AstroKarmik ile 24 Şubat-2 Mart 2014 Haftası Yorumları...

24 Şubat PAZARTESİ gününün çoğunluğunda Ay Yay burcunda olacak. Haftaya keyifli ve pozitif bir enerjiyle adım atacağız. Eğitim, yolculuklar, gelişim fırsatları ve macera niteliğindeki olaylar bizi kendine çekecek. Yapılması gereken işleri bir kenara bırakmış ve acaba ne gibi yenilikler keşfedebilirim diye ortada dolanan insanlara şahit olabilirsiniz. Disiplinli bir şekilde çalışmanız gereken işler yerine özgürce hareket edeceklerinizden çok daha fazla verim alabilirsiniz günün ilk yarısında.

Saat 11:26 dan sonra yaklaşık 4,5 saat Ay boşlukta olacak. Başlangıçlardan ziyade yarım işlerin toparlanması ve bilgi tazeleme, çoğaltma ve paylaşma içerikli çalışmalar açısından daha faydalı saatlerde olacağız. Öğlen saatleri mücadeleci ve cesur bir enerjimiz olacak. Bunlara ve fiziksel efora ihtiyaç duyacağımız her türlü çalışma için elverişli olabilir.

Saat 15:50 den sonra Ay yaklaşık 2,5 gün için Oğlak burcuna geçecek. Tamamlamadığımız işler, almadığımız sorumluluklar çok daha bir cazip gelecek bu saatten sonrasında.  Maceralara ve olayın eğlenceli kısmına kısa bir mola vereceğiz diyebilirim. Günün geri kalanı ve önümüzdeki iki gün boyunca görev bilinci ile hareket etmek, olayları ve kişileri ciddiye almak ve başarma arzusunu hareket geçirmek sayesinde kazançlı çıkacağız.

Bu saatten sonrası eğlenceli ve romantik içerikli aktivitelerden çok ciddi meseleler ve iş konularına daha uygun enerjiler içerecek.

25 Şubat SALI günü Ay Oğlak burcunda olacak. Bugün ve yarın için ciddi, kararlı ve istikralı hareket etmek, görevlerimizin ve zorunluluklarımızın farkında olmak bize fayda sağlayacak. Günün temasında boşa geçen vakitlere tolerans yok. Daha çok çalışıp, daha karlı çıkalım diyen ve başarmadan da vazgeçmeyen bir etki altında olacağız. Azim ve kararlılık sayesinde hangi konuya el atmak istemişsek başarılı olmak dışında bir alternatifi gözümüz göremeyecek adeta. Resmi kurumlarda yürütülecek işler, plan, program ve projelendirme çalışmaları, organizasyonlar ve yönetsel mevzular bu iki gün boyunca ön planda olacak.

Güne uyumlu ve iş birlikçi bir enerji ile uyanacağız. Sabah saatlerinde aslında dünden bu yana etkili olan Venüs-Satürn destekleyici transiti kesinleşecek ve dün olduğu gibi bugün ve yarın da etkilisini göstermeye devam edecek. Bu açı etkisiyle ilişkileri ciddiye alma ve kalıcı olanlarına adım atma isteği duyabiliriz. Hem ikili hem de sosyal ilişkilerimizde güven veren ve uzun süre yanımızda olacağını bildiğimiz kişiler bizi kendine çıkacak. Macera arayışları ya da sadece keyif amaçlı olan birlikteliklere rağbet etmemek önemli olacak. Geleceğe vaatlerde bulunan, sağlam temelli ilişkilerin başlangıcı için elverişli bir enerji olacak.

Ancak bunun yanında aradığınız ayaklarınızı yerden kesecek nitelikte bir aşk ya da sizi eğlendirecek ve kafanızı dağıtacak bir ilişki ise bunu bulmakta zorlanabilirsiniz. Zira isteseniz de istemeseniz de bu transit etkisiyle ayaklarınız yere basacaktırJ  Her iki gezegen de maddi konuları ve ticari temaları ilgilendiriyor. Gökyüzündeki bu olumlu açıları, bu etki altında iken adım atacağımız finansal ve ticari girişimlerimizin de sağlam temelli olabileceğini gösteriyor. Uzun vadeli olmasını ümit ettiğiniz kalıcı ve güven veren iş ya da özel hayatınıza dair her tülü ilişki desteklenmiş olacak.

Ancak saatler ilerledikçe gözlerimizi açtığımızda hissettiğimiz huzur biraz dağılabilecek ne yazık ki.  Öğleden öncesi ani değişimler, kurduğumuz organize ettiğimiz düzenin bozulması, değişmek zorunda kalması ve bunun gerginliği gibi durumlar yaşanabilir. Her ne kadar en ince ayrıntıyı hesaplamış ve işleri rayına oturtmuş gibi görünsek de ufak pürüzlere ve değişim ihtiyaçlarına karşı hazırlıklı ve toleranslı olmakta fayda olabilir. Günün neredeyse tamamı duygusal ve dürtüsel tepkiler verme riskimizin olduğunu bilmenizde fayda var.

Sırf değişiklik olsun diye yapılan planlardaki riskleri iyi ölçmek gerekecek. Yönetim kademesindekiler ve resmi kurumlarla ilişkilerde, beklenmedik tepkiler alma ihtimalini de göz önünde bulundurmakta fayda var.

Bu sabah saatleri karşımıza çıkacak fırsatları objektif bir bakış açısı ile değerlendirmek önemli. Daha doğrusu karşımıza çıkan kişi veya durumların bir fırsat olduğunu görebilmemiz asıl kilit nokta olacak. Aksi takdirde var olanı kullanamama, şansı geri tepme gibi riskler söz konusu olabilir. Yine aynı saatlerde yiyecek içecek mevzuunda kontrollü olmak, maddi ve manevi anlamda riskli olabilecek adımlardan kaçınmak gerekliliği doğacak. Neyse ki gökyüzündeki Venüs-Satürn altmışlık açısı bu açıdan bizi biraz destekleyecektir.

Öğlen saatleri duygusal tepkiler ve patlayıcı tavırlar açısından halen risk devam ediyor olacak. Güç ve başarı tutkusu, inat gibi unsurlar ilişkilerimizi zora sokabilir özellikle gün ortasında. Otoriter ve baskıcı tutumlardan kaçınmakta fayda var. Günün genelinde samimiyetin yeteri kadar sağlanamaması, bireysel hırs ve isteklerin daha öne çıkması gibi riskler var. Ancak tabi ki buna “biz” izin vermişsek. Günün kurtarıcı anahtarları, aklıselim tavırlar, hoşgörü, sabır ve paylaşımcılık olacak. Bireyselliğin ve bu uğurdaki çabanın, ön üstte, en başarılı, en, en olacağım direncinin törpülenmesi adına elimizden geleni yapabiliriz.
İlerleyen saatler Ay'ın herhangi bir temel açısı olmayacak ve bu etkiler altında günü ve geceyi sonlandıracağız.

26 Şubat ÇARŞAMBA günü de Ay günün büyük çoğunluğunda yine Oğlak burcunda olacak.  Sorumluluklar, resmi ve ciddiyet gerektiren işler ve bu nitelikteki ilişkiler öncelikli olacak günün ilk saatlerinde. Etki bırakmak, güven sağlamak ve çevremizdekilere karşı güven duymak bu saatlerde her zamankinden kolay olacak. Bize verilen görevleri sabırla ve gocunmadan terine getirmek takdir ve beğeniyi de beraberinde getirecek.

Sabah saatlerinde birkaç gündür etkili olan Jüpiter-Uranüs kare açısı kesinleşecek ve bu içinde bulunduğumuz günler de kendini belli edecek. Bu transit etkisiyle özgürleşme arzusu zarar verici boyutlara ulaşabilecek. Gözümüzün hiçbir şeyi ve hiçbir önemli bağı görmemesi, kanatlanmak ve yüreğimizin bizi götürdüğü yere gitmek ihtiyacı duyacağız. Çoğumuz da buna fırsat bulamayacak. Zira gerçeklerden bahsedecek olursak, hiç birimiz o kadar da ayaklarımızı yerden kesebilecek kadar köksüz değiliz. Bağlarımız ve sorumluluklarımız var. Hem yaşam hem de ilişkiler anlamında.

Sonuç olarak da bu transitin en çarpıcı etkisi, sebebini anlayamadığımız bir içsel huzursuzluk şeklinde kendini belli edebilecek. Bu etki altındayken kalıcı kararlar vermek, radikal adımlar atmak çok mantıklı değil. Zira riskleri ölçme, sonrasını düşünme şansımız olamayabilir. Verilen kararlarda ve duruşumuzda bir istikrar sağlamak zor olabilir. Gelişme, alanımızı genişletme, büyüme ve bunu sınırsız biçimde yapma ihtiyacı duyabiliriz. Sağlam olmasa da bir şekilde adım atmak, harekete geçmek; hedef belirlemek yerine, yola çıkıp mola yerlerinde iken bir hedef bulmak çok daha cazip gelebilir. Ancak tabi ki sorun da burada başlıyor.

Din ve felsefi konularda da uç noktada radikal aykırılıklar ve çatışmalara, değişimlere ve beklenmedik tepkilere açık olacağız bu etki altındayken.  Bize mutluluk veren bağlardan ve kalıplardan sırf farklılaşma ve farklı olanı yaşama adına uzaklaşmamak, ani ve fevri çıkışlar yapmamak, 10 adım sonrasına kilitlenip önümüzdeki adımı kaçırmamak, pembe gözlüklerin gerçekleri görmemize engel olmasına fırsat vermemek önemli olacak bu içinde bulunduğumuz günlerde.
İstikrar yakalamak da zor olabilir. Ani çıkışlar yapmak, sürdürmek istemediğiniz bağları ve ilişkileri kopartmak, tam anlamıyla üzerinde düşünmeden yapılırsa ileride size sorun yaratabilir.

Saat 12:51 den sonra Ay yaklaşık 4 saat kadar boşlukta olacak. Bu saatler başlangıçlar ve kalıcı nitelikteki kararlardan ziyade verimlilik esasına dayalı devam eden işlere ağırlık vermek için çok daha uygun olacak. Özellikle öğlen saatlerinde acele ile verilen kararlar ve düşünmeden yapılan hamlelerden mümkün olduğunca sakınmak gerekiyor.  Zaman bizim istediğimiz kadar hızlı akmayabilir.  Aksa bile bize yeterli gelmeyebilir. Hırs ve bireysel yaklaşımlardan zarar göreceğimiz bunun yanı sıra oto kontrol yapabilmişsek en zorlayıcı durumların içinden bile kolaylıkla çıkabileceğimiz etkiler altında olacağız.

Saat 16:56 dan sonra Ay yaklaşık 2,5 gün için Kova burcuna geçecek. Bu kez de dostluk ve bilgi alış verişlerinin ön planda olacağı, tek başına hareket etmektense birlik ruhunu canlandırmanın tercih edileceği etkiler ön plana çıkacak. Mantıksal yaklaşımlar duygusal içerikli durumlarda bile aranacak. Bilgi ve bilimsellik, teknoloji konularının, ne hissettiğimizden ziyade ne düşündüğümüzün daha rağbet gördüğü bir akşam ve iki gün bizi bekliyor.

27 Şubat PERŞEMBE günü Ay Kova burcunda olacak. Dostlarla bir arada olma, bilgimizi paylaşma, çoğaltma, fikir alış verişlerinde bulunma gibi durumlar bugünü her zamankinden verimli hale getirebilir. Gün boyunca, objektif kalabilmek, olayların ardındaki mantıksal gerçekleri görebilmek bize fayda sağlayacak. Bilgi, bilimsellik, teknoloji içerikli işler, grup çalışmaları, hümanist aktiviteler için elverişli bir gün.  Bugün olaylara kalıplaşmış standartlar çerçevesinde değil de nasıl daha işlevsel ve düzgün olanını yaratabilirim bakış ile yaklaşmak daha çok kazanç sağlayacak.

Özellikle sabah saatleri değişik, yenilikçi, özgün fikirler üretmek, sıra dışı ve pratik çözümler bulabilmek ve farklı olanı tecrübe edip gelişmek için desteklenmiş olacağız. Bugün ve yarının en can alıcı noktaları fikirsel bir egoya yenik düşmemek, en doğrusunu en mantıklısını ben düşünürüm hezeyanlarına kapılmamak, inatlaşmamak ve her ne kadar kalabalıklarla ve kalabalıklar için bir mücadele vereceksek de kendi bireysel varlığımızı bu kalabalığın içinde eritmemek gereği olacaktır.

Akşam saatleri aklımızdan geçenleri dile getirmek, yüreğimizin sesine kulak vermek, bunu ifade edebilmek çok kolay olacak.  Ruhumuz ile zihinsel varlığımız bir düzlemde buluşacak adeta. Ne istiyorsak, hissediyorsak, zihnimizde, ne düşünüyorsak da dilimizde olacak. Özellikle duygusal ihtiyaçlarımızı tam olarak aktarma şansı bulacağız. Ancak bunun yanı sıra zihinsellik gerektiren işlere duyguları fazlasıyla karıştırma riskimiz olacak. İş, mantık, hesap, kitap v.b. içerikli şeylerde objektifliğimizi yitirme ihtimalimiz var. Duygulara hitap eden konuşmalar için elverişli olabilir.

28 Şubat CUMA günü Ay yine Kova burcunda. Sosyal çabalar, ortak plan ve projeler, bireysel değil de topluca hareket etmemiz gereken işler, hümanizm içerikli çalışmalar için elverişli olacak özellikle günün ilk yarısı. Düne ait Kova burcundaki Ay enerjisinin temaları aynen bugün de geçerli olacak. Akılcı, mantıksal ve iyimser davranışların, objektifliğin faydasını göreceğimiz bir şekilde başlıyoruz güne.

Saat 12:54 den sonra Ay yaklaşık 4 saat kadar boşlukta olacak. Bu zaman dilimi ilk adımlar, kalıcı kararlar, ileriye dönük vaatlerde bulunan girişimler için pek elverişli değil. Zaten Ay'ın yeniay öncesi son fazında olduğunu göz önünde bulundurursak, günün tamamı başlangıçlardan ziyade geride bırakılması gereken işler için çok daha elverişli olabilir.

Ancak zaten daha önce başlamış olduğunuz, önceden kararı verilmiş ve ilk adımı atılmış çalışmalarda hızlıca yol alma, alternatif ve yolunuzu kısaltacak çözümler üretme ve ivme kazanma şansı bulabilirsiniz. Yerinizde duracağınız ve sukunet gerektiren işlerdense, hız, ataklık, kararlılık ve cesaret gerektiren çalışmalardan daha yüksek verim alabilirsiniz.

Saat 16:00 da 6 Şubat tarihinden bu yana devam eden Merkür retrosu sona erecek. Bu dönemde sizlerle paylaştığımı Merkür retrosu ve etkileri ile ilgili yazıma ilgili linkten ulaşabilirsiniz.( http://astrokarmik.blogspot.com.tr/2014/02/astrokarmik-ile-3-subat-2014-haftas.html) Ayrıca genel olarak Merkür Retroları ve etkileri konulu yazıma da buradan ulaşabilirsiniz http://astrokarmik.blogspot.com.tr/p/merkur-retrolar.html

Saat 16:53 den sonra Ay yaklaşık 2, 5 gün için Balık burcuna geçecek. Mantıksal pencereler kapanıp, duygusal ve sezgisel bakışı derinleştirecek olan pencereler aralanacak bu 2,5 gün boyunca. Akşam saatleri yalnız kalmayı ya da en fazla, en sevdiklerimizle baş başa vakit geçirmeyi tercih edeceğiz.

Ay Balıkta kapanırken yarın gerçekleşecek olan yeniay öncesinde kendimizi ruhsal konulara adayabileceğimiz salıverme enerjisinin yoğun olduğu bir şekilde geçirebiliriz akşam saatlerini.  Hatta eğer imkanınız varsa bu geceyi biraz uzatmaya gayret edin. İlerleyen saatler Ay balık burcunda kapanırken bir de Neptün ile kavuşum halinde olacak. Ruhumuzda tortulanmış her ne varsa kolayca akıp gidebilecek ve bizi hafifletecek diyebilirim bu akşam için. Hele ki buna hizmet edecek bir çalışma ile geceyi taçlandırmışsanız çok daha süper olabilir. Tam olarak ruhunuzun size hizmet etmeyen kalıplarından sıyrılma şansı bulabilirsiniz. Meditasyonlar, bireysel ya da insanlarla bir arada yapılacak her türlü spiritüel ve ruhsal çalışmadan maksimum fayda sağlayabiliriz. Kuş kadar hafifleyip tüm fazlalıklarınızdan kurtulma fırsatını yakalayın derim bu akşam için...

1 Mart CUMARTESİ Cumartesi günü de Ay Balık burcunda olacak ve saat 09:59 da Balık burcunda bir yeniay gerçekleşecek. Yeniaylar bir şeyleri başlatma, yenilikler yaratma ve temel atma enerjisi barındırıyor. Sanki derin bir uykudaymışız ve su yüzüne çıkarılacak hiçbir enerjimiz yok ve birden uyanıp depoladığımız enerjiyle ne istemişsek bir an evvel hayata geçirelim dürtüsü ile hareket ediyoruz yeniaylarda.
Bu kez Balık burcunda olacak.
Tetikleyeceği konular, sevgi ve paylaşımı, mistik, ruhsal konular olacak.
Yeniay ile birlikte fedakarlık, merhamet ve koşulsuzca veren tavırlar yoğun olarak hissedilecek.
Sezgilerimiz aktifleşecek.
Rüyalarda artış yaşanacak
İçten gelen huzura yaklaşmak söz konusu olabilecek.
Hayal gücü ve sezgisel yaratıcılığa ihtiyaç duyulan işlere girişmek için ideal bir destekleyici güç olacak bu yeniay.
Yardım amaçlı çalışmalara başlamak için elverişli olabilir.
Bu yeniay bizim çevremizden ve çevremizdeki duygusal olaylardan fazlasıyla etkilenebileceğimizi ve etki altında kalabileceğimizi işaret ediyor.
Sanat, moda, tasarım, sanatsal aktiviteler, resim, müzik, dans konusundaki başlangıçlar ve yaratıcılık gerektiren işlerin başlangıcı için çok elverişli olabilir.

Bu yeniay pek de öyle maddi dünyaya ait bir şeylerin tohumunu atmayı desteklemiyor. Zira Balık enerjisinde, bu çeşit bir kazanım, başarı, hırs gibi idealler yok. Daha çok ruhsal bütünlük, sevgi ve buna dayalı olan her türlü soyut kavram ile sonuçlarının amaçlandığı bir yoğun enerji yansıyacak gökyüzünden.

Aşk ve aşka aşık olma hali olan bir gökyüzü teması var yeniayın enerjisinde.
Yeniay Neptün ve kiron kavuşumu ile gerçekleşmiş olacak. Aynı zamanda da Venüs de marsa karesi ile birlikte Ay düğümleri T Kare açı kalıbının apeksinde olacak.

Neptünün yeniaya etkisi bizi bu kez hem coşkulu hem de çok duyarlı ve hassas bir hale getirecek. Yukarıda bahsettiğim temaların misliyle hissedildiğini ve canlandığını düşünebilirsiniz bu etki ile.
Yeniay bize kendimizle baş başa kalma ve bizi rahatsız eden, yoran ve ihtiyacımız olmayan her şeyden kaçıp yepyeni bir başlangıç yapma fırsatı da sunabilir. Ruhsal farkındalıklar yaşamak, spritüel bir eğitime ya da çalışmaya başlamak, fedakarlık gerektiren bir çalışmaya girişmek, sanatsal bir çalışma yapmak, bir hobiye başlamak, sevgi tohumları ekeceğiniz bir şeye girişmek, bir aşka yelken açmak, yaratıcı enerjimizi sergilemek, başkalarına fayda sağlayacak işlere ön ayak olmak için ideal bir destek olacak.

Ancak bunun yanında sağlam irade, kararlılık ve hırs gerektiren çalışmalar, dünyevi kazanım amaçlayan planlar için o kadar da uygun olmayacak. Zor olan şeylerle mücadele etme isteğimiz olmayacak.

Balık enerjisi bize ruhumuza yani gerçeğimize dönem fırsatı sunacak. Buna ulaşmak için hangi yöntemi tercih edeceğiniz ise tamamen size kalmış durumda... İster sanat, ister ibadet, ister merhamet, isterseniz de spritüel bir çalışma...

Bu yeniay, şükran ve inanç tohumları ekme zamanı olabilir.

Yüreğimizdeki gerçek sevgiyi ve hatta bütünüyle sevgi enerjisinden oluştuğumuzu fark etme şansı bulacağız.

Neptün perdeleyen ve gerçeklikten uzaklaştıran bir etki yaratabileceğinden, bu yeniay döneminde mantıksal davranmamızı gerektirecek hamlelere kalkışmamak, yargılara varmamak önemli olacak.

Var olanı olduğu gibi kabullen diyen etkiler altındayız. Bu bir yere kadar olumlu ancak tamamen realiteden kopma noktasına varırsak o zaman fayda adına değil de kayıplara vesile olacak bir hamleye cesaret ettiğimizi çok sonra anlama ihtimalimiz var.

Yeniayın etkisinde yanılma payı, aldanma ve sebepleri sonuçları net bir şekilde görememe gibi durumlar olduğunu gördük. Neptün aynı zamanda skandallar, platonik olan şeyler, gizemli, gizli olaylar gibi şeyleri de bağlıyor. Bu tarz şeylerin kapısının aralanacağını ve eğer tuzağa kapılmışsak o kapıdan hiç düşünmeden girebileceğimizi söyleyebilirim. Neptün aynı zamanda gerçeklerin sapması, yalanla doğrunun birbirine karışması anlamına da gelebilir.

Kiron etkisi ve venüsün ay düğümleri teması, yüreğimizi acıtan eski sevgi ve gönül bağlarını şifalandırmak adına bir takım girişimlerde bulunabileceğimizi, devanın bizi gelip bulabileceğini, unuttum dediğimiz ancak bunu derken bile inanmadığımız kronik sorunlarımızdan serbestleşme, kendimize yeni yollar bulmak için desteklenmiş olacağımızı söylüyor.

Tabi bu arada bu yeniay ile birlikte başlayacak ilişkilerin, filizlenecek aşkların, kurulacak yeni bağların da aşırı hassasiyet gerektireceğini, kadersel bir zeminde olabileceğini ve öyle ya da böyle eğer biz izin vermişsek yüreğimizi şifalandırma şansı bulabileceğimizi gösteriyor yeniay.

Jüpiter ve Plütonun yeniaya desteği de önemli. Bu yeniay ile hayatımızda yapacağımız başlangıçların bizlere bolluk, bereket, şans, güç, itibar ve irade katma ihtimalinin olduğunu söylüyor.

Türkiye Cumhuriyeti haritasının 9.evinde gerçekleşecek bu kez yeniay. Yargı sitemi, uluslararası ilişkiler, hava yolları ve taşımacılık sistemi, inançlar ile ilgili düzenlemeler, hukuk sistemi, üniversiteler, akademik ünvanlı kişiler, basın ve medya ile alakalı konular, yayıncılık ve gazetecilik, hukuk adamları ile ilgili konuları etkileyecek. 

İşin içinde Neptün ve Kiron var. Kayıplar, aldanmalar, yanılgılar ve skandallar bu temalara dahil oluyor. Ancak bir de T.C. haritasındaki Güney Ay düğümünün üzerinde gerçekleşecek bu yeniay. Güney ay düğümü de kayıpları, skandalları, entrikaları ve zarara uğrama riskini barındırıyor.

Bu da bize eskiye dönüş yaşanması ya da olası yeniliklerin ve yaşanan olayların yeteri kadar fayda sağlamayabileceğini, aksine zarar yazabileceğini, skandallara vesile olabileceğini, söz konusu habercilik ise neyin doğru neyin yanlış olduğunu ayırt etmekte yanılabileceğimizi, hatalı hükümlere varılabileceğini, hukuk insanlarının da bundan payını alabileceğini, haksız hamlelere şahit olabileceğimizi, dini felsefi konularda yozlaşma yaratacak olayların ve söylemlerin patlak verebileceğini, ancak belki de bu vesile ile yeni bir bakış açısının filizlenebileceğini işaret ediyor. Ülkemiz için yenilikler ve yeni olaylar bu konular çevresinde seyredecek.   

Bu yeniayın hem bireysel hayatımız hem de ülkemiz açısından hayırlı başlangıçlara vesile olmasını gönülden dilerim.
Saat 18:23 den sonra Mars bu yılın en önemli gökyüzü olaylarından biri olan ve sürecek olan retro hareketine başlayacak. Etkilerin içeren yazımı ilerleyen günlerde ayrıca sizlerle paylaşacağım.

2 Mart PAZAR günü de Ay Balık burcunda olacak. Sevginin ve duyguların paylaşıldığı, sevdiklerimizle bir arada olmaktan haz duyacağımız bir gün olacak. Sezgiler ve hayal gücü devrede olacak. Ancak duygusal olarak hassaslaşma ve çok çabuk kırılma eğilimi gösterebileceğiz.
Çevremizden ve bizim başımıza gelmese bile diğer insanların yaşadıklarından fazlasıyla etkilenme ve adeta olayları birebir hissedip varsa acının içinde erime riskimiz olan bir gün.

Sanatsal aktivitelerle ilgilenmek, biraz kendimize ve ruhsal ihtiyaçlarımıza hizmet edecek şeylere vakit ayırmak iyi gelebilir. Balık burcundaki Ay, duyguların diğer her şeyin önüne geçmesine vesile olabiliyor. Çalkantılar, gel gitler, aşırı tepkiler mantıklı hareket etmeyi ve mantıksal kararlar vermeyi engelleyebiliyor. İşte bugün de bu tarz etkiler alıyor olacağız.

Tatil günü olmasına rağmen güne çok erken başlayanlarınız bu açıdan biraz daha şanslı olacak. Zira erken saatler günün geneline nazaran çok daha kararlı ve gerçekçi bir tarafımız olacak. Sorumluluklar ve görevler ne gerekiyorsa o yapılmalı diyen bir enerji olacak. Ve biz buna çok kolay uyum sağlayacağız.

Öğlen saatleri sakin, dingin ve uyumlu olacak. Sosyal ortamlar, sanatsal aktiviteler, romantik buluşmalar ve planlar için gayet uygun.

Saat 13:05 den sonrası Ay yaklaşık 4,5 saat boşlukta olacak. Başlangıçlardan ziyade keyif amaçlı planlar için çok daha elverişli öğleden sonrası.

Ay'ın Koç burcuna geçtiği Saat 17:40 dan sonrası ise o dingin hava dağılacak. Akşam saatlerinde biraz daha hareketli planlar yapabilirsiniz. Cesaret, fiziksel güç ve efor gerektiren işler için akşam saatleri uygun. Girişimci ve atak tavırlar fayda sağlayabilir. Sessizce kendimizi dinleyerek geçirebileceğimiz bir akşam olmayacak.

Saat 18:19 da Satürn 20 Temmuz tarihine kadar devam edecek retro hareketine başlayacak. Önümüzdeki aylar gökyüzünden iki en zorlayıcı gezegeninin bu zorlukların dozunu artırarak bize yansıtacağı etkiler ile geçecek. Satürn akrep burcunda iken geçen yıl da bir retro yapmıştı. O dönem sizlerle paylaştığım yazımı tekrar okumak isterseniz linkten ulaşabilirsiniz. http://astrokarmik.blogspot.com.tr/2013/08/saturn-akrepte-ve-retro-2013.html. Burçlara göre Satürn retrosu konulu yazım için de http://astrokarmik.blogspot.com.tr/2013/08/burclara-gore-saturn-retrosu-2013.html yazımı tekrar okuyabilirsiniz.

Günün en etkili gökyüzü olayı gün boyunca ve yarın da etkili olacak olan ve akşam saatlerinde kesinleşecek olan Venüs-Mars kare açısı. Bu da bize özellikle Ay'ın Koç burcuna geçişi sonrasındaki saatlerde özellikle kadın erkek ilişkilerinde bir takım zorlanmaların yaşanabileceğini gösteriyor. Uzlaşan değil de karşılıklı diklenen, alttan almaya gönlü olmayan, kolay sinirleyip parlayan, bencilce tavırlara şahitlik edebileceğimizi gösteriyor.

Bir tarafın diğerini ezmeye çalışması ya da anlaşmazlıkların uzayıp çözümsüzlüğe girmesi, tolerans göstermeyen tavırlar can sıkıcı hadiselere sebep olabilir. Bu tarz bir transit özellikle romantik ve yakın ilişkilerde çıkmazlar yaratabilir. Sizinle uyum sağlamadığını bildiğiniz kişilere istemsizce çekilebilirsiniz. Ya da zaten birlikte olduğunuz kişiyle aranızdaki uyumsuzluklar göze batar hale gelebilir. Bu tarz ilişkileri fazla zorlamanın, şansı da zorlamak olacağı etkiler altında olacağız özellikle günün ikinci yarısında.

Tüm hafta boyunca gönlünüzdeki güzellikler sizinle olsun…
Hayrınıza olana da gönlünüz razı olsun…

Samiye Özbaş Soysal


Yorumlar

Popüler Yayınlar