AstroKarmik ile 17-23 Şubat 2014 Haftası...

17 Şubat PAZARTESİ günü Ay Başak burcunda ve 07:05 den sonra akşam saatlerine kadar boşlukta olacak. Geçen haftadan kalan yarım işleri toparlamak, derleme, düzenleme yapmak, günü evde geçirenler için temizlikle uğraşmak, ofis ortamı açısından da düzen sağlamak, raporlamak, bizden beklenen çalışmaları yürütmek için elverişli bir gün olabilir.

Detaylarda dolanacağımız, hesaplama, inceleme, araştırma gerektiren çalışmalar, sağlık konulu planlar, kontrol, tedavi ve iyileşme adına yapılan şeyler için de uygun. Bugünün enerjisinde de geçtiğimiz iki günde de olduğu gibi, eğlence, aşk, romantizm gibi şeyler ön planda değil. Daha çok verimlilik ve çalışıp somut şeyler ortaya koyma ihtiyacı var. “Eğlenmesek de olur, bundan da gocunmayız” dedirten günlerden biri anlayacağınız.

Sabah saatleri detaylar ve gözden kaçan bir nokta kalmasın dediğiniz işler için çok daha verimli olabilir. Günün ilk yarısı özellikle de erken saatler, ciddiyet, sorumluluk, azimli ve istikrarlı çalışma, mükemmele ulaşma içerikli her şey için elverişli olacak.

Ancak bu arada fazla detaya takılma ve bütünü görmekte zorlanma, eleştirilerin dozunu kaçırma, güzel olan sonuçları görmekte zorlanma gibi riskler de var ne yazık ki... Eğer bu kadar çok titizlenmekten kurtulabilmişsek, duygusal tarafı ve emeğin empatisini kaçırmamışsak, zorlu işlere ve bunların gerektirdiklerine karşı sabır gösterebilmişsek az zamanda pek çok iş üretip verimli zaman geçirme şansımız olabilir.

Günün ikinci yarısı da çalışıp çabalama merasimleri ile geçtikten sonra saat 20:23 den sonra Ay yaklaşık 2,5 gün için Terazi burcuna geçecek. Akşam saatleri sosyal olacağımız planlar, eş ve partner ile birlikte yapılan organizasyonlar, sanatsal faaliyetler açısından oldukça elverişli olabilir gibi görünüyor. Bu akşamın enerjisinde güne oranla biraz daha neşeli, canlı, işler güçler yerine biraz da sosyal hayatın önemini kabul eden bir hava var.

18 Şubat SALI günü Ay Terazi burcunda. Birliktelikler, paylaşımlar, sanatsal olaylar, sosyal ortamlar, davetler ve organizasyonların ön planda olacağı bir gündeyiz. Bugünün ve yarının enerjisi bize, “eğer kazançlı çıkmak istiyorsan, bir şeyler elde etmeyi amaçlıyorsan, hayatı paylaştığın insanlarla iş birliği yapman şart” diyor.  Uyum, denge ve adaletin önemli olduğu iki gün yaşayacağız. Olaylara mantıksal ve objektif biçimde yaklaşabilmek gereği doğacak. 
Kendimiz ile ilgili olaylar dahil, Terazinin kefelerinin dengede olmasını sağlayacak yaklaşımlar herkese kar getirecek. Bu iki gün boyunca eğer ana amaç “birlikte kazanalım” olursa maddi ve manevi olarak başarı bizden yana olacak. Ancak en azından bugün için bunu sağlamanın o kadar da kolay olmayacağını, ek gayret gerektirdiğini söyleyebilirim.

Özellikle günün ikinci yarısı duygusal dalgalanmalar, ani iniş çıkışlar, dengesiz ve fevri tepkiler, uyum göstermenin gereğini duymayan yaklaşımlara açıkmış gibi görünüyor. Eğer kavga olmasın adına susmayı tercih eden biriyseniz bu sizin daha çok baskı altında kalmanıza sebep olabilir.
Demiyorum ki kalkın savaş edin...

Ancak susmak da bir nevi duygusal şiddete tolerans göstermek anlamına gelebilir. Eğer değilseniz, aynı fikirde olmadığınızı ancak bunu tartışmak için zamanın uygun olmadığını söyleyebilirsiniz. Kabullenmek yerine, karşınızdakinin görüşlerini düşüneceğinizi bu konuda bir yargıya hemen varmak istemediğiniz de ekleyebilirsiniz. Bu her iki tarafa da olayın üzerinde daha objektif düşünebilmek için zaman yaratacaktır. Öğleden sonra ve akşamın ilerleyen saatleri esneklik, tolerans ve hoş görü ihtiyacı açısından yoğun olacak.  Sonradan pişmanlık duyacağınız ani ve geri dönüşümsüz tepkiler vermemek önemli. 

Eski bir çocuk programının çok sevdiğim bir bölümü vardı. Aslında konu matematik… Matematiğin hayatımızda ne kadar önemli olduğunu her bölümde hayatın içinden örneklerle anlatır ve sonunu da hep aynı cümleyle kapatırdı. Hala kullanırım ve gerçekliğine inanırım. Sadece Matematik açısından değil tabi ki.  Programda örneğin bir mimarın bina ölçüleri ile ilgili yaptığı bir hata yıkıma neden oluyor. Arkasından kağıt üzerindeki matematiksel işlemler görüntüye geliyor. Ve şöyle bir ses duyuluyor. "ooooppppps" Silgi rakamları düzeltirken, fondaki ses şunu söylüyor: "Karalamışsan bir şeyi silsen de asla karalanmamış edemezsin."... İşte duygusal yaralar ve kazalar yıkımlar da buna benziyor. Olay matematikten de karmaşık aslında. Eğer karşınızdaki buna razı değilse, dil ve gönül yaralarını silecek silgi de yok. 

Saat 19:59 dan sonra Güneş yaklaşık 1 ay için Balık burcuna geçecek.
Zodyakın son durağındayız…
Tüm burçlara ait yaşam deneyimlerini Güneş döngüsü açısından 1 yıl için tamamladık ve artık son deneyimlerdeyiz.
Dünyevi ve ruhani açıdan pek çok savaş ve kaygının ortasında kaldık bu süreçte. 
Ben diyen bir enerjiyle, hırs dolu bir havayla başladık turumuza.
Ve son noktada da insani arzulardan ve maddi dünyaya ait tasalardan arınmış olarak tamamlayacağız.
Balık burcu egonun sıfırlandığı nokta.
Kazanç ve başarı için vara tamah etmeyen, ön planda, üstte yer almaya ihtiyaç duymayan, herkesin aslında bir ve bütün olan bir enerjinin bir parçası olduğunu yani kısaca eşit olduğunu kabul edebilen bir burcun etkisine giriyoruz bir ay için...
Balık burcu bize dünyevi olayların ardındaki ruhsal ve manevi gerçekleri görme şansı da tanıyan bir enerji katacak bu dönem boyunca. Sevginin, şefkatin, merhametin evrensel olan boyutunu deneyimleme şansı bulacağız.

Bu dönem hırsların da törpülenmiş olacağını düşünürsek çok fazla atak ve girişimci bir halimiz olamayacak. Kişisel ilişkilerde ise bir miktar çekingenlikler, alınganlık ve olayları akışına bırakma eğilimleri görünebilir.

Yargıların azaldığı, kabullenmelerin daha kolay olduğu, sezgilerin arttığı, sanatsal yeteneklerin kendini belli ettiği ve romantizm ihtiyacı hissedeceğimiz bir aylık bir döneme giriyoruz.

Balık burcu mistik ve duygusal temaları, evrensel sevgiyi ve bu sevginin şifasını barındırıyor. Egonun insana ve dolayısıyla çevresine yarattığı eziyetin önemini kaybetmeye başlaması, aslında her şeyin tek bir şeye, sevgiye hizmet etmesi gerektiğini görebilme şansı sunar bizlere. Bu süreçte maddesel dünyaya ait değerler her zamankinden değersiz görünecek gözümüze. Duygular, sevgi ve bunun ifadesi ön plana geçecek.  Bu ifade ilişkilere de yansıyacak... Aynı zamanda sanatsal kabiliyetler yoluyla da yüreğimizde sevgiyi akıtma şansı bulacağız.

Güneş’in Balık burcundaki seyrinin ve bugünkü Ay düğümleri burç değişiminin gerçek ve evrensel sevgiyi bulma çabasına hizmet etmesine niyet edelim hep birlikte...

Bu arada Astrolojik yılımızı tamamlama evresindeyken ve yeri gelmişken sıkça rastladığım bir konuya açıklık getirmek isterim:

Herkes nedense kendi güneş burcunun özelliklerinin diğer burçlardan üstün olduğunu duyma ihtiyacında. Duymayı beklemeyip bunu sıkça dile getirenler de var. Doğum haritasının burçlardan çok öte bütünsel bir yapıyı oluşturduğunu bilmemize rağmen, yine de insanlar en çok bilgi sahip oldukları konu olan Burçları pek merak ediyorlar. Güneş burcu balık olan bir astrolog olarak bana gelen bu tarz sorularda cevabım çok net oluyor. 
Ben tüm burçları seviyorumJ Her biri dualitelerin bir parçası. 
Birinde artı olan diğerindeki eksiyi tamamlıyor. 
Birinin fazlasını diğeri törpülüyor.  
Karma ve denge adına biri olmadan diğeri anlam bulamıyor. 
Koç en önde ve lider olmak istiyor. Bunu tek başına yapabilir mi. Başak hizmet etmek istiyor, karşıt bir enerji olmasa bunu nasıl hayata geçirecek. Yay özgür olmak ihtiyacında, ona bunun değerini hatırlatacak enerjiler olmasa özgürlüğün tadı çıkar mı? Aslan üstünlüğünün ve öneminin kabul edilmesini istiyor, Buna karşı çıkanlar, isyan edenler olacak ki ispatlama şansı bulacak... Boğa kazanmak ve elindekini tutmak derdinde, risk olan şeyleri de görecek ki güven ve temkin konusundaki meziyetleri işe yarasın... Kova mantık ihtiyacında... Sadece mantıksal olanın gerçeği açıklamaya yetmediğini ona gösterecek diğer enerjilere de ihtiyacı var... Yani herhangi bir burç enerjisinin eksikliği ya da üstünlüğü yok aslında... Bunu okuduktan sonra söyleyebileceklerinizi duyar gibi oluyorumJ Herkesin evrensel sevginin bir başka parçasını oluşturduğunu ve ancak bir arada ve dengede kalabilmişsek o sevginin gerçeğe dönüştüğünü görebilmemizi gönülden dilerim.

Bugün aynı zamanda Ay düğümleri zodyaktaki son 1,5 yıllık turunu tamamlayıp yepyeni bir yolculuğa çıkaracak bizleri. Kadersel temaları ve karmik yüklerimizi ve bağlantılarımızı ifade eden Ay düğümlerinin Terazi-Koç aksına geçişi ve bu önümüzdeki 1,5 yıllık dönemde ne gibi farkındalıklar, ruhsal gelişmeler yaşayabileceğimiz ile ilgili yazımı  
http://astrokarmik.blogspot.com.tr/2014/02/ay-dugumleri-terazi-koc-eksenindegercek.html
linkten okuyabilirsiniz.

19 Şubat ÇARŞAMBA günü de Ay Terazi burcunda olacak. Yine dünkü konular önceliğimiz olacak. Olayları ve zamanı tek başına yaşamak onların anlamını azaltacak diyen bir enerji var havada. Evlilik, birliktelikler, eş ve partner olma durumu, paylaşımlar ve yalnız kalmama ihtiyacı yoğun olacak. Aynen dün olduğu gibi… Denge arayışımız yoğun olacak. Birileri birim adımıza karar verse de rahat etsek isteği dün olduğu gibi bugün de artmış olacak. Günün en yorucu etkilerinden biri, bu aslında dün de vardı,  sırf huzursuzluk çıkmasın adına kendi isteklerimizden vazgeçebilme, kabul etmiş gibi görünme, mutluymuş gibi yapma, aynı görüşte ve aynı istekteymiş gibi davranma olabilir.

Sabah saatleri ufak tefek pürüzler, yanlış anlaşılmalar, resmi olmamız gereken yerlerde yeteri kadar ciddiyet yaratamama, istemediğimiz ölçüde samimiyetlere maruz kalma, yediğimizi içtiğimizi abartma gibi dengesiz riskler var.

Aslında dünden bu yana etkili olan Merkür-Satürn kare açısı sabah saatlerinde kesinleşecek ve gün boyunca da kendini belli edecek.
Bu açı etkisiyle
·         zihinsel olarak yorucu işlerle uğraşmak zorunda kalma, 
·         konuşma ve ifadelerde yeteri kadar samimiyet yaratamama,
·         eleştirel tavırlarda artış,
·         düşünce ve konuşmalarımızda kısıtlandığımızı hissetme,
·         susmak zorunda kalma
·         ve hatta bazılarımızda gerçek manada ifade zorluğu, kekeleme,
·         bakış açısı dar ve yenilerine tahammülü olmayan insanlarla muhatap olmak zorunda kalma,
·         eğer farkındalık sağlayamamışsak bizim de diğerlerine bu şekilde yaklaşmamız,
·         zihinsel fonksiyonlarda yavaşlama,
·         algının sınırlanması,
·         hayal gücü çalıştıramama,
·         yenilik çıkaramama,
·         espri anlayışında azalma
·         ve her şeye mantık çerçevesinden bakmaya kalkma,
·         biraz karamsar bir düşünce yapısı
·         olumsuzlukları daha rahat görüp kırarım demeden dile getirme gibi durumlar yaşanabilir.

Bu aklımızı diken üstünde tutan etkilerden kurtulmayı becerebilmişsek sınırlardan biraz kurtulabilmişsek, zihnimize esareti layık görmemişsek, önemli ve ciddiyet gerektiren konuşma ve görüşmelerden verim alabiliriz. İş nedenli seyahatler de gündeme gelebilir. Bu açı etkisiyle beklenen haberlerde gecikme ya da finansal ve ticari girişimlerde yeteri kadar gelişme kaydedememe, prosedür ve engellere takılma gibi durumlar yaşanabilir. Sabır, tolerans ve kalıplardan biraz olsun sıyrılabilme ve pozitifi de görebilme sayesinde olumlu taraflarını daha yoğun yaşama şansımız var bu transitin.

Saat 23:53 den sonra Ay boşlukta olacak. Bu saatten öncesinde, akşam saatleri canlılık ve heyecan arayışımız yoğun olacak. İsteklerimiz uğruna harekete geçmek, öne atılmak ve önde olmak ihtiyacımız artacak. Bir şeylere liderlik etmek, normal şartlarda cesaret edemediğimiz adımları atmak her zamankinden daha kolay ulaşılır olacak.

Ancak bu cesaret gözü kara bir hal alır ve aşırı istekli hevesli havamız sabırsızlığa dönüşürse, hem fiziksel hem de duygusal anlamda risk altında olacağız. Ve tabi ki çevremize de bu riski yansıtacağız. Her türlü kazaya açık olma ihtimalini göz ardı etmeyin. Sabır, tolerans ve bireysel ihtiyaçlara saygı bu akşamın kolaylaştırıcıları olacak.

20 Şubat PERŞEMBE günü saat 05:33 den sonra Ay yaklaşık 2,5 gün için Akrep burcunda olacak. Duygusal konular, duygusallığımız, güven arayışımız yoğun olacak. Onu bulduğumuza o kadar da kolay ikna olmayacağız. Şüpheci ve kıskanç yaklaşımlar dikkat çekecek. “Acaba gerçek niyet bu mudur? Kandırılıyor ya da suistimal ediliyor muyum?” diyen sorular zihnimizde uçuşacak. Günün enerjisinde bir de güçlü olma arzusu var. Ancak bunun yanında çok kolay alınma, kırılma ve uç noktada kinlenme gibi etkiler de var ne yazık ki...

Gizemli şeyler, bilinmeyenler, araştırma, mücadele ve sabır gerektiren işler bugün ilgimizi çekecek.  Ayrıca güçlü insanlara doğru istemsiz olarak çekileceğiz. Çevremizde olabilecek olası duygusal tepkileri zayıflık olarak algılamamak ve bizi rahatsız eden şeyleri içimize atmaktansa uygun bir dille ifade etmek şart. Bu sayede sonrasında ruhumuza yapışıp kalabilecek negatif yüklerden yol yakınken kurtulma şansı elde edebiliriz.

Sabah saatleri önemli kişilerle görüşmek, resmi kurumlarla irtibata geçmek, sizin için özel olan kişi ve konulara hassasiyet göstermek, ikili ilişkilerde uzlaşmacı çözümler üretebilmek ve kadın erkek ilişkilerinde güzel gelişmeler yaşamak adına şanslı olacağız. Günün tamamında eğer biz izin vermişsek akıcı ve orta yolu bulduran anlaşma sağlama zemini hazırlayan enerjiler yansıyacak gökyüzünden. İş ya da özel amaçlı görüşmelerimizden kazançlı çıkabileceğimiz etkiler altında olacağız.

Öğlen saatleri ve öğleden sonrası ise çok daha duygusal bir boyuta taşınacağız. Günün ilk yarısında iradi ve dürtüsel tarafımız çok dengeliydi. Ancak ikinci yarıda biraz daha dürtüsel tarafa kayabiliriz gibi görünüyor. Ruhsal, spritüel çalışmalar, dua, ibadet, meditasyon, bağışlama ve serbest bırakma çalışmalarına hizmet edecek güzel saatlerdeyiz. Akşam saatleri de aynı etkilerden fayda alabiliriz. Fedakarlık ve merhamet konulu çalışmalar, sanatsal faaliyetler, yaratıcılık gerektiren aktivitelerden de verim alabiliriz. Günün ikinci yarısı olayların ardındaki duygusal ve ruhsal boyutu görebilme ve büyük resme bakabilme şansımız daha iyi olacak.

21 Şubat CUMA günü de Ay Akrep burcunda. Duygusal konular, sanatsal çalışmalar, güç ve azim gerektiren işler için güzel bir gün. Karizmatik ve ben diyebilen kişiler ilgimizi her zamankinden daha çok çekebilir. Aynaya baktığımızda da kendimizi etkileyici bulma ihtimalimiz her zamankinden fazla.

Bugünün yorucu etkileri dün de olduğu gibi şüpheci ve kıskanç yaklaşımlar, inatlaşmalar, güç savaşları içine girebilme ve genel bir huzursuzluk hali olacak. Bugün önlem almanız gereken en önemli konu yolunda giden işlere çomak sokma arzusu olacak. Her şey akıcı ve pür-i pak ilerlese bile suni krizler yaratma ve bunun ardından alıp yürüme, ilişkilerde de krizlere sebep olabilir.
Erken saatler destek alıp verme, derin sohbetler, paylaşımcı yaklaşımlar, güç ve iş birliği fırsatları açısından verimli olacak. Zor ve cesaret isteyen işlere girişmek, ruhsal çözümlemeler yapılacak çalışmalara katılmak, şifa yöntemlerinden destek almak için ideal saatlerde olacağız. Güçlü insanlar ve özellikle de kadın figürlerinden yana şanslı olacağız. Ancak inatlaşma ve güçlerin savaşı gibi riskler, baskıcı tutumlar ve düşüncenin, niyetin zorla kabul ettirilmesi gibi risklere karşı tedbirli olmak gerekecek.

Akşam saatleri sözlere ve niteliğine çok fazla takılmadığımız sürece keyifli, eğlenceli, aşk dolu bir akşam geçirebilirsiniz. Eğer laflara fazlasıyla rağbet ederseniz işin büyüsü bozulabilir. Yanlış anlaşılmalar, kırıcı ifadeler, anlaşmazlıklar, dargınlıklar söz konusu olabilir. Kişiselleştirme ve yargılama gibi durumlar da bu akşamın güzel havasını bozabilir. Oysa kendimizi güzel enerjilere teslim etme şansımız var. Bu akşam saatleri yaratıcılık gerektiren işler ve sanatsal beceriler için de elverişli. Partnerinizle derin duygusal paylaşımlar yapma şansını da kaçırmayın derim.

22 Şubat CUMARTESİ Cumartesi günü Ay 12:12 ye kadar Akrep burcunda ve boşlukta olacak. Duygusal, hırslı, kuşkucu ve kıskanç tutumlardan zarar göreceğimiz ancak azmin ve inancın fayda sağlayacağı şekilde geçecek günün ilk yarısı. Başlangıçlardan ziyade yarım kalan işlerin toparlanması, sabır ve irade gerektiren işlerde yol alınması, sanatsal beceri gerektiren, araştırma, inceleme ve keşif ihtiyacı duyulan çalışmalar için elverişli olabilir. 

Bu sabahın en zorlayıcı etkilerinden biri inatlaşma ve tolerans eksiliği olacak. Sorumluluk almak ve alınan sorumluluğun ağırlığını hissetmek, eğlenmeyi atlamak, her şeyi aşırı ciddiye alıp tadımızın kaçması, kendini yetersiz hissetme bu yüzden de kasılma ve yeteri kadar samimi olamama gibi durumlar olabilir. Biraz rahatlamaya ve serbest bırakmaya ihtiyacımız var. Günün ilk kısmında bunu ne kadar çok becerebilmişsek devamı da o kadar rahat olacak. Zira günün ikinci yarısı o kadar da ciddi bir havaya istesek de bürünemeyeceğiz.

Saat 12:12 den sonra Ay yaklaşık 2,5 gün için Yay burcuna geçecek. Günün geri kalanında özgürlük ihtiyacımız, yeni yerler görme, yeni insanlar tanıma ihtiyacımız artacak. Din, felsefe konuları, yayıncılık ve eğitim içerikli aktiviteler, yolculuklar, yabancılarla ya da yurt dışı ile bağlantılı şeyler için elverişli saatlerde olacağız. Maceralara ve yeniliklere açık olmak sayesinde çok daha karlı çıkabiliyoruz Ay yay burcundayken.

Yeni şeyler öğrenmek, bilgili ve tecrübeli kişilerden görüş almak ve her türlü olay ve karşılaştığımız herkese, keşfettiğimiz her mekana gelişim fırsatı olarak bakmak her zamankinden kolay oluyor. Eğlenen ve coşkuyu yaratabilen bir enerji artacak. Ancak sorumluluk almak ve ciddi işlerle uğraşmak için çok da uygun bir hava yok günün geri kalanının.

Akşam saatleri ilişkilerde pürüzler, yanlış anlaşılmalar, uzlaşamama sorunu, kadın erkek ilişkilerinde çatışmalar söz konusu olabilir. Önemli ve otorite konumundaki kişilerle görüşmek, eğlenceli ortamlarda rahatlık sağlamak ve zamanı dengeli ve uyumlu olarak birileriyle paylaşmak pek mümkün olmayabilir. Başına buyruk hareketler gerginliklere sebep olabilir.

Özellikle ilerleyen saatler dalgınlık ve yanılma gibi riskler de içeriyor. Eğer alkol kullanıyorsanız bu akşam her zamankinden daha çok etkilenebileceğinizi ve bu bilinç bulanıklığından zarar görebileceğinizi hatırlatmak isterim. Böyle bir alışkanlığınız yoksa da bu akşam ve gece saatleri için bilincinizi yoran ve dengenizi bozan bir takım durumlara şahitlik edebilirsiniz. İyi niyetlerin suistimal edilmesi, yanılma, aldanma ve kanma gibi durumlar kalıcı kararlar ve adımlar için elverişli bir zemin hazırlamayacaktır.

Sanatsal beceriler ve inançlar doğrultusunda yapılacak dua ve ibadetler için, dini felsefi konularda okumak için kullanabilirsiniz gece saatlerini.
Biz bugün saat 11:00-16:00 saatleri arasında Caddebostan Kültür Merkezinde A salonunda birbirinden değerli 11 astrolog ile birlikte hazırladığımız “Burçlar Hakkında Her Şey” kitabımızın imza gününde olacağız. Her bir yazarın ücretsiz kısa seminerler ile kendi konularına ait bilgilendirmeler yapacağı keyifli güne hepinizi bekleriz.


23 Şubat PAZAR günü de Ay Yay burcunda olacak. Dış kaynaklı ve yabancılarla bağlantılı işlere girişmek, internet, yayıncılık, eğitim, din ve felsefe içerikli konularla ilgilenmek, rutin sorumluluklardan biraz olsun sıyrılıp farklı ve eğlenceli bir gün planlamak için elverişli olacak. Bugün yeniliklere açık olmak, maceralara heves edebilmek, esnek düşünüp, esnek davranmak bize fayda sağlayacak. Sınırlamalardan kurtulmak ve gelişim fırsatlarını yakalamak ise bize mutluluk verecek. Gün içinde bir konuya odaklanmakta zorlanma ve yeteri kadar ciddiyet yaratamama gibi riskler söz konusu olabilir.

Hafta sonu olmasına rağmen yine de güne erken başlayanlarınız, bu heyecanlı ve dinamik etkilerden maksimum faydayı alabilir.
Erken kalkıp yürüyüş ya da koşuya çıkmak, daha önce gitmediğiniz mekanlara doğru yola çıkmak, yeni bir kitaba başlamak, etrafınızdaki her şeye veya başınıza gelebilecek her türlü olaya sizi geliştirebilecek bir fırsat gözüyle bakabilmek, yeni bir şeyler öğrenmeye niyet etmek için gayet destekleyici bir gökyüzü olacak.

Bu sabah saatleri olayların biz istesek de istemesek de hızlıca aktığı, planlı hareket etmekte zorlanacağımız, sürprizlere açık olursak değişimlerin mutluluk sağlayacağı etkiler altında olacağız. Bu saatlerdeki Uranüs üçgeni dışında gün boyunca Ay'ın başka temel bir açısı olmayacak.

Aslında dünden bu yana hissedilen Güneş-Neptün kavuşumu açısı akşam saatlerinde kesinleşecek ve bu içinde bulunduğumuz 2-3 gün içinde etkili olacak. 
Güneş iradeyi, egoyu, benliğimizi, otorite figürlerini, eril enerjiyi ve varlığımızı temsil ediyor. 
Neptün ise bu temsil edilen konularda çözülme, serbest bırakma ve dağılma enerjisi yaratıyor.
Bu transit etkisiyle içinde bulunduğumuz günlerde;
Bazı şeylerden feragat etmek zorunda kalma durumu söz konusu olabilir.
Bu açı bizlere kendimizden çok çevremize karşı duyarlılık gösterme, merhamet ve feda temalarını getirebilir.
Sezgilerin ve bilinç üstü bir algının da belirgin olarak hissedileceğini söyleyebilirim.
Gerçek olduğunu somut olarak ispatlayamadığımız ancak var olduğunu bir şekilde bildiğimiz bazı durumlar yaşanabilir.
Ruhsal konulara doğru istemsiz olarak çekilme ve bir nevi tevekkül haline ulaşma da söz konusu olabilir. 
Hayal alemine dalma, gerçekleri görmekte zorlanma, gerçeklerle yüzleşememe gibi riskler yaşanabilir.
İradeyi ve egoyu çözen etkiler altında olacağımızdan daha çok spritüel, ruhsal konulara eğilmek iyi olur.
İrade ve disiplin, ataklık ve kararlılık gerektiren işlerde zorlanmalar olabilir bu içinde bulunduğumuz 2-3 gün için.
Mantık ve otokontrol devre dışı kalabilir.
Oluruna bırakan, hakkımızda hayırlı buymuş dedirten, kaderci bir yapıya bürünebiliriz.
Eğer normalde de bu enerjiye yakın bir yapınız varsa gerçekler biraz daha can yakıcı olabilir.
Aldanma, kanma, kandırılma gibi durumlar, kontrolün kaybı, otorite figürü konumundaki kişiler ya da erkek figürleri tarafından aldatılma, hayal kırıklığı yaşama gibi durumlar söz konusu olabilir.
Yönetim kademesindekilerin otoritesinin dağılması, bu açıdan etkilerini yitirmeleri gibi bir duruma şahitlik edebiliriz.
Sanatsal yaratıcılıkta ise artış ve içimizden gelenleri sınırlardan arınmış biçimde dışa vurma söz konusu olabilir.
Bir de sezgilerin artışından bahsetmiştim. Doğrudan ya da dolaylı olarak gelecek mesajlara rüyalardan alacağınız manalara hazırlıklı olmakta fayda var bugünlerde.

Akşam saatleri iletişim ağları pürüzsüz olacak. Önemli konuşmalar, kendinizi ifade etmenizi gerektiren işler, buluşma ve toplantılar, uzlaşı zemini isteyen konular, seyahatler ve yazı, çizi, hesap, kitap gerektiren işler için uygun olacak.  Sohbeti, hareketi bol, eğlenceli bir akşam bizi bekliyor. Haftayı güzel, akıcı etkilerle tamamlıyoruz.

Tüm hafta boyunca gönlünüzdeki güzellikler sizinle olsun…
Hayrınıza olana da gönlünüz razı olsun…


Samiye Özbaş Soysal

Yorumlar

Popüler Yayınlar