Ay düğümleri Terazi-Koç ekseninde:Gerçek sevginin yolu açılıyor...

Ay düğümleri, Ay’ın ve Güneş’in yörüngelerinin kesiştiği noktalardır. Tam karşıtlık halinde olup 180’ açı ile biri kuzeyde biri de güneyde yer alır. Yaşanmışlıkların, olaylardan, deneyimlerden çıkardıklarımızın ruhumuzdaki duygusal depolanma yeri olan aydüğümleri,  zodyaktaki turunu yaklaşık 18,5 yılda alır. Bir burçtaki seyahatini de yaklaşık 1,5 yılda tamamlar.
Ay düğümleri karma ve reenkarnasyonla,  genetik olarak aktarılan miras ile ilgili en önemli verileri veren göstergeler arasındadır…Bir yaşam süreci boyunca aldığımız yolu ve gitmeyi hedeflediğimiz varış noktasını ifade ederler.

Güney Ay Düğümü( GAD);  neyi, hangi kalıpları taşıdığımızı, nereden geldiğimizi, geçmişimizi, reenkarnasyon inancına göre önceki yaşamlarda neleri deneyimlediğimizi, hangi konularda usta olduğumuzu,  kronik hale gelmiş sorunlarımızı, kayıp risklerimizi ifade eder. Burası eğer doğru kullanmayı becerememişsek, potansiyel en zayıf nokta halini alabilir. Geçmişe dair negatif karmaların ağırlığı buradadır.

Kuzey Ay Düğümü ( KAD) ise;  bu yaşamda neye yönelmemiz, hangi konuda deneyim kazanmamız gerektiğini, nereye gitttiğimizi, çıkış noktalarımızı, fırsat alanlarını,  hangi konuda çırak olduğumuzu ve eğer bu yolda yürümeyi tercih etmişsek “geleceğimizi” işaret eder. Burası bakir alandır ve bilinmeyenin belirsizliklerini, kaygılarını barındırır. Ancak gelişim ve büyüme fırsatları da buradadır. Geleceğe dair pozitif karmalar oluşturma fırsatı Kuzey ay düğümü ile bağlantılıdır.

Aydüğümleri 30.8.2012 tarihinden bu yana Akrep Boğa aksındaydı. Derin konular spritüel temalar, ölüm ve ölüm ötesi konulara ait deneyimler ve güven duygusunun cazibesine rağmen maddi ve manevi krizler tecrübe ettik bu süreç içerisinde. Asla vazgeçmem dediğimiz şeylerin yokluğuna alışmak durumunda kaldık. Huzur kaçmasın adına normalde atmayacağımız adımları attık. Yeri geldi boşluğa adım attık.  Dünyevi gerçeklerin ardındaki soyut manayı anlama şansı bulduk, hem bireysel hem de toplumsal anlamda önemli transformasyonlar yaşadık… Birçoğuna da şahit olduk. Ya da belki de bunları yok sayıp güven çemberimizden çıkmayarak bu açıdan karşımıza çıkan gelişim ve dönüşüm fırsatlarını kaçırdık.
Şimdi artık bu kadersel temalarda yeni bir döngüye adım atıyoruz. 

Aydüğümleri 18.02.2014 de Terazi-Koç aksına geçiyor. Sonrasında 1 günlük bir retrosu olacak ancak 23.2.2014 den sonra 12.11.2015 tarihine kadar Terazi-Koç ekseninde seyredecek.
KAD bizim gitmemiz gereken yönü, GAD ise gölgesini törpüleyip, artı değerlerini elimize fener etmemiz gereken taraflarımızı temsil ediyor.  İşte bu önümüzdeki süreçte dünyevi değerler açısından bakarsak, bizi Terazi enerjisine yönelmek konusunda destekleyecek.  Bireysel hayatlarımızda da ayrıca hepimize farklı alanlarda fırsatlar sunacak. 

Terazi enerjisi, bilgimiz doğrultusunda bizlere barış, denge, güzellik, adalet, diplomasi gibi kulağa hoş gelen şeyleri getirmeyi vaat ediyor. Ancak öncü burçlarda seyreden ve bu yıl için zorlu gelişmelere hizmet edecek gibi görünen, Plüton, Uranüs, Mars ve Jüpiter bu açıdan dengeleri biraz sarsabilir.

Zira Terazi enerjisinin karşısında da Koç burcunda ve bu burcun gölge taraflarını ön plana çıkarmaya hevesli GAD mevcut. Koçda agresyon varsa Terazide de pasif agresyon var.  İlişkileri yürütmesi zor bir yıldayız. İnsanlar dışarıya yansıtmasa bile içsel olarak huzursuz ve dengesiz durumdalar.  Tearzinin bir hava burcu olması bu sürecin olası zorluklarının gerçek manada iyi bir iletişim sayesinde atlatılabileceğini gösteriyor bizlere.

Bu süreçte unutmamak lazım ki Kuzey ay düğümü, bizim yağmur damlası gibi yağan fırsatları doldurabileceğimiz havuzu, Güney ay düğümü ise arınmak için hangi yöntemleri kullanabileceğimizi temsil ediyor.  Bir deyişe gore drenaj buradan sağlanıyor.

Pozitifi topla, negatifden arın…

İşin formulu bu aslında. Biz eğer “vah elimden kayıp gidenler, ben bunları bırakmak istemiyorum” diye direnin başında akmasın diye beklersek fırsat yağmurundan payımıza düşenleri de kaçırmış olabiliriz.
Yani havuzun potansiyeli biraz da bizim farkındalığımızın boyutu ile doğru orantılı olarak değişecek…
Terazi burcuna geçen KAD bize, ilişki konularının ve zor bile olsa mücadelelerinin bize hem yeni fırsatlar hem de tekamül aşamasında yol alma şansı verebileceğini söylüyor.

“Öfkeyle kalkan zararla oturur “sözünü hem maddesel dünyada hem de ruhsal boyutuyla dört dörtlük yaşayacağımız yeni bir döneme giriyoruz.
Bu dönem bize kadersel olarak pek çok şey söylüyor…
Öncelikle barış içinde olmamızı telkin ediyor.

Ancak bunu sağlayabilecek birincil şeyin de evvela kendi iç huzurumuzu sağlamak olduğunu söylüyor.
 Yani evrene barış ve huzuru getirmeye çalışırken kendi içimizde bastırılmış öfkemizle kolkola bu yola çıkmışsak çelişki baştan kendini belli ediyor diyebiliriz.

Burada alacağımız en önemli derslerden biri, doğru olan şeyler için bir savaş vermemiz gerektiğini kabul etmek ancak bu savaşı verirken, adil ve objektif kalabilmeyi becerebilmek olacak.
Savaşçı ruhumuza sağduyu ve diplomasi katıyor olmamız şart.
Bunu yapmak da o kadar kolay olmayacak çünkü önümüze gelen konulara bir başkasının gözünden de bakabilmek ve güç kullanmak dışında nasıl bir savaş vereceğimizi bilmemek gibi handikaplar yanıbaşımızda olacak…
Bu dönem çaktırmadan verilen savaşlar, arkadan verilen mücadeleler, direk muhatap olmamak adına mış gibi görünmelerden kaçınmak gerekir.
Bu dönem daha düz net ve dürüst bir iletişim becerisi geliştirmek şart olacak. 
Aynı zamanda eğer vasa öfke kontrolü ya da öfkeden arınma amacıyla yapılabilecek her türlü terapi ya da şifa yöntemi için de elverişli olacak.

Sadece kendi adımıza yaptığımız şeyleri terketmeden, bu yaptıklarımızın veya ek bir takım çabaların diğer insanlara, sevdiklerimize, eşimize dostumuza da fayda sağlamasını amaçlayan bir tavır fırsat havunuzun genişlemesini sağlayacak. 

Sabrı, uzlaşmayı, dengeyi, iş birliğini, varlığı ve başarıları paylaşmayı öğrenmemiz gerekecek. 
Başlatma ve ön ayak olma enerjisinin yanı sıra bir olup aynı yolda yürüyebilme ve ortak hedefler alabilmeyi öğreneceğiz.

Marsın da Terazi burcundaki seyri bize bu dönemin özellikle ilk aylarının bir çeşit cümbüş şeklinde yürüyeceğini gösteriyor. İhtiyacımız olan iş birliği, destekleşme ve uzlaşma kapıları geçici olarak kapalı sinyali verecek.

Buna, yani diğer insanlarla uyum göstermeye ihtiyaç duymadan hareket edip kazançlı çıktığımız eski deneyimlerimiz aklımızı çelmek için ruhsal hafızalarımızda tazelenecekler.

Sanki hiç kimseye ihtiyacımız yokmuş, herşeyi tek başına yapabilirmişiz, kimseye bağlanmazsak daha hızlı yol alırız, diğerlerini beklemek ya da onlara fikir sormak vakit kaybı olabilir, isteyen peşimizden gelir, yanımızdan yürümek zorunda değiller, zaten yürümesinler de finish çizgisini tek başına görüp, dimdik ayakta durmak ve kürsünün tepesine çıkıp tek başına kutlamak daha keyifli olabilir diyen davranış kalıpları daha ağır basabilir.

Yani sanki tek başına mücadele etmek konusunda ustayız da işin içinde ikinci ya da üçüncü bir şahıs, ortak amaçlar güden diğer kişler girince ne yapacağımızı hiç bilmiyoruz gibi kaçışlar gündeme gelebilir.

Ancak Aydüğümlerindeki kilit nokta şu ki, eğer güney ay düğümünün tuzağına düşmüşsen ya da burası ile ilgili, yaşadığın sıkıntı ya da kayıplara takılıp kalmışsan gerçek manada kayıplara da mahkumsundur.

Burada esas olan Kuzey Ay düğümünün fırsat yağmurunu görebilmektir. Bunu becerebilmişsek,  KAD yönünde ilerlemeyi tercih etmişsek yaşam akıcı ve bol kazançlı hale gelebilir.

Bu dönem bize verien kadersel mesajlar şöyle olacak:
·         İşbirliği yap
·         Destek alıp ver
·         Dengeyi koru ( Politika ve politikacıların gölge tarafları ve bireysel hırslarına yenik düşmeden hareket edebilmeleri gerçek politikanın yükselişini doğurabilir)
·         Eşit ve adil ol ( adalet sistemine dair gerçek adaleti yaratacak düzenlemeler gündeme gelebilir)
·         Hayatı ve sahip olduklarını paylaş
·         Beraberliklerinin kıymetini bil ( Günümüz toplumunda bireyselleşmiş hayatlardan uzaklaşma, hayatı paylaşma ihtiyacında bir artış yaşanabilir)
·         Eşine saygılı ol
·         Ben dediğin kadar biz demeyi de bil
·         Biz kavramına hizmet et
·         Önde olmak zorunda değilsin
·         Kavgayı değil de barışı yarat
·         Savaşma- sulh sağla
·         Aşk ve sevgi savaşı yenecek ( Aşk ve sevgi teması şiddetin önüne geçebilir)
·         Tek başına kalma aşkı tercih et ( Evliliklerin sayısında artış yaşanabilir)
·         Sanata yönel ( Sanatın evrenselliği ve birleştirici etkisi toplumsal bazda hissedilebilir)
·         Diğer insanlarla bir arada hareket etmek, bir başına olmaktan iyidir
·         Gerçek sevgiyi ortaya çıkar
Ay düğümlerinin bize sunacağı yeni ruhsal deneyimler sayesinde gerçek sevgiyi yaratma dünyaya sevgi enerjisini yayma fırsatı bulacağız bu dönemde. O fırsatı yoktan yaratmak da elimizde önümüze çıkanı görmeden geçip gitmekte.

Geleceğe dair iyi karmaları ilişkilerimiz sayesinde yaratacağız…

Ruhumuzun bu yeni karmik yolculuğunun güzel dönüşümlere vesile olmasını ümit edelim hep birlikte…
Unutmamak gerekir ki, irademiz, seçimimiz kaderimizi oluşturuyor…

Sevginin yolunuzu aydınlatması ve içinizdeki IŞIK’ı keşfetmeniz dileğiyle…

BURÇLARA ETKİSİ İÇİN:

Yükselen Koç
Bu dönem genel olarak yaşamı sorgulama ve paylaşma ya da paylaşmama adına ince bir çizginin önünde durma dönemi olabilir sizin için...  Odak noktanız bireysel kazanım ya da kayıplarınızdan ziyade ilişkide ya da birlikte olduğunuz kişiye çevrilecektir. Bu süreçte, fırsatlar sizin dışınızdaki insanlardan, eş ve ortaklık figürlerinden gelecek. Herhangi bir ilişkiniz yoksa bunu sorgulamaya ve belki de bir arayışa başlayabilirsiniz. Bu dönem bazı ayrılıkları getirirse yerini dolduracak daha iyisine yer açmak içindir.

Yükselen Boğa
Bu dönem genel anlamda hayatınıza yeni rutinler katma dönemi. Yaşınız, sağlığınız, bunun için neler yapılması gerektiği, alışkanlıklarınız ve diyet v.b. düzenleriniz ile ilgili farkındalıklar yaşayabilirsiniz. İzolasyondan ve bilinçaltı korku kaygılara doğru çekileceğiniz ortamlardan kaçınmak iyi olur. Dengenizi korumanız ve içsel dünyanız ile günlük koşturmaca içindeki dış dünyaya verdiğiniz değerleri dengelemeniz gerekecek.  Korkularınızla yüzleşmeniz ve yolunuza farkındalıklara devam etmeniz gerekecek.

Yükselen İkizler
Bu dönem keyif ve eğlence hayatınızda bir takım değişimler yaşanabilir. Arkadaş çevrenizdeki insanlar sayısal olarak azalabilirler. Gidene niye gitti dememek yerinde olur. Aynı zamanda sosyal çevreniz sebebiyle bazı tatsız olaylar da yaşanabilir. Bel bağladığınız faydayı alamayabilirsiniz. Buna takılmak yerine sanatsal konulara eğilmek, aşkı ve tutkuyu yaşamak, çocuklarla ilgili konulara ağırlık vermek ve ruhunuzun çocuk tarafını beslemek için ideal bir dönem olabilir. Şartlarınız uygunsa bu dönemde çocuk sahibi olma isteğiniz artabilir.

Yükselen Yengeç
Bu dönem ailenizi, yuvanızı ve onlara verdiğiniz değeri hatırlamak, bir ailenin parçası olduğunuzun farkına varmak için ideal bir dönem. Bu bir buçuk yılın bitiminde hayatınızda eğer gereken adımları atmışsanız kadersel bir takım değişimlere hazır olacaksınız. Kariyer ve toplumsal imaj konuları öncelikli olmaya devam eder ve ailevi meseleler ikinci plana atılırsa sıkıntı yaşanabilir.  Her iki tarafta da kazanmayı hedeflerseniz kaybetmek zorunda kalmazsınız. Ailenize ayrıdığınız zaman ve verdiğiniz emek size yepyeni fırsatlar yaratacak.

 Yükselen Aslan
Bu dönem daha çok merak ettiğiniz, sorup sorguladığınız ve etrafınızdaki şeylere ilgi duyup kulak kabarttığınız bir dönem olacak. Çevrenizdeki fırsatların farkına varmalısınız. Varsa kardeş, kuzen v.b. yakın çevrenizdeki kişilerle birlikte yapacağınız işlerden gelişim fırsatları yaratabilirsiniz. Zaten biliyorum, sormama ne gerek var, benim bilgim tamamlandı gibi bir anlayıştan kaçınmalısınız. En uzman olduğunuz konuda bile amatör ruhunuzu canlandırın, sorun, görüş ve eğitim alın... Bu süreçte hukuksal konular ve yurtdışı bağlantılı işlerde ısrarcı olmaya gerek yok.

Yükselen Başak
Nasıl para kazanacağınızı ve elinizdekini nasıl koruyacağınızı öğreneceğiniz bir döneme giriyorsunuz.  Bu dönem diğer insanlar için hem manevi anlamda hem de emeğinizin karşılığını almak konusunda ne anlam ifade ettiğinizi sorgulama dönemi. Başkalarından gelecek olana ve desteğe odaklanmak yerine kendi elinizdekiyle haraket ederseniz karlı çıkacaksınız. Ortaklıklar ve bunların paylaşımı konusu, para alış verişleri sizi yorabilecek mevzular olacak.  Maddi ve manevi değerler konusunda senin-benim dengesini kurmayı öğreneceksiniz.

Yükselen Terazi
Kuzey Ay Düğümü 1,5 yıl için burcunuzda seyredecek. Bu dönemde şans ve fırsatları başkasında değil kendi içinizde aramalısınız. Bu süreç size geçtiğimiz 18,5 yıla dönüp bakma, kişisel yolculuğunuzda ne safhaya gediğinizin farkına varma fırsatı sunacak. Hayatınızda önemli ve bir kısmını kontrol edemediğiniz kadersel değişimler meydana gelebilir. Bu içine gireceğiniz dönemin sizin için en can alıcı sorusu şu olacak: “Hayatımda tam olarak ne istiyorum?” Bu sürenin sonucuna vardığınızda eğer iradenizin farkına varabilmişseniz kendi isteğiniz doğrultusunda yeni bir hayat yaratmak için hazır olacaksınız.

Yükselen Akrep
İş hayatınızdaki çatışmaların girdabına kapılmamanız gereken bir döneme giriyorsunuz. Rutinleriniz ve düzeniniz bir takım değişimlere gebe. Ancak bunu gerçekleştirmek için özel bir çaba sarf etmek yerine olayları biraz olsun akışına bırakmak gerekecek. Bu dönem sizin için, spritüel varlığınızı, gerçekliğinizi ve içsel sesinizi hissetme ve bu tarafınızı doyurma zamanı. Bunu gerçekleştirmek yerine günlük koşturmacanın ve mücadelenin içine karışmayı tercih ederseniz hayat gerçekten bir savaş haline gelebilir bu süreçte.

Yükselen Yay
Son 1,5 yıl içinde elde ettiğiniz ruhsal zenginlikleri artık çevrenizle, arkadaşlarınızla ve diğer insanlarla paylaşma zamanındasınız. Eğer sahnede yer alayım ve tek olayım çabasına girerseniz kayıplara açık olacaksınız.  Bu dönem el ele verme ve gruplaşma, paylaşma enerjisni aktive etme dönemi. Bütünü ilgilendiren şeylerde eşitlikçi roller almalısınız. Bu dönem salt keyfi işler ve riskli denilebilecek adımlardan biraz uzak durmakta fayda var. En çok fırsat, arkadaş çevrenizden, sosyal organizasyonlardan ve grupça yapılan işlerden gelecek.

Yükselen Oğlak
Bu dönem sizin için kariyerinize, mesleki alandaki gelişim olanaklarına ve toplumdaki imajınıza odaklanma zamanı. Ev ortamında ve aile içi ilişkilerde gerginliklerin yaşanabileceği ve buna takılırsanız önemli bazı sorumluluklarınızı ihmal edebileceğiniz bir süreç olacak. Statüde pozitif anlamda ilerleme kaydetme şansınız her zamankinden yüksek.  Bu 1,5 yılı nasıl geçireceğiniz, sonucunda nasıl bir mevki ile ödüllendirileceğinizi de belirleyecek. Ay düğümlerinin bu yeni yolculuğunun varış noktası size yeni tohumlar attıracak.

Yükselen Kova
Gelecekte yaşayacağınız 18,5 yıllık döngünün nasıl şekilleneceğini belirleyeceğiniz bir dönemdesiniz. Önümüzdeki 1,5 yıl boyunca, geçmişte sarf ettiğiniz enejiye ve mücadeleye biraz daha felsefi bir gözle bakma şansı elde edeceksiniz. Zihinsel boyutta tecrübelerinizi artırma, yenilerine yer açma ve yaşanmışlıkların, seçimlerin sebep-sonuçlarına varma şansınız olacak. Deneyimlerin paylaşarak daha da eğitici olacağını göreceksiniz. Yakın çevrenizle aranızdaki kişisel çekişmeler, eğer fazlasıyla rağbet etmişseniz,  gelişiminize karşı bu dönemde çıkabilecek en önemli engel olacaktır. Hukuksal konularda olumlu gelişmeler alabilirsiniz.

Yükselen Balık
Önümüzdeki 1,5 yıl boyunca bireysel kazançtan ziyade ortaklıklardan ve paylaşılan değerlerden gelecek olan kazanç daha ön planda olacak. Bireysel kazancınızda geçici olarak bir azalma söz konusu olabilir. Ancak eş ya da partnerden bu konuda gelecek fırsatlar çok daha geliştirici olacak. Eşinizin maddi olanaklarındaki artış gözlemlenebilir. Bu dönem elinize geçen ve emeğinizin karşılığı olan değeri diğerlerininkiyle kıyaslama şansınız olacaktır.  Aynı zamanda sezgisel yeteneklerde artış ve okült deneyimler yaşama fırsatları da bulabilirsiniz.


Dr. Samiye Özbaş Soysal
AstroKarmik
18.2.2014

Yorumlar

Popüler Yayınlar