Şubat 2014- Aylık Burç Yorumları...

KOÇ
Arkadaş çevrenizde bir hareketlenme ve yeni sosyal çevrelere adım atma enerjisiyle başlıyor Şubat ayı. 6 Şubat tarihinde başlayacak olan Merkür retrosu, ilerleyen günlerde eski dostlukların hatta belki de eski okul arkadaşlarının tekrar hayatınıza ucundan kıyısından dahil olabileceğine işaret ediyor. Eskiden yaptığınız planlar, bir zamanlar önünüzde duran ancak ihmal ettiğiniz hedefler tekrar gün yüzüne çıkacak. Bu arada bazı ileriye dönük hedeflerinizin de revize olması gerekebilir. Kısacası hayata dair önemli planların tekrar gözden geçirilmesi adına bir takım fırsatlar elde edebilirsiniz Şubat ayında.

Bu ay evinizde bazı restorasyon ve dekorasyon konuları gündeme gelecek. Ev hayatınızda ya da ailenizle olan ilişkilerinizde yolunda gitmeyen ve huzurunuzu kaçıran detayları gözden geçirmeniz ve ufak düzenlemeler yapmanız gerekebilir. Normal şartlarda sorun olarak görmediğiniz konuların aslında çözülmesi gereken ve yeni düzenlemelerle aile hayatınızı ferahlatacak meseleler olduğunu fark edeceksiniz. Geçici bir süreliğine yuvadan uzaklaşmış bir sevdiğiniz geri dönebilir.

Eş ve ortaklıklar konusunda mücadeleniz ve çatışmacı etkiler sizi biraz yorabilir bu ay. 2014’ün ilk yarısı bu açıdan sizin için biraz zorlayıcı tecrübelere gebe. Tolerans ve anlayış çok önemli olacak. Aksi durum ilişkilerinizin zedelenmesine sebep olabilir. Yeni iş fırsatları ve mevcut işlerinizde keyifli gelişmeler söz konusu olabilir.

Ay ortasında gerçekleşecek olan dolunay, özellikle çocuklar konusunda veya aşk hayatınızı belirginleştiren bazı gelişmeleri tetikleyebilir. Çocuk haberleri alma, çocuğunuzla ilgili daha önce attığınız bir adımın sonuçlarını vermesi, aşk hayatınızda teklifler,  zaten var olan bir kıvılcımın ateşe dönüşmesi, bir hobinizin meyvelerini toplama, keyif adına aksiyonlar alma, spora başlama, rekabetli ve riskli olan şeylere yönelme söz konusu olabilir. Spekülatif olaylardan ve yatırımlardan kaçınmak, aşk meselelerinde riskli adımlar atmamaya gayret etmek yerinde olur.

Ayın 25'i civarında önemli bir ilişkiyi ciddi aşamalara taşıma gündeme gelebilir. Patron konumundaki kişilerden talepte bulunmak, maddi kazanç ve güven sağlayacak yeni iş başvurularında bulunmak için elverişli olabilir. Son günler ise özellikle ev ve aile teması söz konusu olduğunda biraz daha temkinli davranmanız, ölçüyü kaçıracak tepkiler ve aynı zamanda da vaatler vermemeniz lehinize olur.

BOĞA
Şubat ayına, yeni iş ve görev fırsatları açısından yoğun etkiler altında giriyorsunuz. Bu açıdan hareketlilik ayın ilk günlerinden sonra da devam edecek. Eski bir başvuru sonucu ya da daha önce reddettiğiniz bir teklif revize halde tekrar önünüze düşebilir. Bunun yanı sıra bu ay gerçekleşecek olan Merkür retrosu yine iş ve mesleki sorumluluklar alanınızda gerçekleşeceğinden, özellikle ayın 13’ünden sonra 28 Şubat’a kadar, başlangıçlar, başvurular ve önemli imzalar açısından iki kat dikkatli ve tedbirli olmanız gereken bir dönemde olacaksınız.

Daha önce gitmeyi planladığınız bir eğitim ya da kısa bir yolculuk tekrar gündeme gelebilir Şubat ayında. Girmeye niyet ettiğiniz bir sınavdan erteleme haberi gelebilir. Ya da sonuçlar beklediğiniz kadar hızlı açıklanmayabilir. Yakın çevrenizle ve kardeşlerle olan ilişkilerinizde ufak düzenlemeler, yanlış anlaşılmaların düzeltilmesi ya da yeteri kadar ayıramadığınız zamanı yaratmak için fırsat kollayabilirsiniz bu ay.

İş arkadaşlarınızla sürtüşmeli konular bu ayın ve önümüzdeki birkaç ayın sizi yorabilecek konuları arasında. Kimin daha haklı olduğu ve sözünü kabul ettireceği konusu en büyük gerginlik sebebi olabilir. Biraz esnek ve hoşgörülü olabilmek, yeri geldiğinde susmayı ve belki de alttan almayı bilebilmek sizin lehinize olacaktır.  Çatışmacı kişilerden ve onların düzenine ayak uydurmaktan sakının. Sukunet en büyük anahtar olacak bu ayki iş ilişkilerinizde. Elinize aldığınız işleri tamamlamak, hız kazandırmaya çalışmak ve her şey bir an evvel olsun diye telaşlanmak hatalı sonuçlara ve belki de ufak sakarlıklara sebep olabilir. Sağlığınız konusuna da eğer gereken özeni göstermemişseniz müdahale etmenizi gerektirecek sinyaller verecek. Bu konularda Mart ayından önce gereken adımları atmanız ve tedbirleri almanız şart.

Ay ortasında gerçekleşecek olan dolunay ev ve iş hayatınızı dengelemeniz gerekliliğini ortaya koyacak. Aileyi ilgilendiren bazı gelişmeler, daha önce atılmış adımların sonuçlarını almak, evde bir takım gerginlikler söz konusu olabilir. Evde bir tadilat ihtiyacına, ev alma ya da taşınma mevzularına, ailevi konularda bazı yüzleşmelere ve hayatınızı temelinden ilgilendiren bazı gelişmelere ve haberlere vesile olabilir dolunay.

Ayın sonlarına doğru ani bir yolculuk veya spritüel içerikli bir aktivite fırsatı çıkabilir.  Size değer katacak ve bakış açınızı geliştirecek yeni insanlar ve yeni yol arkadaşları ile yolunuz kesişecak. Yabancılarla resmi ortaklı işler gündeme gelebilir.

İKİZLER
Şubat ayı sizin için önemli yenilik ve gelişim fırsatları ile birlikte başlayacak. Yurtdışı ve yabancılarla alakalı işler, eğitim ve yayıncılık ile alakalı durumlar, hukuksal konular ve reklam pazarlama ile alakalı meseleler tetiklenmiş olacak. Ancak çıkan fırsatları hemen yakalamazsanız ayın ilerleyen günlerinde, 6 Şubat tarihinde başlayacak Merkür retrosu özellikle 13-28 Şubat arasında bu  konuları biraz aksatabilecek. Gecikmeler ve iyice düşünülmeden verildiği için değişmek zorunda kalınan kararlar söz konusu olabilecek. Şubat ayı genel olarak yazılmış ve hazırlanmış bilgileri daha sonra sunmadan önce bir toparlamak, eldekileri düzenlemek ve revize etmek amacıyla kullanılabilir.

Para, ödemeler ve borçlanmalar konularında ise kontrollü olma ihtiyacınız olan bir ay. Biraz sabırla önümüzdeki ay bu konularda biraz daha ferahlayacağınız bir döneme gireceksiniz. Bu ay için ise elinizdekini kontrolsüz biçimde harcayıp hesabı tutturamama, beklediğiniz ödemelerde gecikme ya da beklediğiniz kadarını alamama söz konusu olabilir. Ancak bunun yanında unuttuğunuz ya da vazgeçtiğiniz bir para tekrar elinize geçebilir gibi görünüyor.

Bu ay aşk konuları ise biraz hareketli... Eğer zaten gönlünüzde olan biri varsa belki de teklif götürme ya da niyetinizi aleni biçimde ortaya koyma cesaretini bulabilirsiniz. Hobilere ağırlık vermek, spora başlamak ve kendi keyfiniz adına belki de risk alacağınız uğraşlara yönelmek için dürtüsel bir yatkınlığınız olacak.  Çocuk konusu da yoğun çaba gerektiren bir konu olacak bu ay sizin için.

15 Şubat tarihinde gerçekleşecek olan dolunay iletişim, yakın akrabalar, yakın çevre, eğitimler ve kısa seyahatler konularında sizi etkileyecek.  Dolunay etkisi ile gergin bir ifade tarzı, yakınlarınızla aranızda sıkıntıya sebep olabilir. Yakın çevrenizle iletişim kurarken özen ve sabır şart olacak. Bu dönemde beklediğiniz bir haber nihayet elinize ulaşacak.  Bir başvuru ya da ticari bir atılımın meyvelerini toplamaya başlayabilirsiniz.

Ayın sonlarında ise önemli bir finansal birliktelik, resmi bir maddi ortaklık, paylaşımlar ve sağlık konusunda ciddi girişimler yapma şansınız olabilir. Karşınıza çıkacak fırsatlar eğer arkasından yürümeye karar verirseniz destekleneceğiniz yollar açacak size. Ancak işin maddi boyutu söz konusu olduğunda riskli adımlardan kaçınmak ve işin tanıdık ve arkadaş boyutunu bir kenara bırakıp resmi hale dökebilmek riskinizi azaltacaktır.

YENGEÇ
Şubat ayı sizin için maddi kaynak yaratma, maddi ve manevi destek arayışı konularının hareketliliği ile başlayacak.  Sigorta, kredi, borçlar ve ödemeler konusunda sizi rahatlatacak bazı gelişmeler yaşanabilir. Ancak bu konularda 6 Şubat tarihinde başlayacak Merkür retrosu ile özellikle 13-28 Şubat arasındaki tarihlerde, yanılma, hatalı kararlar verme ve sonradan pişman olacağınız ya da vaz geçmek zorunda kalacağınız hamleler yapma riskinizin olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Hesaplamalar, hesaplaşmalar ve paylaşımlar konuları gerilim yaratmaya ve hatalara açık olabilir gibi görünüyor.

Daha önce kendi adınıza ilerleme kaydetmek adına adım attığınız ve ivme kazanmış olan mevzularda biraz ağırdan alma ve düzeltilmesi gerekenleri gözden geçirme dönemindesiniz. Geçen ay eğer bu konuda bir keyifsizlik söz konusu oldu ve neden istediğiniz kadar hızlı yol alamadığınızı merak eder durumdaysanız, şimdi biraz daha mantıklı davranma, gereken revizyonları yapma zamanındasınız. Bu ay isyan değil gayret etmeniz gereken bir ay. Sorunlara değil çözümlerine odaklanmalısınız. Doğru bir çaba ile Mart ayından itibaren şans ve bereket yine sizden yana akacak.

Evde yapmanız, inisiyatif almanız ve belki de fiziksel güç harcayarak kotarmanız gereken işler sizi bekliyor bu ay.  İhmal edilmiş işlere asılın. Bu ayın en yoğun ve yorucu temposu evde geçecek. Eğer aile içinde anlaşmazlık olan konular varsa, çözmeyip hiç bir şey yokmuş gibi davranmak gerilimi daha da artırabilir.  Objektif biçimde üstü kapalı konuları aralamanız ve bir cesaretle sizi rahatsız eden şeyleri dile getirmeniz şart.

15 Şubat tarihinde gerçekleşecek olan dolunay para, finansal konular ve yatırımlar konusunda etkili olacak. Ek bir ihtiyaç yeni arayışlara sürükleyebilir sizi. Ya da bir yatırımınızın sonuçları veya bunun bekleyişi stres kaynağı olabilir. Daha önce verilmiş bir emeğin karşılığını maddi olarak almanız gündeme gelebilir.

Ay sonunda bekarlar için önemli ve ciddi bir ilişki başlayabilir ya da var olan ilişkinizde resmi adımlar atabilirsiniz. Her türlü ikili ilişkiyi ciddiye alan tavırlar bu tarihlerde sizin lehinize olacak. Yine aynı tarihlerde, mesleki hayatınızda da kontrolsüz riskler almanıza sebep olacak bir iyimserlik söz konusu olacak. Değişim ihtiyacınız, sonu belirsiz adımlar atmanıza sebep olmasın.

ASLAN
Ayın ilk günleri evlilik, ortaklıklar ve ikili ilişkiler konularında yeni başlangıçlara vesile olabilir. Eşinizi ya evliliğinizi ilgilendiren bir yenilik, tazelenme gündeme gelecek. Bekarlar için birliktelik adına alınacak teklifler de söz konusu olabilir.  İş birliği ya da iş ortaklığı için de fırsatlar çıkacak.  Ancak bunlar, 6 Şubat tarihinde başlayacak Merkür retrosu vesilesiyle özellikle 13-28 şubat arasındaki tarihleri arasında, üzerinde biraz olsun düşünülmesi, iyice tartılması ve hesap edilmesi gereken fırsatlar olacak.  Sözlerin ve niyetlerin yanlış anlaşılması, iletişimde aksamalar ve pişmanlık içeren görüşmeler yaşanabilir.

Bu aralar ruhsal gelişim adına yaptığınız çalışmalar iyi sonuçlar veriyor. Eğer bu konuda bir niyetiniz varsa fayda alacağınızı bilin. İçsel olarak huzuru yakalamanın diğer her şeyin önünde olduğunu anlamaya başladığınız günlerden geçiyorsunuz. İnancınız doğrultusunda yapacağınız ibadet, dua, meditasyon, yoga v.b. aktivitelerden yaz aylarına kadar verim alabileceğinizi işaret ediyor gökyüzünden yansıyan enerjiler.

Hem iletişim trafiği hem de hareketliliği yoğun bir aydasınız.  Kısa kısa yolculuklar, yakınlarınızı ziyaretler, yazma, çizme, raporlama ve sunma içerikli işler, seminerler, ticari gelişmeler bu ay sizi biraz yorabilir. Durup dinlenmeye vakit ayırıyor olmanız da gerekli aslında.  Yakın çevrenizle olan ilişkilerinizde biraz esnek olmaya çalışın. Laflarınızın sivri olduğunu ve can yaktığını düşünenler çıkabilir. Yumuşaması gereken bir ifade tarzınız olacak.

Ay ortasındaki dolunay burcunuzda gerçekleşecek. Beklediğiniz ve de sürpriz pek çok haber, gelişme ile buluşabilirsiniz. Daha önce yaptığınız başlangıçlar bir şekilde tomurcuklandı ve meyveleri toplama zamanı geldi. Ancak bu günler, sizin adınıza yaşanan gelişmeler karşınızdakini geri plana atmanıza vesile olmasın. Sen-ben dengesini iyi ayarlamanız ve eşitliği koruyor olmanız önemli.

Ay sonundaki günlerde iş ile ilgili yeni görevler ve hem sorumluluk yükleyecek hem de sonuçlarıyla size fayda sağlayacak çalışmalar gündeme gelebilir.  Zor olan taraflar sizi yıldırmasın. İş arkadaşlarınızdan destek alabilirsiniz.  Hayata bakış açınız ve ruhsal gelişiminiz adına ilerlediğiniz yolda bu günlerde biraz da kafanızı karıştıracak, ne düşüneceğinize karar veremediğiniz olaylara şahitlik edebilirsiniz. Seyahatler beklenmedik sorunlar nedeniyle aksayabilir bu dönemde…

BAŞAK
Şubat ayı iş ve iş ortamı ile alakalı yeni gelişmeler, yeni görevler ve günlük rutin temponuzu etkileyecek bazı değişimler ile başlayacak. Sağlık ile ilgili bazı adımlar, yeni bir tedavi ya da diyet programı da gündeme gelebilir. Bu konularda alacağınız kararları 6 Şubat tarihinde başlayacak Merkür retrosu öncesinde halletmeye çalışın. Özellikle 13-28 Şubat tarihleri arasında bu konularda bazı aksaklıklar, doğru analiz edememe, karar vermede gecikme, emin olamama ve belki de yanılma gibi riskler yaşatabilir.

Arkadaşlarınızla bir araya gelme hevesiniz bu ay biraz yarım kalabilir. İstediğiniz sosyal hayatı yakalayamama, planların ertelenmesi veya iptali, size fayda sağlayacağını düşündüğünüz kişilerin pasif kalması, kalabalık organizasyonlardan haz alamama ve hayatınıza yeni dostlar katmakta zorlanma yaşanacak. Ancak tesadüfi biçimde eski ve çok ara verdiğiniz dostluklar tekrar gündeme gelebilir. Hatıralar canlanabilir.  Eğer bir arkadaş desteğine ihtiyaç duyarsanız yenilerin yerine eski ve köklü olanlarını aklınıza getirin.

Bu ay para mücadeleniz yoğun olacak. Hem hak ettiğinizi almak hem de elinizdekini tutma durumu ekstra gayret gerektirecek.  Hızlı para sirkülasyonu olabilir.  Eğer kolay biçimde elde edemeyecekseniz o kadar da kolay harcamamak gerekir.  Elinizdekinin yetmediğini ve hızlıca dahasını kazanmanız gerektiğini düşünebilirsiniz. Kolay yoldan ve tez biçimde para kazanma konusu, riskli yatırım araçlarını da içeriyor. İyi düşünmekte fayda var.

Ay ortasında gerçekleşecek olan dolunay sizin için sağlık ve hastalıklar konusunu gündeme getirebilir.  Dolunayın gerginleştiren etkilerinden daha az etkilenmek adına biraz kendinize izole zaman yaratmanız, inancınız doğrultusunda ruhsal arınma yöntemlerinden fayda aramanız iyi gelebilir. Bu süreç bazı kaygı ve korkularınızla yüzleşme ve aslında o kadar da endişe etmeye gerek olmadığını kabullenme şansı verebilir.

Ay sonuna doğru keyfi olarak başladığınız bir hobiniz ile ilgili kapsamlı bir eğitim almaya karar verebilirsiniz. Bir aşkın boyut değiştirmesi, sanatsal becerilerinizi beğeniye sunma, keyif ile işi bir araya getiren bir seyahat söz konusu olabilir. Aynı tarihler arkadaş ve sosyal çevreden beklentinizi maddi ve manevi anlamda yüksek tutmamanız gereken dönemler olacak. Ortaklık ve destekleşme konusunda hak etmediğiniz muamelelere maruz kalabilirsiniz. Risk ölçme ve önlem alma konusu öncelikli olmalı.

TERAZİ
Şubat ayı sizin için keyif veren konulardaki fırsatlarla birlikte gelecek. Yeni bir hobi, iş ya da özel amaçlı bir seyahat, çocuklarla ilgili konular, sanatsal ve yaratıcılıkla alakalı mevzularda gelişmeler yaşanabilir ayın başlarında. Ancak ilerleyen günlerde gerçekleşecek ve ay sonuna kadar devam edecek olan Merkür retrosu da özellikle 13-28 Şubat arası tarihlerde bu konularda bazı aksamalar yaşanabileceğine işaret ediyor. Söz konusu yaratıcılık ise yeni şeyler üretmektense eskilerin düzenleme ihtiyacını gidermek, boş zamanlarınızı değerlendirdiğiniz bir uğraşınızdaki bilgi açığınızı tamamlamak, eski bir aşk hikayesi ile yolunuzun tekrar kesişmesi bu ay gündeme gelebilir. Yenilere yelken açmak ise biraz sıkıntılı olacak.

İş ve meslek hayatınız ile ilgili olarak,  geçen ay olduğu gibi beklediğiniz verimi tam olarak alamama durumu yaşanabilir. Girişimleriniz beklenmedik biçimde sonuçlanabilir. Her zaman alışık olduğunuz ve o nedenle de rahat davrandığınız temalar, patronla olan ilişkiler biraz özen gerektiriyor. İş ile ilgili olarak normalde sorun edilmeyen ancak esasen sorun olan konuları tamir etme zamanındasınız. Pürüzleri giderirseniz Mart ayı bu açıdan daha verimli geçecek.

Burcunuzda hareket eden Mars bu ay sizi her zamankinden mücadeleci bir hale sokabilir. Olmayanı, cevap vermeyeni, yavaş ilerleyeni, sonuç alınmayanı kolaylıkla kabul eder bir havanız olmayacak.  Ne yapıp edip istediğinize ulaşma çabası, agresiflik ve uç nokta da hırsını kontrol edemeyen ve bencilce davranışlar olarak algılanabilir. Fiziksel enerjiniz yüksek. Doğru hedeflere yönlendiremezseniz gerçekten de bu çatışmacı yöne kayabilirsiniz.

Ay ortasındaki dolunay sosyal çevreniz, arkadaşlarınız ve birlikte hareket ettiğiniz gruplar, dernekler ile alakalı konuları etkileyecek. Bu gibi birliktelik, destekleşme, el birliği gerektiren ikili ya da çoklu ilişkilerinize dikkat. Var olan anlaşmazlıklar kırıcı tepkilerle dile getirilirse çözüme yaklaşmış olmazsınız.  Bu dönem idealleriniz ve ileriye dönük planlarınız ile ilgili bazı gelişmeler ve değişimler de yaşanabilir.

Ay sonuna doğru hayatınızda önemli ve kilit noktası olabilecek şeylerden bir anda vaz geçme, feragat etme ve bağlarınızı koparma gibi bir kontrolsüzlük riskiniz olduğu görünüyor. İş ya da özel hayatınızdaki partnerliklerin olumsuz taraflarını abartıp çözüm yaratmak yerine inceldiği yerden kopsun diyen tavırlara yeltenmek sonrasında pişmanlıklar yaratabilir.  Aynı tarihler uzun vadeli yatırımlara ve gayrı menkul alış-satışı için, bütçe düzenlemeleri için elverişli olacak.

AKREP
Şubat ayı ev ile ailevi meselelerle alakalı bazı yenilikler, başlangıçlar ile birlikte başlayacak. Ev alım satımı, taşınma, dekorasyon, aile adına önemli bir gelişme, eve yeni birinin katılması, evde yeni düzenlemeler yapılması için fırsatlar çıkabilir karşınıza ayın ilk günlerinde. Ancak 6 Şubat’tan sonra ay başlayacak Merkür retrosu özellikle ayın ikinci yarısında tam da bu mevzuları etkileyecek.  Eğer bu konularda bir başlangıç yapacaksanız, bir kontrat imzalayacaksanız, bir karar verip harekete geçecekseniz bu tarihten öncesini tercih edin. Ya da temkinli olmayı ihmal etmeyin.  Aksaklıklara, gecikmelere, vazgeçiş ve karar revizyonları gibi durumlara karşı da toleranslı olmakta fayda var.

Bu ay yayıncılık, reklam, pazarlama, uzun seyahatler, uzaktaki akrabalar, hukuki konular, eğitim, felsefi ve dini konularda yapılan çalışmalardan beklenen verimi almakta zorlanabilirsiniz. Bu temalarda daha önce atılmış adımların peşinde gitmek, yapılan planların yeniden gözden geçirilmesi, revizyonlar planlamak için elverişli olabilir. Yeni fırsatları yakalamak ve hatta görmek bile zor olabilir ancak eski ve kaçırılmış olanları birden tekrar karşınıza dikilebilir.

Mars yaz aylarına kadar sizi içsel hesaplaşmalar yapmaya zorlayacak. Bilinçaltınız yoğun biçimde çalışacak ve sizi yüzleşmelere cesaret etme noktasına getirecek. Bilinçaltı çalışmaları ve ruhsal şifa tekniklerinden verim alabileceğiniz bir dönemdesiniz. Bunun yanı sıra dünyevi anlamda bakarsak da size zarar verebilecek kişilerin etkisi belirgin olacak. Gözünüz kulağınız açık olursa arkadan dönen dolapları ortaya çıkarma şansınız artabilir.

Ay ortasında gerçekleşecek olan dolunay mesleki bazı gelişmelere, daha önce yapılmış başvuruların, çalışmaların sonuçlarını almaya götürebilir sizi. Takdir edilsin çabası ya da takdir alamamanın gerginliği, yapılanın günahıyla sevabıyla aleni olarak göz önünde olması, bu durumun da stres yaratması söz konusu olabilir dolunay ile birlikte. Bu dönem ev hayatı ile iş hayatı arasındaki dengeler önemli olacak. Dış dünyanın albenisine kapılıp içerdeki görevler ihmal edilirse gerginlik artacaktır.

Ay sonuna doğru günlük rutininizi değiştirmek, sıkıcı sorumluluklardan kurtulup biraz olsun taze nefes almak, görevlerden özgürleşmek isteği ağır basabilir. Bu kulağa hoş gelse de tedbirli olmak şart. Sonrasını düşünmeden atılan adımlar baş ağrıtabilir. Eğitsel temalar, yazmak ve yazdıklarınızı beğeniye sunmak, iletişim becerilerinizi ortaya koymak ve bu sayede ikna edici temaslar sağlamak, ticari adımlar atmak için destekleyen bir gökyüzü olacak. Yabancılarla bir ortaklık söz konusu ise aman dikkat!

YAY
Şubat ayının başında sizin için eğitim, öğretim, entellektüel faaliyetler, yazıp, çizme, el becerisi gerektiren faaliyetler, zihinsel aktiviteler, yakın çevre ve akrabalar, seyahatler konularında bazı yeni gelişmeler ile başlayabilir. Ayın başlarında gerçekleşecek olup ay sonuna kadar devam edecek olan Merkür retrosu da bu konuları ilgilendiren yaşam alanınızı etkileyecek. Bu tarz fırsatları 6 Şubat öncesinde değerlendirmeniz lehinize olur. Sonrasında, özellikle ayın ikinci yarısı, doğru karar verememe, aksilikler ve ertelemeler yaşama ve beklediğiniz verimi alamama gibi riskler söz konusu olabilir.

Bu ay sizin için ortaklıklar, paylaşılan değerler, krediler borçlar ve ödemeler konusunda aklınızın takılacağı bazı gelişmeler gündeme gelebilir. Eğer bir kredi almayı planlıyorsanız riskleri iyice ölçüp biçtiğinizden emin olun.  Zaten mevcut bir borcunuz varsa, eski bir maddi bağınızdan gelecek miktar ile bunu kapatmak ve yolunuza önümüzdeki ay taptaze bir enerjiyle devam etmek için ideal bir dönem olabilir. Maddi yeni başvurular için bir ay daha beklemek fena olmaz. Bu ay ayrıca spritüel çalışmalar ve ruhsal konularla ilgilenmek için de oldukça elverişli.

Şubat ayında diğer insanlarla ortak hareket etmeniz gereken bir grup çalışmasına liderlik etmeniz beklenebilir. İnsanlara iş birliği ruhunu aşılamak, canlandırmak ve harekete geçirmek konusundaki meziyetlerinizi kullanın. Olaya liderlik etmenin onlar adına karar vermek olmadığını kabul ettiğiniz sürece sorun yok. Ancak dikkatli olmakta fayda var. Yılın ilk yarısı sosyal çevreniz ve arkadaş grubunuzun içinden pek çok kendi çapında lider çıkabilir. Kişiselleştirilmiş zıtlaşmalar ortak amaca zarar verecektir.

Ayın 15’inde gerçekleşecek olan dolunay, yurtdışı ve yabancılarla bağlantılı işleriniz, uzun mesafeli veya uzun süreli yolculuk planlarınız, akademik seviyede alınan bir eğitim ve felsefi dini konulardaki çalışmalarınızı etkileyecek. Daha önce yaptığınız bir girişimin sonuçlarını almanız ya da alamamanın gerginliğini yaşamanız söz konusu olabilir.

Ay sonuna doğru aşkta ve parada kumar oynamak her zamankinden daha çok riskli olabilir. Eğer maddi bir girişim veya risk içeren bir yatırım gündeme gelecekse mutlaka iyi bir planlama eşliğinde yapılması gerekecek.  Kısa vadeli ve büyük kar veya zarar getirebilecek olanlar yerine, uzun vadeli, ölçülü ancak kesin kar yazanlara yönelin.  Aşkın çekim gücüne karşılık olarak da kalıcı olanla gel geç aşk arasındaki farkı yakalayabilmeniz önemli olacak.

OĞLAK
Şubat ayının başında para ve maddi kaynaklar konusu sizin için öne çıkan konu olacak.  Yatırım yapmak, yeni kazanç kaynağı yaratmak, maddi açıdan kendinizi güvende hissetmek, emeğinizin karşılığını almak sizin için önemli olacak. Ancak ayın 6 sında başlayacak olan Merkür retrosu özellikle ayın ikinci yarısında bu konuları etkileyecek.  Yani ayın ilk günlerinde kaçan fırsatları sonradan yakalamak pek kolay olmayabilir. Ya da normalden fazla uğraşmak gerekebilir. Ucu bir şekilde maddi konulara ve yatırım amaçlı olan girişimlere dayanacaksa aklınızın karışması, mantıklı karar vermekte daha doğrusu karar vermekte zorlanma ve sonrasında verilmiş kararı değiştirme gibi durumlar yaşanabilir. Ticari sözleşmeleri iyi okumanız, alım satım işlerini eğer aybaşında yapamamışsanız ay sonuna ertelemeniz yerinde olur.

Bu ay partner konumundaki kişilerle aranızda düzeltilmesi gereken ufak pürüzler çıkabilir. Fikir ve inanç farklılıklarının, zaten farkında olduğunuz meselelerin Jüpiter retrosunun son düzlüğünde nihayete ermesi için çaba sarf edebilirsiniz. Aslında bu konularda ne kadar şanslı olduğunuzu hatırlayacağınız Mart ayına hazırlık aşamasında, aranızda çözülmemiş sorun kalmasın. Eğer beklentinizin karşılanmadığını düşünüyorsanız belki de sınırsız olmasından kaynaklanıyor olabilir. Bu ay eşinize karşı yeteri kadar sorumluluk sahibi bir tavrı takınmamanız ya da onunla ilgili konularda "nasıl olsa" diye başlayan cümleler kuruyor olmanız masaya yatırılabilir.

Mesleki konularda mücadelenizin arttığı aylar içindesiniz. Rekabet gerektiren işlerinize ağırlık verebilirsiniz. Bu ay canlı ve işe asılan tavırlarınız önemli olacak. Ne kadar hızlı ve verimli yol alırsanız kar kardır. Önümüzdeki ay bu çabalar Şubat ayındaki kadar güzel sonuçlar vermeyebilir. Agresyona, patron konumundaki kişilerle inatlaşmamaya dikkat.

Ay ortasındaki dolunay, ortaklıklar ve paylaşımlar, destek alıp vermeler, kredi, borç ve ödemeler yaşam alanınızı tetikleyecek. Ödenecek bir para ya da beklediğiniz bir ödemenin gecikmesi sizde stres yaratabilir. Önceden tedbirinizi alıp bu tarz mevzularda özellikle dolunay döneminde başkalarına bel bağlamamanız lehinize olacaktır.

Ay sonuna doğru " hayatında bir değişim yaratmalısın” diyen iç sesinizi tetikleyecek ve sizi düşünmeden hareket etmeye zorlayacak kişilerin dolduruşundan kaçınmanız gerekecek. Yer değişikliği, taşınma, bunu yapamıyorsanız iş değişikliği gibi radikal kararlar konusunda kiminle kafa kafaya verdiğiniz ve sizi nasıl yönlendirdiğine dikkat edin. Bu tarihler kalabalıklar adına alacağınız ciddi ancak bir o kadar da kar getirecek olan yeni sorumluluklara gebe olabilir.

KOVA
Şubat ayının başı sizin için hayatınızdaki önemli kararlar ve gelişmelerin zemininde başlayacak. Ocak ayının sonundaki yeniay burcunuzda gerçekleşmiş olacak. Tamamen kişisel bir konuda bir başlangıç yapabilirsiniz. Sizin için daha ileriye gitmek ne anlama geliyorsa ona odaklanma dönemindesiniz. Olaylara, ideallere ulaşma durumuna hız kazandırma telaşındasınız. Ancak ayın 6’sında başlayacak ve 13 Şubattan sonra da ay sonuna kadar burcunuzda ilerleyecek olan Merkür retrosu da size bazı şeyleri tekrar gözden geçir diyecek.  Düşün, tekrar planlanması gerekenleri ortaya çıkar, atılımlarındaki hassas noktaları kaçırma diyen bir fırsat sunacak. Bu dönem, hataların tespiti düzeltilmesi ve revizyonlar için ideal olabilir. Uzun vadeli karar ve başlangıçlarınızın sıkı değerlendirmesi gereken etkiler altında olacaksınız.

Pek çok işi aynı anda yürüten ya da kalabalık gruplar halinde çalışmak durumunda olan biriyseniz bu ay size rutin tempo ve ortamınızı, iş arkadaşlarınızla olan ilişkilerinizi yeniden yapılandırma fırsatı da verebilir. Üzerinizdeki rehaveti atmalısınız. “İşler nasıl olsa bir şekilde yürüyor, ilerleme kaydetmek de şart değil” modundan bir an evvel kurtulmalısınız.

Bu ay için bir hukuksal başvurunuz, yurtdışı ya da uzak mesafeli- uzun süreli olabilecek bir seyahatiniz gündemde ise, biraz uğraşmanız ve ne kadar hevesli, kararlı olduğunuzu belirtmeniz gerekecek. Vize almak, sınava girmek, eğitime kayıt olmak, hakkınızı aramak gibi mevzular sizin için ufak birer savaş haline gelebilir. Ancak bu gayreti bu ay gösterin. Önümüzdeki ay bu konular yeldeğirmenlerine karşı savaş halini alabilir.

Ay ortasında gerçekleşecek olan dolunay evlilik, ortaklık ve ikili ilişkiler alanında sizi biraz yoracak. Sen-ben dengesi sarsılabilir. Zaten ilişkiler ve mücadeleleri konulu bir yılın içindeyiz. Bu yılın bu konulardaki en yorucu dolunayındasınız. Karşılıklı istekler ve öncelikler bu günlerde çakışabilir. Varlığını bildiğiniz ancak yok saymayı tercih ettiğiniz sorunlar çözülmek üzere göz ardı edilemeyecek biçimde ortaya çıkabilir. Aklıselim ve toleranslı tavırlar, “biz” diyebilen çözümler sonuçları lehinize çevirecek.

Ay sonuna doğru mesleki açıdan tahmin etmediğiniz bir takım destekler alabilirsiniz. Sabırlı, yeri geldiğinde alttan almasını bilen, isyan etmeyen, sınırlarını bilen, sorumluluk alan tavırlar ödüllendirilecak. Bu tarihlerde ticari riskler çok cazip görünse de sizi yorabilir.

BALIK
Şubat ayının başında sizin için ruhsal konular ve yapılması gereken fedakarlıklar gündeme gelebilir hayatınızda. Korkularla yüzleşmek ve arınmak adına ruhsal şifa ve psikolojik çözümleme teknikleriyle ilgili girişimlerde bulunabilirsiniz. Destek alabileceğiniz çalışmalar, terapiler ve rahatlatıcı faaliyetler fırsat olarak çıkabilir karşınıza. Ancak bir an önce sonuç alacağım diye diretmeyin. 6 Şubat tarihinde başlayacak olan Merkür retrosu ayın 13'ünden sonra, bu konuda eğer fırsatları görmeyi becerebilmişseniz size daha çok destek verecek. Geçmişte olana dönüp bakma, güncel sorunlarınızın kökenine inme, neden sonuç ilişkilerini kurma, kalıplarla yüzleşme ve arınma adına pek çok fırsat çıkacaktır karşınıza.

Eğlence yaratmak konusunda bir süredir istediğiniz kadar verim alamıyor olabilirsiniz. Ancak bu ay bu konuda bir başka bakış açısı gerekecek. Belki de keyif adına yaptığınız şeyler artık eskisi kadar buna hizmet etmiyor olabilir. Veya birlikte eğlendiğiniz insanlarla artık aynı frekansı yakalamakta zorlanıyor olabilirsiniz. Bunu tespit edebilmek bile ileriye dönük önemli bir şans olabilir. Yeni bir hobiye başlama şansı bulamasanız bile mevcut olandaki bilgi ve tecrübenizi geliştirme, varsa çocuğunuzla olan ilişkinizin sorunlarını tamir etme fırsatı bulabilirsiniz.

Borçlar, ödemeler ve sigorta mahiyetindeki işler de bu ay sizi biraz uğraştırabilir.  Eğer bir alacak-verecek mevzusu varsa kolları sıvayın. Önümüzdeki aya bu açıdan temizlenmiş biçimde girmeniz rahatlatıcı olacaktır. Paylaşılacak bir ortak değer söz konusu ise, bu açıdan da elinizi çabuk tutmak, adil paylaşımlar yapıyor olmak işinizi kolaylaştıracak. 

Ay ortasında gerçekleşecek olan dolunay günlük rutin işleriniz, günü paylaştığınız insanlarla olan ilişkileriniz, sağlık ve düzen konulu meseleleriniz ile ilgili konulara etki edecek. Bir sağlık kontrolü, tedavi planlaması ya da diyet alışkanlığı düzenlemesi gerekebilir. Günlük alışık olduğunuz işleyişi değiştirecek bir şey gündeme gelecek. Birlikte çalıştığınız kişilerle ufak tefek gerginlikler yaşanabilir. Bunların her biri ayrı ayrı stres faktörü ancak o gerilimi azaltmak sizin tutumunuza ve olaylara yaklaşımınıza bağlı olacak.

Ay sonuna doğru ileriye dönük olan bir planınıza sağlam bir destek bulma şansınız olacak. Tecrübeli ve bilgili sayılabilecek kişilere akıl danışıp daha güvenli adımlar atma fırsatını kaçırmayın. Bu tarihler finansal büyük riskler almak için çok fazla elverişli değil.

Yorumlar

Popüler Yayınlar