AstroKarmik ile 18-24 Ağustos 2014 Haftasının Yorumları...

Haftanın gökyüzü olayları...
G1 G2 açı etki başlangıcı açı kesinleşmesi etki sonlanması
Venüs Jüpiter kavuşum 14.8.2014 18.8.2014 20.8.2014
Merkür Neptün karşıtlık 18.8.2014 19.8.2014 19.8.2014
Mars Satürn  kavuşum 18.8.2014 25.8.2014 29.8.2014
Merkür Plüton  üçgen 20.8.2014 21.8.2014 22.8.2014
Güneş başak 23.8.2014
Venüs Uranüs üçgen 23.8.2014 25.8.2014 26.8.2014
Venüs Mars kare 24.8.2014 27.8.2014 29.8.2014
Merkür Mars altmışlık 24.8.2014 25.8.2014 26.8.2014
Merkür Satürn  altmışlık 24.8.2014 25.8.2014 26.8.2014

18 Ağustos 2014 PAZARTESİ

Haftaya İkizler burcundaki ayın hayatımıza hareket katan enerjisi ile başlayacağız. Saat 01:41 den sonra AY YAKLAŞIK 2,5 GÜN İÇİN İKİZLER BURCUNA geçecek. Durmak, durduğumuz yerde çalışmak, bir şeyler olsun diye beklemek bugün bize göre olan şeyler değil. Her şeyi merak eder, her şeye ilgi duyar ve her şeyi aynı anda öğrenmeye çalışır bir havamız olacak. Bu da tabi ki her ne kadar pratik ve çabuk olmaya çalışsak da bir şeye odaklanmamızı ve neyi istediğimize karar verebilmeyi engelleyen bir enerji olacak.

Zihinsel pratik olma hali ve el becerisi gerektiren işler, hareket ve iletişim halinde olarak kotaracağımız şeyler için elverişli bir gün. Bir konu üzerinde çalışıyorsanız hızlıca bitirmek adına hakkını vermeyi ihmal etmeyin. Yüzeysel, öylesine, yaptım mı yaptım dedirten şeyler üretmek sizi tatmin edecekse sorun yok. Ancak mümkün olduğunca derinleşmeye ve dediğim gibi işin hakkını vermeye gayret edin. Size bir soru soruldu diyelim. Bir mesaj geldi. Okumak için harcanan zamandan tasarruf etmeyip konunun ne olduğunu net anlayın. Özet geçip vereceğiniz cevaplarda sadece o an için sizi rahatlatacak ancak sonrasında yeni sorular oluşturacaktır. v.b.

ÖĞLEDEN ÖNCESİ çok fazla konuşmanın arasında amaca hizmet etmeyen ve de aklımızı karıştırabilen nitelikte olanlarına maruz kalma riskimiz var. Yanlış anlaşılmalar, sırf espri olsun diye ya da gerçekçi olacağım, doğrucu davut takılacağım diye yapılan patavatsızlıklar can sıkıcı olabilir. Önemli konuşma, yazışma, imza v.b. şeylerde ekstra dikkat derim. Gökyüzündeki Merkür Neptün karşıtlığını dikkate alırsak bu aslında günün geneli ve yarın için de geçerli olan bir uyarı diyebiliriz.

GÜNÜN İKİNCİ YARISI ise çok daha sakin, huzurlu ve de mutlu olmayı tercih eden bir enerjide geçecek. Olumsuzluklar bizi pek fazla etkileyecek. Seyahatler, sosyal ortamlar, aşk ve sanat konulu planlar, ticari girişimler için eğer akıl karışıklığını göz ardı etmemişsek çok destekleyici etkiler hakim olacak gökyüzünde.

AKŞAM SAATLERİ de sosyal organizasyonlar, kalabalıklara, dostlarla ve bizim için özel olan insanlarla paylaşacağımız özel anlar, mutluluklar için gayet elverişli.

Sabahın erken saatlerinde gökyüzün iki iyicil gezegeni Venüs ve Jüpiter kavuşum açısı kesinleşecek. Bu konu ile ilgili yorumları daha önce paylaşmıştım. Tekrar okumak isteyenler için paylaşıyorum.

19 Ağustos 2014 SALI

AY YİNE İKİZLER BURCUNDA. Günün en yorucu etkilerinden biri karar mekanizmalarını etkin biçimde kullanamamakla alakalı olacak. Yakın çevremizle birlikte hareket etmemizi gerektirecek durumlar, kısa geziler, ticari girişimler, bilgi alış verişi ile alakalı şeyler, iletişim halinde olmamızı gerektirecek uğraşlar bugün ön plana çıkacak. Ancak ön plana çıkan konularda da ufak tefek aksaklıklara hazırlıklı olmak gerekecek.

SABAH SAATLERİ hareket ihtiyacınızı karşılayacak bir şeyleri mutlak planlayın. Yoksa yani durduğunuz yerde durmak, beklemek, masa başına sabitlenmek gibi durumlar huzursuzluk etkisi yaratabilir. Hız isteği, değişim ihtiyacı ve özgürce hareket edebilme hevesi oldukça yoğun olacak.

Aslında dünden bu yana etkili olan MERKÜR NEPTÜN KARŞITLIK AÇISI sabah erken saatler itibariyle kesinleşecek ve gün boyunca da kendini gösterecek. Zihnimizin önündeki perdeler bu transit etkisi altındayken gerçekleri, net ve duru biçimde görmemizi, mantıksal kararlar verip hareket edebilmemizi engelleyecek ne yazık ki. Zihnimizi yeteri kadar toparlayamama, mantıksal olanı bir kenara bırak herhangi bir şeye karar vermekte zorlanma, sebebi açıklanamayan iletişim sorunları yaşama,  yanlış anlaşılmalar, sözlerin kırılganlık yaratan etkisinde bir artış, eleştirilerin can yakması, algısal sorunlar söz konusu olabilir.

Önemli görüşme konuşma, başlangıç ve kararlar için pek elverişli olmayacak bir etki bu. Eğer iptal ya da erteleme yapamayacağınız önemli bir görüşmeniz, atacağınız bir imza ya da öyle ya da böyle vermek istediğiniz bir karar varsa her zamankinden dikkatli olmanızı, herkesin her şeyi doğru biçimde anlayıp kavradığından emin olmanızı öneririm.
Bu açı etkisi altındayken, duygusal konuşma ve hareketlerin fazlasıyla etkisinde kalma, duygu sömürülerine açık olacağımız da aklınızdan çıkarmayın derim.


Olumlu anlamda kullanırsak zihinsel yaratıcılıkta bir artış, sınırlardan kurtulduğu için daha geniş düşünen yaklaşımlar açısından faydalanabiliriz bu transitin etkilerinden... Sanatsal işler, yazan, çizen ve de el becerisi gerektiren işlerle uğraşanlar da açının etkilerini olumlu anlamda  kullanabilirler.

20 Ağustos 2014 ÇARŞAMBA

Yine İkizler burcu etkisinde güne başlayacağız. Ay SAAT 05:54 DEN SONRA YAKLAŞIK 5 SAAT KADAR BOŞLUKTA OLACAK VE DE 11:44 DEN SONRA YAKLAŞIK 2,5 GÜN İÇİN YENGEÇ BURCUNA geçecek. Geçtiğimiz iki gün boyunca çevremizle pek fazla alakadar olduk. Şimdi artık biraz içe yönelme, yakınlarımıza odaklanma, ailevi ve vatani konulara el atma zamanındayız.

GÜNÜN ERKEN SAATLERİ akıcı ve uyum içinde geçecek. Muhalefet eden değil de destekleyen insanlar çevremizde olacak. Kadın erkek ilişkilerinde, otorite olan ilişkilerimizde de benzer güzellikle mevcut. Konuşarak ikna etme şansımız yüksek ancak yine de kalıcı durumlar ve önemli başlangıçlar için ayın boşlukta olduğunu unutmamak lazım.
GÜN BOYUNCA yoran ve de demoralize etkiler yok gökyüzünde. İşi ve ilişkileri sahiplenen tavırlar, aşırı hassasiyet göstermeyip olaylara objektif bakabilmek gibi şeyler günün kazancını artıracaktır. Ailenizin ihtiyaçlarını karşılamak, çocuğunuzla alakadar olmak için elverişli olabilir. Aile ziyaretleri ve sevdiklerinizi bir araya getirecek organizasyonlar açısından da uygun.


GECE UYKUNUZDAN VERİM ALACAK ŞEKİLDE AKŞAMINIZI PLANLAYIN. Doludizgin eğlence odaklı planlarınız varsa ipin ucunu kaçırma gibi bir durum yaşanabilir. Akşamın enerjisi daha çok sakin ve sukunet yaratan aktiviteleri, aşkın romantizm halini ve ibadet v.b. ruhsal çalışmaları destekler durumda. Bu gecenin rüyaları da daha hatırlanır ve yol gösterir cinsten olacaktır. Buna niyet ederek uykuya dalabilirsiniz.


21 Ağustos 2014 PERŞEMBE

Ay gün boyunca YENGEÇ BURCUNDA olacak. Bugün genel ihtiyacımız geleneksel olanı yürütmekten yana. Kendimizi bildiğimiz ortamlarda, yanında güvende hissettiğimiz kişilerle bir aradayken, güven çemberine dahil olan mekan ve durumlarda çok daha rahat ifade etme ve huzur bulma şansımız artacaktır. Aile, bağlar, içsel huzurumuz, memleket meseleleri, duygusal temalı işler, çocuklarla alakalı meseleler için günün enerjisi yüksek olacak. Çok fazla ön planda olmasak da bir şeylere perdenin ardından önderlik edebilen bir yaklaşım da dikkat çekebilir. Duygusallık, hassasiyet, merhamet bağlantılı meseleler, sanatsal uğraşlar, yaratıcılık, sevgi ve ifadesi gibi konularda da motive olacağız.

ERKEN SAATLER sohbeti bol, aile ile birlikte yapılan keyifli kahvaltılar, yanında kendimizi evimizde gibi hissettiğimiz insanlarla birlikte yapacağımız planlar, kısa ziyaretler, iletişim halinde halledeceğimiz tatlı dil göstereceğimiz konular için uygun.

GÜNÜN GENELİ duygusal gelgitlere özellikle de sevdiklerimizle alakalı konulardaki inişli çıkışlı ruh hallerine çok açığız. Sıradan, rutine bağlamış ve bu yüzden de sıkıcı bir gün olmayacağı belli. Ancak her hareket bereketi de getirmiyor ne yazık ki. Yani bir şeylere tepkiliysek, bir şeyler olsun ya da olmasın diye bir mücadele veriyorsak, nerede durmamız gerektiğini, hangi hamle için ne kadar beklememiz gerektiğini, atılacak adımın zamanını doğru tespit edebilmek önemli. Dürtüsellik bazen üzerinde çok çalışılmış işlerde olayın sonuca bağlanmasını ya da somutlaştırma aşamasını sekteye uğratabiliyor. Bugün için genel olarak bu tip şeyleri aklımızda bulundurmakta fayda var.

Her türlü planın son anda bile olsa değişebileceğini, en iyi tasarlanmış çalışmaların bile eleştiri alabileceğini, hatta öz eleştirinin de hiç fena olmayacağını kabul etmek şart.

GÜNÜN İKİNCİ YARISI öğleden sonra ve akşama doğru temkini elden bırakmamak kaydıyla birazcık yeniliklere açık olabilmek, hızlı ve atak davranmak, cesaret gösterebilmek, farklılık yaratmak ve yeni deneyimler yaşayabilmek açısından güzel enerjiler hakim olacak. Heyecanlı ve dinamik bir zaman diliminde olacağız. Ancak bu kadar heyecan bazılarında ek bir stres yaratabilir. Zira güven içinde olmak kendimizi huzurlu hissetmek ihtiyacımız yüksek, Yengeç burcundaki Ay’ın etkisiyle. Sevdiklerimizin enerjisini düşürmeyecek şeyler deneyebiliriz. İnsanlar size bakıp nereden çıktı şimdi bu saçmalık demesinler örneğin. Sizden beklenmeyeni yapayım derken, aşırı uçlarda aykırı kalmamaya gayret edin.


SAAT 22:35 DEN SONRA AY GÜNÜN GERİ KALANINDA BOŞLUKTA olacak. Bu saatten sonrası önemli başlangıçlar ve kalıcı adımlar açısından çok fazla destekleyici değil ancak öncesindeki gökyüzü somut adımlar atmak, kararlarımızı icraata dökmek, fikirleri somutlaştırmak için güç katan nitelikte olacak. Israr eden, kararlılıkla yürüyen, şartları zorlayan yoktan anlamayıp var etmeye çalışan, sabreden, elde etmeden bırakmayan, vazgeçmeyin tavırlar hem dikkat çekecek hem de kazanç sağlayacak. Bu akşam sorumluluklar, yapılması gereken, meli malı diye biten işler çok fazla can sıkıcı olmayıp aksine sevimli bile görünebilirler. Akşamın en yorucu enerjisi inadı ilişkilere yansıtmak ve kendi isteklerimiz doğrultusunda diğer insanlara baskı uygulamak şeklinde kendini gösterebilir. Hani yoktan da anlamıyor olacağız ya... Yapmayalım diye söylüyorum. Baskı yapmıyorum ama yapmasanız iyi olur yani J

Akşam ilerleyen saatlerde Merkür Plüton üçgen açısı kesinleşecek. Kısa süreli bir transit olmakla birlikte, bugün günümüze zekayı etkin biçimde kullanma ve güçlü bir ikna kabiliyeti etkisi katabilir.   Ancak bunun yanında ikna etmek adına aşırı ısrar eğilimini ve takıntı haline getirilecek sabit fikirleri ortaya çıkarabilir. Bu açı hayatı sorgulayan ve derinlikleri araştıran bir zihin gücü de verebilir aslında.

Bu etki altındayken zaten Başak burcunda ve empati eksikliği ile söze gelen Merkürün bir de Plütondan aldığı destekle iyice eli güçlenecek. Konuşmaların istemeden de olsa yaralar açabileceğini, sözlerimizin derin anlamlar ifade edip diğer insanların üzerinde haddinden fazla etki yaratabileceğini hatırlayıp biraz laflarımızı tartmakta fayda olabilir. Bir de gerginleştirecek konuları açmamak ve asabi tavırlar içeren diyaloglara hiç bulaşmamak en doğrusu olur.

Odaklanmak ve bir konu üzerine derinlemesine araştırma yapmak, zihinsel becerilerimizi kullanmak, sözlerin gücünden faydalanmak, merak ettiğimiz sorulara cevaplar bulmak psikolojik çözümlemeler yapmak için ideal bir etki yaratabilir bu transit.

22 Ağustos 2014 CUMA

Gün boyunca Ay Yengeç burcunda ve boşlukta olacak. Başlangıçlar ve de uzun vadeli, kalıcı planların başlangıcından ziyade, rutinin yürütülmesi, evde ya da iş ortamında yarım işlerin toparlanması, ihmal ettiğimiz ev işlerini ele almak için uygun bir gün olabilir.

Eski eşyaları tozunu almak için de ortaya çıkarabilirsiniz, bulunduğu yeri temizleyip ihtiyacınız olmadığını gördüğünüz şeyleri ihtiyaç sahipleriyle buluşturmak mekanınızı temizlemek açısından da.  Duygusal paylaşımlar ve insanların ihtiyaçlarına destek vermek açısından da uygun bir gün ancak fazlasıyla sahiplenmek, istenmese de koruyup kollayan, kol kanat geren, annelik eden tavırlar sorun çıkarabilir.


Bugün olan olayları, söylenenleri, yapılanları kişisel olarak algılamamak, gereksiz alınganlıklar göstermemek, korumacı tavırları endişe ve vesveseye taşımamak, geçmişte olan olayların duygusal yüklerini şu ana ve sonrasına taşımadan hareket edebilmek bugün için önemli olacak.


Saat 23:50 den sonra Ay Aslan burcuna geçecek ve hafta sonuna çok daha canlı ve eğlenceli etkiler ile giriyor olacağız.


23 Ağustos 2014 CUMARTESİ

Ay gün boyunca ASLAN BURCUNDA olacak. Bir şeyleri ya da birilerini idare edebilmek, göz önünde olmak, takdir edilmek, önemsenmek hatta biraz da şımartılmak, hayatın komik taraflarıyla temas edebilmek, aşk, romantizm, sanat gibi şeyler bugün biz motive edecek ve başarı elde edeceğimiz alanlar olacak.

Bugün gayet sosyal olduğumuz bir gündeyiz. Yalnız başına kalmak gibi bir lüksümüz olmayacak belki ancak genel anlamda lükse düşkün ve bunun için herhangi bir şeyden sakınmayan bir havamız olacak.

Günün ikinci yarısı bu coşkulu ve coşku katan enerji biraz daha artmış olacak. Canlı heyecanlı ve de yeniliklere açık olacağız.  İdari işler, üst pozisyondaki kişilerle görüşmek, kendimizi göstermek, talepte bulunmak, destekleşmek, eğitim amaçlı gruplarla bir araya gelmek, yabancılarla hızlıca kaynaşacağımız organizasyonlara katılmak, kalabalıkların ve nüfuslu kişilerin faydasını almak için elverişli saatlerde olacağız.  Seyahatler ve davetler açısından da güzel enerjiler alacağız.

Bugün erken saatlerde GÜNEŞ 1 AY İÇİN BAŞAK BURCUNA geçecek. Gökyüzü bize diyor ki,  artık yazın tadını çıkardın, tatil yaptın, dinlendin güzel ve eğlenceli vakitler geçirdin. Artık bu havadan çıkmaya başlasan iyi olur. Zira zaman çalışmak ve üretmek zamanıdır...

Hadi bakalım silkelenelim. Rehavetten kurtulup nerede kamıştık diye çalışmaya başlayalım. İhmal ettiğimiz, dur biraz eğlenelim de nasıl olsa işler bir şekilde yürür diye ötelediğimiz işlere özen gösterme zamanı bu. Yeni planlar, yeni düzenlemeler yapmak, yeni rutinler yaratmak, iş planlarını tazelemek, detayları kaçırmadan bitmiş ya da taslağı hazırlanmış işleri tekrar gözden geçirmek için gayet elverişli bir süreç olacak bu.

Bu süreçte en büyük ihtiyaç duyacağımız şeylerden biri düzen olacak. “Zaten bende ondan var” diyorsanız da yine de bir üzerinden geçip daha pratik hale getirin derim. “Ben de yok ama olsun çok isterdim” diyorsanız hah işte sizi itecek güç bu olabilir. “Amaaan ne düzeni dağınık kalsın hayatım ben böyle iyiyim” diyenleriniz ise biraz sıkılabilir bu bir ay boyunca. Zira düzenli olmayan noktalar bizim tarafımızdan olmasa bile çevremizdekiler tarafından daha bir göze batar hale gelecek. Eleştiriler artacak. Kusurlar görünür hale gelecek. Yani düzen ve disiplin, çalışkanlık gibi şeyler elzem olacak.

Bu dönemde gözlem yeteneğinizin her zamankinden artmış olacağını görebilirsiniz. Özellikle yolunda gitmeyen ve düzeltilmesi gereken noktalar gözlerden kaçmayacak. Adeta kusur arayan dedektörler misali dolaşan insanlar sarabilir etrafınızı.

Titizlik, gayret ve pes etmeden dur durak bilmeden tamamlanması gereken işlere, bu mahiyetteki başlangıçlara, hata kabul etmeyen detaylı plan ve projelere adım atmak için oldukça uygun bir enerji bu...

Ancak dikkatli olunması gereken en önemli husus, başladıktan bir süre sonra asıl amaçtan sapıp ne için yola çıktığımızı unutacak şekilde detaylara dalabilirsiniz. Doğru bir analiz, analitik düşünce eşliğinde belirlenen ara istasyonlar bize büyük resmi düzenli aralıklarla hatırlatacaktır. Aksi takdirde çok çok çalışmış, birçok kusursuz iş üretmiş ancak parçaları birleştirip asıl amaca yönelik verimlilik sağlayamamış olabiliriz.   El becerisi, araştırma, inceleme, raporlama, hesap kitap, derleme, düzenleme ve analiz gerektiren işler için uygun bir dönem olabilir. Evinizde ve de ofisinizde işe yaramayan eşyalardan kurtulmak ve işine yarayacak kişilere doğru yönlendirmek için zaman yaratabilirsiniz bu bir aylık süreçte.

Sağlık konusunda düzenlemeler yapmak, temizlik ve hijyen, derleme ve toplama konularında aksiyonlar almak, bozuk olan eşyaları tamir ettirip her şeyi kusursuz işler hale getirmek açısından verimli olabilir.

Bu bütün bahsettiğim temaların içinde en çok eksikliğini hissedeceğimiz şeyler duygusallık, eğlence ve çalışılıp elde edilenlerin tadını çıkarmak ile ilgili olacak. Buna pek vakit bulamayacağız ve de öncelikli konumuz olmayacak açıkçası. Güneş Aslan burcundayken geçirdiğimiz keyifli zamanlardaki biriken enerjiyi verimli şekle dönüştürebilmek açısından fırsat niteliğinde olacak bu günler.


24 Ağustos 2014 PAZAR

Ay gün boyunca yine ASLAN BURCUNDA VE DE 11:26 DAN SONRA GÜNÜN TAMAMINDA BOŞLUKTA olacak. Zaten ayın kapanmak üzere olduğu bir günün enerjisindeyiz. Bu nedenle açıkçası önemli girişimler, ataklar, başlangıçlar için çok fazla önerebileceğim bir günde değiliz. Daha soft nitelikte, gönlümüzü doyuracak,  keyfimizi artıracak, hem içimizdeki çocuğu hem de bedenimizi şımartacak olan şeyler için çok daha elverişli bir gün.

Sinemaya gidin, müzik ve dans içerikli partilere, ziyafet sofrası niteliğindeki davetlere zaman ayırın. Sosyal olacağınız planlar yapın.  Eğlenmeyi, gülmeyi ve mutlu olmayı hedefleyin. Sıcaklık, rahatlık gibi şeyler artı değer katacak. Samimiyetler, abartmadığınız ölçüde kazanç getirecekler. Özgüven de önemli tabi ki. Tereddütlü hareketler yerini kararlı olanlarına bırakmalı bugün için.

Genel olarak gün içinde Ayın yaptığı açılar biraz stres artırıcı cinsten. Üstelikte gökyüzünde yaklaşık 1 haftadır etkili olan Mars- Satürn kavuşumu da iyiden iyiye oturmuş durumda. Yani gerginlik olacağı belli… 

Çocukça inatlaşmalar, sen ben, haklı haksız kavgaları, ihmaller, işi ya da sorumluluğu üzerinden atmaya çalışan tavırlar zarar verici olabilir. 

Biran evvel bir şeyler olsun isteyip de olmadığını görünce yaşanan stres gibi şeyler söz konusu olacak bugün ve yarın yoğunlukla.

Mecburiyetler, fiziksel olarak gücümüzün yetmediğini düşünme, zorunlu olmasına rağmen disipline olmakta zorlanma gibi şeyler de can sıkıcı olabilir. Aman dikkat. 

Bir şeyler iki uç noktadaki aciliyetler nedeniyle bizi üzebilir. İstiyorum ancak elde edemiyorumlarla, istemiyorum ancak yapmak zorundayımlar birbirine karışacak. 

İkisi arasındaki dengeleri hedeflemek ve de aslında hem dün hem de bugün için ruhsal çalışmalara katılabilmek, ruhsal varlığımızla temasa geçip, zihinsel karmaşalardan uzaklaşabilmek çok büyük destek sağlayacaktır.

Bu akşamı yine bu nitelikteki aktivitelere ayırabilirsiniz. Her balsamik döneminde olduğu gibi bu sefer de arınıp bir şeyleri geride bırakmaya yeniye yer açmaya ihtiyacımız var. Gereksiz alışkanlıklarınızı, hayatınızın yolunda gitmeyen parçalarını, sağlığınız ve iş yaşamınız ile ilgili düzletilmesi gerekeni aksayan noktaları düşünün.  Bunların hangilerini geride bıraksaydım daha huzurlu bir yaşamım olurdu ve yeni olanı hayatıma çekme şansı bulurdum diye düşünün ve bu niyetlerle yapın çalışmalarınızı derim.

Tüm hafta boyunca gönlünüzdeki güzellikler sizinle olsun…
Hayrınıza olana da gönlünüz razı olsun…

Dr.Samiye Özbaş Soysal

Astrolojik danışmanlık talepleriniz için

Astroloji eğitimi almak için

Ay boşlukta takvimi için

"2014 Yılına Dair" yazım için

2014 Yıllık Burç Yorumları için

Jüpiter Aslan burcunda neler yapacak…

Jüpiter Aslan burcunda iken burçlara etkileri…



Yorumlar

Popüler Yayınlar