ve de diğer insanlar ile iyi ilişkiler kurmayı hedeflemekten geçecek. Diğer insanların ne düşündüğü, ne istediği ve neye ihtiyaç duyduğu gibi konular bizim için önemli olacak. Tartışmalar, bireysel gayretler ve de hak hukuk arama meselelerinde her zamankinden çekingen davranma ve uzamasın, aman hır gür çıkmasın, kimseyle kötü olmayayım diye alttan alma eğilimi dikkat çekecek.

Bu durumu abartmamak, “sen bilirsin, sen seç, sen nasıl istersen” diyen yaklaşımların yeri geldiğinde gayet de kötüye kullanılabileceğini aklımızdan çıkarmamak önemli. Denge şart ancak bu olsun diye terazinin kefelerini tamamen aleyhimize olacak şekilde bozmamak lazım. Herkese eşit mesafede durmak, adil olabilmek ok. Ancak bunun bazı ek dengesizlikler yaratabileceğini görmek lazım.

AKŞAM SAATLERİ gayet olumlu bir ruh halinde olacağız. İnsanlara iyilik yapmak, iyilik istemek, samimiyet yaratmak, fayda sağlayan insanlarla karşılıklı faydaların hazzına varmak, bilgi ve inanç konulu çalışmalar yapmak, seyahatler, kalabalıkları bir araya getirecek eğlenceli sosyal organizasyonlar yapmak, romantik planlar, sanatsal aktiviteler için gayet elverişli ve günlerin stresini üzerimizden atmaya uygun nitelikte bir akşam olacak.

29 Ağustos 2014 CUMA

SABAH SAATLERİ plan değişiklikleri, son dakika sürprizleri, rutinden sıkılma ve değişik bir şeyler yapma ya da en azından her zamanki şeyleri farklı şekilde icra etmek ihtiyacı doğacak. Yaptığımız şeylerin sıralaması, önceliği, gerekliliği değişebilecek. Hızlı ve pratik çözümler üretebilmek, nerden çıktı şimdi bu plan değişikliği diye diretmemek, vardır bunda da bir hayır diyen gözlerle bakabilmek değerli olacak. Duygusal olarak dengede kalabilmek biraz zor gibi görünüyor. Günün genel kararsızlık etkisi işleri iyice dara sokabilir.
Bunu istiyorum, ay ama bunu da istiyorum, sen ne istiyorsun, acaba ben de mi onu istesem gibi değişen bir ruh hali bu.
Huzur bulmakta ve vermekte zorlanan cinsten yani. Sukuneti sağlamak ve kalıcı nitelikte kararlar vermekten kaçınalım. Zira verilen kararlar çok fazla düşünülmeden ve hızlıca verildiğinden sonrasında değişmek durumunda kalabilir.

SAAT 19:00 DAN SONRA AY GÜNÜN GERİ KALANINDA BOŞLUKTA olacak. Bu saatten sonrası başlangıçlar için pek elverişli olmamakla birlikte insanlarla bir arada olmak, sohbeti muhabbeti, tatlı dili bol, eğlenceli sosyal ortamlar yine romantizm yaratmak ve fayda sağlayan, fayda sağlayacağımız ilişkiler içinde olabilmek, sinema, tiyatro, konser ve içinde sanatsal bir etki olan organizasyonlar için gayet elverişli bir akşam olacak.

Günün en etkili gökyüzü olayı aslında Çarşambadan bu yana hissedilen GÜNEŞ-NEPTÜN KARŞITLIK AÇISI OLACAK. BU TRANSİT ETKİSİ İLE OLABİLECEK DURUMLAR ŞÖYLE:

Kişisel ilişkilerimizde kafa karışıklıkları, yeteri kadar sağlam olanlarını hissedememe,
Halsizlik ve heves eksikliği,
Belirli hedeflere yönelmekte ve önümüzü görmekte zorlanma,
Kendi kendinizi kandıracak nitelikte yanılgılar,
Başkaları tarafından iyi niyetinizin suiistimal edildiğine şahit olma,
Hayla kırıklıkları ve alınganlıklara müsait ruh halleri,
Yeterince sağlam durmama, irade ortaya koyamama ve de kişiliğimizin zayıf yanları, yumuşak karnımız olan noktalarıyla yüzleşme şansı bulma,
Olumlu tarafları görmekte zorlanma ya da aynı zamanda risklerin varlığını yok sayıp gerçeklikten uzaklaşma,
İnsanlarla açık ve net iletişim kurmakta zorlanma,
Özellikle de hayatımızdaki önemli kişi ve erkek figürlerinden yana istediğimiz ümit ettiğimiz desteği bulamama,
Kandırıldığını hissetme ve belki de gerçekten aldanma,
İşlerin pek de istediğimiz şekilde ve hızda ilerlememesi, bizim için önemli sayılacak kişilerin yaptıkları (madıkları) ya da söyledikleri (medikleri) ile bize hayal kırıklığı yaşatması riski olabilir.

Var olan ya da yeni ortaya çıkabilecek sorunlara karşı durabilecek gücümüz yokmuş ve de bu konuda yeteri kadar destek bulamıyormuşuz gibi bir his oluşabilir.

Bazı şeylerin ne kadar uğraşsak da belirsiz kalacağı, organize olmakta zorlanacağımız ve karmaşa içinde kaldığımızı hissedeceğimiz günlerdeyiz. Önemli görüşmeler ve netlik kazanmasını beklediğimiz işler için olumlu bir etki değil bu maalesef. Biz ne kadar disiplin ve düzen istesek ve hatta bunun için çabalasak da, bu etki altındayken olaylar farklı bir akışta yaşanacak. Yani olayları kontrol etmemiz pek mümkün olmayacak. Kendimize olan güvenimiz de yerinde olmayacak bu etki altında iken.

Eğer bugünlerde birilerine herhangi bir konuda güvenmişsek yanılma ya da yanlış anlaşılma riskimiz de mevcut. Gereksiz detaylara dalıp, kendinizi olayların akışına o kadar da bırakmamanızı ve gücünüzün farkına varıp, güvenmek ile teslimiyet arasındaki ince çizgiyi aşmamanızı öneririm. 

Bu transitin fayda alınabilecek etkileri ise daha çok ruhsal seviyede olacak. Madem gerçeklikten uzaklaşma ve sınırsızlık hissine ulaşma olacak bunu ruhsal çalışmalar, ibadet, meditasyon, yoga, nefes çalışması v.b. şeyler için etkin biçimde kullanabiliriz. Eğer özellikle yazmak, çizmek odaklı bir doğal beceriniz varsa her zamankinden daha özgün eserler ortaya çıkarma ve akıcı bir yaratıcılıkla buluşma şansınız olabilir. Dünyevi kaygıların ötesine aşmış bir ruh haline çok daha yakışan etkiler akacak gökyüzünden…


30 Ağustos 2014 CUMARTESİ

Ay saat 11:53 den sonra hafta sonunun tamamında AKREP BURCUNDA olacak. Genel olarak huzursuz ve gergin olma etkisi veriyor bu aslında. Mücadeleci bir ruh hali ve de inatlaşma enerjisi barındırıyor.  Kararlılık, azim ve inanç gerektirecek işler için, sanatsal aktiviteler ve de derin duygusal paylaşımlar için, ruhsal çalışmalar için elverişli olabilir günün enerjisi.

Gün boyunca duygusal iniş çıkışlara, kriz niteliğindeki deneyimlere fırsat vermemek, bu açıdan dengeyi koruyabilmek önemli olacak.  İntikam hissi barındıran ve de karşılığını mutlaka ödeteceğim dedirten tavırlar, kişisel alınganlıklar, kıskançlık ve öfke gibi kontrol edilmezse zarar verici olabilecek yaklaşımlardan kaçının diyor günün gökyüzü. Gücümüz ve dayanıklılığımız ise yerinde olacak. Eğer sezgilerimizi de işin içine katmayı becerebilmişsek olayları, hatta olmaz gibi görünen olayları bile lehimize çevirme şansımız olacak.

Akrep burcundaki ayın negatif duyguları tutan, güçlü görünmek adına açık etmeyip içine atan etkilerinin yorucu olacağını unutmayıp, hislerimiz adına biraz ifadeci olabilmek önemli.


Akşam saatlerinde ise bu açıdan hızlıca yol alma şansımız var. Gökyüzü bizi, soyut kavramlar, ruhsal aktiviteler, sanatsal ve yaratıcılık gerektiren uğraşlar, ilahi temalar ve de negatif enerjimizi boşaltmamıza yarayacak her türlü aksiyon konusunda destekliyor olacak. Hafiflemeye hizmet edecek değerli bir akşamdayız. Hele ki bu içinde bulunduğumuz günlerin stresini yoğun olarak yaşayan kişiler çok daha fazla fayda alabilirler.

31 Ağustos 2014 PAZAR

Ay gün boyunca yine Akrep burcunda. Bugün olanları, olacakları, insanların ne düşündüğünü önceden hissetme ve bir miktar da komplo teorileri üretme ihtimali veren etkiler altındayız. Başkalarının özeline çok rahat nüfus edebilme ancak kendi özelimiz hakkında fazlasıyla ketum davranma, her olayın ardında başka bir niyet arama, kuşku ve şüphe tohumlarına yenik düşme, sözlerden hareketlerden dolayı alınganlık gösterebilme ve sanki hiiiiç öyle değilmiş gibi davranıp içine atıp kinlenme etkileri veren bir gökyüzü var bugün de...

Sabah saatleri bize fayda sağlayacağınız düşündüğümüz kişilerin imkanlarından yeteri kadarını elde edememe ancak bu arada üzerimizde baskı yaratabilecek belki de otorite konumunda olan kişilerin el vermesi ile zor bir işin altından kalkma etkisi mevcut. Öyle ya da böyle başka insanların kaynaklarını kullanabilmek, diğerlerinde olanın bize yar olmasını istemek biraz gayret, diş tırnak olayı gerektirecek diyebiliriz

Akşamın ilerleyen saatleri hafif kasvetli bir ruh haline yakın olacağız. Olayların negatifini algılamak kolay olacak bu nedenle de keyifler biraz kaçacak. Hız isteği baskılanacak. Genel olarak zorunluluklar nedeniyle isteklerimizi ve zamanı elimizden kaçırıyoruz gibi bir his gelebilir. İsyan edip daha da vakit kaybedeceğine, sorumluluklarınız yerine getri ki sonradan başın daha da ağrımasın diyor akşamın gökyüzü.

Tüm hafta boyunca gönlünüzdeki güzellikler sizinle olsun…
Hayrınıza olana da gönlünüz razı olsun…

Dr.Samiye Özbaş Soysal

Astrolojik danışmanlık talepleriniz için

Astroloji eğitimi almak için

Ay boşlukta takvimi için
http://astrokarmik.blogspot.com/p/ay-boslukta-takvimi.html

"2014 Yılına Dair" yazım için
http://astrokarmik.blogspot.com/2013/12/2014-ylna-dair.html

2014 Yıllık Burç Yorumları için

Jüpiter Aslan burcunda neler yapacak…

Jüpiter Aslan burcunda iken burçlara etkileri…




Yorumlar

Popüler Yayınlar