AstroKarmik ile 3-9 Şubat 2014 Haftası yorumları...

3 Şubat PAZARTESİ günü Ay saat 06:55 den sonra yaklaşık 2,5 gün için Koç burcunda olacak. Hafta sonunun dingin ve belki de biraz da miskin havası bu yeni haftanın başlangıcı ile birden dağılacak. Hareket halinde olacağımız ve enerjimizin gayet yerinde olduğu bir şekilde güne başlıyoruz. Cesaret ve girişimci bir ruh hali ile hareket ediyor olmak bize çok şey kazandıracak. Geçtiğimiz iki günün aksine bugün huzurlu ve sakin bir ortam yakalamak zor olabilir.


Ataklık ve özgüven gerektiren işler, hızlı ilerleme kaydetmek istediğiniz şeyler, fiziksel güç kullanımı ve sağlamlık ile yapacağınız işler için oldukça elverişli bir gündeyiz. Bugün size kar getirecek olan tavırlar, çok fazla düşüncelere dalmadan içinizden gelen dürtüye göre harekete geçebilmek, ilk adımı atabilmek ve inisiyatif kullanıp hızlı ve pratik çözümler üretebiliyor olmak olacak. Bu kadar hareketten bahsetmişken, hiç kontrolsüz ve aceleci tavırların da kardan çok zarar açabileceğini unutmamakta fayda var. 

İşin içine cesaret koyduk, özgüven koyduk, ilk adımı attık ya da harekete geçtik. E artık sonrasında da azıcık sabır hiç fena olmazJ Hemen ve çabuk diyen enerji bugünün en yorucu etkisi…

Bir de bu kadar çok “bireysel” çabanın olduğu yerde ufak tefek çatışma ve inatlaşmalar da olabiliyor unutmamak lazım. Hem fiziksel hem de ruhsal anlamda kırıp, dökmeden iverilen gayret bize hem haklı hem de kazançlı konuma taşıyabilir.

Akşama kadar enerjimiz hiç bitmeyecekmiş gibi koşturup durduktan sonra akşam saatleri de aynı dinamik tempo hatta belki de daha da fazlası bizi bekliyor olacak. Artısı, değişim, hareketlilik ve özgürlük ihtiyacının artmış olması.

Duygusal dalgalanmalara açık, ani ve fevri tepkilerin beklenebileceği, kazalara meyilli olacağımız canlı bir akşamdayız. Uzlaşmacı ve sakin tavırları beklemek pek mümkün olmayabilir. Aksine bu akşamın en önemli özelliklerinden biri “sürprizlere açık ol ve karşındakilerden beklenmeyecek olanı bekle” diyen etki olacak.  Gecenin ilerleyen saatleri bunu dizginlemek için özellikle çaba sarf edebilmemiz gerekecek. Bir de değişime uyum sağlayan ve toleranslı tavırlar bizi 1-0 öne geçirecek bu yarış enerjili günde.

4 Şubat SALI günü de Ay Koç burcunda olacak. Yine dinamizm var. Yine canlılık var, heyecan var...  Bir şeyleri başlatma, öne atılma, mücadele etme ve hızlı ilerleme kaydetme gibi dürtüsel etkileri yoğun bir gündeyiz. Rekabetçi, vazgeçmeyen ve her yolu deneyen tavırlardan eğer işin dozunu kaçırmamışsak kar elde edebileceğiz. Bugün güçlü insanlar bizi kendine çekecek. Zayıflıklara ve silik enerjilere tahammül etmek ise her zamankinde daha zorlayıcı olabilecek. İşbirliği, denge ve uyum sağlamanın zor olabileceğini ve bunu gerektiren işlerde huzur bulma şansımızın fazla olmadığını hatırlatmakta fayda var.

Bugünü inatlaşma ve bunun sonucunda doğabilecek çatışmalardan, gerginliklerden koruyacak tek unsur bizimle aynı enerjide olan insanlarla bir araya gelmek olabilir. Yani eğer çekişip tatlı tatlı rekabete tutuşacaksak da bundan alınganlık göstermeyecek, bu oyuna hızlıca ayak uyduracak insanlara daha çok ihtiyacımız var bugün.

Fiziksel güç gerektiren işler için de elverişli olabilir. Durağan, masa başında yapılan, düşük enerjili işlerden haz alma ihtimalimiz düşük. Size ayak uyduran insanlarla birlikte eğer böylesini bulamamışsanız tek başınıza hareket edip verim alabileceğiniz bir gün olacak. Sabah saatleri kadın erkek ilişkileri, otorite figürleriyle ilişkiler, uzlaşma gerektiren konular için tüm güne nazaran çok daha güzel enerjide.

Günün devamı da Koç burcundaki Ay'ın canlı ancak biraz da huzursuz ve dengesiz etkisi altında az zamanda çok iş başarma teması ile birlikte geçecek.

5 Şubat ÇARŞAMBA günü saat 11:47 ye kadar Ay Koç burcunda ve boşlukta olacak. Bu saate kadar ki zaman dilimi başlangıçlardan ziyade rutinin sürdürülmesi ve yarım kalan işlerin hızlıca tamamlanması teması ile geçecek. Yine hareketli ve enerjik biçimde başlayacağız güne. Bizi yoran ancak bir şekilde yapılması gereken işlere sıkı sıkıya sarılabilirsek, nedenleri ve nasılları bir kenara bırakıp görev bilincine ulaşabilmişsek elimizdeki işleri çabuklaştırma şansımız olabilir.

Saat 11:47 den sonra ise Ay yaklaşık 2,5 gün için Boğa burcuna geçecek. Geçtiğimiz iki günün manevra kabiliyeti geniş ve risk aldırabilen etkilerinden sonra karşımıza çıkacak yeni enerji bize çok daha garantici tavırları öğütleyecek. “Risk alma, elindekini koru, şartları değiştirmene gerek yok” diye ekleyecek.  Günün ikinci yarısı ve tabi ki önümüzdeki gün için de öncelikli olan konular, güvende olma arzusu, maddi kazanç elde etme ve mevcut halimizi koruma isteği olacak.

Değişim değil istikrar arayacağız,
Başlangıçlardan ziyade, düzgün biçimde yürütülen işler ilgimizi çekecek.

Verimlilik ve ayakları sağlam yere basan işler öne çıkacak. Bu garantici tavırlar, dünyevi değerleri ve doğal olarak da para meselelerini daha çok destekleyecek. Maddi girişimler, yatırımlar, alım, satım işleri, somut kazanımları amaçlayan her türlü iş için elverişli bir gün.

Öğleden sonra sizin için önemli olabilecek kişilerden yana, özellikle de önemli kadın figürleriyle ilgili bazı sıkıntılı hadiseler, hayal kırıklıkları, beklenen desteği alamama, alsan bile işe yaramaması, duygusal çalkantılar, eski yaraların tekrar gündeme gelmesi gibi durumlar yaşanabilir.  Sizi derinden yaralayan kişi ve durumlara karşı “acaba buradan almam gereken ders neydi” diye yaklaşmak sonrası için kazançlı sayılacağınız önemli deneyimler yaşamanıza vesile olabilir. Kırgınlıkların ardındaki gerçek nedene bakabiliyor olabilmek önemli...

Akşam saatleri günün en keyifli sayılabilecek zaman aralığı olacak.  Önemli konuşmalar, etki bırakacağınız ve inandırıcı olmaya niyet ettiğiniz önemli görüşmeler için elverişli.  Bu akşam duygularımız ile mantığımız benzer çizgide olup düzgün ifadelerle aktarılabilecek. Yazmak, çizmek, konuşmak, anlatmak ve isteklerimizi, düşüncelerimizi aktarmak için ideal bir akşam. Sanatsal beceriler ve ruhsal konular, fedakarlık gerektiren işler için de elverişli...

Ayrıca keyif amaçlı olan ve beş duyumuza hizmet eden her şey de bugün özellikle de akşamın ilerleyen saatlerinde bizi kendine çekecek. Güzel yemekler eşliğinde edilen tatlı sohbetler, yüreklere şifa olacak bir şarkının kulaklarımızı şenlendirmesi, dualar, meditasyonlar, sanatsal uğraşılar, aşkın dile gelmesi, bedenimizi ve duygusal tarafımızı şımartacak her türlü aktivite için destekleyici bir akşamdayız.

6 Şubat PERŞEMBE günü de Ay Boğa burcunda olacak. Güvene dayalı tutumlar, sakin, sabırlı ve ağır hareketler bugünü verimli kılacak olan şeyler. Huzur ve dinginlik ana amaç olursa gerisi otomatik olarak gelecek. Bugün ihtiyacımız olan şey değişim, dönüşüm veya sürprizli durumlar değil de her zamanki alışıldık olanın tekrarı biçimde yaşayabilmek...

Sabah saatlerinde bir plan yaptıysak bunun değişmesini istemeyeceğiz.  Bir karar verdiysek bundan caymak aklımıza bile gelmeyecek.  Bir şeye niyet ettiysek elimizden geleni ardımıza koymadan çalışabileceğiz. Bir işe başlamışsak devamını getirmek ve sonucunda da elle tutulur bir şeyler elde etmek isteyeceğiz.

Bu saatler iyimserlik ve geniş düşünme becerisi gösterebilmişsek günün neredeyse en şanslı saatlerinde olacağız. Ticari bağlantılar, maddi girişimler, bu açıdan ele geçebilecek fırsatlar yoğun olacak. Önemli kişilerle görüşmek, taleplerde bulunmak, sosyal organizasyonlara imza atmak, finansal kararlar almak, eğitim alıp vermek, dini, felsefi konularla ilgilenmek, yazmak ve yayınlamak için elverişli olacak. Girişimcilik ruhu bize bu sabah çok şey katabilir gibi görünüyor.

Öğlene doğru destekleşme, güç birliği oluşturma ve ilişkilerde derin paylaşımlar yaratma şansımız iyiden iyiye artacak. Bize destek veren kişiler özellikle de kadın figürleri her ne pahasına olursa olsun yanımızda olduklarını hatırlatacaklar. Talep edersek el verenimiz çok olacak. Ya da doğru eller bize uzanacak. Bu saatler sağlam fikirleri harekete geçirmek ve önemli ve sabır gerektiren mücadelelere başlamak için de gayet uygun.

Öğleden sonra da oldukça pozitif etkiler yansıyor gökyüzünden. Hem ikili hem de sosyal ilişkilerde uyum ve huzur yanı başımızda olacak. Özel ya da önemli kişilerle görüşmek, talep ve teklifte bulunmak, yakınlaşma fırsatı yaratmak ve uzlaşmacı görüşmeler yapmak için ideal. Akşam saatlerine kadar günün pozitif enerjisi bu şekilde devam edecek.

Tavsiyem günü çok geç saate kadar uzatmamanızdır. Akşamın ilerleyen saatleri bütün günün hoş etkilerini biraz lekeleyebilecek nitelikte. Eğer dışarıdaysanız sosyal hayatınızda, evde ailenizle birlikteyseniz de aile içi gerginliklere gebe bir gece bizi bekliyor. Tartışmaları uzatmamak, anlayış ve hoşgörü gösterebilmek, uzlaşmaları ise şansınızı fazla zorlamayıp başka zamana ertelemek en güzeli olur.

Gece 23:43 den sonra Merkür 28 Şubat tarihine kadar devam edecek retro hareketine başlayacak.  Hepimiz artık Merkür retrolarına alıştık. Ne gibi risklerin bizi beklediğiniz az çok herkes biliyor. Bu kez Balık burcunda olacak ve ilerleyen günlerde Kova burcuna dönecek.
Balık burcunda başlayacak olan retro bu hareket bizi biraz zorlayacak. Merkür Balık burcunda zaten çok rahat etmiyor.
Merkür mantık diyor Balık ise mantığın ötesinde olan bir burç…
Merkür aklınla algıla diyor Balık ise bu algıyı sezgisel olarak gerçekleştirebiliyor...
Merkür objektif ol diyor, Balık ise subjektif olmak eğiliminde…
Zihnimizi, bilgi ve iletişim akışını, yolculukları, teknolojiyi daha çok simgeleyen Merkür, geri hareketinde olduğu dönemlerde bize bu konularda bazı sıkıntılar yaratabiliyor. 

Merkür Retrolarının genel etkileri, riskleri ve potansiyelleri konulu yazıma aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
http://astrokarmik.blogspot.com.tr/p/merkur-retrolar.html

Biz kısaca bu dönem için:
Eğer bir alet özellikle de teknoloji içerikli olanından veya bir hizmet satın alacaksak daha tedbirli olmamız ve açık noktaları ve olası riskleri iyice gözden geçirmemiz gerektiğini biliyoruz.
Eğer bir imza atacaksak iki kere okumak, bir uzmana danışmak, bir başlangıç yapacaksak her türlü tedbiri alıp her zamankinden daha temkinli olmak gerektiğini de biliyoruz...

Yani zaman bize “acele etme”, “iyice düşün”, “riskleri ölç”, “tekrar gözden geçir”, “kararından emin ol”, “tedbirli davran” diyor. Riskler ise bunu yapamamışsak başımıza geliyor…

Bu kez retro Balık ve Kova burçlarında gerçekleşecek. Balık burcunda olduğu 6-13 Şubat tarihleri arasındaki dönem, su burcu etkisi ile ruhsal ve duygusal çalışmalar, ruhsal çözümlemeler açısından fırsat olabilir.
13-28 Şubat arasında ise, bilimsel, teknoloji içerikli çalışmaları tekrar gözden geçirmek, hataların tespiti, düzeltilmesi, yeniden yapılandırmalar ve eski fikirlerin tekrar ele alınıp geleceğe dair yapılandırılması için güzel bir dönem olabilir.

Toplumsal bazda ise, kronik hale gelmiş ve artık kanıksadığımız fikirsel dayanışmalar ve çözüm süreçlerinin tekrar masaya yatırılması gündeme gelebilir. Unutulmuş veya etkisini yitirmiş organizasyonlar, gruplar ve dernekler tekrar faaliyete geçebilir.

Yeni yapılanmaların, oluşumların ise aksayan noktalarını bulup çıkarmak pürüzlerden kurtulmak adına biraz vites küçültme ihtiyacı doğabilir.

İçinde bilgi bilimsellik ve teknoloji yatan her türlü konuda eğer yeteri kadar irdelenmemişse hatalar, bilgi kirlilikleri ve yalan yanlış ifadeler yanlış yönlendirmeler söz konusu olabilir. 
Devrim ya da buluş niteliğindeki çıkışlar geri gitmek zorunda kalabilir.

Bir icadın ya da teknolojik ürünün aksaklıklar nedeniyle toplatılması gibi durumlar yaşanabilir.
Merkür temasına dahil olan her tülü konuda birden fazla kontrol, daha çok özen ve bilgi açığının kapatılması ihtiyacı çok fazla olacak.

Olası iletişim aksaklıklarında veya yukarıda bahsettiğim konulardaki sorunlarda sinirsel gerginlik ve isyan durumlarının çözüme katkı sağlamayacağını, “vah vah vah tüh tüh tüh Merkür yine retro olmuş” tavırlarının gereksiz olduğunu da belirtmek isterim…

Hayatımızda bir konuda duraksama veya gerileme yaşanıyorsa, unutmamak da fayda var ki evren bize bu konuya daha fazla zaman ayırman gerekiyor, bir kez daha düşünmen gerekebilir, belki de buna artık ihtiyacın yoktur, çözmeden ilerleme gibi mesajlar veriyor olabilir… Her Merkür retrosunda olduğu gibi, bu sürecin olası aksaklıklarının, sizlere verdiği mesajları alabilmenizi ve bunu fırsata dönüştürmenizi gönülden dilerim.

7 Şubat CUMA günü Ay yine Boğa burcunda ve 06:50 sonrası akşam saatlerine kadar boşlukta olacak. Mevcut düzeni yürüten, risk almayan ve verimlilik esasına göre hareket eden tavırlar işe yarayacak bugün. Başlangıçlardan ziyade elimizdeki işlere yönelme ve yarım olanları tamamlama açısından desteklenmiş olacağız. Parasal konular, güven, istikrar ve somut kazanımlar günün ana amaçları olacak. 

Gün içinde özellikle sabah saatlerinde pek keyifli işler yer almıyor ne yazık ki. Erken saatler ciddiyet gerektiren ancak güle oynaya yapmadığımız adeta angarya diye adlandırılabilecek işlerle dolu olabilir. Yorucu ancak siz yapmazsanız kimsenin el atmayacağı zorunlu işler bu sabah gözünüzde fazlaca büyüyebilir. Ertelemek, direnmek ya da surat asıp, söylenmek zamanı hızlandırmayacak. Normal şartlara destek veren kişiler özellikle de kadın figürleri bugün bu konuda çok da hevesli olmayabilirler. 

Sabah saatleri önemli ve hızlıca ilerleyeyim, kazanım elde edeyim, destek alayım dediğiniz işler, önemli kişilerle görüşmek ve taleapte bulunmak için elverişli değil. Aksine, engeller, gecikmeler ve hayır cevaplarına daha yatkın etkiler altında olacağız.
Gün boyunca keyif adına az, verimlilik adına çok çalışmışsak, yani eğlenmemeyi göze almışsak birçok işi bitirme ve gün bitiminde huzura kavuşma şansımız artabilir.

Saat 20:44 den sonra Ay yaklaşık 2,5 gün için İkizler burcuna geçecek. Geçtiğimiz günlere oranla çok daha hareketli ve trafikli bir enerjiye geçiş yapıyoruz. Akşamı dinlenerek geçirmek iyi olabilir ancak bu da zor gibi görünüyor. Bütün günün işleyen demiri akşam saatlerinde ışıldamaya başlayacak adeta. Yani istesek de susup, oturmak, uyuklamak içimizden gelmeyecek. Hareketli, sohbetli bol ve dinamik bir akşam bizi bekliyor.

8 Şubat CUMARTESİ günü Ay İkizler burcunda olacak. Hareket halinde olacağımız planlar, iletişim becerilerimizi kullanacağımız işler açısından verimli ve keyifli bir gün olabilir. Zihinsel kapasitenizi ya da el becerinizi kullanacağınız işler, hesap kitap işleri, kısa seyahatler ve yakın çevreniz ve kardeşlerinizle ilgili planlar bugün sizi mutlu edebilir. Odaklanma sorunu ve aynı anda pek çok şeyi isteyip pek çok işe birden kalkışma konusu günün önemli bir riski. Bugün ana amaç huzurlu ve sakin bir gün geçirelim değil. Aksine nerede hareket orada bereket diyen bir enerjimiz olacak. Tatlı dil ile halledilebilecek işler bugün hız kazanabilir.

Ancak bu kadar konuşma ve kendimizi anlatma ihtiyacı duyduğumuz bir günün erken saatleri maalesef anlattıklarımızın tam olarak anlaşılmaması ile karşı karşıya olacağız. Sözlerin yanlış anlaşılması, laf kalabalığı içinde asıl verilmesi gereken mesajın yerine ulaşamaması, duyduklarımızdan bambaşka manalar çıkarma, farkına varmadan yanlış yönlendirme ve yönlendirilme söz konusu olabilir.

Bu saatler ufak tefek hayal kırıklıkları, alınganlıklara da gebe. Genel olarak keyifsizlik ve negatif bir bakış açısı da sabahın olumsuz olabilecek etkileri arasında. Bu saatler yapılan fedakarlıkların tam olarak işe yaramaması ve suistimal edilme gibi riskler de mevcut. Bu arada sanatsal ve ruhsal konularda çalışma yapmaktan verim alabiliriz.

Öğleden sonra günün ilk yarısında eğer arzuladığımız hareketlilik ya da heyecanı yeteri kadar yakalayamamışsak şansımız biraz daha artacak. Seyahatler, eğitim ve iletişim konulu işler, ziyaretler ve sohbet dolu görüşme ve buluşmalar için ideal saatlerde olacağız. Yeni ortamlar, yeni insanlar ve deneyimler günün ikinci yarısında cazip ve kolay ulaşılır olacak. Hız ve telaş, huzursuzluk hissi, oturduğu yerde duramama, bir şey isteme ancak ne istediğini tam olarak bilememe gibi çocukça ve duygusal stres yaratan şeylere açık saatlerdeyiz. Keşifleri bol ama fiziksel ve duygusal anlamda yorucu bir zaman dilimi… Bir uyarı: Akşam saatleri patavatsızlık boyutuna varan sözlerin kırıcı niteliği göze çarpabilir.

9 Şubat PAZAR günü de Ay İkizler burcunda olacak. Düne benzer biçimde, yolculuklar, eğitsel temalar, sosyal ve eğlenceli organizasyonlar, ticari meseleler, kısa ziyaretler ve hareket ve iletişim halinde olacağımız planlar için uygun bir tatil günündeyiz. Konsantrasyon ve kararsızlık sorunu dışında herhangi bir büyük sorun görünmüyor günün enerjisinde. El becerisi ya da iletişim yönü kullanmayı gerektiren her şeyden verim alabiliriz. Bilgiye çabuk ulaşma, aradığımızı hemen bulma etkisi var günün gökyüzünde. Kolay ulaştığımız bilgiyi aynı kolaylıkla harcamadığımız, elimize geçenin kıymetini bildiğimiz sürece geliştirici olabilir.

Uzun sohbetlerin özel hayatlara girmemesi ve 3. şahısların özeline dokunmaması bugün için diğer uyarı unsuru olacak.
Günün ikinci yarısı ikili ilişkiler, kadın erkek ilişkileri, önemli kişilerle görüşme ve buluşmalar, uyum ve huzur arayışında olduğumuz durumlar, teklifler, talepler, destekleşmeler ve birlik ruhu ile yapılacak her şey için elverişli. Seyahatten, sohbetten, birden fazla kişinin yaptığı planlardan müthiş keyif alabiliriz.

Akşam saatleri dinamizm artacak. Heyecan arayışımız da belirgin hale gerekecek. Hem fiziksel efor hem de cesaret gerektiren işler, atılganlık ve özgüven isteyen girişimler, bedensel efor harcayacağımız spor ve uğraşlar için uygun. Söylemek istediğiniz ancak bir türlü cesaretinizi toplayamadığınız önemli konuşmalar için de gayet uygun. Saat 23:09 dan sonra Ay boşlukta olacak.

Tüm hafta boyunca gönlünüzdeki güzellikler sizinle olsun…
Hayrınıza olana da gönlünüz razı olsun…

Samiye Özbaş Soysal

Yorumlar

Popüler Yayınlar